Премиерът за доклада на ЕК: Ще работим по план със срокове по препоръките

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Давайте дерзайте!

 2. 2 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 233 Любопитно


  БРАВО БОРИСОВ !!!!

  АЗ ВЕЧЕ ЗАРЕДИХ БИРИЧКАТА !!!

  УСПЕХ !!!!

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 3. 3 Профил на jimbim
  jimbim
  Рейтинг: 402 Весело


  Иван Славков: Целта е потоците пари да влазат в едни ръце, тези на Бойко!

  Това е целта и на атаката срещу Алексей Петров, и срещу бившите министри, срещу Дамбовеца, на който нищо няма да му изкарат в Кремиковци. Телохранителите, след като вкараха в ареста всички, за да им вземат бизнеса, защото това не е вкарване за наказание, а това е обир на обирджиите. Имаше един много хубав филм „Бандата фалшиви полицаи”.

  -В демокрация ли живеем, или в някаква друга доста увредена система?
  - … Това, което днес е тук, си е един типичен башибозук. Политически башибозук. И не е никаква демокрация, за да се изтъпани Бойко Борисов оня ден по телевизията и да каже: „Ако не бяхме демокрация, аз щях да се разправя със Слави”. Ето това е характеристиката на Бойковата демокрация. Неорганизирана среда от джебчии.Защото по-обидна дума от джебчии аз не мога да измисля за днешната демокрация…
  - Полицията, която излъчва акциите си по телевизията, някакво фукане ли е, откровен популизъм ли е? Може ли да се каже, че това е наистина справяне с престъпността?
  - Срам ме е, че съм българин. В момента ме е срам. Понеже и аз съм в тая каша.И не съм излезнал да се самозапаля като Ян Палах. Това ли е държавата, кажи ми?! Една година след като взеха властта. Телохранителите!… Това е безсилие, моето момиче, защото не може полицейщината така да се размахва. Какво ме итересува мен, гражданина, тази киностудия полицейска! Бездарна! Цялата политика днес представлява сценарий, написан отвън, режисьорите не са лоши, първо действие, второ действие, трето действие. Няколко пъти препоръчвах да се постави пиесата на Брехт „Удържимият възход на Арутор Хи”. След нея Брехт избягва в Америка. След Артуро Хи. Тук, у нас, днес Бърборко Би. Така че не може това да е държава.
  - Цветан Цветанов се държи доста смело. Изглежда така сякаш направо се е самозабравил.
  - Не, той не се се самозабравил, защото няма какво да самозабрави от себе си. Най-големият комплимент му направи Бойко Борисов, защото го постави много над Станишев, като каза: „Той разнасяше папките в министерството!”. В правителството на Станишев бяха поне по-учени хора…. Ако това може да се нарече работа, което прави МВР, то е единственото работещо министерство в момента. Единственото, в смисъл, народът вика – те правят нещо. …
  - Малко като Живков ли се държи Бойко?
  - Ама не може, не умее да се държи като Живков. Аз съм живял с Живков. Живков може да го наричат всякакъв, но не беше неук. Дипломи не е размахвал, дисертации за размотаване на мъркучи не е правил, но не беше неук. И затова ти казвам, че сценарият е написан добре в Америка, режисьорите дори не крият, че дърпат конците. Американският посланик дава акъл за всичко. Да си чула руски посланик у нас да дава пресконференции, да размахва пръст. Те поне са възпитани апаратчици. Докато американците са каубои….
  - Познавате ли Алексей Петров, около когото грейна толкова голям скандал?
  - Аз с Алексей Петров се познавам, с Бойко Борисов се познавам много добре. Общо взето, ги знам какво представляват. На мен тази история с Алексей ми прилича на Нощта на дългите ножове. Когато SS избиват SA.

  - Бойко Борисов защо избра Симеон Дянков?
  - Щото толкова му е акълът. Той спокойно би могъл да го е срещнал случайно в Харлем, както е срещнал онази на кръстовището до Търново…. Какво правят неуките хора? Два примера ще ти дам. Навремето Александровската библиотека, какво е станало? Изгарят я. Унищожават умността, материализирана в най-ценното, в писаното слово. Какво прави Хитлер, телохранителите в Германия? Изгарят книги. И сега идва този недорасляк Симеон Дянков и закрива Академията на науките. И друго. Като става въпрос за театрите. Хъшовете! Хъшовете в Браила правят театър, туберкулозно болни половината, правят театър! Моля ти се, а тия ще ми закриват театрите!
  - Бойко е напуснал МВР, защото не е искал да се деполитизира от БКП що за метаморфоза е това днес. Кого лъжем, американците ли?
  - Срещам се с Бойко на летището във Франкфурт, той още е полицай. Чакаме да се качим на самолета, говорим си. Викам му: Бойко, откъде идваш, бе? Той вика: От Америка. Викам му: Пак ли те извикаха за инструктаж! Ама пред хора се води разговорът. На което той като обидено дете, не знам колко е бил отличник от Банкя, каза: „Теб как те викаха в Москва”. На мен в Москва ми беше забранено да ходя, защото, като тръгнех за Москва, мъжете криеха съпругите си, а майките – дъщерите. Разбираш ли, попитах го съвсем на майтап и съвсем между другото на инструктаж ли е бил и той веднага си призна. Любимата му книга е Винету. Представяш ли си, аз на шест години, дете мое, бях прочел Чудомир. На 9 години баща ми ми подари целия Джек Лондон. Ходихме приятелчетата по три пъти на ден в читалището да си сменяме книгите. Четяхме като смахнати.
  - Около Бойко Борисов все пак има съветници.
  - Казах в едно интервю, че Костов, когото ненавиждам, в сравнение с Бойко е Еверест…. Бойко Борисов има добър сценарий, добър постановчик, но той не е никакъв актьор. Не можеш да докараш някой от гората и да ти играе Крал Лир, нали така? Основната беда на прехода, коя е? Кадровата. … Кажи ми каква е петилетката на Бойко? Изтъпани се и вика: Аз ще строя пътища и заводи! Изглежда нещо му се върти от стенвестниците ли, някакви заводи пушат? Какви заводи днес може да строи държавата, ми кажи?! Добре де, може ли министър-председателят да каже такова нещо: Аз ще строя пътища и заводи. Заводи щял да строи?! Ми, казвам ти, обидно ми е. Обидно ми е.

  - Добре де, не се ли финансират партиите от бандитския бизнес и от олигарсите, тогава за какво справяне с престъпността говорим?
  - Те не знаят какво е олигарх. Питай Бойко какво значи олигарх. Скоро очаквам нова акция да има полицейска и тя ще се казва „Оправданите”. Очаквам телохранителите да организират сега акция „Оправданите”. Това е целта и на атаката срещу Алексей Петров, и срещу бившите министри, срещу Дамбовеца, на който нищо няма да му изкарат в Кремиковци, един заровен къс ламарина са намерили досега, така че целта е да се съсредоточат потоците на пари в едни ръце, тези на Бойко. Аз не си спомням никога Тодор Живков да е казвал АЗ. Пътувал съм с него много в страната и в чужбина. А Бойко непрекъснато: Аз ще ви дам! Ето ви 3 милиона. Това са точно управленски маниери, упражнявани по времето на Чингиз хан;. Когато правеха партията и седяха трима – Далай Лама и солташаците му, помниш ли как седяха на едни кресла на сцената, няма маса, няма нищо. И той буквално каза: Ето лидера на партията! И каквото ви каже той ще го изпълнявате, защото аз съм му казал на него. И посочи Цветан Цветанов. Ти знаеш ли как Бойко се появи изобщо на сцената?
  - Не.
  - Аз бях в Управителния съвет на застрахователното дружество СИК. Защото всичките мутри ме знаят кой съм. По спортна линия и не само по спортна. И ме уважават. И аз ги познавам, и ги уважавам. И Георги Илиев, лека му пръст, и брат му, нямаше техен рожден ден, на който аз да не съм централния гост. Защото и аз съм непреходна работа, хахаха. И така, седя с Тодор Живков ден, два, три, да кажем, след като му махнаха горе пазачите. Които не пазеха вилата, а пазеха той да не излезе някъде. Домашен арест. И пристигат горе посред бял ден едни, момичето, което гледа къщата, вика: Шефе, дойдоха момчетата. И аз си казвам, кой ли е дошъл, някой ремонт ли… И гледам влизат Венцислав Йосифов и Пашата. Заповядайте, какво ще пиете? И Венци тогава казва: Дрегарю Живков, добре си живеехме при вас… А те бяха бензинаджии… И сега виждаме, вика, каква стана, искаме да ви върнем малко от добрините, които сме видели, дайте ни една стая тук и ще имате 24 часа охрана. И така се появи Бойко при нас около Тодор Живков.
  - Сериозно?
  - Ами да. Телохранител. После охранявяха и царя. И е търсен такъв за главен полицай, който да снася абсолютно всичко на американците. Не на европейците. И когато той беше главен секретар, навсякъде тогава се създаде ситуацията с документални филми към МВР. Например, обаждат се отнякъде за някакъв случай и той вика: Чакайте! И отива с два екипа телевизионни да снимат как Бойко се разправя с врага. Върхът на всичко е, като хващат двама в Пазарджишко с крадена кола и нещо друго в колата. Той вика: Чакайте! И отива да снима интервютата по телевизиите, всичко, както си го знае. През това време ония двамата бандити се качват на една от полицейските коли и изчезват, хващат ги чак на Свиленград. Една журналистка да не ти казвам какво ми разправя.
  - Какво?
  - Излиза Бойко от студиото и само пита: Как бях? Как бях? Записа искам да го видя. Страшен бях! И след това започва да сваля и да и звъни в 2 часа през нощта: Да се видим. Тя му казва: Ама за какво да се виждаме? Той отговаря: Да си държим ръцете. Ама че сваляч! Нищо лошо няма да сваляш жени, но… Бойко дърводелски го прави. После някой да го е видял него с жена някъде? Бойко е … абе сикаджиите не го пускаха да влезе вътре в кръчмата, там, дето убиха Бай Миле.Седеше отвън Бойко да пази колите…. Телохранителите, след като вкараха в ареста всички, за да им вземат бизнеса, защото това не е вкарване за наказание, а това е обир на обирджиите. Имаше един много хубав филм „Бандата фалшиви полицаи”. Когато едната банда обира банка, другата банда, облечена като фалшива полиция, ги излавя. Взимат им парите,плячката и изчезват. Уж полицаи…

  На Бойко дисертацията му е „Психо-физическа подготовка на пожарникаря при разгъване на маркуч в гориста местност”. Това изглежда като „Бира ще раздаваме само срещу платен членски внос в профсъюза” /Илф и Петров/. И аз, искам, Калина, тук да зададеш моя сакрален въпрос: Бойко, къде ти е приоритетата? И умирам от смях, когато кажат: Наш’те приоритети. Приоритетът е един, затова е приоритет. Искам да употребиш думата в женски род: къде ти е приоритетата?! Октоподите ли, заводите ли или какво?

 4. 4 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 773 Неутрално

  точно пък Пияндето Славков доказано корумпиран и изложен пред целият свят да дава оценки......

  "И затова ти казвам, че сценарият е написан добре в Америка, режисьорите дори не крият, че дърпат конците. Американският посланик дава акъл за всичко. Да си чула руски посланик у нас да дава пресконференции, да размахва пръст. Те поне са възпитани апаратчици. Докато американците са каубои…. " а пък това цитатче просто показва аксиоматата...нагъл,по-нагъ,най-нагъл ...и КОМУНИСТ.

 5. 5 Профил на Raz Dva Tri
  Raz Dva Tri
  Рейтинг: 402 Неутрално

  На европейските българи - честит първи позитивен доклад!
  Противниците на БГ в Европа, антибългарите, платените критикари и подведените черногледци - почвайте да плюете!

 6. 6 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Правим всичко щоо рекат ЕС,USA и Русия, а електоратът да го ..

  Orda
 7. 7 Профил на papech
  papech
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Ей го успешния премиер, и от ЕК го хвалят! Браво, браво, ама ние българите хич не сме добре! И си поогледайте редиците герберски, че сте отбор службогонци! Запратихте ни в деветия кръг на ада!

 8. 8 Профил на papech
  papech
  Рейтинг: 64 Неутрално

  До коментар [#4] от "bobbyperu":

  Ти, който изпадаш в екстаз пред своя патрон Борисов, не търпиш чуждо мнение, нали? Ти не си комунист, още по-лошо си - болен мозък, който намира смисъла на живота си в наколенките и с изплезен език лиже задници и вика ура! Демократ, но с комунистическа закалка!

 9. 9 Профил на olovo
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#3] от "jimbim":

  ДА ПОЗНАХ ....
  ТИ СИ СЕКРЕТАРКАТА НА СОЦ.-ПРОСТАКА

  ИВАН СЛАВКОВ

  И СИ ПРИСТРАСТЕНА ДА МУ ПРАВИШ СВИРКИ ...

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 11. 11 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 733 Любопитно

  Във всяка нормална държава Иван Славков щеше да е в затвора за далаверите в МОК,а в посткомунистическа Българие се цитира от медиите като капацитет.Да,той е капацитет,но по далаверите.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 12. 12 Профил на D Day
  D Day
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Браво Борисов.

  Успешен, реформатор, лидер, патриот.

  We will accept nothing less than full victory.
 13. 13 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 894 Неутрално

  До коментар [#11] от "Астор":

  Дори това не е най-лошото! Най-лошото е, че има малограмотни, които мултиплицират подобна простотия и те не са единици!

 14. 14 Профил на papech
  papech
  Рейтинг: 64 Неутрално

  До коментар [#13] от "nqma zna4ka koi":

  Всъщност най-лошото е че има типове като тебе, които виждат само пожарникарската личност като олицетворение на съвършенството! Абсолютно прав е Славков! Това е кристалната истина за Борисов и мога само да кажа едно голямо БРАВО на Славков за това че не му пука да говори истината и по това се различавате от него като Давид от Голиат! Разбира се Голиати сте вие - големи сте само ако сте под задните части на някого от върха и ближете! Вие винаги издигате някого в култ - ако не е Костов, ще е Борисов, или Сидеров, все ще бъдете с наколенки и клекнали! А що се отнася до мултипликациите на простотиите, то те са чистата истина, колкото и да не ви се харесва тя! Трябва някой да я каже! И това е Славков!

 15. 15 Профил на babameca
  babameca
  Рейтинг: 457 Весело

  До коментар [#14] от "papech":

  А вие кой издигате в култ? Ленин, Брежнев, или дори Сталин?

  Комуноидните ви глави са бетонни, затова само за паметници стават, за паметници на глупостта!

  А Славков е едно недоклатено комунолеке-алкохолик! Само в държава от прости хора като теб, той може да бъде цитиран като мерило по какъвто и да е въпрос.!

 16. 16 Профил на babameca
  babameca
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#14] от "papech":

  А и дали не усещам една искрена тъга в коментарите ти, че Р.Овч, Р.Петк, Сопола, Мадридския Мошеник и лекето серГей слезнаха от трона? Или плачеш, че твойте хора не могат да краднат толкова вече....
  Е, другарю, грабвай шмайзера и беж в гората на партизанлък!

  Аз съм баба меца и те чакам там

 17. 17 Профил на papech
  papech
  Рейтинг: 64 Весело

  До коментар [#16] от "babameca":

  Ида, ида, бабо Мецо! Ще стрелям на месо!

  Не ми пука за никой политик стига да съм добре! А що реши, че ако преди съм могъл да крада днес няма да мога!? По какво съдиш? На едната гола заплата съм тъй че няма какво да ме жалиш - и да искам не мога да крада, нито пък моите хора! А тези, които преди крадяха си крадат и днес, вече 20 години си крадат и никой не ги закача!

 18. 18 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Моника Панайотова: Докладът на ЕК е наистина положителен и всички граждани трябва да се поздравим с това

  Няма две мнения, че докладът на Европейската комисия е наистина положителен и всички граждани трябва да се поздравим с това, защото реформите, които реализираме не са леки за никои – нито за нас като правителство, нито за гражданите, но пък докладът показва, че вървим в правилната посока. Това каза за Агенция “Фокус” председателят на парламентарната Комисия по европейските въпроси и контрол на еврофондовете Моника Панайотова. „Трябва да се гордеем с факта, че за първи път в такъв доклад виждаме трите основни послания - силната политическа воля и политическата решимост, устрема за реформи и подобряването на комуникацията между България и Брюксел. ЕК очертава качествено новия подход за правене на политика, факта, че съумяваме още на етап идея обсъждането да бъде съгласувано с комисията, да се използва необходимата експертиза от ЕК. За първи път имаме доклад, в който няма показател по който да не се отчете напредък, което наистина е мотивиращ фактор за правителството. Това трябва да увеличи готовността ни да изпълним препоръките. Този доклад трябва да бъде мотивиращ фактор. Не трябва да се възприема механизма за оценка и сътрудничество като наказателна процедура, а като мотиватор, като средство, с което ЕС подпомага държавата ни да върви в правилната посока. Ако продължаваме да работим със същата скорост, политическа воля и да реализираме реформи, съм оптимист, че и следващия доклад ще бъде положителен за България. Не трябва да губим темпото, с което сме започнали да работим.”, каза Панайотова.

 19. 19 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Не знам дали доклада е положителен,но определено може да се каже,че не е отрицателен.А това което трябва да се прави сега е , както казва Б. ,още утре да се седне и да се захванат да работят по препоръките и слабостите. И дано не легнат на стари лаври и да си мислят ,че работата е почти свършена,защото не е - има още много боклук за измитане и оправяне.Успех на Б.!

 20. 20 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 3150 Разстроено

  До коментар [#2] от "barcelona":

  С две изречения си си направил цялостен автопортрет. Явно събираш и форумно одобрение. Дерзай по-нататък.

  НАРОД ЛИ Е ДА ГО ОПИШЕШ!

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 21. 21 Профил на open_position
  open_position
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ББ и Цветанов имаха цяла година да дадат имената на сидиите които не осъждат при наличие на доказателства. Сега след като ЕК потвърди връткаджийските ви номера акшън плановете ви ще помогнат колкото помогнаха и за усвояването на фондовете т.е. почти никак. Като искате да си играете на екшън 80-100 000 търтеи вън от полиция и правораздаване и ходете си снимайте филмчета. Народа иска на тяхно място такива дето ще връщат заграбеното.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK