Защо "Килърите" са на свобода

Цветан Цветанов за доказателствата


Тази група в порядъка на три различни дни в рамките на месец са имали същите разположения на местоположението, което е и по време на убийството. Установяваме го от клетките на мобилни оператори. Има свидетелски показания, които доказват, че тези СИМ карти са ползвани точно от тези лица. Доказва се, че това са хората, които са комуникирали, защото в 4.00 ч. и 4.50 ч. се осъществява комуникация, първата, която е за опита за покушение върху Юри Галев на 13 юли. Тя е между стрелеца, между Васко Кеца, между Пешо Сумиста и други две лица. Понеже Юри Галев след посещението си в нощното заведение до 4.00 ч. отива да празнува рождения ден на сина си в един бар до 6 ч., извършителите по подготовката на това покушение се изтеглят и не осъществяват замисъла си, като стрелецът се намира на клетката на Бели Искър, където става всъщност и самото покушение. На 20 юли - абсолютно същото разположение. Абсолютно същото движение на хората от Червен бряг по посока Самоков. Разположението и комуникацията се осъществяват по същото време, когато Юри Галев излиза от заведението, подава се от Самоков на клетката, подава се на Софиянеца, подава се на Варна, където е Пешо Сумиста.


Мотивите на съда
...Установено е, че нито един от тези номера, съответно предплатени карти, не се води на името на някой от обвиняемите. Разпитани са някои от лицата, на чието име са издадени предплатените карти. Установено е чрез разпит на В. В., В. М. и Л. Ц. пред съдия, че първият е купил 5 карти на свое име, които по молба на свидетеля М. му ги е предоставил за ползване. Свидетелят М. от своя страна ги е предал на Л. Ц., а той на обвиняемия Петър Стоянов. Разговорите, засечени между тези номера в нощта на извършване на покушението над Юри Галев, са осъществени от клетки, в района на които са се намирали обвиняемите Методи Иванов, Васил Костов и Петър Стоянов. Липсват доказателства обаче, че по същото време предплатените карти са използвани именно от обвиняемите, а не от други лица. Освен това посочените разговори не са единствените проведени  в района на  клетката на съответния мобилен оператор в посочения отрязък от време, за да се твърди, че само свързаните с покушението върху Галев са се намирали в посочените райони...
...още в ІІІ курс студентите по право учат основните форми на съучастие и от този момент натам дори за тях е ясно, че подбудителството и помагачеството са особени форми на съучастие, при които подбудителят и помагачът отговарят само за това, за което умишлено са склонили или подпомогнали извършителя, и то само ако е установено, че той е осъществил деянието, за което те са го подпомогнали или подбудили...  


...Липсват каквито и да било доказателства по делото, че Попов е подбудил Стоянов да убие Юри Галев. Действително Попов и Стоянов са се познавали и са се срещали, но само от това не може да се направи извод за авторството на деянието. Не е установено по делото преди, по време и непосредствено след извършване на деянието между двамата да са провеждани разговори, а още по-малко доказателства, от които да се направи извод, че Попов умишлено е склонил Стоянов да извърши престъпление спрямо Юри Галев. Нещо повече, от нито едно от доказателствата не се установява между обвиняемия Попов и пострадалия Галев да е имало някакви конфликти, противоречия, конкурентни икономически интереси или други проблеми, които да мотивират Попов да извърши такова престъпление. За такива не говорят дори близките на Галев...


...От обвиненията и от всички материали, събрани по делото, не става ясно как и с какво обвиняемите Васил Костов и Методи Иванов са подпомогнали обвиняемия Георги Петков да осъществи деянието. Липсват каквито и да било доказателства, че именно Петков е прекият извършител на престъплението. Органите на досъдебното производство не са се постарали да установят къде се е намирал по време на престъплението. По делото липсват веществени доказателства, свидетелски показания или експертни заключения, които да сочат Петков като пряк извършител. Не е намерено оръжието на престъплението, от мястото, където е стоял стрелецът, не са иззети биологични следи, които могат да бъдат свързани с Петков. Всичко това не само че разколебава обвинението, което е повдигнато конкретно срещу Петков, но и това, повдигнато срещу останалите, тъй като при липсата на доказателства, че именно той е физическият извършител, не може да се направи извод, че другите трима обвиняеми са го подбудили или подпомогнали...

Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 576 Неутрално

  То нямаше доказателства и за Борилски...

  Добре де 'Дневник', защо не напишете статия как противозаконно и без никакви доказателсва набедените за килъри са оставени в затвора от първата инстанция (ако не се лъжа СГС). Как така един такъв съд в БГ ще потъпква човешките права?

 2. 2 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До "1": Близките до средите на съдиите твърдят,че у част от тях в резултат на огромния натиск от страна на изпълнителната власт,чиято цел единствено е да създава обществено настроение,дори и омраза към съда,вече започват да изпитват страх и притеснение при постановяване на съдебните актове,особено по дела,за които изпълнителната власт в лицето на ББ и особено на Цветанов вече е успяла да нагнети общественото пространство със съответни очаквания.Това е страшното.На този властови и обществен натиск се противопоставят само съдии с достойнство и твърда убеденост,че те служат единствено и само на закона и само на него се подчиняват.За съжаление те ще стават все по-малко и по-малко на брой.Излишно е да се споменава постоянно примера на Борилски.И там има твърде смущаващи обстоятелства.Не мислете,че френският съд не греши.У нас бе публикувана книга от френски автор,разглеждаща конкретни примчери за тежки съдебни грешки в тази страна,довели дори и до екзекутирването на по-късно призднати за невинни подсъдими.Във Франция последното смъртно наказание е изпълнено през 1987 г.

 3. 3 Профил на Riker
  Riker
  Рейтинг: 443 Неутрално

  При така изнесените доводи и аз да съм и аз ще пусна въпросните люде. Както ОТНОВО стана ясно, полицията не си е свършила работата.
  Другарю Цветанов, вече започвам да се съмнявам в това, че целите спасявате групички престъпници и после да си миете ръцете със съдиите. Интересното (или по-скоро тъжното) е, че част от обществото ви вярва.
  Нищо другия път повечко старание и по-малко пищене.

 4. 4 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Защото и този път разследващите претупаха разследването,най-вероятно заради тяхната квалификация.
  Може ли да внесеш 116 тома следствени материали в съда и да те направят за смях.
  За пореден път се доказва че качеството е по-важно от количеството.
  Както и че качеството на състава на полицията ,следствието и прокуратурата е много по-важно от количеството служители в тях.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 5. 5 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2336 Неутрално

  До коментар [#2] от "molesan2":

  .............Излишно е да се споменава постоянно примера на Борилски.И там има твърде смущаващи обстоятелства..............

  Въобще не е излишно, 9 години Българският съд стоя със заврени в гъза ръце, та трябваше френският посланик да заплаши България със Страсбург та най-сетне да има справедливост.

  Това долу случайност ли е според тебе?

  ..........Разговорите, засечени между тези номера в нощта на извършване на покушението над Юри Галев, са осъществени от клетки, в района на които са се намирали обвиняемите Методи Иванов, Васил Костов и Петър Стоянов. Липсват доказателства обаче, че по същото време предплатените карти са използвани именно от обвиняемите, а не от други лица................

  Смяташ ли, че НЕ тези са убийците. Не казвам, че са извършили нещо лошо за обществото, напротив, но това е престпъление и това е безспорно.

  Ставали съдебни грешки - стават, да, още от времето Граф Монте Кристо стават, но това не е причина да се толерира мързеливият, НЕработещ и тотално корумпиран БГ съд.
  По-добре попитай КОГА ще започнат истински проверки на имуществото на съдии всякакви и КОГА забогателите незаконно съдии ЩЕ влязат те самите в затвора. Това и по-важният въпрос, а не "СТРЕСА" на който били подложени, ами стрес ще е, така трябва да бъде за всички търтеи на държавната софра, които не си вършат работата и се възползват от служебното си положение, което също е престъпление.
  НИЩО НЕ НАГНЕТЯВА ГЕРБ, освен мързеливите, подкупни до безобразна степен съдии от всички равнища.
  Аз не помня правителство досега, което да се е опитало да накара тези да си вършат работата. Това правителство поне опитва и НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА ПРАВИШ ТАКИВА сравнения - няма кой да им се върже.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 6. 6 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Абе тоя за какво си е купил 5 карти? За да има 4 резервни ли ?

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 7. 7 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Два пъти са засечени на абсолютно едни и същи места посочените хора.
  То съда ако иска аудио и видео запис на убийството или най-добре на живо и тогава да ги осъди, бая ще чакаме !!!
  По-тъпи съдии или по-скоро правещи се на ударени.
  Помните ли как оправдаха един изпечен автокрадец: ми скрил се от дъжда човека, той не искал да краде колата.
  Тези съдийки са за обществено заплюване, за да не кажа разследване на имоти и роднини.
  Не дай си боже сега някой от заподозрените да изчезне и тогава трите фукли са за затвора

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 8. 8 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 114 Гневно

  До коментар [#2] от "molesan2":
  Каквото и да казваш - недоверието в нашето "Правосъдие" и носителите му наречени "съдии" е отдавна и е всеобщо у хората. То стана такова много преди Цветанов да се появи на политическия небосклон!

  Пътят е целта! Конфуций
 9. 9 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 594 Неутрално

  "Защо "Килърите" са на свобода?"
  "Киларите" са на свобода, защото тяхния кръстник е на свобода.
  Ако кръстника им е на свобода, няма проблем и "Килърите" да са на свобода.
  По същата логика , ако някой кръсти днешното правителство-"Кабинета", дали е задължително "Кабинета" да бъде осъден.
  Ако един днешен физкултурник реши, че е културен защото е физ-културник, дали ние като нормални хора ще предположим , че е празноглав културист или е култивиран празноглавец.

  Жить стало лучше, жить стало веселее!
 10. 10 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  А защо да не са!? Това, че МВР е кръстило някакво мероприятие "Килърите", не означава че трябва да затворим тези, срещу които е насочено, защото операция "Килърите" може да бъде проведена срещу всеки човек в България, ще го направи ли това замесен в убийство!?

 11. 11 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Нали варненски съдия реши дело като се позова че ДС не непременно означавало Държавна сигурност

 12. 12 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2336 Неутрално

  До коментар [#10] от "svoboden":

  Ти наистина си свободен, но само от разумно мислене. Тълкувай този цитат и пак кажи същото.

  ...............Разговорите, засечени между тези номера в нощта на извършване на покушението над Юри Галев, са осъществени от клетки, в района на които са се намирали обвиняемите Методи Иванов, Васил Костов и Петър Стоянов. Липсват доказателства обаче, че по същото време предплатените карти са използвани именно от обвиняемите, а не от други лица................

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 13. 13 Профил на Kosta Del
  Kosta Del
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Дневник, вие сте лъч светлина сред медийния мрак подкрепящ рекламните акции на Ц.Ц.
  Най-искрени пожелания към автора (или колектива) изготвил статията.
  Наистина е време да бъде разобличено лицемерието в тона на Ц.Ц. и Б.Б. ,а за съжаление това не е видно без определени юридически познания - и преждеспоменатите крайно успешно експлоатират това и манипулират обществото.

 14. 14 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2336 Неутрално

  До коментар [#13] от "kostadel":

  За "Дневник" си прав напълно, само дето мотивите ти са смешни.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 15. 15 Профил на Geo
  Geo
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Егати и тъпнята, може ли да са толкова тъпи ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ХОРА??? SIM карта =/= човек, IP =/= човек, каквато и да е техника не може да се сведе до човек, освен ако няма свидетел, който да потвърди, че точно в тази минута този човек е ползвал устройството на дадено място. Да не говорим за слабостите в протоколите и на GSM и на PC мрежите, позволяващи много готино да топнете който искате...

  Истината ще ви освободи
 16. 16 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 715 Любопитно

  До коментар [#2] от "molesan2":

  Я стига глупости! Защо не ги беше страх да пуснат убийците на Борилски, които след това избягаха? По този повод френският Министър на правосъдието каза:

  "Никакви доказателства не са достатъчно добри за българския съд."

  Сега нека ги е страх. Да са мислили когато са се продавали и продължават да се продават на пресъпниците.

  Днес пуснаха и професионални убийци на свобода. До къде ще стигнем така?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 17. 17 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  До коментар [#12] от "Руслан 21":

  То даже няма и какво да се тълкува. След като няма данни тези лица да са използвали тези СИМ карти, то няма данни тези лица да са били на местата от където са използвани СИМ картите.

 18. 18 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1148 Весело

  Ами защото,АКО проговорят МАЙКА им жална на МНОГО ПОЛИТИЦИ...!!!

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 19. 19 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Има показания на ТРИМА свидетели, че картите са ползвани от въпросните хора, какво повече трябва за установяване чии са? Ама ако това, че някой е говорил по телефона си, докато в района на клетката е извършено убийство е единственото доказателство, че той е убиецът, няма какво да се чудим дали МВР се е наакало!

 20. 20 Профил на dermanik
  dermanik
  Рейтинг: 434 Весело

  АКСИОМА 2010 :

  Мерната единицата за кретенизъм , малоумие , простотия , тъпотия и наглост е "ГЕРБЕР " ! Десет "гербера " са равни на един "ДЯНКОВ" , петдесет "гербера" са равни на един " ЦВЕТАНОВ ", а сто " гербера " са равни на един "БОЙКО "…

  ВРЕМЕ Е „герберските „ форумни малоумни ченгета да се включат ... СЕГА ! …

 21. 21 Профил на bolivia
  bolivia
  Рейтинг: 0 Неутрално

  трябва тоя министар да се вкара в затвора.......
  И ве4ер , и то всяка ве4ер да гасим лампите в 8 4аса
  и да викаме силно НЕ НА СТРАХЬТ...................................
  препопька от СЛАВИ ТРИФОНОВ........

 22. 22 Профил на bolivia
  bolivia
  Рейтинг: 0 Неутрално

  трябва тоя министар ЦВЕТАНОВ да се вкара в затвора.......
  И ве4ер , и то всяка ве4ер да гасим лампите в 8 4аса
  и да викаме силно НЕ НА СТРАХЬТ...................................
  препопька от СЛАВИ ТРИФОНОВ........

 23. 23 Профил на febra
  febra
  Рейтинг: 594 Неутрално

  В апелативния съд шеф е човека на Доган, ген. Пенгезов, и не забравяйте че точно преди решението на съда ВАС реши да гледа спешно и открито делото за 1 млн евро на Доган.
  Просто Доган мишока си връща както умее

  Но е факт и че съдиите ги е страх да вземат осъдителни решения. Много по лесно е да ги пуснат ако не са им предоставени видео, самопризнания, подпечатани от Господ свидтелски показания... и тогава отново не е напълно сигурно

  Вече съм убеден, че съдиите са си избрали най-безотговорната и необременяваща работа. И ако,както Куцкова твърди, нощуват на работните си места то е за да измислят как да не осъдят виновния, а не как да го осъдят

  "Attitude is a little thing that makes a big difference" W. Churchill
 24. 24 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Тази група в порядъка на три различни дни в рамките на месец са имали същите разположения на местоположението, което е и по време на убийството.
  Само това изречение е достаъчно, за да се предположи какво действително пише в протоколите и докладните на полицаите, че и на следователите, участващи в акцията.
  представям си един вътрешен министър във Франция, напр. как би говорил за такъв подобен случай, еле пък президентът Саркози да прави пресконференция за това и да се изживява като редови полицай. (доколкото знам Саркози също е бил вътрешен министър)

 25. 25 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1341 Любопитно


  Искам само да Ви напомня един стар пост.

  бивша презряна кука
  Неутрално
  • 11
  • 20:46
  • 09 мар, 2010
  Отговор
  Проблемите на МВР се наричат кадрова политика. За да станеш офицер от полицията, кандидатстваш в Академията на МВР, известна като "школата в Симеоново" или направо като "магнаурската школа". Единствената цел на тази школа е да се промият мозъците на "учащите" в нея, за да се превърнат в безропотни изпълнители. След завършването си тези момчета и момичета, имат едно единствено умение: да вият като полицейска сирена в случай , че тази в патрулката е развалена. Но те не са виновни. Това е целта на въпросната Академия. За да влезеш там трябва да минеш психотест и изпит проверяващ интелектуалното ниво. Тук е първото препятствие, наложено от ДС олигархията пред интелигентните и мислещи хора, за да не влязат в редиците на МВР. Ако си мислите, че критерият за постъпване на служба е мотивираност и психична годност, то горчиво се лъжете. Критерият е ПОСЛУШАНИЕ, РОБСКА ДУШЕВНОСТ И НИСЪК КОЕФИЦИЕНТ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ. Същият критерий се използва и когато се наемат хор а, незавършили Симеоновската школа. Ето защо кадрите се търсят сред бивши спортисти: гюлетласкачи ,борци, щангисти и други признати светли умове Сега разбирате ли защо се прави всичко възможно, за да не се изпълни едно от основните изисквания на Европа, а именно разследващи полицаи да бъдат само юристи ?(обясняват ви , че няма желаещи юристи, а е факт , че България има най-много юридически факултети и безработни юристи на глава от населението в СВЕТА. ) След така проведената "кадрова политика" МВР се състои от 10 % корумпирани "началници" 80 % дебили и 10 % хора имащи нужда от работа, които са били достатъчно умни, за да успеят да убедят назначаващата комисия, че са достатъчно тъпи, за да станат полицаи. Целта на мероприятието е да се наемат най-послушните и сляпо изпълняващи заповедите хора. Причините са две: 1 тези "кадри" като им кажеш "бий жените и децата по главата и хич да не ти пука" те слушат и изпълняват и даже се забавляват. 2 такива "кадри" сляпо изпълняват нарежданията на принадлежащите към ДС олигархията полицейски началници и то без да претендират за парче от баницата. Правят го или от тъпота или за да запазят мизерната заплатка, която храни децата им. За да си изясните по ясно картинката, представете си една маса, на която дружно и приятелски хапват и пийват ДС олигархията, назначените от ДС олигархията "престъпни босове" и назначените от ДС олигархията "полицейски началници" ( под "началник "разбирайте всяка личност на длъжност началник на РПУ, зам. началник на РПУ, ръководител на група, сектор и така нататък, нагоре чак до регионалните дирекции и министерството) Всички тези хора на тази маса имат за цел да осигурят безпроблемното развитие на бизнеса на ДС олигархията, а именно продажба на наркотици, проституция, рекет, препродаване на крадени в Европа коли, джебчийство. "Босовете" организират кадрово нещата (дребни пласьори ,доставки
  , пренасяне на печалбите до ДС олигархията...) а "началниците" мачкат евентуалната конкуренция (това обяснява рядко случващите се успешни акции за залавяне на дрога, крадени коли и др. подобни) и пазят олигарсите от " народната любов". За да изпълняват тези свои задачи "началниците" имат нужда от най-дебилната част от българското население, която ТЕ са назначили на работа в полицията. Ако се питате какво стана с 10-те процента, дето уж имаха нещо в главата и искаха да си хранят семействата с честен труд, ще ви опиша някои от механизмите, с които тези хора се смачкват. 1 Раздават им се неимоверен брой дела и преписки по които да работят( в нормативната база на МВР няма норма уреждаща максималния брой дела, по които един разследващ полицай например може да работи) След като е затрупан с дела той няма физическо време да се занимае дори и с половината. Обаче по всяко дело има срок за разследване и неспазването на този срок представлява ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ПРАВОСЪДИЕТО , следователно въпросният разследващ полицай ( ако е имал неблагоразумието да откаже да играе по гайдата на корумпирания си "началник" , не само ще бъде отстранен дисциплинарно , но и ПРЕДАДЕН НА СЪД за извършеното престъпление "забавяне и пречене на разкриването на обективната истина". Има и други способи , по-прости и по-бързи напр.: началникът бърка в касата на полицая ( на 6-7 полицая се пада една руска каса от 60-те години и всички каси могат да се отварят с един ключ, следователно дори всяка чистачка, във всяко районно има по всяко време достъп до всички дела...и служебно оръжие). Не мислете че този пропуск в обезпечаването на материално- техническата база е случаен). По този начин "началнико" може да открадне и изгори всяко дело заведено срещу "наш човек". Полицаят отговарящ за делото(на чието име делото е записано в деловодството) отива на съд , а "началникът" отива да си вземе заслужения подкуп. Още по лесно е да се накара някой обвиняем да напише лъжлива жалба срещу някой непослушен полицай, че е бил бит например и непокорният отива на военен съд и бива уволнен. Друг вариант е да се изпрати непослушният на реподбор (да му се направи нов психо-тест). В Психо-центъра на МВР, пристигне ли изпратен от "началнико" полицай за реподбор, на всички е ясно, че този човек се опитва да вкара прът в добре смазаната машина за мръсни пари. Следователно " психолозите" след обстоен и задълбочен 20 секунден психо-анализ стигат до извода, че лицето е негодно да изпълнява служебните си задължения и ако не го уволнят, то го изпращат да пази честта на кокошката Минка от набезите на петела Геновев в общинския курник на село "Ръгни Колец". Друг способ са веществените доказателства. Ако сте гледали по филмите как ВД-тата ( веществените доказателства) се съхраняват от специални хора в специални стаи, то в турския кенеф на Европа не е така. Помещения няма, каси още по-малко. ВД-тата се съхраняват ...на пода, под бюрото, в коридора... и всеки може да си отмъкне каквото му трябва. Когато става дума за гуми или джанти - добре , но когато става дума за златни накити пари в брой или мобилни телефони и друга техника- лошо. Нали се сещате кой носи отговорност за изчезването,( въпреки, че не е виновен за това , че УМИШЛЕНО не е осигурена материална база и помещения)- водещият разследването полицай. Между другото изчезне ли ВД почти е сигурно , че делото ще остане недоказано в съда и обвиняемия ще бъде освободен. Ето ви още един начин за "припечелване" от началниците. Способите за смачкване на читавите служители са хиляди, мисля, че схванахте принципа. Ако питате защо никой от тези достойни 10% не се оплаква, отговарям веднага: оплакването от "началника" става с докладна записка или рапорт, който се дава на... "началника".(ако се опиташ да го прескочиш отивайки при по-голям началник, става страшно на тема военна субординация) Пред такава жалба има два пътя: 1 "началникът " я хвърля в кофата. 2 "началникът" първо си избърсва гъза с нея и чааак след това я хвърля в кофата. Следователно жалбата трябва да бъде заведена в деловодството и да получи входящ номер. Но деловодителките по заповед на "началника", отказват да завеждат рапорти БЕЗ одобрението на " началника". Мислите ли , че някой ще позволи завеждането на рапорт, в който има оплакване срещу самия него. Друго интересно за данъкоплатеца нещо е как "началниците" оправдават съществуването на подобна язва наречена " полиция"? Оправдават я чрез куха статистика. Позволяват си да убеждават обществеността че разкриват 50- 60 % от престъпленията заведени в полицията, като на практика разкриват 1 % и то на престъпления извършени от конкурентите на техните ДС покровители. Как става това : хваща се някой беден човек клошар или ром ( за да са сигурни, че не може да си позволи адвокат) пребива се и се принуждава да подпише един бял лист на който после "началниците" дописват на пишеща машина десетки "самопризнания" за престъпления, за които подписалият се изобщо не е чувал. Според БГ наказателното право , никой не може да бъде осъден само въз основата на самопризнание, следователно човекът не бива осъждан. Сега изясни ли ви се откъде идва разликата между "разкритите" престъпления на МВР и реално осъдените лица. Някои "началници" не си правят дори и този труд. Те просто нареждат на подчинените си ( тия послушните с празните глави) да напишат в графата извършител на престъплението (върху бланката съпътстваща всяко заведено престъпление) името на някое живо лице ( някой който е минал през районното, било като свидетел, жалбоподател или като заподозрян, по което и да е производство) По този начин, няма защо да се учудвате, ако баба Ви Гицка дето се е жалвала някога си в полицията, че са и откраднали саксията, фигурира в полицейските бази данни , като извършител на въоръжен грабеж срещу чуждестранен гражданин , на магистрала "Тракия". Сега виждате ли колко тъпо звучат в ушите на един професионалист изказвания от сорта " Ние ги хващаме, те ги пускат ". Ако някой случайно потърси отговорност от такъв " разкривач" за подобно " разкриване ", "разкривача" гори, ако никой не потърси отговорност от него ( както обикновено става), "началникът" почва да лъже обществото, подкрепяйки се с кухи цифри, колко много престъпления е разкрило неговото РПУ, дирекция , група , хайдушка дружинка и т.н. Целта е "министъро" да може да се изтъпани по телевизията, да размаха листче с фалшива статистика и да каже:" Гледай, данъкоплатецо, колко много престъпления сме разкрили, значи ако ни няма нас ти си загинал, я торбалан ще те отмъкне, я баба Меца ще те изяде, я Ламята Спаска ще ти се изтропа на главата...но ние с "началнико" сме тук , за твое щастие, така че плащай данъци, целувай ръка и ТРАЙ ". Като казах "министъро" та се сетих...не е вярно, че няма пари за МВР. Пари има, но неправилно разпределени. Напр. по районните почти няма бензин. Полицаите слагат бензин със собствени пари, защото напр. не може да се транспортира задържано лице с градски транспорт, трябва кола, служебна. Ако не го транспортираш в определен срок получаваш обвинение за противозаконно задържане, следователно по добре да сложиш бензин за 5 лева отколкото тия от вътрешния отдел да пълнят тяхната си статистика с тебе. Полицаите нямат радиостанции, тези които ги виждате да носят, са си техни и струват горе - долу една заплата. Защо си купуват ли? Ами за да си осигурят връзка с дежурните, за тяхната лична сигурност по време на дежурствата. Полицаите си купуват компютри , принтери, хартия. Ако откажат да работят по липса на средства ,биват наказвани за неизпълнение на служебните задължения. На фона на тази мизерия на всеки редови полицай се падат по един статистик по един администратор и половин началник. За да има реформа в МВР е достатъчно да се съкратят тези дублиращи се длъжности и лицата(около 30 хил.), които не правят нищо. Сега ясно ли ви е, защо нищо хубаво не се случва и няма да се случи в България.

  • -
  • +
  • !
  Одобрение 47
  от 53 гласа

  От форума ва в.”Дневник” Престъпността в София расте, разкриваемостта - не
  От Лора Филева Павлина Желева

  Хитростта пречи на мисълта!
 26. 26 Профил на deo
  deo
  Рейтинг: Неутрално

  Ако сме говорили по телефона в обхвата на мобилна клетка, където е станало нещо, това правили ни виновни, престъпници и т.н. Ако това им е доказателството на МВР, веднага всички да бъдат изгонени за некадърност, начело с министъра си, който явно почва да изперква!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK