Депутати от ГЕРБ, замесени в скандала с Държавен вестник: Не чух, не видях, не знам

Депутати от ГЕРБ, замесени в скандала с Държавен вестник: Не чух, не видях, не знам

© Анелия НиколоваНародните представители от ГЕРБ, замесени в скандала около "мистериозната поправка" в закона за наркотиците, отрекоха да имат участие в случая.


През март в Държавен вестник беше обнародван законов текст, позволяващ реклама с изображения на наркотични вещества. Текстът беше публикуван, без за това да е издаден указ на президента. За проверка на казуса беше създадена анкетна комисия. След вчерашното заседание на комисията се оказа, че в случая са замесени зам.-председателят на парламента и шеф на здравната комисия Лъчезар Иванов и на шефа на комисията по еврофондовете Светлин Танчев (от ГЕРБ).

Текстът на закона беше гласуван на 5 март, а на 19 март в Държавен вестник беше обнародван текст, който тотално забранява използването на имена и изображения на наркотици в реклами. Малко по-късно - на 23 март, "мистериозно" в Държавен вестник се появи текст, който позволява в реклами да се използват изображения на наркотични вещества.


Версията на Лъчезар Иванов:
"Нямам абсолютно никакво участие, тъй като от 28 февруари до 8 март не съм бил в страната", каза днес пред журналисти Лъчезар Иванов. Аз съм предал доклада на комисията по здравеопазването, протоколите и стенограмите и те са на ваше разположение на интернет страницата на комисията, допълни той. "На първо четене комисията прие единодушно закона, на второ четене също единодушно, без никакви поправки, подписах го, предадох го на председателя на парламента, както изисква правилникът, след което бях извън страната и зам.-председателят на комисията е прочел доклада в зала за окончателното приемане на текстовете", оправда се Иванов. "Никой не ме е питал дали може или не може да се прави такава поправка, какви листчета са се подмятали на мен не ми е известно, защото дори по телефона никой не е намерил за целесъобразно да ми се обади", заяви още шефът на здравната комисия.
На заседанието на анкетната комисия вчера стана известно, че в деня на обнародването на забранителния текст - 19 март, друг депутат от ГЕРБ - Светлин Танчев, е отишъл при шефа на стенографите и е сигнализирал за разминаване на публикувания текст и прочетеното и гласувано от депутатите в пленарната зала. Според шефа на стенографите в парламента Виолета Тасева депутатът Танчев й е казал, че Лъчезар Иванов е запознат с казуса. Танчев й дал листче с "верния текст", което тя запазила.


Версията на Светлин Танчев:
Днес пред журналисти председателят на комисията по еврофондовете Танчев заяви: "Бях си нахвърлил неща, които чух в пленарната зала." Така той отговори на въпрос дали е занесъл "листче с верния текст" на стенографите. В същото време на въпрос как е забелязал разминаването в текстовете той обясни, че е бил уведомен от свой сътрудник, чието име не посочи. "Мой сътрудник ми сигнализира и ми каза, че трябва да сигнализирам ръководството и аз потърсих г-н Катев (сътрудник в отдел "Пленарни заседания" на Народното събрание - бел.ред.)." Попитан защо се е обърнал точно към Катев, Танчев отговори, че, доколкото знае, "Катев е някакво ръководство тук в парламента".


На въпрос има ли някакви контакти с производители на водка, които имат интерес от по-либералния законов режим за рекламата, Танчев отговори отрицателно.


Попитан дали е информирал Лъчезар Иванов и Искра Фидосова (съпредседател на парламентарната група на ГЕРБ) и как точно сътрудникът му е забелязал разминаването, председателят на комисията по еврофондове отговори само: "Нека да оставим тези отговори за изслушването в комисията следващата седмица."Лъчезар Иванов, Искра Фидосова и шефът на анкетната комисия Румен Иванов (също от ГЕРБ) прекараха 20-тина минути в разговор в една от стаите на парламента, видя репортер на "Дневник". Междувременно в кулоарите на парламента се появи слух, че по тази тема е имало скандал между Лъчезар Иванов и Фидосова тази сутрин, преди началото на пленарното заседание. Пред журналисти Иванов отрече. Ние сме в прекрасни отношения с г-жа Фидосова, сутринта се видяхме, за да уточним днешната програма на пленарното заседание, по този въпрос не сме говорили, добави той.

Версията на Искра Фидосова:
Фидосова заяви пред журналисти, че е научила за целия проблем с "мистериозната поправка" заедно с медиите, когато за това съобщиха от прессекретариата на президента Георги Първанов. "Като съпредседател на парламентарната група на ГЕРБ имам ангажимент да следя законодателния процес, но след като нещо вече мине на второ четене, не проследявам нататък как текстовете се обнародват в Държавен вестник и няма как да го правя технически" - така Фидосова отговори на въпрос знаела ли е за разминаването между прочетения и гласуван текст и двата обнародвани варианта. Има анкетна комисия по случая, нека си проведе разследването и след това парламентарната група и изпълнителната комисия на ГЕРБ ще решат как ще реагират, добави Фидосова. "Ако някой има вина, ще го разгледаме в партийното ръководство и ще бъде наложена съответната санкция", допълни тя.


Фидосова допълни, че не знаела за никакви разменени листчета със законови поправки, не била информирана и вчера за разследването на анкетната комисия.


Версията на Пламен Цеков:
Зам.-председателят на здравната комисия Пламен Цеков (ГЕРБ) обясни миналата седмица пред анкетната комисия как е станало така, че в пленарната зала той е прочел текст, различен от одобрения в комисията, който дава по-либерален режим за рекламата. "Когато чета - аз съм с осем диоптъра очила, вдигам поглед към залата и се връщам. Има един момент на адаптация на окото", казал той. Обяснил, че чел много бързо и така пропуснал част от текста, "защото редовете са един над друг". Според проверката на депутатите обаче Цеков добавил нова дума "наименование", която не фигурира в доклада на здравната комисия, изчетен от него. "Няма я в доклада. Гледах и не знам откъде се появява и как става това нещо", оправдал се той.


Зам.-председателят на анкетната комисия Мая Манолова (БСП) пък заяви в кулоарите на парламента, че очевидно някои депутати са чакали "лобисткият текст" да бъде публикуван тихомълком в Държавен вестник и след като това не е станало, са се заинтересували какво се случва.

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 524 Неутрално

  това са дребни милиционерски тарикатлъци , те джанъм нищо друго немогат да измислят , с една -две гънки на мозъка и дотука

 2. 2 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Комунистите продължават с технините конспирации и подривна дейност само и само пак да се докопат до власта ама нямаааааа......

 3. 3 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1045 Неутрално
 4. 4 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 696 Весело

  Лъчко МОЗЪКА винаги ми оправя настоението, когато го видя. Просто е много влиятелен образ, винаги е бил и винаги ще бъде! А и когато Глигана попадне в кадъра на обективите, деня започва да сияе! Успешен ден на всички българи, въпреки управляващите в момента пролетариата!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 5. 5 Профил на bored2009
  bored2009
  Рейтинг: 459 Неутрално

  bigman1 не намесвай комунистите.
  Това си е издънка на ГЕРБ.
  И те деца хранят нали?

 6. 6 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 524 Неутрално

  версиите на замесените в скандала са смехотворно семпли.Много често с добър адвокат подобни версии минават за оправдание в българския съд, но реално всички знаем ,че след като сме избрали отговорни, образовани хора, чиято работа е да внимават в думите и делата си ,защото са представители на народа, а не клоуни, та реално - откровено ни лъжат.Без срам.

 7. 7 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1472 Гневно

  Какви листчета, какви 5 лева???? Ще излезе, че депутатите не слушат какво гласуват, а стенографите какво пишат, камерите какво снимат, пък тези от вестника какво публикуват. Ега ти и абсурдния казус.... па и анкетна комисия ще назначават. Мааа... му стара друга работа нямате ли си?????
  Единствения вариант е да са дръпнали по един масур предварително та да блеят и едните и другите и третите. Ма аз не знам какво се мотаят та хей така тихомълком не легализират и леките наркотици с някоя недогледана от някой редактор публикация в държавен вестник... та и хазната с данък ще понапълнят. Тогава наистина дефицит никога няма да имаме.

  Жената е покана за щастие
 8. 8 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1314 Весело

  Скандалите се редят един след друг. Сименс и МВР се дънят с новите лични документи - карат хората да чакат с часове на опашки. Лъчо Мозъка, Фидоска и други титани на мисълта от ГЕРБ ни лук яли, ни лук мирисали за поправка в закона за наркотиците. Транспортното министерство издънило търг ЖП линията Пловдив-Бургас за 190 млн евро, които трябва да дойдат от ЕС. Министерство на земеделието продава 3800 дка държавна зема за компесаторки, а търгът се обявява в "най-четения" вестник Телеграф (собственост на И. Кръстева) и добре запознати лица изкупуват преди да е пуснат търга компесаторки по 16 стот при 1 лев номинал...

  А денят още не е свършил

 9. 9 Профил на krasi_99
  krasi_99
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не бъдете наивни, няма нищо случайно, особенно когато някой тръгва да преправя гласуван от парламента законов текст.

 10. 10 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1209 Любопитно

  Що ли първото име което ми дойде в главата като прочетох заглавието бе на Лъчо Иванов ?!?! Това парикинде определено е сред най-подлите хора в парламента! Отишло е там само за да обслужва лобистки интереси и дори не си прави труда да се скрие!

 11. 11 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#6] от "ana_ni":
  "...но реално всички знаем ,че след като сме избрали отговорни, образовани хора, чиято работа е да внимават в думите и делата си ,защото са представители на народа..."
  -------------------
  не всички от нас са избрали такива хора.

  Някои от нас са избрали дистанционно управляеми ботове, чиято работа е да внимават дали натискат правилното копче, защото са представители на едни интереси...В случая, интересите на гаджето на Спайдърман.  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 12. 12 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#9] от "krasi_99":

  Всички сме сигурни в това. Интересно "параванната" комисия какво ще каже. И наистина обясненията са наивитетни като за пред български съд , дето всяка първолаче (на мама и тати колеги магистрати) може да ги преметне (уж, де).

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 13. 13 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 974 Весело

  До коментар [#8] от "Гогич":

  "Сименс и МВР се дънят с новите лични документи - карат хората да чакат с часове на опашки."

  Само една малка подробност забрави, че всички срокове за започване на издаването на личните документи бяха още в мандата на миналото правителство и системата трябвасше да бъде завършена още миналата година, което не се случи поради некадърността на кабинета Станишев да задвижи процедурите и сега много удобно се "дънят МВР и Сименс" понеже всичко се прави в движение, а и тази година има кампанийна смяна на документите!
  Това е все едно да отидеш в последния момент на лекар и да кажеш, че той е виновен, че ще лежиш в болница.

 14. 14 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  До коментар [#13] от "nqma zna4ka koi":

  Т.е. МВР имат страшно кадърно ръководство, но тройната коалиция му пречи да разгърне потенциала си!?

 15. 15 Профил на Слепият Пю
  Слепият Пю
  Рейтинг: Гневно

  Светлин Танчев и бандитчетата гравитиращи около него, са нищо повече от долнокачествени лъжци и като такива незабавно трябва да бъдат разстрелвани
  Няма милост за подобни НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ .

  Не ме очудват отрицателните му отговори....

  Революционерът е революционер докъм 28-29, до Ботевото време. После или трябва да го утрепят турците, или да вземе властта...
 16. 16 Профил на zarzawat
  zarzawat
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Дневник - хубаво че цитирате депутатите - ама като журналисти все пак не можете ли да проверите някои факти за да си съставим обективна оценка кой лъже и кой не?
  Примерно е елементарно да прослушате записа и да погледнете стенографиите от заседанието и да кажете - дали в продиктувания текст фигурира или не поправката. Тогава Светлин Танчев си е съвсем прав да сигнализира за разлики. Ако пък не - гответе катрана и перата.
  Намерете копие от доклада на комисията който е прочетен, стенограмите от тази комисия (пише че са достъпни онлайн) и т.н. Това ви е работата!

 17. 17 Профил на Lost
  Lost
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Сега ако хванете някой на маса с производител на водка цена няма да имате.

 18. 18 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 974 Неутрално

  До коментар [#14] от "svoboden":

  Тоест документите трябваше да са издадени още миналата година! Системата трябваше да работи още преди година и нямаше да има никакви опашки понеже разчетите във времето бяха направени така, че да не се стига до свръхнатоварване на системата и МВР. Понеже сроковете се забавиха фатално сега всички страдат и повярвай едва ли на МВР и Сименс им е по-леко от на гражданите!

  "Забавянето на процедурата за новите документи се получи заради провалянето на две обявени обществени поръчки на МВР при вътрешните министри Румен Петков и Михаил Миков. И при двата конкурса загубилите фирми обжалваха решението на всички съдебни инстанции, което блокира процеса за повече от 2 години."

  А ето и материал за четене: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=275271

 19. 19 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  До коментар [#13] от "nqma zna4ka koi":
  Определено е удобно изявление и още по-удобна позиция за директен обстрел. Няма как да си покриви душата човек щото на Серхио анаЛизаторите трябва да са били на ниво начален курс, за да не предвидят това което предстои. Иначе е повече от ясно, че цялата система е мъртво родена защото някой вместо за 10 е спестил 5... и е решил, че на прага на другите 4 до 5 може и да се свърши работа... И сега немците са виновни щото не са отказали поръчката като абсурдна... е кой ще ти я откаже само щото ти не само, че знаеш какво е дереджето, а и че въпреки него искаш да минеш по-тънко.... МВР-то просто ползва каквото му дадът.

  Жената е покана за щастие
 20. 20 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1209 Любопитно

  До коментар [#18] от "nqma zna4ka koi":

  "Понеже сроковете се забавиха фатално сега всички страдат и повярвай едва ли на МВР и Сименс им е по-леко от на гражданите!"
  Боли ме ханша какво им е на МВР или Сименс. Когато са прибрали десетките милиони дали им е било зле, а?! Нормално е германците да предвидят, че ще има свръхнатоварване след като толкова много лични карти и паспорти изтичат сега! И това не е тайна и ако не са се досетили значи трябва да си търсят работа другаде!

 21. 21 Профил на dinoss
  dinoss
  Рейтинг: Неутрално

  Нещо темата се измества от "Депутати от ГЕРБ, замесени в скандала с Държавен вестник" , на някой му изнася май това, Кристалина Георгиева преди време каза че трябва да внимава какво прави новото мнозинство да нема после "Кой руча жабетата" а ма кой я слуша важно е да се наручат докато са на власт и после нови избори и хоп същите в друга партия отново да ручат .

 22. 22 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  @ zna4ka-та

  трябва ли да спамите възгледите си за издънката с новите документи точно тук? Мисля, че вече има оживена дискусия по въпроса точно под статията на Дневник.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 23. 23 Профил на Zoo
  Zoo
  Рейтинг: Неутрално

  смешно е направо и много жалко...

 24. 24 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 697 Разстроено

  за нещастие от много години и при всички партии /включително и по комунистическо време/ в парламента се пълни до козирката с гладни дребни мишки, а това удря директно по ефективността на държавата и по държавността въобще...

 25. 25 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 974 Неутрално

  До коментар [#22] от "wreck":

  Това не са възгледи, а факти и идват резонно на пост под статията. Тоест аз не спамя, а предоставям информация опровергаваща твърдения в други постове, които подвеждат читателите. Нарича се дискусия и точно това е целта на форума да се дискутира и достига до корена на проблема. Точно обратното според мен 90% от постовете тук са "спам", но едва ли точно моите, защото те предоставят конкретна информация за разлика от останалите!

 26. 26 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Значка, само че го правиш в грешната тема, което автоматично те прави спам. По-интересното е, че по темата на тукашната статия май няма какво да кажеш?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 27. 27 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#25] от "nqma zna4ka koi":

  Защо му обясняваш на полуидиота? НЕ си ли разбрал, че каквото и да се случи, хубаво лошо пак че изливат помия по правителството.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 28. 28 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#25] от "nqma zna4ka koi":

  . Точно обратното според мен 90% от постовете тук са "спам"

  Днеска имах повод да е замисля върху този форум и точно това което ти казваш по-горе го мисля и аз

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 29. 29 Профил на kolia_dolittle
  kolia_dolittle
  Рейтинг: 237 Весело
 30. 30
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:29 на 10/06/2010 от неговия автор.

 31. 31 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1045 Неутрално
 32. 32 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2569 Неутрално

  Тука вече взехте да ставате досадни с тая новина. Добре разбрахме вече че са сгафили. Все това ли ще нищим 4 години.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 33. 33 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Юнаци-шарани клъвнаха на примамката и нищят кой какво казал.А случаят е прост-Законът определя САМО един отоговорен за издаването на ДВ-Предеуседателя на НС.Другото е мъгла за скриване на геройството й.Ето:2) "Държавен вестник" се издава от Народното събрание.
  Чл. 2. (1) Издаването на "Държавен вестник" се подготвя и извършва от редакцията под контрола на председателя на Народното събрание.
  (2) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2003 г.) Редакцията на “Държавен вестник” е дирекция към Народното събрание и се издържа от набраните средства по бюджет като второстепенен разпоредител.
  (3) Главният редактор на "Държвен вестник" се назначава и освобождава от председателя на Народното събрание.

 34. 34 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#32] от "emil_":

  Тоя форум стана храм за оплаквачи и мрънкачи! Все повече се чувствам като на турско погребение..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Разбира се, щом мрънкането е по герберите, то е досадно. Няма как да е иначе..., те са безгрешни, все пак!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#35] от "Тони!":

  Не сме безгрешни, но сме истински обичаме и тези дето ни нападат, защото имаме добри души

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 37. 37 Профил на koko
  koko
  Рейтинг: 462 Неутрално

  брей много комунист тука бе,като гледам колко минуси сте ми нащракали на пост#2, що не ходите да си четете в.ЧУМА

 38. 38 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Уволнете/премахнете всички провинили се гербери, като тези по-горе, както и районните и общински кметове, като начало районния кмет на община"Възраждане" - Ева СЕИЗОВА и безброй други.
  Толкова материали за некомпетентост, преднамереност, крадливост и корумпиранист има, че не знам толкова ли е безсрамем Бойко Борисов, че си защитава въпросните герберушки все още!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Само човек със сериозни проблеми може да си мисли, че герберите са алтернатива на комунистите.. Каква подривна дейност, едното крило подлива вода на другото крило? Някаква вътрешнофирмена война сред комунистите? А нещо извън тая фирма не е ли време вече...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на vevie.ivanov
  vevie.ivanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#34] от "Раз печки, раз кюнци":

  Смешник .... !

 41. 41 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 459 Неутрално

  34-ти,мощите могат ли да чувстват,да се чувстват??
  защото на мощи е превърнат цял един народ!!!

  Версия на тоз,на онз, на..баба ви Петка и ..на нероден Петко няма ли??
  Не версията,а истината за всеки нормален българин ече това са неграмотни,нагли,крадливи,ебелогъзи,лъжливи БАНДИТИ !!
  Суратите им само виж,говоренето и държането им...друго не ти трябва! Ама трябва или не трябва не питат те-а ти сервират ежедневно идиотщините и мизериите си,които се именуват,хахахах, УПРАВЛЕНИЕ -грижа,морал от народа за народа?!?!
  Егати кочината ненедмината уникална българска!!
  И язък и за останалите свестни хорица български в България-които ще бъдат досъсипани !!
  Евалла на изнеслите се навън-те сасе проявили като свободни хора със самосъзнание -в каквато и степен да е,важен е акта на скъсването с кенефа !!

 42. 42 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#40] от "vevie.ivanov":

  Тихо дриши!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 43. 43 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1212 Весело

  Това на снимката ми напомня за "Манастирско шушукане"- евтино третосортно вино.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 44. 44 Профил на myvoice
  myvoice
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#28] от "Раз печки, раз кюнци":

  с други думи сте един и същи човек? аман от платени ботове и ботчета (да не се бърка с Ботев )

 45. 45 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#36] от "Раз печки, раз кюнци":

  "обичаме и тези дето ни нападат,"

  Заверата с Ааамедчо на това ли се дължи? На слушането на чалга?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK