Прокуратурата започна разследване срещу неизвестен извършител за огласени от Дянков данни

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Нещо започнаха да надигат глас, а?

  Какво обеща БоБо? Помните ли?

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 2. 2 Профил на smehurko
  smehurko
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Майтап бе Уили-Орешарски го е сключил и нарочно пита,за да може ако му отговорят да сезира прокуратурата,ако не да вика-не ми отговарят.Комунистическа мерзост.

 3. 3 Профил на smehurko
  smehurko
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ББ обеща всички досиета отворени и всички ченгета вън-ако не го направи те ще му сложат капата.

 4. 4 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Защо извършителят
  неизвестен остава,
  след като Дянков
  ги огласява?!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 5. 5 Профил на Barmolino
  Barmolino
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Пицата май свърши и сега си нямат какво да правят

  Колкото повече толкова повече!!! Казал Мечо ПУХ и бръкнал в Кацата с МЕД.
 6. 6 Профил на зограф
  зограф
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Понеже си нямат си друга работа, та накрая си намерили!
  Кой и за какво плаща на тези прокурори? Пълна тъпотия.

 7. 7 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 996 Любопитно

  А, как звучи само "Прокуратурата повдигна обвинение срещу НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ за ОГЛАСЕНИ ОТ ДЯНКОВ данни". Кое в случая му е неизвестното на Дянков? Загубил се е в някоя от самоличностите си- топ икономист, спасител на еврото, създател на балансирани бюджети?

 8. 8 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Е изцепи се неподготвен тогава. Сега да си нови последствията.

 9. 9 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Неутрално


  ТУК НЯМА АМНИСТИЯ ВЕЧЕ ....

  САМО ЗА КОАЛИЦИАТА БСП & ДПС ИМА ..

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 10. 10 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1116 Разстроено

  Значи Р.Овч. няма да бъде разследван, а Дянков ще???

  Егати...

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 11. 11 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 506 Неутрално

  мисля че тоя е пътник вече

 12. 12 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Голям ПР си направиха ДПС и комунягите....първо онази смешка в Кърджали, а сега и това......като нищо след 3 години отново да си ги изберем да ни управляват....

 13. 13 Профил на Blag
  Blag
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Когато в една държава не се случва нищо важно, новини няма и се започва с глупостите - онова в Кърджали, папките на Станишев, сега пък данните на Дянков; както казва народът "замерят се с л*йна".

 14. 14 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ КОЙТО Е ИЗВЕСТЕН - български финансист, заместник министър-председател и министър на финансите в осемдесет и седмото правителство на България с министър-председател Бойко Борисов.

 15. 15 Профил на Хиндо Ташаклийски
  Хиндо Ташаклийски
  Рейтинг: 395 Весело

  Исяко - едното вице си отива щото е дебил (Цветанов), другото вице (Дянката) си отива щото 1) не може да докаже как изплаща ипотеката в САЩ с 2200 долара заплата туканка и 2) щото дрънка неподготвен и издава класифицирана информация, застрашаваща националната и финансова сигурност.
  Уорлик, намесвайте се !
  Борисов, к'во става ?

 16. 16 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Симеон Дянков е роден в София на 13 юли 1970. Неговият прапрадядо Михо Минков-Гълъба е бил търговец от чорбаджйски род и депутат в първото Велико народно събрание, заседавало, веднага след приемането на Търновската конституция от Учредителното събрание, по избирането на български княз (избран е Александър I). Симеон Дянков завършва Гимназия за чужди езици „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч, известна като Немската гимназия. След завършване на гимназия се явява на кандидатстудентски изпити, където изкарва най-високи оценки за цялата страна[източник?] и се записва във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ (днес Университет за национално и световно стопанство), специалност "международни икономически отношения", възползвайки се от нововъдената след 1989 година възможност да не отслужва веднага, а да отложи казармата, след завършване на университет.
  След 10 ноември 1989 се премества във Виенския университет (според Иван Славков е изпратен във Виена през 1988 от Знаме на мира на Людмила Живкова ), а след това в Свободния Университет на Западен Берлин. През 1991 г. заминава за Питсбърг, където защитава докторантура по международни търговски и финансови отношения в Университета в Питсбърг. По-късно получава степен „доктор на икономическите науки“ от Мичиганския университет.
  През 1995 г. постъпва на работа в Световната банка, където достига до поста главен икономист на вицепрезидентското поделение "Финансов и частен сектор" (английски: the Chief Economist of the Finance and Private Sector Vice-Presidency), което работи по развиващата се световна финансова криза.[6]
  Паралелно на работата си в Световната банка изпълнява и длъжността директор на научен център по икономика в Харвард. Там се среща с Андрей Шлейфер, с когото през 2003 г. публикува съвместно с изследване „Правене на бизнес“ (Doing Business Report относно състоянието на свободния пазар в бившите страни с прекалено регулирано държавни стопанства от социалистическия лагер), което е отразено от американските медии.
  От 2004 до 2009 г. Дянков е асоцииран редактор на „Списание за сравнителна икономика“ („Journal of Comparative Economics”).
  Идеи Любим икономист на Симеон Дянков е Нобеловият лауреат Фридрих Хайек, основен пропонент на класическия либерализъм и свободния пазар, а като любима икономическа теория посочва тази за съзидателното разрушение (creative destruction) на Йозеф Шумпетер.
  Макар, че Симеон Дянков твърди, че не е политик, а предимно е специалист финансист, все пак заемайки постове като министър на финансите и вице премиер, може да се каже, че това е политическа кариера.
  Политическа кариера През февруари 2009 г. Бойко Борисов е на посещение във Вашингтон, където е поканен на т.нар. молитвена закуска с президента Барак Обама. Борисов посещава и централите на Световната банка и МВФ, за да проучи какви са ефикасните мерки за борба с надвисналата тогава световна финансова криза. Сред поканените на срещата е Симеон Дянков в качеството си на икономист на отдела на Световната банка по антикризисни мерки. Борисов пожелава да разговаря с Дянков след официалната среща и на разговорът им "на 4 очи" Дянков спечелва Борисов, след като му излага свои оригинални решения и предложения за излизане на България от световната финансова криза.
  Вицепремиер и финансов министър След като Симеон Дянков е предложен от Бойко Борисов за вицепремиер и финансов министър и съответно избран за член на българското правителство в пресата се появяват публикации, че Симеон Дянков бил имал двойно гражданство – българско и американско. Самият Дянков публично заявява, че ще се откаже от американското си гражданство, за да изпълни изискването на чл. 110 от Конституцията на Р България, според който членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители. По-късно пресслужбата на Министерството на финансите е разпространява декларация, че „г-н Симеон Дянков е български гражданин, който през годините на служба в Световната банка е бил с дипломатически статут. Световната банка е международна финансова институция, в която работят и сътрудничат експерти от цял свят, а нейният централен офис е разположен във Вашингтон, САЩ. Назначаването на г-н Симеон Дянков на позицията вицепремиер и министър на финансите не е в разрез нито с Конституцията на Република България, нито с някой от законите на страната.“
  Като вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков координира работата на министерствата на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните, на икономиката, енергетиката и туризма, на регионалното развитие и благоустройството, на здравеопазването, на околната среда и водите, на образованието, младежта и науката, на държавните агенции по горите и за метрология и технически надзор и Национална агенция „Пътна инфраструктура”, като следи и за дейността на агенциите за приватизация и следприватизационен контрол, за ядрено регулиране, за оценяване и акредитация, за професионално образование и обучение.
  Дейностите на държавните комисии за енергийно и водно регулиране и за стоковите борси и тържищата, Комисията за регулиране на съобщенията, Патентното ведомство, Националния статистически институт и Националния компенсационен жилищен фонд също се координират от Дянков.
  Малък бюджетен дефицит През август 2009 г. (първия месец от встъпването на Дянков в длъжност) бюджетният дефицит е съкратен петкратно чрез анулиране на капиталови разходи от правителството, предвид предизборното обещание на ГЕРБ да няма дефицит за годината. До края на 2009 г. дефицитът спада до 0,8%, за което Дянков и България получават похвали от икономисти и политици. Според икономисти дефицитът от 500 млн. лв. се дължи на нереалните очаквания на Дянков за приходи от митниците. Той обаче е най-ниският за ЕС (за сравнение за същия период в Германия е 3,2%[15], в Гърция - 12,7%, а средният за еврозоната е 6,4%). Заради успешната макроикономическа политика агенция „Стандард енд Пурс” променя на 1 декември 2009 г. перспективата за България от „негативна” на „стабилна”. България е единствената в ЕС, която получава подобна оценка от началото на финансота криза.
  На втория конгрес на ПП ГЕРБ Дянков настоява делегатите да работят за втори мандат на партията, за да бъдат завършени успешно стартиралите реформи, които според него ще издигнат България до нивото на средноевропейска богата държава.
  Резиденция Бояна През декември 2009 година в. "168 часа" съобщава, че Симеон Дянков живее със семейството си в резиденция "Бояна", без да плаща наем, във вестника се твърди, че по закон такова право имат само премиерът, президентът и председателят на народното събрание на България (всъщност не се уточнява за кой закон става дума и това дали такъв съществува остава под въпрос). В предаването „Неделя 150” на БНТ Симеон Дянков казва "Нямам охрана, няма никакви специални грижи към мене. Плащам си за обучението на децата и за обучението им по български език, за пране, за гледачка, когато се наложи, за храна". В интервю за в. "168 часа" от 8-14 януари 2010 г. Дянков казва: „Искам да уточня, че не живея в представителната част (на Бояна) и сам си плащам за всичко - храна, обслужване, пране, гледачки. Всичко.“
  Бюджет 2010 Оценки Сблъсъкът между опозиция и управляващи беше фокусиран върху това дали Бюджет 2010 е антикризисен или не.
  Според изказване на министър-председателя Борисов при обсъждането на проектозакона, отразеният в него сценарий за развитие на българската икономика няма алтернатива, всяка промяна на заложените параметрите е опасност за излизането на страната от кризата. Според финансовия министър Дянков проектобюджетът за 2010 г. е насочен към повишаване на покупателната способност на всички българи и може би най-силната заявка на България за влизане в еврозоната.
  Според Симеон Дянков проектобюджетът посочвал, че кабинетът няма да позволи рязко намаляване на заплати и пенсии, каквото се случва в съседни страни.
  Експерти, свързани с опозиционните партии, критикуват приетият без дебати от 41-то Народно събрание бюджет.
  Този бюджет е определен като балансиран, предвид условията на световна финансова криза.
  Финансиране на БАН На 13 ноември 2009 г., на 65-годишнината от създаването на Съюза на учените в България президентът Георги Първанов по повод Бюджет 2010 се застъпва за по-високо финансиране на науката като анти-кризисна мярка, която ще издърпа България по-напред след кризата. В отговор Дянков извиква „Скандал!“ и заявява, че не дава повече пари за учените в Българската академия на науките, които нарича „феодалните старци“, визирайки възрастта им и нереформираните структури на БАН и казвайки, че са „приятели на президента Първанов“. БАН отговаря същия ден на критичните изказвания на Дянков с декларация.
  Скандали Защита на плоския данък
  В средата на месец септември 2009 година президентът на България Георги Първанов лансира проект за икономическа програма, изготвен на експерти от Икономическия институт на БАН[източник?] по негова инициатива, съдържаща идеи за коренно нова данъчна политика. Предложението на БАН е за 1000лв необлагаем минимум и две прогресии от 10% и 20%. Още преди да е публикувана, по информация за нея от медиите, Дянков определя идеята за премахване на плоския данък, въведен в България година по-рано от правителството на Сергей Станишев, като „малоумна“. След изказването на Дянков, премиерът Бойко Борисов, който е критикуван тогава и от опозицията (БСП и ДПС), и от поддържащите го партии (Синя коалиция, РЗС и Атака), и от президента, че няма антикризисна програма, съобщава, че правителството незабавно ще обсъди такава.
  След запознаването на Дянков с изготвената програма, той я определя, въпреки някои положителни мерки като „План Жан Виденов 2“. На квалификациите на Дянков Първанов отговаря, че „един министър се опитва да го играе премиер“.
  Депозиране на фискалния резерв На международна дискусия за реформите в страните нови членове на ЕС, организирана в София от Институт "Отворено общество" и Световната банка, Симеон Дянков предлага идеята част от фискалния резерв на България (в размер на 8 милиарда лева към датата на предложението) да се сложи на депозит в търговски банки за по-висока доходност. Едновременно с предложението Дянков повторя и друга своя идея – малка част от резерва на НЗОК, който също е в БНБ, също да се вложи в търговските банки за по-висока лихва.
  Политици и икономисти отхвърлят екстравагантното хрумване на Дянков, като подуправителя на БНБ Калин Христов посреща хладно идеята, която не е нова, а е лансирана сред обществото от Милен Велчев и неговия заместник Красимир Катев още по време на управлението на правителството на Симеон Сакскобургготски. Междувременно става ясно, че Пламен Орешарски и Иван Искров през 2008 година са изпреварили Дянков, и реализирали предложението му, сключвайки тайно споразумение за слагане на депозит в търговски банки на голяма част от фискалния резерв на България.
  Ведомства в провинцията На 10 ноември 2009 година на среща с предприемачи във Варна Дянков лансира идея най-малко 3 министерства и няколко държавни агенции да се изнесат от столицата в провинцията. Като аргументи привежда „пестенето на време“ и отпадане на функциите, които държавата дублира с общините. Като възможни градове, където да бъдат преместени учрежденията, Дянков сочи Варна, Пловдив и Бургас.
  Идеята е подкрепена от председателят на парламентарната комисия по местно самоуправление и регионална политика Любен Татарски - депутат от ГЕРБ и бивш кмет на Разлог и председателя на Българската стопанска камара Божидар Данев.
  Бюджет 2010 Приемане В проекта на Закон за държавния бюджет за 2010 г. на правителството на Бойко Борисов се оказва, че е допусната грешка, определена по-късно като „техническа“, от финансовото министерство, и от министерството на труда и социалната политика за помощите за отглеждане на близнаци и еднократното подпомагане на майки студентки. Симеон Дянков категорично отказва да коментира отлагането за юли 2010 г. на увеличение към добавките към вдовишките пенсии и накъде ще бъде пренасочен освободеният от това финансов ресурс.
  Бюджет 2010 бива приет на първо четене без дебати. На второ четене обаче дебатите продължават 17 часа и приключват в ранните часове на 2 декември 2009, с което се нарушава парламентарната традиция Законът за държавния бюджет да се приема в последните дни на календарната година.
  За закриване на БАН След противоречията възникнали по повод фразата "феодални старци", както и твърдението, че в БАН не се прави наука по повод Бюджет 2010, в предаването "Неделя 150" на БНР на 13 декември 2009 г., чрез спорния, с оглед резултатите от извършения европейски одит на БАН, аргумент, че България е на последно място по конкурентоспособност на науката, Дянков отправя упреци не към нивото и качеството на научния продукт на БАН, а към академията като институция, място и средище за научен обмен. Дянков подържа мнението си, че БАН следва да се закрие, а научните ѝ институти да се влеят или да минат под шапката на множеството университети в България, като в подкрепа на становището си, заявява, че освен автор на „най-добрата антикризисна програма в света”, е и създател на „научен институт за приложна икономика и психология в най-великия университет в света - Харвард”.
  Приноси Дянков създава Ideas42 заедно с Антоанет Шоар (МИТ Слоан), Елдар Шафир (Принстън) и Сендхил Муленатан (Харвард), Ideas42 е тинк-танк, съвместно между IFC (Световна банка) и Харвардски университет.
  Семейство Симеон Дянков е женен за американката Керълин Фройнд, с която имат двама сина. Семейството ѝ е от еврейски произход с корени от Тимишоара. Съпругата му до пристигането на семейството в България работи във Федералния резерв под ръководството на Алън Грийнспан, а малко преди преместването им в София, получава покана за антикризисния екип на Барак Обама.
  Тъст на Дянков е физикът Питър Фройнд. Преподава в Чикагския университет. Има приноси в основите на струнната теория, по-специално в 26-мерния модел на Вселената. Тъщата на Дянков е професор по психология в Чикагския университет.

 17. 17 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  Орешарски е изключително противен крадец. Колко милиона струва подписът му? Как така от кандидат кмет на СДС стана депутат на БСП, че и техен министър. Значи той правил безобразия, виновен Дянков, че ги огласява. Отвратително.

 18. 18 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 569 Весело

  До коментар [#9] от "barcelonski":

  Точно така Каталунски. Не му е дошло времето. След 3 години и те ще си спретнат техния.

  pastor
 19. 19 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Това е от Уикипедия - Симеон Дянков, проблеми с Плюс-Минус ли имате ?

 20. 20 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#16] от "latcho59": Това е от Уикипедия - Симеон Дянков, проблеми с Плюс-Минус ли имате ?


 21. 21 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#14] от "latcho59": Това е от Уикипедия - Симеон Дянков, проблеми с Плюс-Минус ли имате ?


 22. 22 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#16] от "latcho59":нещо се не връзва работата , явно се послъгваздраво , роден е 70 година , кога завърши средното образование , кога го приеха в УНСС , кога се премести
  във Вина и т.н.т , трябва петилетките да ги е вземал за по едно година , и като е толкова кадърен що му съкратиха отдела , много се лъже , по бавно , не ядем доматите с коловете , а пък инещо друго - едно е да знаеш , друго е да можеш и трето е даго направиш

 23. 23 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#16] от "latcho59":"Андрей Шлейфер" ТОЯ ОСЪЖДАН ЛИ Е И ЗАЩО.

 24. 24 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Историята се повтаря с тази, от времето, когато ченгето Вълчев беше управител на БНБ. И той така пълнеше гушите на частните банки (за благозвучие ги наричаше "търговски" и след това - ни лук ял, ни на лук мирисал. Защо прокуратурата не дръпне него и орешарски за източване финансите на държавата в съмнителни каси?

  Впрочем, аз пък какво питам: защо прокуратурата....еди какво си. Като знам кой е патрона на прокуратурата.

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 25. 25 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Престъпление имаме тогава когато е изпълнено деянието описано в НК и то е общественоопасно.Кое е общественоопасното,че Дянков разгласи престъпен акт на БСП и сие?Май прокурорите в случая действат общественоопасно?

 26. 26 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Няма нищо тайно, което да не стане явно.

  Какви са тези глупости - Гриф ,,Секретно" - Симеон Дянков е на Власт и ще огласява каквото му хрумне.

  Тези от БСП май за 65 години не можаха да проумеят какво значи ВЛАСТ и как тя се прилага според както дойде на чалъм от Властимащия.
  Законите, Парламента - това е прах в очите на стадото.

  Върви народе към невежеството, смело към Властта върви, дано ти провърви.

 27. 27 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Скука. Даже във форума се е настанила скуката.
  Баф маа му..
  Тия що не ги пуснат дваесет дена в отпуск. Всичките. Министри, депутати, прокурори и тъпи полицаи.. Може пък, да вземем, докато се плацикат из разни водоеми, да започнем да се поооправяме.
  Тъй де. От неистовите им усилия е видно, че файда няма. Да бягат да почиват, че каталясахме от напъните им вече. А ние, ей така - в скуката, може и да намерим нещо по разумно за занимавка.

  Ecrasez l’infâme
 28. 28 Профил на 4ardafon
  4ardafon
  Рейтинг: 616 Неутрално

  БСП като Ежко Бежко - имат една хитринка и все с нея се измъкват. Когато Румен Петков трябваше да бъде разследван какви ги е редил с Алексей Петров и братя Галеви, го разследваха за осветяването на мутрата-агент. Сега вместо разследване на незаконните далавери на Орешарски - разследване на Дянков, че ги е разкрил. Но хитринките минават, защото началник на прокуратурата е такъв верен и от сой другар като Борис Велчев.

 29. 29 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ЗАКОН за държавния бюджет на Република България за 2009 г.
  § 9. Минималният размер на фискалния резерв за 2009 г. е в размер на 6,8 млрд. лв.
  ЗАКОН за държавния бюджет на Република България за 2010 г.
  § 6. (Изм. - ДВ, бр. 56 от 2010 г.) Минималният размер на фискалния резерв към 31 декември 2010 г. е в размер на 4,5 млрд. лв.

 30. 30 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Дянков изобщо не ми е приятен, обаче откъде на накъде може да има секретна информация между някакво правителство и БНБ. Откъде накъде някакви назначени от избирателя и данъкоплатеца субекти като правителство и банка могат да имат секретни договорки и тайни от техния работодател-народа ?

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 31. 31 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До #26 А
  "Какви са тези глупости - Гриф ,,Секретно"
  Нали за едни вестникарски изрезки, сложени в папка с гриф "СЕКРЕТНО" искат да съдят и Станишев.
  Значи за Осерянков- може, а за други - не може.

 32. 32 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#27] от "Graf":

  Самоубий се кат ти е скучно, какво си се разциврил.

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 33. 33 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1619 Любопитно

  Тук има няколко въпроса на които не е даден отговор:

  1. Дали съдържанието на това споразумение е държавна тайна, т.е. ако тази информация не е класифицирана, а е поставен гриф за сигурност това също е нерегламентиран достъп и някой носи отговорност.
  2. какво точно е огласил Дянков - съдържанието на документа или само, че има такъв документ.
  3. Това, че на екземпляра в Народното събрание грифа за сигурност не е премахнат, не означава нищо. Важно е какво пише на оригинала на документа.

  Изводите, които си правя е, че БСП е най-голямата заплаха за националната сигурност

 34. 34 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ей сега ще видим бързо производство с тежка присъда. Нали им спря миналата година бонусите, ще го направят луд за назидание на следващия финансов министър, който се опита да им орязва парите за бездействие.

  www.economistbg.com/
 35. 35 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1200 Весело

  Каква хубава статия, а колко малко коментари. Явно управлението на ГЕРБ е спомогнало всички да са я на почивка, я на по бира на вън... или пък да нямат излишни пари за интернет

 36. 36 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Финансовия маг е герой тъй като е действал в съответстие с предписанията на Лисабонския договор. Той е огласил информация за акт на предишните слуги нарушаващ конституцията. Станишев и Орешарски трябва да бъдат обект на прокуратурата.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 37. 37 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  на снимката: Детайл от макета на паметник на неизвестния извършител.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 38. 38 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 727 Весело

  Така ами! Сeга да видите как се подвежда под отговорност за загуба на секретни документи любимия Гей Станишев!

 39. 39 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Кой има най-много минуси?
  Кюнеца! Защо?
  Wreck пак си в десятката!

  apoloniy
 40. 40 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#37] от "wreck":

  http://kapalla.files.wordpress.com/2009/05/50014finger-posters.jpg

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 41. 41 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До 33:
  След като не знаете отговорите на поставените от Вас въпроси, как достигнахте до извод?
  Извода е: Вие сте един от нищо не разбиращите разбирачи.

 42. 42 Профил на radioham
  radioham
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "тайно споразумение между бившия финансов министър Пламен Орешарски и управителя на БНБ Иван Искров при първия му мандат, което позволило част от фискалния резерв да бъде депозирана в търговски банки" ....доколкото разбирам това споразумение само за себе си намирисва на престъпление!
  Службите вместо да се средоточат какво произтича от тази далавера ,започват да търсят под вола теле...
  Ей затова България я наричт АБСУРДИСТАН............

 43. 43 Профил на dido_i
  dido_i
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "неизвестен извършител за огласени от Дянков данни" -пак повтарям - ТРЯБВАТ НИ МАГИСТРАТИ ЧУЖДЕНЦИ ! Нашите да бъдат веднага разследвани!

  Краят на света не се именува "Apocalypse", а "Dimona"
 44. 44 Профил на MissingPerson
  MissingPerson
  Рейтинг: 664 Неутрално

  не виждам драма - Дянков е разсекретил този договор преди да го огласи - пък и не виждам защо това е секретно прави се навсякъде.

  Caveat lector! "Тоя победен човек да ми вземе кафеварката..."
 45. 45 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1619 Весело

  До коментар [#41] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Ако внимателно си чел пиша, че има въпроси на които не е отговорено. Не твърдя, че не зная отговорите.

 46. 46 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Тука вече ББ прекали!

  4itatel
 47. 47 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Но и за "Бургас-Александруполис" няма да му се размине!Мекица!

  4itatel
 48. 48 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До #45:
  За извода не разбрах!

 49. 49 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#48] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  Споразумението е сключено с банка, на която се предоставят пари на данъкоплатците. Ако не си разбрал всички злини в България са свързани с кражба на пари на данъкоплатците. Чети внимателно по-надолу.

  "През 2008 можехме да станем двойно по-богати
  или защо реформите са нещо добро  Георги Ангелов
  март 2009
  --------------------------------------------------------------------------------

  С настоящия текст искам да ви убедя, че ако бяха извършени 10 реформи, през 2008 година всяко българско домакинство можеше да е два пъти по-богато отколкото е било през 2007 година. Не говоря за дълго чакане преди да се усети ефектът – става въпрос за неща, които можеха да се случат в рамките на годината и да дадат ефект веднага.

  1. Топлофикация
  През 2008 година правителството наля 240 милиона лева в софийската топлофикация, защото тя не е ефективна, не си събира вземанията, дестимулира редовните платци и трупа неплатени доставки на газ. В същото време, топлофикациите в Пловдив и Варна, които са собственост на чуждестранни стратегически инвеститори, подобряват събираемостта на вземанията си и си плащат навреме за използваната газ.

  Ако топлофикацията беше приватизирана, в бюджета можеха да влязат може би 500 милиона лева. Отделно, нямаше да се налага да се наливат 240 милиона под формата на субсидии. С две думи, над 700 милиона лева печалба за данъкоплатеца.

  2. Кремиковци

  Ако в България имаше нормални (и бързи) процедури по фалит, още в средата на 2008 година Кремиковци щеше да има нов собственик (по онова време имаше много кандидати, още нямаше криза). С получените средства синдикът щеше да плати на кредиторите на комбината, включително на държавата. По този начин в бюджета щяха да влязат поне 300-400 милиона лева. Новият инвеститор щеше да инвестира поне неколкостотин милиона лева в съживяване на производството или замяната му с друго производство (всякакви производства и дейности могат да се развиват там). Щеше да открие работни места.

  3. БДЖ

  Железниците получават годишно около 350 милиона лева субсидии. Отделно, те са освободени от плащане на акцизи, а и не са много редовни платци на електричество, данъци и други подобни. Вероятно, общото подпомагане на тази държавна компания възлиза на 500 милиона лева годишно. Ако компанията стане ефективна (чрез смяна на управлението, приватизация, либерализация), тя може да се самоиздържа без да има нужда от субсидии. Дори ще внася пари в бюджета.

  4. АЕЦ “Белене”

  Проектът за АЕЦ “Белене” получи от държавата 300 милиона лева плюс 1.2 милиарда лева субсидия. Защото държавата иска това да е държавен проект. В много страни по света атомните централи са частни. Например, за АЕЦ “Белене” имаше две компании, които искаха да станат акционери с по 49% дял. И при това предлагаха да платят на държавата почти 1 милиард евро, а отделно да осигурят и финансиране за проекта. Ако държавата беше продала проекта АЕЦ “Белене” нямаше да дава субсидии и държавни гаранции за този проект, а обратното – щеше да получи веднага 1 милиард евро.

  5. Насърчителна банка

  Последната държавна банка получи 500 милиона лева финансиране от държавния бюджет през 2008 година. Вместо това, ако банката беше по-активна, можеше да си осигури финансиране от международни институции (ЕБВР, ЕИБ и др.под.). Вместо да взема пари от държавата, банката можеше да вземе тези пари – или дори повече - от чужбина и да ги вкара в страната. От което всички щяха да спечелят, а данъкоплатците да спестят много пари.

  6. Харчене на излишъка

  Отделно от всичко, споменато по-горе, правителството похарчи над 2 милиарда лева допълнително от излишъка в бюджета. Повечето от тези пари можеше да не ги харчи, трудно ще видим някакъв много позитивен ефект от тях. Поне досега не сме видели големи ползи от ударното харчене в края на годината. А от доста години подобни неща се случват.

  7. Панаир

  Пловдивският панаир вече е частен, въпреки че според закона е забранена приватизацията му. В бюджета на държавата не е влязла нито стотинка. Ето как забраните за приватизация не водят до нищо полезно. Трябваше да се направи точно обратното – да се обяви международен търг, да се привлекат първокласни инвеститори и панаирът да се продаде за стотици милиони евро. Тогава той пак щеше да е частен, но и в бюджета щяха да влязат огромни средства.

  8. Заменки

  Според изчисления на екологични организации държавата е загубила между 6 и 8 милиарда лева от заменки на гори. Ако държавата беше продала горите на търг тези средства щяха да влязат директно в държавния бюджет. Може би еколозите са преувеличили малко сумата, затова за всеки случай ще приемем по-консервативна оценка на загубите - да кажем 4 милиарда лева.

  9. Еврофондове

  Ако нашата администрация и съдебна система си бяха свършили работа, ЕС нямаше да спре еврофондовете. С тях можеха да се кофинансират някои смислени неща, от което държавният бюджет да спести средства.

  10. Корупция в обществените поръчки

  Според изследвания на Центъра за изследване на демокрацията България губи поне по 1 милиард лева годишно заради корупция и неефективно разпределение на обществените поръчки. Ако се въведе конкурентна система за провеждане на търговете за обществени поръчки с по-малко пари от бюджета ще могат да се строят повече инфраструктурни обекти. Чиста печалба за данъкоплатеца.

  Позитивният ефект от горепосочените 10 мерки се равнява на над 14.5 милиарда лева. Дали това е много?

  През 2007 година домакинствата в България имат доход от малко над 7000 лева за цялата година. Броят на домакинствата е малко под 3 милиона. Т.е. общият доход на всички домакинства в страната е около 21 милиарда лева. Като махнем косвените данъци (ДДС, акцизи върху горива и цигари) и други плащания към държавата както и местните данъци и такси, нетният доход на всички домакинства в страната е около 15 милиарда лева.

  През 2007 година общият доход на домакинствата е около 15 милиарда лева. Посочените десет реформаторски мерки общо имат позитивен ефект от над 14.5 милиарда лева. С други думи, ако тези пари бъдат върнати на домакинствата под формата на по-ниски данъци или други плащания, разполагаемият доход на всяка домакинство през 2008 година можеше почти да се удвои. Отделно това щеше да стимулира икономиката и да увеличи още повече доходите на работещите. И всичко това – само с 10 реформи.

  Ако някой ви каже, че “реформа” е изтъркана дума, не му вярвайте. Кажете му, че с 10 истински реформи можем да станем два пъти по-богати. Да не говорим какво би станало с 20-30 или 50 реформаторски стъпки."

  Ако си разбрал това, отговори си на въпроса кой управляваше през 2008 и ще стигнеш до извода ми.

 50. 50 Профил на Илия Милушев
  Илия Милушев
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Още като видя такова заглавие, което веднага се набива на очи като абсолютно манипулативно, и загубвам интерес към съдържанието на статията, щото е ясно - важното е заглавието да е бомбастично, а ситните букви я ги прочете някой, я не.

 51. 51 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Значи излиза, че правителството(бившето, на БСП) се споразумява с БНБ за хайдутлук срещу народа, обвива споразумението в опаковката "държавна тайна" и това ...му развързва ръцете да краде безнаказано...Че и всеки, който огласи това хайдушко споразумение, става престъпник. А несретника Станишко дава доклади на ДАНС направо на престъпници и това не е престъпление. Де, гьостерица де.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 52. 52 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#32] от "Раз печки, раз кюнци":

  Прав си! Графа е един от върлите манипулатори на БСП в този форум. Но все пак предполагам, че говориш не за реално, а за виртуално, онлайн, самоубийство...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 53. 53 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До #49:
  По посочените 1о твърдения не искам да влизам в детйлен спор. Защото , някои от тях не само са неверни, но откровено манипулативни.
  Например Кремиковци. Частно предприятие, с миноритарен държавен дял от преди 10-12 год. Неговата съдба беше в ръцете на собственика и кредиторите му. Никакви права няма държавата, още по-малко една партия да го фалира. Което е здраво - ще оцелее. Другите - не. Тази е логиката .И никаква друга.
  БДЖ. Винаги е било на дотации. И на запад. И особено след фалита на Кремиковци. Ха сега прочетете в актуализацията на бюджета за 2010 кое е третото по ред предприятие /дейност/, което ще получи увеличение на средствата - на фона заявените повсеместни съкращения. За този, който направи БДЖ печелившо трябва Нобелова. Не виждам и ББ да се засилил да я спечели. Дано поне успее да намали субсидията.
  АЕЦ Белене. Дали проекта е оправдан е отделен въпрос. Но беше одобрен от ЕК. По него се работеше. Имаше стратегически западен инвеститор. Когато обаче започнаха лупингите на светиня Му - тука има , тука нема, то инвеститиора се отдръпна. Какво ще стане - само предполагам.
  И т.н
  Но все пак не получих отговор на въпроса си. Каква е връзката между проверкта срещу неизвестен извършител, изнесъл класифицирана информация и извода за коъе заплахата за националната сигурност.А иначе, част от отговорите в коментара Ви #33 е даден в самата статия: "Прокуратурата образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за изнасяне на класифицирана информация, представляваща държавна тайна, съобщи градският прокурор Николай Кокинов. ". Освен ако Кокинов не е излъгал

 54. 54 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#16] от "latcho59":

  А в колко часа е роден Дянков ?

 55. 55 Профил на kamski
  kamski
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#54] от "Irina":
  А кой е баща му???

 56. 56 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#53] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Не става въпрос за конкретната проверка на каква тематика е, а за тези от които тръгва - БСП. Те никога не са се създавали и съхранявали добро, а само са грабили и крали. И ако избирателите стигнат до заключенията ми, за да има на света България никога не трябва да допускат БСП на власт.

 57. 57 Профил на Steliyan Georgiev
  Steliyan Georgiev
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Обвинение срещу прозрачността

 58. 58 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 450 Неутрално

  В прокуратурата са се намърдали само комунистчета в състояние на перманентно престъпно бездействие.
  А къде беше ти когато това спорезумение беше подписано бе Кокинка?
  Изобщо известно ли ти е че вкараш ли дознание за това което си обявил трябва да докажеш законността на същото това споразумение или това е целта всъщност?
  Байла морена.

  The biggest risk in life is not taking one.
 59. 59 Профил на myvoice
  myvoice
  Рейтинг: 388 Весело

  Бесепарите са ужасно противни... Почти като Костов (когато е в опозиция). (намигване - давайте на минусите, другари седесари - педераси)

 60. 60 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#54] от "Irina": Като теб - в Тъмен час... Злокобен час...

 61. 61 Профил на parche
  parche
  Рейтинг: 395 Неутрално

  управлението на държавните пари е било строго съкретно за бившото правителство. затово гласувахме за други за да няма съкретност в деиствита му. а то какво излезна според закона не може да се разследва деиноста на предишните. да ви с..а на демокрачната конституция

 62. 62 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#55] от "kamski": „Успехът има много бащи, неуспехът – само една майка!“.

 63. 63 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Пушилка,между ГЕРБ и БСП.Ти ще ме съдиш,сега аз пък теб.Простотий за сметка на данъкоплатците.На фона на всеобщото обедняване,така доверие на народа не се печели.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 64. 64 Профил на konanvarvarina
  konanvarvarina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "зограф":

  Това не са прокурори, а смешници.

 65. 65 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#49] от "Uprsport": Ангелов - финансов министър! "Едно е да ти се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш!" Н. Хайтов. С поклон!

 66. 66 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#43] от "dido_i": След две години неуспешно и формално участие в ЕС, премиерът Сергей Станишев обяви идеята си да вкара чужденци в управлението на страната - та и ти си като него.

 67. 67 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#64] от "konanvarvarina":

  "Това не са прокурори, а смешници. "
  -----------------------
  Навремето какви смешници имаше - прокурори!

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 68. 68 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  М-да, обвинение за издаване на държавни тайни. Поредната ария от пиар операта на Боко"няма наши, няма ваши..."- Станишев, Дянков.
  Наказание- глоба. По-малка от заплатата му.

  Вредите от това, което направи Дянков, за да набута яко България в кризата, са несъизмерими с тези, причинени от казаното от него.

  Там има хляб за прокуратурата . А това тук си е дим над гола вода .
  Когато някой е глупав,то е за дълго!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK