Борисов: ВСС е конструиран от три партии и може би Красьо Черния

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  Факторът "Красьо Черния" е факт в съдебната система. Никой не оспорва!

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 2. 2 Профил на andiamo
  andiamo
  Рейтинг: 488 Неутрално


  сей уот ю уил -

  бат ББ из он ди райт сайд оф ди аргюмент

 3. 3 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  Тоя се е поуспокоил, че онят с калашника е в кауша, щото..
  Абе, нъл точно тез килъри го бяха нарочили героя?
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=554870

  Ecrasez l’infâme
 4. 4 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 985 Любопитно

  Да включи Лъчко Мозъка във Висшия Съдебен съвет. Той като дялан камък, може да се занимава със всякаква дейност. Енциклопедична личност.

 5. 5 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1341 Весело

  Френският посланик: Правосъдието в България не работи задоволително

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/22/846390_frenskiiat_poslanik_pravosudieto_v_bulgariia_ne_raboti/

  Моля комунистите, тези най-хуманни индивиди да вземат отношение! Не може представители на тази най-полицейска от полицейските капиталистически държави да коментират толкова честния, безпристрастен и хуманен български съд!
  Срамота!
  Лазар Груев и той да се изкаже как това било посегатеслтво върху незвисимоста на съда!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 6. 6 Профил на Todo
  Todo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Вътрешни битки между държавни институции, означава че престъпността е по-силна

 7. 7 Профил на рИформата идва
  рИформата идва
  Рейтинг: 791 Неутрално

  "Висшият съдебен съвет (ВСС) в този му вид е конструиран от трите партии - ДПС, БСП и НДСВ и може би Красьо Черния да добавим в пазарлъците, които са правени." Това каза днес премиерът Бойко Борисов

  Трябва да се добави че "съдът" е:
  1. социално слаб /или има такива роднини/
  2. гледал е филма "Парите на другите"
  3. независим /от законите, обществото, морала и др. недоходоносни неща/

  И в морето ми е до колене .....................
 8. 8 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 594 Любопитно

  Злобнотъп олигофрен!

 9. 9 Профил на vogon
  vogon
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ревльо

  Всички политиците са еднакви - обещават да построят мост там, където няма дори река.
 10. 10 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ББ изтрепа рибата!
  генералисимуса и фюрера могат само да му гледат номера на фанелката!
  Е, бате, не става всичко , чрез патриархално - авторитарно управление , поспри се !Очаквам ББ и ЦЦ да дават правилните насоки и на други институции.То май без вкарване в правилната лента остана само Българската Православна Църква!
  Какво общо има ВСС с решение на Апелативния или СГС , че не ми е ясно?

 11. 11 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Слава богу че Пожарникаря е конструиран само от една партия- НДСВ. Благодарения на тази партия и благодарение на своя ментор СС Пожарникаря стана това, което е днес.Нека си припомним, че когато Пожарникаря се издигаше стремително във властта, една друга от цитираните партии ( ДПС) бе съуправляваща с НДСВ.

 12. 12 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#2] от "andiamo":

  с тетрадката-речник може и да го разбере

 13. 13 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2220 Неутрално

  А г-н Борисов не беше ли избран за депутат именно от една от тези партии!?

 14. 14 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 587 Любопитно

  Борисов като ги знаеш какво чакаш още ... СМАЧКАЙ ги , и хляба и ножа са във тебе , Цяла България те гледа .

 15. 15 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  На Красьо Черния да му направят паметник пред Съдебната палата. Цветя могат да поднесат видни оправдани като Софиянски, Маргините, Стоян Янев /Индиго/, Атанас Семерджиев /архивите на ДС и МВР/ и много други.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 16. 16 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 488 Неутрално

  С такива раздори и интриги между важни институции политика не се гради! А пък още по-малко след гафа в Кърджали, където ясно се доказа, че действията на полицията са незаконни. И какво излиза - кои действия подкрепят министърът и министър-председателят? - Незаконните! Аз ако съм на вътрешния министър си хвърлям оставката и няма да мога да погледна хората в очите след всичките лъжи, които изля от медиите! Но те, явно са такива, че мислят, че като ги плюят, дъжд ги вали! Малко се обърках в словореда, но надявам се, ще ме разберете какво искам да кажа!

 17. 17 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Значи когато НДСВ и ДПС избираха Пожарникаря за шеф на МВР и го правеха генерал,.всичко бе наред, но когато избираха членове на ВСС, нещо не било наред?! Дагеа и пожарникарската логика дагеа!

 18. 18 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 221 Неутрално

  борисов ако искаше да ги разобличи и имаше за какво, досега да ги е хванал по парите им, имотите им, родата им, и др.

  ако не се разреже този възел, политиките отиват на кино

 19. 19 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ББ пак направи мощно така - http://www.vbox7.com/play:19ceb405

 20. 20 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#11] от "kirsner":

  Тогава Боко Тиквата специално благодари на Ахмед Доган, че го е направил "генерал-лейтенант".

 21. 21 Профил на wreck
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:13 на 04/08/2010 от неговия автор.

 22. 22 Профил на neutral2
  neutral2
  Рейтинг: 381 Неутрално

  колеги, предлагам преди да говорим да прочетем какво е написал в мотивите си САС за случая "Килърите". Е то мотивите:  СЪДЪТ се оттегля на съвещание.

  СЪДЪТ след съвещание, след обсъждане доводите на страните и събраните по делото доказателства, намира за установено следното:
  Производството е по реда на чл. 64, ал. 8 и следващите от НПК. Същото е образувано по повод постъпили жалби от обвиняемите Я.П., М. И., В. К., Г.П. и П.С. срещу определение на СОС, с което по отношение на тях са определени мерки за неотклонение "задържане под стража" .
  За да определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо обвиняемите, първостепенният съд е счел, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение за тяхното участие в извършването на деянията. Поначало в производството по първоначално определяне на мярка за неотклонение най-същественият въпрос, подлежащ на обсъждане е този дали е налице обосновано подозрение за участието на дееца в инкриминираното деяние. Вярно е, че преценката по този въпрос не е в обхвата на преценката на доказателствата, която се извършва при постановяване на присъдата. При всички случаи обаче, принципите на демократичната държава, каквато претендира, че е Република България, изискват спрямо едно лице да бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража" ако подозрението, че е извършило престъпление е обосновано, т.е. ако по делото са събрани достатъчни, макар и понякога в минимален обем доказателства, за неговото участие в деянието, за което е обвинен. При това изискването на закона е обоснованото предположение да се извлича от годни доказателствени източници, а не от докладни записки, справки и кореспонденции, съдържащи информация от оперативно естество. Съгласно доказателственото право предмет на доказване в наказателния процес е съвкупността от тези факти и обстоятелства, които трябва да бъдат установени, за да се реши правилно разглежданото дело. Тези факти и обстоятелства следва да бъдат установени по реда и способите, предвидени в НПК, за да бъдат годни за оценка, при извършването на съответните фактически изводи относно авторството на деянието, механизма и начина на извършването му. Необходимо е също така да се отбележи, че още в ІІІ курс в Юридическия факултет, студентите по право учат основните форми на съучастие и от този момент натам дори за тях е ясно, че подбудителството и помагачеството са особени форми на съучастие, при които подбудителят и помагачът отговарят само за това, за което умишлено са склонили или подпомогнали извършителя и то само ако е установено, че той е осъществил деянието, за което те са го подпомогнали или подбудили.

  По настоящото дело по безспорен и категоричен начин са установени няколко обстоятелства. Такива са обстоятелствата, свързани с времето и мястото на извършването на престъплението по чл. 116 от НК спрямо пострадалите Ю.Г. и Б.В., самоличността на пострадалите лица, местопребиваването им преди престъплението, лицата, с които са се намирали в ресторант „Орлови скали” - к.к. Боровец, откъдето са тръгнали, посоката в която са се придвижвали, а именно с. Бели Искър.
  Установено е също така, че покушението спрямо тях е осъществено чрез използване на оръжие - автомат „Калашников”, калибър 7,62 мм, като на местопрестъплението са намерени гилзи именно от такъв вид оръжие.
  Друго, което е установено по несъмнен начин по делото е, че в дома на обвиняемия М.И. при извършеното претърсване е намерен автомат „Калашников”, калибър 7,62 мм, 20 броя патрони за същото по вид оръжие и карабина марка „Манлихер” образец 1895 г., калибър 8 мм. Извършена е комплексна експертиза, от заключението на която се установява, че посоченото оръжие е годно да произвежда изстрели и че патроните също са годни. Особено важен факт се установява от заключение на същата експертиза, а именно, че с намереното в дома на обвиняемия М.И. оръжие не е извършено престъпление, регистрирано на територията на страната, включително и това, че намерените на мястото на покушението на Ю.Г. и Б.В. гилзи не са изстреляни от това оръжие. С други думи, в дома на обвиняемия И. автомат не е оръжието, с което са били простреляни Г. и В.

  От изготвената по делото ДНК експертиза на веществени доказателства, представена в днешно съдебно заседание е видно, че върху обтривка от ложата на автомата се наблюдава биологичен материал от 2 лица, като част от биологичния материал произхожда от М.И. Върху обтривка от ръкохватката на автомата е открит биологичен материал от лице от женски пол и не са открити следи от биологичен материал от обвиняемите П.С.,В. К. и Г. П.

  По делото са извършени множество процесуално-следствени действия – претърсвания на имоти, помещения, автомобили, огледи на местопрестъплението, оглед на веществени доказателства, разпити на свидетели. Изготвени са също така множество справки относно регистрирането на т.нар. предплатени карти за мобилни апарати, издадени от мобилните оператори М-тел, Глобул и Виваком. Установено е чрез тези справки от какви номера на такива карти са провеждани разговори и SMS-кореспонденция от клетките на мобилните оператори, намиращи се в района на извършване на престъплението спрямо пострадалите Ю.Г. и Б.В. Установени са изходящите и входящите обаждания и съобщения от тези номера към номера на други мобилни телефони, намиращи се в други клетки на мобилните оператори в страната. Установено е също така, че нито един от тези номера, съответно предплатени карти, не се води на името на някой от обвиняемите.
  Следва да се отбележи, че една част от номерата, за които са приложени справки са на карти, регистрирани на имената на лица, които по някакъв начин са свързани с обвиняемите. По отношение на тези връзки е изготвена подробна докладна записка, в която е анализирана цялостната информация, постъпила от мобилните оператори. Макар и изключително подробна, посочената докладна записка не е писмено доказателство или доказателствено средство по смисъла на НПК. Информацията, която се съдържа в тази докладна записка има единствено оперативен характер и може да бъде само насочваща по отношение на органите на досъдебно производство, които са длъжни да събират годни доказателства, чрез доказателствени средства такива, каквито са предвидени в НПК.
  Разпитани са, по повод тази посочена докладна записка, някои от лицата, на чието име са издадени предплатените карти. Установено е чрез разпит на свидетелите В.В., В.М. и Л.Ц. пред съдия, че първият е закупил общо 5 карти на свое име, които по молба на свидетеля М. му ги е предоставил за ползване. Свидетелят М. от своя страна ги е предал на Л. Ц., а той на обвиняемия П.С. Разговорите, засечени между тези номера в нощта на извършване на покушението над Ю.Г. и Б.В. са осъществени от клетки, в района на които са се намирали съответно обвиняемите М.И., В. К. и П. С. Липсват доказателства обаче, че по същото време предплатените карти са използвани именно от обвиняемите, а не от други лица. Освен това, посочените разговори не са единствените проведени в района на клетката на съответния мобилен оператор, в посочения отрязък от време, за да се твърди, че само свързаните с покушението върху Ю.Г. и Б.В. лица са се намирали в посочените райони.

  Установено е по делото, чрез показанията на свидетелите Е.И., И. Б., А.А., И.Д. и Р.К., както и от заключението на техническата експертиза на запис от охранителна видеокамера на паркинга и входа на х-л „Самоков” в к.к. Боровец, че действително в нощта на 19 срещу 20.06.2010 година, когато е извършено престъплението по 116 от НК, обвиняемият М.И. се е намирал близо до района на местопрестъплението. От същите посочени по-горе свидетелски показания и доказателства, включително и от днес представените такива се установява какъв е бил маршрута на движение на М.И., причината, за да бъде по същото време на това място и интервалите от време, през които е пребивавал близо до мястото на покушението. От разпита на свидетелката Е.И.се установява, че двамата с обвиняемия М.И. са предприели пътуване до к.к. Боровец с лекия автомобил на същия, че по пътя на два пъти автомобилът е аварирал – веднъж пукал гума и веднъж е бил спиран за проверка от полицейски патрул. Установено е също така, че около 5.30 часа на 20.06.2010 г. обв. М.И. и Е. И. са се регистрирали в х-л „Самоков”, който са напуснали към 14 часа на същия ден.

  От показанията на тази свидетелка се установява и един друг, важен за настоящото производство факт, а именно, че по време на пътуването от София до х-л „Самоков”, тя и М.И. са били с изключени GSM-и като свидетелката подробно обяснява причината, поради която са направили това.

  Установено е също така, че по време на покушението срещу Ю.Г. и Б. В. обвиняемият П.С. се е намирал в гр. Варна, а обвиняемия К. - в гр. София, в ж.к. „Младост-3”. Тези обстоятелства се извеждат от показанията на свидетели и справки от мобилните оператори, за проведени разговори от карти, регистрирани на имената на обвиняемите С. и К.

  Друго, което е установено по делото е, че обвиняемият Я.П. се е познавал с обвиняемия П.С. П.С. се познава с обвиняемия В.К. Обвиняемият М. И. се познава с Я.П. и е кръстник на детето на Г.П. Тези обстоятелства се установяват от показанията на множеството свидетели, разпитани по делото.

  По делото е разпитан в качеството на свидетел Б.Й., който в момента се намира в затвора по повод на извършване на тежки умишлени престъпления. От разпита на този свидетел се установява, че през 2008 година обвиняемият Я. П. е поискал от него да извърши убийството на Ю.Г. по искане на сръбския гражданин С.Й. П. го снабдил с пистолет, а след това и с пушка с оптически мерник. Свидетелят Б. Й. нямал намерение да извърши деянието, затова върнал пушката под предлог, че не е точна, а пистолетът предоставил на свой приятел К.Й., в дома на когото била извършена кражба и пистолетът изчезнал. От показанията на свидетеля Б.Й. е видно, че мястото, където е осъществено покушението срещу Ю.Г. на 20.06.2010 година му е било посочено по-рано от обвиняемия Я.П. В определена степен тези показания се потвърждават от изложеното от свидетеля К.Й., който възпроизвежда това, което му е било споделено от св. Б.Й, без да има преки впечатления за събитията и фактите, за които дава показания.

  Тук е мястото да се посочи, че по делото не са приложени каквито и да е материали, свързани с известни предходни покушения по отношение на Ю. Г., за да се прецени евентуалната връзка между показанията на свидетеля Б. Й. и действията на обвиняемия Я.П.

  От всички така изложени, установени по делото факти, първоинстанционният съд е изградил извода, че са налице достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение относно авторството на деянието, в извършването на което са обвинени петимата обвиняеми. Този извод не се споделя от настоящия въззивен състав, поради следните съображения:

  По отношение на обвиняемия Я.П. е повдигнато обвинение за това, че е подбудил обвиняемия П.С. да убие Ю.Г. СОС се е позовал на показанията на свидетелите Б.Й., К.Й., В., М. и Ц., както и на разпечатки на изходящи и входящи номера на мобилни телефони. Дори да се приемат за достоверни показанията на свидетелите Б. и К. Й., че през 2008 г. обвиняемият П. е поръчал убийството на Ю.Г., от тях не може да се направи извод, че същият има някакво участие в престъплението, извършено 2 години по-късно.

  Липсват каквито и да било доказателства по делото, че обвиняемият П. е подбудил обвиняемият С. да осъществи престъплението по чл. 116 от НК. Следва да се отбележи, че на С. не е повдигнато дори обвинение за извършителство, за да се преценява доколко е осъществено склоняване от страна на П. спрямо С. Действително обвиняемите П. и С. са се познавали и са се срещали в гр. София, в гр. Самоков и в к.к. Боровец, което се установява от разпита на различни свидетели, депозирали показания по делото. Само от това познанство обаче не може да се направи извод за авторството на деянието. Не е установено по делото преди, по време и непосредствено след извършване на деянието между двамата да са провеждани разговори било лично, било по мобилни апарати, ползвани от тях, а още по-малко доказателства, от които да е направи извод, че П. умишлено е склонил С. да извърши престъпление спрямо Ю.Г. Нещо повече, от нито едно от доказателствата не се установява между обвиняемия П. и пострадалия Г. да е имало някакви конфликти, противоречия, конкурентни икономически интереси или други проблеми, които да мотивират обвиняемия П. да извърши такова престъпление. За такива не говорят дори близките на Ю. Г.

  Всичко изложено се отнася и за обвиненията, повдигнати срещу обвиняемия П.С. И по отношение на него не са установени факти, от които да се направи извод, че е познавал лично Ю.Г. и че са имали неразрешими конфликти помежду си, които да го мотивират да извърши престъпление спрямо него. В деня на извършване на престъплението по чл. 116 НК обвиняемият С. се е намирал в гр. Варна. По делото отсъстват годни доказателства, че по някакъв начин той да е подбудил обвиняемия К. и обвиняемия И. да подпомогнат, а обвиняемия П. да извърши престъпление по чл. 116 от НК. Такъв извод не може да бъде направен само въз основа на разпечатките от разговори, проведени между няколко номера на мобилни телефони. Тези разпечатки не са доказателство, че именно посочените четирима обвиняеми са се обаждали от тези номера и са говорили помежду си. Следва да се отбележи, че у тях не са намерени предплатени карти с посочените номера. Но дори и да се приеме, че именно обвиняемите са говорили от предплатени карти с посочените номера, само това не е достатъчно, за да се приеме, че те са осъществили вмененото им деяние.

  От обвиненията, повдигнати срещу обвиняемите и от всички материали, събрани по делото, не става ясно как и с какво обвиняемите К. и И. са подпомогнали обвиняемия Г. П. да осъществи деянието. Липсват от друга страна каквито и да било доказателства, че именно Г.П. е прекият извършител на престъплението по чл. 116 от НК. Органите на досъдебното производство не са се постарали да установят къде се е намирал по време на престъплението обвиняемият Г.П. По делото липсват веществени доказателства, свидетелски показания или експертни заключения, които да сочат обвиняемия Г.П. като пряк извършител на деянието. Не е немерено оръжието на престъплението, от мястото, където е стоял стрелецът, установено по делото, не са иззети биологични следи, които могат да бъдат свързани с обвиняемия Г.П. Всичко това не само, че разколебава обвинението, което е повдигнато конкретно срещу обвиняемия Г.П. но и това, повдигнато срещу останалите обвиняеми, тъй като при липсата на доказателства, че именно той е физическият извършител на престъплението не може да се направи извод, че другите трима обвиняеми съответно са го подбудили или подпомогнали да го осъществи.

  Тук следва да се отвори една скоба, за да се обсъди представеното в днешното съдебно заседание заключение на съдебно-психологична експертиза. Прави впечатление формулировката на задачата, поставена на експерта, а именно : „ Да се извърши психологично изследване на лицето Г.П.П., при което да се установи съпричастността му към извършено престъпление по досъдебно производство № 429/10 г.”. Прави впечатление също така и заключението на тази т.нар. експертиза: „С много голяма степен на вероятност може да се твърди, че описаните в експертизата емпирични наблюдения и данни от психологичното изследване на Г.П. свидетелстват за съпричастността му като пряк извършител на убийството на Ю.Г., отговарят на истината. С голяма степен на вероятност може да се твърди, че споделената и потвърдената в реакциите и отговорите на П. информация, свързана с престъплението – убийството на Ю.Г., е достоверна”. Макар информацията, съдържаща се в т.нар. психологична експертиза да е представена във вид на експертно заключение, то същото няма характер на такова, защото в него не се съдържат констатации, направени въз основа на специални знания, каквито съдът не притежава, а единствено личните впечатления на експерта за поведението на обвиняемия и предположението му на какво се дължи това поведение. Следователно в цитираната експертиза е направен опит по недопустим начин чрез едни, всъщност свидетелски показания да се обоснове едно съмнително поведение на обвиняемия, а оттам и съпричастността му към разследваната престъпна дейност. Поставената задача на експертиза поначало е недопустима, тъй като не може да бъде предмет на експертна оценка, понеже не се изискват знания от областта на психологията, за да се установи дали определено лице е извършител на престъпление. Това е правен въпрос, отговор на който може да бъде даден единствено и само от съда.

  Следва да се отбележи, че по делото са представени и писмени материали, озаглавени „Справка относно получена информация при прилагането на СРС”. В тази справка са преразказани в сбит вид част от разговорите между различни лица. Тези материали нямат характера на веществени доказателствени средства, събрани чрез СРС по реда на НПК, поне във вида, в който са приложени по делото, поради което настоящият съдебен състав не намира за нужно да ги обсъжда.

  По отношение на обвинението по чл. 321 от НК, повдигнато срещу обвиняемите С., К., И. и П., за това, че първият е организирал и ръководил, а другите трима са участвали във въоръжена престъпна група, изобщо не са събрани никакви доказателства, даващи основание да се направи извод в тази насока. Според разпоредбата на чл. 93, т. 20 от НК организирана престъпна група е структурирано трайно сдружение на три или повече лица, с цел да вършат съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които се предвижда наказателна отговорност над 3 години "лишаване от свобода". Единствените доказателства, които свързват четиримата обвиняеми са свидетелски показания, както беше посочено по-горе, от които се установява, че М.И. е кръстник на детето на Г.П., че П.С. се познава с В.К. и т.н. Липсват обаче доказателства за наличието на какъвто и да било общ умисъл у тези четирима обвиняеми за извършването на каквото и да било престъпление. Не са налице доказателства не само, че съществува такава група и че обвиняемите са участвали в нея, но и че тази група е била въоръжена.

  Настоящият съдебен състав, с оглед изложеното намира, че по делото не са налице доказателства, от които да се направи извод за наличието на обосновано предположение относно авторството на деянието по чл. 115 от НК, в което е обвинен Я.П. и авторството на деянията по чл. 116 и чл. 321 от НК, в които са обвинени К., С., И. и П.

  При липса на основната предпоставка за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" не се налага обсъждането наличието на опасностите, визирани в чл. 63 от НПК, а именно опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Не се налага и обсъждането на въпросите, свързани със здравословното състояние на обвиняемите и възможността същите да пребивават в условията на арест.

  Единствено по отношение на повдигнатото срещу обвиняемия М. И. обвинение по чл. 339 от НК по делото са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че именно той е автор на деянието. Както беше посочено по-горе от дома на обвиняемия И. са иззети автомат „Калашников”, калибър 7,62 мм, годно да произведе изстрел и 20 броя патрони същият калибър, предназначени за същия вид оръжие. Иззета е и пушка карабина „Манлихер”, по отношение на която не е изготвена балистична експертиза, от която да е видно, че пушката е годно огнестрелно оръжие. Както беше посочено по-горе, от заключението на ДНК експертиза на веществени доказателства се установява, че по обтривка от ложата на автомат „Калашников” е намерен биологичен материал от обвиняемия М.И. Всичко това е достатъчно да се приеме, че е налице съпричастност на обвиняемия И. към извършване на престъплението по чл. 339 от НК. Това престъпление е тежко умишлено по смисъла на чл. 93, т. 7 от НК, тъй като за него се предвижда наказание над 5 години "лишаване от свобода".

  Освен наличието на основната предпоставка за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия И., а именно-обосновано предположение относно авторството, настоящият съд намира, че е налице и реална опасност при по-лека мярка за неотклонение от "задържане под стража" той да извърши друго престъпление. Основание за този извод дава приложеното по делото свидетелство за съдимост, от което е видно, че обвиняемият М.И. е осъждан с влязло в сила споразумение за същото по вид престъпление по чл. 339 от НК. Наложеното му наказание пробация за това престъпление не е постигнало целите си и не е подействало възпиращо спрямо обвиняемия И. да извърши друго престъпление, а именно това по настоящото наказателно производство. Това дава основание на настоящия съдебен състав да прецени, че определението на СОС в частта, с която по отношение на обвиняемия М.И. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража", макар и по други съображения, е обосновано и законосъобразно и следва да бъде потвърдено.

  Следва да се отбележи, че видно от изготвеното и приложено по делото заключение на съдебно-медицинска експертиза, здравословното състояние на обвиняемия М.И. позволява същият да пребивава в помещенията на ареста. Вярно е, че в заключителната част на тази експертиза е посочено името на обвиняемия Я.П., но съдът намира, че в случая става въпрос за техническа грешка при изписването на името.

  Предвид липсата на доказателства за съпричастност на останалите обвиняеми П., К., П. и С. към престъпната дейност, в която са обвинени, според настоящия съдебен състав определението на СОС следва да бъде отменено в посочената част, като по отношение на тези обвиняеми бъде взета мярка за неотклонение "подписка".  С оглед на всички изложени съображения и на основание чл. 64, ал. 8 от НПК, СОФИЙСКИ АПЕЛАТИВЕН СЪД  О П Р Е Д Е Л И:  ОТМЕНЯ определение, постановено на 26.07.2010 година по НЧД № 625/10 г. по описа на СОС в частта, с която по отношение на обвиняемите Я. П., П.С., В.К. и Г.П. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".  ВЗЕМА по отношение на обвиняемите Я.Х.П., П.В.С., В.П.К. и Г. П.П., обвиняеми по досъдебно производство № 429/10 г. на РУ на МВР – Самоков – "Подписка".  ПОТВЪРЖДАВА посоченото определение в частта, с която на М. Р.И. е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" по досъдебно производство № 429/10 г. на РУ на МВР – Самоков.  Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.  Обвиняемите П., С., К. и П. да бъдат освободени от арестните помещения, освен ако не се задържат на друго основание. 23. 23 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Я да видим сега...

  От Неговата логика излиза, че прилагайки законите, САС Му тормозят полицията, причината за което е, че ВСС са гадини.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 24. 24 Профил на albert v. dicey
  albert v. dicey
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Б.Б. е тъп и нагъл!

  Ако наистина имаше нещо против настоящия състав на ВСС и искаше да промени нещо, щеше да попълни 2те свободни места, които от почти година стоят свободни.

  Government is the great fiction through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.
 25. 25 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Неграмотният Пожарникар-популист не знае елементарни неща, както не ги знаят и неграмотниците-чалгаджии, които го подкрепят.Че съдиите имат имунитет относно своите решения и ВСС не може да направи нищо в това отношение. И че така е в целия цивилизован свят. И че ВКС ( висшия касационен съд) е отговорен да следи дали даден съд следва съдебните стандарти, а не ВСС. ВСС е само административен орган. Стига с този пожарникарски популизъм. И сега на практика пожарниккарското управление ( с подкрепата на ДСБ,СДС,Атака и РЗС) има конституционно мнозинство, с което да се направят някакви конституционни промени в частта за СС. Например да махнат този абсурден текст че магистратите след 3-тата година стават несменяеми. И че ВСС може да отстранява магистрати от системата при уронване на престижа и. ( сега единствената опция е те сами да подадат оставка). Вместо да се върши истинска работа се хвърлят кьорфишеци за да се оправдаят некадърни полицейски акции.

 26. 26 Профил на 45iv
  45iv
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Ах ще доживеем ли времето когато Бетмен ще ги лови и намясто ще им издава присъдите написани с фимикалка Кала6ников.

 27. 27 Профил на ganiubalkanski
  ganiubalkanski
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ами деструктурирайте го! И всички начело с Кр. Черния и неговите поръчители от БСП , като Овч. и Овч. както и Султан Доган в затвора ДОЖИВОТ! За гавра с мизерията и труда на бедните БЪлгари! И как един философ може да стане милионер!? Егати консултанта, егати и държавата! Всеки се занимава с това от което най-малко разбира!

 28. 28 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  #24, ами много прост е отговорът защо Пожарникаря не попълва парламентарната квота на ВСС с тези 2 души почти една година. Защото така ще има да приказва, че други са избирали ВСС, и да продължава да прехвърля по популистки проблемите другимо. И да оправдава некадърните си полицейски акции с други институции.

 29. 29 Профил на vasil_t
  vasil_t
  Рейтинг: Весело

  явно цялата милиця е впрегната да натиска минусчета на критичните към Вожда и неговия най-верен съратник коментари ))))

 30. 30 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Когато пожарникар и физкултурник почнат да се занимават с право и работата се омазва... На Бойко много взе да му личи, че е учил само до седми клас, май...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 31. 31 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Материалите по операция „Килърите" се превеждат на английски език, за да бъдат предадени на Европол и ФБР. Това съобщи премиерът Борисов на брифинг в Министерски съвет

 32. 32 Профил на veneling
  veneling
  Рейтинг: 1 Неутрално

  За да ги задържат и осъдят може би трябва да ги хванат след 3 часово преследване по централните улици на София, 20 трупа, 5 обърнати коли, емнайсет ранени минувачи и всичко това заснето с камера и показано по всички телевизии. Ма може и тогава да не е достатъчно, знае ли човек с тези права на човека и демокрация..

 33. 33 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Звучи доста отстъпателно и популистко от устата на министър-председател, но ...много сме дето мислим като Борисов !

  Нито МВР, нито Съда ни имат добро име сред народа и това е много страшно...То кой ли има добро име, я? Докторите , учителите ..?!

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 34. 34 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Чета мотивите на съда и за пореден път се убеждавам, че мутрата и физкултурника са нагли лъжци, загрижени единствено за себе си, за собствената си безопасност, за собствените си интереси и са готови да унищожат държавата и институциите й, защото очевидно не им трябват.

  Според съда:
  "...при извършеното претърсване е намерен автомат „Калашников”, калибър 7,62 мм, 20 броя патрони за същото по вид оръжие и карабина марка „Манлихер” образец 1895 г., калибър 8 мм. "

  А според физкултурника:
  "Автомат, пушка и 4500 патрона са иззети по време на операция „Килърите", съобщи в Разград вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

  А мутрата пък обяснваше колко време можело да се стреля с 4500 патрона. "Вие знаете ли колко са 4500 патрона? Два часа няма да ви стигнат да ги изстреляте. Столична дирекция сигурно има по-малко снаражение"

  От мънкането на мутрата и физкултурника не става ясно съдът ли е скрил патроните или разследващите са прикрили важни улики?

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 35. 35 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#24] от "albert v. dicey":

  Не е толкова тъп. Така ще лелгитимира настоящия ВСС.

 36. 36 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Ако за източване на ДДС в размер на 250 милиона лева наказанието е глоба 16 000 лева искам и аз! Дето се викам вземам парите и заминавам за Африка или Бахамите с неколко неудобно малки девойки.

  Просто съдиите през тия 20 години си останаха ЕДНИ И СЪЩИ!
  Правителствата идваха и си отиваха а съдиите оставаха! А те са покровителствани от олигарсите!

  Но въпросът е друг ясон е че закона за ДДС подволява държавата да бъде източванеа и то в огромни размери!
  Кадиев беше първият който си призна че на година над 1 милиард лева се източва от ДДС! Въпросът е защо толкова години никой не си позволи да промени закона да не е толкова либерален? Оказа се че по статистика на НАП 95% от българските фирми не продължават да извършват търговска дейност повече от 5 години! 5 години това е показателно явно масово се използват за източване на ДДС! Затова този либерален закон трябва да бъде променен и 5% които очевидно са сериозните и големи корпорации да влязат в някакъв златен регистър както имаше такава идея на времето и веднага да им се връща ДДС-то а всички сотанали да минават през специални проверки и ако трябва да чакат години НЕ МИ ПУКА! ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТИ ИНТЕРЕСА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА!

  Променете закона за ДДС и сменете съдиите които 20 години са работели за мафията!

  Един журналист мисля Любомир Живков от версия, беше написал как запитал един знаков играч от Варна защо не гърмят по съдиите подземните босове и онзи му отговорил - "как да гърмим по нашите хора"?
  Това е достатъчно мисля.

 37. 37 Профил на stobom
  stobom
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "vlad76":

  Лично Боко ще превежда и ще диктува на Цв.Цв.

 38. 38 Профил на deo
  deo
  Рейтинг: Неутрално

  Този е егати наглия тип, остави че не са си свършили работата, ами все другите са виновни! Откачалските им истории вече стават прекалени! Време е вече Цветанов да бъде прегледан, защото много е изцъклил погледа, а това едва ли е допустимо за човек с такива отговорности.

 39. 39 Профил на pavlikmorozov
  pavlikmorozov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  браво бе бойко - една година във властта с мевере, данс и службите под ръка и продължаваш да ни занимаваш с ГОЛОСЛОВИЯ!


  да даде доказателства или да млъкне - преповтаряйки това дето се говори във всяка кръчма и форум не допринася с нищо за решението на проблемите. дрънкането е за преди изборите - след изборите лозето иска мотика, а не оправдания.

 40. 40 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Много бързо забравихме делото Борилски което също така беше под обществен интерес но само и единствено благодарение на френския посланик и след 10 годишна мъка се стигна до осъдителни присъди! Иначе щяха да се измъкнат!

  Българските съдии са НЕНАКАЗУЕМИ и затова са адски нагли не им пука от никой и нищо! Затова и не приемам аргуменитте че видиш ли всички следяли това дело. И Борилски с години го следяхме но добре че отвън се намесиха решително иначе Бойко Цецко и останалите пак само щяпа да си ревати плямпат!

  И пак казвам за 20 години колко правителства се сменихи а съдиите си останаха едни и същи! Нов бардак със стари ***** не се прави!

 41. 41 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  ААА, то явно и френската полиция некадърна. То, само нашата съдебна система от корифеи!!!!!! Срам и позор. Сигурно по-малко от 10% от съдиите не са корумпирани. Ама, успяха да уредят и децата си. В тази система, ако не си рода на съдия, няма пробив. Деничка, социално слабата да не е по-знаеща от другите кандидатствали за съдия. Ама, имат и наглостта да се изкарват жертви. Нещастници !!!!!

 42. 42 Профил на pavlikmorozov
  pavlikmorozov
  Рейтинг: 8 Весело

  "Доказателствата по някои от полицейските операции ще бъдат преведени на английски, за да попитаме ФБР и Европол - как те биха реагирали и дали биха осъществили операциите. Ще видим какво е недостатъчно и ще го поправим", заяви Борисов.

  да не забравите да ги пратите и на "петровка" 38, импотентници безполезни

 43. 43 Профил на pavlikmorozov
  pavlikmorozov
  Рейтинг: 8 Весело

  70'000 малоумника от меверето ще се допитат до феберето кой им е с*ал в гащите

 44. 44 Профил на pavlikmorozov
  pavlikmorozov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "Todo":

  не. означава, че различните институции са под контрола на различни престъпни кланове, които замаскират борбите си за влияние и територия като битка между институциите.

 45. 45 Профил на mailer_deamon
  mailer_deamon
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Всеки от стоящите по високите постове, включително и ББ и ЦЦ, трябва да си дават ясна сметка, че това, което им се докладва на тях от техните подчинени рядко отговаря напълно на истината или в ной добрия случай съдържа само част от истината.

  Нали никой не си представя, че полицаите работили по "Килърите" ще отидат при министъра си и ще му докладват "Наистина нямахме достатъчно доказателства"? В момента всички във веригата надолу просто се оправдават със съда изплашени за постовете си и по този начин наливат още масло в огъня.

  А по отношение на "Всичко Коз", не се сещам защо и къде е драмата на МВР-то, при положение че делото не се води от полицията, а от следствения отдел на градска прокуратура? Или май просто се оправдават за зле свършената оперативна работа преди реализацията от миналата седмица?

  А, и още нещо - това ВСС и изобщо никое ВСС, не е шеф на съдии, прокурори и следователи. Никой от членовете на ВСС или инспектората му няма право пряко да се меси в работата на магистратите...и май всъщност това не могат да проумеят. На средностатистическия прокурор съдия и следовател му е през к*ро за ВСС, за членовете му и за Красьо. Смяната му би имала значение само при предстоящите процедури за административни ръководители на прокуратурите и съдилищата, за които честно казано на редовите магистрати също им е транс пенис. Просто защото и те не са им началници в МеВеРейския смисъл.

  "Невежеството е сила!" - Джордж Оруел
 46. 46 Профил на Bro
  Bro
  Рейтинг: 539 Гневно

  Съдът в България не признава ДНК експертиза на френската полиция, а пък очакваме на доказателствата на на нашата да повярва.

  Не ви е крив Бойко че назовава нещата с истинските им имена. Ако пък трбва отдушник за натрупаните негативни емоций, сложете си едно негово чучело вкъщи и храчете колкото искате.

  "Only a government that is rich and safe can afford to be a democracy" - Mark Twain
 47. 47 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 221 Неутрално

  а прокуратурата цялата в бяло, не става така,


  е те това на Костов не може да се случи

 48. 48 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#36] от "merkel":

  Пак ли се появи с лъжите на физкултурника. Спри се с тези 250 млн., че ставаш смешна като него.
  Той говореше и за 4500 патрона, а се оказа, че са 20.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 49. 49 Профил на pavlikmorozov
  pavlikmorozov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#17] от "kirsner":

  бойко праска отличен doublespeak - оценката за едно действие не се базира на принципни критерии, а на това кой печели от него и кой е потърпевш.

  примерно когато новата власт уволнява наши кадри - "чистка". когато ние уволняваме - "почистване". когато полицията гони наши кадри - "репресия". когато ние тормозим опонентите си с арести и съд - "справедливост". когато ни подслушват - "полицейщина". когато ние подслушваме опозицията - "борба с корупцията по високите етажи" и т.н.

 50. 50 Профил на mitaka41
  mitaka41
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Очевидно е, че на Борисов е къса паметта и за него важи поговорката "Храни куче да те лае". Кой от обикновена мутра направи генерал- НДСВ. Кой два пъти го повишава в звание? ВСС бил съставен от 3 партии. Ами очевидно е че ВСС трябва да е създаден само от ГЕРБ, а много училите се ББ и ЦЦ да определят какво да е присъдата. Действително много се спекулира с "независимата съдебна власт"! Че не е независима това е ясно щом има квоти. независима донякъде щеше да бъде, ако на най-ниско ниво във всеки районен съд съдиите се избираха от населението в района. Те пък да си избират по-нататъ-съдии в окръжен съд и т.н. Това може да стане като задължително при такива избори не се афишира кой от предложените съдии от коя партия се издига.

 51. 51 Профил на pavlikmorozov
  pavlikmorozov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#18] от "gara":

  естествено, че не смее да ги пипне - ако бойко искара техните кирливи ризи те ще изкарат неговите.

  цецо купува апартаменти все едно няма утре - отде пари? фидоската за кого лобира? лъчо мозъка чий интерес прокарваше и защо беше наказан само с порицание? кой пласираше желева? това са само няколко примера за уязвими играчи. а всичките други кадри, сподвижници и спонсори на герб? да не би магически да са останали чистички и да са забогатели съвсем честно сред всеобщата мерзост и престъпност в бизнеса и политиката?

 52. 52 Профил на pavlikmorozov
  pavlikmorozov
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#34] от "bgkurshum":

  не знам къде са ги забутали, ама не ще да са изпаднали от нечий джоб, щото при 50-ина грама парчето (18 гилза, 8 куршум, 24 заряд) 4500 патрона за калашник правят над 200 кила улики (амбалажа башка)!

  а ако цецо мисли, че за 2 часа може да изстреля толкова джапане просто го виждам как след третия пълнител държи калашник със стопена цев, която му капе по физкултурнишките кецове, докато той се чеше озадачено по кратуната

 53. 53 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#14] от "Цезар":

  Има още кортове и футболни игрища за мачкане бол.

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 54. 54 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2688 Неутрално

  В МВР работят под прикритие много престъпни елементи. Вижте само колко ръководители в МВР са свързани с бившата ДС. Нито една продължителна операция срещу престъпни босове не може да се прави без да изтече информация. Излиза че в България разследване трябва да се прави от чуждите служби, което естествено не може да стане. Прочистването на МВР е добра, но неизпълнима идея. Трябва чрез промяна на конституцията или по друг радикален начин да се улесни наказателното преследване. България трябва да се отвоюва от мутрите. Нека не се вайкаме и да виним ББ и ЦЦ. Те толкова могат, но поне се опитват да го направят. Къй друг направи повече - НИКОЙ.

  подпис
 55. 55 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2688 Неутрално

  Тези ПР акции имат смисъл. Те ще подготвят общественото мнение и когато негодуванието на народа срещу мутрите придобие законова форма ще има полза. Аз гледам на този ПР като на необходимо зло.

  подпис
 56. 56 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2688 Неутрално

  Едно нещо прави успешно ГЕРБ. Притеснява мутрите. Не може да ги изчисти, но им пречи да се разгръщат. Всеки от арестуваните вече излиза от играта, защото го следят. В същото време други мутри му заемат пространството. Заета в постоянно прегрупиране организираната престъпност вероятно губи инерция.

  подпис
 57. 57 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2688 Неутрално

  За всички тук, дето намират кусури на МВР и правителствата ще припомня един стар виц
  Като се знам какъв съм инженер ме е страх да отида на лекар.

  Та питам всички критици тук толкова ли добри професионалисти са?

  подпис
 58. 58 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 801 Неутрално

  айде, платените плювачи пак на пангара.

  намерили автомат в дома му (макар и да не е този, с който е извършено престъплението, все пак е показателно що за ''добра душа'' е въпросния престъпник), доказано е че бил поръчал 5 анонимни сим-карти, доказано е че бил в района на извършеното престъпление, обаче за съда тези доказателства не струват.

  дет се вика - като не са били там да видят с очите си, как да го осъдят?!

  везните на Темида натежават откъм престъпниците и това не е случайно. напъните да изкарат България полицейска държава, се образуват в червените среди, тясно обвързани с ДС и олигархията.

 59. 59 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  че съдебната система е прогнила е повече от ясно. Но Б.Б. имаше кворум да направи промени в Конституцията, с които да въведат изборност на шефовете на районните съдилища. А не го направи.

  Също имаше шанс да предложи промени, които да направят прокуратурата част от изпълнителната власт, както е в много западни страни, но и това не направи. Вместо това разни титани на мисълта като Фидоска и Ц.Ц. се опитват с лакти ("специални съдилища" и юмруци ("на колене!", "бързо" влизане) да "натаманят" реформата. Само, че тук груба сила не върви. Това не е ВИФ или РабФак, тук се иска интелект.

  И накрая, ниското качество на полицейската работа бие на очи и за да се промени това не са необходими промени в Конституцията.

  Това, което този случай за пореден път демонстрира е ниското качество на управляващия мат'риал. Блъскане и "на колене" може да вървят в казармата или в Симеоново, но за да се направи реформа в правораздавамето е необходима образованост и правна култура - а те вопиющо липсват у индивида на снимката (и неговите "приятели" в кабинета). Нищо добро не ни чака в следващите 3 години.

 60. 60 Профил на pier
  pier
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#22] от "neutral2":

  Ма коя тъмносиня кратуна може да прочете това, неже ли да го разбере!!!

  Acti labores iucundi
 61. 61 Профил на open_position
  open_position
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Докарайте съдии от европа да наблюдават съдебните заседания. Стига сте си връткали номерата за доброто ченге (полиция и прокуратура) и лошото ченге (съд). Всичките сте връкаджии докато не го направите.
  Има възможност съдии от Европа да са набюдатели по делата. Дори и нищо да не кажат ще всяват респект. Само по тези дела от обществено значение. Какво става когато посланниците се оплакаха. Щяха да прикрият делото за убийството във Франция но не мина!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK