Виенският институт: България няма план за излизане от кризата

Виенски институт обвини кабинета "Борисов" в "популистко харчене"

Виенският институт: България няма план за излизане от кризата

© Дневник
Кристалина Георгиева
Не смятам, че реформи и разходи са различни неща. Трябва да правим реформи, в резултат на които да преструктурираме разходите на бюджета. Виждаме страни в Европа, където реформите също са много болезнени - поемат дълбоко дъх и вървят направо.


В деня, в който парламентът в София приемаше първата актуализация на бюджет от времето на Жан Виденов насам, авторитетният Виенски институт за международни икономически изследвания (WIIW) произнесе тежка присъда за досегашните действия на кабинета.
Те са погрешни, обещанията за стриктна данъчна политика са заменени с "разточително популистко харчене" в комбинация с прекалено задържане на плащанията към фирми, заради което се е задълбочил и удължил ефектът от глобалната криза в страната.


Ако грешната макроикономическа политика на България продължи, не може да се изключи ново влошаване на икономическата ситуация в страната, предупреждава докладът, цитиран от радио "Дойче веле".


На дебатите в парламента в София "Синята коалиция" критикува кабинета, че и при ревизирания вариант на бюджета прекалено много увеличава разходите.


Анализаторите от Виена правят своята критична оценка в последния си анализ на икономиките в Централна и Югоизточна Европа. В него те определят като относително добро здравето на българската икономика преди избухването на глобалната криза и смятат, че причините за сегашното й тежко състояние трябва да се търсят предимно вътре в страната.


Критиките са насочени към липсата на смислена стратегия и политика за справяне с кризата. Задържането на бюджетни плащания по държавни поръчки е предизвикало прекалено силно охлаждане на икономиката и е подкопало доверието на инвеститорите, обясняват от WIIW. Единствената ясно изразена цел на кабинета е била влизането в т.нар. чакалня за еврозоната - една според Виенския институт нереалистична цел, обявена в неподходящо време.


Анализаторите са критични и към останалите страни от Централна, Източна и Югоизточна Европа. Според тях световната криза върна потенциалния им икономически растеж с 10 години назад, като тези страни ще изгубят още поне 10 години, за да застигнат развита Европа.


Според доклада преди кризата всяка средно развита страна от региона е можела да достигне 90% от средното БВП на човек от населението в ЕС до 2030 г. При новите условия обаче дотогава тя ще постигне едва 70%.


Негативната оценка за региона в доклада идва на фона на решението от вчера на Европейската централна банка да запази без промяна за 14-и пореден месец основната лихва на 1% с цел да възстанови доверието на пазарите във финансовата система на валутния съюз.


Президентът на банката Жан-Клод Трише се опита да успокои инвеститорите, като заяви, че европейската икономика е по-силна, отколкото някои смятат. "Свидетели сме на твърде песимистични очаквания... а числата не го потвърждават", каза Трише, цитиран от "Блумбърг".

Коментари (271)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Добро утро, Виенски институт! Ама Вие сега ли го разбрахте?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 2. 2 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Върха на наглоста не стига че Австрийската икономика се крепи на
  Източна и Централна Европа ами последните години растежа им се дължи именно на инвестицийте там. Иначе същите критики червената клика изхвърля в пространството всеки божи ден.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 3. 3 Профил на Huku
  Huku
  Рейтинг: 1280 Весело

  - Синко, когато тръгваш на поход, винаги взимай със себе си Зоркото Око - казал старият индиански вожд на сина си на смъртния си одър. - Веднъж бледоликите ни заловиха и ни затвориха. На третия ден Зоркото Око забеляза, че едната стена я няма и ние избягахме!

  ...и Виенския институт така.

  MAD in BG
 4. 4 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 509 Весело
 5. 5 Профил на hurricane
  hurricane
  Рейтинг: 8 Неутрално

  България в момента няма план за нищо! Въпроса е дали такава държава може да съществува още дълго?

 6. 6 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1448 Весело

  До коментар [#2] от "Раз печки, раз кюнци":

  Напсувай ги. Ще ти олекне.

  Ecrasez l’infâme
 7. 7 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 506 Неутрално

  ПО ВАЖНОТО ЧЕ ВЛЯЗОХМЕ ПО ПЛАН В КРИЗАТА,ЕДВА ЛИ ОСТАНА НЯКОЙ ДЪРЖАВАТА ДА НЕ ГО Е РАЗБРАЛ !!!

 8. 8 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 451 Неутрално

  А какво ни чака казват ли?

  кому е изгодно?
 9. 9 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  Да бе се едно че има някои с такъв план. Сички си говорят харчат и се надяват таино някакси да се оправят нещата. Всъщност освен политическото говорене реално не се движи много в глобален план ...
  Аман от теоретични икономисти дето чедин долар не са спечелили в живота си, но сичко рабират. То е като теоретично еб**е или по народно му че*и, да ама не е същото като практиката ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 10. 10 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#6] от "Graf":

  И в тая ли статия мислиш да гюбриш?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 11. 11 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 946 Любопитно

  "Анализаторите от Виена правят своята критична оценка в последния си анализ на икономиките в Централна и Югоизточна Европа"

  Демек инвестирайте в западна Европа там е далаверата така ли? Такива куци лобирания ме напушват на смях! Загубили доверие инвеститорите - кои тези в недвижими имоти ли? Или пък тези в соларни панели? За данъчната политика пък е още по-смешно - само във Виена не разбраха, че ЕДИНСТВЕНО У НАС няма да се вдигат данъци. Та комплексарските им изказвания наистина ме напушват на смях! Нещо повече - най-големия смях е да се твърди, че макрополитиката била грешна на фона на десетки ако не и стотици пъти по-лошите макроданни на западните икономики.
  Не знам и защо такива комплексарски статии от още по смехотворнии институции се представят едва ли не като пътеводител!
  За да съм докрай обективен ще кажа, че наистина трябва да се търси икономическа ефективност чрез реформи, но нека да не забравяме, че едно е да намалиш безсрочните обезщетения за безработица от 500 на 300 евро, а съвсем друго да намалиш пенсиите от 150 на 100 евро!

 12. 12 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  За сметка на това пък планът за решително навлизане в кризата беше изпълнен безупречно. Браво, отличен шест, Боко!

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 13. 13 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 450 Неутрално

  А от виенския институт кой питаха да им каже има ли план или няма.
  Тия са егати тъпунгерите щом при растящи данъчни ставки навсякъде в района не виждат запазването на нивото е България - на данъчна тежест, днес декларирана от премиера за 2011 поне, и запазена цена на енергоносителите за поне година напред, и на труда за поне 2 напред.
  Тия какъв анализ конкретно се опитват да правят не знам, ама нещо им куца пропагандата.

  The biggest risk in life is not taking one.
 14. 14 Профил на stog
  stog
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Как се излиза от криза - заиграване с авиацията...
  1.Спиране на неуправляемостта. Тук ние проявяваме една национална особеност – не искаме да си признаем, че сме сгрешили в управлението, в разчетите, в очакванията, в изпълнението. Българинът изначално счита себе си за добър мениджър. А падането продължава.
  2. Поставяне на бизнеса в устойчиво положение. Тази промяна изисква енергични действия (често и нежелани), твърдо премахване на лошите фактори и овладяване на бизнеса, макар на по-ниско ниво и с по-малък обем.
  3. Даване на газ – или разрастване по време на криза. Посоката няма голямо значение – важно е да се движите напред, уверено и стабилно.

  И помнете:
  Самолетите нямат задна скорост. Кризата също..."

  Повече: http://redor.bg/#/Article/id=1015547

  stog
 15. 15 Профил на jimbim
  jimbim
  Рейтинг: 395 Весело

  ИЗХОДИТЕ ОТ КРИЗАТА СА ДВА: ТЕРМИНАЛ 1 И ТЕРМИНАЛ 2 НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ !

 16. 16 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1060 Любопитно

  Само глупец или мошенник може да оцени като "относително добро здравето на българската икономика преди избухването на глобалната криза" предвид безумното държавно пилеене на средства, корупцията и изкривената ситуация, породена от спекулативните инвестиции в недвижима собственост и строителство. Заради тези проблеми днес у нас се говори за борба с организираната престъпност и изграждане на нов модел икономика. Лично аз си обяснявам казаното от виенчани не толкова като проява на глупост, но като мошенничество. В момента България е силно подценена и за нея се пише негативно освен заради останалото и поради една особена причина - поддържането на неверен пресилено негативен образ отклонява оскъдните потоци международни инвестиции и ги насочва към други страни, например Австрия.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 17. 17 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  Отново коментарии в стил: Тия пък кои са, че акъл ще ни дават? Пари ни дай (инвестициии), акъл на щем!
  Е да ама те като разбраха, че есента ще даваме 280 млн евро на алкашите, нещо се разтревожиха за парите си в Булгаристан!

 18. 18 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  До 16
  Защо си мислиш, че негативното настроение към БГ е пресилено?
  2 големи страни от ЕС, и САЩ помолиха за информация относно договорите с Русия, а българското парвителство отказва, дори и по-лошо, министрите дават противоречива информация.
  Постави се на тяхно място.

 19. 19 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 893 Неутрално

  То планове много има всичките криви.

  Как една малка България може да излезе сама от кризата, която 1 е глобална 2. се зароди далеч извън България и 3. Самата криза е планирана

  А тези австрийци просто упражняват старото си имперско природа, да натрият носа на подчинените, пък дори и да няма защо - power game!

 20. 20 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  Благодаря за минусчетата на 17.
  Най-вероятно желанието да изплатим 280 млн на алкашите, ей така, би трябвало да е знак за увеличаване на инвестициите ли ?

 21. 21 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Дянков го разкриха и от Виена, че е пълен некадърник.

 22. 22 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално

  А Борисов , че е пълен невежа в икономоката, отдавна не е тайна.

 23. 23 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  15 jimbim
  " ИЗХОДИТЕ ОТ КРИЗАТА СА ДВА: ТЕРМИНАЛ 1 И ТЕРМИНАЛ 2 НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ !"

  Във връзка с това искам да ти раскажа какво ми каза в края на януари тая година една учителка от Пловдив,която от 3 години живее в Лондон .Коментара оставям на вас.
  Цитирам по памет: " Тия ,които са още в Бг и не са излизали навън са по-6тастливи от нас,защото си мислят,че като се качат на самолета и ще се спасят.За разлика от тях,ние с тебе (и аз живея на запад) знаем ,че и тука вече няма спасение" -край ан цитата.

 24. 24
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:52 на 08/07/2010 от неговия автор.

 25. 25 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1060 Любопитно

  До коментар [#18] от "shumkarov":

  Мисля го най-вече по две причини - от една страна България често бива поставяна в общи групи с доста по-проблемните в макроикономическо отношение страни от региона като Румъния и Унгария, а от друга международните системи и норми за оценяване на икономическото развитие през последните година или две се оказаха почти напълно компрометирани и се разкриха като инструменти за обслужване на нечии интереси. Случилото се с оценяващите кредитния риск агенции е един от най-показателните примери.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 26. 26 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#11] от "nqma zna4ka koi":

  Няма смисъл да чупите огледалото. По-добре хванете, подстрижете се, обръснете се..
  Хубаво е, преди да коментирате качествата на образа, да погледнете анализа през базата им данни : http://mdb.wiiw.ac.at/?action=mdbcatalog&id=catalog1&country=m51debf2b

  Какво казват хората? Казват следното:
  1. С погрешните си антикризисни действия българското правителство е задълбочило и удължило ефекта на глобалната финансова и икономическа криза в България.
  Това го пея отдавна.
  2. Според експертите на института, докато през първото тримесечие на годината по-голямата част от европейските страни са започнали да загърбват кризата, българският БВП е спаднал с 3,6% в сравнение със същия период на 2009 година.
  Очевидно се позовават на факт. Безспорен.
  3. Имайки предвид относително доброто здраве на българската икономика преди избухването на глобалната криза, причините за настоящото й тежко състояние трябва да се търсят предимно вътре в страната.
  Освен ако на Бойко не му пречат и извънземните..
  4. От встъпването си в длъжност през юли 2009 г. насам българското правителство не е представило смислена стратегия и политика за справяне с кризата.
  Безспорен факт.
  5. Единствената ясно изразена цел на кабинета е била влизането в евро-чакалнята - една, според Виенския институт, нереалистична цел, обявена в неподходящо време.
  Нямам никакви спорове с анализаторите. Фактите са на тяхна страна
  6. Друга ирационална стъпка на правителството е задържането на бюджетни плащания особено към фирми, работещи по държавни поръчки. Това е предизвикало прекалено силно охлаждане на българската икономика и е навредило както на икономическата дейност в страната, така и на доверието на инвеститорите.
  И това го пея много отдавна.
  7. В същото време през тази година българското правителство на практика е изоставило първоначално обявената си стриктна данъчна политика и я е заменило с „разточително популистко харчене“. Неясният и постоянно променящ се политически курс е оказал разрушителен ефект върху доверието на инвеститорите и потребителите към българската икономика.
  Факт. От резерва се изпариха за 6 месеца 2.5 милиарда лева.
  8. Ако грешната макроикономическа политика на България продължи, не може да се изключи ново влошаване на икономическата ситуация в страната.
  Да не кажете после че не сте предупредени?
  Понеже фискалния стигна моите заветни 5 милиарда в БНБ, да ви предупредя и аз. Пак де. Ако имате скътани левчета, диверсифицирайте позициите. Малко евро, малко долари(повечко) и франкове.
  Ае, свършвам, че ще докарам до истерия ламаринения..

  Ecrasez l’infâme
 27. 27 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  До 22
  Вярно е, че прогнозите в областта на икономиката са най-сложното, и непредведимо нещо, но това не значи че всеки аджамия трябва да се хваща с икономика (напр. Бойко)

 28. 28 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  ГЕРБ има план. Според най-високопоставения фактор този план е: "Сега ще хванем престъпниците и хладилниците ще се напълнят".

  Просто и ясно, както според Ленин: "Електрификация + съветска власт = комунизъм".

 29. 29 Профил на jimbim
  jimbim
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#23] от "tur4in":

  И аз живея в чужбина в момента,и не съм съгласен с теб и мнението ти...

 30. 30 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  19 "А тези австрийци просто упражняват старото си имперско природа, да натрият носа на подчинените"

  Не мисля ,че е само това.Уплашени а и то много.Австрийците са най-много изложените на рискове в Източна Европа с инвестиции.
  Само кредитите на австрийските банки в този ратон са над 200 милиарда евро,което за една икономика от 7 милиона народ е страшна цифра.
  А за директните им инвестиции да не говорим.Просто се опитаха да играят икономически империалисти след 89 ,но май ще я загазаят яко.

 31. 31 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#16] от "Югозомби":

  Да бе. Гадните капиталисти и империалисти гледат само да ни прецакат. Кво не му харесват на мутрето? Я каков е повратлив.
  Днес ще вдига ДДС, а утре няма. Утре ще строи АЕЦ, а вдругиден ще размисли.
  Стабилност предлага като на софийска улица почистена до асфалт..
  А тия, от Австроунгарската, мамицата им, не му влизат в положението и не отчитат какво наследство завари..
  Баф ги и у международните гешефтари..

  Ecrasez l’infâme
 32. 32 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  29 " И аз живея в чужбина в момента,и не съм съгласен с теб и мнението ти.."

  Не четеш или не разбираш това,което четеш ??? !!!
  Аз не изказах мнение ,аз цитирах мнение.
  Моето мнение е тема на отделен разговор ,но понеже много хора във форума се нахвърлят веднага след като си го кажа(мнението де)си го запазвам за себе си поне за сега .

 33. До коментар [#31] от "Graf":

  Нима още не си разбрал, че самата световна финансова криза започна именно поради съществуването на гигантски схеми за спекулативни измами, при това в самото сърце на честния капитал - Уолстрийт?!

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 34. 34 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#11] от "nqma zna4ka koi":

  Тоя институт е свързан със Института за пазарна икономика, които наскоро също критикуваха правителството.

  Ето го и нашенеца на първа позиция..

  http://www.wiiw.ac.at/e/advisory_board.html

  ========

  Ето и линк към ИПИ.. В трети и пети абзац са имената на Мартин Заимов и споменатия по-горе Румен Добрински..

  http://www.easibulgaria.org/sto_e_easi.php

  Малко инфо за Р.Д... С фалстарт започна и бордът, след като посоченият за шеф на управление "Емисионно" икономист от международна величина Румен Добрински бе косвено обвинен по клаузите на новия закон за фалита на "Кристалбанк", където е работил цифром и словом 35 дни.

  Общо взето Мартин Заимов е известен на всички така че нещата са ясни!

  ========  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 35. 35 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#26] от "Graf":

  Ами ако ти си съветник в тоя институт и една подобна статия се изтропка в медииното пространство овците щя я тълкуват като критика на института, а реално си е чисто българска работа

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 36. 36 Профил на Jivago
  Jivago
  Рейтинг: 8 Весело

  България няма план за излизане от кризата

  За мен това е добра новина. Убеден съм, че ако имахме план, нещата щяха да стоят много по-зле. Така, без план, в хода на хаотичните пасове, пак имаме щанс да нацелим някое правилно решение. Макар и по погрешка.

 37. 37 Профил на bmm
  bmm
  Рейтинг: 229 Неутрално
 38. 38 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Весело

  Имааа, има план България! Ама е малко мазохистичен. Наш`та система 4-4-2. Четири години ония, четири години другите и около две години тия. После ша са опраим. Щото ша почнем да мислим га гласуваме. Щото няма да има накъде.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 39. 39 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#26] от "Graf":

  1. Това че ти го "пееш отдавна" все още не го прави факт.

  2. БВП: 01-03.2010 - 13,982 млн. лв; за сравнение през 2009 едва прехвърли 18 млрд чак септември и то със спад от 3.9% спрямо 2008. Справка - НСИ. И тука лъжеш!

  3. При тежката зависимостта на страната за последните 20 години от инвестициите, да говориш че причини от вънка нямало значи си - виж т. 2. Да, един лъжец!

  4. Напротив, представи рекордно ниска данъчна ставка за ЕС. Това вече е безспорния факт. Както и че това те прави ... да точно така - лъжец!

  5. България ще влезне в Еврозоната. Това е естествената и тенденция на развитие коеото безспорно е потвърдено от това правителство. Безспорно е че ти си само един обикновен лъжец!

  6. Виж т. 1 - това че ти го "пееш много отдавна" не означава те трябва да ти се вярва. Част от сделките са предадени на прокурор, няма как да се изпълни плащане по такива. А да си спомним - 100% от тях са подписани от Станишев в последните месеци от управлението им.

  7. "От резерва се изпариха за 6 месеца 2.5 милиарда лева." Мооля? Това с тия дадени от Станишев ли?

  8. Ти макроикономическата ситуация я остави на нас и си гледай хапчетата и ракийката.

  The biggest risk in life is not taking one.
 40. 40 Профил на narkow
  narkow
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Каква криза .Апреди как се е казвало.,когато е имало няколко вида храни,коли,телевизори вечно повреждащи се и развалящи.

 41. 41 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1448 Весело

  До коментар [#35] от "Раз печки, раз кюнци":

  То, верно, се едно аз съм го писал изследването..
  Все пак, авторите са други:
  Vasily Astrov, Mario Holzner, Kazimierz Laski, Leon Podkaminer:
  Forecast for Central, East and Southeast Europe, 2010-2012

  Ecrasez l’infâme
 42. 42 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#26] от "Graf":

  Пролема при теб е много сериозен. Ти си изтъкан от предразсъдаци и не можеш да пишеш разумни и обективни коментари, а само безполезни брътвежи. Човек с чиста съвест никога няма да пише такива глупости.. Кой те научи да лъжеш така, а ?

  Обърни плочата или си смени диска..банален си..анален..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 43. 43 Профил на Google
  Google
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Какъв е тоя световно неизвестен Виенски институт, дето се появи изведнъж точно при актуализацията. Нещо ми прилича на магаданския институт на оня дългия. Виена беше финансовата столица на комунистическите капитали, всякакви институти там понамирисват доста. Явно партията майка размахва пръст на питомника си бб.

  Don't be evil
 44. 44 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#36] от "Jivago":

  Оо д-р Снагълс, как е? Питах те нещо вчера, ще отговориш ли?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 45. 45 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  40 " Каква криза .Апреди как се е казвало.,когато е имало няколко вида храни,коли,телевизори вечно повреждащи се и развалящи."

  Баща ми ,лека му пръст,купи телевизор "Огонйок" през 1968 и си го гледаше чаак до напускането на Бг през 1989 година.
  А за храните-който не го мързеше и си копаше частното позуване си имаше всичко,ама всичко.Само банани и портокали ядяхме веднъж или 2 пати в годината,но и сега много български граждани едва ли ги ядат по-често !!!

 46. 46 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Доста се порових,но не открих тоя авторитетен институт да е написал нещо за кризата в Гърция преди тя да се случи и да срине еврото.Открих в сайта им работещ за тях статистик Боряна Асенова,нищо не ми говори,но ако свържем нещата с пост#34 за другите български"учени"може и да се вържат нещата за тая статия от Виена.

 47. 47 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Капитал, анализа който цитирате е доста точен. Но можете поне да разясните какъв е този Виенски институт и какво му е авторитетното Не всеки има време да го търси в Гугъл

 48. 48 Профил на Mickey Mouse Super Стар
  Mickey Mouse Super Стар
  Рейтинг: 229 Любопитно

  Защо ни е план за излизане от кризата ?!
  Кризата още не е дошла при нас .

 49. 49 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#45] от "tur4in":

  Анадолчо, за тия времена за които говориш да притежаваш руска
  ютия в Туркието даваха по два вързопа качествени дрехи..

 50. 50 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1051 Гневно

  Верно. И Виенския институт за междунардни изследвания не е достатъчно квалитетен за вас. Друго си е Научния Пожарникарски Институт "Бойко Б.", който бълва "правилни" решения. Толкова "правилни", че само в БГ БВП продължава спада.

 51. 51 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Днес беше обявен химна на "Герб" макар и малко със закъснение и по терлички.
  Клипа е малко ефтин но идеята въплатена в текста е уникална:
  http://vbox7.com/play:32df96ee

  На света има достатъчно за нуждите на всеки, но не и за алчността дори на един човек!
 52. 52 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#39] от "Десен":

  Хапчетата? Пи ли си неграмотнико хапчетата?
  Ти наричаш това лъжа?:
  2. Според експертите на института, докато през първото тримесечие на годината по-голямата част от европейските страни са започнали да загърбват кризата, българският БВП е спаднал с 3,6% в сравнение със същия период на 2009 година.
  Да ама според гуглето и НСИ си е факт от всякъде.
  Няма да те разхождам в статистиката. Ще цитирам уважавани издания. Медиапул: "Брутният вътрешен продукт (БВП) спада с 3.6% през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата година, сочат предварителните данни, огласени в сряда от Националния статистически институт (НСИ)." http://www.mediapool.bg/show/?storyid=166281

  http://www.europe.bg/htmls/page.php?category=5&;id=29710

  http://www.focus-news.net/?id=n1413694

  Спирам до тук, защото знам че си тъп и ще те затрудня даже и с обикновенните информационни агенции.
  Абе, идиот, като пишеш 18 милиарда лева БВП за деветте месеца на 2009 година, даваш ли си сметка какво означава това? Я почвай да делиш 18 на 9 на 0.0075 и знаеш ли какво ще получеш за БВП на глава добитък?
  Нещастник.
  Да те ограмотя все пак. Като гледаш тримесечните данни, ти ги дават без натрупване, идиото. Трябва да събираш там
  Q1 + Q2 + Q3 за 2009 ти е по потребителската метода така:13961 +16322 +18056 ит.н. докато стигнеш некъде над шеесет милиарда лева в края на годината..
  Аман от тъпи "десни". Ем тъпи, ем кресливи..

  Ecrasez l’infâme
 53. 53 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#2] от "Раз печки, раз кюнци":

  Ръжда, ако не се броят детските градини, и недовършените 100 километра от една магистрала, имате ли поне един стратегически план със средно-срочни цели.?

 54. 54 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Като ви ги говоря тези неща от 10 месеца не вярвахте, затова:

  Марш да работите мърщи с мърши! Чеп за каца не става от вас, дано още 2 мандата да изкара Бойко за да изпукате от глад до един, та останалите да мислят преди да гласуват.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 55. 55 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 664 Весело

  Обаче диването дянково пак гледа изцъклено и на тази снимка.Почвам да се съгласявам с Графа, че му има нещо на това момче..

 56. 56 Профил на Curb Your Enthusiasm
  Curb Your Enthusiasm
  Рейтинг: 658 Неутрално

  До коментар [#23] от "tur4in":

  Примерът, който си дал е доста неудачен.

  Учителка от Пловдив в Лондон??? Как точно си представяте, че ще се реализира професионално? 57. 57 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  До коментар [#54] от "др. Иванов":
  Иванов, съвсем издумка бе! Тази криза на пазара на имотите ще те вкара в лудницата!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 58. 58 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 653 Весело

  До коментар [#2] от "Раз печки, раз кюнци":

  Австрийски банки, начело с Райфайзен изсипаха 300 милиарда евро кредити за централна и източна европа.
  Направо изстръпнаха при мисълта за Фани мей и Фреди мак.
  Гласуваната помощ за Гърция всъщност спасява банките на Франция и Германия. А за Австрия, няма !
  Така че посоченият институт е толкова обективен, колкото учените от Монсанто убеждаващи ни в полезността на ГМО храните

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 59. 59 Профил на Jivago
  Jivago
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#44] от "Раз печки, раз кюнци":

  Снощи имах нощно дежурство и се наложи да тръгвам. Ако повториш въпроса си, ще ти отговоря.

 60. 60 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  до др. Иванов 54
  Да не би да сте психиатър и пациентите да са ви повлияли?!

 61. 61 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 946 Весело

  До коментар [#53] от "Роси Кирилова":

  Росенце - ами запазването на данъчни нива бе мила! Нали за това се борим уж за да привлечем инвестиции - ниски данъци и магистрали, преференции за по-големите инвеститори! Средносрочно какво друго да се направи - да се намалят пенсиите и през енергоносителите да се генерира инфлация - това също може ама дали е толкова далаверско, защото ако си чувала приказката за бръшняния чувал накрая знаеш какво става!

 62. 62 Профил на ktire
  ktire
  Рейтинг: Неутрално

  Ами дайте да видим какъв е плана на Виенския Институт.
  Ние тука на плановата икономика още и сърбаме попарата.
  Вече двайсе години се учим да плуваме в студената вода.
  Сега е тяхния ред на виенците.
  И дори и да имаме план няма да им го издадем защото одма ще го заложат на борсите на индекси и пак ще ни прецакат.
  Пазете си стратегическите планове в тайна, момчета.

 63. 63 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 653 Весело

  Този "институт" е толкова фалшив, че няма на къде.
  Вижте автобиографията на произволен член, в случая Глигоров.
  Обърнете внимание на националността "Югославянин"
  Такова гражданство няма от десет години !!!
  Ако се разровя в другите автобиографии кой знае какво ще открия
  http://www.wiiw.ac.at/pdf/CV_Gligorov.pdf

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 64. 64 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Като за начало да се изгони статистика от СБ, който си попълва СВ-то с длъжност финансов министър, и на гллавите ни се учи що е то държавни финанси, еврозона, дефицит, макроикоминка, валутен борд, ....

  Като му завърши учебната му година ще си бие камшика, на изпроводняк може пак да отиде през шоуто на някои изрусен тлъст травестит да разясни постигнатото и конвергентната ни програма.

 65. 65 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#63] от "ironhorse":

  Бъркаш. И сега в страните от бивша Югославия има хора, които определят себе си по националност като "югославяни". Причините са много. Продукт на смесени бракове, носталгици и други..

  Ecrasez l’infâme
 66. 66
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:38 на 08/07/2010 от неговия автор.

 67. 67
  ****

  Мненията на потребителя Salutte бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 68. 68 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 946 Весело

  А някои форумци, които "пеят" все едно и също, че и съвпада с лобистките глупости на смехотворен институт без да има конкретни факти, а само "лошото бъдеще" (виенската аналогия на "светлото бъдеще" на централна и източна Европа искам да кажа, че по макро прогнози рецесията в западна Европа ще продължи много, много по-дълго като основен фактор за това е високата задлъжнялост и нереалния стандарт на живот. Това беше предизвикано от несъразмерното кредитиране, но рано или късно ще тръгне инфлацийката и тогава ще се види, че царят е гол! Не им давам да устискат повече от година, а втория етап на кризата се оформя все по ясно както и все по-ясно става кой ще го отнесе и това не е централна и източна Европа!
  Колкото до "лошата" макроикономическа политика на правителството, запазването на данъчните ставки и заявките за запазването им и през следващата година са ФАКТИТЕ - пред тях не само господ, но и социалистите и виенските поръчкови учени е добре замълчат за да изглеждат поне малко умни...
  П.С. нека да не започваме с перфектното състояние, в което Станишев оставил държавата защото не само не ми е смешно, но ми е банално до смърт вече!

 69. 69
  ****

  Мненията на потребителя Salutte бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 70. 70 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Главния слуга предупреди за статии още в предпоследната неделя на юни, но едва ли са в резултат на накърняване на интереси тъй като винаги са си излизали. Австрийския телеком у нас е голям рекламодател и никъде въпроса за високите цени на терминацията на повикане не се развива от медиите. В същия ден Борисов обеща до седмица новини с БНБ за казуса за държавните пари в банките, но отминаха повече от дестетина дни от крайния срок, който си постави и продължава да закъснява. Рейтингодателите навярно начисляват наказателни лихви за просрочване на ангажиментите му.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 71. 71 Профил на caliostro
  caliostro
  Рейтинг: 498 Неутрално

  това не е новина поне за мен.
  повечето от вас също са наясно какво и как и защо.

  новината днес е че баба меца идва другата седмица за да си търси парите от нас.
  това е новината!

 72. 72 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#65] от "Graf":

  Ти като кандидатстваш за работа данни по паспорт ли попълваш или каквито си искаш?!
  Айде бегай за инструкции

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 73. 73 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално

  ББ /Бандата на Бойко/ опука 2 млрд от резерва, ще опука още 2 млрд до края на годината, а за другата година ще дръпне заемче от 3-4 млрд лева, за да покрие дефицита и за другата година.

  Предполагам затова бандата твърди /засега?/, че няма да се вдигат данъците и за другата година. Тя се очертава дефицитна също и понеже икомомиката няма да мръдне много, респективно приходите също, бандитите ще ни натоварят с заем.

  В резюме: опукаха събраното от предните правителства, и ще натоварят следващите с заем!
  ГЕРБ - гробарите на съвременна България!

 74. 74 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#63] от "ironhorse":

  А това обяснява всичко: Language skills English, French, Russian, Serbo-Croatian and Macedonian (mother tongue), other Slavic languages.
  Просто - българче от вардарско.

  Ecrasez l’infâme
 75. 75 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  До коментар [#72] от "ironhorse":

  Невежеството не е аргумент кобило..

  Ecrasez l’infâme
 76. 76 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Авторитетният Вински институт"...

  International Advisory Board:
  Rumen Dobrinsky...
  ...

  Тоя Румен Добрински не беше ли свързан с фалита на "Кристалбанк"?

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 77. 77 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  До коментар [#39] от "Десен":

  Я иди виж кво пише НСИ по въпроса за БВП. Четете ли какви ги пишете? И спрете с тъпотиите за чакални, да не говорим за еврозоната. Нито е била, нито е възможна сега или в близките 5 години. Дори и без Дебила в МФ. И кажи защо при рекордно ниските ни данъци имаме рекордно ниски чужди инвестиции. И абсолютно и в проценти.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 78. 78 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  56 " Примерът, който си дал е доста неудачен.

  Учителка от Пловдив в Лондон??? Как точно си представяте, че ще се реализира професионално?"

  Примера е много удачен ,но ти няма как да го знаеш това.
  Точно това казва жената,че нямя реализация-но ти явно и това не знаеш-нишо лично.

 79. 79
  ****

  Мненията на потребителя Salutte бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 80. 80 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#75] от "Graf":

  Невежа си ти !
  И това не еконстатация от сегашните ти постове !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 81. 81 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#41] от "Graf":

  Не знам защо си направих труда да ти чета тъпотиите. Десния добре те е обобщил по всички точки - ЛЪЖЕЦ!

  Кризата в България настъпи много преди Бойко да вземе властта! В края на 2007 БФБ започна да се срива и достигна дъно 2009 пролетта! Тогава Орешарски и Станишев ЛЪЖЕХА, че в България криза няма! Очакват растеж на БВП и куп други ЛЪЖИ!

  България е силно зависима от външно кредитиране и реално държавата няма много инструменти да и въздейства. Дори и данъците да се намалят няма да има никакъв ефект - гарантирам!
  Единственото което може да направи Борисов е да съкрати държавната администрация, но това отнема много време! За мен всичко е на психологическа основа и там вече Дянков и Борисов трябва да намерят начин хем да не лъжат хората, инвеститори и т.н ( както кабинета на БСП ) и същевременно да вдъхнат кураж в хората. Ти представяш ли си какво щеше да е в момента ако управляваха БСП, ами гражданска война или повторение на 97-а. Защо. Икономическата ситуация плюс липсата на доверие в правителството и как ще овладеете ситуацията комунистите..никак..следва точно сценария от 97-а..
  Сега хората имат доверие в правителството, което е много важно!

  Едно басче искаш ли да вържем. Аз казвам, че до 1,5-2г макс страната ще тръгне нагоре! Твоите прогнози какви са ? Фалит? Падане на борда? Давай..и срокове?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 82. 82
  ****

  Мненията на потребителя Salutte бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 83. 83 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#59] от "Jivago":

  Съгласен ли си със следната аксиома: Колкото по-умен си, толкова по-добре се справяш с живота. Т.е по-богат си, по-щастлив и по-високо в йерархията ?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 84. 84 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Всеки инвеститор трябва да се препитва от ДАНС/може да се провери и нивото им на физическа подготовка/, за да се провери дали не са потенциални престъпници.
  Може да имат намерение да печелят пари мръсниците!

 85. 85 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 480 Неутрално

  "относително добро здравето на българската икономика преди избухването на глобалната криза" - преди кризата в икономиката ни се въртяха едни кухи обороти: банка - кредит за строители - строителство на долнокачествени апартаменти; банка - ипотечни кредити - покупка на долнокачествени апартаменти; това напомпваше неимоверно цифрите, но без да ги подплатява с икономическа печалба и развитие.

  "Задържането на бюджетни плащания по държавни поръчки е предизвикало прекалено силно охлаждане на икономиката" - христоматиен пример, че държавата трябва да преразпределя минимално количество доход - факт е, че всичкото ни "бизнес" разчита не на инициативност и разработване на пазара, а на държавната хранилка чрез "печелене" на държавни поръчки. бизнесът трябва да се научи, че не може държавата да е основния му контрагент. бизнесът трябва да прави бизнес с потребителите и другите бизнеси - това е начинът да стане конкурентноспособен.

 86. 86 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 506 Неутрално

  България в момента е разделена на две!
  В едната част са се събрали можещите и знаещите, още по-можещите и знаещите и най-можещите и знаещите, хванали са се гуша за гуша да доказват кой е по и най, врявата е ужасна, кризата се шири по всички направления и си е ..... майката! В другата, няма излишен шум, а само планиран, скрита е зад високи огради, чува се приглушения шум от басейните и цари благоденствие и просперитет!
  Много скоро обаче, тези от първата част, омаломощени и останали съвсем без глас, ще успеят да чуят в тишината приглушеното радостно плацикане и от чист серсемлък, ще искат да видят какво става там !
  Е, тогава ще си ... майката навсякъде!

 87. 87 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1506 Весело

  До коментар [#68] от "nqma zna4ka koi":

  Чукче, ако Европа (старата) бълбукне отново в криза какво ще стане с нас? Големи тупани сте. Вси те гербери. Нъл надеждата ви беше в износа. За къде изнасяме бре? За Африка или за далечния изток? Галено казано чукундури. А поне обяснете къде прахоса дебила 2,5 млрд. като дори дълговете не плаща.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 88. 88
  ****

  Мненията на потребителя Salutte бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 89. 89 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 664 Весело  До коментар [#74] от "Graf":

  А -а-а Графе, вече няма сърбо-хървастси език. Има сръбски и хърватски.
  Та по тоя случай един сърбин ми разправяше за да се отърват хърватите от сръбското влияние си бяха съставили нов си хърватски речник. Та най което му хареса на него па и на мене беше думата "колан" (не знам защо са решили че е сръбска)

  Та на нов хърватски я бяха превели като "околотърбухни панталолодържац"

  Без майтап

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1506 Весело

  До коментар [#82] от "Чукча":

  О, щуци. Как си душко? Да не си сложил под портрета на путя картичка на Боко? Нема да се плашиш. И двамата разбират еднакво от икономика. Колкото и ловешкото дебилче. Та я кажи де дянаха парите от резерва? И как смятат да покриват дефицита догодина. Дето ужким нямаше да го има. А то било както през миналата и тази година.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 92. 92
  ****

  Мненията на потребителя Salutte бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 93. 93 Профил на caliostro
  caliostro
  Рейтинг: 498 Неутрално

  дръжте се възпитано дами и господа!

 94. 94 Профил на Jivago
  Jivago
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#83] от "Раз печки, раз кюнци":

  Има случаи, за които съм съгласен - Наполеон например. За други не - Айнщайн не е бил милиардер. Което не значи, че е бил глупак. А да бъдеш едновременно богат, щастлив и най-високо в йерархията, е трудно достижимо, за който и да е човек. Най-богатите са в сянка. Те никога не са първи в йерархията. И ако богатството е донякъде устойчиво състояние, то щастието е твърде краткотрайно изживяване.

 95. 95
  ****

  Мненията на потребителя Salutte бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 96. 96 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Чета коментарите десни герберски и що ли ми се струва, че всички герберчета са десни и същевременно на заплатка, т.е. някаква шизофрения е това. Хем да си пролетарий (хора на наемния труд), хем да си десен. Нямало било криза, най важното било задържането на данъчните ставки на настоящите нива (що пък, що например да не се смъкнат още?).
  Института може да е всякакъв, измислен или не, това не означава, че не казва истини. Вместо да се вслушат обаче къде вероятно грешим, коментиращите герберчета матросовски скачат на амбразурата с аргументи ад хомини (дискредитиране на тезата на опонента, чрез дискредитиране на самия опонент). Евтини трикчета, другари гербери. Истината е, че икономиката се влощшава, ако имате фирми сте го усетили, ако сте на заплата ви е все тая, истина е, че този кабинет реално не прави нищо и разчита на това нещата да се оправят от самосебе си, ама нещо не става...

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 97. 97 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#81] от "Раз печки, раз кюнци":

  "Кризата в България настъпи много преди Бойко да вземе властта!"

  Ако е така, какво направи любовта ти за десет месеца? Английското правителство започна със съкращения на разходи и администрация от втората седмица, без изобщо да мисли за рейтинг.

 98. 98 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#90] от "Малката Пица":

  Я,как псува селтака?
  Добре,че си ходил на екскурзия до ЦУМ едно време да научиш какво е пицаКак щеше да ти е ника сега,сельо?

 99. 99
  ****

  Мненията на потребителя Salutte бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 100. 100 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1448 Любопитно

  До коментар [#81] от "Раз печки, раз кюнци":

  Кюнец тъп, ти си по тъп и от ония "десния" дето е тъп като налъм.
  Сори, ама целата теза на налъма се върти около грешка. Негова. За ония 18 милиарда, дето били БВП-то на България за деветте месеца на 2009. На чети: http://www.nsi.bg/EPDOCS/GDP2010q1.pdf

  "Едно басче искаш ли да вържем. Аз казвам, че до 1,5-2г макс страната ще тръгне нагоре! Твоите прогнози какви са ? Фалит? Падане на борда? Давай..и срокове? "
  Цели две години до тръгването нагоре?
  Абе, прогнило ламариндо, нали до тогава ще са ви убили с камъни бе, гербери малоумни?
  Да ти кажа, ако до края на септември икономиката не покаже ръст, Господ да му е на помощ и на Борисов и на борисовицата му. Те и сега са озверели от коневръза, а през зимата ще са готови да го убият.
  Тук има една анкета: http://www.dnes.bg/?pv=212
  от 11 788 гласували 39% още сега отговарят така: "Ужас е, разсипаха и малкото останало в тази държава"
  Като им дойдат поредните сметки за парно и ток ще видиш как мутрето ще бъде в позата на Виденов. Аз обаче съм ги преживял онези моменти и по площадите и по барикадите в София, та знам за какво иде реч.

  Ecrasez l’infâme
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK