Сидеров провали предаване на турската държавна телевизия

Сидеров провали предаване на турската държавна телевизия

© Антон ПоповДокато в парламента преди обед депутатите обсъждаха на второ четене приходно-разходната част на актуализирания бюджет за тази година, част от депутатите на "Атака" се отдадоха на борба с "инвазията на турската държава" и провалиха пряко излъчване по турската национална телевизия, което трябваше да се състои на площад "Св. Александър Невски" в центъра на столицата.


Първоначално Сидеров свика журналистите в кулоарите на парламента, за да съобщи, че е сезирал Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и иска среща с премиера Бойко Борисов заради анкета на изселническата организация "Бултюрк". По думите му неизвестни на българските власти хора обикалят страната с влак и правят проучване в градове със смесено население. В анкетата имало въпроси като чувстват ли се мюсюлманите дискриминирани и искат ли да се възстановят турско-арабските имена на български градове и местности, каза Сидеров, позовавайки се на източници на "Атака" на различни места в страната.


"Трябва да се изясни имат ли покана тези хора и ако имат, откъде идва тя, за да има поне морална присъда за действията им", заяви Сидеров. Той определи анкетата, за която имаше и медийни публикации, като "поредната провокация и проява на сепаратизъм" и настоя службите да се намесят. Той включи и турските сериали в пропагандата, която показва Турция като светска държава.
Докато Сидеров правеше изявлението си, към него се приближи мъж, който му прошепна нещо. Минута по-късно лидерът на "Атака" обяви, че по негова информация представители на организацията са пред храм-паметника "Свети Александър Невски".


Малко преди 12 ч. Сидеров поведе дузина депутати от "Атака" към площада пред храма, където обаче завари екип на турската национална телевизия, подготвящ се за пряко предаване на поредицата "Балкански експрес".


Лидерът на "Атака" незабавно прати емисари в общината, за да се установи дали екипът на турската телевизия има разрешение да снима и да разполага техника и автомобили в пространството между храма и сградата на "Светия синод". Междувременно депутати се обадиха на телефона за спешни случаи 112, за да съобщят за снимките в центъра на София, като обясниха, че може да става дума за "шпионаж или тероризъм". Докато изчакваше отговор, Сидеров роптаеше, че на фона на храм-паметника е разположена малка трибуна с настолните знамена на България и Турция. "Ще ни оставят ли да направим същото пред Синята джамия в Турция?", възмущаваха се депутатите от "Атака".


В това време Ерхан Турбед, представил се за съветник на проекта на турската телевизия, обясняваше пред журналисти, че снимките са за телевизионна поредица под заглавие "Балкански експрес". Проектът предвиждал за 50 дни екипът да обиколи със специален влак девет държави от полуострова и в преки предавания да разкаже за връзките между културите им.


В преки включвания ще бъдат показани историческите забележителности, местната култура и съвременния облик на най-големите балкански градове, разказа Турбед. Преди София, екипът е бил в Пловдив, Кърджали и Казанлък, а тази вечер трябва да отпътува за Русе и оттам - за Румъния.


След около 20 минутно чакане депутатите Борислав Стоянов (бивш общински съветник) и Огнян Стоичков се върнаха от общината и съобщиха, че са разговаряли с новият зам.-кмет по сигурността Иван Сотиров и той обяснил, че турският екип няма разрешение за снимки пред "Св. Александър Невски".


"Установи се, че екипът има разрешение от Външно министерство да снимат навсякъде, освен в местата със специален режим, обяви пред медиите каза зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов. След което заяви,че зоната пред храма е със специален режим и се аргументира със забраната за паркиране там.


Възникналата разправия продължи с пристигането на служители от Пето РПУ, последвани от шарже д`афер на турското посолство Исмаил Сефа Юджеер. След намеса на двете страни турският екип започна да събира техниката си, под възгласите "Победа" на събралите се междувременно двайсетина души със знамена на "Атака". Прякото включване, планирано за времето между 12 и 13ч., беше отменено, а на журналистическите въпроси дали "Атака" има разрешение от общината да събира свои привърженици на митинг пред храма, Десислав Чуколов отговори, че става дума не за митинг, а за "спонтанно събрали се граждани на протест" и разрешение не е нужно.


За предотвратяване на евентуален физически сблъсък охраната от Пето РПУ беше подсилена, а по-късно главен инспектор от управлението каза, че екипът е имал разрешение за снимки от 12 до 13 часа."Бултюрк" е организация, създадена е през 2003 г. Неин лидер е професорът по ортопедия в болницата  "Чапа" Хаяти Дурмаз. Преди няколко дни столичен вестник съобщи, че организацията е подготвила 50  въпроса в анонимна анкета. По думите на координатора на "Бултюрк" Рафет Мурат, анкетата ще бъде попълнена в Русе, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Кърджали, Хасково и Смолян.

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело
 2. 2 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 778 Неутрално
 3. 3 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  Пицата си защитава съюзниците....

 4. 4 Профил на mih
  mih
  Рейтинг: 8 Весело
 5. 5 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Хора, бдете!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 6. 6 Профил на Георги Литвиненко
  Георги Литвиненко
  Рейтинг: 418 Неутрално
 7. 7 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 482 Разстроено
 8. 8 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  Сопола+Сергея=Дружба навеки

 9. 9
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:30 на 08/07/2010 от неговия автор.

 10. 10 Профил на ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ
  ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ
  Рейтинг: Неутрално

  Одобрявам!

  "ТОЗИ БЪЛГАРИН, КОЙТО НЕ МИЛЕЕ ЗА РОДИНО И НЕ МРАЗИ ТУРЦИТЕ И ТУРЦИЯ, ДА ЗНАЕ, ЧЕ Е МРАЗЕН ОТ МЕН" - ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ
 11. 11
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:22 на 06/09/2010 от неговия автор.

 12. 12 Профил на obektiven
  obektiven
  Рейтинг: Неутрално

  Този Балкански експрес ми прилича на "Османски експрес" и като част от нещо друго голямо. Но не виждам какво толкова пречи някоя ТВ да снима в България...Сидеров тотално е откачил !

 13. 13 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 602 Неутрално
 14. 14 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Добре че са г-н Борисов и г-н Сидеров, които само за 1 година превърнаха Републиката от изостанала ориенталска държава, в модерна и просперираща страна.

 15. 15 Профил на sdafcef
  sdafcef
  Рейтинг: 367 Неутрално
 16. 16 Профил на elturco
  elturco
  Рейтинг: 482 Разстроено

  Разбира се че българска телевизия може да дойде и да снима и пред Синята джамия, и пред Света София, и пред българската църква и където си иска. Ебати излагацията.

 17. 17 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Очевидно е, че т.н. анкетата на "Бултюрк" е отговорът на турската държава срещу подписката на ВМРО и СКАТ за референдума за или против влизането на Турция в ЕС. Важни са подписите и техния брой, а не толкова 50-те въпроса в анонимна анкета. Целта прозира от факта, че ще се обикалят райони населявани и от мюсулмани: Русе, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Кърджали, Хасково и Смолян. Целта е да се съберат поне толкова подписа, колкото са събрали ВМРО + СКАТ и с това да се обезсилят аргументите за референдума.

 18. 18 Профил на don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Тоя както се прави на патриот и антиционист се оказа израелско мекере, финансирано от Мосат. А те най-вероятно го държат с някакви интимни порно снимки, от които се разбира че е педал, и които ще сринат репутацията му на националист. Помислете защо Болен сляпо подкрепя ББ, какви са му мотивите, освен че ББ ина някакви козове, з които ние само гадаем...

  http://www.facebook.com/group.php?gid=2211217648
 19. 19 Профил на kras 059
  kras 059
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Ако снимането на филма е имало за цел да покаже културните връзки между балканските народи, поведението на " Атака " може да предизвика само съжаление и да ни представи в неособено приятна светлина.

 20. 20 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Нищо не пречи на българите да се подпишат "за" референдума, защото с подписа си не казват автоматично "не" на Турция в ЕС. Целта на "Бултюрк" е "не" на референдума, въпросът за който предстои да се гледа в НС. И не забравяйте, когато плащате висока цена за парно и др., че това ви го докараха турските гласове за ДпС и тези за БСП, защото Турция чрез ДпС помага на Русия и БСП за енергийната зависимост на България от Русия. Русия, а от скоро и Турция проявяват имперски амбиции и поради това са извън от ЕС за дълго.

 21. 21 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 638 Неутрално

  И все пак не става ясно от публикацията има ли ли са разрешение "обрязаните" да снимат на това място м/у 12.00ч. и 13.00ч. и ако са имали такова,кой от общината го е издал?

 22. 22 Профил на КС
  КС
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво! Бой с камерите по главите даже!

 23. 23 Профил на ahorra
  ahorra
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Не е въпроса дали Волен е прав а защо държавата проявява безхаберие.Всички знаем че когато се филмират дадени сцени в дадена страна тябва специално разрешение и присъствие на вешо лице което да следи дали това което се снима е за хумани цели или за други забранени от закона пропаганди.Волен е прав в случая и му свалям шапка за това че защитава интересите на страната в дадения случай.

  ahorra
 24. 24 Профил на hurricane
  hurricane
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Голяма работа, изгонил екип на турска телевизия! Това все пак не са канибали а журналисти!!! Какво толкова щяха да причинят на България не ми стана ясно!

 25. 25 Профил на P.I.M.P.
  P.I.M.P.
  Рейтинг: 969 Весело

  Подкрепям действието, но се чудя дали само аз намирам прилика с тази снимка :

  http://arsyadsalam.files.wordpress.com/2008/07/stalin_speech1.jpg

  There are no hopeless situations; there are only people who have grown hopeless about them.
 26. 26 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Ще ни оставят ли да направим същото пред Синята джамия в Турция?"- рядко тъп въпрос Даже не си направих труда да дочета какви тъпотии са вършили "бдителните" атакаджии!
  Абе аланкоолу! Нали точно в това е разликата между нас и тях? Защо искате да сме точно като тях?
  Външно им разрешили, обаче общината не.Айде пак еФтин ПР

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 27. 27 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#14] от "svoboden": Хахахахахахаха Добър хумор

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 28. 28 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  26 "Абе аланкоолу! Нали точно в това е разликата между нас и тях"

  Точно това е разликата между вас и нас - аз винаги повтарям-50 години след нас във всичко.Имате се за европейци,а в центара на "европейската" ви столица тероризирате журналисти.

 29. 29 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 498 Неутрално

  и кое му е голямото на "Кърджали и Казанлък"?
  или просто има много турци там, та затова да "покажем живота" там!

 30. 30 Профил на thegift
  thegift
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Тоя малоумник Сидеров, както и всичките му симпатизанти са болни и трябва да бъдат лекувани в специализирано лечебно заведение. Що за простотия е да делиш хората на категории според това къде са родени и на кой господ се кланят? Жалка история.

 31. 31 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Въпросите в анкетата на "Бултюрк" бяха прочетени по телевизията на СКАТ. Всичките имат за цел да бъдат преброени мюсулманите у нас. Целта е бройката в анкетата на "Бултюрк" да стане съизмерима с подкрепящите референдума на ВМРО за или против Турция в ЕС. Провокацията на Ердоган към Израел ясно показа, че Турция си е отзела от членство в ЕС и практически се стреми да се превърне в лидер в региона наричан в миналото Османска империя. Близостта на ДпС и БСП е на основата на близостта между Турция и Русия (и двете с претенции за империи) по отношение на ЕС и на най-слабото звено от ЕС - България.

 32. 32 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 470 Неутрално

  По минусите се вижда, че много хора с турско самосъзнание четат "Дневник" и форума. Четенето на в-к "дневник" е добро нещо.

 33. 33 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  31"Всичките имат за цел да бъдат преброени мюсулманите у нас."

  Интересно защо гражданите на демократична България,членка на ЕС ги притеснявя преброяването на мюсулманите в България ??? !!!

 34. 34 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  32 " По минусите се вижда, че много хора с турско самосъзнание четат "Дневник" и форума. Четенето на в-к "дневник" е добро нещо."

  Или може би хората с турско самосъзнание в България са много по-вече,отколкото на теб ти се иска ??? !!!
  За това ли те плаши възможността "да бъдат преброени мюсулманите у нас." ??? !!!

 35. 35 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Каква простотия! Предаването на турската телевизия цели да обиколи с влак всички страни от Балканите и да намери общото между хората, влак на приятелството. Спират само в 2-3 големи града, доколкото разбрах от новините у нас това са Пловдив и София. Тоя Болен е за психиатрия - пример за човек, който живее в 19 век. Но Божидар-министър не му отстъпва, нито Института по история към БАН.

 36. 36 Профил на planovik
  planovik
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Добре,че всички знаят що за идиот е Волен.Ако сериозните хора вземат на сериозно този шут доста бели ще станат.

 37. 37 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ".....а по-късно главен инспектор от управлението каза, че екипът е имал разрешение за снимки от 12 до 13 часа."

  "Нека държавата да е малка, а народа разреден,
  даже и да има повече оръжие да не го употребява.
  Нека да се направи
  хората да не рискуват живота си, да не се скитат надалече,
  даже и да има лодки и коли, да не ги използват,
  даже и да има въоръжена войска, да не я извеждат.
  Нека да се направи
  хората отново да връзват възли, да има вкусна храна,
  прекрасно облекло, спокойно жилище и радостен живот.
  Нека да се направи
  съседните държави, взаимно да се гледат,
  взаимно да си слушат пеенето на
  петлите и лаенето на кучетата."

  Лао Дзъ

 38. 38 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  36 "Добре,че всички знаят що за идиот е Волен.Ако сериозните хора вземат на сериозно този шут доста бели ще станат."

  Товя,че Волен е идиот от само себе си не е проблем.Но това ,че човека е член на Българския парламент и особенно ,мисля ,че беше предесдател на парламентарната комисия за ДАНС в България ,членка на НАТО и ЕС ,може да се окаже сериозен проблем за страната.И като се помнят и деянията му из Европа(случая Луфтханза) .И сега в центъра на София,срещу чуждестрнни журналисти,вземали необходимите разре6ения от външно министерство и общината в каква ли светлина шще покаже демократична , европейска България ??? !!!

 39. 39 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 470 Неутрално

  За "тур4ин": Смущаваща е целта, а тя е бройката в анкетата на "Бултюрк" да стане съизмерима с подкрепящите референдума на ВМРО за или против Турция в ЕС. Значи "Бултюрк" е инструмент на Турция в стремежа й да стане част от ЕС, макар че са очевидни имперските й претенции.

 40. 40 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  До коментар [#38] от "tur4in":

  В лоша. В много лоша светлина.
  Понеже чувствам вина, че българския народ позволява в Народното събрание да влизат хора, които са за психиатрията или за изправително заведение, използвам това място да поискам извинение от турските журналисти за това, че същият малоумен извратеняк, за които е въпрос на чест да замерят стюардесите на Луфтханза с кюфтета е успял да поречи да си свършат работата.
  Дано извинението стигне до тях, въпреки че и така ще свърши работа.

  Ecrasez l’infâme
 41. 41 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  И аз това щях да кажа, комшу.
  Че Волен е болен, знаем.
  Но какво търси такъв човек в Българския парламент, не ми е ясно.
  С всичките си действия той представя българския парламент, а от там и българския народ, от което ме е срам.
  Аз не желая мен да ме представя такъв човек. Аз не съм нацист, нито краен националист. Обичам си родината, обичам сънародниците си, но преди всичко съм човек.
  Деля хората на добри и лоши. За мен религията и националността нямат значение.

  Преди 2 седмици гледах туристическо предаване по БТВ от Турция. Представете си да бяха излезли двайсетина турци и да бяха спрели снимките на предаването....но не се случи. За разлика от Европейската страна България, в която се случват такива неща.
  Няма ли най-накрая от лудницата да си приберат пациентите!?!?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 42. 42 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  39 " Значи "Бултюрк" е инструмент на Турция в стремежа й да стане част от ЕС, макар че са очевидни имперските й претенции."

  Интересно засгто "Бултюрк "да не подкрепя стремежа на Турция д астане членка на Турция????Какво по-естественно от това??? Турци са хората и искат страната им да стане членка на ЕС.Или ти още не може да свикнеш с мисълтта , че хората в България имат право да упражняват демократичните си права???Събудете се вече,Тато отдавна го няма !!!

 43. 43 Профил на kaleva
  kaleva
  Рейтинг: 418 Неутрално

  турците и тия които се имат за такива в турция.

 44. 44 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#28] от "tur4in": Бъди реалист и не се увличай много с годините "преднина"

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 45. 45 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  44 " До коментар [#28] от "tur4in": Бъди реалист и не се увличай много с годините "преднина""

  Реалист съм си аз ,не се притеснявй. Икономист съм по образование ,счетоводител по професия от цифри и числа разбирам.50 години са около 2 поколения.Говорим за икономически стандарт,манталитет,натрупан национален капитал,инфраструктура-да изброявам ли още.Поразходи се из Турция чаак до Диарбекир и ще види6.Ето ти един сайт-млади българи са пропатували 4600 км из Турция.Гледай,чети и преценявай.

  http://www.smehurko.info/mototurkey/mototurkey4-1.php

 46. 46 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Спаска Митрова дали е участвала?!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 47. 47 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 418 Гневно

  Хей, хора, усетете се за какъв нещастен популист са гласували поне 300 или 400 хиляди граждани на тая изстрадала република! И този индивид ще се опита отново да се кандидатира за президент!?!? Преди няколко дни се разрази скандал с един от висшите функционери на ГЕРБ, опитващ се да защити свое протеже в митниците. Стана невероятното! Нещо, което не се беше случвало в последните 20 години! Въпросният партиен деятел беше изритан като мръсно коте от всичко, де що е заемал. А нещата се свеждаха до чиста корупция, злоупотреба със служебно положение и още някаква дреболия, която юристите могат да формулират, т.е. чисто наш вътрешен проблем. За този случай обаче нещата надминават далеч само нашите национални рамки. Вече говорим за открита ксенофобия, отявлен национализъм и изстъпления граничешщи с първичните изяви на фашизъм (щото, ако се съди по снимката, индивидът се изживява и поне като първи братовчед на Хитлер?). Сега, задава се въпрос: как ще реагира властта, в лицето на Народно събрание, Министерски съвет, Президенство и тям подобни органи по този буквално фрапантен случай? Ами, че утре целия Европарламент, Еврокомисия и всички видове организации, започващи с "анти" ще ни направят на пух и прах! Само заради идиотската изява на един шизоид пак ще се наложи да свеждаме виновно глави и да продължаваме да твърдим, че ние сме европейци, че това е грешно изтълкувано, че господинът е бил пак толкова пиян, че не е знаел какво говори...Тук май нещата няма да минат с едно голо извинение на накого си пред някого! Тук не говорим за една обикновенна обида срещу едни обикновенни хора, щото тия неща се решават в обикновен граждански съд. Тия неща ги виждаме всеки ден, те са станали обичайно ежедневие и никой не обръща внимание на тези неща. Не че е нормално, но просто не му е мястото тук, пък и не е темата, по която говорим. Тук иде реч за отявлено чуждомразство, говорим за отявлен национализъм, говорим за неща, които са недопустими и дори немислими в съвременна Европа, неща, за които ще ни ошамари цяла Европа. И то с право! Завареното синче на господина само преди не толкова далечно минало, ме накара (а може би и други граждани на републиката), да се срамувам, че съм българин и имам за идеал Васил Левски! Нали си спомняте какво е казал този велик човек за чистата и свята република? И си мисля, дали ГЕРБ, в лицето на г-н Борисов, ще излезе с някакво изявление по въпроса, дали Народното събрание ще реши нещо по въпроса с изцепките на техен твърде "авторитетен" представител, който се оказа най-обикновен пияница и доказано безпринципен страхливец (карал зависимите от него хора да лъжат като крадци на кокошки?)?. Ако опира до безпрекословната подкрепа в парламента, то и управляващите от изпадат в глупаво положение ако не излязат с някакво осъдително изявление. Иначе всичко друго губи смисъл! И най интересното е, че докато се мъчех да драскам туй, новината изчена от всякъде, дори и по новините не го казаха! Е???

 48. 48 Профил на james1
  james1
  Рейтинг: 316 Неутрално

  "Демократи", направете си сепуко от възмущение и слагачество пред вашата Европа. Турчинът открито се гаври с вас и ви заявява, че сте турци и пак ще ви коли и ще ви работи жените, а вие се надправарвате да му се извинявате.
  Еврофили с лява ориентация!

 49. 49 Профил на james1
  james1
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Еврофили, я сравнете сега снимките на Сидеров и на вашият идол президентът на "великият'' ЕС Ван Ромпуй и после да си говорим.

  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=436836

 50. 50 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Ама защо шарже д`афер!? Нямаше ли дежурен психиатър?

 51. 51 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Хей хора, що няма никой по новините???? Гледам телевизия и ровя из всички форум и нищо, ама абсолютно нищо няма по темата? Кво става?? Поредния медиен сапунен мехур или поредното медийно затъмнение??? Или...абе един господ знае що се твори в тая държава. А пък на тоз, дето ми чете коментара и не разбира за какво иде реч.........

 52. 52 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#45] от "tur4in": Въобще не съм визирал икономиката с думите - ставайки като тях Дори и ти не си като тях !

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 53. 53 Профил на kuma_lisa
  kuma_lisa
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колкото и да не му се иска на г-н Сидеров да иде на предсрочни парламентарни избори, ако продължава в същият дух, той сам ще си ги предизвиква. И не е този начинът да спечелиш гласоподавателя ! Това е голям гаф. Бойко един път ще му прости, втори път ще го защити и накрая ще го разкара от главата си ! Нека излезе г-н Сидеров пред своите избиратели и им обясни, какво е направил в рамките на 1 година за България. Да ги попита доволни ли сте ? Как преживявате ? Какви са ви проблемите ? Той имаше голям апетит да е сред лидерите в управлението на нашата държава ! Ето има възможността да покаже на какво е способен. Но с просто око се забелязва , че напоследък доста поизложи България пред Европа. Г-н Сидеров, явно че не може да се оттърси от старите си професионални навици , именно да търси ефтини сензации и някой заблуден след това да му ръкопляска! За мен лично това си е чиста мярка на ефтин популизъм и отклоняване вниманието на електората на АТАКА от жизнено-важните въпроси, които касаят нас българските граждани. Време е г-н Премиерът да вземе под внимание неговите щури изяви, защото той с неговите си действия може само да навреди на нашата държава ! Лек ден на Вас

 54. 54 Профил на 4ardafon
  4ardafon
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Сидеров се готвел да забранява и турските сериали, но това вече ще му изяде главата

  Иначе много ме е срам. Не е болен Волен, а народ, който вкарва Болен в парламента.

 55. 55 Профил на ates
  ates
  Рейтинг: Неутрално

  друго не може да се о4аква от волен

 56. 56 Профил на maratonkov
  maratonkov
  Рейтинг: 8 Гневно

  Абе тоя палячо Болен Лидеров май пак не си е пил хапчетата !На всичкото отгоре се довлякъл на площада със семейството си -наркомана Митко и лудата Капка .Нека да прочете всички постове , пък може и да разбере , че който продава НАРОД и РОДИНА , го постига съдбата на Мони -ментата ,сЕРГЕЯ и цялата останала сволоч наречена "политически елит".

 57. 57 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Абе пак ли трябва да цитираме поговорки? Щото на този "юнак" най му подхожда "Педя човек, лакът амбиции" и "Лудия и пияния господ ги пази" (в случая Б.Б., щото и се опитва да се изявява като Твореца). Може би, поради таз причина от всички свестни специалности из всички свестни университети в страната, избра "най-свястната" специалност в "най-свестния" "университет"-ШУМЕНСКЯ, специалност "ТЕОЛОГИЯ". Боже господи, като си прибрал грешните, защо не си прибрал и смешните? Преди време до някъде споделях някои от идеите му, но в момента, в който това интелектуално ( и не само) джудже стана главно действащо лице в скандал с побой и заплашване с оръжие, а в последствие и в принуда към лъжесвидетелство, дори не искам да споменавам името му. По всички параметри се опитва да подражава на идола си, чичо Хитко (последния поне не е имал роднини, които да урежда със сладки постове). То това демагогия, лъжа, нагаждачество, страхливост, защита на псевдоидеали, блюдолизство, подмазвачество...докато дойде на власт, явно нищо не му говорят. Я представете си това същество да заеме някаква висока длъжност в държавата! Тогаз ни е е...а м...а. Това последното може да стане ако вие му разрешите, т.е. гласувате за него. Казвам "вие", щото аз, дори и хлябът ми да зависи от това, няма да гласувам за един психопат. Е, хайде добър ви ден!

 58. 58 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#26] от "ъ":

  елементарно, скъпи ми Уотсън - Външно може да им разреши да снимат ливадите в двора на министерството, но разрешение за действия на общинска земя следва да дава собственика, сиреч общината.

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 59. 59 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#58] от "Швейк": Още по-елементарно - тоя палячо като какъв го играл в момента? Общински полицай? Айде холан! Не му е работа да пъди хората. Нали си даваш сметка, че това е самоуправство Безплатен PR и съдейки по медиите, доста успешен Радва ме факта. че доста хора са убедени в неговите психични отклонения!я! А защо е в парламента? Още по-елементарно В нашата мила татковина има една твърда прослойка, а именно на "сеирджии - патриотари" Има и точна статистика как се променя бройката им във времето. Гледаш изборните резултати на Жорж Ганчев и на Болен Има и една още по-добре изрзазена прослойка - на "преебаните балъци",. ама това е друга тема

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 60. 60 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Гледай ти! След "хуманитарната" помощ за палестинците, турците решили и нас да пращат "хуманитарна" помощ.
  А лошите израелски командоси и българските националисти ги гонели. Брех, че лоши!
  Турчин върви в Анадола да се правиш на икономист!

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 61. 61 Профил на Rumeli
  Rumeli
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тоя ашлк комита,
  сичку друго но не трябваше да пипа Турското Знаме.
  Едни ашлаци от Лийдс през 2000 та година се опитаха да пипат Турското Знаме...

 62. 62 Профил на Lemmy Kilmister
  Lemmy Kilmister
  Рейтинг: 726 Гневно

  До коментар [#59] от "ъ":

  играл го е пълен нещастник - както обикновено. една трета от организациите му по страната избягаха от него, една трета - отиде в ГЕРБ и човека сега тръгнал на акции белким си вдигне електоралната подкрепа. само не мога да схвана наистина каква ще е реакцията на НС в този случай?... смотльо жалък
  като си помисля колко жалки сме заради такива карикатури балкански...

 63. 63 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 477 Весело

  А кафе експресо сервират ли във влака?

 64. 64 Профил на кака мара
  кака мара
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Сидеров играе за Доган. Сигурно много се обичат. Тайно.

 65. 65 Профил на james1
  james1
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Ван Ромпуевци, вижте как изглежда вашият президент на вашия любим ЕС и после говорете за Сидеров:

  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=436836

 66. 66 Профил на Inna
  Inna
  Рейтинг: 418 Неутрално

  За Сидеров съм! Точно така се действа!

  Inna
 67. 67 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 770 Весело

  На турски граждани,правещи филм за турски пробеми в България,мястото им е при кюрдите.Там ще ви видим що за журналисти сте.

  Ръй! Ръй!
 68. 68 Профил на Рижия
  Рижия
  Рейтинг: 591 Разстроено

  Срам и позор за България. Някой Българин да е бил в Турция и да са се отнесли лошо с него? Едва ли. Този нещастен дебил Сидеров е крайно време да го вкарат в лудницата. Забележете че хората правят директно предавене не пред ДЖАМИЯТА в София а пред ЦЪРКВАТА ''Александър Невски''. Ако имаха за цел да провокират или да внушат нещо щяха да се настанят пред джамията. А бе крайно тъпа работа. Моля турците да не му се връзват на този шизофрен и да не му обръщат внимание. Кретена вместо да пита общината дали е дала на турските журналисти разрешение да снимат, да ги пита защо София тъне в мръсотия а град като Истанбул който е побрал жители колкото две Българии блести от чистота, защо нашите улици са пълни с ями и трапове а по техните миша дупчица не можеш да видиш. Нали уж турците са по ''мръсни'' и ''долни'' от нас според този изрод.

 69. 69 Профил на bluesky1
  bluesky1
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Аз съм български мюсюлманин и много се зарадвах на толерантността на повечето коментирали досега, както и на трезвото им мислене, непозволяващо им да се поддадат на евтини провокации. Е, има и изключения, но вероятно това е нормално...донякъде. И един призив, нека управляващите нашата страна се заемат с решаването на реалните проблеми на хората, да прочетат конституцията, да уважават законите и институционалността....

 70. 70 Профил на Jay Gould
  Jay Gould
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Сидеров като журналист, много обича на умряло куче нож да вади, но за убитото от цигани на 04.07 момче се покри като пръдня. Вместо да се репчи на турските журналисти, да бе казал нещо по циганския въпрос, но не му стиска. Не турците вършат убийства в България.

  investments.dir.bg
 71. 71 Профил на kaleva
  kaleva
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#45] от "tur4in":

  Благодаря за този линк! Чудесен е!

 72. 72 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  От балкански експрес към среднощен експрес

  Тези дни страната ни бе ощастливена от поредната пантюркистка акция маскирана като проект за сближаване и взаимно опознаване на културите на народите от югоизточна Европа или т.н. балкански експрес. Под сближаване и откриване на общи черти в културите Турция разбира се има предвид промиването на историческото съзнание за истинската същност на Османската империя с проекти от рода на мита Батак и създаването на нова представа за Турция като благоденствуваща държава от европейски тип чрез денонощно облъчване с шекерени турски сапунки. Ако Турция действително желае културно сътрудничество с балканските страни тя първо трябва да признае чудовищните престъпления на Османската империя спрямо източно-православната цивилизация нямащи аналог в световната история. Защото дори и варварите които разрушават Рим в края на краищата приемат християнството и дори наричат една от държавите си Свещена римска империя като по този начин приемат и развиват ценностите на западната християнска цивилизация. Но да признаеш и да уважаваш ценностите на други религии и култури е нещо непонятно за промитото от исляма съзнание на правоверните в което господствува само мисълта че това е единствената правилна религия, която трябва да завладее света. Затова да чакаш от мюсюлмани извинение за престъпления извършени от предшествениците им над християни е все едно да чакаш от умрял писмо. Факта, че съвременна Турция чествува като официален празник 29 май деня на падането на Константинопол едва ли е признак на покаяние.
  Какъв ли ще е следващият “културен” десант? Най-вероятно това ще е флотилия за круиз по българското крайбрежие, Кримския полуостров и други места на османско “присъствие” по Черноморското крайбрежие през славните времена на Османската империя. В турските кораби както видяхме и при инцидента с Газа могат да се качат колкото си искат въоръжени и обучени български изселници от турски произход и заедно с ДПС да разиграят в Бургас и Варна киргизстанския сценарий с въоръжените безредици. В резултат на всичко ще се създаде някакъв комитет за помирение и разбирателство начело с етнически българин, все едно дали се казва Данчо Ментата, Христо Бисеров или който и да е от еничерския корпус на Доган, който ще се обърне за братска помощ към Турция. Братската помощ ще бъде оказана още преди да бъде поискана и в плажната ивица при устието на р.Камчия ще дебаркират хиляди турски войници които насочвайки се в две направления северно и южно за часове ще окупират източна България без да гръмне и пушка, а ДПС ще им организира тържествено посрещане което ще се излъчва по целия свят от CNN-Turk и TRT. Навремето тук сме имали военно поделение и укрепени пунктове днес са останали само празните казармени помещения защото според новата ни военна доктрина сме заобиколени само от приятели и нямаме нужда от защита. Изобщо ако продължаваме с безгрижие и безхаберие да се отнасяме към турските провакации рискуваме да изживеем отново позора от междусъюзническата война когато губим Източна Тракия включително гр.Одрин без да пукне пушка и от балканския експрес да се озовем в кошмара на среднощен експрес.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK