Данните от "Змейово" вече могат да се следят в реално време на сайта на военното министерство

Данните от "Змейово" вече могат да се следят в реално време на сайта на военното министерство

© Асен ТоневДанните от автоматичната измервателна станция за контрол на качеството на атмосферния въздух, разположена в района на полигон "Змейово", вече могат да се наблюдават в реално време на сайта на Министерството на отбраната, съобщи ведомството.


Гражданите могат да следят измерените стойности от станцията в рубриката "Полигон "Змейово", Мониторинг в реално време.


Това е една от поредните мерки, които министерството предприе за по-голяма прозрачност и засилването на гражданския контрол върху дейността на полигона, уточнява ведомството.


В началото на юни общински съветници от различни политически сили в Стара Зогара настояха за налагане на едногодишен мораториум върху всички дейности на полигон "Змейово". В съзнанието на старозагорци е внушено, че най-вероятната и основната причина за замърсяване на въздуха са дейностите, извършвани на военния полигон, обясниха съветниците. Според тях само с мораториум върху извършваните дейности на военния обект могат да отпаднат съмненията за дейността на полигона.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK