Прокуратурата повдигна обвинение за хулиганство срещу директор на "Ромпетрол - България"

Прокуратурата повдигна обвинение за хулиганство срещу директор на "Ромпетрол - България"

© Красимир ЮскеселиевПрокуратурата във Велико Търново е повдигнала обвинения срещу двамата румънски граждани, които бяха арестувани миналата нощ в Арбанаси заради предизвикан от тях скандал с полицаи и служители от охраната на председателя на парламента Цецка Цачева. Това съобщи БТА, като се позова на комисар Живко Коцев, директор на областната дирекция на полицията, и прокурор Светослав Кожухаров, наблюдаващ следствените действия.


В хода на разследването е установено, че единият от арестуваните - Никита Октавиан (на 31 г.) е член на борда на директорите на "Ромпетрол - България". Той е със статут на постоянно пребиваващ в България и с адрес в гр. Русе. Заедно със своя сънародник Панзару Йонат (на 32 г.) Октавиан пристигнал в Арбанаси вчера, за да празнува рождения си ден.


По думите на комисар Коцев двамата били във видимо нетрезво състояние, когато около 1.30 часа се опитали да влязат в комплекса "Винпалас". На входа те били спрени от полицаи, които им обяснили, че заведението е резервирано за проява с участието на държавно лице. Румънците започнали да обиждат полицаите и тогава се наложила намесата на служител на Национална служба охрана, който на английски език им обяснил, че не могат да влязат в заведението. Чужденците грубо отказали да приемат обясненията, като единият се опитал да скъса полицейския знак от униформата на служител, а другият с удар по главата съборил шапката на друг полицай.
Наложило се да бъде извикан полицейски патрул от Велико Търново с който румънците били откарани до районното управление. Двамата продължили да буйстват и там, като наплюли дежурен полицай.


Според прокурор Кожухаров със своето поведение двамата задържани са демонстрирали явно неуважение към законите на държавата и държавните институции. Затова те са привлечени като обвиняеми по два текста от наказателния кодекс, които предвиждат до 6 години затвор за хулигански прояви, отличаващи се с изключителна дързост и за силова съпротива на орган на властта да изпълни служебните си задължения, уточни прокурорът.


Според него направеното досега разследване на скандала е довело да изграждането на обосновано предположение, че съществува реална опасност задържаните да се укрият от наказателно преследване. Поради тази причина е подготвено постановление за удължаване на ареста до 72 часа с оглед да бъде поискано от съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", каза Кожухаров.


Той обясни, че на двамата арестувани е осигурен преводач на румънски език и адвокатски екип от Велико Търново. Подготвен е румънски превод и на постановлението за привличане като обвиняеми, който също ще бъде връчен на задържаните.

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 571 Разстроено

  Още 20000 евро обещетение в Страсбург!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 2. 2 Профил на tuk
  tuk
  Рейтинг: 571 Гневно

  Пак започнахме да се делиме на ДЪРЖАВНИ ЛИЦА и останалите.
  Къде е ДЕМОКРАЦИЯТА?!

  I'm not crazy. My reality is just different than yours.
 3. 3 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1022 Любопитно

  Ромпетрол/Д.Калчев и Тошо Мухтанов/ + Инса минават към Лукойл .Царю умря да живее царя/нов/ !

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 4. 4 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 571 Неутрално

  След като това събитие е от такава публична значимост, защо няма журналисти?! Снимки?! До кого ли е седяла Цецка в 1:30 през нощта?! Ние, гласоподавателите ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 5. 5 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Двама пияни румънци и ангажират полицейските сили на половин северна България да ги усмирят. Представете си ако дойдат едно отделение (около 10 човека) добре обучени командоси- ще превземат цялата държава за нула време. Между другото кинооператорите на ЦЦ не са ли снимали, или те снимат само когато връзват беззащитни, а когато тях ги бият мълчат като пукели.

 6. 6 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1022 Весело

  Мощите на комунизма, публичен процес
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/moastele-comunismului-la-judecata-publica-901529.html
  Къщата на терора музей в Будапеща или Берлин DDR би могло да има кореспондент в Букурещ веднага. Tismaneanu екип събрали да вкара в списъка на приоритетите IICCMER институция появата на проект на Национален музей на комунистическата диктатура се разглежда като "важна стъпка в процеса на поемане на познаване на тоталитарното минало."
  EVZ: Как да създадем един музей, посветен очертани на комунистическия режим в Румъния?
  Богдан Iacob: Проект на Национален музей на комунистическата диктатура в Румъния е една от препоръките на заключителния доклад на президентската комисия за анализ на комунистическата диктатура в Румъния. Проектът бе предприет от президента Траян Бъсеску в осъждането му на комунистическия режим, който се превърна в официален документ от румънската държава. През пролетта на 2009 г. на Комисията на заседание на президентския Консултативния анализ на комунистическата диктатура в Румъния (CPCADCR), повдигна въпроса за този проект.
  "Опасност, че е присъщо за всяка кураторски опит за използване на материалните ресурси от миналото, за да потвърдите господстващо дискурса на историята. В нашия проект, Националния музей е не само реконструкция на миналото, но и творчески reexplorare да",
  Богдан Джеймс, секретар на Научния съвет IICCMER

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 7. 7 Профил на morraan
  morraan
  Рейтинг: 8 Неутрално
 8. 8 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1022 Любопитно

  Двама румънци, включително директор на Ромпетрол България, близо до Велико Търново са били арестувани по обвинение, че служители нападнат Председателят на парламента
  http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/doi-romani-printre-care-directorul-rompetrol-bulgaria-au-fost-arestati-langa-veliko-tirnovo-sub-acuzatia-ca-au-atacat-garzile-presedintelui-parlamentului~ni6ilv
  Двама румънци бяха арестувани в България след като се сблъскаха с бодигардове българския парламент председател, Цецка Цачева обяви Novinite.com. Едно от двете е директор на Ромпетрол България, Радио
  съседна страна публично от наричайки я "Panzaru Йонита, а другият е" Никита Octavianu.
  Според информация от сайта Ромпетрол България, името
  дружеството режисьор Никита Октавиан е Сорин.
  Двете румънски граждани бяха арестувани в Арбанаси, край Велико Търново за петък вечер, когато се опитват да влязат в ресторант Винпалас, които са били запазени за фестивала организаторите Цачева и етап на вековете, които се провежда във Велико Търново по това време.
  След като е бил отказан достъп до ресторанта, двама румънци бяха нападнати бодигардове Председателят на парламента и на полицаи, които пристигнали на мястото, българските медии.
  България Ромпетрол Rompetrol Group дъщерно дружество, което притежава значителен дял на пазара на съседна държава.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 9. 9 Профил на pistons
  pistons
  Рейтинг: 233 Неутрално

  А така! Ще следя с интерес до къде ще стигне делото. Дано ги осъдят на затвор. И по една глоба от по 50 хил евро на човек. След като бъдат екстрадирани най - малко 5 години да нямат право да влизат в България.

 10. 10 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1022 Весело

  Директор на Ромпетрол България Арестуван
  http://www.cotidianul.ro/121082-Directorul_Rompetrol_Bulgaria_arestat
  Начало ● правосъдието
  Ромпетрол България Октавиан директор Сорин Никита, беше арестуван заедно с румънския бизнесмен, след като се сблъскаха с бодигардове съобщения българския парламент, се казва в българската преса.
  Сорин Никита Октавиан е бил арестуван, след като той се опита да влезе със сила в ресторант запазени за служителите в София няколко гости на местни известни фестивали. Заедно с един приятел, румънски бизнесмен, Никита Октавиан сблъскаха с гардове на президента български парламент, също присъства на събитието.
  Според българските медии, румънци са били арестувани и обвинени в телесни повреди и нарушаване на реда полицията.
  Посещения: 88

  Публикувано на 2 часа и 17 минути

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 11. 11 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Случаят е неясен и заслужава журналистическо разследване. Като нищо може да се окаже един балкански "Уотъргейт". Интересени въпроси се повдигат тук: http://ivanianakiev.multiply.com/journal/item/531/531

 12. 12 Профил на Lord
  Lord
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#2] от "tuk":

  Ако демокрация значи да може да се напиеш като прасе и да се биеш с полицаи, не ти искам демокрацията.... Я помисли какво щеше да им се случи на тези ако се бяха опитали да се бият с полицаи в щатите? Сигурно щяха да са ги изпозастреляли още преди да са проверили кой в борда на коя компания седи.

 13. 13 Профил на danea42
  danea42
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Защо не са допуснати в ресторанта, защото са пияни или защото поредната "делегация" е била в ресторанта и не трябва ло да се смущава? Това го помним от комунистическо. Румънците били пияни. Двама. Каква голяма трудност са представлявали, за да бъдат задържани ? За какво се прави тоя шум? Ами вършете си работата, нали за това ви плащат! Ами ако не са били толкова пияни? И от какво държавно значение е това съобщение въобще? Омръзна ни от подобни съобщения!

 14. 14 Профил на usin
  usin
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Абе тая голем антураж има бе,целият комплекс резервиран за нея.
  Тая почна да прави предизборната агитация за ГРОБ.
  Пийте и яжте на корем после гласувайте за ГРОБ,данако-платеца ще плаща.

 15. 15 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Полицаите им обяснявали,че...Я ги дайте тези полицаи да ги питаме на какви язици са обяснявали...В 1,30 ч. сутрешното си кафе ли е пила в ресторанта?Или-пази Боже сляпо...,-от стругар да стане...

 16. 16 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Цецка, комунистическата ... селска ... рабфаговка
  От целия пасквил става ясно, че в демократична РБ, член на ЕС, хората не могат да вкарат 2-3 питиета и да влязат в т.н. обществено, питайно заведение, ако в него, издържаната от данъците ни Цецка - селската юристка си прави жумбаре с нашите пари и с платената от нас охрана, транспорт, пиене, ядене... Облечената с нашите пари, живеещата в платена от нас квартира с другата свиня Фидосова(до като не заработи пари да си купи апартамент в София за 9 месеца) комунистическа пачавра, тетка Цацечва, която чете Куелю и яде риба, щото е изискана, която толерира лобистки закони в НС, която е толкова проста, че е обида за Българския народ. И какво прави, една подобна гъска в 1.30 нощем на "държавно" мероприятие?

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 17. 17 Профил на Contra
  Contra
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Ми, след като полицейски служител ти каже,че неможе да влезеш, а ти се правиш на чукнат балкански простак, то ти си в нарушение на полицейско разпореждане, без значение, че си от директорския борд на РомПетрол.
  Превръщаш се автоматично в нарушител !
  Та кой закон му позволява на това балканско ГОВНО за къса пагоните на полицай !?
  Да зе пробва в Германия или Холандия !!!
  Да не говорим за Щатите ... Едва ли щеше да е жив ...

  Еба ти ЛАЙНОТО надуто,простак и чалгаджия ...

 18. 18 Профил на sputnik
  sputnik
  Рейтинг: Гневно

  Кога стана ваксаджийка Цецка, кога и почерня задника? Умрела от страх да не я изяде някой... /а дали някой би го направил/... Ега ти разходите, дето държавата е направила за едно спане на тая, дето вече не трябва да е началник на парламента /припомням далаверата със закона за нарковеществата/. Колко народ се е въртял около задника и, да сметнем: Двама били отвън, двама са вътре, готвач, шофьор... след това идва месна полиция, патрулка след това... поне 10 души.... като на пазар.... и то за една слива... А румънците били пияни уж, а отнесли шапката на милиционерите, ония от НСО не се намесили... тогава чий го търсят покрай Цецка? Да внимава народът, че вече е ясно - съкращения в МВР няма да има, както има драстични във всички други. Нещо да ви говори този факт? А МОЖЕ ЛИ ДА ВИДИМ ТЕСТА ЗА АЛКОХОЛ В КРЪВТА НА БОДИГАРДОВЕТЕ И ЦЯЛАТА ОСТАНАЛА ТАМ ПАСМИНА В 1,30 НОЩА?

 19. 19 Профил на tuk
  tuk
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#17] от "Contra":

  И каква е тая държава дето "Ми, след като полицейски служител ти каже,че неможе да влезеш, а ти се правиш на чукнат балкански простак, то ти си в нарушение на полицейско разпореждане, без значение, че си от директорския борд на РомПетрол."?

  I'm not crazy. My reality is just different than yours.
 20. 20 Профил на Contra
  Contra
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#19] от "tuk":

  Всяка от Унгария на Запад ...
  Но тука, май пишете просто за спорта ...

 21. 21 Профил на sputnik
  sputnik
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#17] от "Contra":

  Алоооооооооооо, чети какво се изнася като новина, НЕ ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛ, А НЕКАКВИ ОТ НСО ЦИВИЛКИ... Май и те с по няколко питиета, все пак 1,30 ноща е... Полицайте са изяли боя по-късно и само толкова, щото са ДОБРЕ ТРЕНИРАНИ. АМИ АКО НЕ БЯХА........

 22. 22 Профил на Contra
  Contra
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#21] от "sputnik":

  "Чужденците грубо отказали да приемат обясненията, като единият се опитал да скъса полицейския знак от униформата на служител, а другият с удар по главата съборил шапката на друг полицай"

  Май ти не четеш, и ти си от спорта ...

 23. 23 Профил на Умнио
  Умнио
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Когато без причина натикаха инвалид без крак фен на Славия и се разчу обявиха че търгувал с наркотици. Когато без да искат сбъркаха адреса в Кърджали, обявиха че сина бил викал проститутки (което не е незаконно). Сега отново милиционерско-пожарникарси измислици. Ето истината:
  От Ромпетрол поискаха справедливо разследване и извинение за инцидента с в Арбанаси
  31 юли 2010 | 20:32 | Агенция "Фокус"
  Начало / Частен бизнес
  София. От Ромпетрол България поискаха справедливо разследване и извинение за инцидента с румънските граждани в Арбанаси, съобщиха от компанията. Пълният текст на становището на компанията гласи:
  „Във връзка с възникналия инцидент на паркинга на х-л „Винпалас” в Арбанаси през миналата нощ, компанията Ромпетрол България АД би искала да представи допълнителна информация по случая и да изкаже своето становище.
  Сорин-Октавиан Никита, изпълнителен директор на Ромпетрол България АД и двама негови приятели в качеството си на туристи, съвсем добронамерено са изразили желание да посетят заведение на територията на комплекс „Винпалас”. Служители на МВР и НСО не са им позволили достъпа, като са се държали доста грубо и не са пожелали да се легитимират. Тримата румънски граждани са били изненадани от проявеното към тях агресивно поведение и поради езиковата бариера не са успели да разберат какво се опитват да им обяснят на български полицаите. Неразбирането от страна на Никита и неговите двама приятели е накарало служителите на МВР да реагират доста остро и дори заплашително към тримата туристи. Според адвоката на Сорин-Октавиан Никита - Иван Няголов: „Тримата румънски граждани са били в качеството си на туристи в комплекса и в никакъв случай тяхното присъствие не е свързано с факта, че г-жа Цецка Цачева се е намирала в хотела, където се е случил инцидента. Г-н Никита и приятелите му са се опитали да разберат имената на полицаите и на служителите на НСО, но последните са реагирали доста остро и са решили да задържат двама от тях. Искам пак да подчертая, че не е имало агресивни физически действия от страна на румънските граждани срещу органите на реда.” Искаме да подчертаем, че пресконференцията, дадена от органите на реда, е направена няколко часа преди официалното повдигане на обвиненията към задържаните и преди разпитването на свидетелите. Представената на медиите информация е била само и единствено на база на показанията, дадени от полицаите, с цел да се оправдаят действията на органите на реда. Ромпетрол България не намира за адекватно подобно агресивно поведение от страна на овластените органи при наличие на очевидна езикова бариера. Компанията ще информира румънския посланик при първа възможност. Надяваме се, че независимото и обективно разследствие ще изясни ситуацията и ще последва извинение към несправедливо задържаните румънски граждани.

  България не се превръщала в милиоционерска държава ? Да да. Хубавото е че това "правителство" скоро ще е аут

 24. 24 Профил на usin
  usin
  Рейтинг: 0 Весело

  АУУУУУ,чак сега вденах,онзи ден Цецито едва не се разплака в парламамента.
  Ами то се разстроило момичето,и се усамотило в Арбанаси та да си разсее мъката,и тук някакви мамалигари/мале щом се занимават с петрол,те могат да си купят нашия парламент заедно с охраната и бюфетчийките/,започнали да я безпокоят.
  От друга страна егати охраната,щом с двама пияни румънци не могат да се справят.Такъв охранител ли е бил Боката/срам,срам срам/.

 25. 25 Профил на sputnik
  sputnik
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#22] от "Contra":

  ДОБРЕ ДЕ, СПОРТИСТ СЪМ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ - СПИРТИСТ. БЕ ТИ МУ ГОВОРИШ, ТОИ СИ ЗНАЕ НЕГОВОТО... Официално се каза, че служителите от НСО са им казали нещо, ама на български, тия били налетни, пък извикали полиция, па дошла патрулка и тогава станало мелето с ПЕЧЕНИТЕ НИ ПОЛИЦАЙ - гордост за страната ни!!! Или имало полицай отвън заведението, плюс ония от НСО, че тогава защо са извикали още полиция.... Не виждаш ли че мирише откъм държавата... Иначе когато има ясни правила, всеки би действал както трябва /давам като пример английските запалянковци как гледат мач в Англия и как во става когато са у нас.... що такава разлика.../ Стопли ли, спортисте?

 26. 26 Профил на Contra
  Contra
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#23] от "Умнио":

  „Във връзка с възникналия инцидент на паркинга на х-л „Винпалас” в Арбанаси през миналата нощ, компанията Ромпетрол България АД би искала да представи допълнителна информация по случая и да изкаже своето становище.
  Сорин-Октавиан Никита, изпълнителен директор на Ромпетрол България АД и двама негови приятели в... "

  Какво следва да мисля от гореизложеното на РомПетрол ?
  Че те едва ли не са следствена служба ...
  Тяхното мнение по случая е адекватно по смисъл, да не си навекът допълнителни неприятности.

  Но изявлението звучи отчайващо малоумно, написано от ръката на опитен адвокат...

  ИМА ЗАКОНИ, ДОКАЗАТЕЛСТВЕН МАТЕРИАЛ,СЛЕДСТВИЕ,ПРОКОРАТУРА, ЗАЩИТА,СЪД и ... СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ !!!

  Но пак повтарям, че в Щатите тия щяха да са в моргата ...

 27. 27 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Ставаме свидетели на три типични балкански синдрома.

  Първият от тях е, как едно пичлеме на 31 години може да е член на борда на директорите на известна фирма, но в същото време да не знае, че няма право на физически контакт с полицай и че полицейска заповед се изпълнява безусловно, както е в белите държави.

  Вторият е, че властимащите продължават по комунистически маниер да си организират запои за сметка на данъкоплатците, използват служебните си коли, шофьори и охранители, дори и да затварят заведения по своя прищявка.

  Третият синдром е, че полицаите нямат никакъв аторитет и не могат да респектират дори и една пияна свиня, камо ли мутра, гангстер или друг криминогенен представител.

  Когато престанат да се виждат подобни картини в милата ни Родина, ще имаме основание да кажем, че и ние сме европейци, а не някакви тъмни балкански субекти.

 28. 28 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Виждам, че Убо-то е мобилизирало щата и вече настроенията във форума са съвсем други.

  Ха така, както са ви учили в Симеоново! - Нема да се излагаме,я.

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 29. 29 Профил на tuk
  tuk
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#26] от "Contra":
  Стига плака с тия Щати! Едва ли има при тях нещо демократично откакто приеха "Патриотичните закони".
  Въпроса е принципен! Не знам за подобни изцепки на Председателите на Парламентите на "Всяка от Унгария на Запад ... "страни.
  Някаде в КОНСТИТУЦИЯТА пишеше , че всички са равни, а не " Еба ти ЛАЙНОТО надуто,простак и чалгаджия ..."
  Както е тръгнало ти и МВР сега ще обвините двама души в опит за Терористичен Акт!

  I'm not crazy. My reality is just different than yours.
 30. 30 Профил на dido_i
  dido_i
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Не се вълнувайте толкова от тази новина - няма и смисъл от коментари. Утре Ц.Ц. ще излезе пред парламента и ще каже точно, какво е станало и че всичко е било нормално и в реда на закона...

  Краят на света не се именува "Apocalypse", а "Dimona"
 31. 31 Профил на Contra
  Contra
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#29] от "tuk":

  Интерпретирай го както ти е удобно ... но факта че тези хора не се подчиняват на полицейско разпореждане говори, че не ебават БГ институциите и се чувстват недосегаеми !

  Тогава,какво го толичава от мутрите !? Нищо !
  А моето мнение далие ГОВНО, ЛАЙНО, СЕЛСКА–БАЛКАНСКА Червена ПРАШКА неможе да се промени.

  Просто поведението му е такова ... и манталитета ...

 32. 32 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1416 Весело

  Правилно, ако това беше станало в САЩ сега тия щяха да са в моргата не в кауша. Със сигурност има камери и записи от това не мисля че ще скочат и прокурори и тн ако нямаха доказателства.

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 33. 33 Профил на kikoto
  kikoto
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цялата работа е че Ромпетрол не пазаруват горивата си от Лукойл--- а това пазаруване в момента е задължително за да се задържиш в бизнеса - така е в страната на златев!!!

  милиционерският похват на задължителните регистрации победи интернет анонимността - ЧЕСТИТО! Вече си имаме досиета!
 34. 34 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  На Ромпетрол им е през оная работа за Лукойл. Казахстанската държавна компания която им е собственик е доста мощен монопол, който засега държи руснаците встрани от петролния бизнес в Средна Азия. Виж, за газта, нещата не стоят по този начин.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 35. 35 Профил на Contra
  Contra
  Рейтинг: 458 Весело

  Със същия хъс може да се пробва и на гръцки полицай ! При гостуване в Гърция ...

  Да еба и дебилите ...

 36. 36 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 684 Любопитно

  Преследват ченгета спрели цистерни с контрабантно гориво на спонсор на БСП
  Горивото пътувало за Румъния. По документи обаче се водело не нафта, а нискокачествени масла. Проверката обаче установила, че в спрените цистерни на Самуилов пътувал висококачествен дизел.
  Маслото е без акциз, за разлика от дизеловото гориво.
  Разработката срещу Самуилов и компания се казва «Рафинерия».
  Оказа се, че Самуилов има силен политически гръб и при новата власт на ГЕРБ.
  Според спецченгета печалбата от далаверите с горива е по около 1 лв. на всеки литър дизел. Измамата е елементарна.
  Двете най-големи фабрики за смесване на компоненти с дизел се намират в град Раковски, Пловдивско и в село Мартен, Русенско. Собственик на най-голямото разтоварище е Самуилов. Цехът му в Раковски е с капацитет 10 000 тона. Там освен че се смесват маслата с дизела се съхранява готовата продукция. Оттам "смеските", които пласира , тръгват за Смолян, Пазарджик и Пловдив. В момента една от схемите, по която той работи, е да внася огромни количества масла от Гърция, които смесва с дизел и други компоненти и прави "висококачествено" гориво. Дъщерната му фирма "ПОЛИСАН" пласира «продукцията» в своя регион и най-вече в Румъния. Освен това тя произвежда бои и химикали, от които след странно смесване получава - дизел, битум и мазут.
  Другата хватка е да вкарва у нас от близка румънска рафинерия тежко корабно гориво с посредничеството на "Ромпетрол". Корабното гориво Самуилов смесвал в личната си рафинерия с керосин и така добивал мазут и дизел.
  На всеки тон от тези смески се спестяват по 800 лв. - акциз и ДДС. Простата сметка показва, че от всеки литър гориво чисто се прибират по 75 ст. Само за сравнение, при напълно легална търговия с автогорива се печелят най-много по 10 ст. за литър.
  Далаверата на Самуилов върви успешно особено след елиминирането от този пазар на "монополистите" братя Маргини. Публична тайна бе, че те зареждаха с горива много училища в страната, както и различни обществени институции. След взривяването на Стоил Словов в асансьора на офиса му в София основен техен играч бе Христо Халваджиев-Халвата, подсъдим за рекет и даване на подкупи.
  Настоящият шеф на митниците Ваньо Танов се опита да заговори пред медии за огромната далавера с маслата и дизела, но по някакви известни съображения бе спрян.
  Кой е Георги Самуилов?
  Името на този пловдивски олигарх нашумя преди три години, когато рафинериите му в Раковски, Белозем и село Мартен, Русенско бяха атакувани от антимафиоти от НСБОП.
  При операцията на 15 март 2006 г.бяха проверени над 20 обекта на "Инсаойл", като антимафиотите взеха проби от горивата на фирмата.
  На 20 април същата година Самуилов бе обвинен официално. Според обвинението от 2005 г. до средата на март 2006 г той е допуснал да се произвеждат недоброкачествени и нестандартни горива, неотговарящи на установените изисквания за качество. Освен това го обвиниха в пране на пари и щети за държавата от далавери с горива за над 40 млн. лв.
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:VFUTPpDHTVsJ:vevesti.com/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%86%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%81%D0%BF+%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82+%D1%88%D0%B5%D1%84+%D0%A0%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB+%D0%A0%D1%83%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%8F&cd=13&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&client=firefox-a

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#37] от "stefan_tcholak":

  Чолак,

  наистина доста е гадно това което прави този Мосад с теб.....

  Ти стана ли кмет на Враца?

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 39. 39 Профил на indigo
  indigo
  Рейтинг: Неутрално

  О МАЛЕЕЕ ,НИКАКАВ РЕСПЕКТ КАМ НА6ИТЕ ПОЛИЦАИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТЕЗИ КАДЕ СИ МИСЛЯТ 4Е СЕ НАМИРАТ,НЕМОЖЕ ТАКА ДА СИ ПРАВЯТ КАКВООТ СИ ИСКАТ!!!!!!!!!!!!!!!!

 40. 40 Профил на konrad
  konrad
  Рейтинг: 402 Гневно

  1.30 часа.............заведението е резервирано за проява с участието на държавно лице.................спрени от полицаи

  Значи родната милиция пази родните държавници в кръчмите в 1
  :30 часа, а ние им плащаме заплатите и не пиячите и на пазачите. Да кажат кой са пазили в 1:30 часа с народни пари там?

 41. 41 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Пистигнали "във видимо нетрезво състояние" с автомобил ли?
  Който вероятно те са го карали. Тогава защо няма повдигнато обвинение и за управление на автомобил в нетрезво състояние?
  А ако са имали шофьор защо той не е участвал по някакъв начин и той? Въпросът ми е дали казаното е цялата истина?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 42. 42 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Демокрацията е свобода,не свободия.
  Като е казано,че не може да се влиза,няма да влизат.
  Ако "заведението" е ресторант,в 1,30 ч със сигурност не работи.

 43. 43 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#32] от "ivanchoLA":Два дена ти обяснявам да не се мериш с Америка! Айде стига симеоновска манипулация - 'а защо бият негрите'! Ако беше Америка никой нямаше да охранява пиянско сборище в 1:30 през нощта със скрити обозначителни знаци! И това е само върхът на айсберга от разлики.

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 44. 44 Профил на Aman
  Aman
  Рейтинг: 571 Гневно

  Не се наядоха и това си е......

  Как може нашите политици толкова години да "работят" по ресторанти и кръчми, като едни прости мутри.

  Не разбрах от целия цирк Цецка, като гражданин или лице с представителна власт е "работила"....

  Писна ми да отцепват булеварди, улици и заведения заради политици!!!!!!!!

  В Западна Европа такава демонстрация на "селска чест" не ми се е случвало да видя

  "Европа свършва там, където започват да ядат шкембе чорба" Уинстън Чърчил
 45. 45 Профил на sasvirco
  sasvirco
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Хич не е неясен този случай. Самозабравили се 30-годишни юпита, свикнали навсякъде да им се кланят са го закъсали. Ще се извинят, ще платят по една глоба и ще се покрият. Какво да го следим този случай. А трябва да им друснат 6 месеца полезен труд. Да видим Откавиан Август или там както се казва по болните му майчини римски амбиции как се труди с лопатата на новата отсечка на магистралата.

 46. 46 Профил на jethrotull
  jethrotull
  Рейтинг: Неутрално

  Предполагам, че ако Христо Стоичков и неговия верен румънски приятел Георге Хаджи си направят купон по подобен начин ще се наложи не да се вика половината полиция от Северна България, а помощ от съюзниците в НАТО за озаптяването им Очаквам още и Веселин Маринов да възпее "нашата" полиция на румънски. Време му е.

 47. 47
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:23 на 01/08/2010 от неговия автор.

 48. 48 Профил на hhss
  hhss
  Рейтинг: 8 Неутрално  "Дедо Либен".. абе ти малоумен ли си ??
  Във кафез ли да живее председателя на парламента ? Всеки нормален български гражданин може да си резервира заведение като си плати! Председателя на парламента взема достатъчна заплата за да го направи, нищо не са "затваряли", затворена ти е само кухата глава! Охраната... охраната, мислителю ще я следва навсякъде и то доста дълго време, за пример мога да ти дам САЩ - Буш ще има безплатна охрана до 2019 година нищо че вече не е на власт, както и останалите заемащи високи постове през негово управление!
  Колкото до пияните мотики, полицайте са се опитали цивилизовано без да им разбиват мутрите през заведението за да няма после във вестниците "полицаи пребиха двама румънци"! Ти явно това не можеш да го асимилираш.. и аз не виждам смисъл да се хабя!
  Всички останалите дето са много ербаб могат да отидат пияни да застрашат сигурноста на Jerzy Buzek, да видим какво ще стане.

 49. 49 Профил на gb35
  gb35
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Когато резервирам ресторант срещу заплащане за моят 50 ти рожден ден в ресторанта могат да влезат само тези които са поканени и никой друг.
  Мнозина от горе пишещите смятат че свободата е АНАРХИЯ.

 50. 50 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1036 Весело

  До коментар [#49] от "gb35":

  Е, има известни разлика предполагам. Казваш срещу заплащане. Сигурно си платил със собствените си пари. И едва ли е имало охрана от НСО. И то в 1:30.

 51. 51 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#49] от "gb35":Мнозинството от пишещите по-горе не смятат, че трябва до 1:30 рожденният ти ден да се охранява от НСО и МВР!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 52. 52 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Браво на прокуратурата този път!Браво!

  4itatel
 53. 53 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  Да бъдем търпеливи.
  Истината ще излезе наяве, ще видим кой е крив, кой е прав. Важното е, че никой от задържаните не е получил нито инфаркт, нито инсулт.

 54. 54 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1198 Любопитно

  И нито една снимка от събитието. Нито едно име освен на ЦЦ. Никакви официални резултати от тестове за алкохол. И на Ромпетрол и на гардовете.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK