Лазар Груев: Нито освобождаването от ареста означава невинен, нито задържането - виновен

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (115)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Министърът на вътрешните работи трябва да бъде наясно, че нито освобождаването от ареста означава невинен, нито задържането - виновен.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 2. 2 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 753 Неутрално

  На тази логига трябва процента м/у задържани и пуснати под гаранция да е 50/50, но реално е 95/5 в полза на пуснатите, а като прибавими това, че за "пускане" може съдията да получи парички, а за оставяне в ареста не, то картинката започва да се изяснява

 3. 3 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 638 Разстроено

  Цирка, на който сме свидетели е логичен резултат на тоталната липса и отказ за реформи, както в магистратурата, така и в МВР.
  И в двете системи портрета на Бай Тошо виси на стената.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 4. 4 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  Добре поне, че председателя на ВКС е против въвеждането на шариата в Републиката.

 5. 5 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1665 Разстроено

  От КАПИТАЛ: Ние ги хващаме, ние ги пускаме

  Къде е коментара на Физкултурника и Пожарникаря??

  Тихомълком прокуратурата прекрати делото срещу шумно задържаните Банана, Душманина, Шашавия и Камбарата.

  С постановление от началото на юни, прокурорите в Софийска градска прокуратура Емил Галипонов и Чавдар Ангелов са прекратили частично разследването срещу девет човека, обвиняеми за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Сред тях са лица с прякорите Душманина, Банана, Върбан, Камбарата.

  Всички те бяха задържани при шумна операция на Столичната дирекция на вътрешните работи в средата на януари, като част от групата на Красимир Маринов-Големия Маргин, Стефан Бонев-Саков и Тихомир Георгиев-Боксьора.

  Тогава от МВР заявиха, че операцията е под ръководството на Върховна касационна и Софийска градска прокуратура

  След задържането на Душманина, Банана, Върбан, Камбарата, вътрешният министър Цветан Цветанов коментира: "Това са лица, по които е работено и които са в полезрението на СДВР и на службите от доста време, но в момента тече специализираната полицейска операция във връзка с това, което сме предприели като специализирана полицейска операция през последните няколко месеца. Знаете, че наркопазарът и наркоразпространението трябва да бъде неутрализирано максимално, за да можем да дадем по-голямо спокойствие на гражданите за не възникването на подобни инциденти при преразпределението на наркопазара. Това става с адекватни действия. Надявам се, че това което правим е правилно."

  Тогава градският прокурор Николай Кокинов каза, че Стефан Бонев-Сако е бил "изпълнителен директор" на групата, а Големият Маргин - ръководител.

  Постановлението за частично прекратяване е подписано от прокурорите Емил Галипонов и Чавдар Ангелов. Те глеадт едни от ключовите дела срещу организирана престъпност в Софийска градска прокуратура - можем да ги видим в съдебната зала по делото срещу Златомир Иванов-Баретата и неговата група, както и по това срещу групата на Христофорос Аманатидис-Таки. Чавдар Ангелов е прокурорът, който така и не успя да намери виновен за смъртта на двете момичета, затрупани от падналата сграда на ул. Алабин.

  За разлика от мотивите по оправдателната присъда по делото Маргини или различните определения с които съдът отказва да задържи един или друг обвиняем, постановлението на тандема Ангелов/Галипонов трудно може да бъде на наречено мотивирано:

  "В хода на разследването по настоящето досъдебно производство срещу посочените девет лица не бяха събрани достатъчно безспорни и категорични доказателства със степен на достоверност нужна за формиране на вътрешно убеждение, че същите са извършители на престъплението което им е повдигнато и предявено. Досежно тези лица обясненията на обв. Тихомир Георгиев и показанията на защитени свидетели 001 , 002 , 003 и 004 не са в необходимата степен категорични,точни и логически свързани и не водят до безспорния извод, че и те са били членове на тази организирана престъпна група и са извършили вмененото им във вина престъпление."

  Разследването по това дело продължава срещу още 14 човека, сред които са Маргина, Сако и Тихомир Георгиев, който е ключов свидетел по делото срещу Златомир Иванов-Баретата. Миналата седмица Сако беше освободен под домашен арест, заради проблеми със здравето. В определението с което той беше освободен, съдиите от Софийския апелативен съд подчертаха факта, че прокуратурата по никакъв начин не е оспорила и/или не е поискала нови медицински експертизи.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 6. 6 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 711 Любопитно

  Недостатъчни или негодни доказателства, събирани от полуграмотни служители трудно могат да издържат в съда.Като прибавим полицейския произвол дори при прости процедури, виждаме най-осъжданата държава в Съюза.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 7. 7 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 817 Весело

  Добрата новина е че май вече лазят по нервите на власт имащите и е вероятно да им се случи случка. По-доре късно...

  Колкото повече, толкова повече!
 8. 8 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 758 Любопитно

  С този корумпиран съд сме за никъде.

  Не забравяйте, че същите съдии не признаха доказателства от Франция защото френското правосъдие и полиция не се оказаха на висотата на българския правен професионализъм!

  В резултат на това "обективно" съдебно решение убийците на студента в Париж избягаха и все още не са открити.

  Ето това е българския съд.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 9. 9 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#2] от "VellEll":

  Коя е тази логика "процента м/у задържани и пуснати под гаранция да е 50/50"?
  И защо за оставяне в ареста да не може да получи парички?

  А за разчистване на територии полицията дали не може да получи парички? А за разсипване на конкурентен бизнес? А за омаскаряване на опоненти?

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 10. 10 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Ми много хубаво говори този човек, много правилно звучи, само че контекста е тотално сбъркан.
  Ако хората знаеха, че съдиите са наистина безпристрастни и знаеха че могат да разчитат най-малкото на издадени осъдителни присъди, не говоря за присъди отговарящи на тежеста на престъплението, да това което говори г-н Груев щеше да е 110% вярно.
  Но каква е реалноста? След скандалите с Красьо, с имотите по морето, с отхвърлените доказателства на френската полиция по делото Борилски, никой не може да ме убеди че мога да очаквам справедливо решение от български съдия...може съдията наистина да е безпристрастен, може наистина да е прав, но при така изградения имидж идеята за безпристрастния и честен съд е изцяло погубена.
  Едва когато съдебната система сама почне да се чисти и нямам предвид така както членът на ВСС Иван Колев опорочи разследването срещу Красьо, като уж се изпусна относно него, а реално предупреди свои колеги да прекъснат контактите си с лобиста. Нужни са изнесени имена на корумпирани съдии, нужно е соченес пръст на черните овце,ама не от Цветанов и Борисов а от самите съдии, нужни са и присъди срещу магистрати. Чак тогава ще почвам да вярам на думите на поставени лица като Лазар Груев.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 11. 11 Профил на Някой си!
  Някой си!
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Подобни оправдания са вече със силата на постолат през последните 20 години. И точно въз основата на това всички престъпления остават безнаказани. Нямам предвид въпросните две акции, а принципно за това дали в крайна сметка има въобще првораздаване в нашата страна. Вече ставаме за смях с непрекъснатите взаимни обвинения между полицията и съдебната система.

 12. 12 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#5] от "B52":
  "...но в момента тече специализираната полицейска операция във връзка с това, което сме предприели като специализирана полицейска операция през последните няколко месеца."
  --------------
  това ще си го отпечатам на T-shirt.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 13. 13 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Кадровият избраник на агент "Гоце" и комсомолски секретар на ЮФ на СУ в случая е прав. Само че в поверената му институция върлуват индивиди, които извършват престъпления - дори и тогава, когато са предупреждавани да не го правят! А лицето се прави на дръж ми шапката по този въпрос. Сезирано за извършени престъпления във ВКС, то ПОЗОРНО МЪЛЧИ! Така наричащата се министърка на правосъдието също така ПОЗОРНО МЪЛЧИ - въпреки че й е предложено да се запознае с факти на престъпления в съдебната система! Вижте за всичко това подробно в блога ми!
  http://kkabakciev.blogspot.com/
  Когато изобщо благоволят да отговорят, твърдят, че били нямали правомощия! А това не е вярно!

 14. 14 Профил на metaflute
  metaflute
  Рейтинг: 237 Неутрално

  г-н Груев, на катили като тези им трябва само малко да прекарат насаме с телефона си за да предрешат края на процеса. Нищо не спира тежките бандити.

 15. 15 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1665 Любопитно

  Интересно за набл*даване е "народния гнав" сре6ту СЪДИИТЕ.

  При това се слага о66т знаменател на цялото съсловие?? ВСИЧКИ са калпави, всички корумпирани!

  Не казвам че няма такива, напротив, крастави магарета безсъмнено се разхождат из съдебната система.

  Питам само - аджеба НЯМА ли корумпирани лекари, некадърници, които затриват чове6ки животи и съдби?
  Не знам обаче "народът" да е скокнал в хор и заклеймява ЛЕКАРИТЕ??
  А при тях "осиранията" твърде често са буквално непоправими!

  Нито водопроводчиците, плочкаджиите и други "майстори", макар че там има корекции и загубите са "само" пари и нерви.

  Така че вместо да се грака "по принцип", дайте да говорим с конкретни имена, а? И те да си носят последствията!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 16. 16 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 696 Разстроено

  ето го и него, лазар груев, назначение на гоце, символ на корумпираност, назадничавост и комунистическа наглост....

 17. 17 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 631 Гневно

  Груев и ти си купен от скапаните мутри олигарси мафиоти във мафиотската ни държава от дс - изродите.

 18. 18 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 753 Весело

  "И НАЙ-ДОБРАТА ПОЛИЦИЯ В СВЕТА НЕ МОЖЕ ДА СЪБЕРЕ ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕД БЪЛГАРСКИ СЪД"

  Думи на ФРЕНСКИЯ МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО по повод оправдаванетона убийците на Борилски от независимия български съд

 19. 19 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#8] от "Български патриот":

  В затвора са, но благодарение на Мосю Понсен, посланик на Франция в РБ.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 20. 20 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Съгласен съм със съдията - сега всички смятат, че гаранцията е знак за провал на едно разследване. Това обаче не е така. В случая обаче има реална опасност да се повлияе на свидетелите.

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 21. 21 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ,,Обществото трябва да бъде наясно, че нито освобождаването от ареста означава невинен, нито задържането - виновен." - Добре бе, Лазаре - Я да видим сега как ще я докараш ,,Хем вълка сит, хем агнето цяло" след острата реакция на Б.Борисов - ,,провокация към държавата и към управлението ни".

  Честно казано ми омръзна да се правя на Патологоанатом и да се опитвам да установя причината за Смъртта на Демократичното общество, чрез дисекция на вмирисания му непогребан труп.
  Заключението ми е : Народната Власт ( Охлокрацията ) умря от Простотията, Тъпотията и Невежеството на народа който в по голямата си част се състои от мутирали духовно индивиди искащи Тирания.
  Това заключение е свързано с обстоятелствата които Партийно - държавната система създаде ,чрез Политическия си и Държавен елит. За да живееш добре, не е необходимо знание или професия ,достатъчно е да си майстор на Далаверата, Кражбата, Измамата - тоест ,,да научиш" врътките ( схемите,чалъмите) как се изкарват пари от чужд труд.
  Държавата от време оно е най апетитното за грабеж парче.Събраните от народа с насилие финансови средства са ,,Баницата" от която за да си отрежеш каквото искаш парче не ти трябват знания, достатъчно е да намериш чалъм ( като мозъка на групата ,,Без Коз".
  Това е положението.Чакам помпозното погребение на Демократичното Общество, трупът му в тези горещини съвсем взе да вони на мърша.

 22. 22 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#15] от "B52", който пише: "Така че вместо да се грака "по принцип", дайте да говорим с конкретни имена, а? И те да си носят последствията!!"

  В блога ми има изброени МНОЖЕСТВО имена на съдии, дори във ВКС, за които твърдя, че са погазили Конституцията - и съм сезирал за това дори Върховната касационна прокуратура!

  http://kkabakciev.blogspot.com/

 23. 23 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 745 Весело

  Протежето на Първанов-Лазар Груев,премина всякакви граници за поведение на висш съдия,познати в цивилизования свят.А и самото му желение да участва в този дебат намирисва на ангажираност.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 24. 24 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Ето съдебния състав който вчера пусна от ареста едновременно тези от Всичко коз и тези от Килърите.
  Да се знае, като подсъдимите крият лицата си, то поне да видим лицата на оправдаващите ги.

  http://www.segabg.com/online/IMG/6716/0105-large.jpg

  Чуди ли се някой още джакпота защо остана неприбран? Еми аз ако спечеля да не съм луд да отида да си взема парите, нали още на излизане ще ме пресрещнат, вкарат в кола със затъмнени стъкла и ще ме заровят някъде около софия до вечерта. И след това няма да има нито доказателства, нито виновни...
  Заради продажници и корумпирани деболгъзци/главци, не сме държава вече... територия сме.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 25. 25 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Червени плужеци, като този, много обичат да "разсъждават" теоретично..))
  Само че , става дума за "български " съдии- назначени от Партията , за ВСС- с красьо черния , за строежи на хотели и прочие ..
  И какво общо ИМАТ ТАКИВА съдии , с теоретичните мисли - за независимост , справедливост , правосъдие и прочие ..на НОРМАЛНИТЕ съдебни системи , в нормални държави?? , КАКВО общо имат , ТЕЗИ- нашите , със съдии- НЕ назначавани от Гоце или ДПС , на съдебни системи - изграждани НЕ от БКП и нейните мафиоти ?/

  КАКВО ОБЩО , изобщо, имаме с такива съдебни системи ??? )))

  BIG AL
 26. 26 Профил на nearvana
  nearvana
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#15] от "B52":

  Добре де, за да не слагаме общ знаменател на съдиите дай ми малко положителни примери! Някой осъден по важно дела на малко повече от глоба, порицание или колкото вече е излежал - ок, добре един Марио Николов ама спонсора на гоце Людмил Стойков се отърва.

  Примери за другото колкото щеш - хотели в приморско, заличен парк Странджа, "оферирай", красьо, назначенията на отрочетата без конкурс и без необходим стаж ...

  Не виждате ли как съдии и прокурори се наслаждават на безконтролността си и се подиграват с българите вече 20 години. Там е корена на проблема и това че сега всички наскачаха в защита на независимия съд ми е меко казано странно! Доказателствата били лоши - откъде знаете че са лоши бре аджеба? Защо този кредит на доверия към съда, който от 20г с едни и същи мутри разиграва обикновенните българи и никакъв кредит на доверие на един министър който само от 1г е такъв и поне размърдва водата в блатото.

  Да не би тандема Румен Петков и БГ съдебната система да ви беше по-лицеприятен?

  nearvana
 27. 27 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Лазар Груев - мръсна измет комунистическа.. мрий копеле гнусно.. противно...

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 28. 28 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Е да питам аз тогава, защо въобще има мярка за неотклонение арест?

  След като по презумпция са невинни - да си седят в къщи докато мине делото и да не ги арествуат никога преди да е пройзнесена присъда виновен. Това ли иска Груев? Това ли му е целта в живота?

  Тоя идиот да не се крие зад закона. Мярката арест се постановява за да не може разследвания да пречи на разследването, както и да не извърши други престъпления. И това го преценява съдията. Т.е. ЦЦ е АБСОЛЮТНО ПРАВ, че ако тия сега направят каквото и да е закононарушение - виновен за това ще са мишоците като Груев, които четат закона като адвокати, а не като съдии.

 29. 29 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Тоя Груев вместо да ръси азбучни истини да обясни защо съдът освобождава от ареста заподозрени за убийство или изнасилване?
  Знам,че законът,приет от комунистите от БСП/ДПС го позволява,но това не означава,че съдиите не могат да оставят в ареста такива заподозрени до произнасяне на присъдата.
  Защо има хора с по 12 висящи присъди на свобода?Знам,пак,че законът го позволява,но не е задължително да пускате всяка разбесняла се мутра,нали?
  Защо не произнасяте присъди само по коствени доказателства и свидетелски показания,както в цял свят?Това ,поне ,законът също го позволява!
  Българският съд използва всяка вратичка в закона в полза на престъпниците!

 30. 30 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  А и тоя глупак какво се опитва да ни каже? Нямало достатъчно доказателства? Че нали затова сега има разследване бе катил, за да се търсят доказателства. Ако ги имаше готови доказателства нямаше да има дело за мярката за неотклонение, а направо дело по съществото на престъплението.

  Това е типичния пример защо съда не трябва да е толкова независим и неконтролируем. Защото правят каквото им е изгодно и после ни обясняват - ами така пише в закона.

 31. 31 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  Да не забравяме, че българският министър на вътрешните работи мисли, че Рубикон, може да се ....превърти!

 32. 32 Профил на ДДД
  ДДД
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Г-не От снимката по-горе,

  Нека Вашите деца, внуци и правнуци живеят щастливо в тази омутрена държава.

  Успех!

 33. 33 Профил на М. Пищова
  М. Пищова
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#27] от "Раз печки, раз кюнци":

  Педал.

 34. 34 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Пускането на един престъпник от ареста наистина не значи, че той е невинен или виновен - само, че ще продължи да се разхожда сред нас, да върши престъпления, да изнудва свидетели, да укрива доказателства и всячески да напредва в "кариерата" си.

  gradinko.bg
 35. 35 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Хъъм, защо не взеха да кажат господа съдиите колегите им и техните роднини социално слаби ли са или не, откъде имат пари за такива хотели, каквито строят. Да кажат какво се случи със съдиите, заседавали по делото Борилски и не само по него. Да кажат защо са с двоен аршин към подсъдимите, защо увеличиха заплатите си по време на тази криза. Мислят, че са над закона и над всички и спекулират с разделението на властите. И подобно на потроните си от БСП - ДПС притежават учудваща за .....задни части наглост

 36. 36 Профил на 熊
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#21] от "Желязото":

  Хахаха, железен си

  Baka wa shinanakya naoranai
 37. 37 Профил на рИформата идва
  рИформата идва
  Рейтинг: 866 Неутрално

  Обществото е наясно за чии интереси се грижи "съдът" в България. Само представителите на "съдът" и МАФИЯТА мислят че то незнае.

  И в морето ми е до колене .....................
 38. 38 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Лазар Груев е напълно прав.
  Цецко е време да спре да оправдава некадърността на хората си със седебната система. Тя че е куца куца е, но чак толкова.
  Същото така е време Цецко да разбере, че властта на съда произхожда от народа по същия начин, по кото и неговата власт произхожда от народа. Също така е време да разбере, че разделението на властите се е разделение на властите, но в крайна сметка държавата е една. И в крайна сметка наглото му, безогледно и недопустимо плюене по съдебната власт, всъщност е плюене по народа и държавата.

 39. 39 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#27] от "Раз печки, раз кюнци":
  кюнец , нещо се беше покрил , след като твойте любимци обилно и отново се изходиха , сякаш те беше срам , много прости хора в тоя герб

 40. 40 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 237 Неутрално

  егати скандала - капитал

  Ние ги хващаме, ние ги пускаме
  Тихомълком прокуратурата прекрати делото срещу шумно задържаните Банана, Душманина, Шашавия и Камбарата

 41. 41 Профил на miyamoto
  miyamoto
  Рейтинг: 8 Гневно

  Дано Лазар Груев и и целия ВСС бъде една от следващите поръчки на освобдените!

  bushido inside
 42. 42 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 466 Весело

  Тая сага е "Фани единия - удари другия!"

  Още древните римляни, който са си ги казвали нещата както са си са стигнали до следния извод - Каква сила може да има законът, когато само парите притежават цялата власт?

  Едните не могат да разделят на 2 магарета слама....
  Другите и 1 % е им вярва, че са честни и почтени...

  Потресающа история

 43. 43 Профил на 4ik4irik
  4ik4irik
  Рейтинг: 230 Неутрално

  До коментар [#33] от "4ik4irik":

  Все имах подозрения, но се надявах, че все пак има нещо мъжко в теб. Вече и като травестит се изяви. Като си те представя с косматите крачоли с готините ми чорапки и да му се доповръща на човек. Ужас е света, толкова много педали и доносници като теб създаде комунизма, че за нас жените, остава единствено спасение еманципацията. Добре, че има поне още малко останали истински мъже като Кюнеца и някой мъжкари пишешти тук, които да ни припомнят какво е да си закриляна и обичана Жена.

  Каквото прави Кюнеца - го прави най-добре!
 44. 44 Профил на naturisten
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:39 на 04/08/2010 от неговия автор.

 45. 45 Профил на М. Пищова
  М. Пищова
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#43] от "4ik4irik":

  Педал.

 46. 46 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#34] от "gradinko":

  а може и да не напредва, ако го гръмнат

 47. 47 Профил на revival
  revival
  Рейтинг: 466 Разстроено

  съдът остана последната крепост на комунистите и турците в България. те ще защитават мафията до дупка. гоце е кръстника на мафията, той назначи и тези корумпирани съдии.тази работа без декомунизация няма да стане.

 48. 48 Профил на 45iv
  45iv
  Рейтинг: 459 Неутрално

  ЦЦ да измени Наказателния кодекс и съдиите да могат да издават осъдителни присъди по предположения,съмнения,пунликации в пресата,сънища и предсказания от вра4ки.

 49. 49 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#14] от "metaflute":

  Видяхме как Вальо Топлото готви "защитата" си. Като събере от рекет 100 хил. лева и ги внесе по сметката на някоя оПравна съпруга-хотелиерка, много лесно ще надцака всички.
  Представете си пък ония с Калашниците и ДДС-то как ще подготвят - то това е и смисъла на задържането: ЗА ДА НЕ МОЖЕ ОБВИНЯЕМИЯ ДА ОСУЕТИ ПО-НАТАТЪШНОТО РАЗСЛЕДВАНЕ.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 50. 50 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#4] от "svoboden":

  Добре поне, че председателя на ВКС е против въвеждането на шариата в Републиката.
  .........
  дано не е единствен, щото това ще е голяма тргедия

 51. 51 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#18] от "VellEll":

  Браво за цитата, оттук-нататък ще започвам коментарите си за Черничкият "съд" с него.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 52. 52 Профил на досю
  досю
  Рейтинг: 524 Гневно

  Акцията –ние ги хващаме те ги пускат продължава като театър за будали.Замисъла е ;виждате ли колко е сложно 1. да ги хванем.2.да ги осъдим. Заради това те ще ходят на свобода а вие от форума през това време ще спорите кой е виновен. На някой форумци нали за това им плащат.

  особен
 53. 53 Профил на miyamoto
  miyamoto
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#48] от "45iv":
  Човече - никой не казва, че следствието, прокуратурата и всичко останали по вреригата преди съда са супер спецове като Хрейшио, ама и съдийте ако малко се напънат и имат воля, могат да измислят за какво да ги оставят в ареста. Ясно е, че колелата на каруцата има мн. пръчки, но без обща воля и съдействие до никъде няма да стигнем.

  bushido inside
 54. 54 Профил на 4ik4irik
  4ik4irik
  Рейтинг: 230 Неутрално

  До коментар [#45] от "4ik4irik":

  Бебе си и като дечко си се затръшкал и стържиш едно и също. Иди на плажа, пълно е с монокини да пооплакнеш окото. Има и много педали таман да си намериш дружките.

  Каквото прави Кюнеца - го прави най-добре!
 55. 55 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#30] от "niakoi_si":

  От 13 тома документи, те не намериха доказателства ?!?

  Прав е faeton [#29]: Българският съд използва всяка вратичка в закона в полза на престъпниците!

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 56. 56 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  До коментар [#52] от "досю":

  Това е резултат от некоординираните и непоследователни действия на Цветан Цветанов. Цитат: "Берем плодовете на една импотентна правосъдна система. Сега е моментът да превъртим Рубикона"!
  Ако г-н Цветанов се беше заел да превърти първо Искър, Струма, Марица и другите български реки, а не да се втурва да превърта италинаските, нямаше българските реки да са в такова незавидно състояние.

 57. 57 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 923 Неутрално

  "Обществото трябва да бъде наясно, че нито освобождаването от ареста означава невинен, нито задържането - виновен.
  Въпросът за вината на подсъдимите се решава с влязла в сила присъда. Мярката за неотклонение по своята същност е мярка за процесуална принуда, а не краен съдебен акт"

  Цветанов,Велчев и Найденов да си свършат работата както трябва за да има осъдителна присъда а не ЦЦ да ходи от една в друга ТВ.
  А колкото до произнесенито от ЦЦ изречение ,че не случайно казват ,че у нас мафията си има държава ,можем да кажем ,че едно от определенията за мафия е -
  Пълно срастване на властта с престъпноста.
  Власта обаче се състои от съдебна власт,изпълнителна власт и законодателна власт.
  Нека всяка да прегледа кочинката си и да не казва ,че другата мирише,защото и едната и другата и третата с.рат големи ла.на

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 58. 58 Профил на М. Пищова
  М. Пищова
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#54] от "4ik4irik":

  Педал.

 59. 59 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 466 Гневно

  Е мафия в България си отгледа цял премиер-министър! Бат Бойко кво се прави на дръж ми шапката, всички го знаем от къде идва, освен тези, които зорлем седят и разправят "Бе то дъжд вали"

 60. 60 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#21] от "Желязото":
  Охлокрация (на старогръцки οχλοκρατία, от οχλος - тълпа и кρατος - сила, власт) буквално значи власт на тълпата, но не трябва да се бърка с демокрацията. Обикновено се приема за изродена форма на демокрацията. За охлокрацията е характерно, че народът често мени предпочитанията си, повлиян от демагогия. Охлокрацията е характерна за преходни и кризисни периоди. Думата „демокрация“ произлиза от древногръцки език: "δημοκρατία" - „δήμος“ - демос означава „народ“, а „κράτος“ — кратос означава сила, власт: буквалното значение на думата „демокрация“ е „народовластие“. Терминът също така понякога се използва като мерило за степента на влияние на народа върху собственото им управление.

 61. 61 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#58] от "Master_Yoda":

  Комунист..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 62. 62 Профил на neutral2
  neutral2
  Рейтинг: 409 Неутрално

  ето мотивите на САС по делото на "Килърите" - изводите си правете вие....

  СЪДЪТ се оттегля на съвещание.  СЪДЪТ след съвещание, след обсъждане доводите на страните и събраните по делото доказателства, намира за установено следното:

  Производството е по реда на чл. 64, ал. 8 и следващите от НПК. Същото е образувано по повод постъпили жалби от обвиняемите Я.П., М. И., В. К., Г.П. и П.С. срещу определение на СОС, с което по отношение на тях са определени мерки за неотклонение "задържане под стража" .

  За да определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо обвиняемите, първостепенният съд е счел, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение за тяхното участие в извършването на деянията. Поначало в производството по първоначално определяне на мярка за неотклонение най-същественият въпрос, подлежащ на обсъждане е този дали е налице обосновано подозрение за участието на дееца в инкриминираното деяние. Вярно е, че преценката по този въпрос не е в обхвата на преценката на доказателствата, която се извършва при постановяване на присъдата. При всички случаи обаче, принципите на демократичната държава, каквато претендира, че е Република България, изискват спрямо едно лице да бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража" ако подозрението, че е извършило престъпление е обосновано, т.е. ако по делото са събрани достатъчни, макар и понякога в минимален обем доказателства, за неговото участие в деянието, за което е обвинен. При това изискването на закона е обоснованото предположение да се извлича от годни доказателствени източници, а не от докладни записки, справки и кореспонденции, съдържащи информация от оперативно естество. Съгласно доказателственото право предмет на доказване в наказателния процес е съвкупността от тези факти и обстоятелства, които трябва да бъдат установени, за да се реши правилно разглежданото дело. Тези факти и обстоятелства следва да бъдат установени по реда и способите, предвидени в НПК, за да бъдат годни за оценка, при извършването на съответните фактически изводи относно авторството на деянието, механизма и начина на извършването му. Необходимо е също така да се отбележи, че още в ІІІ курс в Юридическия факултет, студентите по право учат основните форми на съучастие и от този момент натам дори за тях е ясно, че подбудителството и помагачеството са особени форми на съучастие, при които подбудителят и помагачът отговарят само за това, за което умишлено са склонили или подпомогнали извършителя и то само ако е установено, че той е осъществил деянието, за което те са го подпомогнали или подбудили.

  По настоящото дело по безспорен и категоричен начин са установени няколко обстоятелства. Такива са обстоятелствата, свързани с времето и мястото на извършването на престъплението по чл. 116 от НК спрямо пострадалите Ю.Г. и Б.В., самоличността на пострадалите лица, местопребиваването им преди престъплението, лицата, с които са се намирали в ресторант „Орлови скали” - к.к. Боровец, откъдето са тръгнали, посоката в която са се придвижвали, а именно с. Бели Искър.

  Установено е също така, че покушението спрямо тях е осъществено чрез използване на оръжие - автомат „Калашников”, калибър 7,62 мм, като на местопрестъплението са намерени гилзи именно от такъв вид оръжие.

  Друго, което е установено по несъмнен начин по делото е, че в дома на обвиняемия М.И. при извършеното претърсване е намерен автомат „Калашников”, калибър 7,62 мм, 20 броя патрони за същото по вид оръжие и карабина марка „Манлихер” образец 1895 г., калибър 8 мм. Извършена е комплексна експертиза, от заключението на която се установява, че посоченото оръжие е годно да произвежда изстрели и че патроните също са годни. Особено важен факт се установява от заключение на същата експертиза, а именно, че с намереното в дома на обвиняемия М.И. оръжие не е извършено престъпление, регистрирано на територията на страната, включително и това, че намерените на мястото на покушението на Ю.Г. и Б.В. гилзи не са изстреляни от това оръжие. С други думи, в дома на обвиняемия И. автомат не е оръжието, с което са били простреляни Г. и В.

  От изготвената по делото ДНК експертиза на веществени доказателства, представена в днешно съдебно заседание е видно, че върху обтривка от ложата на автомата се наблюдава биологичен материал от 2 лица, като част от биологичния материал произхожда от М.И. Върху обтривка от ръкохватката на автомата е открит биологичен материал от лице от женски пол и не са открити следи от биологичен материал от обвиняемите П.С.,В. К. и Г. П.

  По делото са извършени множество процесуално-следствени действия – претърсвания на имоти, помещения, автомобили, огледи на местопрестъплението, оглед на веществени доказателства, разпити на свидетели. Изготвени са също така множество справки относно регистрирането на т.нар. предплатени карти за мобилни апарати, издадени от мобилните оператори М-тел, Глобул и Виваком. Установено е чрез тези справки от какви номера на такива карти са провеждани разговори и SMS-кореспонденция от клетките на мобилните оператори, намиращи се в района на извършване на престъплението спрямо пострадалите Ю.Г. и Б.В. Установени са изходящите и входящите обаждания и съобщения от тези номера към номера на други мобилни телефони, намиращи се в други клетки на мобилните оператори в страната. Установено е също така, че нито един от тези номера, съответно предплатени карти, не се води на името на някой от обвиняемите.

  Следва да се отбележи, че една част от номерата, за които са приложени справки са на карти, регистрирани на имената на лица, които по някакъв начин са свързани с обвиняемите. По отношение на тези връзки е изготвена подробна докладна записка, в която е анализирана цялостната информация, постъпила от мобилните оператори. Макар и изключително подробна, посочената докладна записка не е писмено доказателство или доказателствено средство по смисъла на НПК. Информацията, която се съдържа в тази докладна записка има единствено оперативен характер и може да бъде само насочваща по отношение на органите на досъдебно производство, които са длъжни да събират годни доказателства, чрез доказателствени средства такива, каквито са предвидени в НПК.

  Разпитани са, по повод тази посочена докладна записка, някои от лицата, на чието име са издадени предплатените карти. Установено е чрез разпит на свидетелите В.В., В.М. и Л.Ц. пред съдия, че първият е закупил общо 5 карти на свое име, които по молба на свидетеля М. му ги е предоставил за ползване. Свидетелят М. от своя страна ги е предал на Л. Ц., а той на обвиняемия П.С. Разговорите, засечени между тези номера в нощта на извършване на покушението над Ю.Г. и Б.В. са осъществени от клетки, в района на които са се намирали съответно обвиняемите М.И., В. К. и П. С. Липсват доказателства обаче, че по същото време предплатените карти са използвани именно от обвиняемите, а не от други лица. Освен това, посочените разговори не са единствените проведени в района на клетката на съответния мобилен оператор, в посочения отрязък от време, за да се твърди, че само свързаните с покушението върху Ю.Г. и Б.В. лица са се намирали в посочените райони.

  Установено е по делото, чрез показанията на свидетелите Е.И., И. Б., А.А., И.Д. и Р.К., както и от заключението на техническата експертиза на запис от охранителна видеокамера на паркинга и входа на х-л „Самоков” в к.к. Боровец, че действително в нощта на 19 срещу 20.06.2010 година, когато е извършено престъплението по 116 от НК, обвиняемият М.И. се е намирал близо до района на местопрестъплението. От същите посочени по-горе свидетелски показания и доказателства, включително и от днес представените такива се установява какъв е бил маршрута на движение на М.И., причината, за да бъде по същото време на това място и интервалите от време, през които е пребивавал близо до мястото на покушението. От разпита на свидетелката Е.И.се установява, че двамата с обвиняемия М.И. са предприели пътуване до к.к. Боровец с лекия автомобил на същия, че по пътя на два пъти автомобилът е аварирал – веднъж пукал гума и веднъж е бил спиран за проверка от полицейски патрул. Установено е също така, че около 5.30 часа на 20.06.2010 г. обв. М.И. и Е. И. са се регистрирали в х-л „Самоков”, който са напуснали към 14 часа на същия ден.

  От показанията на тази свидетелка се установява и един друг, важен за настоящото производство факт, а именно, че по време на пътуването от София до х-л „Самоков”, тя и М.И. са били с изключени GSM-и като свидетелката подробно обяснява причината, поради която са направили това.

  Установено е също така, че по време на покушението срещу Ю.Г. и Б. В. обвиняемият П.С. се е намирал в гр. Варна, а обвиняемия К. - в гр. София, в ж.к. „Младост-3”. Тези обстоятелства се извеждат от показанията на свидетели и справки от мобилните оператори, за проведени разговори от карти, регистрирани на имената на обвиняемите С. и К.

  Друго, което е установено по делото е, че обвиняемият Я.П. се е познавал с обвиняемия П.С. П.С. се познава с обвиняемия В.К. Обвиняемият М. И. се познава с Я.П. и е кръстник на детето на Г.П. Тези обстоятелства се установяват от показанията на множеството свидетели, разпитани по делото.

  По делото е разпитан в качеството на свидетел Б.Й., който в момента се намира в затвора по повод на извършване на тежки умишлени престъпления. От разпита на този свидетел се установява, че през 2008 година обвиняемият Я. П. е поискал от него да извърши убийството на Ю.Г. по искане на сръбския гражданин С.Й. П. го снабдил с пистолет, а след това и с пушка с оптически мерник. Свидетелят Б. Й. нямал намерение да извърши деянието, затова върнал пушката под предлог, че не е точна, а пистолетът предоставил на свой приятел К.Й., в дома на когото била извършена кражба и пистолетът изчезнал. От показанията на свидетеля Б.Й. е видно, че мястото, където е осъществено покушението срещу Ю.Г. на 20.06.2010 година му е било посочено по-рано от обвиняемия Я.П. В определена степен тези показания се потвърждават от изложеното от свидетеля К.Й., който възпроизвежда това, което му е било споделено от св. Б.Й, без да има преки впечатления за събитията и фактите, за които дава показания.

  Тук е мястото да се посочи, че по делото не са приложени каквито и да е материали, свързани с известни предходни покушения по отношение на Ю. Г., за да се прецени евентуалната връзка между показанията на свидетеля Б. Й. и действията на обвиняемия Я.П.

  От всички така изложени, установени по делото факти, първоинстанционният съд е изградил извода, че са налице достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение относно авторството на деянието, в извършването на което са обвинени петимата обвиняеми. Този извод не се споделя от настоящия въззивен състав, поради следните съображения:

  По отношение на обвиняемия Я.П. е повдигнато обвинение за това, че е подбудил обвиняемия П.С. да убие Ю.Г. СОС се е позовал на показанията на свидетелите Б.Й., К.Й., В., М. и Ц., както и на разпечатки на изходящи и входящи номера на мобилни телефони. Дори да се приемат за достоверни показанията на свидетелите Б. и К. Й., че през 2008 г. обвиняемият П. е поръчал убийството на Ю.Г., от тях не може да се направи извод, че същият има някакво участие в престъплението, извършено 2 години по-късно.

  Липсват каквито и да било доказателства по делото, че обвиняемият П. е подбудил обвиняемият С. да осъществи престъплението по чл. 116 от НК. Следва да се отбележи, че на С. не е повдигнато дори обвинение за извършителство, за да се преценява доколко е осъществено склоняване от страна на П. спрямо С. Действително обвиняемите П. и С. са се познавали и са се срещали в гр. София, в гр. Самоков и в к.к. Боровец, което се установява от разпита на различни свидетели, депозирали показания по делото. Само от това познанство обаче не може да се направи извод за авторството на деянието. Не е установено по делото преди, по време и непосредствено след извършване на деянието между двамата да са провеждани разговори било лично, било по мобилни апарати, ползвани от тях, а още по-малко доказателства, от които да е направи извод, че П. умишлено е склонил С. да извърши престъпление спрямо Ю.Г. Нещо повече, от нито едно от доказателствата не се установява между обвиняемия П. и пострадалия Г. да е имало някакви конфликти, противоречия, конкурентни икономически интереси или други проблеми, които да мотивират обвиняемия П. да извърши такова престъпление. За такива не говорят дори близките на Ю. Г.

  Всичко изложено се отнася и за обвиненията, повдигнати срещу обвиняемия П.С. И по отношение на него не са установени факти, от които да се направи извод, че е познавал лично Ю.Г. и че са имали неразрешими конфликти помежду си, които да го мотивират да извърши престъпление спрямо него. В деня на извършване на престъплението по чл. 116 НК обвиняемият С. се е намирал в гр. Варна. По делото отсъстват годни доказателства, че по някакъв начин той да е подбудил обвиняемия К. и обвиняемия И. да подпомогнат, а обвиняемия П. да извърши престъпление по чл. 116 от НК. Такъв извод не може да бъде направен само въз основа на разпечатките от разговори, проведени между няколко номера на мобилни телефони. Тези разпечатки не са доказателство, че именно посочените четирима обвиняеми са се обаждали от тези номера и са говорили помежду си. Следва да се отбележи, че у тях не са намерени предплатени карти с посочените номера. Но дори и да се приеме, че именно обвиняемите са говорили от предплатени карти с посочените номера, само това не е достатъчно, за да се приеме, че те са осъществили вмененото им деяние.

  От обвиненията, повдигнати срещу обвиняемите и от всички материали, събрани по делото, не става ясно как и с какво обвиняемите К. и И. са подпомогнали обвиняемия Г. П. да осъществи деянието. Липсват от друга страна каквито и да било доказателства, че именно Г.П. е прекият извършител на престъплението по чл. 116 от НК. Органите на досъдебното производство не са се постарали да установят къде се е намирал по време на престъплението обвиняемият Г.П. По делото липсват веществени доказателства, свидетелски показания или експертни заключения, които да сочат обвиняемия Г.П. като пряк извършител на деянието. Не е немерено оръжието на престъплението, от мястото, където е стоял стрелецът, установено по делото, не са иззети биологични следи, които могат да бъдат свързани с обвиняемия Г.П. Всичко това не само, че разколебава обвинението, което е повдигнато конкретно срещу обвиняемия Г.П. но и това, повдигнато срещу останалите обвиняеми, тъй като при липсата на доказателства, че именно той е физическият извършител на престъплението не може да се направи извод, че другите трима обвиняеми съответно са го подбудили или подпомогнали да го осъществи.

  Тук следва да се отвори една скоба, за да се обсъди представеното в днешното съдебно заседание заключение на съдебно-психологична експертиза. Прави впечатление формулировката на задачата, поставена на експерта, а именно : „ Да се извърши психологично изследване на лицето Г.П.П., при което да се установи съпричастността му към извършено престъпление по досъдебно производство № 429/10 г.”. Прави впечатление също така и заключението на тази т.нар. експертиза: „С много голяма степен на вероятност може да се твърди, че описаните в експертизата емпирични наблюдения и данни от психологичното изследване на Г.П. свидетелстват за съпричастността му като пряк извършител на убийството на Ю.Г., отговарят на истината. С голяма степен на вероятност може да се твърди, че споделената и потвърдената в реакциите и отговорите на П. информация, свързана с престъплението – убийството на Ю.Г., е достоверна”. Макар информацията, съдържаща се в т.нар. психологична експертиза да е представена във вид на експертно заключение, то същото няма характер на такова, защото в него не се съдържат констатации, направени въз основа на специални знания, каквито съдът не притежава, а единствено личните впечатления на експерта за поведението на обвиняемия и предположението му на какво се дължи това поведение. Следователно в цитираната експертиза е направен опит по недопустим начин чрез едни, всъщност свидетелски показания да се обоснове едно съмнително поведение на обвиняемия, а оттам и съпричастността му към разследваната престъпна дейност. Поставената задача на експертиза поначало е недопустима, тъй като не може да бъде предмет на експертна оценка, понеже не се изискват знания от областта на психологията, за да се установи дали определено лице е извършител на престъпление. Това е правен въпрос, отговор на който може да бъде даден единствено и само от съда.

  Следва да се отбележи, че по делото са представени и писмени материали, озаглавени „Справка относно получена информация при прилагането на СРС”. В тази справка са преразказани в сбит вид част от разговорите между различни лица. Тези материали нямат характера на веществени доказателствени средства, събрани чрез СРС по реда на НПК, поне във вида, в който са приложени по делото, поради което настоящият съдебен състав не намира за нужно да ги обсъжда.

  По отношение на обвинението по чл. 321 от НК, повдигнато срещу обвиняемите С., К., И. и П., за това, че първият е организирал и ръководил, а другите трима са участвали във въоръжена престъпна група, изобщо не са събрани никакви доказателства, даващи основание да се направи извод в тази насока. Според разпоредбата на чл. 93, т. 20 от НК организирана престъпна група е структурирано трайно сдружение на три или повече лица, с цел да вършат съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които се предвижда наказателна отговорност над 3 години "лишаване от свобода". Единствените доказателства, които свързват четиримата обвиняеми са свидетелски показания, както беше посочено по-горе, от които се установява, че М.И. е кръстник на детето на Г.П., че П.С. се познава с В.К. и т.н. Липсват обаче доказателства за наличието на какъвто и да било общ умисъл у тези четирима обвиняеми за извършването на каквото и да било престъпление. Не са налице доказателства не само, че съществува такава група и че обвиняемите са участвали в нея, но и че тази група е била въоръжена.

  Настоящият съдебен състав, с оглед изложеното намира, че по делото не са налице доказателства, от които да се направи извод за наличието на обосновано предположение относно авторството на деянието по чл. 115 от НК, в което е обвинен Я.П. и авторството на деянията по чл. 116 и чл. 321 от НК, в които са обвинени К., С., И. и П.

  При липса на основната предпоставка за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" не се налага обсъждането наличието на опасностите, визирани в чл. 63 от НПК, а именно опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Не се налага и обсъждането на въпросите, свързани със здравословното състояние на обвиняемите и възможността същите да пребивават в условията на арест.

  Единствено по отношение на повдигнатото срещу обвиняемия М. И. обвинение по чл. 339 от НК по делото са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че именно той е автор на деянието. Както беше посочено по-горе от дома на обвиняемия И. са иззети автомат „Калашников”, калибър 7,62 мм, годно да произведе изстрел и 20 броя патрони същият калибър, предназначени за същия вид оръжие. Иззета е и пушка карабина „Манлихер”, по отношение на която не е изготвена балистична експертиза, от която да е видно, че пушката е годно огнестрелно оръжие. Както беше посочено по-горе, от заключението на ДНК експертиза на веществени доказателства се установява, че по обтривка от ложата на автомат „Калашников” е намерен биологичен материал от обвиняемия М.И. Всичко това е достатъчно да се приеме, че е налице съпричастност на обвиняемия И. към извършване на престъплението по чл. 339 от НК. Това престъпление е тежко умишлено по смисъла на чл. 93, т. 7 от НК, тъй като за него се предвижда наказание над 5 години "лишаване от свобода".

  Освен наличието на основната предпоставка за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия И., а именно-обосновано предположение относно авторството, настоящият съд намира, че е налице и реална опасност при по-лека мярка за неотклонение от "задържане под стража" той да извърши друго престъпление. Основание за този извод дава приложеното по делото свидетелство за съдимост, от което е видно, че обвиняемият М.И. е осъждан с влязло в сила споразумение за същото по вид престъпление по чл. 339 от НК. Наложеното му наказание пробация за това престъпление не е постигнало целите си и не е подействало възпиращо спрямо обвиняемия И. да извърши друго престъпление, а именно това по настоящото наказателно производство. Това дава основание на настоящия съдебен състав да прецени, че определението на СОС в частта, с която по отношение на обвиняемия М.И. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража", макар и по други съображения, е обосновано и законосъобразно и следва да бъде потвърдено.

  Следва да се отбележи, че видно от изготвеното и приложено по делото заключение на съдебно-медицинска експертиза, здравословното състояние на обвиняемия М.И. позволява същият да пребивава в помещенията на ареста. Вярно е, че в заключителната част на тази експертиза е посочено името на обвиняемия Я.П., но съдът намира, че в случая става въпрос за техническа грешка при изписването на името.

  Предвид липсата на доказателства за съпричастност на останалите обвиняеми П., К., П. и С. към престъпната дейност, в която са обвинени, според настоящия съдебен състав определението на СОС следва да бъде отменено в посочената част, като по отношение на тези обвиняеми бъде взета мярка за неотклонение "подписка".  С оглед на всички изложени съображения и на основание чл. 64, ал. 8 от НПК, СОФИЙСКИ АПЕЛАТИВЕН СЪД  О П Р Е Д Е Л И:  ОТМЕНЯ определение, постановено на 26.07.2010 година по НЧД № 625/10 г. по описа на СОС в частта, с която по отношение на обвиняемите Я. П., П.С., В.К. и Г.П. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".  ВЗЕМА по отношение на обвиняемите Я.Х.П., П.В.С., В.П.К. и Г. П.П., обвиняеми по досъдебно производство № 429/10 г. на РУ на МВР – Самоков – "Подписка".  ПОТВЪРЖДАВА посоченото определение в частта, с която на М. Р.И. е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" по досъдебно производство № 429/10 г. на РУ на МВР – Самоков.  Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.  Обвиняемите П., С., К. и П. да бъдат освободени от арестните помещения, освен ако не се задържат на друго основание. 63. 63 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#43] от "4ik4irik":

  (hug) :*

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 64. 64 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 466 Разстроено

  Господа за огромно съжаление при подобни обстоятелсва за България съществуват единствено 3 възможни изхода, или незабавни предсроччни избори или гражданско неподчинение последвано от държавен преврат или ГРАЖДАНСКА ВОЙНА...........помислете много сериозно върху тази реалност защото.................БЪЛГАРИЯ..................У-М-И-Р-А...............

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 65. 65 Профил на М. Пищова
  М. Пищова
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#63] от "Раз печки, раз кюнци":

  Педал.

 66. 66 Профил на Kurt
  Kurt
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#18] от "VellEll":

  Предполагам, че цитата ти е изваден от контекста, но за целите на спора го приемам за верен.

  Та де спаха Боко и компания, защо не промениха НПК за да улеснят обвинението при предоставяне на доказателства? Или други закони? За какво са взели (спечелили) властта? За да си играят на панички и да се оправдават? Как не се сетиха, че те може да си виновните. За курвите в съдебнадта система не говорим. Ако не са ги знаели, де са тръгнали да се ръгат в политиката?

 67. 67 Профил на НАУМОВ
  НАУМОВ
  Рейтинг: 8 Весело

  Ако задържаните в различните акции бяха изтезавани в ареста докато направят самопризнания и ги подпишат собственоръчно, сега нямаше да ги пускат съдиите срещу смешна гаранция.
  Килърите, Наглите и Картоиграчите ги изпуснахме, поне булката на Вальо Топлото да направи самопризнания,докато не са я налегнали тежки болести,изискващи специализирано лечение в Швейцария, примерно.

 68. 68 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 466 Гневно

  Премиера Бойко Борисов прикрито за,итава вън.ните интереси на Турция в българска земя, премиера Борисов на няколко пъти се е сре.ал с турския посланник, а проведените разговори можем само да догатваме, Борисов защитава американските, европейските и турските интереси под прикритието на ежедневни акции спрямо изявени мафиоти които биват пускани на свобода след по малко от 48 часа, мюсулмани най активно си позволяват да правят протести пред народното събрание правителството мълчи в положението в родопите съ.о е трагично там където се готвят таини турски отряди за настъпление българи разберете положението е трагично, България е изнемогнала още няколко години тази държава ще загине а трупа и ще се превърне в турска колония, стане ли това нащите прадеди НЯМА ДА НИ ПРОСТЯТ ЩЕ БЪДЕМ ПРОКЛЕТИ ЗА ЦЯЛА ВЕчНОСТ..................ОСЪЗНАИТЕ СЕ ДОКЪТО ВСЕ ОЩЕ ИМА ВРЕМЕ.

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 69. 69 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До Курт (пост 66) -,, За курвите в съдебнадта система не говорим. Ако не са ги знаели, де са тръгнали да се ръгат в политиката?"

  Точно тук е заровено кучето Курт. В реакциите на Цветанов и Борисов личи ,че са разчитали точно на ,,независимостта" на съдебната система и .... останаха излъгани.

 70. 70 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 703 Весело

  На фона на компрометираните магистрати с придобитите "по бедност" имоти по морето,тоя,чието име звучи като нарицателно,ГОВОРИ ЛУПОСТИ!

  4itatel
 71. 71 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#27] от "Раз печки, раз кюнци":
  "мръсна измет комунистическа.. мрий копеле гнусно.. противно... "
  На един малоумен гербер-милиционер комунист много му отива така да говори.
  Ако изкараш и един курс по овчарски скок и ще се завършен психопат.

 72. 72 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#62] от "neutral2":

  Съдът е виновен, че някакви идиоти в МВР са съчинили някаква история, някакви идиоти от прокуратурата са плеснали историйката в съдебната зала и са рекли: "Те тези са убийците на Юр. Галев"
  Баси, най-абсурдното е, че нито МВР, нито прокуратурата са наясно кой е извършителят на убийството на Галев, къде е оръжието на престъплението, какви са мотивите, но са сигурни в поръчителството извършено от некакъв от Самоков, който пък се бил познавал с мъртвеца Бай Миле. Сигурни са, че някакъв сумист е спретнал цялата организация, а някакъв притежаващ калашник е по необходимост доставчика на оръжието. Ама че калшника е друг... Бе карай бе. Все е АК 7.62.
  В досъдебното производство, органите му си позволяват да възложат "експертиза" на подчинено на МВР звено, която гласи: „ Да се извърши психологично изследване на лицето Г.П.П., при което да се установи съпричастността му към извършено престъпление по досъдебно производство № 429/10 г.”
  Баси, ако аз си вадех хляба в Института по психология на МВР и ме даряха с така формулирана задача, щях да "докажа" даже и съпричастността на лицето към опита за убийство на папата.

  Ecrasez l’infâme
 73. 73 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 703 Весело

  ...Но масонската дисциплина е над всичко, нали Груев? Тя вади престъпници от ареста и прави животът на обикновените хора абсурден у нас.
  Единственото, което ще ви вразуми е да погледнете статистиката. Така ще се уверите, че висшестоящите масони не умират от естествена смърт...

  4itatel
 74. 74 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Много бързо забравихме делото Борилски което също така беше под обществен интерес но само и единствено благодарение на френския посланик и след 10 годишна мъка се стигна до осъдителни присъди! Иначе щяха да се измъкнат!

  Българските съдии са НЕНАКАЗУЕМИ и затова са адски нагли не им пука от никой и нищо! Затова и не приемам аргуменитте че видиш ли всички следяли това дело. И Борилски с години го следяхме но добре че отвън се намесиха решително иначе Бойко Цецко и останалите пак само щяпа да си ревати плямпат!

  И пак казвам за 20 години колко правителства се сменихи а съдиите си останаха едни и същи! Нов бардак със стари ***** не се прави!

 75. 75 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 662 Гневно

  Вместо затвора да е пълен с престъпници,а съда със съдии сега затвора е пълен със съдии,а съдът с престъпници...Така виждам нещата..Не ми се сърдете..Лично мнение..

 76. 76 Профил на deo
  deo
  Рейтинг: Неутрално

  Премиера явно забравя, че те с Цветанов не са държавата! Не може да не си свършиш работата и другите да си ти виновни. А вътрешни министри и за по малки глупави исказвания са си подавали оставката. Видно е, че Цветанов почва да има проблеми, които едва ли му позволяват да изпълнява задълженията си!

 77. 77 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#71] от "outside":

  Ако ако.. ако един боклук кат теб ми е пред очите знаеш ли...

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 78. 78 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#72] от "Graf":

  Бум

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 79. 79 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#58] от "4ik4irik":по гнусен си от педал-ти си жиголо

  за чиста и свята република-но не с този народ
 80. 80 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 662 Любопитно

  До коментар [#72] от "Graf":
  Такаааа,може ли да ми обясниш за какво му е на този човек АК 7.62 ?Гледам че се съмняваш че той е престъпник...Малко пояснение - АК 7.62, създаден за първи път през 1947 г. ,нарезно оръжие с боеприпаси 7,62 х 39 мм.... Използва се за УБИВАНЕ,и то основно за убиване на ХОРА,а убиването на хора в България е все още незаконно(да чукна на дърво),въпреки че ЯВНО има опити да бъде озконено,или най-малкото прикрито...Ако ми дадеш поне една законна причина този човек да притежава този автомат и то с толкова много боеприпаси ти давам 10 лева по сметка(щото толкова имам).Уважавам ти мнението,но найстина не го разбирам...Айде и лек ден че много се задържах...

 81. 81 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Остра помийна миризма се носи от Лазар Груев - този комунистически цирей и протеже на Гоце-доносника.

 82. 82 Профил на М. Пищова
  М. Пищова
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#77] от "Раз печки, раз кюнци":

  Знам пепинко, ще му лапнеш алчно грездея.

 83. 83 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 524 Неутрално

  съгласен съм с много от упреците към съдебната система.хората едва ли имат представа за това колко често им се налага на съдии и прокурори да се правят на подлоги пред силните на деня.така е защото схемата на изборност е порочна и зависима от политическата класа.най демократичният начин е пряката избираемост на съдиите и прокурорите-но едва ли някой от вас се надява че нещата много ще се променят като се има предвид политическата зрялост на българина който на всеки четири години има гения да открива месия след месия.

  за чиста и свята република-но не с този народ
 84. 84 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#80] от "Painkiller":

  Е, то точно този с калашника е с обвинение за незаконно притежаване на оръжие. Само че за убийство преди това трябва да се докаже, че с точно този калашник е убивано - това са две доста различни неща. Иначе той просто ще си разправя, че пуца в гората по дърветата и по зайците и нищо не могат да му направят.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 85. 85 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Абе тия смотани и некадърни съдии докога ще ги търпим? Едниния казва едно - да остане в ареста - другия казва друго - свободен. Значи поне единия съдииски колектив е некадърен или корумпиран и мястото му не е в съдебна зала.

 86. 86 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#84] от "epoc":

  "Иначе той просто ще си разправя, че пуца в гората по дърветата и по зайците и нищо не могат да му направят."

  Самото притежание на това оръжие е престъпление, за което може да се лежи в затвора. За съжаление, съдията тълкува конкретния случай и определя в границите от-до. Съмнявам се, че в белият свят, такъв човек би бил пуснат под гаранция, още повече, че там делото би приключило максимум за седмица-две.
  А ако утре този любител на оръжия се окаже, че е скрил на друго място такова оръжие и го използва, кой ще е виновен - полицаите или съдията?

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 87. 87 Профил на agata_kristi
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:29 на 04/08/2010 от неговия автор.

 88. 88 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ДА МЕ ПРОЩАВА СЪДИЙЧЕТО,АМА НЕ МОЖЕШ ДА ПУСКАШ УБИЙЦИ НА СВОБОДА,А ДА ГО ПРИБИРАШ НЕКОЙ ЗА ДВА ХЛЯБА!!!

 89. 89 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 466 Неутрално

  За каква независима съдебна система говорим когато т.н. магистрати в т.н. ВСС са назначени от партии и то от бившата тройна коалиция. Що за идиотщина е това? Очевадно е, че с кадруването си ВСС ,не без помощта на някакъв си Красьо Черния (което пък би трябвало да бъде срам за всяка уважаваща себе си съдебна власт да й кадрува някаква мутра) , на възловите места и по обществено значимите дела е поставил съдийски състави ,които работят срещу обществения интерес, т.е ,срещу държавата. Съставът на настоящия ВСС със своите действия и бездействия представлява заплаха за националната ни сигурност след като управлявайки, на практика досега няма осъден нито един набелязан за осъждане в публичното пространство.
  Фрапиращ пример е присъдата на Марио Николов, обаче, който след като получи уж 12 г. затвор ,вместо да е в затвора докато обжалва присъдата си ,той си пече задника някъде на морето.
  Кой съдия го е пуснал на свобода? Крайно време е да говорим с имена и конкретно ,а не корумпирани съдии да се крият от обществото без да дават сметка пред данъкоплатците за своите действия и решения. Къде дават така?

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 90. 90 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 581 Любопитно

  1988-1992 г.: образователно-квалификациа степен "магистър" в НСА, гр. София, специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика.- какво е завършил и КАКВО е работил Цв.Цветанов КАК е ВЪЗМОЖНО ТОВА????
  работил от 1987-2001 г.като: специалист, инспектор, ст. инспектор, гл. инспектор, н-к на група в Централно информатично, аналитично и организационно управление (ЦИАОУ) към МВР и Служба за информационни технологии и автоматизация на управлението (СИТАУ) към МВР. КАКЪВ анализ е правил Цв.Цветанов в МВР с това У-бразование.!!!!

 91. 91 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#80] от "Painkiller":

  Миии...
  Човекът бродира.
  Да бе.
  Човек на изкуството е.
  Ред тука, бод там...

  "Ако ми дадеш поне една законна причина този човек да притежава този автомат и то с толкова много боеприпаси ти давам 10 лева по сметка(щото толкова имам)"

  Няма законна причина това същество да си държи такава шевна машина в къщи. Даже обратното. Нарушил е маса закони. Това твърди и българският съд, оставяйки го в ареста. Ще цитирам българския съд:
  Диспозитив:
  "Единствено по отношение на повдигнатото срещу обвиняемия М. И. обвинение по чл. 339 от НК по делото са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че именно той е автор на деянието. Както беше посочено по-горе от дома на обвиняемия И. са иззети автомат „Калашников”, калибър 7,62 мм, годно да произведе изстрел и 20 броя патрони същият калибър, предназначени за същия вид оръжие. Иззета е и пушка карабина „Манлихер”, по отношение на която не е изготвена балистична експертиза, от която да е видно, че пушката е годно огнестрелно оръжие. Както беше посочено по-горе, от заключението на ДНК експертиза на веществени доказателства се установява, че по обтривка от ложата на автомат „Калашников” е намерен биологичен материал от обвиняемия М.И. Всичко това е достатъчно да се приеме, че е налице съпричастност на обвиняемия И. към извършване на престъплението по чл. 339 от НК. Това престъпление е тежко умишлено по смисъла на чл. 93, т. 7 от НК, тъй като за него се предвижда наказание над 5 години "лишаване от свобода".

  Решение(определение на съда):
  ПОТВЪРЖДАВА посоченото определение в частта, с която на М. Р.И. е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" по досъдебно производство № 429/10 г. на РУ на МВР – Самоков.

  Ecrasez l’infâme
 92. 92 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#90] от "monom":

  Не питай.
  Стана страшно.
  Информационни технологии и автоматизация...
  Лиилиииий...
  Роботика.
  Норбърт Винер и сие.
  И Цвъ....

  Ecrasez l’infâme
 93. 93 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  Какви са им доказателствата можем да "гадаем", но, ако има и свидетелски показания със сигурност последните ще отпаднат след освобождаването. Все пак става въпрос за килъри...

 94. 94 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#80] от "Painkiller":

  За десетте лева - споко. Не е грях да нямаш пари. Таа не е основание да се чувстваш неудобно. Кът му дойде времето, ти шъ дадеш десет лева, аз шъ дам десет лева и шъ изпием идно шише убава, качествена рикия с доматито, краставиците, лучец, зехтиин, подправки и плочка сирене некъде из територията наречена БГ.

  Ecrasez l’infâme
 95. 95 Профил на umoren
  umoren
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Пишещите за и против решенията на съда и действията на МВР и прокуратурата-Не ви ли е ясно всичките те са едно и също нещо-трите лъча на една звезда-ох ,представих си Мерцедес.!Та тя тази звезда е малко доста старичка-оформила се през големия взрив-когато се "наливаха основите"-и поради това вече нито е толкова пъргава,нито толкова гъвкава,нито толкова бързо запомняща, просто иска почивка по-дълго отколкото и се полага по кодекс на труда и поради това мисля,че и е време вече да я пенсионираме.Пенсия за цялата действаща съдебно-охранителна система и нова такава-малко много утопично звуча,но мисля,че друго решение няма.Нито едните нито другите стават и за чеп за зеле,така,че аут-нали ние им плащаме заплатите-време е да им покажем вратата,а на началствата им за назидание и по една сопа...образно казано.

 96. 96 Профил на maratonkov
  maratonkov
  Рейтинг: 8 Гневно

  Груев и твоят пост ,Председател на ВКС струва много пачки на мутрите , защото ти си там за да ги браниш !!!Вземи и си премети къщичката , щото решенията по знакови дела се бавят по 10-години , при срок от 30 дни !Специално гражданските ти състави работят със скорастта на охлюв ,ако си жив може и да видиш решение , за справедливост да не говорим , защото то е съизмеримо само с броя на пачките натежали в полза на едно или друго решение / понякога вземат и от двете страни / пък решават каквото им скимне !

 97. 97 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Вижте съдебното изстъпление срещу личността ми, наречено съдебно решение, в което участва и лицето Куцкова! http://kkabakciev.blogspot.com/2010/08/7.html От двадесет години съм в съда, но толкова невероятно по драстичната си противоправност съдебно решение досега не бях чел! В него е осъществен и "в идеална съвкупност престъпният състав на чл. 311, ал. 1 НК (съставяне на документ с невярно съдържание) с принуда за обжалване на процесното решение в едноседмичен срок". Ето и касационната жалба: http://kkabakciev.blogspot.com/2010/08/blog-post.html Тепърва предстоят още много факти, документи и коментари - за безобразията, безумията и престъпленията в самата съдебна система!

 98. 98 Профил на Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Сбогом, тъпаци от "Дневник"!
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Вижте част от мое заявление до ВКС: "Според едното от тези варварски “изисквания” [в чл. 280 ГПК], гражданинът е задължен да обжалва второинстанционното решение чрез адвокат. Така се погазва ПРАВОТО му по чл. 56 на Конституцията да се явява в държавните учреждения чрез защитник! Това ПРАВО е превърнато от криминалната варварска тристранна коалиция в задължение! Друго варварско “ново изискване” е в един от възможните варианти на касационна жалба гражданинът изцяло да върши работата на съда, като му обяснява с какво казусът му е важен за “точното прилагане на закона, както и за развитието на правото”. Това е все едно един болен съдия да отиде на лекар, а лекарят, вместо да го разпита какво го боли, да поиска от него да посочи каква му е диагнозата и с какво тя е важна за здравето! На въвелите варварските противоконституционни “изисквания” в чл. 280 ГПК пожелавам да се разболеят, да отидат на лекар и той да ги посрещне с искане да посочат диагнозата си и да обяснят с какво тя е важна за здравето!

 99. 99 Профил на 4ik4irik
  4ik4irik
  Рейтинг: 230 Неутрално

  До коментар [#82] от "4ik4irik":

  Йода=травестит

  Каквото прави Кюнеца - го прави най-добре!
 100. 100 Профил на Normalen
  Normalen
  Рейтинг: 466 Гневно

  Оядени корумпирани шопари-Това са Българските съдии и магистрати!За 20 години как не намериха поне ЕДНА МУТРА да осъдят?!Всички били невинии...Виновни сме ние гражданите,че ги търпим.

  Сънят на разума ражда чудовища !!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK