МВР и ДАНС имали сериозни проблеми с изплащане на обезщетения за освободени служители

Вътрешното министерство дължи милиони левове на служители, напуснали системата

© Дневник

Вътрешното министерство дължи милиони левове на служители, напуснали систематаЕдин от най-сериозните въпроси в момента и пред МВР, и пред ДАНС, са обезщетенията на служителите, освободени от правоохранителната система. Това каза в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветан Цветанов. Той посочи, че вътрешното министерство дължи милиони левове на служители, напуснали системата. Цветанов предложи при обсъждането на актуализацията на бюджета в парламента, депутатите да потърсят възможност за по-малко намаляване на разходите за ДАНС.


В проектопромените в бюджета се предвижда средствата за спецагенцията да бъдат намалени с около 20 процента.


"Много е тежка ситуацията – чисто в икономически план като последствие от икономическата криза в целия свят. Това, което в момента се стремим, е да не ограничаваме бюджета и за МВР, за да можем да си свършим адекватно работата, която ни е вменена по закон", каза вътрешният министър. Цветанов заяви, че търсят всички възможности да бъдат покривани обезщетенията за служителите, тъй като не е коректно, "когато един служител е дал всичко от себе си в годините, докато е служил в тази система, когато разчита на това обезщетение, за да може да бъде в някаква по-независима ситуация, излизайки от нея, да не го получи".


В отговор на въпрос дали има проблем между него и финансовия министър Симеон Дянков, Цветанов каза: "Ние си говорим постоянно. Така че това, което Симо каза в един сутрешен блок, мисля, че не трябва да го възприемаме като някаква тенденция или нещо, което създава конфликтна ситуация в Министерски съвет и още повече между вицепремиерите". По думите му - няма проблем между двамата. "Благородното състезание е всеки един от вицепремиерите, всеки един от министрите, всеки един от директорите на съответните сфери и области да си свърши максимално своята работа и да отговори на очакванията на обществото, а това става със съвместна работа между всички институции. Но все пак естествено, че трябва да има воля за всичко, което правим", каза Цветанов.

Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на petiamarinova
  petiamarinova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  С тези съкращение се укрепва мафията (
  Опитите за прилагане на конвенционални бюрократични практики в тази сфера са обречени на неуспех. Номера с намаляването на заплати на оставащите е достоен за жълт сценарии - първо хвърляш знаещи (и млади) агенти на "пазара", а след това намаляваш заплатите на останалите !!! И към кого ще са лоялни те??

  Дали са споделили този си демократичен опит с шефа на ЦРУ, който беше при ББ, та да им се изсмее на идеите и икономиите...

 2. 2 Профил на Kostadinov
  Kostadinov
  Рейтинг: 434 Гневно

  "вътрешното министерство дължи милиони левове на служители, напуснали системата".

  Кой ГИ напусна ? Как напуска ДОБРОзорно един опитен служител на 40-50 години ???
  Защо трябваше да ги гоните при крими контингента, а ??

 3. 3 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#1] от "petiamarinova":

  Какви знаещи и млади агенти бе? Системата е пълна с дърти интриганти, които по цял ден седят и си бъркат в носа и клюкарстват. В тая система 90% от назначенията са шуробаджанашки и парашутистки. Влез вътре и ще се убедиш каква е атмосферата - всеки се оглежда като обран еврейн и не смее да каже нищо, защото всеки е човек на някой и въпроса е на кой му е по голям... човека зад гърба.

  Ей това е администрацията на МВР и ДАНС. И тия плужеци сега искат обезщетения за това, че десетки години са живяли безполезно на гърба на данъкоплатеца.

 4. 4 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Как може да сме страната с най-много ченгета на глава от населението и едновременно с това да се характеризираме с едни от най-високите нива на дребна престъпност.

  Обяснението е едно - ченгетата не са на улицата, а безделничат зад бюрата си.

 5. 5 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 671 Неутрално

  В Германия разкриваемостта на дребните престъпления е към 50%. С помощта на всички модерни средства. Не знам колко ченгета има общо в Германия, но не са малко, всеки ден са в полицейската кола на улицата в центъра.

  Es muß Geld fließen!
 6. 6 Профил на ljubopitko
  ljubopitko
  Рейтинг: 214 Любопитно

  А вярно ли е, че преди 20 години децата са играели до късно вечер по улиците и градинките ?

 7. 7 Профил на HuK
  HuK
  Рейтинг: 8 Весело

  @ljubopitko Ами - измислят си...

 8. 8 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 488 Неутрално

  за пореден път ще кажа,закона за държавният служител това е държава в държавата,той дискриминира хората който не са държавни служители.апропо някой ще има ли смелосттта да каже на хората за какви обещетения изобщо иде реч.

 9. 9 Профил на nikoletam
  nikoletam
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ЗАЩО всички обвързват МВР и ДАНС. Лошо е, че ДАНС се роди при Сергейчо, но е сигурно, че всяка суверенна държава има нужда от ДАНС-оподобен орган, за да защити своят народ !!!

  Тъжно е като гледам какви погроми правят в "стъкларския магазин"- това ще ни струва скъпо мноого години напред в бъдещето

 10. 10 Профил на P.I.M.P.
  P.I.M.P.
  Рейтинг: 968 Любопитно

  Снимката най-ме кефи от всичко о.о

  There are no hopeless situations; there are only people who have grown hopeless about them.
 11. 11 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 671 Неутрално

  До коментар [#10] от "pimp":

  Тези пари стоят при мен в банката. Плащам само с картата. Но както ми е лозунга, всяко начало има край.

  Es muß Geld fließen!
 12. 12 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До 4и4е #8.
  Няма държава в света, в която държавните служители да не са високо платени. И като задаваш тъпия си въпрос за това, за какви обезщетения става дума, би следвало да се поинтересуваш и какви са тези обезпечения в останалите европейски държави и в съседните нам балкански страни.

  Не съм държавен служител! Защитавам държавните служители и правата им на висок статут, защото знам, че не може да се извърши сериозно престъпление без в него да е замесен поне един държавен служител. Имено заради това политиците 20 години унижаваха държавните служители за да могат да си вършат спокойно престъпленията - приватизациики, заменки, права за строеж, контрабанда, укриване на данъци, източване на ДДС и т.н. и т.н.

  А това, че ти нарушавали правата... Ами да беше учил малко повече. Ако се беше научил какво са това препинателни знаци и какво е това пълен член, може би и ти щеше да станеш държавен служител.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 13. 13 Профил на kiril12
  kiril12
  Рейтинг: Неутрално

  http://www.forumat-bg.com/nachalo/680?task=view

  Тия са голям майтап ако това е вярно. Прибират некви пари, после сигурно и не влизат в режим на връщане, защото кой ще посмее да им се опъне

 14. 14 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#12] от "tribiri":зададох въпроса за какви пари става дума,не нога да разбера защо откачаш,некоя голяма държавна тайна ли съм поискал да науча що ли.А ТОВА ЧЕ НЕ СИ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ГИ РАЗПРАВЯЙ НА ШАПКАТА МИ.

 15. 15 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Не съм 4и4е не съм.
  От 1993 година не съм.

  А до 1995 година непрекъснато повтарях, че единственото, което може да спаси държавата от разграбване е драконовски закон за държавния служител. Закон, който му гарантира висок статут и в същото време му реже главата от кръста, ако сгафи някъде.

  На политиците обаче им бяха необходими държавни служители, които да могат да се подкупват лесно и заради това ги държаха с нисък статут и си затваряха очите пред гафовете им.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 16. 16 Профил на meeen
  meeen
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#6] от "ljubopitko":

  Да вярно е.
  А за такива въпроси пращаха в Белене
  Слънчев бряг /не на море/ и Бобов дол.

 17. 17 Профил на nuzduzd
  nuzduzd
  Рейтинг: Неутрално

  Закона на държавния служител не създава държава в държавата. В една голяма част от членовете си препраща към КТ. Държава в държавата е Закона на МВР, който определя статута на държавните служители в структурите на МВР. Така ,че 4с4е вземи попрочети. В тази система трябва да падат много глави и то "подходящите", обикновено си заминават от МВР качествени кадри. След като си назначил тези хора по този кофти закон , сега ще си плащаш гяволъка. обезщетенията трябва да бъдат платени.

 18. 18 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#17] от "nuzduzd":Чл. 6.
  (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
  (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.


 19. 19 Профил на nuzduzd
  nuzduzd
  Рейтинг: Неутрално

  Така е , 4и4е, ама закона на МВР не предполага това! Освен това и инструкциите им дискриминират. Например при командировка в парва класа ЖП могат да пътуват само служители до категория В, останалите са сволоч - втора класа

 20. 20 Профил на caliostro
  caliostro
  Рейтинг: 480 Весело

  До коментар [#9] от "nikoletam":

  данс в момента е в мвр.
  те защо им дават да се упражняват там на костов и волен

 21. 21 Профил на балкандо
  балкандо
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Бих плащал отделен данък конкретно за издръжка на МВР, ако ще мога да си оставям вратите на апартамента и колата отключени за часове, без присъствието ми и без притеснение. Но не е така - всяка вечер жената вика "Заключи ли вратата ?". На всеки паркинг проверявам да не съм забравил да цъкна вратите на колата... Чудя се колко е сухото и колко суровото в МВР.

  Насила хубост и наужким лудост няма !
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK