Прокуратурата проверява областната администрация на Перник по сигнал на одитори

Прокуратурата проверява областната администрация на Перник по сигнал на одитори

© Юлия ЛазароваСметната палата изпрати в прокуратурата части от доклад за извършен одит на финансовото управление на областната администрация в Перник за периода от 1 януари 2008 г. до 31 декември 2009 година, съобщи БТА, като се позовава на Сметната палата.


В посочените части от доклада се съдържат констатации за предоставени имоти - държавна собственост, за безвъзмездно управление, както и замени на недвижими имоти - частна държавна собственост.


От Сметната палата цитират текстове от Закона за Сметната палата, според които изпратени в прокуратурата материали от одит или одитен доклад на палатата са законен повод за образуване на предварително производство. Съгласно закона Сметната палата не може да огласява данни от доклад, изпратен в прокуратурата. По тази причина на интернет страницата на институцията е публикуван докладът за извършения одит на финансовото управлението на областната администрация - Перник, без изпратените в прокуратурата части, се посочва в съобщението.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK