Борисов: Искам "Белене" да стане, ще подкрепя референдум

Бойко Борисов<br />

© Надежда Чипева

Бойко БорисовПремиерът Бойко Борисов обяви, че държи АЕЦ "Белене" да бъде построена и би подкрепил национален референдум за нея. По думите на премиера обаче целта на правителството е проектът да бъде реализиран с ясни финансово-икономически показатели. "В момента на тази цена, той няма смисъл", заяви Борисов в интервю за Нова телевезия, което беше проведено по същото време, в което пред Би Ти Ви президентът излагаше идеята си за провеждане на национално допитване по темата.


"Тези пари трябва да се намалят. Аз съм убеден, че ние ще го направим, ще го направим по-евтин и така, че да има на кого да продаваме тока", каза Борисов. "До този момент считам, че руската страна ни разбира", обясни още министър-преедседателят, според когото цената на договорите с инженерния и финансовия консултант може да бъде свалена поне с по триста милиона евро.Часове по-късно в парламента премиерът заяви, че няма спор по въпроса за референдум за бъдещето на ядрената енргетика. "Трябва да се направи така, че АЕЦ "Белене" да е изгодна за България, а не за комисионерите и това е голямата разлика", посочи Борисов. Вместо да се опитваме да лобираме за чужди интереси, е най-добре да се обединим около българския интерес, каза той. И уточни, че интересът на страната е да има атомна централа, но на най-ниска цена, за да може токът, който произвежда да я изплати бързо и държавата да печели. Премиерът е убеден, че руската страна ще ни разбере, че в условия на финансова криза разлика от няколко милиарда евро е много пара за България.
"Аз няма да направя като предишните, за да заробя държавата с още пари. Това е европейски проект в европейската енергийна сигурност. Нямам нищо против руснаците, но това си е с пари – това са нашите пари", обясни позицията на правителството в енергийната политика Борисов. На въпрос, свързан с изказването на президента, че преразглеждането на енергийните проекти от страна на управляващите е срив в енергийната дипломация Борисов отговори така:"С цялото ми уважение към него, да извади той седем милиарда да ги здаде, за да бъде добър дипломат". "Убеден съм, че Путин ме разбира по-добре отколкото в България", заяви още премиерът.


Преди това Борисов заяви, че вчера на срещата на върха в Брюксел е взето решение и за обща енергийна стратегия на ЕС. "Хубаво е това, което се взима като решение в Брюксел да се намери начин българското общество да го разбира", заяви премиерът и допълни, че толкова омърлушени лидерите на Европа не ги е виждал досега. Във всички държави има стачки, протести, рейтингите им падат надолу, защото се взимат мерки, които не са популярни, но трябва да се направят. Това означава, че Европа живее по-добре, отколкото работи. Пенсионира се по-рано, отколкото трябва, и сега всичко това трябва да се променя и се променя - увеличават се данъци, намаляват се заплати, пенсии. "Това се пренася на настроението на всички", обясни премиерът. Тази ситуация според него не дава възможност да се реализират чужди инвестиции в България.Борисов: Ако тютюнопроизводителите продължат протестите, заслужават да не им гласуваме 116 млн. лв.
Попитан как гледана протестите на тютюнопроизводителите, премиерът Бойко Борисов заяви пред журналисти в парламента, че ако "тези хора продължат да го правят, заслужават да не им гласуваме тези 116 млн. лв.". Ние им ги подаряваме, защото знаем, че не бива дори да им ги даваме, каза Борисов. И добави, че производителите трябва да приемат парите като "социална помощ".

Борисов призна, че "действително икономическият екип (на правителството - б.ред.) може да работи по-добре". Това е причината в момента да се обмисля как да се усили той. Премиерът обаче отхвърли старата си идея за назначаването на трети визепремиер по финансово-икономическата политика. Екипът ще бъде подсилен, ще преструктурираме някои от звената чисто административно, ще дадем повече власт на НЕК, обясни Борисов.


За вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков той заяви:"Факт е, че той допусна няколко грешки, но е факт, че си ги призна и бързо ги поправи. Той се ползва с моето доверие".


Във връзка със социологическите проучвания, според които обществото оценява работата на правителството с оценка 3.34 премиерът заяви, че "в края на мандата ще бъдем отличници". По думите му екипът му се е оказал не добре подготвен във финансово-икономическата сфера. Но от работата в сферата на сигурността и борбата с престъпността според него българите не би трябвало да се оплакват.Часове по-късно в парламента премиерът заяви, че няма спор по въпроса за референдум за бъдещето на ядрената енргетика. "Трябва да се направи така, че АЕЦ "Белене" да е изгодна за България, а не за комисионерите и това е голямата разлика", посочи Борисов. Вместо да се опитваме да лобираме за чужди интереси, е най-добре да се обединим около българския интерес, каза той. И уточни, че интересът на страната е да има атомна централа, но на най-ниска цена, за да може токът, който произвежда да я изплати бързо и държавата да печели. Премиерът е убеден, че руската страна ще ни разбере, че в условия на финансова криза разлика от няколко милиарда евро е много пара за България.

Ключови думи към статията:

Коментари (95)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Михайлов
  Михайлов
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Тия почнаха да се обичат, смяната на караула може да стане по-рано от очакваното.

 2. 2 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1518 Любопитно

  А аз, гн. Борисов, искам да се създадат УСЛОВИЯ така че частните компании да инвестират!
  Не само руската ядрена индустрия има лоби, Арева, Уестингхаус, Мицибиши "не пасат трева".
  Така че ако този проект има ИКОНОМИЧЕСКА обосновка, то си мисля че и концерните проиъводители на техника, както и банките кредиторки ще се "надпреварват" да развиват дейност в една страна член на ЕС.

  Фактът че това НЕ е случая показва че пак на вЕрващата публика и се представя само част от информацията.

  Да не говорим че НАЦИОНАЛНИТЕ интереси на БГ са за намаляване на 100 (сто) % зависимост от 1 (един) доставчик. Това че е Россия (не е член на ЕС) само допълва картинката.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 3. 3 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Гоце иска да даде парите на руснаците.
  А като чета колко пари досега усвоиха в Сочи за зимната олимпиада - лошо ми става.
  Така че и Белене може да поскъпне още няколко пъти.

  Попътен вятър в главите!
 4. 4 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  До коментар [#3] от "Читателят":

  Да и е много изненадващо, че премиерът който преди една седмица каза, че няма да се строи петролопровода и Белене, сега иска Белене, а за петролопровода, каза че нищо не е решено. Какво ли е повлияло на позицията му за една седмица!?

 5. 5 Профил на toi
  toi
  Рейтинг: Неутрално

  Съвсем се обърках!!!!!
  Преди няколко дни, Премиерът не каза ли,че няма да има АЕЦ Белене!??? Много моля, някой да ми каже последно ще има ли АЕЦ или няма да има!!!!!

 6. 6 Профил на concept
  concept
  Рейтинг: 714 Неутрално

  айде....
  никъв Бургас-Александрополис, никви Беленета.

  приносът за България НЕ СЪЩЕСТВУВА, има само разходи, които са МНОГО ПО-ГОЛЕМИ от тези, които са обявени дори и от най-песимистичните прогнози.

  Справка- подготовката за олимпиадата в Сочи и всеки друг руски бизнес.

 7. 7 Профил на mailo
  mailo
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Ако престанем да ги четем и слушаме, може да прекратят театрото... Лошото е че тонът се задава от глупците, в т.ч. посетителите на този и други форуми. А вземете да си вършите личната работа, пък сетне да разбирате от политика, икономика, финанси... и всичко останало...

 8. 8 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Това за референдума си е чиста проба популизъм!!!
  Как точно ще бъде формулиран въпроса:
  "Съгласни ли сте да бъде построена АЕЦ "Белене""?
  Моля маркирайте с "Х" отговора:
  1. Да, на всяка цена, милея за Русия и атомното бъдеще на татковината.
  2. Не, американците не дават.
  3. Да, само ако цената е до 5 милиарда.

  Нали идеята е да я построим ако е икономически изгодно, как ще бъде изконтролирано това?
  Или отговор 3 значи че мине ли цената границата - спираме?

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 9. 9 Профил на qwertzz
  qwertzz
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#2] от "B52":

  Арева, Уестингхаус, Мицибиши, Сименс и т.н. производители по принцип никога не инвестират в строежи на ТЕЦ, АЕЦ, ВЕЦ. Те гледат да продават и максимума, който ще направят е да предоставят някой друг експортен кредит. Не повече! Инвеститори са енергийните компании: РВЕ, ЕОн, ЕНЕЛ и т.н. Руската РАО също има потенциал, но сметките за Белене като перспектива са такива, че те гледат да стоят по-далече.

 10. 10 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  В момент , в който целия свят инвестира в т.н. "зелена енергия" /защото е безплатна и щадяща здравето на хората и не на последно място природата/ Ние да даваме 10-25 милиарда евра за една технология морално , а до колкото разбирам и технически от 20 век. Няма как да сесчитаме за "нормална" държава ...

  Всичко е добро, което е добро за България
 11. 11 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  До коментар [#8] от "Данаил Недков":

  Наистина е голяма глупост с референдум да се решава такъв въпрос не знам къде им е акъла на Първанов и Борисов.

 12. 12 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Бойко в Прага - ние трябва да сме активни за ПРО, Обама в писмо -спомни си Прага

  Дори в самата Прага след разговорите си с Обама той обяви, че България трябва да е активната страна в такива преговори Защо България не е активна както сам подсказа в Прага Борисов??? Докато се ослушваме друг н взе под носа инвестициите на американците! Дори се говори че Молдова ще е третата страна с Румъния и Полша! Една такава система ще докара целия икономически и политически елит в съответната страна тоест милиарди долари инвестиции от най-големите корпорации в света в дългосрочен план. ИЗПУСКАМЕ ЗЛАТЕН ШАНС! За падане на визи и други подобни благинки да не говорим! Дано станем активни и участваме заедно със САЩ! Само ще спечелим като държава

  Румъния и САЩ са започнали преговори за американския ракетен щит
  17 юни 2010 | 18:39 |

 13. 13 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 225 Неутрално

  доста иезуитско заглавие, че имаше популизъм имаше, ама такова заглавие не е коректно, без да съм фен на ББ го казвам,

  До коментар [#2] от "B52":
  това би трябвало да бъде най точният аргумент на ББ, а това което каза е -"и душата в рая", или "чиста" политика

 14. 14 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  "ще го направим по-евтин и така, че да има на кого да продаваме тока"

  Има на кого, спокойно.

  Има 7 500 000 балъци готови да го купуват, без значение колко струва.

  TAKE THE RED PILL!
 15. 15 Профил на КС
  КС
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чесачка на езици, народа да се занимава, докато им мине мандата, важното е да не се решава окончателно при тях, после каквото стане. Белене е трън в очите на хората, защото всеки си прави сметка, колко пари е глътнал проекта, гълта и ще гълта, и то на гърба на народа, така че е важното да има приказки, да се замазват очите, докато дойдат другите. Това е истината, пък пенсиониране с памперса, и мри от глад после с 110лв пенсия.

 16. 16 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1366 Весело

  Тъкмо събереш тон негативи към Б.Б. и той вземе, че каже няколко прости, но верни неща и ти стане симпатичен... Обречени сме!

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 17. 17 Профил на mailo
  mailo
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#10] от "BlaGo":

  Ей, ненормалник! Първо, къде ги видя тези 25 млрд евро?! Изкъпи се и си лягай, дявол те взел... Второ - кой ти каза, че зелената енергия е безплатна? Откъде се излюпи такъв идиот? - вземи да се информираш, че застрашаваш пространството с простащината си!

 18. 18 Профил на press
  press
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Депесар ръководи фонд „Земеделие“
  Кандидат – депутат от листата на ДПС е в ръководството на Държавен фонд „Земеделие“. На парламентарните избори през 2009 г. Ангел Кинанов бе първи в списъка на движението в 25-ти избирателен район в София.
  http://22chasa.blogspot.com/2010/06/blog-post_18.html

  press
 19. 19 Профил на brasnarq
  brasnarq
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не е казвал това. Изопачавате му думите.
  Въпреки че цитираният си мени мнението на всеки 10 минути, точно това не е казал.

 20. 20 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#17] от "mailo":

  другарю , проекта беше за 4 милярда ... нали ...? Станаха 8 , 12 в публичното пространство се чуват цифри до 15 ... както върви ще станат и 25 ... затова съм дал диапазон от 10 нагоре ...

  Зелената енергия изисква капитал за построяването на съоражението , но няма да ни се налага да се молим на "големия брат" да ни "пусне слънцето или вятъра" , няма да му се молим и да ни събира боклуците след това ... Но на "тикви" като тебе явно това не им е угодно ...

  Всичко е добро, което е добро за България
 21. 21 Профил на mailo
  mailo
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#20] от "BlaGo":

  Виж цената на зелената енергия, БлаГо, пък сетне прави сметки! Те затова и се натискат за инвестиции, но слава Богу държавата отказва пренатоварване с паркове, защото задължението на НЕК да изкупува произведената енергия ще вдигне и цената за нас!!!

 22. 22 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 116 Неутрално

  [b]ИМА АБСОЛЮТНА ПОДМЯНА НА ИСТИНСКИТЕ ТЕМИ ЗА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК! На никой не му пука за руските енергийни проекти! Обикновения българин се интересува защо в ЕС се говори за зелена инфраструктура а нашата обикновена такава никаква я няма а дупките са по-големи отвсякога! Това е пробелам и призовавам Борисов да не се хваща на въдицата на Гоце! ИНФРАСТРУКТУРА ИНФРАСТРУКТУРА И ПАК ИНФРАСТРУКТУРА! Да се направят магистралите и пътищата за да носят добавена стойност, бизнес и работни места!

  пп Идеята определени проекти да се поставят на референдум не е лоша! В САЩ често се прави. Но проекта се поставя на гласуване от обществото с цялата сметка. В смисъл ако говорим за Белене с колко ще се увеличат данъците на обикновения човек за да се реализира Белене! Чисто математиците си смятам и после политиците казват на обществото за да се реализира този проект вие ще плащате плосък данък еди колко си, ДДС еди колко си корпоративен данък еди колко си повече! Съгласни ли сте? И ние като гласуващи казваме да или не на по-високите данъци за даданеия проект! И това е! Мнозинството печели!

  НО ПАК КАЗВАМ ТОВА Е ПОДМЯНА НА ТЕМИТЕ! ИСТИНСКАТА ТЕМА Е ИНФРАСТРУКТУРАТА!!![/b]

 23. 23 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  До коментар [#9] от "qwertzz":
  АРЕВА, заедно със Сименс се ангажира нещо с апаратурата на Белене. Уестингхауз не получи национален сертификат за реактора си от нова поколение.

 24. 24 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  До коментар [#10] от "BlaGo":
  Зелената ти е главата ! Десет пъти по-скъпа от нормалната енергия.! От сто години е известно, че фотоклетките дават ток , а вентилоторите могат да действат и обратно. Никой не ги използва, защото са трошене на пари. Нарича се ниска плътност на енергийния поток Атомната енергия се внедри точно за това - изключително висока плътност на енергийния поток. Екологично чиста - отделя само малко топла вода. Това е енергията на следващите векове , а не детските въртележки.

 25. 25 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Гоце, мошенико, исторически погледнато , ВСИЧКО което ти и партията ти сте предлагали, НЕ е в интерес на България , а на определена МАФИЯ, номеклатурна и червена, която иска САМО ВЛАСТ - за да граби пари ..))Една червена прослойка , нагла и нахална ,която се награби и иска още - на наш гръб ..Кои са милиардерчетата ? ВСИЧКИ са като онова ДЪРВО, ДИРЕК на ДС- постови офицер !?? -красимир гергов например, които е съсобственик на БТВ..между другото , НОРМАЛНИТЕ ГРАЖДАНИ е добре да игнорираме и не гледаме ТАЗИ телевизия:) Може пък и новите собственици да разберат, ЗАЩО не трябва да 'рекламират" Гоцето:)

  BIG AL
 26. 26 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 497 Неутрално

  много е лошо , когато умтсвените ти възможности са по малки от амбициите и още по лошо е като си въртиш гъза непрекъснато , но както и да го въртиш той вс е отзад

 27. 27 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 660 Любопитно

  До коментар [#5] от "toi":

  причината е в тъпия ни, оскотял електорат по села и паланки... там в главата на средния тъпунгер, който още живея в соц-а, тези проекти са уникално важни и ни е спукана работа без тях... там е и основната сила на комунистите и на гоце - почти никой нормален, цивилизован човек от градовете (а само пенсии и червени лумпени) няма да гласуват за тях...

  затова темата е чувствителна политически и кабинетът просто няма да прави белене, но сега ще започнат да говорят уклончиво за това

 28. 28 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1149 Весело

  Не знам к'во искам. Тъпо ми е.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 29. 29 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Не може с популистките намерения за референдум да се решава бъдещето на една огромна инвестиция ккаквато представлява Белене.
  В момента мненията на стотици хора ,компетентни да направят сериозна оценка на този строеж се оказват противоречиви ,неясни са евентуалните купувачи на тази енергия,неясна е картината на енергийния пазар в момента в който бъде построена централата.Не говоря за финансирането ,което е съвсем неясно.
  И ако добри финансисисти,икономисти,строители,инженери не могат да стигнат до решение ,какво правим?
  Даваме възможност на хора които без да се замислят да гласуват "Искаме Белене".
  Защото точно това целят и Гоце и Боце-те винаги са се опирали на неуките ,ограничени ,вгледани в копанката индивиди,които за съжаление са мнозинство в страната ни.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 30. 30 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 660 Любопитно

  сега слушам с огромна погнуса и интервюто на този плъх гоце и се потвърждава основната линия на разделение - той имитира, че е защитникът на бедните, притиснати и онеправдани хорица от малките градове и селата, защитник на руските енергийни проекти, които са 'мощния локомотив' за икономически растеж и т.н. и т.н. .... ще имаме типичният сблъсък за прехода - селските, неграмотни, изплашени, рубладжии, включително пенсионерите оглавени от мишки като гоце и станишев + турците срещу останалите ...

 31. 31 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Има много по-важни неща, за които трябва да се направят референдуми, а не някакъв икономически проект.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 32. 32 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ако някой друг е решил да си троши парите за тоя аец да гоправи аз не искам България да даде нито лев. Инфраструктурата ни е къде къде по-важна и т.н.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 33. 33 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#27] от "Боги":

  Кога разбра ,че кабинета няма да прави Белене бе Матросов?
  Я се върни назад една година и събери какво са казали Бойко и Трайков!
  Ще видиш ,че си сменят мнението като светофар светлините!!!
  Аз се сещам поне за 20 пъти.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 34. 34 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#2] от "B52":

  При сегашният проект руснаците правят само ядрената част, а конвенционалната и системите за контрол се правят от Арева и Сименс!

 35. 35 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 605 Неутрално

  А дали на Боко са му правили психиатричен преглед преди до го допуснат да се кандидатира за примиер?

 36. 36 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  От доста време искам да го напиша- за руските агенти и нормалните граждани ..)) Не съм го прочел никъде досега :))
  НИЕ сме членове на ЕС.....СЛЕД 10-15 години ЦЕНИТЕ на почти ВСИЧКО ще вървят към ИЗРАВНЯВАНЕ !!! НЯМА да има големи разлики..ТОВА е пътят на ЛОГИКАТА..Портокали, ток, газ , леки коли, сирене и фасул..постепенно ще се изравнят - ЦЕНОВО !!! ЗАЩОТО сме в една общност !!! Това и сега се ЧУВСТВА !!! Така че, от тази гледна точка, НЯМА да има ЕВТИН или по-евтин ТОК ,в ЕС :))
  С други думи, които мисли за България, трябва да работи за ВДИГАНЕ СТАНДАРТА на всички граждани - заплати, пенсии и т.н., с ПОМОЩТА на БЕЗВЪЗМЕЗДНИТЕ пари от ЕС- за различните проекти..Всички приказки за "евтин " ток и т.н. са ПРАЗНИ, червени приказки и пропаганда!! НЯМА да има такъв.!!! Пак повтарям-в една общност сме )) И след като това ще бъде така -без значение е ОТКЪДЕ ще си купуваме ТОКА , след 20 години !!!! Без ток- ЕС няма да остане )) Тогава , защо са ни "евтините" атомни, руски гробници-на малка България ?? Нашата сила ще бъде другаде) А и дори да е "евтин" тока - на руската МАФИЯ - НИМА ТЯ ще ви го продава евтино !!?? Ей, така ..) ЗАЩО бензинът ни не е евтин ??- с най- ниските заплати за работниците, най- малки разстояния на доставка и най-лоша екология ?? Нима си мислите , че Р.Овч. и руските агенти тук- ще ви продават евтино ??..??? Айде бе..Ами нали тогава НЯМА да си имат олигарси и те , и ние ..))
  С две думи: Проблемът е УВЕЛИЧАВАНЕ доходите, стандарта на българите , а НЕ- 'цената " на бъдещ, след 20 години , руски ток , от стара технология )) Дотогава, ще има НОВИ енергийни технологии..Всичко друго е елементарна руска пропаганда на червената МАФИЯ - тук и оттатък Черното море ..)))

  BIG AL
 37. 37 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1146 Весело

  Сега да се целунат по устата и да заживеят щастлива!

 38. 38 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Maй е имал обаждане от Москва, а?

 39. 39 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  "Европа живее по-добре, отколкото работи. Пенсионира се по-рано, отколкото трябва, и сега всичко това трябва да се променя и се променя"

  Бреййй, ще стане човек от тоя...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 40. 40 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 759 Любопитно

  Браво,телетата мучат,агнетата мълчат!!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 41. 41 Профил на haralampi
  haralampi
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Как може да се реши с референдум въпрос, чиито финансово-икономически параметри не са ясни?

  Все едно баба Пенка от село Горно Нанадолнище да може да прецени колко ще струва централата, колко ще струва тока от нея, какви ще са екологичните последици и да реши обосновано за себе си и обществото какво да се направи.

  Бягство от отговорност, това прави Борисов. За Първанов е ясно, че се интересува само от себе си, но не и от цената на тази централа за всички нас.

  "Покупките от Лафка вредят на вас и другите около вас, тъй като ви отнемат свободата да бъдете информирани от независими медии."
 42. 42 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 225 Весело


  ЕДНО БЕЛЕНЕ ПРЕЖИВЯХМЕ ... ЧУДНО БЕШЕ
  НА ПРОКЪЛНАТО МЯСТО .. - НИЩО НЕ НИКНЕ
  В КОМБИНА С РАШЪНИТЕ .. Е ТРАГЕДИЯ

  ДА ЗАТВОРИМ ТЕМАТА С РАДИАЦИЯТА

  ДАЙ ДА СИ ОПРАВИМ МАГИСТРАЛИТЕ
  ЧЕ ЩЕ СЕ УТЕПАМЕ ПО ПЪТИЩАТА .......
  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 43. 43 Профил на Bro
  Bro
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Заглавие: "Борисов: Искам "Белене" да стане, ще подкрепя референдум"

  Другата статия: "Първанов ще пусне актуализацията на бюджета, иска референдум за "Белене"

  И какво? Договорихте ли се зад кадър?

  "Only a government that is rich and safe can afford to be a democracy" - Mark Twain
 44. 44 Профил на Емо Ангелов
  Емо Ангелов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  По принцип съм привърженик на атомната енергетика, но точно червената енергийна мафия прецака нещата с безкрайната си лакомия и безотговорност. Няма да е лошо след 7-10 г. да имаме нова ядрена мощност, но наистина е важно на каква цена ще се изгради тя и как ще се вписва в националната ни енергийна стратегия, която пък трябва да е част от европейската. Не трябва да се бърза, кризата е подходящ момент да се мисли дългострочно, а не да се наливат пари в ями.
  И зелена енергия трябва да развиваме, ама не като големите в ЕС, които планират да инвестират в големи паркове (централи)
  За Холандия, Дания, Белгия изполването на вятъра е традиционно от 300 г. поне нали? страната на вятърните мелници. Ама вижте къде разполагат парковете - в плитчините на Северно и Балтийско море. При нас стратегията трябва да е обърната - към дребния и среден потребител. Трябва да му се предлагат комплексти решения за малки мощности (вятър, фотоволтаици, горивни клетки, акукулиращи системи) и ако той бъде убеден в ползата - да инвестира. Държаната помощ може да е в поемане на част от инвестицията.
  Да се сключват дългосрочни договори за изкупуване на енергия на бомбастични цени е налудничаво за нашата страна. Даже германците преразглеждат цените в това отношение.

 45. 45 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 225 Любопитно


  РЕФЕРЕНДУМ ЗА >
  ЧЕРВЕНАТА ПРОСТИТУЦИЯ - В РАЙОНА НА ПОЗИТАНО
  И пРЕЗИДЕНТСТВОТО

  ОТ ТАКИВА НЕЩАСТНИ МИСЛИТЕЛИ
  ОЩЕ ОПРАВЯМЕ КРЕМИКОВЦИ

  ТОЯ СЕ ПЪНЕ ДА СТАНЕ ЖУРНАЛИСТКА !!!
  КАСА БИРА !!!!!!
  затова е гороренето, интервюта, записите ...

  - ШРЬОДЕР НЕ БИДЕ
  - В ГЪЗПРОМ ЩЕ ГО СКЪСАТ: ШМАТКО; ЦИГАНЬОВ; ПУТИН; РАЗПУТИН; ЧУРКИН ... ЩЕ ГО СПУКАТ .. ДА ГО'Е

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 46. 46 Профил на gauss
  gauss
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Данаил Недков, 8:
  -------------------------------------------
  Това за референдума си е чиста проба популизъм!!!
  Как точно ще бъде формулиран въпроса:
  "Съгласни ли сте да бъде построена АЕЦ "Белене""?
  Моля маркирайте с "Х" отговора:
  1. Да, на всяка цена, милея за Русия и атомното бъдеще на татковината.
  2. Не, американците не дават.
  3. Да, само ако цената е до 5 милиарда.
  -------------------------------------------------------------
  Точно така. Когато едно нормална фирма реши да прави някаква инвестиция, въпросът не е Да или Не, а каква сума може да си позволи и колко бързо ще се изплати.
  Представяте ли си как средният бългаски избирател, който езиково е полуграмотен, а икономически е напълно неграмотен, ще оценява неща като енергийна ефективност, пазарни перспективи и рискове за околната среда.


 47. 47 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Борисов за пръв път пропусна да бие тъпана и да се похвали с писмото на Обама, както той си знае. Беше повече от смирен. Писмото на Обама напълно потвърди тезата ни, че „реже Борисов за АЕЦ „Белене” и го хвали за „военните ангажименти”. Дипломатичните думички за приноса на България под управлението на Борисов за „енергийната сигурност” казват всичко. Но Борисов разду напоително за руските приятели, братя и християни. Очевидно се е договорил с янките за това упражнение...

  А Г.П. много се изложи с „грандиозната” си идея за референдум за АЕЦ „Белене”. Нещо повече – отряза си главата като „плеймейкър” на бъдещия негов „граждански проект”. Когато го ударят евроатлантическите партньори, ще му стане безпощадно ясно за какво иде реч. (Ще му се наложи да слушка като на Рамзан Кадиров Дмитрий Медведев преди дни, когато руският президент се вбеси от многословието на чеченския лидер.)
  Колкото до прословутия Консултативен съвет при президента през 2002 г. „чаршафът” на Борисов няма как да е пропуснал някои от онези, които не били „съветници” на Г.П. А Цветан Цветанов тутакси може да разпореди подготовката на акция „Олигарсите на „Гоце”. Легендирането на отношенията на Г.П. с такива като Емил Кюлев и Манол Велев чрез някакви дискусии е повече от лицемерно.
  Любомир Живков версия

 48. 48 Профил на Деян Христакиев
  Деян Христакиев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Нали беше "гьол", а сега първи в скачаме там! Та и реферндум?!? Какво разбира бай КОльо от енергетика?!

 49. 49 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#47] от "popai":според мене пожарникаря ще гризне курягата скоро време

 50. 50 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#48] от "fredman":

  Разбира , разбира . Не само бай ти Кольо ами и "барачедите" разбират и реисовете с "българи" и те разбират ... Това не е нищо друго освен неоленинистки способ на управление
  "ще управлява пролетариата , но тъи като сте "прости" НИЕ "елита" ще ви кажем какво е изгодно за ВАС , иначе "НАРОДА" ще управлява"
  Легетимирано , чрез "референдум" /не чрез допитване до народа , а с референдум контролиран от група хора/ ограбването на държавата НИ няма как да не се случи ...

  Всичко е добро, което е добро за България
 51. 51 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Rеферендума трябва да е от поне 5 въпроса. Не може да е само от един, защото не се пестят пари. Всеки въпрос по отделно е 15-20 милиона лева. Доносниcat е лансирал чрез говорителя на хипотетично наречения ОРДЕН (Обединение за Радикална Дестабилизация на Европейския Напредък) и друг въпрос за конституцията

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 52. 52 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  По повод на коментар 41:

  "Как може да се реши с референдум въпрос, чиито финансово-икономически параметри не са ясни?"

  Въпросът е много основателен. При всички положения има правени технико-икономически проучвания (например от "Парсънс", които са били консултант по проекта), но лично аз не съм намерил някъде да има нещо публикувано от тях. На сайта на НЕК има един-единствен доклад - нетехническото резюме на ОВОС, за който има законово задължение да се публикува. А иначе за технико-икономическите проучвания широката публика е чувала само от интервюта - като например следното:

  http://www.econ.bg/news/article165684.html

  Може би това би бил смисълът на един референдум - че някои данни от тези проучвания най-после ще се публикуват?

 53. 53 Профил на perichond
  perichond
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И като си построим още една атомна електроцентрала с нашите данъци...ще плащаме ли по-евтин ток? Ако не, за какво ни е?

 54. 54 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#50] от "BlaGo":
  ти , където разбираш от всичко и само дрънкаш глупости, що не си навреш главата в подопашните си бузи и да спреш да ръсиш бисери

 55. 55 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  liolio ти сам си се определил какво място от флората и фауната заемаш . НИКОГА не съм претендирал , че разбирам от ВСИЧКО , но като ГРАЖДАНИН на България /а не в качеството си на поданик на гоце и ко./ имам правото да изказвам своето мнение ...

  Всичко е добро, което е добро за България
 56. 56 Профил на toi
  toi
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#27] от "Боги":
  Мен ако питаш, въпроса не е дали ще направим Белене и тръбата, а кога ще ги направим.Имай в предвид,че ОВОС за Бургас- Александропулис се прави от немска фирма.А сега искам моного добре да запомниш -това което ще ти кажа - ОЦЕНКАТА ЩЕ БЪДЕ ПОЛОЖИТЕЛНА - т.е. тръбата не оказва негативно въздействие върху околната среда
  Та основния извод, прекалено малки сме и прекалено слаби сме, да се опълчим срещу тези проекти! Всичко това го казавам с огромна доза тъга, защото не можем сами да определяме, нашето лично бъдеще!

 57. 57 Профил на chavez
  chavez
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бойко лъже нагло и подкрепя Белене само на думи. На практика с делата си Борисов показа, че работи срещу втора атомна и защитава интересите на американските и турските тайни служби.

 58. 58 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#55] от "BlaGo":
  да ,моето място във флората и фауната си го определям сам и се гордея с това което съм постигнал , въпреки "разбирачите" в България , който само "дрънкат" без да мислят ,без никакви аргументи и непрекъснато опитващи да се налагат , повдига ми се от такива неудачници , които избират някой за лош и прехвълят некадърността си и страхливостта си върху него

 59. 59 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До Рerichond (коментар 53)

  "И като си построим още една атомна електроцентрала с нашите данъци...ще плащаме ли по-евтин ток? Ако не, за какво ни е?"

  Ами точно по този въпрос би трябвало да има публично достъпна информация.

  И в някои случаи наистина има.

  Например от сайта на ДКЕВР се знае колко са преференциалните цени за електроенергия от ВЕЦ, централи на база биомаса, вятърни турбини, фотоволтаици.

  Вероятно има и някаква гарантирана изкупна цена за електроенергията от новите блокове на ТЕЦ Марица Изток 1. Лично аз не я знам колко е. Може и да е съобщена публично, но аз това съм го пропуснал.

  Вероятно по разните технико-икономически проучвания за Белене има и прогнозна себестойност на електроенергията от тази евентуална бъдеща централа.

  Всички тези стойности би могло да се сравнят (тогава може би с изненада ще се забележи, че преференциалната цена за ВЕЦ например не е много по-висока от цените на електроенергията от бъдещи въглищни централи или АЕЦ).

  Разбира се - има и неща, които отделните числови стойности не могат да покажат. Например би могло да се предполага, че след 2020 или 2025 г. себестойността на електроенергията от въглищни АЕЦ ще се увеличи поне двойно - ако се прилага технологията за улавяне и инжектиране под земята на СО2, увеличението е горе-долу такова. А ако не се прилага тази технология - вероятно ще трябва да се плащат квоти за емисиите. Но това засега още не е така - само може да се прогнозира. Може би точно заради тези различни прогнози технико-икономическите обосновки за енергийни обекти не са ясни като 2+2=4. Затова и експертите май си ги дискутират само помежду си - и не стигат до едно мнение. А ако ги обясняват на странични лица - правят го само когато това абсолютно им се налага - например трябва да го обясняват на политици, за да получат подкрепа за някой проект, или на банкери - за да получат финансиране. Но обясненията за широката публика са по-скоро изключение...

 60. 60 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  До коментар [#27] от "Боги":

  Кои останалите, такива като ГЕРБ, които искат да строят Белене?

 61. 61 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Дами и Господа, който е за Белене - нека да внесе 10 000 евро в сметката на президентството. Ако се съберете мнозинство, ще има пари и за изплащане на АЕЦа.

  Нямате толкова пари? Къде сте тръгнали тогава да обирате мандри пак, бе дришловци?!

 62. 62 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#57] от "chavez":

  "На практика с делата си Борисов показа, че работи срещу втора атомна и защитава интересите на американските и турските тайни служби."

  Пак ви е остаряла информацията, товарищ. В България интересите на турските служби съвпадат с тези на руските. Затова проклятието на България Ахмед Доган е агент и на турските служби, и на КГБ. Седнете си другарю, двойка.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 63. 63 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#61] от "aha"

  Приятелю , като гледам Апостола на свободата , на аватора ти се сеих за негата фраза "Ако печеля , печели цял народ , ако губя , губя само мене си" За гоце тази фраза може бе е обърната "Ако печеля , печелим АЗ и Россия , ако губя , печелите ВИЕ БЪЛАГАРИТЕ"

  Всичко е добро, което е добро за България
 64. 64 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 752 Неутрално

  В предаването на Георги Коритаров по "ТВ+" "Свободна зона" със събеседник господин Веселин Бончев, представен като експерт по ядрена енергетика, гостът заяви неколкократно, че местността около Белене, не е земетръсна зона, а водещият не му възрази.

  Подобно твърдение е просто нагла лъжа.

  През 1977 г. земетръсната вълна с епицентър Вранча в Румъния тежко засегна град Свищов, разрушени бяха много къщи, два големи блока се срутиха изоснови и бяха дадени 250 души жертви.

  Аз отидох в Свищов заради дядовата къща, която беше пострадалаq и присъствах на погребенията. Поради многото мъртъвци, погребението се извършваше в двойни ковчези. Разбира се, по онова време не се вдигна никакъв шум около трагичните събития.

  Може би господин Бончев не знае всичко това или не знае, че от Свищов до Белене разстоянието е по-малко от десетина километра по въздушна линия.

  Когато се заговори и се започнаха подготвителни работи по АЕЦ "Белене", обществеността в двата града категорично възропта срещу това строителство и беше поканена комисия от ядрени специалисти, между които беше шефът на Катедрата по атомна физика проф. Цветан Бончев, проф. Иван Узунов, специалист по радиацията, заедно с други експерти.

  И аз участвах в заседанието, защото навремето работех заедно с Цветан Бончев в неговата катедра. Заключението единодушно беше против строителството.

  Дори съм запазил някъде изложението на Иван Узунов до Народното събрание, в което той излага всички съображения против.

  Разбира се, Чернобил беше в близкото минало. Именно Цветан Бончев беше човекът, който доблестно се престраши и разпространи каква е радиационната обстановка в страната. Нашите управници си мълчаха и се запасяваха с чисти продукти!

  Една малка лъжа е в състояние да подкопае доверието в едно голямо начинание. А тази, за която става дума, е точно в стила на Жорж Ганчев, към чиято група принадлежеше въпросният експерт.
  --------------------------------------
  Писателят Георги Данаилов е завършил химия и физика в Софийския университет "Св. Климент Охридски", работил е като учител по химия и асистент във ВХТИ - София.

  4itatel
 65. 65 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 225 Неутрално


  ЧЕРВЕНИТЕ ПРОСТИТУТКИ ОТНОВО

  ИСКАТ ДА НИ ВКАРАТ В БЕЛЕНЕ

  ТОЗИ ПЪТ ЦЯЛАТА НАЦИЯ .... !!!!!!!!

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 66. 66 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#8] от "Данаил Недков":

  Разчита се именно на този референдум! Разбира се, че искаме да имаме ядрена енергетика но не и на всяка цена. Ако хората кажат ОК, ще се разсипят от крадене както е било до сега особено ако е с руски инвеститор. Ако някой невярва нека погледне цифрите, които посочиха руснаците като преразход за подготовката на олимпийските игри, които ще са в Сочи (или някъде си там).

 67. 67 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 551 Разстроено

  Агент Гоцие: до 'barcelona'-че коги сте излизали от 'БЕЛЕНЕ',че сега пак да ви вкарваме????

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 68. 68 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ей цървулиииийй , дето расъждавате на темата енергетика , трябва стратегическо мислене за развитие на държавата през следващите 100 години , така правят умните нации , а не да ми ядеш боб, сланина , праз и люти чушки , да се чудиш как да свържеш двата края , в същото време ръсиш бисери на темата ядрена енергетика , русофили , американофили и т.н.т. , трябва да има развитие на страната , инвестиции , независимо от къде идват , стига да не са от престъпни дейности , да си гледаме нашия интерес , а не някакъв тъпан , от някаква страна ,била тя и САЩ да ми определя развитието , ай сектир

 69. 69 Профил на konanvarvarina
  konanvarvarina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нищо няма да излезе нито от Белене нито от газопроводите,нито магистралите ще бъдат построени,като гледам, какви бандити се натискат да строят магистрала "Тракия".Визирам един бивш директор на агенция "Пътища",койтно сега иска да строи ЛОТ-2. Така е България трябва да се изчисти и от комунистите и от Костовите боклуци.

 70. 70 Профил на Schlieffen
  Schlieffen
  Рейтинг: 540 Любопитно

  "Убеден съм, че Путин ме разбира по-добре отколкото в България", заяви още премиерът.
  т.е.
  БиБи (и аз) сме убедени, че Русия разбира нежеланието да се заробим икономически,
  но русофилите в Бг, които са големи комплексари, се натискат , кой първи да си даде г..за на Путин.
  това бг-русофила е гнида презирана заради своето роболепно предателствао спрямо татковината, дори и от самите руснаци...
  Ако речем, че Путин е Пилат Понтийски,
  то Гоце и екс-БКП са Юда Искариотски, а русофилите в Бг-фарисеите

  Our only hope lies in making our own choice of operations, not in waiting passively for whatever the enemy chooses for us
 71. 71 Профил на uzur
  uzur
  Рейтинг: 442 Неутрално

  http://yphalachev.blogspot.com/2010/06/blog-post_4741.html
  Президентът заплаши премиера с референдум.Двамата водиха задочен диспут чрез редакторите на БТВ и НОВА,които ретранслираха в слушалките на водещите.

 72. 72 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#44] от "1_naum":
  ^ 100% съгласен
  -----------------
  До коментар [#53] от "perichond":
  "И като си построим още една атомна електроцентрала с нашите данъци...ще плащаме ли по-евтин ток? "
  -----------------
  много добър въпрос. Мисля, че експертният отговор на този въпрос, би осигурил достатъчна подготовка на населението за компетентно участие в евентуален референдум.

  Между другото, не разбирам, защо някои форумци се дразнят от референдума като форма за вземане на политическо рещение по даден проблем. Това е просто един инструмент* на демокрацията, който освен че легитимира изпълнителната власт като "изпълнителна", също така директно ангажира суверена като върховен desision maker.

  Не трябва да забравяме, че представителната демокрация се отнася към демокрацията, така както морското свинче към прасето. Няма вреда от малко пряка демокрация.

  -------------
  *скъп е, вярно, но употребен по предназначение, би свършил добра работа. Става и за чесалка на гърбовете на Боцко и Гоцко наистина, но не това имам предвид.  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 73. 73 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  До коментар [#65] от "barcelona":

  Бориосов ясно заяви, че иска Белене да се построи!

 74. 74 Профил на pravdyo
  pravdyo
  Рейтинг: Неутрално

  НИЕ пък не искаме ... този безумен и във финансово и в икономическо отношение проект.
  И да, направете референдум, за да Ви кажем колко сте прости, въобще да го обмисляте...

 75. 75 Профил на popai
  popai
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Георги Пъравнов много се изложи с „грандиозната” си идея за референдум за АЕЦ „Белене”. Нещо повече – отряза си главата като „плеймейкър” на бъдещия негов „граждански проект”. Когато го ударят евроатлантическите партньори, ще му стане безпощадно ясно за какво иде реч.Колкото до прословутия Консултативен съвет при президента през 2002 г. „чаршафът” на Борисов няма как да е пропуснал някои от онези, които не били „съветници” на Г.П. А Цветан Цветанов тутакси може да разпореди подготовката на акция „Олигарсите на „Гоце”. Легендирането на отношенията на Г.П. с такива като Емил Кюлев и Манол Велев чрез някакви дискусии е повече от лицемерно.

 76. 76 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Както казах преди дни, когато официално бе обявен "краят" на двата проекта, това е поредното представление, на което сме свидетели.
  Или по друг начин казано:
  Спокойно, товарищи! В болгарская губерния все в порядке.

 77. 77 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 681 Весело

  До коментар [#46] от "gauss":
  "езиково е полуграмотен, а икономически е напълно неграмотен"


  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 78. 78 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Премиерът Бойко Борисов обяви, че държи АЕЦ "Белене" да бъде построена...."

  Държа, не държа, държа, не държа, държа,......

  http://jivotbg.files.wordpress.com/2009/10/lovesme1.jpg

 79. 79 Профил на Ал Нихао
  Ал Нихао
  Рейтинг: 497 Неутрално

  то с тези разнопосочни сигнали да не си министър сега, или чужд представител-http://sindbadsi.wordpress.com/

 80. 80 Профил на pravdyo
  pravdyo
  Рейтинг: Неутрално

  ..исках да кажа и в екологично отношение безумен. Просто има толкова по добри решения дългосрочно, че направо не е истина как се обсъжда това.

 81. 81 Профил на pravdyo
  pravdyo
  Рейтинг: Неутрално

  Сега най-тъпото е, че ще се разрази една кампания на президента и управляващите, дето ще ни "информира", т.е. убеждава, кооолко добър, видите ли, бил проекта, който ще изплащаме 40 години...

 82. 82 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#73] от "svoboden":

  РАЗБРАХ - ГЛЕДАЛ СИ "НОВА" .......

  ВИЖ - САМО НА РЕФЕРЕНДУМ НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ
  АКО ИМА ЩЕ ГЛАСУВАМ ДА НЯМА
  НИКАКВИ АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ ....

  ... ОТ ВЧЕРА СЪМ ТРЪГНАЛ ЗА МОРЕТО И
  КАТО СВЕРШИ МАГИСТРАЛАТА ПРИ ПЛОВДИВ ....
  СИ Е'БА АТОМНАТА ЦЕНТРАЛА .... ДАЙ ДА СИ НАПРАВИМ МАГИСТРАЛИТЕ ... ДРУГОТО Е ДАЙ СЕГА МНОГО ПАРИ > ПОСЛЕ НЯМА ДА ДАВАШ ...

  МИСЛЯ ЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА БИРА .... А ТИ ДОВЪРШИ ПРОЕКТА БЕЛЕНЕ

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 83. 83 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 225 Весело


  А ЧЕРВЕНИТЕ НЕ ИСКАТ МАГИСТРАЛИ

  ЗА ДА ПРОСТИТУИРА НАРОДА ПО КАЛДАРЪМКИТЕ

  ПРОФЕСИОНАЛНИ СУТЕНЬОРИ СА !!!!

  .. ОТВОРИХ Я БИРАТА ... КРАЙ ЗА ДНЕС .....

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 84. 84 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#67] от "bay_ivan":

  ПРЕСУШИЛ СИ НЯКОЛКО БИРИЧКИ МАЙ ...

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 85. 85 Профил на pravdyo
  pravdyo
  Рейтинг: Неутрално

  ДО# 82
  Да бе... простооо, ква е тази олигофрения...
  Атомните централи не си подобряват нищо - нито капацитета, нито замърсяването, нито цените, нито пораженията.
  Ако инвестираме в пътища, ще направим устойчиво по добра икономика с полза за всички, включително и неродените все още българи..
  Ако се види как производителността на слънчевите панели се подобрява с по 5-10% всяка година... и дори сега е по добре държавата да инвестира в нова мрежа и генериране на електричество от слънце. За вятъра и водата е ясно, че сме стигнали края на възможностите.
  Но и не само това. Ако вложат и 1/5 от тези пари, за аец, за да се стартират малки предприятия, ще вдигнат икономиката на крака за няколко години. Да не говорим за дългосрочните ефекти.
  Простооо, това е някаква невероятна безумица с този аец.
  А пък ако се използват и технологиите за генериране на електричетво от трафика - ето сега нали ибез това трябва нови птища да се строят - тогава съвсем ще се придвижим няколко хода напред.
  Просто имаме уникалната възможност да го направим сега, заедно с новите магистрали. Ама като гледам, нито в правителството, нито в парламента го имат тоя анализ... те пък кво ли въобще имат.

 86. 86 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1564 Весело

  Искам тоя най-накрая да вземе едно решение

  15.02.1989 - 07.02.2018
 87. 87 Профил на davinchi007
  davinchi007
  Рейтинг: 8 Весело

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ЕНЕРГЕТИЦИ !

  мисли глобално , действай локално ;)
 88. 88 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 652 Весело

  Седерастията е в амок!!! Сега ще им намалят порциона от пиндосляшкото посолство

 89. 89 Профил на obektiven_new
  obektiven_new
  Рейтинг: 501 Неутрално

  А колко струва един референдум насред финансовата криза?

 90. 90 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  "А колко струва един референдум насред финансовата криза? "
  -------------
  Ако не ни питат за нищо, мрънкаме за това, че не ни питат.
  Ако ни питат, мрънкаме за това, че ни питат.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 91. 91 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#89] от "obektiven_new":

  по-малко от правото на мнение

  15.02.1989 - 07.02.2018
 92. 92 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#5] от "toi":
  пишеш:
  "Съвсем се обърках!!!!!
  Преди няколко дни, Премиерът не каза ли,че няма да има АЕЦ Белене!??? Много моля, някой да ми каже последно ще има ли АЕЦ или няма да има!!!!! "

  Ще има, когато Боце и Гоце с покровителите им от Москва преметнат ЕС ! Сега играят театрото с "добрия" и "лошия" комунист!)))
  Иначе, вас кабаците отдавна са ви преметнали че Боце и Гоце са различни неща(въпреки че и двамата са наградени с ордени от КГБ)


  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 93. 93 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 877 Весело

  Борисов: Искам "Белене" да стане, ще подкрепя референдум

  Браво Бойко

  Светът е създаден от бог... всичко друго от Китай
 94. 94 Профил на nikola222
  nikola222
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Консултанти, референдуми и кръгли маси и технологията взе, че остаря. После ще модернизираме проекта и ще продаваме старото оборудване, което няма да става за новия проект. Това упражнение го повтаряме вече години наред.

  Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно. Секст Емпирик
 95. 95 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 554 Неутрално

  "Премиерът Бойко Борисов обяви, че държи АЕЦ "Белене" да бъде построена..."

  Я да видим, колко е часът? 8*42... Утре по това време какво ли ще бъде мнението на ББ по въпроса?

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK