Стара Загора ще има първия млекомат в страната

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (7)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Orda
    Orda
    Рейтинг: 62 Неутрално

    Ако направят и мозъкомат за политиците ни, никак няма да е зле.

    Orda
  2. 2 Профил на Музар
    Музар
    Рейтинг: 1366 Неутрално

    О, това е за локално ползване!
    Дано да проработи идеята, харесва ми!
    И цената е добра, стига да стига достатъчна част от нея до самите производители (краварите, де)

    Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
  3. 3 Профил на dimgeorgiev
    dimgeorgiev
    Рейтинг: 388 Неутрално

    Въпросът е драги Орда, то къде ще вземат мозък за политиците. Защото ако вземат от Цецка, Фидоска и най-вече Лъчко, ще стане страшно. Иначе съм за с двете ръце

  4. 4 Профил на thunder
    thunder
    Рейтинг: 388 Весело

    ехаааа, винаги съм сзаел, че Загората сме Хай Тек град

  5. 5 Профил на PavelCZ
    PavelCZ
    Рейтинг: 1609 Неутрално

    Тук имаме 2-3 такива от около 3 месеца. Хората вече свикнаха да купуват от тях и наистина млякото е значително по-добро от това в магазините. Нормално 1 л. струва около 12 KČ (oк 0.45 евро), в "млекомата" е за 15 KČ (ок 0.57 евро), но мисля, че разликата в качеството си струва.

    E PLVRIBVS VNVM
  6. 6 Профил на Васил Дакев
    Васил Дакев
    Рейтинг: 660 Неутрално

    Браво на старозагорци!

  7. 7 Профил на obektiven
    obektiven
    Рейтинг: Неутрално

    Само дето пастьоризираното мляко е ОПАСНО ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ !

    Pasteurization destroys enzymes, diminishes vitamin content, denatures fragile milk proteins, destroys vitamins C, B12 and B6, kills beneficial bacteria, promotes pathogens and is associated with allergies, increased tooth decay, colic in infants, growth problems in children, osteoporosis, arthritis, heart disease and cancer. Calves fed pasteurized milk do poorly and many die before maturity. Raw milk sours naturally but pasteurized milk turns putrid; processors must remove slime and pus from pasteurized milk by a process of centrifugal clarification. Inspection of dairy herds for disease is not required for pasteurized milk. Pasteurization was instituted in the 1920s to combat TB, infant diarrhea, undulant fever and other diseases caused by poor animal nutrition and dirty production methods. But times have changed and modern stainless steel tanks, milking machines, refrigerated trucks and inspection methods make pasteurization absolutely unnecessary for public protection. And pasteurization does not always kill the bacteria for Johne’s disease suspected of causing Crohn's disease in humans with which most confinement cows are infected. Much commercial milk is now ultra-pasteurized to get rid of heat-resistant bacteria and give it a longer shelf life. Ultra-pasteurization is a violent process that takes milk from a chilled temperature to above the boiling point in less than two seconds. Clean raw milk from certified healthy cows is available commercially in several states and may be bought directly from the farm in many more. (Sources are listed on www.realmilk.com.)





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK