Всичко хубаво е от правителството, всичко лошо - от съда

Премиерът Борисов обяви, че до месец всички забележки ще са отстранени

Премиерът Бойко Борисов свика от Австрия извънредно цялото правителство на пресконференция за доклада на Еврокомисията

© Георги Кожухаров

Премиерът Бойко Борисов свика от Австрия извънредно цялото правителство на пресконференция за доклада на Еврокомисията
Премиерът Борисов обяви, че до месец всички забележки ще са отстранени

"Върнахме доверието на Европейската комисия към България. Това е най-добрият доклад досега. Европейската комисия констатира, че в България се е появил силен устрем за реформи." С такива думи премиерът Бойко Борисов и част от министрите коментираха вчера доклада на Брюксел за напредъка на страната в областта на правосъдието и вътрешния ред на извънреден брифинг.


Премиерът веднага обяви, че още следващия вторник правителството ще приеме екшън план, а в рамките на един месец всички забележки на Еврокомисията ще бъдат отстранени.
За пореден път годишният доклад на ЕК предизвика разнопосочни тълкувания. Управляващите от ГЕРБ го обявиха за "най-добрия" и силно положителен, подкрепящите ги парламентарни партии също прочетоха "безспорните успехи" в документа, докато опозиционните сили - БСП и ДПС, подчертаха критиките, липсата на практически резултати и факта, че мониторингът над България продължава.


За противоположните тълкувания помогнаха и контрастните оценки в самия доклад на Еврокомисията, който беше одобрен от комисарите и публично представен вчера. Според Брюксел през последната година България е постигнала "силна инерция" за правосъдните реформи и борбата с корупцията и организираната престъпност. Все още обаче твърде малко случаи завършват в съда, а професионализмът в полицията, прокуратурата и съдебната система не е на необходимото ниво.


Докладът за пръв път обръща специално внимание на управлението на публичните средства, включително еврофондовете, посочват се и проблемите при обществените поръчки. За първи път в доклада по Механизма за наблюдение и сътрудничество е отбелязано наличие на политическа воля в България за реформи в съдебната система, посочи вчера говорителят на ЕК Марк Грей.


"Докато България е прегърнала усилията за реформа и постигна важни резултати, Румъния изгуби инерция и докладът показва важни недостатъци в усилията й", гласи прессъобщението на комисията.


След като в продължение на 10 минути чете похвалите на Брюксел, вчера Борисов заяви: "Европейската комисия трябва да знае, че България приема както положителните оценки, така и препоръките много амбициозно и само в рамките на един месец те ще бъдат отстранени, а някои още веднага", заяви министър-председателят.


Като пример за решимостта увери, че до три месеца ще бъде направен нов закон за обществените поръчки, а персоналът на Агенцията за обществени поръчки ще бъде увеличен с поне 20 души, за да се засили предварителният контрол. От първи януари 2011 г. ще започнат работа специализираните съдилища, обяви още премиерът.


Министърът на финансите Симеон Дянков пък веднага съобщи, че в проектобюджета за 2011 г. ще бъдат осигурени всички средства, необходими за специализираните съдилища и за други разходи. Премиерът нареди на присъстващия на пресконференцията зам.-председател на парламента Анастас Анастасов (ГЕРБ) парламентарните комисии да работят и през август въпреки ваканцията на депутатите, така че необходимите законови промени да бъдат приети в началото на септември.


След 6-7-8 месеца ще можем да докажем, че можем да бъдем равностойни партньори, обяви пък правосъдният министър Маргарита Попова. Премиерът я прекъсна с думите: "Не си правете устата за 6-7 месеца, имате три месеца."


След като още сутринта вътрешният министър Цветан Цветанов атакува съдебната система и обяви, че не отговаря на изискванията на обществото, премиерът заяви: "Имам голяма молба към независимата съдебна власт  - да прочете доклада и да каже какви мерки ще предприеме, за да може следващото лято забележките към нея да отпаднат."


"Магистратите разбират, че с този доклад тегнат като воденичен камък върху народа, върху оценката и просперитета на държавата. Тези, които се визират, че най не са свършили работата си, са получили 13-а и 14-а заплата в края на миналата година.


Справедливо ли е това", попита премиерът и препоръча на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев и Висшия съдебен съвет да "пишат на президента Барозу с кои препоръки са съгласни и с кои не". По-рано вчера шефът на ВКС коментира, че ще е "грешка, ако докладът се използва за междуинституционални нападки".Премиерът Борисов обяви, че до месец всички забележки ще са отстранени


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  След кратко посещение в Рим за да подмени табела с грешка в римска църква на път за Австрия и официалната му там двудневна визита, министър-председателят Бойко Борисов се прибира в къщи. Другарката му в живота го посреща и със загрижен глас му казва:
  - Прекалено много работиш, Бойко, преуморяваш се... - Виж се в огледалото какви торбички под очите имаш...
  - А! - сепнал се Бойко Борисов - И по огледалото ли ме дават!

 2. 2 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  А какво ще правим с професионализмът в полицията!? Ако МВР не беше два пъти по корумпирано и некадърно от съда мониторингът можеше да приключи....

 3. 3 Профил на vreme
  vreme
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не съм гласувал за Бойко,но донякъде се старае да направи нещо,а не като тройната коалиция...

 4. 4 Профил на КУМЧО ВЪЛЧО
  КУМЧО ВЪЛЧО
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Давам отлична оценка на българското правителство и слаба на Европейската комисия . Бих приел г-н Борисов като премиер на ЕС, но в никакъв случай г-н Барозо за премиер на България.

  "Казвам ви, че ако тия млъкнат, камъните ще завикат".
 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2562 Неутрално

  Да, старае се Б. Б., но само със стараене не става, иска и...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на open_position
  open_position
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ББ и Цветанов имаха цяла година да дадат имената на сидиите които не осъждат при наличие на доказателства. Сега след като ЕК потвърди връткаджийските ви номера акшън плановете ви ще помогнат колкото помогнаха и за усвояването на фондовете т.е. почти никак. Като искате да си играете на екшън 80-100 000 търтеи вън от полиция и правораздаване и ходете си снимайте филмчета. Народа иска на тяхно място такива дето ще връщат заграбеното.

 7. 7 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Устрем за реформи.
  Реформи обаче няма.

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 8. 8 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  Тъжно е, че България заедно с Румъния остава "под надзор".

 9. 9 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Ако имахме работещо здравеопазване,никога нямаше такъв да стигне повече от пожарникар.

  Уви.

  кому е изгодно?
 10. 10 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Значи след три месеца на 20 октомври, сряда ще чакаме отчета спрямо излезлия доклад днес и ако резултата е незадоволителен следва слугинята на правосъдието да си подаде оставката. Няма значение кой, как, какво било и кой какъв човек бил и т.н. Щом фактите са такива важат само обещанията и залога на главния слуга да се плаща всяка цена и, че личностите нямат никакво значение. Другите министри ще поискат и те да минат метър, разваля се дисциплината, спада ефективноста. Така, че друг идва и така, защото онова високо темпо дето се хвалеше едно време се оказа илюзия. А само след един месец на 20 август, петък чакаме отчет за това какво е отстранено от забележките.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 11. 11 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Правителството си върши перфектно работата, но народа как да поумнее ?

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 12. 12 Профил на Роко 7
  Роко 7
  Рейтинг: 225 Неутрално

  НародЪт, ако проумее, след два-три месеца трябва да има служебен кабинет.

 13. 13 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1600 Любопитно

  Още следващия вторник правителството ще приеме екшън план, а в рамките на един месец всички забележки на Еврокомисията ще бъдат отстранени.

  После се говори за 3 месеца, тук таме за 6...
  Хубаво де, ама то с "екшън" само не става, а със систематични действия, които да показват реформаторска воля и визия.

  Последните неща, за мое съжаление, се наблюдават твърде малко, а има суетене и работа "на парче". Приемат се стратегии без никакви конкретни действия и резултати.
  Ако това не се промени и след над година ще ни удължават "мониторинга"...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 14. 14 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#13] от "B52":

  _І_

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 15. 15 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Червените лайномети да мълчат!
  Да гледат,да слушат,да си водят записки и да се учат!
  След 3 г.пак ще има изпит!

 16. 16 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Както казва еидн мъдър съфорумник epikureec: "Като бавноразвиващи сте... сами не можете да схванете кога е безсмислено да се изказвате защото самия контекст на статията го казва вместо вас."

  Статията е красноречива!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 17. 17 Профил на open_position
  open_position
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Pursue the reform of police in order to create a competent criminal police
  force able to apply best practices of other Member States.

  http://ec.europa.eu/dgs/secretariat_general/cvm/progress_reports_en.htm

 18. 18 Профил на scarlett1234
  scarlett1234
  Рейтинг: 388 Весело

  др. велчев направи най-големият плонж-очарована съм, затаила дъх, усещането ми е, че с нетърпение е очаквал идването на Бибико на власт ))).
  Брей, маа му стара, какви завидни номеклатурни качества притежавал Борето за приспособяване, кога трябва да брани статуквото на прокуратурата.

 19. 19 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#18] от "scarlett1234":

  Кучето играе според тоягата!
  На Станишев тояжката не е кат на бат Бойко боздугана!

 20. 20 Профил на balina
  balina
  Рейтинг: 442 Весело

  Дввай кюнец - пет поститнга, изкара левче хахахаха

 21. 21 Профил на scarlett1234
  scarlett1234
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#19] от "faeton":

  Да, да, той е железен, истинки мъж, секс символът на Света. Когато сгафи нещо с приказките си, за да докаже предаността си към американците, ще ходи доброволно в американското посолство, за да му пускат ток и да се научи на самодисциплина и послушание към шефовете си от ЦРУ!

 22. 22 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#21] от "scarlett1234":

  Ти май си падаш по него тайно,а?
  Не е срамно!

 23. 23 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#20] от "balina":

  Даже повече съм изкарал//

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 24. 24 Профил на scarlett1234
  scarlett1234
  Рейтинг: 388 Весело

  о, не, 'падането' по него е основен приоритет на феновете Му, и според мен е срамно.

 25. 25 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#24] от "scarlett1234":

  Това го разбрахме!
  Защо?

 26. 26 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Тия убитаци от правителството са виновни за всичко! Миналата година доклада беше по-добър! Също така миналата година имаше къде-къде повече министри подсъдими! Миналата години нямаше "бедни" магистрати, а тази има! Миналата година нямаше отвличания и рязане на пръсти, а сега има! Миналата година Красьо не кадруваше, а тази кадрува! Миналата година нямаше заменки ощетили страната, а тази гледайте колко се появиха! Миналата година ВСИЧКО БЕШЕ ЦВЕТЕ! Тия измекяри от ГЕРБ дойдоха и ебаха мамата на съдебната система, полицията и прокуратурата! Корупцията доби небивали размери! Вместо да хванат и да "осъдят" всички, те нищо не правят! Реформи правели - какви реформи бе, плащат на Брюксел да праща писъмца с хвалебствия! И като някой бъде уличен в корупция не го махат както правят предишните, а го правят посланик на скатана служба! Въобще всичко лошо идва от това правителство! До миналата година всичко беше перфектно и от тогава всичко се съсипа!

  И като пускате такива смешни статии какво се опитвате да постигнете? Да станете като Слави Трифонов ли? Еми добавете няколко чалгийки на саита и сте готови! Да бъдеш прост не е особено трудно и добре ви се получава! Предлагам да направите конкурентно шоу имате голям потенциал (простотия)!

 27. 27 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#26] от "nqma zna4ka koi":

  Отлична ирония!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 28. 28 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1979 Весело

  До коментар [#26] от "nqma zna4ka koi":

  А магистралите и европейските фондовете защо забрави. Миналата година фондовете изобилно течаха в посока България, а през тази секнаха. Миналата година магистралното строителство беше под пълна пара, а през тази напълно замря. Естествено през миналата година договорите бяха все изгодни защото бяха законно сключени, а през тази са на пълна загуба и все на свои хора с директно договаряне дадени.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 29. 29 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Да кажат Боце и Цоце , по кои знакови дела са събрали надлежни доказателства, а съда ги е пренебрегнал ! И да ги представят на ЕК!

  Ха-ха-ха! Комунистически мунчовци, как я мислите тая!??? До кога мислите , че ще мотаете Света с едни същи тарикатлъци? А?

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 30. 30 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Продължение:

  Не, че съда е цвете за мирисане , де! Особено пък Главния Прокурор , който се радва на "успехите" на поредното комунистическо правителство!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 31. 31
  ****

  Този коментар беше изтрит в 07:41 на 21/07/2010 от неговия автор.

 32. 32 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 497 Неутрално  До коментар [#16] от "Раз печки, раз кюнци":

  кюнец, ти дори не схващаш тънката ирония в заглавието, нали?

 33. 33 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#26] от "nqma zna4ka koi":
  копи НСл

  "”ГЕРБ” не е политически проект, „ГЕРБ” е другото ни име в нашето безизходно и несвършващо се време на държавни, обществени и лични провали.
  Жалко е, но "ГЕРБ", това сме всички Ние – аз, ти, той, тя, то...

  ”ГЕРБ” не е началото на нещо ново. „ГЕРБ” е краят на социализма.

  „ГЕРБ” е всичкото това, което не искаме да бъдем.
  А ние не искаме да бъдем умни, честни, почтени, смели, отговорни, демократични, мислещи, търсещи, съмняващи се, сложни, оптимистични, надеждни, последователни, искрени и държащи на честното си слово, на честната си дума и честната си съвест.

  ”ГЕРБ” е всичкото това, което сме.
  Което сме ние – с нашето подличко желание да прецакаме другарчето, да излъжем майка си, да съблазним доброто момиче, да не си платим сметките, да не си върнем дълга, да не ни пука за нищо!
  ”ГЕРБ” е това, в което ние вярваме.
  А ние вярваме, че нещата са прости, важното е да знаеш как да му намериш цаката.
  Ние гледаме да ударим в кантара, да надпишем сметката, да откършим няколко големшки царевици от чуждата нива и 5-6 килограма едри гроздове от чуждото лозе.
  Ние искаме да живеем в града, но да си останем селяндури.
  Ние учим, за да имаме дипломи, а не знания и можене.
  Ние лягаме хоризонтално с големия чичко или богатата лелка, за да тръгнем успешно вертикално.
  Ние не искаме да развиваме това, което имаме, а си тъпчем силикон в биографията, амбициите, слабините и бюста.
  Ние сме неистово убедени, че лъжецът, който не е уличен в лъжа е говорител на истини от последна инстанция.
  Ние сме фанатично убедени, че крадецът, който не е хванат на местопрестъплението е продавач на надежда и вяра.
  Ние смятаме събирането на опърпани левчета за кампании от типа „Българската коледа” като висша форма на милосърдие, а в същото време се самоубеждаваме, че да премълчим, когато ни казват, че 50 милиона евро ще отидат на вятъра, заради безумна далавера в Министерството на отбраната, е висша държавническа мъдрост.

  Е, драги мои български съселяни – за това, за което сме, дойде време да си платим!
  Хак ни е „ГЕРБ”, само не кривете физиономии: На такъв народ – такава партия, такова правителство, такъв лидер!
  Това е възможно най-българската партия!
  Това е възможно най-българското правителство!
  Това е възможно най-българският лидер.
  ГЕРБ” - със стила на своя лидер, търси легитимност и черпи подкрепа от най-тъмните кътчета на съзнанието на населяващата нашата коридорна държава с обслужващи функции тълпа от спасяващи се поеднично индивиди.
  Преходът може и да завърши с избирането на Георги Първанов за президент. Но социализмът ще завърши с краят на Бойко Борисов. ""

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 34. 34 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  До коментар [#26] от "nqma zna4ka koi":

  Разбира се, че не всичко беше перфектно допреди управлението на това нещо, което управлява сега. Голямата разлика е, че хората имаха положителни очаквания, сега хората с които говоря в най-добрият случай не очакват нищо. Всъщност инвестиционните потоци са най-добрата оценка за едно управление, защото инвеститорите гласуват с парите си. За една година чуждестранните инвестиции намаляха в десетки пъти и нито пропагандата нито химните на Веско - потта не могат да компенсират този факт.

 35. 35 Профил на vogon
  vogon
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И тея ще преизпълняват плана ... правя си един аналог с едни времена ...

  Сигурно в тетрадкана на ББ е записано

  Правилата на Мастър Т. Живков

  1. Преизпълнявай плана
  2. Винаги някой друг е виновен
  3. Шегувай се с народа
  4. Всеки който не е с теб е против теб
  5. Всяка заповед е предпоследна
  6. Ако някой от твоите згафи, отиди при народа и го спаси
  7. Ти си Бог
  8. Народа винаги търпи, мачкай го
  9. Нека образът ти е навсякъде
  10. Гледай като идот когато падаш

  Всички политиците са еднакви - обещават да построят мост там, където няма дори река.
 36. 36 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 605 Неутрално

  След тройната разсипническа мафия, управлението на ГЕРБ си е чист късмет. Най-после някой да дръпне спирачката. Сега лека-полека,за 7-8 години, ще се върнем там, където бяхме 2001-ва.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 37. 37 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#26] от "nqma zna4ka koi":

  Това да не си го преписал от "предаването" на Волгин "деконструкция". Комсомолеца се надпреварва да кани ДС-активисти поне през предаване и темите му се свеждат до подобни на твоят коментар мисли. Но не иронични.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 38. 38 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1254 Любопитно

  До коментар [#34] от "svoboden":

  Я ни светни кога започнаха да бягат инвеститорите - дали не беше втората половина на 2008, когато "нямаше криза"? Дали тази година инвестициите няма да са по-големи от миналата?
  Само за информация: "Камен Колев, заместник-председател на БСК: „Размерът на чуждестранните инвестиции в България за първите 5 месеца на 2009г. спрямо същия период на миналата година отбелязват спад с 54%."
  Какво стана с европейските фондове? Защо до миналата година бяхме нетен донор в бюджета на ЕС?
  Защо към септември 2008 резерва беше 12.5 млрд., а към юни 2009 - 8 млрд.? Защо бюджета беше на минус всеки месец освен януари и април през първата половина на 2009?
  Ех комунета, колко сте прозрачни.........
  "Хората се надявали тогава", вероятно да гепят нещо, явно повечето ти познати са на държавна ясла.
  Нещастници.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 39. 39 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Съдебната система се е превърнала в една затворена система.За магистрати се назначават деца и роднини на съдии или прокурори.Интересно как все те печелят конкурсите.Може би защото са по-умни от останалите?

 40. 40 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#1] от "latcho59":
  Обаче цъфна на паметната плоча ! Дар, демек, за светите братя от свети Бойко !

 41. 41 Профил на Naschenec
  Naschenec
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#15] от "faeton":

  Искаш да кажеш, че след три МЕСЕЦА ЩЕ Е ИЗПИТА ЛИ ?

  Ненавиждам цензурата , мразя цензурите !
 42. 42 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#11] от "Раз печки, раз кюнци":
  Като те гледам тебе - никакви шансове !

 43. 43 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#15] от "faeton":
  Нещо много голям оптимист си - няма да изкара 3 години.

 44. 44 Профил на walle
  walle
  Рейтинг: Неутрално

  И тази година докладът и от медии, и от политици се чете отгоре-отгоре, а най-вече не му се чете техническото приложение, което на моменти е пълна касапница http://www.euinside.eu/bg/news/cvm-report-on-bulgaria-2010

 45. 45 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Това ще е един рядко циничен и гаден коментар. Моля модераторуите, ако решите да го изтриете.

  Предлагам да вземе армията, да строи всичките съдии (лошите), да ги накара да свалят гащите и да се нагъзят и след това да събере всичките полицаи (добрите) да им го вкарат отзад.

  Ползите са очевидни - прави се реформа, поне всеки (лош) съдия ще може да каже, че в него има нещо добро (е, нещо полицейско, ама нейсе). На полицаите хем ще им платят вредни (все пак повечето съдийски задници са мъжки, а не всеки мъж, дори да му наредят, си пада по мъжки задници), хем може да се направят съкращения на тези, които не изпълнят заповедта и така министъра Дянков ще е на много, ама много голям кеф и още по-голяма икономия.

  Недостатъците са дребни - презервативи за участващите, армията може да не е достатъчна като численост, може на някой да му хареса, може да настане бой за колежките от администрацията - все пак и съдийки има, не само съдии) и о, ужас - все пак имаме независима съдебна система. Ако някой протестира - прас в страсбург глоба за държавата....Ама от всичките съдии не очаквайте всеки да протестира....ББ ше тропне и ще им изгони тези мисли от главите....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK