Екобиографията на агент Станислав - кой е Емил Георгиев

Емил Георгиев е общински съветник в Хасково от Политически клуб "Екогласност", чийто председател е (според системата ДАКСИ председател на "Екогласност" все още е бившият депутат от левицата Стефан Гайтанджиев, но според медийни публикации Георгиев е начело на клуба от февруари 2006 г.).


В качеството си на такъв Георгиев подписва споразумение през 2006 г. с председателя на БСП Сергей Станишев за обща подкрепа на кандидатурата на Георги Първанов за втори президентски мандат. По професия е инженер и бивш директор на Дирекцията за метрологичен надзор.


При проверка на  кандидатите за местните избори през 2007 г. е огласен от комисията за досиетата като секретен сътрудник на бившата Държавна сигурност към ОУ на МВР във Видин с псевдоним Станислав.
Георгиев има участие в няколко неправителствени организации. Той е председател на сдружението "Регионално екологично сдружение "Марица 2004". В ръководството му е хасковският бизнесмен Тенчо Лилянов, чието име нашумя през 1998 г. при спецакция срещу контрабанден канал за цигари, когато беше задържан като наемател на складовете, в които е укрита стока.


Шефът на "Екогласност" е член и на УС на сдружението "Зелен алианс". В основаването му участваха бившият директор на пожарната Кирил Войнов, бившият президент на ФК "Беласица" в Петрич Костадин Хаджииванов - Коце Маца, президентът на ФК "Беласица" - Петрич, Варненският митрополит Кирил и др.


Георгиев също така е член и на УС на сдружението Национален съюз на тютюнопроизводителите в България, както и на Федерацията на потребителите в България, като с още един член на ръководството й - Ивета Минкова, имат обща фирма за консултантски услуги и достъп до европейски фондове и програми "Бул порт 2010" ООД.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK