Борисов: Само Брюксел извинява отсъствие от заседание на кабинета

Борисов: Само Брюксел извинява отсъствие от заседание на кабинета

© Анелия НиколоваСамо когато в Брюксел събират всички министри по дадения ресор, тогава може да се отсъства в сряда от нашето заседание". Това разпореждане дава премиерът Бойко Борисов на последното заседание на кабинета. "След като не могат сами да се дисциплинират, ще ги дисциплинирам аз", заканва се премиерът и нарежда главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков да му докладва лично командировките на министрите и вицепремиерите, "защото влизат във всички папки и и не мога да ги сверявам с тефтера".


От публикуваната на сайта на правителството www.government.com стенограмата става ясно, че недоволството на Борисов е предизвикано от отсъствието на министри от последното заседание на кабинета. "След като миналия път изрично казах, сега отново се получава така, че по важни и основни точки в сряда на заседание на Министерски съвет половината докладчиците са заместник-министри", възмущава се премиерът.


Коментарът му за отсъствията на министрите е по време на обсъждането на проекторешение за утвърждаване на извънбюджетна сметка на Националния фонд към министъра на финансите за 2010 г. Точката се докладва от зам.-финансовият министър Ана Михайлова, тъй като по това време министър Симеон Дянков беше на посещение в трите страни в ЕС с най-строга фискална дисциплина  - Финландия, Естония и Швеция. От заседанието отсъства и другият вицепремиер Цветан Цветанов.


"Аз съм подписал заповедите, но технологията на подписване е, влизат черни папки и подписвам. За командировката трябва да вземам тефтер с календар, аз да следя дали в сряда на заседание на Министерски съвет министрите няма да са командировка", приключва темата Борисов и преминава към следващата точка от дневния ред.

Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  Тоя човек кави ли неща подписва, само защото са в папка....

 2. 2 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Ама и той, подписва като селски кмет! После що е в командировка? Че нали си одобрил и човека е човек, когато е на път! Какво пък толкова като го е нямало Дянков. Тъкмо по-добре, мисля аз!

 3. 3 Профил на krasi_99
  krasi_99
  Рейтинг: 442 Неутрално

  То е много трудно, министрите да запомнят, че в сряда са на заседание в МС. А Борисов, когато подписва командировките, да погледне контролно в календара пред него. Щом при командировките му е толкова трудно да се оправи, как ли се ориентира нашия премиер, кагато подписва по-сложни документи, поднесени му в същите черни папки?

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 714 Неутрално

  "Или мач в Мадрид", написа един познат във FB.

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 6. 6 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 714 Весело

  Той и Божидар Нанев беше подпедсал хей така на доверие и това му коства министерския пост, а да не се окаже и свободата.

 7. 7 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 116 Неутрално

  За първи път Борисов отговаря на Румен Петков и Гоце:

  .е. упреците към вас са стъпка към новия политически проект?

  Да, макар че той е стар политически проект, който нищо ново не може да даде.

  Беше ли обсъждан този нов политически проект на президента на срещата ви с шефа на ЦРУ Леон Панета?

  Аз ви казах, той не е нов политически проект. А какво обсъждам с моите колеги от специалните служби по света, мисля, че поне 10 години съм успял да имам такива отношения, че да си имаме пълно доверие.

  Добре, не е обсъждан нов политически проект, но въобще политически проект и темата “Първанов” присъствала ли е?

  Не коментирам разговорите със специалните служби в света. Нито с тази, нито срещите ми в Лондон с МИ-6, нито с когото и да било.

  Звучи двусмислено…

  Звучи по начина, по който винаги съм говорел.

  Т.е. възможно е да е повдигана такава тема, но вие не искате да кажете дали това е така?

  По-ясно от това как да го кажа. Не се коментират подобни разговори.

  Защо втори високопоставен американски представител идва в България и се среща с вас, но не и с Първанов?

  Това оставам на хилядите анализатори – политолози, социолози, които всеки ден пишат за нас. А във вторник идва и заместник-държавният секретар на САЩ по наркотиците, с когото също работим прекрасно.

  И той също ли няма да се срещне с президента?

  А, не знам, не се меся в протоколната работа на правителството на САЩ.

  Румен Петков, освен че внесе въпрос дали с Леон Панета сте разговаряли за проекта “Първанов” и на който евентуално ще отговаряте в петъчния парламентарен контрол, в четвъртък попита дали вие сте човекът на ЦРУ в България.

  (замисля се) Той ме ласкае с този въпрос.

 8. 8 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1130 Весело

  "... влизат черни папки и подписвам."

  TAKE THE RED PILL!
 9. 9 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 660 Весело

  не разбирам въобще за какво става въпрос в тази статия ...

  подозирам, че е типичният за бойко ПР - ще им свивам сърмите на министрите като не слушат

 10. 10 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Мутрата съвсем е изперкал.

  Никога повече мутри начело на България.
 11. 11 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Ама колко самотен изглежда на тази снимка! Направо ми се къса сърцето! Наистина!

 12. 12 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  на снимката: Боко чака Огюст Роден.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 13. 13 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Фигурите на „политическа позиция” в ЦРУ като Панета са наясно с институционалните традиции на службата. Те не забравят и неписаните правила в американската политика – отиващият си президент е обикновена „патица”. Дреме им в ЦРУ за такъв като Първанов...

  Но защо толкова яростно подскочиха уж опитни фигури като Румен Петков, като Бриго Аспарухов?! Защо Никола Колев се активира? Защо президентът се впусна в тази контраатака след дни на колебание? Румяна Бъчварова и Бойко Борисов едва ли са точни, ако виждат причината за това само в напъните за отклоняване на вниманието от комбинацията с „притискането на медиите”.

  Всъщност, ако опонент като президента Първанов не съществуваше, Борисов трябваше да си го измисли. Иначе щеше да си се бори с кризата из медиите.

  Борисов едва ли има основание да ликува след демонстративното потупване по рамото от янките. Това беше предсказуемо още преди месеци. Както и неглижирането на ролята на Първанов. Свеж финансов ресурс трябва на страната. Иначе „Ти си лидерът” звучи като напомняне към народ, който го е позабравил...Или се е усъмнил...

  В същото време мощната политическа подкрепа на САЩ за линията на кабинета „Борисов” е ясен знак, че янките трудно биха приели активизиране на червените ченгеджийски фаланги за бутане на правителството, водено от Борисов.

  ЦРУ не е пансион за благородни девици. Историкът Първанов ли не знае колко държавни преврати са организирани с благословията на „Компанията”?!

  Тези дни се видяхме с някои влиятелни руснаци. Те са силно обезпокоени. Преиграването на Панета и, о, ужас, на спеца по Русия Майкъл Сълик, с подкрепата към Борисов, както и пренебрежителното отношение към Първанов, щяло да вкара в затруднено положение сина на техния най-важен човек в България преди години – Димитър Станишев. Шамарът на ЦРУ лишава „проекта Първанов” от възможности за разтваряне на широко „ветрило”. Румен Петков в сряда по Нова тв изреди няколко фигури, които разбирали от власт. Между тях – Доган и Костов. Разбиращите от власт се очаква да отбират и от знаци на наистина големите.

  Остава твърдият електорат на БСП и разочарованите „атакисти”. Какво излиза – да не би ЦРУ да набутва Първанов в БСП?! Така в шегички и закачки отминава световната слава за такива като Първанов. Но най-лошото предстои – янките ще ударят кръга „Първанов” и по неговата любима тема: енергетиката. Тогава ще стане архиинтересно.

  Дума да няма – пренебрежителното отношение на американците към старателен (анти)натовец като Първанов е обидно и унизително. Но реанимирането на темичката с архарчето не му го заформиха те. Може да е сигурен. (Всъщност Първанов защо още държи на служба такива като Кирчо Киров и Никола Колев?!) Истински де(ре)пресиран от комбинациите на янките политически колос на „прехода” роден наш като Първанов може да се почувства, ако надделее линията на влиятелните руснаци, които не го оценяват като перспективна политическа фигура.

  От няколко дни техни емисари шетат яко из Варна. Не се интересуват особено от страстите Първанови. Фокусирали са се към предстоящото влизане (на 12 юни) на поредния кораб на ВМС на САЩ в залива на морската столица. Разбира се, Бойковите хора във Варна отново ще имат възможност да грейнат край американския посланик в София – Н.Пр. Джеймс Уорлик.

  Колкото до суетнята на „червените хардове” в парламента – нещата са повече от ясни. Те само се правят на антиамериканци. Защото всъщност примират от злобица, че Борисов е техен любимчик. И отсега се усукват дали ще ги поканят (като друга година) в посолството за отбелязването на 4 юли. Леле какви плонжове са правили. Сега ли да им изредим именцата? Или да изчакаме сами да се убедят, че сегашният екип в амбасадата е зачертал знакови червени фамилии?!

  Може пък тогава Първанов да се поуспокои...

  /Любомир ЖИВКОВ

 14. 14 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Като стана дума за отсъствия не може да не засегнем и парламентарните заседания. Напомням на всички граждани на Кърджали да потърсят сметка на злия маг Доган, защото това което той не прави е крайно неуважително към тях. Същото важи и за гражданите на Пазарджик, защото колегата му сценичния работник Пеевски напоследък явно я е подкарал от редакция на ресторант, от ресторант на редакция.....

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 15. 15 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 605 Весело

  По-малко приказки, повече екшън...

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 16. 16 Профил на thomasbg
  thomasbg
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Дневник, избихте рибата с този www.government.COM! След посещението на шефа на ЦРУ ли са ни дали такъв готин адрес за правителствения сайт!? (впрочем линкът "отзад" е верен, само това, което се вижда в статията, ще уплаши американците)

 17. 17 Профил на ncuxonama
  ncuxonama
  Рейтинг: 442 Весело

  Бате боец, толкова ли е трудно да отвориш черната папка и да прочетеш какво пише вътре? Или може би нямаш време, от медийни изяви......

  Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
 18. 18 Профил на che666
  che666
  Рейтинг: 8 Неутрално

  а така дръж ги изкъсо г-н министър председател че всички знаем какво става като им отпуснеш края 8 године не края ами началото на престъпленията не може да им хванем още

  „За него нямаха значение ни съд ни следствие. Той веднага започваше да разстрелва, защото беше човек без сърце“
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK