Дянков очаква поне 200 млн. лв. годишни икономии от съкращения в администрацията

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 515 Неутрално

  що не вземат да делигират права на друга държава или направо Брюксел , да поеме управлението на държавата и тогава наистина ще има големи икономии , ясно е че ние не може на този етап да се управляваме сами

 2. 2 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Икономики на предприемачеството и създаването на възможности срещу икономика на пЕстЕнето...кой ще победи ?

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 3. 3 Профил на Цапцарапов
  Цапцарапов
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ето съкращения-ето и нови плюещи по форумите!
  Голяма работа!

 4. 4 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Дано горните заявени реформи се изпълнят дори и само на 50%, ползите пак ще са огромни.

  Иначе не мога да разбера, защо в периода 2005/2008 тогавашното комунистическо правителство и пръста не си повдигна да извърши нужните реформи в администрацията? Та сега насред криза трябва месо да се реже...
  Всички предпоставки бяха налице: ръст на икономиката, нездравословно ниска безработица, май само воля е липсвало, ама как от безгръбначни комунисти воля да искаш... дай им на тях на хляба мекото, мандри да обират и заменки да правят...

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 5. 5 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1284 Весело

  Президента да не се ослушва като гърмян петел в царевица, ами и той да почва от единия край!!!...В неговото ведомство, освен раздут щат, има и конфликти на интереси!? Шуненаци, шуренайки, баджанаци, братУчеди....

 6. 6 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  РЕШЕНИЕ № 11
  от 30 април 1998 г.
  по конституционно дело № 10 от 1998 г.
  Няма съмнение, че по смисъла на чл. 116, ал. 1 от Конституцията държавните служители са замислени като траен, независим от политическите промени гръбнак на държавата, а тази функция изисква стабилитет на служебното им положение. Без служебен стабилитет не може да се постигне професионална квалификация на държавните служители, обезпечаваща надлежно изпълнение на възложените им функции.

 7. 7 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Трудна работа, Дянков. Пиявиците са се впили и нямат откачане.

  Иска ми се да успееш. Не 200млн, а 20млн. да успееш да им вземеш от зъбките, пак ще е глътка въздух за данъкоплатеца. Но едва ли. По скоро ако продължаваш да натискаш за съкращения, ще съкратят теб. Така се случва в БГ, пиявиците винаги печелят. Затова и няма оправия в тая държава.

 8. 8 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Смехории.
  Бас ловя, че ако Дянков беше чел между редовете предложенията на оделните ведомства, щеше да открие потенциал поне за още 3х по толкова намаляване на разходите.

 9. 9 Профил на umoren
  umoren
  Рейтинг: 507 Весело

  Колко каза министъра на МВР,че ще бъдат съкратените в неговото ведомство?Май нещо сънувам-той каза,че е "доволен от постиженията му през последната 1 година" цитата е по памет.

 10. 10 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Хм... На 18 юли бройката на тия дето щяха да ги съкращават беше 3000, ама днес гледам се е свила до 2500. За три дни - 500 човека оцеляха...
  Дотук - добре.
  Сега да извършим някои прости аритметични действия. Да разделим ония 200 милиона на тия 2500 души, после полученото число да разделим на 12 месеца. Сега религиозните мистици все някак си ще трябва да ги преглътнат. Получава се издръжка на лице от администрацията, месечно, по 6666.66 лв.
  Ич не ми се вярва.
  Не бе, шегувам се. Не е до вярване. Няма ведомство с такъв размер на "издръжката". Даже и лакомото МО не може да се справи с такива числа.
  Някъде, по тангентата, финасовият ни министър пак подхвърля едни числа, пак насъсква един плебс срещу друг. Не че му е за пръв път, ама взе да му става навик. С подобен тип информации, хвърля прах в очите на местния охлос.
  Да обясним. Със закриването на Фонд "Тютюн" Дянков спестява 116 милиона. От субсидиите за тютюнопроизводителите. Другите 84 милиона трябва да му дойдат от съкращението на агенциите, лабораториите, звена. Вервайте ми, няма да стане. Максимумът от тез усиля да е 50 милиона. Ама преко сили.

  Ecrasez l’infâme
 11. 11 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1284 Весело

  До коментар [#9] от "umoren":

  Сега има препоръка от ЕС за съкращения в МВР, така че Цветанов няма къде да избяга....

 12. 12 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  Поразшетайте се малко из образователната система. Повечето училища на ръба с бройката всъщност са били минимум 20% под нея. Оттам с гигантски измами, записване на 30-годишни „ученици”, роми, изгонени и т.н. мъртви души нужната за оцеляване бройка е вързана. При това всички директори се успокояват, че „навсякъде колегите така правят”, т.е. престъплението е от кавалерско естество.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 13. 13 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  Чакаме да видим, колко още месечното осигуряване на работниците ще се плаща с 6 различни платежни нареждания и колко още за държавна такса от 4 лева ще се плаща 3,50 вносна бележка в гишето на Сибанк

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 14. 14 Профил на barcelona
  barcelona
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#4] от "NPaine":

  ТАКА Е ПРИ "ЦОЦА"
  СОЦИАЛИСТИТЕ "ЦОЦАТ" И РАЗДАВАТ ХЛЕ'Б И ПЕНСИИ ..

  НО ЩЕ СИ НАМЕРЯТ МАЙСТОРА - СЛЕД 10-тина ГОДИНИ .. КАКТО В ГЪРЦИЯ, СОЦ.-МАЛЯКИТЕ СЕ ГЪРЧАТ СЕГА ..

  <>>>>><><><><><> BARCELONSKI <><>>>><<<<<<<<< >>>>>><><> ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА <><><<<<<<<<<< >> ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА <=> ДОЛУ ДЕПЕСАРЩИНАТА <<
 15. 15 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1284 Весело

  В образователното министерство има много плява. Освен това местните инспекторати, както и образователните отдели към кметствата са абсЕлютно излишнииии..... Техникумите бълват "специалисти" нетърсени на борсата, нека се окрупнят и минат към общините, които да регулират търсенето и предлагането?

 16. 16 Профил на umoren
  umoren
  Рейтинг: 507 Весело

  Благодаря "Dobrich" за пояснението-това е хубаво,а и наложително,само дето не разбрах ,защо веднага ме застреляха с -,че питам какво става със съкращенията в МВР?Чак толкова много милиционери ли има тук,че не дават човек да пита дори?

 17. 17 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 549 Неутрално

  И Тотьо Младенов е крайно време да даде "жертви".
  Че към неговото министерство са 12-13 000 души!!!
  Иначе подкрепям НАМЕРЕНИЯТА на Дянков. Дано да ги осъществи!

 18. 18 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  ТОй Дянков обещаваше, че ако до м.Май 2010 г. България не е приключила с т.нар. криза ще си подаде оставката, но сега мълчи като бит пед... .

 19. 19 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#10] от "Graf":

  И какво предлагаш - хептен нищо ли да не прави и да си остави нещата, както са си?

 20. 20 Профил на Георги Литвиненко
  Георги Литвиненко
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До граф:
  Не може да се гледа на издръжката на държавен чиновник толкова елементарно. При сливане на институции се освобождават цели сгради и намаляват средствата за поддръжка. Издръжката не е само заплата, реформата не е само съкращения.

 21. 21 Профил на robespier
  robespier
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Иконамиката,малките,средните фирми и семейният бизнес ще стабилизират държавата и ще я изведат от кризата.В България все още има знаещи и можещи ИТР кадри на който се дава мъзможност да работят още три години за осигорителен стаж.Единственият шанс за реализация на тези кадри е малкият и семеен бизнес.

 22. 22 Профил на leshii
  leshii
  Рейтинг: Неутрално

  това с уволненията е лесно и всеки може, особенно хора които са от скоро в България и са за малко. Искам да видя не как ще съкращава разходите, а как ще увеличи приходите - там е майсторлъка на един министър на финансите.

 23. 23 Профил на tonitod
  tonitod
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#10] от "Graf":
  Във внесеният за одобрение нов Закон за горите е направено предложение да се обособят шест регионални търговски предприятия, а съществуващите държавни горски и държавни ловни стопанства да са териториални поделения на тази структури. Идеята на реформата е в тези звена да отпадне бюджетната издръжка, най-общо казано.
  Това означава, че около 2000 души няма да са служители в държавната администрация, а в държавни търговски предприятия.
  При средна годишна издръжка на 1 служащ в териториалните поделения в сектора от 12000 лв, това прави някъде към 24 милиона.
  Но знае ли човек, какво е имал в предвид министър Найденов!


 24. 24 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1416 Весело

  Супеер, още 2500 безработни. Това, което се даваше като заплати сега ще се дава като помощи за безработни (щото държавните служители имат непрекъснати осигурителни права). 200 милиона икономии? Май ще стане като онзи кабел дето трябваше да докара милиарди, ама те взеха че го заобиколиха....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 25. 25 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Разстроено

  До коментар [#19] от "Знам и Мога":
  Очевидно не разбираш какво ти казвам. Казвам нещо простичко. Не му излиза сметката на Дянков. Лъже. ЛЪЖЕЕЕЕ говедото.

  До коментар [#20] от "Георги Литвиненко":

  И ти не си разбрал. В "издръжката" влизат и сгради и коли и телефони, факсове и тонер, тефтери химикалки, ток вода и капиталови разходи и заплати и данъци и осигуровки и горива ... Бе каквото се сетиш там, за благото на чиновниците.
  Лошото е, че даже не изваждате калкулатура на компа, за да проверите за каво иде реч. Средна месечна издръжка на 2500 души по 1750 лева. От чистачките, през шофьорите та до специализираната и обща администрация...И то по схемата спесетни 50 милиона. А до 80 милиона? А до 200 милиона?
  Да бе.

  Ecrasez l’infâme
 26. 26 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#23] от "tonitod":

  Тая вече сме я играли. Направо да си взимат Венци Върбанов за консултант.

  Ecrasez l’infâme
 27. 27 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Аз съм ли единствената, която вижда проблем в съкращенията??

  Първо това означава всички неизползвани отпуски да им се наплатят и после по 6 заплати обезщетения. И сетне? Докато тия няколко хиляди души си търсят работа ще им се заплаща 60% от заплатата като безработни.

  Освен това пише как се съкращават цели звена, не отделни бройки, а продецурите, процедурките и процедурчетата остават. Кога ще се поработи и върху намаляване на самата бюрокрация в администрацията??

  I don't want to believe. I want to know.
 28. 28 Профил на Naschenec
  Naschenec
  Рейтинг: 458 Разстроено

  До коментар [#8] от "Sir Humphrey":

  БРАВО ! +++++++++++++++++++++++++++++++++

  КОИ СА ИЗЛИШНИТЕ на ДЪРЖАВНАТА СОФРА :

  Министерство на правосъдието – 6442 служители С НАПЪЛНО НЕЯСНИ ФУНКЦИИ
  /тук влизат 4597 души в системата на затворите и 1462 съдебна охрана с неизяснен статут ЗАЩО , КОГО и от КОГО ОХРАНЯВАТ/

  Министерство на външните работи – 1700 (???? )
  / Голяма политика въртим с Нубия !... НЯМА ЩО !.../

  Агенция за приватизация – 79 души /какво толкова остана да се приватизира?!/


  Агенция по геодезия, картография и кадастър – 383 души

  Агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” – 691 души
  //ЛЕЛЕ-Е-Е, че те да не правят запасите за САЩ ?! А запасите ... все окрадени и ги няма !/

  Агенция за информационни технологии и съобщения – 836
  /лелее, Бил Гейтс ряпа да яде!/

  Агенция за метрологичен и технически надзор – 417 души
  / а има и комитет по стандартизация и Институт по метрология /  Изпълнителни агенции – 13 177 души, в това число:

  “Държавна мрежа за сигурност и отбрана” – 950
  /тя пък една сигурност и отбрана с тези "куки " и "овенни"-дано Бог да ни пази !/

  “Борба с градушките” – 723

  Агенция “Морска администрация” – 328 души
  /повечето от тях се трудят в...София?!/

  “Проучване и поддържане на река Дунав” – 190

  “Социални дейности на Министерството на отбраната” – 773/?!?/


  “Рибарство и аквакултури” – 340

  “Селекция и репродукция в животновъдството към министъра на земеделието и продоволствието” – 162

  “Сортоизпитване,апробация и семеконтрол” – 322


  Има и още изпълнителни агенции...

  Институт по метрология – 353
  /а видяхте, че има и Агенция за метрологичен и технически надзор – 417/

  Главно управление на архивите при МС – 4513 души
  /не архив, а планина – ама що тогава почти нищо не знаем за новата си история примерно?!/

  Държавни комисии/създадени със закон/ – 567 души, в това число:

  “За енергийно и водно регулиране” – 118
  /тия вдигат цените на тока и водата!/

  “За сигурността на информацията” – 97души
  /ха-ха-ха - егати сигурността у нас! А нали имаме и цяла Държавна мрежа за сигурност и отбрана” ?!/

  Та като гледам само до тук ... Дянков може да преизпълни плана си
  !Ало-о-о-о , ДЯНКОВ , спиш ли или се правиш на улав ?!

  Да продължавам ли с още предложения ? …
  Без хонорар и без нужда от " тристранката " ! ...  Ненавиждам цензурата , мразя цензурите !
 29. 29 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Последните дни от идеалното време за шокова административна реформа изтичат и ако не се възползваме следват мъки за всеки един. Нужно е да се достигне абсолютния максимум на икономиите и да бъдат поне 50 милиона на месец. Всеки който се чувства просто назначен и е на възраст над 40 години в администрацията трябва да си търси друга работа още от днес. Забавяния да се допуснат за служителите на възраст до 40 години и тези в неравностойно положение. Те са хората които се нуждаят от окуражаване. И трябва да се мисли за някакъв плавен вариант за намяляване на пенсиите месечно с по около 0,5 % процента, иначе от неизбежното шоково ще бъде шамар, който не заслужават да получат толкова лъгани хора.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 30. 30 Профил на tonitod
  tonitod
  Рейтинг: 1247 Весело

  До коментар [#26] от "Graf":
  Сакън, да се не чува!
  А и в Закона изрично се подчертава, че предприятията не подлежат на приватизация.
  При такова условие Венци няма да се навие.

 31. 31 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#29] от "Reveal": Не съм съгласна с Вас. И тези над 40-50 заслужават да работят и да имат прехрана. Всеки, който е бил в администрацията 15 години, стане на 40+ и го съкратят, го бройте трайно безработен. Безработният не само получава обезщетения, но и не внася осигуровки. Въпросът не е в това да си го преместим от единия крачол в другия.

  I don't want to believe. I want to know.
 32. 32 Профил на Naschenec
  Naschenec
  Рейтинг: 458 Гневно

  До коментар [#24] от "epoc":


  Това едва ли ще се случи, защото цялата тази кохорта ,представляваща " високоинтелигентния административен капацитет " на държавата, с компютърна грамотност и по два -три езика според "правилата" , незабавно ще бъде възприета с удоволствие от бизнеса и поканена да заеме високоплатени места там ...

  ТАКА Е , според бюджетните чиновници , които само от патриотизъм стоят по местата си !
  Според обикновенния данъкоплътец бюджетните служители се определят като ТЪРТЕИ , чучнали на държавната софра ...
  Бюджетните служби са АВГИЕВИ ОБОРИ , които задължително следва да бъдат почистени ОСНОВНО !...

  Съкращаването на хора и заплати е ОЗДРАВИТЕЛНА хирургическа мярка, която е ЖИВОТОСПАСЯВАЩА !!

  Така няма да се плащат ПРЕМИИ и ДОБАВКИ , СЛУЖЕБНИ КОЛИ, ШОФЬОРИ И ДЖИЕСЕМИ; заплати на СЕКРЕТАРКИ И ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ , поддръжка на СПЕЦИАЛНИ ПОЧИВНИ СТАНЦИИ И ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ХРАНЕНЕ , което все пак ще ни е кяра , ако " случайно " останат безработни бюджетните ни " гении " !

  И тук ще попитам " знаещите "за какво е необходимо да съществува изобщо Агенция за информационни технологии и съобщения с 836 щатни бройки , “Държавна мрежа за сигурност и отбрана” с 950 щатни бройки или Агенция “Борба с градушките” с 723 щатни бройки ? И още десетки и десетки знайни и незнайни "бюджетни герои " изсмукващи жизнените сокове на обществото ...


  А ЗАЩО ,например, да не се увеличи двойно норматива за учебна работа на даскалите, като се изравни работното им време с това на ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ работници и служители в страната , при което излишните бройки бъдат съкратени ?! Това ще доведе до поне 30 000 СПЕСТЕНИ ЗАПЛАТИ , които до сега се плащат излишно …


  И ЗАЩО ДЕМБЕЛИТЕ да не внасят своите здравни и социални осигуровки както всички останали българи!
  ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ от бюджетната сфера – и мързеливите даскали и тъпите милиционери и наглите „доктори „ и некадърните чиновници и малоумните „овенни „и корумпираните данъчни … !!

  БЕЗ изключения и БЕЗ КОМПЕНСАЦИИ !!!

  ТОВА СЕ ОТНАСЯ и за онези, които ИЗОБЩО НЕ ПЛАЩАТ –роми, тарикати , и всякакви други боклуци !

  ЗА ТЯХ ДА ИМА ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД ,ако не искат да плащат !!!

  Не може да не се съгласим и че „ пилеенето на пари никак не противодейства на депресията.
  Не антикризисна програма трябва сега, а антидепресивна.
  Само една такава е подействала досега: запушване на всички пробойни, от които изтичат ненужни разходи, а най –ненужните са точно протестиращите полицаи, военни , даскали, данъчни и още цяла кохорта ТЪРТЕИ , чучнали на държавната софра , свикнали само да лапат и да претендират …
  Бойко , Бойко , спиш ли или слушаш тъпаци , като този , който ти цитирах по-горе ?!

  Ненавиждам цензурата , мразя цензурите !
 33. 33 Профил на leshii
  leshii
  Рейтинг: Неутрално

  Интересно е, че Дянков не се позовова на двете големи проучвания на администрацията направени с цел оптимизирането и от МДААР и платени с няколко милиона евро. За какво ли платихме тези пари миналата година на международните консултанти?

 34. 34 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Ако не е Дянков да ги ръчка да съкращават ХРАНТУТНИЦИТЕ до сега да бяхме фалирали! Просот е трагедия и външно и армията и земеделието колко много хрантутници има.......НЕ Е ИСИТНА ВИ КАЗВАМ!

 35. 35 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Мацките с къси полички, любимките на Дани Бой, вече са влезнали и под кожата на Дянков! МОН няма да се пипа, особено змиярниците от регионалните инспенкторати!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 36. 36 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Миналата година, в деня след изборите в България, немският вестник "Франкфуртер алгемайне" излезе със заглавие "Изборите в България: фабриката за илюзии отново работи". Тогава естествено никой в България не обърна внимание на този анализ, в който се акцентираше върху мутренското минало на Бойко Борисов и съмнителната му управленска компетентност, предвид професионалния му бекграунд на телохранител и рекетьор.
  Сега, една година по-късно, мисля за всички малко на брой мислещи хора в тази държава стана ясно каква огромна грешка допуснаха заблудените овце, които миналото лято вкупом гласуваха за един съвършен простак, олицетворил в себе си всички най-негативни черти на българския характер - простотия, примесена с арогантност; лъготене по възможно най-селяндурския и елементарен начин от сутрин до вечер; перчене в стил квартален милиционер, с което отчаяно се опитва да прикрие личната си некадърност; непрестанна склонност към скатаване винаги, когато трябва да се...

  Прочитане на целия коментар свърши работа за 2 лева.
  Всичко това е ГЕРБ - партията, в която подобно на мръсната вода на повърхността изплуваха лайната и заляха управлението на държавата.

 37. 37 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#31] от "Milva":

  Знам, че е недопустимо да разделяме хората на възраст, но с оглед демографските процеси и загубената цяла година на криза т.е. на пропуснатата възможност се стига до безизходица в която не бива цената да плаща активното население. Напротив то трябва да е привилигировано и е хубаво да се въведе нещо като предпенсионен "червен картон" за всички в администрацията над 40 години, които искат да бъдат просто назначени и да си живеят на гърба на активното население. Редно да си търсят място в частния сектор наравно с всички други за да не пречат на активните и можещите в администрацията.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 38. 38 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#28] от "Naschenec":

  Е ти ме уби. И тия хранутници продължават едан година да ги държат? УНИКАЛНО! БЛАГОДАРЯ ТИ!

 39. 39 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#35] от "BBC":Грешка! Игнатов, не Дянков!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 40. 40 Профил на nikif
  nikif
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Поспрете се бе дебили! Когато ядохте кюфтаците ни ривахте, а сега ревете. Държавните служители им виновни, че са без работа. Да , вярно е, че трябват малко съкращения тук там ама когато се осигурявахте на 300 лв, а вземахте под масата 1000-2000лв никой не ви беше крив. По вашата грешна логика май най-добре да закрием цялата държавна администрация май. И какво ще стане като я закрием. Ами ще срутим държавата. Някой умник тука задавал ли си е въпроса защо държавния служител се казва държавен служител. Защото защитава интереса на държавата. А вие драги дебили, като се осигурявате на минимална заплата от 200-300лв защитавате интереса на частника с мотива да излъже държавата. И вие добре, че вземате повечко безотчетни парички и частника добре, че не ви плаща осигуровки върху тези парички. и кой ви каза, че държавния служител не си плаща осигуровките. Просто държавата не дава заплата, а после удържа ами направо си ги удържа без да влизат те в брутната заплата. Айде чао драги дебили.

 41. 41 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ше ме прощавате ама тва момче квото и да прави,то няна никаква визия как крябва да станат нещата.кото прилижиме и това че нещо му хлопа дъската,мисля че нарочно е сложен да разсипе държавата.апропо некой знае ли кво стана с оня украйнския кораб , дето това момче го изпиратства.

 42. 42 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#37] от "Reveal": Какво значение има на каква възраст е човек, ако си върши качествено и съвестно работата, за която са го назначили? Всички храним семейства! Нещата в крайна сметка опират до това колко е съвестен човек, не на колко години е. И не го казвам, защото съм прехвърлила 40 (на 28 съм).

  А аз се чудя защо е толкова трудно всички да разберат, че заплатите на чиновниците и обезщетенията за безработицата може да отиват в различни фондове, но идват от едно и също място: джоба на данъкоплатеца.

  I don't want to believe. I want to know.
 43. 43 Профил на tykker
  tykker
  Рейтинг: 455 Весело

  Ами що не вземат да съкратят цялата държавна администрация и да останат само Бойко, хер Флик и Цецо. Да станем като в Беларус и в Северна Корея - вся власть в Бойко.

  Тогава колко пари само ще се спестят, ехее..

 44. 44 Профил на nikif
  nikif
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#43] от "tykker":

  Хихихихи, ще настане супер купон. Защото няма да има кой да печата пари, няма да има данъчни, които да искат пари за данъци за пътища, детски градини, училища и др. Няма да има хора за контрол къде ще отиват благата. Всеки ще трябва да започне да сее за да може държавата да се изхрани. Ще се разменят стоки като по аспарухово време. На тебе кожа, дай жито. На тебе мляко, дай месо. Няма да има 240 дебелоглави в Народното събрание. Няма да има нищо, което да бъде наречено държава. Някой ако не е разбрал какво означава понятието държава да си направи справка. Но не би само можем да хулим държавните чиновници без да искаме да се погледнем в огледалото и да кажем. Какво е направил всеки за тази страна. Добре го е казал Кенеди "не питай какво ще направи страната за тебе, а кажи какво ще направиш ти за страната".Но това е в страната на неограничените възможности, а тук е България и е населена с българи като тези по-горе и почти толкова умни.

 45. 45 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Не се притеснявайте пиявици. Няма да разрешат на Дянков да ви изрита.

  Добрата новина за нас останалите е, че скоро БГ ще се сгромоляса тотално. Защото съкращенията на пиявиците е от жизнено значение за оцеляването на борда. Няма ли съкращения - няма борд.Без борда, България влиза във фактически вътрешен фалит. После идва МВФ. И тогава вече няма да има милост за пиявиците, просто ще им спрат кранчето

 46. 46 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#44] от "nikif":

  Лелей, те държавните хрантутници, всъщност били доблестни българи, светии, даващи живота си за просперитета на държавата.

  Странно защо, аз при всекидневния си сблъсък с тая сган се натъквам само на хитри, мазни, мързеливи чиновничета, гледащи жадно към поредния им клиент с цел да гепят някой рушветче за да си размърдат задниците и да свършат работа за 5ст. Мойте уважения към не повече от 5% съвестни чиновници. Ама другата сган - е няма как да ми е мъчно за нея

 47. 47 Профил на hama
  hama
  Рейтинг: 8 Гневно

  ДО#28
  Виж какво безполезник такъв...Аз съм учител вече 33год. и категорично заявявам,че държавата не е поела и 1лв. от моите данъци и осигуровки,така че спри да се правиш на интересен,защото си ярък пример на наглост и тъпота,но за това със сигурност, не са виновни учителите.Предполагам,че ако имаш дете,възпитавано от теб и се случи така,че аз му преподавам,трябва
  да ме пенсионират на 40год.

 48. 48 Профил на Carmina BULGARANA
  Carmina BULGARANA
  Рейтинг: 627 Неутрално

  ПРЕВЪЗХОДНО - НО КЪДЕ СА ОНЕЗИ КОМПЮТЪРНИ ПРОГРАМИ - КОИТО БИХА ЗАМЕСТИЛИ СЪКРАТЕНИЯТ ПЕРСОНАЛ? ВИДЯХМЕ СЪС СИМЕНС - ЩО СТАНА . . .

  ЛОЯЛНОСТТА Е ДВУПОСОЧНА УЛИЦА!
 49. 49 Профил на olovo
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на nikif
  nikif
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#46] от "niakoi_si":

  Да , прав си до някъде, че наистина в държавния апарат има немалко сган, но трябва дебело да подчертая, че и в другите останали сганта е малко по-голяма защото ще ти кажа, че съм го изпитал на собствен гръб. Отивам в една фирма за да ми свършат някаква работа. И всеки гледа да ти вземе паричките пък да ти свърши по-малко работа. Когато изляза от работа и отида в друг държавен апарат за да ми се свърши някаква услуга и се започва едно въртене ела утре, ела после, ела в шестък, ела на 31 февруари. И всеки те гледа в ръчичките. И за да стане по-бързо ето хоп едни 50 лв, едни 100 лв. Но трябва да кажа, че не всички са такива. Тези, които го правят по този начин наистина са сган и милост за тях не трябва да има, но да слагаш всичкото бюджетни на баламатума е тежка форма на късогледство.

 51. 51 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#47] от "hama":

  Приятел, за 33.год трудов стаж имаш 5 год, и 6 месеца отпуск така че не се оплаквай а като гледам в 16.32 часа не си на работа май а ..а

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 52. 52 Профил на buceva
  buceva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дано г-н Дянков да успее.Стискам палци.Нямаме друг изход,ако искаме държавата да си изпълнява функциите.Не може да съществуват един голям брой държавни и общински фирми,които от години са на загуба и се издържат от бюджета.Те са регистрирани по ТЗ ,не бива да са на издръжка на държавата!!!Да се приватизират или да се закрият.Не става въпрос само за заплати , а за сгради,транспорт,консумативи ,командировки и др.Частника не може да си позволи да е губещ и си оптимизира разходите,а държавните фирми могат!!!А за освободените специалисти -няма значение възрастта ,ако са ценни и компетентни и знаят езици ,частния бизнес ще ги поеме.За некадърниците и мързеливите няма работа.Аз лично съм съкращавана,два пъти бях на бюрото по труда.Сега съм в частния сектор и не искам да чуя за държавна работа.Трудно е но не е невъзможно да бъдеш икономически независим.Но има едно нещо ,това е негово височество пазарът.Там се вижда кой какво може.Нека да ги видя всички тези държавни служители на свободния пазар на труда и в реалния бизнес.

 53. 53 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Уважаеми Съфорумци,
  Как ще коментирате фактът, че един среден държавен служител си докарваше по 40 000 до 60 000 лева нетен годишен доход? Защото това са фактите отпреди година! Те освен заплатите си получаваха бонуси, премии, бонуси, преференции, и пак извънредни бонуси - информация от много първи ръце!!!
  Така че 200 млн. лева е капка в морето сметнете колко хора засяга тази сума, нищожен брой!
  Смешни са реформите на министър Дянков, трябват съкращения с 40-50% на държавния апарат, включително и на депутатите, иначе оправия няма да има!!!
  Така че всички сектори на държавната администрация трябва да бъдат засегнати, не в абсолютизирани стойности, а в конкретни данни - къде в кой отдел, колко хора, на какви като брутна сума заплати са били, по какъв критерий се отсяват, обективен ли е!!!
  Хайде стига шуробаджанащина, парвенюшки номера и номенклатурен цинизъм!!!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 54. 54 Профил на nikif
  nikif
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#52] от "buceva":

  Госпожа ли си, госпожица ли си само да ти кажа, че държавата не е бизнес или пазар на който да продаваш картофи и и тикви. Ако не си погледнала темата погледни я и после коментирай. Щом си била два пъти на бюрото по труда значи наистина си "ценен кадър". И за твоя информация само да ти кажа, че имам предложения от фирми още с излизането ми от държавния апарат са готови да ме глътнат. Не си мисли, че всички са некадърници. И не знаем езици. И не можем да работим с компютъра на каквито си искаш програмни продукти. И не си разбираме от работата.

 55. 55 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До # 36 от "liolio"

  "Сега, една година по-късно, мисля за всички малко на брой мислещи хора в тази държава стана ясно каква огромна грешка допуснаха ........."

  Приятел, трезвомислещите хора не го разбират сега и хич не са малко в процентно изражение! Те знаеха какво се задава и какво ще се получи, от това как активно се работеше през последните 5 години, за да бъдат поставени в матова позиция и да бъде осигурена тяхната избирателна пасивност!
  "Заблудените овце", както се изразяваш, бяха прикоткани "да помагат", с повтарянето на една и съща "мантра" непрекъснато, че врагът е ясен и просто трябва да се прамахне, за да тръгне всичко по мед и масло.
  Разбира се, имаше и страхове, че сценарият може и да не се осъществи, затова към първите имаше призиви, въпреки всичко да участват, избирайки по-малкото зло!
  Сега, след една година, се виждат резултатите от психологическата манипулация, бруталният популизъм, мутренските прийоми за управление и превръщането на държавата в еднолично търговско предприятие!

 56. 56 Профил на ZEN
  ZEN
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Не че нещо против, ма функционално как ще седят нещата. Че да се маха е лесно, ма да се мисли не е. И гледам, че това второто на хер Флик не му се отдава много.

 57. 57 Профил на nikif
  nikif
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ivan Petrov":

  Лелеееее от 40000 до 60000 лв нетен годишен доход. Къде ги тия пари. Господин Петров, нещо да не би да сте слънчасали, че нещо много горещо беше напоследък. Дано да падне малко дъжд.

 58. 58 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#54] от "nikif":

  Прощавай, ама не разбрах кой е Тати ти и Дядо ти?
  Вие от яката номенклатура ли сте или от редовата???
  'Щото работа за вас винаги има, ако не е при вуйчо, ще е при брат'чеда, които правят бизнес с държавни протекции и пари...
  Аз, не се оплаквам мен и хед хънтинг агенции ме издирват и омайват, ама Аз ставам по-гърбав от тая работа, а не чак толкова богат и безгрижен, колкото сте вие!!!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 59. 59 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Още веднъж скандалното радкритие на наш колега съфорумец:

  Ето РАЗКРИТИЕ НА КОЕЛГА ОТ ДНЕВНИК ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ:

  КОИ СА ИЗЛИШНИТЕ на ДЪРЖАВНАТА СОФРА :

  Министерство на правосъдието – 6442 служители С НАПЪЛНО НЕЯСНИ ФУНКЦИИ
  /тук влизат 4597 души в системата на затворите и 1462 съдебна охрана с неизяснен статут ЗАЩО , КОГО и от КОГО ОХРАНЯВАТ/

  Министерство на външните работи – 1700 (???? )
  / Голяма политика въртим с Нубия !... НЯМА ЩО !.../

  Агенция за приватизация – 79 души /какво толкова остана да се приватизира?!/


  Агенция по геодезия, картография и кадастър – 383 души

  Агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” – 691 души
  //ЛЕЛЕ-Е-Е, че те да не правят запасите за САЩ ?! А запасите ... все окрадени и ги няма !/

  Агенция за информационни технологии и съобщения – 836
  /лелее, Бил Гейтс ряпа да яде!/

  Агенция за метрологичен и технически надзор – 417 души
  / а има и комитет по стандартизация и Институт по метрология /

  Изпълнителни агенции – 13 177 души, в това число:

  “Държавна мрежа за сигурност и отбрана” – 950
  /тя пък една сигурност и отбрана с тези "куки " и "овенни"-дано Бог да ни пази !/

  “Борба с градушките” – 723

  Агенция “Морска администрация” – 328 души
  /повечето от тях се трудят в...София?!/

  “Проучване и поддържане на река Дунав” – 190

  “Социални дейности на Министерството на отбраната” – 773/?!?/


  “Рибарство и аквакултури” – 340

  “Селекция и репродукция в животновъдството към министъра на земеделието и продоволствието” – 162

  “Сортоизпитване,апробация и семеконтрол” – 322


  Има и още изпълнителни агенции...

  Институт по метрология – 353
  /а видяхте, че има и Агенция за метрологичен и технически надзор – 417/

  Главно управление на архивите при МС – 4513 души
  /не архив, а планина – ама що тогава почти нищо не знаем за новата си история примерно?!/

  Държавни комисии/създадени със закон/ – 567 души, в това число:

  “За енергийно и водно регулиране” – 118
  /тия вдигат цените на тока и водата!/

  “За сигурността на информацията” – 97души
  /ха-ха-ха - егати сигурността у нас! А нали имаме и цяла Държавна мрежа за сигурност и отбрана” ?!/

  Та като гледам само до тук ... Дянков може да преизпълни плана си
  !Ало-о-о-о , ДЯНКОВ , спиш ли или се правиш на улав ?!

 60. 60 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ще обобщя накратко:

  Един умен директор се обгражда с умни подчинени, защото знае, че има работа, която трябв ада се свърши. Докато един тъп назначава само по-тъпи от него, само и само да не го изместят от мястото му. Лощото в администрацията е, че умните имат склонност да напускат за по-добра работа/по-висока заплата, а тъпите да се размножават, щото работата нараства, а те не са в състояние да я свършат.

  Като изключим това и празните Ви дрънканици, как според вас ще се спестят 200 милиона като 2500 държавни служители се пуснат на борсата и вместо заплати почнат да получават помощи за безработни? Ще закриваме структури и ще продаваме имоти на търг ли? Ще продаваме ведомствените коли ли? Ха де? Графа ви го сметна, ама кой да чете....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 61. 61 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#57] от "nikif":

  При нас е сушева годината, в криза сме, нали сме простосмъртни, ама при вас явно не е така, държавни пари 'бол, парвенюшки отрочета - 'бол, а 'бе с баба ятачка и дядо партизанин да е човек в днешно време!
  Защо не изтрепаха топ номенклатурите, както в Румъния, че сега да не е национална гордост и манталитет да се краде народното богатство и да се прецакват безценните данъкоплатци!!!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 62. 62 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1005 Любопитно

  До коментар [#10] от "Graf":

  За тебе май издръжката на една административна структура са само и единствено заплатите на чиновниците?
  Сгради, автомобили, командировки, консумативи - интересно кой ли ги плаща?
  Авно не си работил на "ръководна длъжност" щом не са ти ясни такива елементарни неща........

  Знанието е сила, информацията - власт
 63. 63 Профил на papech
  papech
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Съкращаването е начин на харчене, а не на пестене. Сигурно трябва да се направи оптимизация, но защо Дянката доведе нещата до тук? Другите държави излизат от кризата, ивнестират в проекти, създаваха програми за заетост, а тук панацеята за излизане от кризата била да дръпнем шалтера на държавата! Малоумник!
  Какво ще кажете за простичката сметка: за да се съкратят 240 чиновници от ДАНС са нужни 12 милиона за обезщетения.Ха сметнете колко ще вземе всеки съкратен! Да, 50 000 лева!!!!!!!!! Егати и богатата държава, егати и намаляването на разходи!!!!!! А полицията - 60 000 души!!! Нашата полиция е най-раздутата, най-неефективна, генерираща престъпност, простака ченге взима повече от учител, от лекар и гледа как децата се дрогират, как се напиват, въртят наркоканали, проституция и пак те са най-нужни във време на криза? Хайде моля! Че имат и претенции да взимат колкото съдиите!!!

 64. 64 Профил на papech
  papech
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Като прочете човек мненията във форума и разбира защо в ада до казана с българи няма дявол - ами българите при опит някой да покаже главата си от казана го дърпат вътре! Ето това сме ние - много радост, народна радост от съкращенията! Дето кадват шопите - я не сакам яз да съм добре, а Вуте да е зле! Май най-добре се чувстваме когато ни настройват един срещу друг: леви срещу десни, млади срещу стари, частници срещу държавни.... а бе, с една дума дяволи, пардон управници не ни трябват, ние сами ще се изтербим! И после що сме най-бедните и сме най-зле! Щото си го заслужаваме!

 65. 65 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 687 Весело

  Хмммммм от половин час никой не коментира.
  Абе чиновниците вие и служебен интернет за коментари ли използвате?!
  Значи ще има полза от съкращенията на Дянков.
  Дано да успее и още толкова да съкрати.
  Нека да пристигат при нас в частния бизнес да им припомним, че на работа се отива за да се работи, а не да се садят градинки във фейсбука

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 66. 66 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Абе кратункьовци/галено на тиквеници/,
  Да сте си задавали въпросът защо Египет и Китай съществуват от как има свят? Защото имат чиновници! Най-важното нещо в държавата е чиновникът, писарят в Египет, написано е на папирус преди почти 5 хил години, а най-лошото голтакът като вас, това са га написали даже по-рано.

  Марш да работите, че говедото окраде хазната!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 67. 67 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 687 Гневно

  До коментар [#47] от "hama":

  А ти драги марш навън в двора. Виж на какво прилича училището, бурени и мръсотия.
  Какво правиш лятото? Лъскаш си стола, или охраняваш стаята. Хайде холан. По добре през ваканциите заплатите ти да се дават на някой с косата и баданарката. Та като дойде време за училище децата да влязат в чисти и поддържани помещения.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 68. 68 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#66] от "др. Иванов":

  Да но и в Египет и в Китай държавен чиновник като сгреши и са режели тиквата. За по големи прегрешения виж какви са законите на Хамурапи.

  А ние драги работим. Не сме спрели. Щом толкова хрантутници и лешпери носим на гърба си!

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 69. 69 Профил на Стак
  ****

  Този коментар беше изтрит в 07:33 на 22/07/2010 от неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK