Шефката на НСИ: Проверката на Евростат е рутинна, скандалът е недоразумение

Шефката на НСИ: Проверката на Евростат е рутинна, скандалът е недоразумение

© ShutterstockПроверката на Евростат на българската статистика е планирана и в нея няма нищо изненадващо. Скандалът с предстоящата ревизия е недоразумение. Това заяви председателят на Националния статистически институт Марияна Коцева в интервю за Би Ти Ви.


Коцева обясни, че до снощи е била на обединено заседание на ЕК и ООН, но се върнала предсрочно в България, за да успокои напрежението, създало се покрай обявяването на проверката на Евростат. По думите на шефката на НСИ няма никакъв проблем и никаква драма в случващото се.


Като член на ЕС статистиката на България е наблюдавана под лупа. Има неразбиране и някакво недоразумение, че сега за първи път се провежда подобна проверка, обясни Марияна Коцева. Тя заяви, че за последно статистиката на страната е проверена през март 2008 г. и следващата такава ревизия от Евростат е била насрочена за март 2010 г., но поради натовареност на проверяващите проверката е отложена два дни преди първоначално насрочената дата.
Коцева обяви още, че трябва ясно да се разграничат данните за бюджета, които подават Министерството на финансите и НСИ. В течение на текущата година бюджетът започва с прогноза, която се прави от МФ. Също финансовото министерство периодично оповестява данни за приходите и разходите, както и предварителна цифра за очертаващия се годишен дефицит. Едва след приключване на съответната година, през февруари до средата на март НСИ събира информация от финансовото министерство, БНБ, осигурителния институт, здравната каса и др., за да направи окончателното изчисление за бюджетното салдо и то се подава на Евростат, обясни Коцева. По думите й именно статистическият институт е подал числото -3.9% дефицит за 2009 г.
По-късно от БНБ уточниха, че единствената информация, която банката предоставя на статистиката за изчислението на дефицита/излишъка, е размерът на вноската й в бюджета.


Единственото число, излязло от НСИ е минус 3.9%. Не виждам по какъв начин това благоприятства правителството или може да се счита за благоприятно, коментира Коцева упреците, че националната статистика е проявила слагачество. Тя уточни, че това число вече е верифицирано, получено е писмо във връзка с него от ЕК, че няма допълнителни въпроси по статистическия резултат и тъкмо поради това то е било публикувано още на 21 април на сайта на ЕК.


Българската статистика работи по методология на ЕК и ще продължи да работи както досега, заяви още Коцева. Тя коментира изказването на еврокомисаря по икономически и валутни въпроси Оли Рен, че има "известни притеснения за статистическото представяне на България" с думите:"Моят урок от цялата тази история е, че трябва да говорим повече за това какво работи статистиката - и на обществото, и на политиците, и на министрите".


Според Коцева обаче не е грешка, че Симеон Дянков е обявявал текущи данни за състоянието на бюджета. "Той е длъжен като министър на финансите всеки месец да подава информация какво се случва с бюджета и не е ненормално да има промяна."


Председателят на НСИ уточни още, че в данните за дефицита са включени двата милиарда лева допълнителни разходи на държавата, свързани с анекси по текущи договори, подписани от правителството на Тройната коалиция.Коцева припомни, че мандатът й е седемгодишен и изтича през 2014 г. "Аз съм професионална кандидатура, убедена съм в качеството и коректността на работата на НСИ и нямам никакви опасения във връзка с това. Нядявам се, че професионализмът ще бъде оценяван от политиците, коментира тя въпрос дали е възможно отстраняването й от поста. "Откакто аз съм на този пост, нито предишното, нито сегашното правителство е правило каккъвто и да било опит за политическа намеса в работата на НСИ. Имаме отлично сътрудничество както с министъра на финансите, така и с всички министерства", допълни Коцева. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 541 Любопитно
 2. 2 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 434 Неутрално

  НСИ е организация защитаваща управляващите без значение от техния цвят. Когато нагласяш данните, ти не променяш нищо, просто отлагаш събитията. Опитите да се представи БГ, като една добра инвеститорска дестинация, не се оправдаха с успех, въпреки добрата работа на стъкмистиката. Най-добрия аналог на НСИ е лихвения процент на банките.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 3. 3 Профил на kamen_b
  kamen_b
  Рейтинг: Неутрално

  БГ статистиката може и да работи по методологията на ЕК и Евростат, но въпросът е към какви данни се прилага тази методология. Т.е. какви данни представят Дянков и най-вече Искров. Думите на Оли Рен "притеснения за статистическото представяне" означават нещо различно от притеснения за методологията на БГ статистиката; очевидно включват и притеснения за коректността на данните, които се подават на НСИ.

 4. 4 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 648 Любопитно

  иди разправяй, че нямаш сестра ... от ЕС ни използваха, като банановата държава на ЕС, за да демонстрират строгост

 5. 5 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1485 Любопитно

  "Скандалът с предстоящата ревизия е недоразумение."

  Един скандал, ако се приема че е "недоразумение" говори за неадекватна комуникация. Което наистина е "скандал", понеже показва или непрофесионализъм, или гонене на неясни интереси...

  Надявам си тази буря в ча6а вода да отмине, като при това не се открият нови "заровени кучета", които да са втасвали нейде и сега да осмзрдят положението.
  Всични факти на масата, после не само ЕС, но и боговете мълчат!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 6. 6 Профил на Mit Ko Nan
  Mit Ko Nan
  Рейтинг: 393 Неутрално

  НА ДЯНКОВ МУ СЕ ИСКАшЕ 0.8
  ПРИМИРИ СЕ НА -1.9
  И СЕ ПРОВАЛИ С -3.9

  ТОЗИ ИНАТ НА ДЯНКОВ ДОВЕДЕ ДО СЪСИПВАНЕ НА ВСИчКИ СФЕРИ В БЪЛГАРИЯ- ПРОИЗВОДСТВО, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И БАНКИ

  ЕДИН НЕКАДЪРЕН МИНИСТЪР КОИТО НЕ НАУчИ КАК СЕ ИЗчИСЛЯВА ДЕФИЦИТ ЗА 1 ГОДИНА. И БОИКО МУ ТРАЕ НЕКАДЪРНОСТА. ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА ГО ИЗГОНИХА И СЕГА СЕ МЪчИ ДА СЪСИПЕ БЪЛГАРИЯ

 7. 7 Профил на uzur
  uzur
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ЕК засега не се ангажира с оценка дали България има неподходяща статистическа методика или има манипулация на икономически данни.

  http://yphalachev3.blogspot.com/2010/06/blog-post_09.html

 8. 8 Профил на VBT
  VBT
  Рейтинг: 381 Весело
 9. 9 Профил на Todo
  Todo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Веднъж ми трябваха едни данни и ги потърсих в сайта на НСИ, изключително странно представена информация уж е има но не върши никаква работа, а ако искаш допълнително трябва да платиш??? как може институция която се издържа от нашите данъци да иска допълнително пари за услугите си?

 10. 10 Профил на Ranjit Dakkar
  Ranjit Dakkar
  Рейтинг: 8 Весело

  Да бе да, не е одитна проверката, а рутинна... Явно и от Би Би Си трябва да се информират правилно от мащабният капаците на разбойко и компания...


  http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/10266580.stm

 11. 11 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Подобна проверка на НСИ може да е само добро нещо за България. В единия случай ще се открият нередности и ще се коригират. Ако всичко е наред, това ще успокои инвеститорите и ще се разсеят/намалят страховете, че Гърция може да "зарази" България. Така че да ни проверяват, лошо няма.

 12. 12 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 994 Весело

  До коментар [#6] от "dnp_m":

  Абе къде ви произвеждат, в Китай ли?
  Дянков се провалил с дефицита от 3,9 за 2009-та така ли? Що не си копаш нивата ми се измъчваш тука, че и другите!
  Има разлика в методолгиите на изчисляване и дефицита на България за 2009та е 0.8% колкото му се е искало на Дянков!
  По Евростат трябвасхе да е 1.9% ако договорите бяха развалени и накрая 3.9% е реалния процент с всички бъдещи плащания по предизборните договори на Станишев!

  Това колко е кадърен Дянков и че бил изгонен от СБ не знам точно пък на картофената нива как сте го установили! Добре е като си тъп и малограмотен поне да не пишеш с ГОЛЕМИ букви за да не го афишираш публично или най-малкото да не привличаш внимание!

 13. 13 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#12] от "nqma zna4ka koi":

  Show me the money !

  Покажи ми процъфтяваща България, нови и нови работни места, бумтяща икономика, уредена инфраструктура, процъфтяващо селско стопанство и цивилизован туризъм и тогава всички ще се покръстиме в герберони, ако трябва.
  Наслушахме се как се оправдавате с предходното правителство, насладихме се на неадекватщина и нерешителни действия, нагледахме се на показност и безпомощна върволица от въртележкообразни действия !

  Време е за нещо по-смислено в краткото оставащо време от мандата ви!

  Не всички, които ви критикуват са комунисти, не всички са слепи, и не всички са на картофената нива, макар че да копаеш картофи е достойно и почтено занятие, редно е да имаш респект към хората, чиито блага консумираш, може би ежедневно...

  Проверката предстои, така че ще видимЕ!

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 14. 14 Профил на tatun4o
  tatun4o
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#12] от "nqma zna4ka koi":

  Който плюе без да знае заящото му липсват съоътветното образование и компетеност май той е китайска продукжия.

 15. 15 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 971 Весело

  Хич не си прав, да знаеш. Чисто българска продукция си е, уви

 16. 16 Профил на pesho_
  pesho_
  Рейтинг: 701 Гневно

  Вярно е, че проверката е виша форма на доверие, ама щом сме го докарали да си имаме "рутинни", смятайте колко ни ВЕРВАТ!!!

  Прокуратурата: Цветанов е извършил престъпление
 17. 17 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Племенната форма на управление се характеризира с управление на "племето" от "вожд" , а в цивилизованите общества господстваща роля има ЗАКОНА ... От 44 година на XX в. българите си търсим своя ВОЖД ... това безспорно доказва що за племе СМЕ !

  Всичко е добро, което е добро за България
 18. 18 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1125 Любопитно

  Айде първо да мине тази проверка, пък после да говорим и коментираме!

 19. 19 Профил на toi
  toi
  Рейтинг: Неутрално

  Има нещо, което не мога да разбера!!! Сутринта таза дама каза, че единствента цифра, която е излизала от НСИ по отношение на дефицита е 3,9%! От тук идва въпрсо, защо бе подадена информация към Евростат, първо 0,8% а след това 1,9% и в крайна сметка стигна до 3,9%!!! Това означавали че МФ се е опитало да излъже Евростат? Ако е така за това ли сътвориха прословутите договори за 2 млрд. които така уприто се крият и не се показват?
  Ще съм благодарен, ако някой по разбиращ от мен лаика, ми отговори на въпросите!

 20. 20 Профил на Mit Ko Nan
  Mit Ko Nan
  Рейтинг: 393 Неутрално

  До коментар [#19] от "toi":

  ако ги имаше договорите боико пръв щеще да цъфне пред камерите и да ги размаха. те не съществуват.

  има и неразплатени договори от здравната каса за 2010 г. в размер на 480 млн лева. и после искаме докторите да ни ликуват

 21. 21 Профил на Mit Ko Nan
  Mit Ko Nan
  Рейтинг: 393 Неутрално

  До коментар [#12] от "nqma zna4ka koi":

  ако имах нива щях да си я копая. но понеже съм малко повече в час от вас #12 затова излагам факти не приятни на 50% от българия. или 100% герберчета

 22. 22 Профил на devdimi
  devdimi
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Оли Рен имал притеснения за нашата статистика - ами то и ние имаме отдавнашни притеснения, че е Оли Гоф Рен, ама не го обявявяме публучно.
  Като има притеснения първо да дойдат и да проверят и после да говорят. Само се създава ненужно напрежение и си чешем езиците.

 23. 23 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#12] от "nqma zna4ka koi":

  "Има разлика в методолгиите на изчисляване и дефицита на България за 2009та е 0.8% колкото му се е искало на Дянков!
  По Евростат трябвасхе да е 1.9% ако договорите бяха развалени и накрая 3.9% е реалния процент с всички бъдещи плащания по предизборните договори на Станишев!"

  Що продължаваш като малоумен да повтаряш небивалиците на напълно видиотените ти любимци?
  В края на краищата данните са вече достъпни от Евростат и там прословутите договори ги няма. Няма ги бе. Баси договорите, дето му вдигнали дефицитът на изцъкления, а никой не ще да ги покаже поне като контрагенти, без суми. Ние сами ще се присетим какви са парите.
  Айде, ето ти долу да ги търсиш из таблиците(ако можеш да четеш) двата милиарда в договори на Дянков.
  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/government_finance_statistics/documents/BG_2010_04.pdf

  Ecrasez l’infâme
 24. 24 Профил на toi
  toi
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#23] от "Graf":
  От това, което си написал, се чудя, защо им трябваше на Борисов и Дянков, да дрънкат постоянно за тези договори!? Единстевния смислен отговор според мен е да скрият дефицита.Но в простата задача се пита защо са искали да го скрият, при положение че не са го направили те?!!!!!!!!!

 25. 25 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 994 Весело

  Спокойно другари! Съвсем скоро ще има позиция от ЕВРОСТАТ, която ясно ще каже, че има договори! Единият от договорите за 600 милиона беше за хеликоптерчета, имаше един за самолетчета - само до тука е милиард!
  Българина е толкова прост и толкова са го лъгали последните 20 години, че съвсем оправдано не вярва на никой от местните политици! Тези страхове подхранвани от Кутевци, Първановци, Славита и Графовци съвсем резонно формират групата на неграмотните, според които държавата е виновна за всичко!
  Господа комунизма си отиде, а сега идва време и социализма да влезе в приемливи граници като за бедната ни държава. това последното предполагам няма да го разберете, защото не е като картофената нива, на която с пот изкарвате парите, които лекомислено политиците харчат Предполагам и иронията не сте усетили Спокойно не се притеснявайте - псувайте яко държавата и в частност Дянков и живейте спокойно, че друг е виновен, че цял живот ще сте на нивата!

 26. 26 Профил на simo
  simo
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Още когато Дянков започна да си търси причини за очертаващия се дисбаланс на бюджета за 2010 г. и ги "намери" ("скритите" по чекмеджетата на министерствата 150 анекса), правейки опит да прехвърли отговорността за погрешно съставения от него бюджет върху предшественика си и промени данните за 2009 г., беше ясно, че номерът няма да мине. Е, сега се видя, че не минава! Двойка за отличника.

 27. 27 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#24] от "toi":

  Защото са дебилни. Аз отдавна съм се усъмнил в душевното здраве на единия, дето е най-знаещия и в компетентността на другия. Дето иска държавата да работи като пицарията на душевно болния..
  Няма какво да се сърдим на Оли Рен и компания. По същия начин, както не трабвя да се сърдим и за спрените пари по фондовете в периода на управлението на тройната. Хората си вършат работата.
  Погледнато от към Брюксел, случващото се тук е пълно с налудност. За три месеца им дадоха три числа за дефицита, а на четвъртия месец и една корекция на бюджета. Дадоха им конвергентна порграма, в която числата нямат нищо общо с числата планувани в новия бюджет 2010 и тия идват да видят какво става.

  Ecrasez l’infâme
 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Значка, ти връзки в евростат ли имаш?
  И как реши, че комунизма си е отишъл, след като в момента точно комунизма е на власт...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1447 Весело

  До коментар [#25] от "nqma zna4ka koi":

  Ти у ред ли си? Защо трябва да дойде някой от майната си, че местните данъкоплатци да видят за какво плащат? И кое им беше скитото на цитираните от теб договори? Публично известни. Единия май е и от преди гейчо. Ааааа. Схванах. Викаш, че некой дебил пропуснал да ги включи в разходната част на бюджета.
  Нещо за софийския Лувър ще кажеш ли? Примерно.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 30. 30 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1341 Весело

  Значката и Боги се хвърлят самоотвержено на амбразурите. Явно ще лъсват кирливи ризи... Ех, добре, че е ЕС.

  "The Internet is an insecure place."
 31. 31 Профил на nikoletam
  nikoletam
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Мариана Коцева се задържа на поста благодарение на тия стъкмистики и се обгради с КРАДЛИВИ РОДНИНИ И БЛИЗКИ до нейните много близки приятели, а комбинацията от корупция и блюдолизъм е най-големия кошмар.
  На НСИ му казват "Национален Строителен Институт", щото строят и ремонтират като за последно. Заедно с предстоящото преброяване (техника, софтуер... е-корупция) това е сериозна баница на трапезата на г-жа Коцева и нейните плужеци
  ВРЕМЕ Е ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ на тая корумпирана клика от НСИ !!!

 32. 32 Профил на pravdyo
  pravdyo
  Рейтинг: Неутрално

  Да бе... рутинна.. скандала е недоразумение.... те им викат право в очи - имаме основания да се съмняваме в статистиката ви - наш'те си знаят комсомолската защита..

 33. 33 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Любопитно

  До коментар [#25] от "nqma zna4ka koi":

  Пак си събрал "одобрението" на форума..
  Бе тия, ПР-ите не ви ли казват кога да спрете със защитата и как да я правите?
  Значка, любовта е лудост, ама при тебе таз лудост намязва на извратеност. Навели са те, ачик ти викат че си идиот, а ти им отвръщаш с влажен поглед и надежда за взаимност..
  Айде пак от Евростат:
  Reporting of Government Deficits and Debt Levels
  Member state: BULGARIA
  Date: 14/04/2010

  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/government_finance_statistics/documents/BG_2010_04.pdf

  Какво повече да ни кажат от европейската статистика?

  Ecrasez l’infâme
 34. 34 Профил на Слепият Пю
  Слепият Пю
  Рейтинг: Гневно

  Българската статистика работи по методология, която е кроена с нашенски аршин и ще продължи да работи както досега..?? "

  Коцева, що не си кажеш направо, ами го увърташ !

  На хората им е писнало от български евтини тарикатлъци...

  Революционерът е революционер докъм 28-29, до Ботевото време. После или трябва да го утрепят турците, или да вземе властта...
 35. 35 Профил на Слепият Пю
  Слепият Пю
  Рейтинг: Гневно

  На всичката Ви наглост, просто не Ви отива да се правите на дълбоко засегнати !


  Просто си отивайте, докато е време, щото после ..жална Ви майка !


  Такива шутове ще Ви набиеме) от "бялата точка ", ЧЕ Ви е Бедна фантазията....((((

  Революционерът е революционер докъм 28-29, до Ботевото време. После или трябва да го утрепят турците, или да вземе властта...
 36. 36 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Като се има предвид, че управлението на семеен бюджет, градски или държавен, които се различават по мащабите и изхождайки от факта, че Борисов и Цветелина управляват много добре техните милиони, едва ли всичко което се случва е само до незнание или некомпетентност. Начините да съсипеш конкуренцията са приложими и за съсипване на държава. А ако е така, може би вниманието трябва да се насочи на друго място!
  Иаторията знае, че при война, тоталитарни режими, анархия, социални катаклизми, природни бедствия и др. винаги има хора, които натрупват огромно състояние.

 37. 37 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 859 Неутрално

  И резултатите от проверката ще са недоразумение.
  Изобщо, някой очаква ли нещо друго освен недоразумение в Недоразумението България?!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 38. 38 Профил на Слепият Пю
  Слепият Пю
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#37] от "charlyb": "Недоразумението България " - казваш ?

  Това не е въпрос, а констатация !

  Революционерът е революционер докъм 28-29, до Ботевото време. После или трябва да го утрепят турците, или да вземе властта...
 39. 39 Профил на Слепият Пю
  Слепият Пю
  Рейтинг: Неутрално

  Ако България можеше да се управлява от форумците, тази държава днес, щеше да изглежда по съвсем различен начин...

  Не мислите ли ?

  Революционерът е революционер докъм 28-29, до Ботевото време. После или трябва да го утрепят турците, или да вземе властта...
 40. 40 Профил на myvoice
  myvoice
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#39] от "Adolf":

  кой форумци? Този с ник Адолф или тоя дето му плащат 100 долара да напише 100 поста (само ако са с плюсчета, разбира се)? И как се избират тези форумци?

  Иначе като цяло си прав - доста от хората във форума пускат разумни мнения. Но доста е относително понятие

 41. 41 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 434 Гневно

  Крайно бедните българи ще надминат
  1 Милион и 400 хил. до края на 2010 година
  Уважаеми БЪЛГАРИ,
  Докога тази ВЪТРЕ-СОЦИАЛНА Разпокъсаност ще търпим сред нас?
  На БЪЛГАРИТЕ ни е нужно не заслужили,
  а ЗНАЕЩИ и ТАЛАНТЛИВИ ръководители!
  "В. И. Кунчев-Левски"
  Нека се преустроим не на основата на Култово-идейният, Религиозният и Етнически Групиран мажоритет, а на основата на ПРИЕМСТВЕНОСТТА!
  Приемственост на всичките разлики между нас.

  Задавалили сте си въпроса;
  Колко хляба може да си купи един Пенсионирал се Вишист след трудов стаж от 35г, и с пенсия 150лв??

  Задавалили сте си въпроса защо БЪЛГАРИЯ е държава, която бърка в ДЪРЖАВНАТA си хазна и вади пари, под претекст "БЮЖЕТНИ стедства за разни КАМПАНИИ", и давани безвъзмездно на всички тези Култови, АМАТЙОРСКИ Фракции, Коалиции, Партии и Идеологo-Мажоритарни (Култ-Групировки)!

  Задавалили сте си въпроса...

  Прочитане на целия коментар защо БЪЛГАРИЯ е държава, която превилегирова държавните си служители като не облагва с данъци, а всички останали, ДА?
  Задавалили сте си въпроса,
  Защо се дават и откъде най-вече, по 60лв хотелски за ден на депутатите?

  Защо?
  Защото нямаме ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ!
  Защото не се ЗАБРАНИ КОНСТИТУЦИОННО НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯТ-КУЛТОВ и АМАТЙОРСКИ ФАКТОР;
  ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС,
  ДА СЕ МЕСИ в ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ!!

  КРАДЕ се за ЧАСТНИ КУЛТ-ФРАКЦИИ, ЧАСТНИ-КУЛТОВИ-ГРУП-КОАЛИЦ и ПОЛИТИЧЕСКИ ШАЙКИ, под претекст, КАМПАНИЙНИ.
  Един Вид "КОНСТРУКТИВНО" ограбване на ДАНЪЦИТЕ дадени от НАРОДА.
  Всяка една Култова, АМАТЙОРСКА Фракция, Коалиция, Партия и Идеологическа (Култ-Групировка), трябва да се задължат Конституционно да обявяват официално, ежегодният си паричен членски доход, върху които да им се начислява ДОД и да си плащат те на Държавата, данък-приходи, към Държавният Бюджет.
  Ето защо, Вишист след трудов стаж от 35г, е с пенсия 150лв??

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK