Кабинетът в отчета си: Никой преди нас не е правил такива реформи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2343 Неутрално
 2. 2 Профил на krasi_99
  krasi_99
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Интересно къде са тези реформи? Вярно е, че имаше много много приказки, но реформи...?

 3. 3 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 471 Неутрално

  С точност до кавички, е вярно! Никой преди тях не е правил такива "реформи".

 4. 4 Профил на fisting
  fisting
  Рейтинг: 237 Неутрално

  така е, но има още много какво да се реформира
  много...

 5. 5 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  риформи...?

 6. 6 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Да бе, то и никито василев навремето махна 10% от администрацията, ама после не му стигна рейтинга да влезе пак в парламента.....А циганите как ги вкарвате в училище - полицията ли ги бие?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 7. 7 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хората се шегуват „С какво ще се запомни сегашното правителство – с предишното!”

 8. 8 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ами ние за това ви избрахме но вместо да се пъчите ги правете качественно компетентно и в кратки срокове защото ние виждаме само една изключително малка част от това което трябва да се реформира времето върви а ние не усещаме по добро качество и европеизиране в живота си
  подкрепяме ви но очакваме много много ама мноооооооого повече

 9. 9 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1043 Неутрално
 10. 10 Профил на Jay Gould
  Jay Gould
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Когато 90 000 чиновници с над 5 000 000 000 лева заплати правят реформи в страна с над 20 % безработица и под 6 000 000 население, от което 1 000 000 са неграмотни, резултата е предизвестен

  investments.dir.bg
 11. 11 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  Борисов и ГЕРБ лъжат денонощно. Нищо не са свършили за обществото. Ако са свършили нещо то е в лична полза. "Свършеното" : нямаше антикризисна програма и все още няма такава и поради това се действа хаотично, запушена икономика заради малоумни халюцинации за ERM II, неразплащане с бизнеса за свършена работа, забавяне на възтановяване на ДДС, противоречиви сигнали за увеличаване на данъци(ДДС, осигуровки...) водещо до несигурност, замразени пенсии и заплати, тотална липса на социална дейност, здравеопазване, което гълта осигуровки срещу подобие на здравна услуга, висок бюджетен дефицит за 2009- 3,9% от БВП и очертаващ се подобен за 2010, фискален резерв на ръба застрашаващ валутния борд, нежелание да се реформира МВР и да се съкрати 60 000 щат( 82млн Германия има само 40 000 полицаи), нежелание да се съкрати армията до 25 000 военослужещи, плащаме винетки срещу най-лошите пътища(дупки сякаш от бомби; данък трябва да се плаща срещу качествена услуга, в случая пътища), архаични железници, корупция навсякъде, подобие на правна система...Какво получавам от правителството, за да бъда добър гражданин??? Нищо освен празни приказки по медиите. Това са "големите успехи и реформи" на Борисов и ГЕРБ. Много приказки, никаква свършена работа.

 12. 12 Профил на ДДД
  ДДД
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Много малки реформи ... колкото и да са не правят дори една по-сериозна, камо ли голяма. Това да не е алгебра ?!
  Много ситни неща се направиха, но ние гласувахме за радикален завой ...

 13. 13 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Браво, Борисов, браво управляващи! Никой преди вас не е успял да изхарчи толкова много пари безотчетно и с тъпи необосновани оправдания с предишните! Не виждам нищо направено, напротив правителството е основен виновник за задълбочаване на кризата с тяхното неразплащане и непоемане на никакви отговорности от страна на държавата към хората, към бизнеса, към никого!

 14. 14 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1043 Неутрално
 15. 15 Профил на Mit Ko Nan
  Mit Ko Nan
  Рейтинг: 478 Неутрално

  АКО ФИН.МИНИСТЪР ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2009 ЗНАЕшЕ КАК СЕ ИЗчИСЛЯВА БюДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ НЯМАшЕ ДА ПИшАТ ГЛУПОСИ 0.9 3.9. ЗАРАДИ НЕГО КРИЗАТА СЕ ЗАДЪЛБОчИ С ОщЕ 6 МЕСЕЦА.

  ЗА БОИКО И ЦЕЦО ПРОСТИ ХОРА КОИТО ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ ЗАщОТО НИщО НЕ РАЗБИРАТ

  Аз Съм
 16. 16 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Малко повече обективност няма да навреди на никого...ББ и неговите хора обичат гръмките приказки, та и тук са преувеличили малко. Показват ни желоното като свършено. Същевмременно трябва да им се признае, че сериозно и амбициозно са се захванали със задачата да променят нещото и само човек, който никога не е създаваал и развивал нещо по-мащабно от клек шоп, може да бъде така злобен и несправедлив, като номера 10 (в неговия пост няма едно верно число!),11, 13... То не като да седиш полу-безработен в мърлявия си блок ио да гледаш през неизмития си прозорец. Тия хора планина се опитват да повдигнат, а вие им гледате сеира и типично по нашенски само плюете.
  Не плювни, а активна подкрепа на усилията се очаква от всички нас... А активна съвсем не означаава участие във форуми - означава да престанете да давате подкупи на всеки срещнат държавен чиновник, да си плащате коректно данъците, да съдействате на обрулената ни държава и малцината нейни достойни служители с каквото можете - без хленч, и без условия! Дори тогава, когато нещата скърцат...Даже нещо повече - най-вече там, където скърцат.
  И малко повече позитивизъм - водя десетки чужденци в България и всеки път се учудвам, колко положително я оценяват, за разлика от нас.
  Ние идиотизмите си ги знаем, ами да си ги оправяме тогава!

 17. 17 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 524 Неутрално

  смех!
  най-късно след три години преживелите управлинието на ГЕРБ ще им се отблагодарят за мъдрото, далновидно и родолюбиво управление!
  Кви ще ги плещят днешните реформатори , ако някой им даде трибуна?

 18. 18 Профил на pav
  pav
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#16] от "petarpountchev":

  ++++++

 19. 19 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 467 Неутрално

  "... злоупотребите и примерите ... надминаха очакванията ни и разкриха тревожно състояние на страната, за което никой не предполагаше ...
  ... Правителството прие предизвикателството ... да постави началото на промяната."
  -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
  целият български народ знаеше за злоупотребите на Луканов, Димитров, Беров и Доган, Софиянски, Костов и Доган, Кобурготски и Доган, Станишев и Доган. само Борисов и компания не знаеха, защото два дни преди изборите паднаха от Марс.

  правителството прие предизвикателството, няма спор! ама понеже не знаеше какво да го прави, та го захвърли край пътя и почна да трупа предизвикателства за следващото правителство.

  двама полуидиоти не правят един цял, но могат да видиотят трети. по същия начин ББ и ЦЦ дават всичко от себе си за да видиотят целокупния български народ.

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 20. 20 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#16] от "petarpountchev":

  с половин уста ще ти призная правотата на част от твърденията ти. но по другата част не съм съгласен.

  - "... сериозно и амбициозно са се захванали ..." - амбициозно да, ама за сериозното не си прав! правил съм и далеч по-мащабни неща от клек-шоп, ама не стават в ураджийския стил на ББ. сграда се строи етаж по етаж, стените не трябва да падат при най-слабия ветрец, а строителните планове не може да се сменят на всеки кръгъл час;
  - аз също живея в мърляв блок, но домоуправителят и бившата касиерка вече не могат да ме траят заради опитите ми това да се промени. не само плюя, ами и казвам как трябва да се направи. колкото и да се опитват да насъскат другите съседи срещу мен, бяха принудени да променят някои свои противозаконни практики;
  - тия ти хора може да се опитват да вдигнат три планини и да си мечтаят как жонглират с Балкана, Рила и Пирина, ама силиците им стигат само да вдигнат един пепелник и един плювалник. похвалата и помощта се печелят не с наивно мечтателство, а със скромност и реализъм по отношение на собствените си сили;
  - не давам подкупи нито на всеки, нито на всеки втори, нито на никой чиновник. даже напротив - правя им гонка по устав за да си свършат всички законови задължения;
  - за съдействане - съдействам, ама само на малцината наистина достойни! на Поразяващата уста няма как да съдействам, понеже никога не е бил сред достойните;
  - специално за условието сам си противоречиш - приканваш ни да им помагаме, ама само ако са достойни. напълно съм съгласен с теб, че не трябва да помагаме на корумпираните да лапат още, на тъпите да досъсипват държавата и на лудите да видиотяват всички нас, ама това вече си е условна подкрепа.

  за чужденците ти предлагам да се вгледаш КАКВО харесват - аз обичам страната си и също гордо показвам на чужденци красотите й, но не понасям уродливостта на сегашната ни държава. страна и държава не са едно и също нещо, не забравяй и прави разлика между тях!

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 21. 21 Профил на deo
  deo
  Рейтинг: Весело

  Тези сигурно така обясняват и на жените си, че никой по голям "тенис" от тях няма...

 22. 22 Профил на nanrico
  nanrico
  Рейтинг: 581 Гневно

  ОТНОВО ЛЪЖАТ !
  По " герберски " ...
  Но те и друго НЕ МОГАТ да направят с това си скудоумие !...

  Преди изборите Бойко Борисов каза : „Мога да ви обещая повече, отколкото всеки друг може да ви даде!”

  http://bg.mondediplo.com/article221.html

  http://www.gerb.bg/uf/pages/upr_programa_gerb_1June.pdf

  И тъпоумното българско племе в свинския си екстаз започна да припява тирамби за мутрата...

  Този път ще направим съпоставка на обещанията и тяхното изпълнение.

  1. Обещание. Поддържане на балансиран бюджет. Неизпълнено!

  2. Обещание. Намаляване на осигуровките с 5%. Неизпълнено!

  3. Обещание. 15% ДДС. Неизпълнено!

  4. Обещание. Намаление на пенсионната осигуровка от 23 на 10%. Неизпълнено!

  5. Обещание. 7% данък върху доходите и 1000 лева необлагаем минимум. Неизпълнено!

  6. Обещание. Мораторим на строителството върху гори, придобити чрез замяна. Неизпълнено!

  7. Обещание. Ревизия на всички заменки, спорните приватизационни договори и сключени концесии. Неизпълнено!

  8. Обещание. Премахването на монопола на здравната каса и въвеждането на индивидуални здравни партиди. Неизпълнено!

  9. Обещание. Развитие на „зелен бизнес“ и данъчни стимули за инвестиции в енергоспестяващи технологии. Неизпълнено!

  10. Обещание. Инвестиции в земеделието, бърза комасация, ефективно усвояване на парите от Европейския съюз. Неизпълнено!

  11. Обещание. Финансова децентрализация на общините. Неизпълнено!


  12. Обещание. Конкурсно начало и при избора на научни изследвания, които да бъдат финансирани с пари от бюджета. Неизпълнено!


  13. Обещание. Върховенството на закона и независимата съдебна система. Неизпълнено!

  14. Обещание. Премахване на безконтролното следене в Интернет от МВР. Неизпълнено!

  15. Обещание. 10-12% икономически растеж годишно. Неизпълнено!

  16. Обещание. 20% ръст на доходите годишно. Неизпълнено!

  17. Обещание. Средна работна заплата 1500-2000 лева. Неизпълнено!


  18. Обещание. Премахване на данъци върху наследството и дивидентите. Неизпълнено!

  19. Обещание. Отпадане на минималната работна заплата. Неизпълнено!

  20. Обещание. Нови системи за оценка на труда на учениците и учителите, засилване на връзката между потребностите на реалния сектор и образованието. Неизпълнено!


  Това е равносметката на обещаното и изпълненото.

  Вярно е, че част от обещанията са дадени за целия мандат, но ако денят се познава от сутринта, отсега можем да кажем, че няма да бъдат изпълнени.

  Нито една съществена реформа, в която и да е сфера не е извършена и дори започната. ГЕРБ продължава политиката на тройната коалиция, като единствената разлика са рекламните клипове на МВР и Бойко Борисов.

  Отсега можем да кажем, че Борисов е поредният политик, който измами избирателите !!!

  Подлъга ги с щедри обещания, а вместо изпълнение, гражданите получиха извинения, оплаквания и оправдания.

  Жалък хленч, примесен с нескрита носталгия по режима на Живков.

  Манталитет на гангстер в костюм, на който всички дължат благодарност, че ги управлява.

  България е прекрасна страна и ние българите имаме всички условия и предпоставки да живеем не по-зле от всеки друг в Европа и света. Това не зависи от никой друг, освен от нас самите, защото ние сме тези, които овластяваме премиери, като сегашния и предшественика му.
  Ние ще овластим и следващия.
  КОЛКОТО ПО-СКОРО , ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА ВСИЧКИ !!!
  И ако това стане още УТРЕ , ще е най -добре за всички.

  „Свестните у нас считат за луди” http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=236324
 23. 23 Профил на robespier
  robespier
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Да вярно е,такова правителство и такива реформи България не е имала и не са правени след освобождението от "Османското присъствие".

 24. 24 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Nanrico, говорим за отминала една година от мандата все пак... Не че съм им адвокат, но малко обективност е нужна...
  И второ, макар и с ивестна условност казано, могат да се пеят дитирамби, а не тирамби.

 25. 25 Профил на Inna
  Inna
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Гадно ми е като чета постингите тук. То бива неблагодарници, бива - ама чак до толкова, че да не отчетат неща, които ще им извадят очите. За една година какво искате? Където и да пипнеш - мирише на развалено, на цигания и корупция. Стойте си в боклука и си чегъртайте мръсотията.

  Кой казва че тук пишещите искат интелигентна дискусия и смислена критика? Няма един постинг, на който да отговоря с разумни доводи. Само нападки, само приказки без покритие! Какво искате - в центъра на София да разпнем Борисов и да му кажем, че нямаме нужда от него и от правителството му? Да се оставим на кого? Дайте една идея, една единствена идея! И ще продължа да участвам в този безумен форум...

  Inna
 26. 26 Профил на robespier
  robespier
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Не желая да минат четири години и тогава да обява,че се чувствам излъган.Може би повечето от пишештите тук очакваха качествени реформи ,но на този етап не виждат нещо подобно.Колкото до боклуците Бойко доказа,че неможе да се справи с тях след два мандата кмет.Същото се случи и с престъпността когато беше главен секретар.Настоящото управление на страната е съпричастно за днешната действителност.Спомнете си Маяковски"Когато кажем Бойко-разбираме ГЕРБ,когато кажем ГЕРБ-разбираме Бойко"!

 27. 27 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  До коментар [#25] от "Inna":

  Не ги чети тогава. Отиваш на площада, с плакатче, а на него пишеш - "Аз обичам Цвъ и Бо" и си засвидетелствала всичко.
  Трябва да те разочаровам. Не е само в този форум тъй. Кикотът по повод "успехите" е невероятен. Навсякъде. Причината е обективна. Отчетът се е разминал с реалността тотално. Бе, все едно е писан от хора, дето не са от тук. То, като се замисли човек, някои от тях са без връзка с реалността още като са се родили ама тая е за лекар, а не за дебат по форуми.
  Няма един "факт дето да извади очите" на присъстващите. Един. Блокирани реформи във всички сектори, актуализиран бюджет в средата на годината, дефицит, рецесия, замразени заплати и пенсии, милиционерска "борба" с престъпността, която мирише на евтин екшън, малоумни министри наричащи народа "шибан", лобисти из парламента, хаос в главите на целия висш ешалон на ГЕРБ, подплатен с въпиюща некомпетентност. Мъка.

  Ecrasez l’infâme
 28. 28 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Със сигурност няма друго правителство , което да е употребило думата 'реформа' толкова пъти за единица време. Ама няма материализация на словата. Ако с отворена уста се генерираше енергия България щеше да е световен енергиен център...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 29. 29 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#24] от "petarpountchev":

  "Nanrico, говорим за отминала една година от мандата все пак... Не че съм им адвокат, но малко обективност е нужна... "
  -----------------
  отчетът на правителството може да с разглежда като текстуален израз на едно субективно възприятие на обективната реалност.

  Следва да си зададем въпроса, ако правителството не беше група хора, а един индивид(то май е точно така, ама това е друга тема), къде би трябвало да се намира такъв индивид?

  ето къде >http://2.bp.blogspot.com/_6Y-NXZmDcxU/SopMvzv2azI/AAAAAAAAFfs/gRpdb9PyfTw/s320/cloud+cuckoo+land.png

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 30. 30 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Оценяме усилията.
  Даваме си сметка,че предстои още много!
  Виждаме и грешките!
  Знаем,че безгрешен е само Графа!
  Стискаме палци за успех,инак алтернативата е в турскочервено!
  Не се впечатляваме от червени врачки и лайномети!
  Един от основните проблеми пред ГЕРБ ще бъде т.н.съд.
  Излизаме от кризата заедно с ЕС!Това е ясно даже и на Графа!

  На следващите избори всичко това влиза в съображение!
  Наблюдаваме внимателно енергийните проекти.Особено БА!!!

 31. 31 Профил на dermanik
  dermanik
  Рейтинг: 466 Гневно

  До коментар [#25] от "Inna":

  Скъпа, никой не те държи насила във форума !

  Ширят се неща, (според твоя израз!) които не само ще ни извадят очите, но ще ни извадят и душата !...
  --Увеличение на данъчната и осигурителната тежест ...
  --Увеличение , вместо намаляване на бюджетните разходи и то главно за заплати и други разхищения ...в обществения сектор (стопанска и бюджетни дейности) да има ръст на заплатите със 7.6%, или към 365 млн. лв. за стотиците хиляди безделници, чучнали на държавна служба - ужким "административен капацитет" ...
  --Увеличение на идиотщините на полицията, което води до сриване и на минималното доверие към нея .
  -- Неразплащане с бизнеса, което води до поредица негативи за икономическото състояние на държавата.
  -- Увеличение на безработицата и пълно нехайство на управляващите в тази насока...
  --- Тотален ГЕНОЦИД към българския народ , чрез малоумни идеи за реформи в социалното и здравното осигуряване .
  и т.н. и т.н. ...
  Нека не обръщам изброяването в огромен списък!...
  Но не може да не се каже, че юридическата компетентност и за кадровия потенциал на партията…които направиха страната за смях по света !...
  Но не може да не се каже нещо и за прословутите ЗАМЕНКИ, от които има "наши хора" , захапали тлъст кокъл от тези заменки и затова Борисов си мълчи !...
  Но не може да не се каже и за това че ББ и Цв.Цв. и цялата ГЕРБ все повече се държи като хор от щатни древногръцки оплаквачки , за да скрият собствената си неграмотност и некадърност.

  Не си ли наясно вече , скъпа, че ...Боко е поставен там НЕ за да промени статуквото , а за да го запази !!...

  Истинските "творци" на прехода т.е. на грабежа на България няма да бъдат докоснати даже !
  " Големият борец " за правда Бойко Борисов се тупа по гърдите с нескопосани PR акции на полицията, които като детски балон се пукат в съда, защото са неграмотни какво трябва да правят… Ще изгори тук–там някой който не е от гилдията на Олигархията и това е то… Защото в нито една истинска държава няма такава олигархия и такава безнаказаност на олигарсите -крадци !...

  В такава територия на беззаконието народа живее и ще живее в нищета, защото се впрегна като магаре в ярем на лъжедемокрацията на мошеници и лъжци, които си оправиха само собственото финансово положение поне за 3-4 поколения напред! ...

  И Борисов, Цветанов, Дянков и цялата кохорта около тях са от този кръг !
  Ето ти и един пример за това ... Борисов и Цветанов са ипотекирали имоти за по 440 000 лева в полза на ГЕРБ за изборите . Ипотеката е заличена – т.е. сумата платена … За миналата година премиерът има 14 484 лева на влог в банка , освен платената ипотека … Та аритметиката ми показва 440 000 + 14 484 = 454484 лева. Каква ли му е заплатата на нашия премиер, за да покрие тази сума ?
  Ако си сляпа и не го виждаш...остава си за твоя сметка !

 32. 32 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1307 Весело

  "Като основни постижения в образованието кабинетът "Борисов" посочва по-малкия брой отпадащи от училище и повечето ученици от малцинствата"....Смешка! Образованието ни е пълна катастрофа, която всяка година се задълбочава....Самата статистика - повече...., по малко..... е атавизъм от съветския период. Трябва да се преорентираме към качеството, не към количеството!!!

 33. 33 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1307 Весело

  Иначе съм съгласен, че след кабинета Костов, управляващите стопираха реформите. Щото бяха непопулярна мярка.....А сега Б.Б. трябва да ги прави ще-не ще.

 34. 34 Профил на Гражданин Н
  Гражданин Н
  Рейтинг: 466 Разстроено

  Ако словоблудството е реформа,то Гейберите я правят постоянно. За съжаление, това което правят е силово преразпределение на паричните потоци и разбиване на държавността ,чрез подменянето на понятието държавност с полицейщина.А нещата ,които вършат в социалната сфера - здравеопазване и пенсионно дело е направо човекоубиийствено. А тия,които им ръкопляскатвсе още ,са или някакви маргиналии или просто изпуснати от Карлуково.

 35. 35 Профил на kony
  kony
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Политическата цена за извършени реформи е омраза, непопулярност и загуба на бъдещи избори (ако реформите са засегнали повече сектори и съотв.хора), като за неизвършването на реформи цената е пак същата. Разликата е в бъдещето и как искаш да бъдеш запомнен (или заклеймен) от поколенията.

 36. 36 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Е, не се стърпях. Правителството е избрано да ръководи правилно държавата. Независимо от политическите пристрастия, всички критики на правителството не са "мрънкане", а активна подкрепа. Обратното - да си траеш, е пасивна подкрепа. Така че [#16] "petarpountchev", не си прав.

  До коментар [#25] от "Inna": И ти не си права. Има и смислени коментари в този форум. Така че, ако не си съгласна, приказвай по същество.

  А по същество на статията има много какво да се каже. Например, "Безспорно големият успех на правителството въпреки икономическата криза е запазването на нивата на данъчната тежест. България е с едни от най-ниските данъци в Европа, което прави страната ни привлекателна за бизнес и инвестиции", се посочва още в увода на доклада. Ако страната ни беше толкова привлекателна за бизнес и инвестиции, капиталите нямаше да се изнасят, а да се внасят в страната.

  "Сред основните цели за втората година е приключването на административната реформа в МВР и обучението на полицаи за разследвания по НПК." Това не е вярно. Министърът Цветанов каза, че МВР въобще няма да се реформира, докато реформата не бъде финансово обезпечена. С други думи, нереформираното МВР не си върши работата, а реформираното МВР ще струва още повече на данъкоплатеца и не е ясно дали ще си върши работата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK