Министърът следи да няма излишък от възрастни лекари в болниците

Министърът следи да няма излишък от възрастни лекари в болниците

© Надежда ЧипеваВъв всички болници и отделения, в които работят лекари над 60 години, Министерството на здравеопазването е отправило препоръки да започне обучение на млади специалисти, които да заменят възрастните си колеги. Това заяви в Русе министър Ана-Мария Борисова, цитирана от БНР.


По думите й, отделенията с по-възрастни лекари са рискови. В момента се прави преглед на всички болници, отделения и лекари, работещи в тях. Информацията е необходима за изготвянето на здравната карта на страната.


Още не е ясно как ще се реши проблемът с болницата в Дулово, която има дългове над 3.3 млн. лв., заяви при посещението си в Силистра Борисова.


В предложения на Министерството на здравеопазването проект за нова здравна карта на Силистренска област се предвижда създаване на болница за продължително лечение и долекуване. Според проекта, структурата остава същата.

Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1191 Весело

  Това е мениджърски подход - да няма излишък!))))))))))

 2. 2 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Ето я дългоочакваната 'реформа' в здравеопазването.
  Такива реформисти - на всяко кръстовище!

 3. 3 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1078 Весело

  Доста странни идеи на министърката.
  Да не би да е от годините й?Я да видим:

  "Официална биография на проф. Анна-Мария Борисова

  Проф. д-р Анна-Мария Борисова завършва медицина в Медицинска академия – гр. София през 1974г.....".- странно, няма рожденна дата. Е жена е все пак, човешко е да крие годините си. Ама понеже изглежда отличник, т.е.не е повтаряла, като тръгнем от 1974, без 6 години следване, без 11 години основно и сридно, без първите седем/това си е сигурно/.........става 1950. Та тя е на около 60. Това значи, че от догодина "отделението, в което работи,.... става по-рисково/цитат/. Ама ако идеята не е й хрумнала нощес, вече са й обучили заместници. Майтап.

  Госпожо министър, казали сте глупост с дискриминационен привкус. Не границата шейсет години определя качествата на лекаря.

  Пожелавам да Ви лекуват млади лекари, плод на сегашната ни образователна и здравна система!


  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 4. 4 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Късно са се усетили за опасения. След 5 години МЗ-то ще събира пенсионираните лекари от градинките и ще им се моли да поемат кабинет поне за 4 часа...

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 5. 5 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 4013 Неутрално

  На един от предизборните диспути задават въпрос на Рейгън в смисъл ще се справи ли, ако го изберат за президент, с оглед възрастта му. Рейгън мълчи около 3 сек., след което се взира в камерата и с овладян глас произнася фразата, с която казват, че печели изборите: " Можещи възрастни хора на Америка, на вас не ви вярват!" Та въпросът не е само във възрастта. Физиономията на г-жа министъра дори без безумната си усмивка, изразява не просто чувство, тя е диагноза.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 6. 6 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 515 Весело
 7. 7 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#5] от "domakinq":

  Браво!

  Прекрасен пост!

  Написах ви + от все сърце!

  Браво!

  Хитростта пречи на мисълта!
 8. 8 Профил на Mda
  Mda
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Липсата на нови специалсти не е защото има твърде много възрастни лекари! Проблема е, че на специализантите по медицина практически не им плащат, дори социални и здравни осигуровки по време на следване, което е изключително натоварващо физически и психически. Дефакто за да стане практикуващ лекар (специалист), един току-що завършил лекар трябва да инвестира собствените си пари, години от живота си за да стане от полза за държавната медицинска колегия. Излизат на 32 години специалист но без една година трудов стаж, защото всичките им стажове и специализация НЕ СЕ БРОЯТ КАТО ТРУДОВ СТАЖ.

  Държавата на абсурдите.

 9. 9 Профил на Mda
  Mda
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Апропо, забравих да спомена - това са условията в България. Затова повечето завършващи по медицина се ориентират бързо към специализация в чужбина - където им плащат, отнасят се доста по-добре и им предлагат кариера.

 10. 10 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 515 Весело

  Много хора се ориентират към чужбина по ред причини.

 11. 11 Профил на Mda
  Mda
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Много хора не искат да оставят семейството си и приятелите си и биха се радвали да остават в България, ако условията бяха поносими (не казвам дори добри, поносими!) - да могат спокойно да си покрият наема, храната, сметките и да им остават малко, които да похарчат или спестят по усмотрение. Такива сме си, така сме отгледани и дали за добро или зло, радваме се и на малкото, стига стомаха да е сит и да имаме покрив над главата и обувки на краката.. Но когато ножа опре до кокъла и ако има възможност - човек заминава. И когато открие, че със заплатата в чужбина не само може да си покрива наема и сметките, може да спестява, може да праща пари на семейството, да отиде спокойно на почивка и да се прибира няколко пъти в годината по време на остатъка от отпуската си... трябва да си много силен човек за да се откажеш доброволно от това и да се върнеш.

 12. 12 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#9] от "Mda":

  Нещо повече завършващите английски, немски, френски гимназии направо отиват да следват медицина в чужбина. И никога няма да се върнат с тази професия тук. Да са честити на австралийската, новозеландската, южноафриканската и други здравни системи...
  Аз лично не познавам млад лекар или медицинска сестра последните 6 години започнали работа в един много голям район със здравни заведения.

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 13. 13 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1924 Любопитно

  "Бъзикнята" на герберчатата и техните коалиционни партньори атакаджии и сини в социалните сфери преминава границите на поносимото. Много даже ги преминава.
  Първо "невинно" насъскват работещите срещу пе4нсионерите, защото ядяли хляба им. Още повече използват противопоставянето млади-стари.
  После "рИформаторски" се заемат с пенсионни "оптимизации" като вдигат "стажа" и се целят в ЕВРОПЕЙСКА ПЪРВА позиция по НАЙ-ВИСОКА ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ.
  Накрая нагло, ултимативно и дискриминационно са се заели да изхвърлят приближилите пенсионна възраст на улицата. За да не могат да довършат стажа си.
  И НИКОГА ДА НЕ ВЗЕМАТ ПЕНСИЯ.
  Сега в здравеопазването. Също днес в автотранспорта. Някакво келеме дрънкаше по телевизията, че шофьорите на 60-години били НЕАДЕКВАТНИ и следователно вън.
  Но Десният Блок НЕ КАЗВА НИЩО ЗА НАЧАЛНИЦИТЕ НА и НАД 63 години. ТЕ явно са много адекватни и особено ценни.
  Пътьом ни проглушиха ушите с неизползваните отпуски. Иде редът на тяхното радикално намалявани и дори премахване. На отпуските, не на герберчетата.
  Та герберчетата да вземат да се "съфирясат" докато е време, за да не стане така, че от много "бъзици", "избъзиканите" да си го върнат на "бъзикащите".

 14. 14 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Ако под "рискови" министърката има предвид риска отделенията да останат без лекари, след като по-възрастните се пенсионират, тогава е права... трябва да се мисли от рано за тези неща.

  Damnant quod non intellegunt.
 15. 15 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 571 Разстроено

  Просто ужас!И това го казва лекар!

 16. 16 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 499 Весело

  "Мда" уцели в десятката. Специализация до 30 години без осигуровки и стаж си е жива ангария! Това ще рече, че всеки млад лекар трябва да се счита недоучил ??? Не е чудно защо малдите медици бягат на запад и скоро министър Борисова ще трябва сама да ни лекува А "Мда", ако е лекар й пожелавам успешна специализация на запад

 17. 17 Профил на comment12
  comment12
  Рейтинг: 402 Неутрално

  вероятно здравният министър иска да подскаже, че трябва да се подобри системата за по-добрата подготовка и специализация на младите лекари . но да се каже, че лекарите на възраст 60 и нагоре са рискови, си е направо голяма издънка. първо, обидно е да се прави дискриминация по възраст. да не говорим, че лекарският труд е високо квалифициран и много добри специалисти се създават в продължение на много години. подготовката на млади специалисти би трябвало да започне непосредсвено след завършването им. 3 години задължителна интензивна работа и обучение под ръководството на по- опитни лекари в големите университетски болници ще реши в голяма степен проблема.

 18. 18 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 458 Весело

  mi6osp -Пълна подкрепа.Още нещо за пример от живота й-сложи до себе си като зам.министър директора на лудницата на 4 км.Значи,другите лекари на 60-прикрепени към тези заведения.На приятелска основа,защото СД резна с 30% бюджета им.

 19. 19 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2525 Неутрално

  министърката е права ,думите са извадени в контекста на това което бе казано ,нещата са трагични за много болници вкл и високотехнологични ,за които бе цитирано ,че има 12% ефективност на това което вършат -ами естествено е да ги няма ,какво лошо в това ,какво като се казва еди коя си болница ,като ще те оперират и шанса да се оправиш ще е 12-20% -напротив точно тази презентация на министърката показа на всички присъствали там лекари ,че е много по в час от досегашните министри и повярвайте много изненади ще се случат с много болници в страната ,за които статистиката ще покаже ,че са били много посредствени заведения -то не че и хората не виждат това ,друг е въпроса с парите и липсата им и желанието на обществото за хуманен социализъм при условия на пазарна икономика в криза ,нещата не могат да станат за сметка налекуващите и затова според мои виждания скаро няма да останат и тези болници ,готвени за оставане или най малкото ще се наложи да работят без лекари или с такива на по 60-70-80 години в което нямма нищо лошо -напр проф Дебейки на билзо 80 лекува и оперира успешно президенти като елцин !

 20. 20 Профил на shumi68
  shumi68
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нали уж при избирането си каза ,че нямало да работи като политик ,а като лекар? Това горното си е чист пи ар на герб. Как да дойдат "млади лекари" като касата не е изплатила в доболничната помощ заплатите за МАЙ ,а в болничната за МАРТ? Така при тази обстановка по-възрастните лекари ще се оправят чат-пат с частна практика ,защото са известни в региона ,ами по-младите ,които никой не познава? Нема такава сатира како!

 21. 21 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 524 Неутрално

  я се огледай на следващото кръстовище да не би да има струпване от лекари пешеходци

  за чиста и свята република-но не с този народ
 22. 22 Профил на Тара
  Тара
  Рейтинг: 8 Гневно

  Стига, бе!
  Тази да не би да е била в Гестапо като малка?
  Може би ще предложи, възрастните лекари да ги разстрелват?

  Това са принципите ми, ако не ги харесвате имам други!
 23. 23 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  В УСТРОЙСТВЕНИЯТ ПРАВИЛНИК на Министерството на здравеопазването да се запише в правомощия на министъра на здравеопазването нова точка 29. - министърът следи да няма излишък от възрастни лекари в болниците

 24. 24 Профил на ru
  ru
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Абе аз пък на никого не пожелавам да се разболее от нещо по-сериозно от грип и да му се наложи да го лекува седемдесетгодишен "специалист" със знания и методи от 65-та година... Как да има млади лекари в България, като даже не им се дава възможност.

 25. 25 Профил на papech
  papech
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Всеки ден един лекар напуска България!

 26. 26 Профил на caravagqio
  caravagqio
  Рейтинг: 458 Гневно

  До коментар [#4] от "Dr_Doolittle":

  Като чета по форумите писанията на надъхани „доктори „ / пикльовци с памперси от рода на Dr_Doolittle не само не се ядосвам, но и ме напушва смях ! Като чета писанията по форумите на надъхани „доктори „ / пикльовци с памперси от рода на Dr_Doolittle си правя извода , че Сакскобургготски беше прав за това, че българинът трябва да си смени чипа !
  Драги господинчо , НЯМАМ нищо против да се надуваш, но не се смятай за безценен и незаменим ! Такива като тебе с булдозер да ги ринеш… НЯМАМ и НИЩО ПРОТИВ да получаваш по 50 000 евро на месец !
  СКЪСАЙ договора си с НЗОК , открий си кабинет , ПЛАЩАЙ СИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ОСИГУРОВКИ , вземай ако искаш не по 200 а по 2000 лева на преглед , ако има кой да ти ги дава и живей спокойно …
  Но , КОГАТО СИ СИ ДАЛ ГЪЗА ПОД НАЕМ – ще си траеш ! ЩЕ СИ ТРАЕШ и ще играеш по свирката, която ти определя този, който плаща ! И ще целуваш не само ръка, но и гъз, на този който ти плаща!! А в случая ти плащам аз – Негово Величество Пациента от рекетьорски присвоените ми всеки месец пари , за да ти осигурят на тебе , боклук такъв , някакъв доход , който ДОРИ НЕ ЗАСЛУЖАВАШ !! Защото аз повече от 20 години плащам и САМО ПЛАЩАМ, защото не ми се е налагало нито да ме преглеждат, нито да ме лекуват , но ти , драги, или който и да било друг боклук като тебе , с усмивка сте прибирали всеки месец МОЕТО ЛЕВЧЕ , което не сте изработили ! Защото няма друга рекетьорска система, която да ми налага ПО ЗАДЪЛЖЕНИЕ да отглеждам и хрантутя кретени като тебе ! … Защото аз като пациент и НЯМА ДА ДОЙДА ПРИ ТЕБЕ , а ще отида при лекаря, който има 30 години стаж , знае 2 и 200 и то не само по книжките, а от живота и със 100 % сигурност знае поне ДЕСЕТ ПЪТИ повече от тебе, независимо от 3-ти или петте езика, които твърдиш, че владееш !
  А като не искаш да играеш по свирката -ПЛАТИ СИ ОБРАЗОВАНИЕТО , което си получил от МОИТЕ ПАРИ , плати си ЛИХВИТЕ върху този „кредит” , защото вместо да обучаваме идиоти като тебе, парите можеха да стоят в банката и да трупат лихви и … ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ ! А когато на запад ти признаят дипломата от „ Мичкюрския североюжен медицински университет „ и веднага те назначат да работиш като лекар – прати ми една картичка с подписа и печата на работодателя ти, че това се е случило !

 27. 27 Профил на Marie_4
  Marie_4
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Хем искат хората да работят до 65 години, хем били стари да лекуват или шофират на тази възраст. Като правите нещо, преди това го обмислете бе хора. И аз не искам 70 годишен лекар, който като е специализирал до 32 и не е направил 40 години стаж да се пенсионира да ме лекува. Ще му треперят ръцете, а може и Алцхаймер да има. А все още няма орган, който да контролира лекарите и сестрите дали са психически здрави на работното си място.

 28. 28 Профил на tyrel
  tyrel
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Прав е за всяка дума др. Дулитъл. Жалките опити за реформа са обречени поради липса на " материал".Материала се изнася доброволно в период от 2о години. Иначе сегашната система Семашко си е кофата без дъно на 4 километър.

  t.j. yotov
 29. 29 Профил на korenqtsite
  korenqtsite
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Може ли някой да ми обясни как още ги има системите на здравеопазване и пенсионната при положение , че държавата не внася реални пари за милиони хора в България !

 30. 30 Профил на Jazzprom
  Jazzprom
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Ако можех, бих попитал здравната министърка при кого ще отиде, ако има здравен проблем? При стария и опитен лекар или при младока, който все още се опира само от наученото от учебниците?

  Това е положението...
 31. 31 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 796 Гневно


  ДО №26 Мнооого на едро говориш и то без да мислиш.
  Този коментар съм го чел и под други статии поне си направи труда да напишеш нещо ново а не копи пейст.
  Та викаш докторите да си плащат за образованието.Ми другите ,що безплатно,да плащат и те.По израза с булдозер да ги ринеш ,ми рини ги де ама ги нямааааа дори на запад ги няма и
  са обявени сума ти свободни позиции ,поинтересувай се малко
  ,че тази година дори два пъти чрез някакви симпозиуми ли презентации ли западняците идват да пазаруват БГ доктори ма май това си го пропуснал.То и мед сестри сигурно ти се иска да ринеш с булдозера ма пак нямаааааа официално почти във всички болници има недостиг на мед сестри в порядъка на 20-60
  % незаети щатове.А за сведение от скоро дипломите на БГ лекарите се признават официално в целия ЕС просто език трябва да научат и почват веднага.
  Да попитам още ти предприемач ли си или наемен работник
  и в двата случея ще те питам като работиш парите веднага ли си ги искаш или след 2-3 месеца?Щото като си си дал гъзъ под наем или правиш бизнес с гъзъ си ,ще играеш по свирката и ,ще чакаш 2-3 месеца за парите си.
  Дааа не бил ползвал само плащал 20г .20г по 12м са 240м
  по 60-70 средно да си плащал са 16800 нищо пари аре на депозит да са станали 30 000 ако си бил акъл и 1997 не си ги загубил .Ми недай си боже се разболееш и се наложи някоя по сложна операция с дълго лечение ,докъде си с тия 30 000
  да ти кажа ли - до никъде .Та викаш си безсмъртен и като поостарееш няма да се разболяваш няма да ползваш здравни услуги само ще си внасяш големите вноски за здраве.
  И викаш ще ходиш при доктори на 60г и нагоре щото младите не ставали е тука къртиш мифки .Ми нали затова е тази специализация на младите доктори под контрола на по опитни и
  стари лекари.Нали затова са изпитите накрая.За да има някаква гаранция ,че лекаря от общ доктор е станал специалист в някоя област,затова му се вика специализация и е 3-4 години.
  ООО забравих да те лекуват са достоини само професори над
  55-60г с минимум 25-30 г лекарски стаж.Ма професора верно си е направил частна практика щото е търсен и се е доказал и за няколко прегледа и изследвания при него верно ще олекнеш с 1000 минимум ,щото
  той не работи със ЗК.
  Та вземи ходи на неврохирург да ти смени твоя чип та да зацепиш ,че зравеопазването е проблем в световен мащаб
  ,че е еда много скъпа и професионална дейност изискваща скъпи апаратури и изследвания от много квалифицирани
  кадри наричани лекари,мед сестри,лаборанти и тн.
  И дори при високото заплащане на запад няма достатъчно кандидати за тези професии защото един лекар се учи цял живот,за да е в час трябва да чете специализирана мид литература ежемесечно,поне 1-2 пъти да ходи на симпозиуми и семинари с колеги да обменят опит и споделят мнения и нововъведения.Да си чувал за списъци на чакашти пациенти на запад?И още нещо лекаря работи с живи хора всяка грешка може да е фатална.Затова когато е на работа той не трябва да си мисли как ,ще си плати наема ,разходите ,и кога ли ще му платят а да мисли за работата си за конкретния пациент в момента.
  Еиии много се ядосах и поувлякох в коментара.
  Но точно заради такива като теб дето дрънкат глупости и заради продължаващите вече 20г безумия и унижения на всички лекари,мед сестри и тн от страна на държавата
  някой от лекарите се овълчиха и дерат пациентите.
  Да кажа не съм здравен работник но имам наблюдения отблизо
  майка ми беше мед сестра,та преди 20г лекарите също не бяха кой знае колко плотени но поне труда им бе уважаван.
  А такива разсъждения като твоите само могат да накарат
  и малкото млади лекари да се огледат на запад .Задавал ли си си въпроса като сега не достигат кой ще те лекува след 50-10
  години когато поостарееш и вече имаш нужда от мед услуги
  ,дай боже да не са сериозни.
  Аиде ,че се олях и помисли върху това дето съм написал ,не действай първосигнално.


 32. 32 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1924 Любопитно

  До коментар [#31] от "Крез":

  ++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++
  ++++......

 33. 33 Профил на borman
  borman
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#26] от "caravagqio"

  Адекватна помощ за теб.

  http://kmilanov.net/lechenie-na-psihichni-razstrojstva.html

 34. 34 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Доста спартанци на министърката явно саи имат жълти книжки,но местата в лудниците са кът...

 35. 35 Профил на borman
  borman
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#27] от "Marie_4":

  Относно вашите тревоги.А на мен кои ми гарантира ,че няма да се натреса на това. Или всички жени в БГ по 7-10 дни в отпуска всеки месец.

  Предменструалният синдром представлява редовната поява на оплаквания от телесен или нервно-психически характер през втората половина от менструалния цикъл. Описани са над 100 различни оплаквания, които могат да се проявят в една или друга степен при момичетата и жените с предменструален синдром, като те са най-силно изразени 7-10 дни преди настъпването на менструацията. Най-честите прояви на предменструален синдром са: главоболие, повишена нервност и раздразнителност, тревожност, чувство за напрежение в гърдите, подуване на корема и/или общо подуване на тялото, болки в таза и слабините и др. Според различни проучвания предменструален синдром се наблюдава при 30-40% от жените в детеродна възраст, като честотата му нараства с увеличаване на възрастта.

 36. 36 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  ХАРТА НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
  (2010/C 83/02)
  РАВЕНСТВО
  Член 20
  Равенство пред закона
  Всички хора са равни пред закона.
  Член 21
  Недискриминация
  1. Забранена е всяка форма на дискриминация, основана по-специално на пол, раса, цвят на кожата, етнически или социален произход, генетични характеристики, език, религия или убеждения, политически или други мнения, принадлежност към национално малцинство, имотно състояние, рождение, увреждане, ВЪЗРАСТ или сексуална ориентация.

 37. 37 Профил на naso
  naso
  Рейтинг: 458 Гневно

  Абе негативници,защо всеки ден си изливате помията по форумите.Жената е много позитивна и ще направи много неща и вместо да мрънкате и критикувате вземете да направите нещо полезно за държавата,опосуми мръсти.

 38. 38 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 564 Весело

  До caravagqio 26 начи ти казваш че плащаш а ,е пак аз ти казвам че МАЛКО ПЛАЩАШ и да те питам къде плащаш щото не зле да отидаш там дето си платил а не да се моташ из болниците
  Айде сега със здраве и следващия път преди да отидеш на ЛЕКАР първо във банката и ако имаш там нещо по сметката ,тогава на преглед ,ако не си навит така ,можеш да си купиш в.Лечител ,Знахар или там да си гледаш по телвизията подходящите предавания

 39. 39 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Специално за № 37: За тая ли говорите? Както съм го казал в №3, на нея й липсват първите седем години, ама това не е единствената липса на качества и възможности.
  А инак се вписва добре в екипа на Боко!

  Дата: 04-07-2010 12:30

  Читатели : 42

  Тези кой ги е пуснал, запитала проф. д-р Анна-Мария Борисова, виждайки журналистите в Добрич, които чинно чакали пристигането и на територията на местната многопрофилна болница. Преди това тя наредила на ръководството, а то пък на охраната, да изгонят журналистите от двора, за да не затормозяват визитата на самозабравилата се министърка проф. д-р Анна-Мария Борисова.

  Половин час преди пристигането и, медийните представители на централни и местни издания, очаквали пристигането на министърката. Охраната обаче ги предупредила да напуснат двора, но журналистите категорично отказали да го направят, защото все пак това си е общественото място, а не будоарът за частни купони на Кроела де Вил.

  Засилената охраната на входа на болницата обаче успяла да спре и не допуснала телевизионни екипи и представители на други национални и регионални вестници и агенции. Дупетатите на ГЕРБ от Добрич Румен Иванов и Ваня Донева, заедно с областния управител Желязко Желязков пък вдигнали рамене и казали, че не могат да се месят във вътрешния ред на болницата?!

  Абе, селски, кой ви прати в парламента и за какво? Да подсмърчате и да вдигате рамене ли? Я яхайте комбайната и вървете на майната си, откъдето сте дошли, щом не знаете какво прави депутатът по белия свят...

  Върхът на възпитанието и на отношението към журналистите е казаното от Борисова на излизането и от колата, след като пристига в Добрич и вижда, че журналисти все пак има. Новоизлюпената министърка намръщиено се обърнала към човек от екипа си с думите „Тези пък кой ги е пуснал. Нали казах да няма журналисти”.

  Пред медиите от кумова срама мимоходом тя подметнала нагло„Аз вече говорих пред журналисти в Русе и няма какво повече да кажа". След това си фръцнала трибуквието и влязла в болницата да се прави на господ и да решава човешки съдби.

  Ето я родната българска картинка - едно недоразумение доведе друго след себе си. То пък трето и така низ от недоразумения, който ще ни съсипят докрай. За език и отношение, за липса на възпитание и други неща, за които тези дървеняци в луксозни коли на държавна (наша) издръжка се шматкат из държавата и имитират някаква дейност и активнист , изобщо не ми се говори.

  Примерът Борисова е повече от показателен за старата приказка "Пази боже сляпо да прогледа!". И тя като много други преди нея прекалено много се е взела насериозно. И е забравила що за птица е всъщност...

  Хайде стига толкова, че пак ми кипва като си помисля само за тази... Иска ми се обаче да припомня, че който политик се е заял с журналистите, бял ден не е видял. А белият хляб му е пресядал и на най-богатата софра.

  Примери през последните 20 години бол.
  Така, че изходът на тази е лета(те)лен.

  Драгомир Вълчев

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 40. 40 Профил на comment12
  comment12
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#25] от "papech":

  наистина е жалко, но е факт. лекари напускат ежедневно, защото техният труд не се заплаща по -достойно. лекарската професия е една от най-рисковите професии, където кариера не се прави лесно. необходимо е солидно образование, обучение и доста практика, за да се изгради един специалист. високо квалифицирани специалисти се създават в продължение на години, а медицинското образование продължава цял живот, за да бъдеш в крак със съвременнната медицина.

 41. 41 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 515 Весело

  36-и, принципно е така, но съм сигурна, че аз няма да успея да забъркам повече бетон от теб за единица време.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK