Прокуратурата обвини в хулиганство шеф на "Ромпетрол"

Прокуратурата във Велико Търново е повдигнала обвинения за дръзко хулиганство срещу двамата румънски граждани, които бяха арестувани в събота вечерта в Арбанаси заради скандала с полицаи и служители от охраната на председателя на парламента Цецка Цачева. Това съобщиха комисар Живко Коцев, шеф на областната дирекция на полицията, и прокурор Светослав Кожухаров, наблюдаващ следствените действия.


В хода на разследването е установено, че единият от арестуваните - Сорин-Октавиан Никита (на 31 години), е член на борда на директорите на търговеца на горива "Ромпетрол България". Заедно със своя сънародник Панзару Йонат (на 32 години) Никита пристигнал в Арбанаси, за да празнува рождения си ден.


По думите на Коцев двамата били нетрезви, когато около 1.30 ч. се опитали да влязат в комплекса "Винпалас". На входа били спрени от полицаи, които им обяснили, че заведението е резервирано за проява с участието на държавно лице.
Румънците започнали да обиждат полицаите и тогава се наложила намесата на служител на Националната служба за охрана (НСО), който на английски език им обяснил, че не могат да влязат. Чужденците грубо отказали да приемат обясненията, като единият се опитал да скъса полицейския знак от униформата на служител, а другият с удар по главата съборил шапката на втори полицай, твърди Коцев.


Наложило се да бъде извикан полицейски патрул от Велико Търново, с който румънците били откарани до районното управление. Двамата продължили да буйстват и там, като наплюли дежурен полицай. Затова са привлечени като обвиняеми за хулигански прояви, отличаващи се с изключителна дързост и за силова съпротива на орган на властта, за което наказанието е до 6 години затвор.


"Ромпетрол България" в неделя излезе със специално изявление, в което се твърди, че всъщност служителите на МВР и НСО са се държали доста грубо и агресивно и не са пожелали да се легитимират. "Сорин-Октавиан Никита, изпълнителен директор на "Ромпетрол България" АД, и двама негови приятели в качеството си на туристи съвсем добронамерено са изразили желание да посетят заведение в комплекс "Винпалас", заявяват от дружеството.


Тримата румънски граждани били изненадани от проявеното към тях агресивно поведение и поради езиковата бариера не са успели да разберат какво се опитват да им обяснят на български полицаите, допълват от "Ромпетрол".
Председателят на парламента Цачева беше във Велико Търново за откриването на културния фестивал "Сцена на вековете" и след това е била поканена на вечеря в комплекса "Винпалас".

Ключови думи към статията:

Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КУМЧО ВЪЛЧО
  КУМЧО ВЪЛЧО
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Ясно е следното:
  Държавното лице Цецка Цачева е била поканена на вечеря в ресторант "Винпалас" и е останала там най-малко до около 01.30 ч. след полунощ , за да стане свидетел на "Сцена на вековете".
  А Сорин-Октавиан Никита (на 31 години) и Панзару Йонат (на 32 години) след Сънчо са искали да влезнат, но по-скоро са излезли, като не са улучили нито момента нито мястото. Каквото са търсили, това са намерили. Каквото сам търсиш, друг не може да ти го намери.

  "Казвам ви, че ако тия млъкнат, камъните ще завикат".
 2. 2 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 794 Весело

  Трябва да си непоправимо тъп за да не можеш да разбереш кога полицията ти показва/казва, че някъде не можеш да влезеш/минеш. Дали братята румънци искат да се изкарат тъпаци?
  Съвсем отделен въпрос е поради какво е забраната - и за това може да се пита началника на полицаите, премиера, президента, съдът в Страсбург, ООН или арменския поп.
  Нашите са действали абсолютно правилно - само можеше да ги и понапляскат (потайничко), както биха направили и в най-цивилизованите държави за нападение на полицай.

  Поздрави
 3. 3 Профил на mp888
  mp888
  Рейтинг: 233 Весело

  Статията би трябваше да бъде от рода на.... " Две пияни мениджърчета от дъщерната на "ОМВ" компания "Ромпетрол" нападнаха правителствено мероприятие в Арбанаси.НСО не успява да ги задържи, а това правят служители на МВР Велико Търново.Пияниците продължават да се забавляват като плюят полицаите от килията."- Знаят как да се веселят момчетата, спор няма.

 4. 4 Профил на mp888
  mp888
  Рейтинг: 233 Весело

  Предлагам румънските герои да бъдат удостоени с орден за храброст и всяка година да получават юбилейни медали!

 5. 5 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  Румънците са искали да пийнат по едно за край на вечерта, но мильовците, които не знаят пукнат чужд език не са им обяснили адекватно какво става. Допускам и че са превиши правата си. Да не говорим, че когато са им поискали да се легитимират милиционерската им кръв е кипнала.

 6. 6 Профил на Tatyana Trifonova
  Tatyana Trifonova
  Рейтинг: 1416 Весело

  в името на Ефи, СВАЛЕТЕ ОБВИНЕНИЕТО!

 7. 7 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  ВИНПАЛАС не е заведение, а комплекс от хотелска част и заведения. Да туриш на входа полиция да спира всеки посетител, защото един от другите посетители е "важна" дърбавна особа е пълна глупост!

 8. 8 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Поредните самозабравили се МУТРЕТА.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 9. 9 Профил на deo
  deo
  Рейтинг: Любопитно

  Ситуацията нещо не е много ясна, прукорора по телевизията беше много треперещ в обясненията си!

 10. 10 Профил на drajistiq
  drajistiq
  Рейтинг: 233 Неутрално
 11. 11 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1022 Весело

  Топ играчи в румънския петролен пазар
  http://www.erpecnews.com/fileadmin/pdf/erpecnews_No1_asia_web.pdf
  Преследват ченгета спрели цистерни с контрабантно гориво на спонсор на БСП.
  Маслото е без акциз, за разлика от дизеловото гориво.
  Дъщерната му фирма "ПОЛИСАН" пласира «продукцията» в своя регион и най-вече в Румъния. Освен това тя произвежда бои и химикали, от които след странно смесване получава - дизел, битум и мазут. Другата хватка е да вкарва у нас от близка румънска рафинерия тежко корабно гориво с посредничеството на "Ромпетрол". Корабното гориво Самуилов смесвал в личната си рафинерия с керосин и така добивал мазут и дизел.
  На всеки тон от тези смески се спестяват по 800 лв. - акциз и ДДС. Простата сметка показва, че от всеки литър гориво чисто се прибират по 75 ст. Само за сравнение, при напълно легална търговия с автогорива се печелят най-много по 10 ст. за литър
  Темида погна шефа на “Ромпетрол”
  Дину Патричиу присвоил $85 млн., Брюксел следи аферата под лупаБукурещ. Румънското правосъдие повдигна обвинения срещу румънски супербогаташ. Дину Патричиу се смята за недосегаем заради покровители сред висшите етажи на властта и имаше наглостта да поиска $1 млн. долара обезщетение за незаконно подслушване.
  Вчера обаче президентът на "Ромпетрол" - втората по големина петролна компания в страната, бе обвинен заедно с още 11 души в измама, укриване на данъци, пране на пари и борсови манипулации, предаде АФП.
  Основното обвинение срещу 55-годишния Патричиу е за това, че е присвоил $85 млн. от кредит, върнат от Либия. Според прокуратурата сумата трябвало да бъде дадена на румънската държава, тъй като кредитът е от времето, когато "Ромпетрол" е била държавна компания.
  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-09-09&article=159663
  http://paper.standartnews.com/images/articles/orig_159663_bg.jpg
  Контрабантно гориво на спонсор на БСП !
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:VFUTPpDHTVsJ:vevesti.com/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%86%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%81-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%81%D0%BF+%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82+%D1%88%D0%B5%D1%84+%D0%A0%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB+%D0%A0%D1%83%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%8F&cd=13&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&client=firefox-a
  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 12. 12 Профил на pistons
  pistons
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Какво стана сега, присъда има ли вече. Предлагам да ги осъдят на поне 10 години каторга и да са в някоя мина да чукат камъни. Отделно трябва да предлагат секс услуги на 150 килограмови космати мъже в каторгата. Ще бъдат перфектните жрици на любовта. А има ли нещо по здраво от мъжката любов

 13. 13 Профил на sasvirco
  sasvirco
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Най-смешното е официалното заявление по повод инцидента на Ромпетрол. И те се опитват да натискат българското правосъдие . Чакам само Уорлик да си каже тежката дума.

 14. 14 Профил на brasnarq
  brasnarq
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Цачева, както и целият парламент са в годишен отпуск. На свои разноски ли е била там? С бодигардовете си, на които се заплащат извънаредни, за почивен ден и работа през ноща.
  На свои разноски ли е затворила част от комплекса? Как е компенсирала собствениците, които губят от липсата на други клиенти? Със свои пари ли?
  Не ви ли напомня за Людмила и Лувъра?
  Пияни били румънците! В 1,30 трезвени ли да са? Не ходят да си харчат парите в Охрид и Солун, български курорт посетили.
  А полицайте/охранителите как са се държали е неизвестно. Това е тяхна версия.

 15. 15 Профил на smehurko
  smehurko
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Цачева си е председател на нардното събрание и е по цял ден и ;цяла нащ такава и се охранява като такава.Не може като е в отпуска дае и свалят охраната и обикновени пияни румънци да се бият с охраната.Не знам какво са правили,защото не съм бил там,но ако са се държали като хулигани да ги осъдят като хулигани.Какво като са румънци и богати.

 16. 16 Профил на дреалист
  дреалист
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Е има си хас да пуснат двама пияни малоумници в близост до преседателя на парламента.
  Ако беше възрастна двойка германци въобще нямаше и да ги спрат.
  Наглост е да късаш копчета от униформата на полицая, а после да го обвиняваш че не се легитимирал като такъв.
  Тъпи мутри.

  дреалист
 17. 17 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 866 Весело

  "...поради езиковата бариера" ?!

  Бравос бе франкофони!

 18. 18 Профил на gp20
  gp20
  Рейтинг: 233 Неутрално

  @мп888 - Ромпетрол не е дъщерна компания на ОМВ

  @ДН - и к'во - бърка в Гугъл докато намериш нещо гадно за Ромпетрол и сега вече всичко ти е ясно, а?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK