МВР се сдоби с химн: "Нашата полиция" - аудио

Партитурата на новия полицейски химн засега се пази в тайна, за разлика от химна на ЕС. <br />

© Надежда Чипева

Партитурата на новия полицейски химн засега се пази в тайна, за разлика от химна на ЕС.



Певецът Веселин Маринов ще изпее за първи път новия химн на МВР на празника на министерството на 5 юли, съобщи певецът пред сайта vsekiden.com.


Автор на текста е Евтим Евтимов, а композитор е Тончо Русев.


По думите на певеца песента е готова от месец, но не се изпълнява преди празника по желание на вътрешния министър Цветан Цветанов. "Аз му казвам – добре, дай я, да я пуснем, толкова е хубава песента, а той – не, за празника да бъде... Дори и секретарката му не я знае, само жена му я е чула един път", казва Маринов.




Маринов, получил известност преди години като любимия певец на Жан Виденов, с изяви в предизборните кампании на БСП, на Георги Първанов, а впоследствие и на ГЕРБ, казва, че самият той има нужда да пее патриотични, граждански песни, "но никой не ги знае, тъй като вече 20 години живеем в непатриотично време и никъде не ги пускат".


Певецът потвърждава, че има връзка между създаването на песента и личното му приятелство с Цветанов. "Бяхме заедно на един празник и той така на шега каза – ей, изпя толкова песни за армията, една за полицията нямаш, нещо по-различно. И аз му викам – ще видиш каква песен ще направя, само да не ми беше казал." Маринов уточнява, че творбата е създадена безкористно, без заплащане, а "мелодията е покъртителна".



Ето и текста, публикуван днес в "24 часа"


Нашата полиция


Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
моята полиция ме пази.


Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родната полиция ме пази.


Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
нашата полиция ме пази.


Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на България и МВР


Текст: Евтим Евтимов
Музика: Тончо Русев
Аранжимент: Пламен Велинов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK