Възстановено е подаването на ток в района на "Слънчев бряг"

Възстановено е подаването на ток в района на "Слънчев бряг"

© Георги КожухаровЗахранването в мрежата на ЕВН България в района на "Слънчев бряг" е възстановено, съобщи БТА.


След съвместна работа на аварийни групи на ЕВН и НЕК в 18,18 ч. е възстановено захранването по авариралия електропровод, собственост на НЕК, в района между подстанции Хоризонт и Слънчев бряг.


Влиза в сила въведеният по-рано през деня от НЕК ограничителен режим на електроснабдяване за района северно от Бургас. Той ще бъде по схемата - един час със захранване, последван от един час без ток и се въвежда съгласно Закона за енергетиката.
Режимът бе въведен след скъсване на проводник и усукване на стълб от електропровод 110 киловолта "Галатея", собственост на НЕК, намиращ се на територията на област Варна. Авариите прекъснаха електрозахранването, подавано по Черноморието северно от Бургас в края на 22 юли.


Целта на въвеждането на режима е да се предотврати възникване на нова авария в следствие претоварване предвид високото потребление в разгара на летния туристически сезон по Черноморието. Той ще е в сила до отстраняване на повредения стълб от 110-киловолтовия електропровод, което се очаква да се случи до края на утрешния ден.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK