Бойко Борисов: Сърбия ще участва в проекта АЕЦ "Белене"

Бойко БорисовСърбия ще участва в реализирането на проекта АЕЦ "Белене". Това  заяви премиерът Бойко Борисов, по повод срещата си със сръбския президент Борис Тадич във Варна, цитиран от агенция "Фокус".


"Беше важно да се каже с колко процента и колко пари като акционерен капитал Сърбия ще участва в построяването на АЕЦ "Белене". Защо казвам това под условие? Защото дори и тук Тройната коалиция използва една манипулация, тъй като договорът за двата реактора за АЕЦ "Белене" е 4 млрд. евро, но те не съобщават никога, че в тези договори има т.нар. инфлационен индекс и руската страна към този момент претендира за близо 2,8 млрд. евро индексация на цената от 4 млрд.", каза още министър-председателят.


"Плюс, като се прибавят и 500 млн. евро на консултанта, плюс инфраструктурата, плюс ако има лихви по заем за останалата част, проектът става на съвсем друга цена. Виждате, че е по-вероятно да е между 6 и 7 млрд., а не това, което казва Станишев - 4 млрд. Така че остана, когато намерим и европейски инвеститори и стане ясно цялостното финансиране на проекта, те ще участват в зависимост от това колко пари имат, с толкова проценти. Но имаме твърдото му "да" (бел. ред. на Борис Тадич), че участват", допълни Борисов.
По време на неформалната среща двамата са се договорили също така игазопроводът "Южен поток" да минава през Димитровград.


"Желанието им беше той да излезе на Димитровград. Затова на един етап от разговорите извиках заместник-министър Марий Косев. Така че и по тази тема се разбрахме", каза премиерът и допълни: "За сръбската държава е най-удобно и най-изгодно газопроводът да излезе на Димитровград", каза той.


"За нас е безразлично, защото така или иначе той идва до София. Така че на нас ни е много по-удобно и по-лесно на Димитровград да е, но именно за това, когато сега изготвяме проектите, беше хубаво да знаем, че по този начин помагаме и на сръбската държава", коментира Борисов.

Коментари (158)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на aptana
  aptana
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Хайде на бас, че няма да участва?

 2. 2 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Да , бе да - те да не пасът тревъ.... сръбите

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 6. 6 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1227 Весело

  До коментар [#1] от "aptana":

  И аз така мисля! Друг е въпроса какво са изтръгнали от нас, заради декларираното им намерение?........

 7. 7 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  За АЕЦ "Белене" вече взе да се говори като за свършен факт. Задната част на "шлема" - Южен поток също не е подмината, а из Черноморец вече пищят, че тръбите на петролопровода БА ще минат през залива Вромос. Тъй и тъй бил радиоактивен, та и малко петролец нямало да му бъде в нищо...

  Ecrasez l’infâme
 8. 8 Профил на deo
  deo
  Рейтинг: Любопитно

  Най после си намери откъде да му минат комисионните! Сърбия е в тежко икономическо състояние, тя ще бъде посредник на нечии други интереси!

 9. 9
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:37 на 07/08/2010 от неговия автор.

 10. 10
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:38 на 07/08/2010 от неговия автор.

 11. 11 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  След тази новина, цените на имотите в Белене светкавично се покачиха с 50%.... забелязва се засилено слушане на сръбска музика от местното население.....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 12. 12 Профил на balina
  balina
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Сърбия - виж ми окото. Цял свят знае, че сърбите нямат пари, така, че руските ще ги наречем сръбски. Тоя съвсем започна даго кара през матряла. Пада му се на последния

 13. 13 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1067 Любопитно

  Решението за връзка на Южен поток при Цариброд (престанете с този Димитровград!) е много интересно. Факт е, че в Сърбия има значителен интерес газопроводът да преминава през по-голяма част от страната и особено през централна Шумадия между Ниш, Крагуйевац и Белград, това са съответно трети, четвърти и първи по големина градове. Досега най-често се споменаваше, че връзката ще е в района на Кула и Зайчар.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 14. 14 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1067 Любопитно

  До коментар [#12] от "balina":

  От българска гледна точка е без особено значение откъде Сърбия би осигурила средства за участие в проекта.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 15. 15 Профил на Karla Lihula
  Karla Lihula
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Тоя човек съвсем превъртя!
  Не може , бе Бойко , не може да казваш на всеки , с когото се срещаш , каквото той иска да чуе! Не може!
  На народонаселението да казва , че няма да се строят боклучивите алкохолишки проекти , на алкохохлиците да им казва , че ще се строят , на сърбите да им два "участие" , на евро-бюрократите да им обяснява , че бил европеец и няма да се слага на алкохолетата , и т.н. и т.н...

  Който живее в страх никога няма да бъде свободен. Хорацио
 16. 16 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Точно на тази снимка фотографа му е хванал пипонестата яйцевидна, кубеста ПРАЗНА глава почти под съвършен ъгъл..........поздрави.

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 17. 17 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Сърбия нема паре, обаче тяхните олигарси като Мирослав Мишкович (Делта Холдинг / 10 % от сръбския БВП) има... Той е един от най-богатите изт. европейци.

  Наскоро е продал яко , но едва ли ще си даде паричките точно за Белене....

  ДНЕВНИК биха могли да драснат някоя статия за него, да го представят на БГ-публиката.... да не се мъчим с този Дойч

  http://www.faz.net/s/RubD16E1F55D21144C4AE3F9DDF52B6E1D9/Doc~E6F7624050FFD460A991716F9CD2E5634~ATpl~Ecommon~Scontent.html

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 18. 18 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#15] от "UltraViolet":

  Цъ. Не е превъртял. Докато има рейтиг от 60% одобрение, ще прави каквото си иска. И колкото си го иска. Отсреща обаче седи нещо, чиято памет е дълга десет минути. Толкова помни населението та чувството за реалност е направо шизофренична.

  Ecrasez l’infâme
 19. 19 Профил на flex
  flex
  Рейтинг: 434 Весело


  Никой вече не се лови

  на простотиите мутренски

 20. 20 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Май широко рекламираната борба на мутрата срещу корупцията е всъщност борба за комисионните.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 21. 21 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Сърбия би имала огромен интерес да участва, ако проектът е икономически изгоден. Първо добиват дял в централа, която не е на тяхна територия и съответно екологичните рискове за тях са много по-малки при същите ползи. Второ - много по-лесно е да разпределиш риска от провал и размера на капиталовложението с някой друг. Трето - те нямат ядрена мощност, а с участието в Белене си диверсифицират енергийните източници. Четвръто - ще си купуват електроенергията на преференциални цени - това е сигурно, сигурни са и обемите. Пето - сръбските политици ще се перчат, че активно участват в управлението и контрола на българската централа, т.е. спете спокойно сръбски деца. И въобще е изключително умно да предложим на Сърбия дял - ние ще се перчим колко сме модерни, демократични европейци, които споделят със съседите си по комшийски и хляба, и солта, и мръвката, и винцето. Пък и няма да се чудим къде да продаваме излишъка от електроенергия, който се оформя след години. Ползата е взаимна, дано да стане, защото е по-хубаво да имаме общи неща, отколкото неща, които да ни разделят.

 22. 22 Профил на Гражданин Н
  Гражданин Н
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#17] от "KOBOLD":Защо ние не купим част отчужда АЕц,ами ще продаваме част от българската.Ако може някой ,нека да ми обясни защо на българска територия някой ще има АЕЦ.За нас ,хората каква е ползата? От нас пазар ,инфраструктура и пари,а след това ще купуваме еленергията по международни цени? Или ще ни продават енергията като от АЕЦ Козлодуй- на ниски цени,а посредниците да блажат.Кой ще е тоя ивеститор ,който е съгласен да продава при минимална печалба?

 23. 23 Профил на Schlieffen
  Schlieffen
  Рейтинг: 534 Любопитно

  защо русия и сърбия,
  ще строят тени си чернобили в бг, а не в долината на р. дрин например?
  искат да държат населението на бг в Шах ли,кво ли?
  кой е упълномощил би би да дава терен на двата отколешни врага?от кое име би би говори и кой има интерес от белене?

  Our only hope lies in making our own choice of operations, not in waiting passively for whatever the enemy chooses for us
 24. 24 Профил на pier
  pier
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абе къде са тези "шибани" форумни гербери дето ГО бравосваха когато се отказа три пъти от Белене???

  Acti labores iucundi
 25. 25 Профил на flex
  flex
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#24] от "pier":

  То и на лайнометите мутренски

  вече стана ясно , че бб е само един

  обикновен простак.

 26. 26 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#22] от "Анджи":

  Значи първо трябва да дефинираме понятието "ние"... дали това е българското население, представено чрез българската държава, която се е доказала като лош стопанин - както и повечето (южни) държави.... или се има предвид частни лица като Васил Божков (Черепа) с българско гражданство....

  Иначе който иска може да инвестира в акции на Е.ОN (или RWE), които държат десетки атомни електроцентрали... или в акции на Арева, които пък правят атомните технологии.... няма проблеми... в момента всичко е евтино - не ти трябва да бръмчиш с багери и да лееш бетон , а отиваш на борсата и купуваш готови фирми, които си знаят работата и всяка година през месец май ти плащат дивидент.

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 27. 27 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Мисля, че всичките злини в българската политика днес се дължат на един прост факт...........МУТРАТА СТРАДА ОТ ДЕМЕНЦИЯ.

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 28. 28 Профил на Schlieffen
  Schlieffen
  Рейтинг: 534 Весело

  До коментар [#24] от "pier":

  кво стана върна ли се от гърция?
  узо, това-онова?

  Our only hope lies in making our own choice of operations, not in waiting passively for whatever the enemy chooses for us
 29. 29 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Няма ли кой да обясни на тиквата, че 4 млрд са само реакторите. Не централата като цяло. по желанието на овчия и сие шлемовци. Както и да му припомни, че индексирането е известно отдавна и още преди 1,5 години почнаха споровете по темата. И като не казва колко пари дават сърбите следва, че нищо не дават. А и от кога те се броят за стабилен европейски инвеститор. Последното което чух е, че ще ли да вземат цял 1%. Да го таковам у загубеняка. И ей така Той решил да се смени трасето и викнал работещите да слушкат. Ми тикво, сигурно са имали някакви аргументи да не искат да е там връзката. Пита ли какви са?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 30. 30 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Абе Сърбия е по-троянски кон от нас май! Нищо че е по-далече от Троя!

 31. 31 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Голям праз доколкото съобщиха за 1% участие средно на 6 милиарда стойност= 60 мил.евро с тях и без тях колкото да се хванат за да имат голееми претенций за "участие"

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 32. 32 Профил на Гражданин Н
  Гражданин Н
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#26] Коболд,ти както си тръгнал- българското население- българската държава -и.т.н ще кажеш че интересите на българските политици са и мои интереси,ама далеч не е така.Продажността на българските политици последните 20 години не е ясна,тя е очевадна.Затова държавата е лош стопанин- защото политиците ни са продажни.А това важи за всички.Затова разбиваха и разбиват с всеки ден българската държавност- за да няма кой да им търси сметка. И не сравнявай нашите "държавници" с някои други- ако беше така нямаше държавните ЕРП-та да се изкупят от чужди държавни и общински фирми.

 33. 33 Профил на Гражданин Н
  Гражданин Н
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#31] от "bishopsis":Искат с тези пари да имат право на вътрешна информация и възможност за влияние.Сърбите едва ли в управителните органи ще изпратят някой путьо йесмен,каквито българската държава изпраща в ЕРП-тата и другите дружества,където държи процент.Какво се смени в държанието на тези дружества след като Боко смени в тях държавните представители? И как се гласуваше в Турция по времето на царя,кагото Боко бе главен Пиар на МВР? Нали и тогава пазеше националната сигурност?Каква национална сигурност да си дадеш АЕЦ на чужденци и направо на чужда държава.

 34. 34 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Продажбата "на зелено" на аец Белене си върви по график- стъпка към построяването на чужда аец- димки за отвличане на вниманието, нова стъпка за построяване на руска аец, нови димки... та до момента, когато път назад няма- т.н свършен факт.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 35. 35 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Бойко,
  що не поканиш и Чавес да участва с 5-6 долара?!
  Като идваш към София напълни една дамаджанка с вода от банята, че ми се свърши минералната.
  Нещастник си, Бойко, нещастник!

  The best way out is always through Robert Frost
 36. 36 Профил на bggozo
  bggozo
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Как ще я строим тази централа след като тя струва около 14 милиарда лева ? А консултанта бил само с 1 милиард... Къде е балансът, когато една такава одрусана държава каквато сме ние, се набутва с такъв проект ? С друг заробващ заеми дето ще го плащаме посмъртно ??? Ами тя хазната ни е празна...Все едно аз да получавам 600 лв в месеца и да си купя Ролс-Ройс със заем.

 37. 37 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 221 Неутрално

  И Сърбия няма много пари, като нас, така че голяма промяна не е настъпила. Те не са дали и конкретни обещания. Тяхното мнение отдавна е: вие се разберете с руснаците и инвеститора - ние колкото можем, ще участваме. И наистина могат да участват, ако се намери финансиране за строителството. Дори и Македония може да кандиса, въпреки задължителния антибългаризъм, особено ако и Албания реши да участва. Но тия страни не са решаващи, те няма да си нарушат крехките бюджети за един АЕЦ в чужда държава. Бойко да му мисли - ето му пример какво стана като не публикува анексите които му докараха дефицита, сега не наказва енергийната мафия и утре ще гаси три пъти по-голям пожар. Всяка неборба с престъпността го прави неин съучастник!

 38. 38 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#32] от "Анджи":

  Да така е както казваш :

  Българската държава е лош стопанин, защото лоши политици (и администрация), защото избирателите такива са си избрали... нещата са свързани....

  Иначе в чужбина държавите и общините не изкупуват акции на ЕРП-та , а обратното ги приватизират запазвайки си миноритарни участия, защото и те се установили, че са лоши стопани.

  В момента главния дял от акциите на Е.ОН (най-голямото ЕРП в света) се държи от англ. и америк. пенсионни фондове.... да има пенсии за дъртите.... пенсии за учители... за пожарникари (няма майтап - голям фонд в САЩ)... за писарушки... за бачкатори...

  http://www.eon.com/de/investors/965.jsp

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 39. 39 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Я да ви напомня какви ги е говорил нашият премиер Бойко през 2001 година:

  Бойко Борисов, шеф на охранителна фирма "Ипон":
  0:00 27-07-2001 Интервю на Вера АЛЕКСАНДРОВА 3560 | 3 | 2 й

  - Тъгата ми за царя е голяма
  "В последните няколко месеца живеехме непрекъснато заедно. То е както като си тръгва човек от почивка и му е мъчно за семействата, с които се е запознал там. Но после се забравят."
  Съгласих се да дам това интервю заради репортерите, заради това, че главните редактори издевателстват над вас с желанието да намерите най-пикантното, най-най-най-заинтригуващот и заради изключителните усилия, които полагате.
  Това каза Бойко Борисов в началото на разговора. Статиите за мен излизат не защото ги поръчвам и плащам за тях, както твърдят от НСО, а единствено от уважение към труда на журналистите, добави той.

  - Г-н Борисов, имаше ли предаване на охраната, както имаше предаване на властта?

  - Предаването на охраната стана пред очите на журналистите. Вие бяхте в парламента и видяхте - царят излезе и НСО го обгради. Той ме потърси, спря се, видя ме, благодари ми, каза: "Поеха ме" и аз си отидох.

  - Нe си стиснахте ръцете с шефа на НСО ген. Владимиров?

  - НСО не са ми никакви. Аз нямам отношение с ген. Владимиров, нито с когото и да било. Имам само с царя и той спря и ми стисна ръката пред всички.

  - Обиден ли сте на някого?

  - Аз? Аз съм горд човек. И се гордея, че хората, които съм охранявал, съм ги пазел, докато са искали. Тодор Живков го пазих, докато го погребаха, недолюбван от тогавашната власт. За моя радост царят от човек в изгнание стана премиер на държавата. Независимо че по държавната йерархия той е трети човек в държавата, знаете, той винаги ще си е първи. Не съм отишъл при царя заради пост, за да съм обиден. Обратното, аз съм щастлив, защото имаме изключителен човек за премиер. Не мога да давам оценка, защото той е много класи над мен. Но познавам много хора и такъв няма. Поне аз не съм срещал. Голям капитал за нас, за държавата, за обществото. А че ми е тъжно, че не съм до него, да. Онзи ден в парламента имаше две тъжни групи лица - на отиващите си управляващи и на отиващите си охранители. Но не заради това, че не сме във властта. Просто малко ми е мъчно за царя. Свикнах с него, но всяко чудо за три дни. Руслото на живота се връща обратно, аз оставам на улицата, защитавам си интересите на хората, на бизнеса. И ще се опитам да бъда полезен, както и на всяка друга власт съм бил полезен с това, че създавам хиляди работни места, храня мъже, глави на семейства. А така спомагам да се изпълнява програмата на правителството - да намаляваме безработицата, да повишаваме стандарта.

  - Охранявал сте бивш държавен глава, цар, кандидат-премиер. Каква е разликата?

  - Според мен НСО трябваше да поеме царя още когато той спечели изборите. Хайде, ако тогава са имали нещо предвид, това трябваше да стане в момента, в който президентът му връчи мандата. Добре, ако и тогава е имало съмнения - в момента в който НДСВ и ДПС подписаха споразумение. Тогава вече беше ясно, че ще е премиер. Това бяха дните, в които той беше най-застрашен.
  Радвам се, че успях с моите момчета, на които истински благодаря, да запазя царя, неговото семейство, имота му, вещите му, децата му, снахите му и всичко, което ми е поверил, живи и здрави. Успяхме в една предизборна кампания, пътувайки хиляди километри, с много коли, с много хора, да няма нито едно оплакване от нас, от граждани, на нито един човек, който да е малтретиран, бутан, нито една медия. Обратно, с всички журналисти сме в отлични взаимоотношения. Няма и служител от НСО или от МВР, който да се е оплакал от нарушение на Закона за движение по пътищата. Е, някои мои недоброжелатели могат да кажат, че съм самохвалко. Нека го кажат, аз се гордея с това, което съм направил, и мисля, че с чест и достойнство си свършихме работата.

  - Какво ще запомните от царя?

  - Всичко, което прави, е достойно да го записва човек и да се опитва да му подражава. За съжаление моят характер малко ми пречи да прилагам това, което съм имал щастието да науча. Но той затова е цар и премиер.

  - В обществото се наложи представата за царя като за прекалено сериозен човек. Такъв ли е наистина?

  - Не е коректно да му давам оценка. За мене той е велик. Той е уникален и за света. Ще се върна малко назад. Целта никога не ми е била да ставам държавен чиновник, да се редя за заплата. Аз раздавам заплати. Ако на царя му потрябвам, той винаги може да ме намери, прекрасно знае къде съм. Тъгата ми е голяма. В последните няколко месеца живеехме непрекъснато заедно. То е както, като си тръгва човек от почивка и му е мъчно за семействата, с които се е запознал там. Но после се забравят.

  - Имало ли е заплаха към царя по времето, в което си го охранявал?

  - По заплахите са НСО. От мене за фирмата и за моите клиенти няма да научите нищо. За мене можете да научите - аз съм все пак публична личност. Без да го искам - бидейки до Тодор Живков, до Самаранч, до царя. Фотографите правят по милиони снимки, както и да се старая да се крия зад главата му, все някъде се показвам.

  - Как успяхте да опазите царя от толкова фенове и медии, които го преследваха на всяка крачка?

  - С такт, внимание и взаимно уважение, за което благодаря и на медиите. Тогава, когато аз съм отговарял за неговата безопасност или по-точно да не го наранят с камери или фотоапарати в блъсканицата помежду си. Между другото не ви прави много чест - трябва помежду си да се съберете и да си направите някакви правила - първо камерите, после фотографите, после репортерите или нещо такова. Разговаряйки поотделно с всички вас, сте на това мнение. Но заедно се превръщате в едно стадо. Може би заради това, че се познавам с всички вас и си имаме взаимно уважение, не сме направили някаква беля.

  - Говореше се, че част от гардовете на "Ипон" ще минат към НСО?

  - Едно интервю с ген. Владимиров даде отговор на този въпрос. Той каза, че за да минем към него, трябва да сме под 30 г. Аз имах голямо желание да отида на работа в НСО. Мислех си, че като доктор на науките, като един от хората с най-висок дан в каратето в България, като бивш национален треньор в бойните изкуства, съм се доказал и поне ще ме вземат за боец Х3, да речем. Оказа се, че трябва да съм до 30 г., а аз съм на 42 г. Сиреч, пределна възраст, нямам шанс.

  - Говореше се също, че са ви предлагани постове в Министерския съвет или в някоя от службите за сигурност?

  - Министерските постове се предлагат от премиера. На премиер не се отказва, на цар - още по-малко. Така че, ако са ми били предлагани, то съм щял да стана.

  - Какъв спомен ще запазите от царя?

  - Как се разделихме в парламента. След като толкова много не искаха да ме допуснат в нито едно държавно ведомство, след като толкова дълго бях заплаха за институцията НСО, в края на краищата царят си взе довиждане с мен в парламента. И си отидох през главния вход. Това беше достатъчно за мен.
  Накрая искам да кажа, че не случайно моят любим филм не е "Бодигард", а е "Гладиатор". Който го е гледал, ще разбере смисъла.
  Пожелавам на момчетата на НСО, които пазят царя и всички останали, да са живи и здрави, да внимават, особено с трафика. Пожелавам им го най-искрено и сърдечно и на тях, и на семействата им, защото зная колко е трудно. Аз проблеми имам с шефовете на ведомствата, с тях нямам. Така че с тези няколко думи изчиствам всички недоизказани неща. Тъй като аз бях шофьор и охрана на царя. Медиите раздухаха за нещо повече от това. И царят сега го доказа.

  - Бяхте ли приятел с царя?

  - Не може шофьорът да е приятел с царя. Бях приятел със синовете му.

  http://www.novinar.net/news/bojko-borisov-shef-na-ohranitelna-firma-ipon_MzAyOzM2.html

  The best way out is always through Robert Frost
 40. 40 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Гледайки самодоволната загоряла от слънцето в Евсиноград фигура на Боцко сещам се за филма комедия "Специалист по всичко" това разбира се е втора серия.Ма ако не е той направо живи сме умрели ха ха ха.Така е ако се мислиш за най умният от 8 милиона българи.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 41. 41 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1405 Весело

  Пуцай кумееее , пуцай. Големо пуцане ке настане със сърбите и АЕЦа

  15.02.1989 - 07.02.2018
 42. 42 Профил на walle
  walle
  Рейтинг: Неутрално

  Явно народът е толкова приспан вече и оглупял, че няма как да се сети, че сръбските пари всъщност ще са руски. И кво сега, ББ ще е напълно сигурен, че е успял да ни замаже очите! Повръща ми се вече и то не от друго, а че този човек е оставен тотално необезпокояван да руши и да вилнее

 43. 43 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 434 Гневно

  Какво може да се очаква от БЕЗМОЗЪчЕН РАПОН КАТО БОРИСОВ, пиар акции в сферата където е най-компетентен, МВР, останалите политччески бранжове са пълна НУЛА, нито един от министрите му не е компетентен, нито един, единствено ЦЦ вър.и някаква работна дейност друг е въпроса какъв успех има.
  Затова сте виновни вие малоумници мозъчно кретенясали, вие пуснахте глас за този кабинет от далечените на Европа еи така за да се каже, че сте гласували и понятие нямахте за какво гласувате ГЛУПАЦИ, ако искахте да унищожите тройната коалиция имаше много по ефективни начини да се постигне òдобна цел, не и с министър председател ДЕМЕНТНА МУТРА.

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 44. 44 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  Мине не мине някой ден, този изсира по едно лайно!
  ебах ти животното!

 45. 45
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:25 на 07/08/2010 от неговия автор.

 46. 46 Профил на americofil
  americofil
  Рейтинг: 694 Весело  Като се казва: "От трън, та на глог, та на ШИПОК"... Кой въобще даде идея сърбите да участват в АЕЦ БЕЛЕНЕ? Мислех, че щом Тадич промени преди две седмици визитата си така неочаквано, се е поуплашил от Бат Бойковия интерес да го "хване" и "завърже" за инвеститор...Тадич сигурно си е мислел тогава: "Ах, как да участваме-нямаме пари! А Батьошка Путин ще се разсърди!"... Междувременно нашият славен премиер се опита с ловкостта на сомалийска гладуваща пантера да улови гръцкото "да" за проекта, но Папандреу успешно мимикрира и заобиколи тази опасност. И днес чуваме, че все пак Сърбия ще участва... Балкански сеир, реализиран с най-неподходящия партньор.

 47. 47 Профил на Spongy
  Spongy
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#17] от "KOBOLD":

  Дневник отдавна писаха за него, тъй като купи "Пикадили" преди година някъде.

  Spongy
 48. 48 Профил на TRAJAN
  TRAJAN
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Сърбия ще бъде така необходимия на г-н Борисов стратегически европейски инвеститор, когато му дойде времето. Дотогава спокойно. Пазете си нервите за поне още 3 години простотии.
  А българските избиратели, които вече 21 години избират за ръководители- шибаняци, няма как да не класифицираме като "недошибани". Как да наречем и народ, който се управлява от шибаняци и се населява от недошибани, по друг начин освен "шибан народ". Чак мърша не сме. Но "шибани с пръчици" сме.

 49. 49 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Т.н.проект Белене продължава да няма крайна цена,читав инвеститор и осигурен пазар!
  Много мераклии да инвестират,ама до сега никой не е сигурен.
  Не се знае и колко,аджеба,ще струва киловатчасът от Белене.
  Изобщо,целият "проект"прилича на нещо,измислено от руснак с участие на Гоце и Р.Овч.

  Сега Бойко се чуди кво да прави,щот тия изхарчиха и сума народна пара,междувременно.

  На всички им е ясно положението,май само на гении кат Графа не е!

 50. 50 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 541 Гневно

  Американците искат да строят вятърен парк по Най-плодородните земи(Добруджа)и цената на тока да е фиксирана за 12год. напред за да си върнат инвестициите и печалба отгоре.!!!АЕЦ Белене струва към 6-7 млр.евро ..в тоя ред.... КОЛКО ще струва ел.енергията в БълХария след като задоволим и Русия и САЩ.....45-55 ст/квт ..най-скъпия ток в Европа.Това ли е ГЕРБ-европейско развитие на България.БОКО оди си не е срамно,срамно е ако това се построи.!!!!!!!!!

 51. 51 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  До 21
  В тези сметки се забравя едно нещо!
  АЕЦ Белене няма да е българска, а с преобладаващ руски дял!
  Да си чул случайно, че българите ще участват там само като строители?

 52. 52 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#46] от "americofil":

  Ми кво да праи бат Бойко,бре?
  Червенотурците изхарчиха сума пари за гьола в Белене.
  Подписаха договор със строителя с неустойки.
  Поръчаха реактори,за които требе да се плаща.

  Лесно ни е на нас да ревем по форумите,ама я се поставете на мястото на бат Бойко!

  Мисля,че този мъж прави най-доброто за момента-търси някакви външни пари за Белене/естествено,че няма да дойде читав инвеститор,за туй се оглежда завалията за гръцки,сръбски и прочие/,Пазари се яко за Южен поток,а за БА не дава да се издума!

  Кво искате повече,бре,графовци?Червен кхмери!

 53. 53 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  До 50
  Ти изобщо не се безпокой за плодолодните земи в Добруджа, които отдавна са частни.
  Много от хората по морето си продадоха лозята и нивите по 30-40 евро квадратния метър.
  Защото земята край морето има друга стойност

 54. 54 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Наистина ли за консултант за Белене се предвиждат 500млн. Евро?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 55. 55 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Защо му е толкова кръгла главата на Борисов?
  Да не е тъп?

 56. 56 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално
 57. 57 Профил на lackofmotivation
  lackofmotivation
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Албанците с колко участват с 2 млн. евро ??? А това че има региони с 50 % безработица ку*ец , нация от проститутки и шиптъри ха ха ха ха , хубавото че няма да плащам изгъзиците на ... оня или тоя. Лично мое мнение че трябва да е в Слънчев бряг тая АЕЦ , че като гръмне да свърши и друга полезна дейност .

 58. 58 Профил на Schlieffen
  Schlieffen
  Рейтинг: 534 Весело

  спокойно,
  заформя се чудесна тройка с народни пари, които ще бъдат приватизирани и ще станат частни-разбери ,ще влязат в джоба на има-няма 10-15 души.
  народът ще отделя години наред от залъка си,
  за да могат Русия и верното й куче Сърбия,
  да построят най-накрая един чернобил и у нас.
  т.е. те са собствениците, но парите от нас!
  бравос.
  и като стане готова, ще издрънчат такива цени, че на кроткият народ комбълите ще му хвръкнат.
  цени примерно: за Сърбия едно 50% по-евтини, от тока за българи
  на това му викат, еротика по партизански.

  Our only hope lies in making our own choice of operations, not in waiting passively for whatever the enemy chooses for us
 59. 59 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#55] от "Малката Пица":

  Ти да не си духовит?

 60. 60 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#58] от "Schlieffen":

  А,улучи десетката!
  Ние и сега изнасяме ток за комшиите по-евтино от тока за нас самите!
  От кога питам аз за колко ще изнасяме Беленския ток,ама никой не казва-ни Гоце,ни Р.Овч.,ни Графа...
  И що,питам аз,да строим Белене и да спонсорираме комшиите с по евтин ток,зер сега пак го правим?

  Само Графа знае отговора!

 61. 61 Профил на ooobektiven
  ooobektiven
  Рейтинг: Неутрално

  Реакторът на Белене ВЕЧЕ е купен - договори има, неустойки са предвидени, някои хора тука изобщо не са в час.

  Ако Борисов се откаже ще го съдят за щети на държавата в особено големи размери. Ако приеме да строи при положение, че никой не знае колко ще струва централата - пак.

  Не знам как ще я извади тази игра, но комунягите са изср** още едно мноого, много голямо.

  Може би ще е най-добре с реактора за Белене да се направи 7ми блок в Козлодуй и да се приключи с този цирк.

 62. 62 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ние сме малоумни идиоти, предлагаме на Сърбите да инвестират в АЕЦ на наша територия, като му свърши живота сърбите ще си вземат печалбите, ще си изтръскат гащите и ще си заминат, а Ганьо ще живее насред тонове ядрени боклуци. Ако толкова искат АЕЦ по-добре да купим дял от румънската и готово.

  икономист - неграмотник с диплома
 63. 63 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#61] от "ooobektiven":

  Бойко нема полезен ход-така са я осрали турскочервените!

 64. 64 Профил на pnm
  pnm
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Сръбският вестник ”Блиц” цитира енергийния министър в страната Петър Шкундрич, който заяви, че участието на Сърбия в АЕЦ „Белене” в България все още е открито…, но би било добре да се участва, тъй като Сърбия засега не планира изграждането на свой АЕЦ (В Сърбия има мораториум за забрана на строеж на Атомни електроцентрали) и „Би било добре, без значение какъв ще бъде процентът на нашето участие, тъй като ще подсигурим достатъчно чиста и евтина електроенергия”, казва Шкундрич
  .......Сърбите нищо не губят, те имат интерес от АЕЦ на чужда територия, по възможност по-далеч от границата им

 65. 65 Профил на press
  press
  Рейтинг: 427 Неутрално
 66. 66 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Много е лесно да дрънкаш каквото ти падне по форумите ,но я се поставете на мястото на премиера без значение кой е той:изкопан гьол за 1млрд. ,поръчани реактори с договори с невероятни неустойки и то от страна от която зависим изцяло за енрг. доставки.Синята коалиция много лесно зачерква Белене но нали точно Костов даде Нефтохим на руснаците, като са толкова за независимост от Русия ,защо не дойде като инвеститор Б.П.-в опозиция е най лесно да отхвърляш!!! Руснаците просто идват и казват: "Вие тази зима газ и петрол искате ли......?И нека да го видим този министър който ще каже -"НЕ"

 67. 67 Профил на pnm
  pnm
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Трябва да се обърне внимание и на факта, че мораториума за забрана на строежа на атомни централи в Хърватия изтича през 2015г., а сръбските представители посочват, че Стратегията за развитие на енергетиката на Сърбия до 2015г. не предвижда строеж на атомни централи. Стратегията не предвижда и промяна, въпреки атомните лобита в Сърбия и Хърватия.
  Борисов изпълнява поръчение на Путин да се привлекат повече заинтересовани за "Белене".
  Какво ли му обещава от Русия - най-вероятно - власт! Помощ за още повече власт! Путин знае слабото му място. Борисов вече е неговия човек в България, не Първанов. Или заедно с Първанов

 68. 68 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 701 Неутрално

  ТАКА СИ СТРОИ ПУТИН "ПРАВОСЛАВНАТА ДЪГА")))))

  (Между другото стига сте навиквали некви "гербаджии" по форумите!! Това са същите форумни офицери , коити ви подготвяха преди за комунистическия Цар , после за агент-Гоце , после за Станишев после за комуниста Боце, а скоро и за следващия комунистически проект! Никви гербаджии-мербаджии не са ! Жертвите им са само шепа кабаци коити мигат на парцали ! Преди "Браво Бойко че не предаваш националните интереси и НЕ строиш Белене и Южен Поток"! Сега: "Браво Бойко, че не предаваш националните интереси и СТРОИШ Белене и Южен Поток" ! ЦИРК! )

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 69. 69 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#68] от "Mickey":

  Кой е казал"браво,Бойко,че строиш Белене и ЮП?
  Айде спри лайномета,че всички са еднакви!
  Никой не се хваща вече!

 70. 70 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#69] от "faeton":

  Чекай, чекай - ти не казваш ли "Браво Бойко" ??????
  Или казваш и ти като мене, че комуниста Бойко е назначен само за да ВДИГА ПУШИЛКИ , а комунистическия керван да си върви?

  Ако е второто , с какво си по различен от мене????

  П.С.:
  НИКОГА НЕ СЪМ КАЗВАЛ "всички са еднакви" ! Винаги съм твърдял само, че комунистите и ченгетата им са ГАДОВЕ , както и да ги дегизират! И че право на собствено мнение НЯМАТ, че иначе глави падат!
  ТОВА ЛИ ТЕ ДРАЗНИ ченгьо?
  Чети ми бавно постовете!))

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 71. 71 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Сърбия - стратегически инвеститор! Руснаците ще им дадат дългосрочен кредит и играта спи! А на Борисов покой не му дава тройната коалиция! Нищо, че едва ли не авторизира идеята за големите енергийни проекти...

 72. 72 Профил на lackofmotivation
  lackofmotivation
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вярно що не поканят Хърватите , 2 пъти по голям БВП от България , водиха война, направиха си магистралите . Проблема не е в мат'рияла , а в Баш Майстора.!

 73. 73 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#38] от "KOBOLD": Друже, правете разлика между собственик и стопанин! Държавата е лош собственик, защото не може да намери добри стопани на имотите си или, ако ги намери, им вързва ръцете или ги сменя по политически признак! По света валяло и лоши частни собственици, но те се нагушват с милиарди, преди да затрият собствеността. А държавата е евтина на брашното и скъпа на триците.

 74. 74 Профил на българин
  българин
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво на Бойко.
  Вече започва да осъзнава че с блокирането на стратегически за България проекти ще продължаваме да затъваме в икономическа мизерия. Към по горните коментари ,които недоволстват от участието на Сърбия мога да кажа ,че ако искаме да има просперитет на Балканите трябва всички съседни държави да си подадем ръце и да си сътрудничим. От това ще спечелят всички. В сегашната криза нито България,нито Сърбия имат сили да построят сами АЕЦ. Така че идеята е отлична да се поделят разходите за строителството а същевременно ще има и гарантиран пазар за произведената енергия.

 75. 75 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#70] от "Mickey":

  Ти чети по-внимателно!
  Ама първо спри лайномета!
  Номерът се изтърка още на предишните избори-крайно мизерно е да продължаваш същата игра!

 76. 76 Профил на haralanov
  haralanov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Браво!Най-после се намери Западен инвеститор.Нали Сърбия се намира на Запад от България?

 77. 77 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Оценяме усилията.
  Даваме си сметка,че предстои още много!
  Виждаме и грешките!
  Знаем,че безгрешен е само Графа!
  Стискаме палци за успех,инак алтернативата е в турскочервено!
  Не се впечатляваме от червени врачки и лайномети!
  Един от основните проблеми пред ГЕРБ ще бъде т.н.съд.
  Излизаме от кризата заедно с ЕС!Това е ясно даже и на Графа!

  На следващите избори всичко това влиза в съображение!
  Наблюдаваме внимателно енергийните проекти.Особено БА!!! 78. 78 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  ... никой не казва каде ще се съхранява радиоактивния отпадък и колко ще струва едно хранилище и къде ще се строи то, защото до сега руснаците си прибираха отработеното ядрено гориво... тури отгоре още няколкостотин милиона евро и тч цената си става 9 - 10 000 000 000 евро, каде са 4 каде са 6-7 сега с инфлационите и проектантските и каде ще е тя след всичкото забавяне от 3 -4 или 5 години. ЦЕНАТА ще НАДХВЪРЛИ 10 000 000 000 евро, че и повече и нито ще е възможна нито цената на тока ще е конкурентно способна. НИКОГА НИКОЙ НЯМА ДА ДОЙДЕ ДА СТРОИ нещо и да хвърля пари на вятъра, НИКОГА, а само ако има политикоикономически интереси от заробващ характер - а такива интереси има САМО РУСИЯ И ЕДИНСТВЕНО РУСИЯ, а неин проводник на комисионите е СЪРБИЯ, КОЯТО ВИНАГИ Е ИСКАЛА ДА СЕДИ НА ДВА СТОЛА А АКО МОЖЕ И НА ТРИ, но тъпотата на управляващите и личните им нтереси прикривани умело или от глупост зад паравана на обществени е БЕЗГРАНИчНА...

 79. 79 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  БОЙКО БОРИСО няма мисловн капацитет за бъдещи решения от икономически характер ,защото няма образовнието и вижданията, той е политик НА ДЕНЯ, ПОЖАРНИКАР И ПОЛИЦАЙ, в което няма нищо лошо, лошотиите идват от състоянието на мисловния капацитет около него - той просто липсва.

 80. 80 Профил на ханът
  ханът
  Рейтинг: Весело

  поздрав за кабинета за високия успех с вокалното изпълнение на група: Svetlio & The Legends - Boli Me Gaza

 81. 81 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  ...нещата се влошават много и със невъзможноста на народите представители да са адекватни парламентаристи, с огромната си зависимост от БСП/к/ - "обременена" и ДПС - "обезглавена", това са хора без виждане в бъдещето, вторачени само в днешните си потребности и котерийни интереси, така до никъде - САМО КЪМ ЕДНО ИЗВЕСТНО ПОЛОЖЕНИЕ - плащане на постоянни и високи неустойки по договори сключени от преди управлявали психически мегаломаниаци невиждащи по- далеч от джобовете си.

 82. 82 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  През лятото на 1988 година, като войник, участвах "на бригада" в строителството на ІV-ти блок на АЕЦ Козлуй.
  Работих в бригадата на Господин Йорданов, един заслужил човек! А бригадата работеше в сърцето на реактора...
  След завършването си на института/университета (сега) работя от 18 години в областа на енергетиката.
  Така, че имам нужния опит и мога да помагам
  Така, че викайте
  Няма да откажа

  Машини прости, народ неук.
 83. 83 Профил на sangiovese
  sangiovese
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Няколко коментара:

  1) "Белене" е нещо абсолютно вредно за България. И сега изнасяме енергия за съседите, а ако бяхме примряли за атомна енергия, можехме да внасяме от Румъния и Турция, която сега ще строи руска АЕЦ. Не е важно на чия територия е - важно е да ти е евтино и да не е рсиково. Очевидно е, че най-добрата комбинация между тези джа фактора е АЕЦ в съседна държава.

  2) Заробващият договор за "Белене" беше подписан от БСП и тройната коалиция. България в момента се държи като предвидим партньор в международната общност и си изпълнява международните ангажименти (плащайки парите). Това, че договирът е вреден за България, не фигурира като оправдание в международното право.

  3) Боко се опитва да намали вече нанесената вреда като привлече повече партньори, които хем да поемат част от риска, хем да са ОК в очите на ЕС, предвид бъдещия общ енергиен пазар.

  4) Сърбия няма да бъде стратегически инвеститор, но Сърбия е готова да поеме част от риска. Тя иска да осигури евтина енергия за бедната си южна част - Пирот, Лесковац, Вранье, Прешево, Буяновац, както и за тотално закъслаата откъм енергия северна част на Косово (около северна Митровица).

  5) Сърбия ще бъде част от ЕС един ден, може би около 2020. Техните институции са много по-ефективни от нашите заради югославското наследство. При тях е нужна само политическа воля, и веднага излизат резултати. При нас, както виждате, политическата воля не е съвсем достатъчна.

  6) По оценка на UniCredit Research сръбската икономика ще остане на същото ниво през 2010 (0% растеж) и ще порасне с 2.2% през 2011. За сравнение, оценката за България е -1.0% за тази и 1.8% за следващата година. Тоест перспективите за бедния ни съсед са по-добри.

 84. 84 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Каквито и анализи да се правят само откриването на големи залежи от петрол или газ може да ни спаси от "братята" руси ,друго всичко е гънене при което ни влиза по на дълбоко!!!!!

 85. 85 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 654 Любопитно

  екстра, от колкото повече дялове от тази дупка се отървем, толкова по-добре...

 86. 86 Профил на mnodulgaregforma
  mnodulgaregforma
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Сърбите като ги приемат е ЕС ще минем от 27мо на 28мо място.

 87. 87 Профил на Ico Shanov
  Ico Shanov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  това е много изгодно за сърбия така тя ще си има атомна на чужда територия- в българия.И за нас е изгодноще се открият високо платени работни места ще влязат пари в фалиралата ни почти държава ,а тъй като и без това българия почти изцяло и без това вече е тотално замърсена обгазена и отровена ние няма какво да губим .то и без белене на черноморието ни имало радиация

 88. 88 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#75] от "faeton":
  Дращиш;
  "Номерът се изтърка още на предишните избори-крайно мизерно е да продължаваш същата игра! "

  И какво стана на предишните избори бе пиленце?
  Едно комунистическо правителство предаде щафетата на следващото поредно КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО)))
  Аз не мога да им се начудя на ШЕФОВЕТЕ ти, как си мислите че ще убедите народа , че един комунист с партина книжка, доверен син на Партията до толкова, че да пази Първия, развил началото на мутренските групировки с благословията на ДС , - ще ни го пробутате за "антикомунист"? Ха-ха-ха!
  Да не говорим че този ваш СПАСИТЕЛ , Боце, е награждаван заедно с Гоце от КГБ !
  Мислите, че с това ТЕАТРО, че Боце уж, бил лют на Гоце и Станишев , и на рушняците, ще се прикрие ИСТИНАТА , че това поредно комунистическо правителство НЕ ПРАВИ НИЩО освен да дере Народа и да си върви кервана ви!))))

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 89. 89 Профил на konanvarvarina
  konanvarvarina
  Рейтинг: 8 Гневно

  Долу ръцете от българската природа. АЕЦ "Белене" не ни трябва. Тя е мъртвородена идея и такава ще си остане,въпреки Сизифовите напъни на бивши и сегашни управници. От централата имат полза Русия, която ще си продаде ядрените реактори и българската енергийна мафия. Спомнете си земетресението в Свищов през 70-те години на миналия век. АЕЦ "Белене" ще бъде потенциален втори Чернобил. Призовавам ГЕРБ, за които и аз гласувах да се разграничат от налудничавата идея да се строи АЕЦ "Чернобил-2".

 90. 90 Профил на 45iv
  45iv
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Ах колко доволна мутра има Бабаит Бабаитов нали запо4на голямото лапане обърна резбата , ще6е вси4ко да спира ве4е не ве4на дружба .

 91. 91 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  До коментар [#89] от "konanvarvarina":

  А ГЕРБ къде трябва да се явят, за да им връчиш призовката!?

 92. 92 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#89] от "konanvarvarina":

  "Призовавам ГЕРБ, за които и АЗ ГЛАСУВАХ да се разграничат от налудничавата идея да се строи АЕЦ "Чернобил-2". "

  Боже , Боже, колко мъка има душите на кабаците Боже!!!!!!!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 93. 93 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Мдаа?

  "В отговор на въпрос защо не се е срещнал със сръбския си колега Борис Тадич, Първанов заяви, че доколкото знае, той е бил на частно посещение. "Ние с него се виждаме твърде често, но за мен е важно, че президентът и българският премиер са намерили решение по два въпроса, които с Тадич сме обсъждали на политическо ниво", заяви Първанов.
  "Искам да припомня, че идеята Сърбия и други съседни страни да се включат в проекта АЕЦ "Белене" е идея, която аз съм развил още преди 5-6 години", каза държавният глава."
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/08/07/943757_purvanov_narushena_e_procedurata_pri_izbora_na/?ref=rss

  Мдаа!
  Абе, направо си е голям шлем, ама с дейното участие на нови играчи.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 94. 94 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#92] от "Mickey":

  Ти пък защо си гласувал за Бойко?

  Нали през цялото време ни обясняваше, че видите ли Тиквата бил комунис...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 95. 95 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 861 Весело

  КЕФ

  Светът е създаден от бог... всичко друго от Китай
 96. 96 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#94] от "KOBOLD":

  Ти акъл имаш ли бе!)) Как ще съм гласувал Мутьо, бе ??????

  В пост 92 просто съм цирирал "konanvarvarina" и съм се хванал след това за главата от вербалните му лупинги !
  Призовавал бил той ГЕРБ . Ха-ха-ха!
  Все едно бетонна червена бабичка да призове Мл. Червеняков или Бриго Аспарухов или.....да не се занимават с див капитализъм , щото тя била гласувала за тях!))))


  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 97. 97 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#77] от "faeton":

  ...стискаме палците на двата крака, нали?...Това стискане на палци го играеха и БСП и ДПС и НДСВ сега и електората на ГЕРБ стиска палци, защото е същия електорат, същият електорат и същите управляващи мимикрирали в нови опаковки пребоядисани, ама вътре СТАРАТА ВМИРИСАНА СТОКА ЗАСТОЯЛА И БЕЗ ГАРАНЦИИ с една дума боклук...

 98. 98 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#97] от "renegat":

  Точно!!!!!!

  Само дето този "електорат" е само шепа кабаци, а не Народа! Те едва ли пишат вече по форумите щото мигат като наср...и!
  Тази инвазия по форумите е на няколко акредитирани по форумите старшини от отдела за пропаганда на ДС/БКП!)))))))

  Но при комунистическия цар-републиканец Народа се върза масово, наистина!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 99. 99 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 182 Неутрално

  До коментар [#74] от "sniper":

  Фанал си си пушката наопаки бе пич. Поправи се бързо, че ще се нараниш!

 100. 100 Профил на gara
  gara
  Рейтинг: 221 Неутрално

  този път русия ще ни освободи като влезе през калотина

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK