На варненската алея Първа можело да се строи въпреки, че е забранено

На варненската алея Първа можело да се строи въпреки, че е забранено

© Анелия НиколоваСъществуват членове от закона, които при определени условия позволяват издаването на разрешения за строителство в зони, където това е забранено. Това заяви за Дневник Лиляна Куцарова, директор на дирекция "Архитектура, градоустройство и устройствено планиране" в Община Варна, по повод казаното по-рано днес от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, че още през 1997г. е издадена забрана за строителство в крайбрежната зона на Варна. По думите на Плевнелиев тази заповед продължава да е в сила.


Както стана известно вчера, в средата на май главният архитект на Варна Петър Йорданов е издал пет разрешения, за строителни работи в петте крайморски парцела, които на 15 юни м.г. бившият областен управител на Варненска област Христо Контров продаде на "Холдинг Варна" на цена около   50 евро  за кв. м. Общата площ на терена е 118 дка.


С уговорката , че е отсъствала от работа през последния месец и не е запозната в детайли нито със строителните разрешения, подписани от подчинения й Петър Йорданов, нито с казуса, възникнал по-късно около тях, Куцарова заяви: "Не мога да отговоря еднозначно дали разрешенията противоречат на забраната за строителство върху въпросните терини. Това, което зная е, че има писмо, подписано от министъра на регионалното развитие и благоустройството, за предварително разрешение за брегоукрепителни работи и извършване на строителство върху парцелите, които са собственост на "Холдинг Варна".
Действащата забрана за извършване на строителни работи по крайбрежната алея на Варна е наложена, тъй като терените там попадат в свлачищен район или т.нар. "червена зона". Това каза по-рано днес Галин Баев, директор на Районната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) – Североизточен район, във Варна .


"Министър Плевнелиев е разрешил на "Холдинг Варна" да извърши само укрепителни работи по проект, който трябва да бъде изготвен от "Геозащита", обясни Баев. След тяхното приключване, министърът трябва да издаде нова заповед, с която терените да бъдат извадени от забранителната зона. Едва тогава върху тях ще може да бъде започната реализацията на проекта "Алея първа".


Според Галин Баев, петте разрешителни за строеж, издадени от главния архитект на Варна в средата на май са издадени на база предварителен проект. "Това означава, че нещата са още в много начална фаза, уточни директорът на РДНСК във Варна. Целият проект на "Холдинг Варна" попада и в т.нар. Зона "А", определена с текстовете на Закона за Черноморското крайбрежие. Това означава, че всички строителни работи ще трябва да бъдат съобразени и с неговите разпоредби".


Баев обясни също, че след приключване на брегоукрепителните дейности, проектът на "Холдинг Варна" за строителството на хотели, атракционни заведения и балнеолечебни комплекси, край варненския плаж,  ще бъде отново върнат за разглеждане в Община Варна. "Там той ще трябва да мине през всички предвидени в закона процедури. Едва тогава ще може да се пристъпи към реално строителство", каза Галин Баев.


Днес през целия ден телефонът на главния архитект на Варна Петър Йорданов, подписал петте разрешения, касаещи реализацията на спорния проект "Алея първа" във Варна остана изключен.  На телефона си не отговаряше и зам. кметът на Варна Венелин Жечев, чийто ресор са градоустройството и устройстйственото планиране.

Ключови думи към статията:

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  Глупости, ТИМ щяли да извършват укрепителни работи, а после ЕВЕНТУАЛНО щяли да строят !? Да не са луди!
  Между впрочем какво стана със стадиона?

 2. 2 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1074 Весело

  "Съществуват членове от закона, които при определени условия позволяват издаването на разрешения за строителство в зони, където това е забранено."

  Полет над кукувиче гнездо.

  TAKE THE RED PILL!
 3. 3 Профил на VaKY
  VaKY
  Рейтинг: 656 Весело

  Брегоукрепителните работи са всъщност: укрепване на брега със заведения, увесилителни центрове, платени паркинги, едно морско пристанище, молове, хотелчета, тук-таме две градинки за цвят с изкуствена трева и палма ...

  Pro bono publicum with a bit more gusto
 4. 4 Профил на jason
  jason
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#2] от "Beyond":

  Пилот - Йосарян.

  There's no excuse for bullsh!t - Лошо куче в крак с времето
 5. 5 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Съществуват членове в закона,които узаконяват беззаконията !!! Е това и изуитите не могат да го измислят.Предлагам на "Господари на ефира" да и връчат един скунс.

 6. 6 Профил на pilesoriz
  pilesoriz
  Рейтинг: 221 Неутрално

  е, ще укрепят брега, за да не потънат хотелите и казината.

 7. 7 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  отдавна чакаме от МВР акция "ТИМ"

  low riders team
 8. 8 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  Заповедта за забрана на строителството там от 1997 г. която Плевналиев цитира е да не се строи защото има свлачище. С новата си заповед Плевналиев на практика отменя забраната за строителство и нормално община Варна им е издала разрешения за строеж. Хайде сега си отговорете на въпроса какво е мотивирало Плевналиев да разреши стоителството на плажа във Варна.

 9. 9 Профил на Николай Ангелов
  Николай Ангелов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нищо няма да строят.Колкото построиха стадиона.Тия само правят първа копка и до там.То не бяха чудесий, молове, кина , спортни съоръжения и какво ли още не щяха да струят другарите от ТИМ. И досега едно голямо нищо са построили.Издълбаха една голяма дупка на мястото на стария стадион и обвиха рушащата се сграда на Елпром с мрежа.Ей това реализираха. Колкото и застроиха Камчия.

  аман от комунисти
 10. 10 Профил на georgi9
  georgi9
  Рейтинг: Неутрално

  Намерени са хора с пари, гарантирали са укрепване, гарантирали са облагородяване... Какво недоволствате? Да не би някой от вас да може да направи нещо повече?

 11. 11 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Държавата отдавна е отстъпила Варна на ТИМ. Добре,че е Веселина Томова, та от време на време разбърква това гюбре.
  Алея първа е продадена на ТИМ.Край.
  Въпрос на време е кога ще я застроят. А пропо това е крайно време да стане защото досегашните постройки бяха страшно неугледни.Особено сградата на стария централен плаж. Трябва и да се помисли да се избегне досегашната гюролтия.Като седнеш в едно заведение, слушаш музиката и на съседните две,т.е не чуваш нищо а све преказки не можеш да си кажете.

 12. 12 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  Тая пикла Лиляна Куцарова мисли ли за града? Трябва да имаш някакви ментални проблеми за да наравиш такова изказване. Тя строителен инженер (респетивно архитект) е по образование или адвокат /на ТИМ/.
  Действително! Твърде много станаха личностите в България, които освен собствения интерес не виждат нищо повече.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 13. 13 Профил на kiril12
  kiril12
  Рейтинг: Неутрално

  Ако ББ не предприеме нищо срещу ТИМ, все едно не е предприел нищо срещу престъпността. И всичките му акции минават в графата разичстване на територии.

 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  До коментар [#10] от "georgi9":
  "Намерени са хора с пари, гарантирали са укрепване, гарантирали са облагородяване..."
  Какво "облагородявне" те гони тебе бе!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на Волен от Ривиа
  Волен от Ривиа
  Рейтинг: 477 Неутрално

  и аз не съм видял от ТИМ да правят нещо, което да пречи на града или жителите му. Дори напротив, не позволиха на руската и софийската мафия да се настанят трайно в района.

  За повечето варненци, които разсъждават нормално, ТИМ са си типична инвестиционна групировка и находчиви бизнесмени.

  Винаги ще има такива идивиди, които само си чешат езиците и плюят по другите на базата на някакви слухове. Типичния синдром Нане-Вуте.

  За мен няма проблем да си строят и да си изкарват милиони от експлатацията на терена, стига да не ми пречат да шаря из морската, когато ми скимне. Крайно време е българинът да започне да мисли малко по европейски

 16. 16 Профил на red_army
  red_army
  Рейтинг: 221 Неутрално

  ...не знаех че за ТИМ има забранени неща....

 17. 17 Профил на vestonosec
  vestonosec
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#13] от "kiril12":

  ББ като уж предприе нещо срещу организираната престъпност под формата на някакви измислени акции, какво стана, че не разбрах. Колко задържани има, колко осъдени? ТИМ-аджиите това, ТИМ-аджиите онова, ама нали знаеш, не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава

 18. 18 Профил на red_army
  red_army
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#15] от "pedro":

  предварително се извинявам...но веднага бих ти казал че си много "куха лейка" и ти и по-голяма част от твоите съграждани....защото именно заради тази трибуквена групировка,наречена от теб "находчиви бизнесмени",а по-правилно"култивирани бивши подводничари и мутри" трудовите възнаграждения в т.н морска столица Варна са три пъти по ниски от тези в София и в повечето случаи и преди кризата и сега не са повече от 600-650 лв,защото Варна отдавна е "частен град"....обаче докато има такива ефтини клакьори като теб положението ще е такова.

 19. 19 Профил на Viali
  Viali
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Вестоносец, ти си се регистрирал точно днес, за да хвалиш ТИМ, нали? И си писал само в темите за тим

 20. 20 Профил на Viali
  Viali
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ха и георги9 и той точно днес регистриран и той само в теми за ТИМ пише и все хубави неща за старшинките да не сте се наговорили нещо?

 21. 21 Профил на vestonosec
  vestonosec
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#19] от "Viali":

  А извинявай за въпроса, но днес ли излизат първите статии за ТИМ в Дневник?! Никого не хваля, не съм съгласен с мнението на повечето хора, защото на мен лично ми допада начина, по който изглежда градът сега, вижда се,че се прави нещо и не прилича на средностатистическо комунистическо градче! Сещаш ли се...

 22. 22 Профил на Viali
  Viali
  Рейтинг: 221 Неутрално
 23. 23 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Защо се вълнувате толкоз? Нека да серат където си искат. Едно лайно повече или по-малко в кочина няма значение.

 24. 24 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1489 Любопитно

  върху въпросните терини?? Дневник - малко грамотност моля!

  До коментар [#15] от "pedro": ТИМ са си типична инвестиционна групировка и находчиви бизнесмени.

  Тук някой е прекалил с пърцуцата!

  До коментар [#11] от "ventzi_dimitrov": Алея първа е продадена на ТИМ. Край. Въпрос на време е кога ще я застроят.

  Т.нар. "алея" е ПОДАРЕНА на ТИМ. Въпрос е да им се попречи да снесат обичайните мутренски лайна на 1-ва линия!

  Ако можех да помечтая - някой който е взел комисионната да се "самоубие" от мъка поради не-"облагородяването" на Варна...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 25. 25 Профил на red_army
  red_army
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#21] от "vestonosec":

  ...все едно пишеш от офиса на ЦКБ приятел....

 26. 26 Профил на babayaga
  babayaga
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Ами по презумпция един подводничар трябва да е доста по-добре подготвен от един пожарникар.......

 27. 27 Профил на Волен от Ривиа
  Волен от Ривиа
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#18] от "red_army":

  Сигурно заради ТИМ в цяла България заплатите са 1/2 от Варна. Не мога да си обясня и защо цяла североизточна България се изнася насам, явно искат да работят за слава.

  Ама то лесно да коментираш и да обиждаш от свойта си камбанария.

  Нека излезе един дето е ощетен нещо от ТИМ и да хвърли първия камък. Останалите да си почешат езика и да си хващат влака за Перник

 28. 28 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#26] от "babayaga":

  Защо?
  Подводници в България йок, докато пожари - дал господ!

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 29. 29 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Жена към мъжа си :

  "Олеее , гледай вилата ни се е свлякла до ръба... и след малко ще цопне в морето !!! "


  Мъжът към жената:

  "Няма старшно - погледни другата, която е непосредствено след нашата, колко е по-скъпа....."

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 30. 30 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  До коментар [#24] от "B52":

  А всъщност ТИМ ли са виновни или Плевналиев!? За ТИМ не сме гласували и с нищо не са ни длъжни, хората искат да правят пари (като всеки от нас предполагам) и се опитват да го правят. Защо обаче Плевналиев им дава картбланш да строят на плажа според мен трябва да отговарят не ТИМ, а Плевналиев, защото го прави от наше име, но без да споделя с нас облагите от това.

 31. 31 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 221 Неутрално

  до тук бяхме с Герб, не съм гласъвала за тях, но ги подкрепях за някой работи, до тук, сега очаквам да кажат за аец белене, и пак ще се обикалят улиците явно

 32. 32 Профил на Сандокан
  Сандокан
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#30] от "svoboden":

  Правилно отбелязваш! Мога само да добавя въпрос кой е дал право на областния управител да продаде терените???
  За съжаление тази длъжност не е избираема и обслужва интересите на назначаващите областният управител.....

  Без мъдра мисъл!
 33. 33 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 221 Неутрално

  за това ли ББ ме заглавичква със слави трифонов

 34. 34 Профил на Максим
  Максим
  Рейтинг: 696 Весело

  Какво ревете толкова - по-добре ли е след няколко години изобщо да няма нито първа, нито втора алея, а само свлачище? Пък и без това, ако от някой от нас нещо зависеше, нямаше да се занимаваме с коментари по вестниците

  Sic transit gloria mundi...
 35. 35 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#34] от "Максим Александров":

  не ги разбираш ти тезе работи, за които ревем, просто не ти е ясно, за всеки случай започни и ти да ревеш

 36. 36 Профил на Максим
  Максим
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#35] от "gara":

  Може и да си прав, и аз нищо да не разбирам. Моето мнение съм го казал отдавна - http://www.onlyinbg.com/search/label/Варна Продължавам да твърдя, че най-хубавото, което може да се случи на алеята, е да бъде експлоатирана максимално много и максимално скоро. Който може да си я позволи, да си я позволява. Който не може - Бургас, Китен, Мичурин А иначе, и аз искам ес-класа, ама като не мога да си я позволя, поне не се преструвам, че "гоуфа" ми харесва
  Айде лека вечер и без лоши чувства!

  Sic transit gloria mundi...
 37. 37 Профил на nosimoto
  nosimoto
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  На мен ли ми е къса паметта, или имаше закон че на 150 м от плажната ивица е забранено да се строи? Това не попречи на онзи скапан ресторант с изкуствените палми да се пръкне на 5 метра от плажа, а лятото да използват и самата плажна ивица да си разполагат шатричките... Сега същите хора явно ни залъгват, че само ще укрепят брега. Е, някак си, не им вярвам.

  -- i'm sick enough to be totally confident
 38. 38 Профил на nosimoto
  nosimoto
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#30] от "svoboden":

  Нито за ТИМ, нито за ГЕРБ давам гласа си. Давам го на тези, които възвърнат законността в България, и то не само на думи/репортажи в медиите. Ще чакам колкото трябва.

  -- i'm sick enough to be totally confident
 39. 39 Профил на maradona_n10
  maradona_n10
  Рейтинг: Неутрално

  Жалка гледка сме, но си заслужаваме съдбата.Вместо да разширяваме парка ние го унищожаваме!

  1881г Известният археолог Карел Шкорпил, който живее във Варна, кани по настояване на общината чешкия паркостроител Антон Новак, прославил се с изграждането на дворците Шьонбрун и Белведере във Виена. Архитектът взима присърце възложената му задача и мястото бързо е почистено, картографирано и са засадени първите редки растения.

 40. 40 Профил на vloti
  vloti
  Рейтинг: 622 Неутрално
 41. 41 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#38] от "nosimoto":

  и аз, ако знаеш кои са тези кажи ги

 42. 42 Профил на nosimoto
  nosimoto
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#41] от "gara":

  Само да разбера кои са и ще кажа на всички, обещавам!

  -- i'm sick enough to be totally confident
 43. 43 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 754 Неутрално

  А знаете ли кое е най-страшното? Че има хора които са се бъгнали до такава степен от живуркането под диктата на мутрите през последните години, та съвсем сериозно да твърдят, че завземането на част от най-хубавия парк във Варна и застрояването му е най-доброто, което се случва на града им. "Преклонена главица сабя не я сече".

 44. 44 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 746 Неутрално

  И мутрата и наглеците от правителството му са затънали до шия в корупция и лобизъм.

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 45. 45 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 943 Неутрално

  МИНИСТЪР ПЛЕВНЕЛИЕВ ДА СИ КАЖЕ КОЛКО ВЗЕ ОТ ТИМАДЖИИТЕ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 46. 46 Профил на fafafa
  fafafa
  Рейтинг: 8 Неутрално

  до arch_ # 43

  Явно не си чувал та ще ти кажа, нарича се шведски синдром. Това е поведение на отвлечени, които след определен период от време започват да харесват похитителите си /включително и техните действия/. Има и други примери , но .....айде. По отношение на тия които защитават клаузата на общооплютата варненска иконом.група - еми нормално е да има такива. И аз да съм икономически фактор и аз ще си организирам клакьори защитници. Що им се сърдите незнам.

 47. 47 Профил на Станишко
  Станишко
  Рейтинг: 434 Неутрално

  arch_ подкрепям изцяло това което казваш! Най-страшното е не самото застрояване, а че и малките хора с големи комплекси словоблудстват в прослава на мутряците, потопили цялата ни държавица в бетон. Само вижте помията, посочена от сложения по-горе линк:

  "Както вече вероятно знаете, обожавам Варна. Страхотна е. Наскоро се чудех защо точно Варна, защо не Бургас, или Пловдив, или дори София, и, за щастие, намерих отговор - защото Варна е комерсиална. Маркетингова. Както вече съм казвал, Варна е мястото, което може да стане не просто българският, а направо европейският Лас Вегас.
  Бях смазан от вътрешно удовлетворение и екзалтиран от ентусиазъм, когато разбрах, че има хора с много пари, които мислят като мен: Холдинг Варна."

  Хора, хора, защо сте стигнали дотам, да целувате мутренски задници за парче хляб? Що за нищожни живот, интереси, култура и себеуважение трябва да имаш, за да пишеш това, дори и да ти плащат?

 48. 48 Профил на Константин Дичев
  Константин Дичев
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Ех Йорданов и ти си един мошеник.... Нали много дрънкаше предизборно че няма да разрешиш строеж в морската градина? Такива в затвора!

  Константин Дичев ГДБОПП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност
 49. 49 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#46] от "fafafa":

  Чувала съм го, ама като стокхолмски синдром. Но не мисля че е същото. Няколко часа с опрян пищов в главата не е като цял живот съзнателен избор.

 50. 50 Профил на Schlieffen
  Schlieffen
  Рейтинг: 531 Неутрално

  ТИМ СИТИ

  Our only hope lies in making our own choice of operations, not in waiting passively for whatever the enemy chooses for us
 51. 51 Профил на G. H.
  G. H.
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Противно на всякаква елементарна логика, българинът с възторг и ентусиазъм се юрна към урните да гласува за една мутра, като очакваше, че този демагог ще се бори със себе подобните си! Дори сравнението да оставиш къщата си на крадец да я пази е слабо в случая. А после, българите били земни хора! Хахаха Варненци (кореняците, които още са останали в града, а не паплачта, която се домъкна в резултат на далновидното управление на ТИМ) много добре знаят, че всички в ГЕРБ Варна са хора на ТИМ. Много мои познати бяха наясно с това. Защо гласуваха за тях? Липса на алтернатива? Не, по скоро вярата в поредния дядо Иван! Рехавото ни гражданско общество не е достатъчно, за да вдене българина най-после, че с надежди и пожелания демокрация не се прави. Затова, докато мутрите доунищожават, де що е останало, народа ше си кюта по къщята, мислейки си, че нищо не зависи от него. Само няколко малди хора в защита на правото ни на природа и нормална храна не са достатъчни.

  "In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act." George Orwell
 52. 52
  ****

  Мненията на потребителя Слепият Пю бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 53. 53 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1155 Разстроено

  ....Съществуват членове от закона, които при определени условия позволяват издаването на разрешения за строителство в зони, където това е забранено....
  Лично ще платя 1000 лв, на първия който успее да преведе текста и убеди немски мениджър, че знае немски. Контакта е на сайта ми.
  20 год. тъпотия и ......................та.

 54. 54 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1125 Любопитно

  Плевнелиев излъга! Той лично е дал заповед за разрешаване на брегоукрепяването и укрепването на свлачища и последващо разрешение за строителство в УПИ! С една дума ще си имаме 10 етажен конгресен център и 4 хотела!
  Интересно защо не дават височината на сградите а етажността. Нали се сещате, че 10 етажа по 4 метра не е същото като 10 етажа по 2.20м.

 55. 55 Профил на a_bee
  a_bee
  Рейтинг: Неутрално

  На "първата алея варненска" се строй на пук на всичко, въпрос на приоритети

 56. 56 Профил на a_bee
  a_bee
  Рейтинг: Неутрално

  Тези хора са се бъгнали до такава степен, че не могат да разберат че са отдавна отписани от еволюцията, независимо дали след едно или две поколениея, това е да си педал измекяр на ента степен.

 57. 57 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1125 Весело

  Абе карайте бе! В крайна сметка да строят! Тъкмо ще ни изгонят по-бързо от БГ. Да си стоят тук и да си използват "морелечебницата" (?!?!)

 58. 58 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Били "купили" земята - ще си умра от смях. Имаше май 11 милиона по договор, но кметът похарчи 9 от тях за палми (100% доставени от някоя ТИМаджийска фирма - то във Варна други няма).
  http://www.dnevnik.bg/morski/2009/11/27/822279_oshte_okolo_9_mln_lv_shte_poharchi_varna_za/
  Е какви пари останаха за варненци от продажбата на морската им градина? Ама като са си избирали такива кмет и общински съвет...

 59. 59 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1125 Любопитно

  А има ли доказателство, че от фирмата купувач са превели сумата за покупката си?

 60. 60 Профил на G. H.
  G. H.
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Ама кои са "варненците" във Варна?!!

  "In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act." George Orwell
 61. 61 Профил на a_bee
  a_bee
  Рейтинг: Неутрално

  Ако някой изобщо е останал, ще е във Владиславово, Аспарухово, Виница, Галата, но не и в центъра, тук там да има някой полуумрял мухикан.

 62. 62 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#10] от "georgi9":

  Недоволствам аз лично за това, че някои богоизбрани могат да купят земя на смешни цени и след това да правят на нея каквото си искат. Нашите ниви на майната си ги продадохме по-скъпо от тази земя на брега на морето.

 63. 63 Профил на Carmina BULGARANA
  Carmina BULGARANA
  Рейтинг: 594 Неутрално

  ЦИТАТ: """Съществуват членове от закона, които при определени условия позволяват издаването на разрешения за строителство в зони, където това е забранено."""
  КОМЕНТАР: ЗАКОНОДАТЕЛСТВО - КОЕТО ИЗКЛЮЧВА САМОТО СЕБЕ СИ - КАК СЕ НАРИЧА!?!

  ЛОЯЛНОСТТА Е ДВУПОСОЧНА УЛИЦА!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK