Джипитата се обидиха на Анна-Мария Борисова, защото ги нарекла "неграмотни"

Джипитата се обидиха на Анна-Мария Борисова, защото ги нарекла "неграмотни"

© ДневникЗдравният министър Анна-Мария Борисова си навлече възмущението на общопрактикуващите лекари с изнесена от нея статистика и коментари за джипитата в края на миналия месец, пише "Медиапул".


По думите й личните лекари "трябва да се ограмотят", тъй като нямат нужната квалификация да си вършат добре работата.


"При тази оценка на министър Борисова, че "82 % от общопрактикуващите лекари са неграмотни" бих казал, че това е възможно, само ако тя е обучавала тези 82 %. За щастие не е тя", заяви в днес пред БНР председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров.
"Статистиката, която д-р Борисова излага не е вярна. Не знам какви са й източниците, може би трябва да ги цитира и покаже. Истинската статистика е тази: 30 % от общопрактикуващите лекари имат вече придобита специалност обща медицина, още 30 % са в процес на специализация. Над 50 % от общо практикуващите имат друга специалност - вътрешни болести, педиатрия, неврология, а един голям процент от колегите са с по две специалности. Така че, нека спрем да гледаме сламката в окото на другия и да не виждаме гредата в собственото си око. И в тази връзка искам да се обърна към проф. Борисова с нещо познато от евангелието Матея: "Не съдете, защото ще бъдете съдени.", допълни Киров.


Според цитираните от Борисова данни, едва 25% от семейните лекари имат някаква специалност. Освен това като цяло общопрактикуващите лекари не можели да поставят диагноза и да назначат адекватно лечение на 84 на сто от пациентите си.


"Ние, на всеки шест месеца, подлежим на избор от своите пациенти. Ако сме некадърни, некомпетентни, както винаги сме представяни в медийното пространство от колеги, заемащи високи властови позиции в МЗ и НЗОК, досега 70% от практиките ни да са фалирали", се казва в протестна нота на общопрактикуващите лекари в столицата.


"Реформата от "пазачи на входа" ни принуди да се превърнем в обикновени писарушки, които от бумащина нямат време дори за семействата си. Което обаче не ни прави по-малко лекари от колегите с други специалности, защото медицината е призвание, както знаете, и всеки уважаващ себе си лекар непрекъснато полага усилия да е в час с новостите на професията ни. Крайно време е политиците да престанат да ни разединяват, да противопоставят едни медицински специалности на други, да ни манипулират. Защото не бива да се забравя поговорката, че и мравката, когато я настъпиш хапе", се казва още в нотата, изпратена до Анна-Мария Борисова.

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на judge_judy
  judge_judy
  Рейтинг: Неутрално

  въобще не защитавам министърката, но кога ще престанем постоянно да се ОБИЖДАМЕ от всичко и всеки?!?

  това е такова провинциално качество.

  постоянно сме обидени на целия свят.

 2. 2 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1132 Неутрално
 3. 3 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1266 Весело

  Тая, дето Боко я е бил срещнал на едни разклон, до голяма степен е права за джипитата. Ама като е министър да предложи решение, защото досега решенията са да затрупват лекарите с бумаги и да ги превръщат в администратори, а не да спомагат за повишаване на квалификацията им.

 4. 4 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2040 Любопитно

  Божидарка-Димитрова...ш...

  Коментиране на анализираното, вече...
 5. 5 Профил на vik7777
  vik7777
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Общо взето коментарът е излишен.Според отношението на политиците към хората с висше образование и въобще интелигенцията и хората на духа на една страна ,можем да съдим за това,какво е това правителство-ляво дясно,хермафродитно.Правителството на ГЕРБ твърдо и неотклонно се присъединява към левите,които не признават разликата в интелекта ,възможностите ,разлизния стандарт на живот ,съответстващ на знанието и моженето.ГЕРБ са БОЛШЕВИКИ.И то опасни.Те искат всички да се равняват по тях,но това вече е исторически невъзможно.Рано или късно тази политика на геноцид на интелектуалния потенциал ще гръмне.Другият вариант е превръщане на тази територия в резерват за цигани,турци,генно модифицирани чалгаджии.Междувременно такива ни управляват вече 20 г. Е,с едно малко изключение,което поне ни насочи към клуба на уважаваните държави.Но както е тръгнало май ще се самоизключим от него.

 6. 6 Профил на dermanik
  dermanik
  Рейтинг: 442 Гневно

  Ако сме некадърни, некомпетентни, както винаги сме представяни в медийното пространство от колеги, заемащи високи властови позиции в МЗ и НЗОК, досега 70% от практиките ни да са фалирали".

  ПАЛЯЧОВЦИ !
  Ами как ще фалирате, когато НИ ЗАДЪЛЖИХА като крепостни селяни да хрантутим по един тиквеник като вас бе ?!?

  Няма друга рекетьорска система, която да ми налага ПО ЗАДЪЛЖЕНИЕ да отглеждам и хрантутя кретени като тебе ! Рекетьорски присвоените ми всеки месец пари , за да ти осигурят на тебе , боклук такъв , някакъв доход , който ДОРИ НЕ ЗАСЛУЖАВАШ !!
  Защото аз повече от 20 години плащам и САМО ПЛАЩАМ, защото не ми се е налагало нито да ме преглеждат, нито да ме лекуват , но ти , драги, или който и да било друг боклук като тебе , с усмивка сте прибирали всеки месец поне десетачка , която не сте изработили ...
  А и нагли на всичко отгоре !!

 7. 7 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 116 Неутрално

  един цитат:
  "Ние, на всеки шест месеца, подлежим на избор от своите пациенти. Ако сме некадърни, некомпетентни, както винаги сме представяни в медийното пространство от колеги, заемащи високи властови позиции в МЗ и НЗОК, досега 70% от практиките ни да са фалирали", се казва в протестна нота на общопрактикуващите лекари в столицата."
  Абе тарикат, че къде да отидат хората - нали всеки трябва да е записан при някое джипи.
  Според мене една трета от общопрактикуващите стават. не може всички да отидат при тях.
  Реформата е тотално сбъркана. Имам много съученици лекари. Част от тяп - ПО-МЪРЗЕЛИВИТЕ си кютеха след завършването и не си даваха заор да специализират. Дойде здравната реформа и тези некадърници до един станаха джипита. ЮЗа 2-3 години напълниха гушите, смениха колите, къщите и прочие.
  В същото време някои които се скъсваха да специализират и да се учат и станаха добри специалисти си останаха със старите опели и фолксвагени. Накрая някои от тях драснаха навънка и сега са много добре.
  Един такъв идеалист обаче остана в Бг и разправя, че ако изкара 1000 на месеца е доволен. Ебати подигравката. ЮЧвекът не взема на ръка, има доста пациенти, но това което му плащат от Здравната каса е смешно.
  СИСТЕМАТА Е ТОТАЛНО СБЪРКАНА!!! Ако не започнат да плащат и да ги уважават на Специалистите и хранят джипитата за тяхна сметка жална ни майка!

  Пътят е целта! Конфуций
 8. 8 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 497 Весело


  "Лудите, лудите.....те да са живи"

  I am mine
 9. 9 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 116 Весело

  Моля джипитата да не се засягат - има една категория още по некадърни лекари, които колят и бесят - това са работещите в Здравната каса и в РЦЗ.
  Ще се радвам много на минусите щото те ще покажат, че бая съм подразнил тези категории лекари.

  Пътят е целта! Конфуций
 10. 10 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Някой бъркате образованието с възпитанието
  До коментар [#5] от "vik7777":

 11. 11 Профил на АНТИПАТ
  АНТИПАТ
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не желая да коментиращ лекарската дейност в България, самата дума ''лекар'' вече е отровна, лекарите са просто едни безкрайно алчни кожодери и убийци.

  Лесно е да се гавриш със смъртта когато тя е толкова далеч зад хоризонта.
 12. 12
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:50 на 09/08/2010 от неговия автор.

 13. 13 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ...още един "шибан министър", вместо да промени "шибаната" система, започва с "шибаните" си изявления към "шибаното" съсловие... все някой им е виновен когато "шибаната" им работа нещо не върви...все другите са им виновни най-вече "шибаните" представители към тези към които са насочени "шибаните"им реформи

 14. 14 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Истината боли, но е факт че са неграмотни. Още подбора на кандидатите е дълбоко сгрешен с зубрене на биология. Медицината е все повече инженерна специалност и трябват хора с аналитичен ум, а не зубъри.

  икономист - неграмотник с диплома
 15. 15 Профил на vik7777
  vik7777
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Къде точно става дума за възпитание,шиле?КОгато един министър прави нещо в една голяма медия,то си има причина.Тук АМБ определено конкурира Гьобелс.Основната идея е противопоставяне.Между лекари и пациенти,между лекари и лекари,между учители и цялото общество/станишевата есен и седянката на двама министри/,между земеделски производители и останалите.Да не изреждам повече.Т.Н. ново правителство използва същите методи като предишното.Нямайки истинска визия за справане с проблема в здравеопазването,то се опитва да настрои обществото срещу медиците.Ненапразно всекидневно се изнасят сензационни новини за лекари крадци,убийци,изнудвачи и се заклеймява цялата мед. общност.Защото в България всички останали са като ангели-политици,полицаи,съии,адвокати,ресторантьори,магазинери,таксиджии,кметове,президенти...Целта е да се научи магарето да не яде.Няма как да стане.Всяка услуга си има себестойност.Когато не са вложени достатъчно средства за предоставянето и,то и качеството на услугата е толкова,колкото е вложено в производството и.Само за сравнение-обърни внимание на това ,колко се отделя в Европейския съюз за здравеопазване и колко в България .Всички сме в криза,не забравяй това.

 16. 16
  ****

  Този коментар беше изтрит в 10:27 на 10/08/2010 от неговия автор.

 17. 17 Профил на zoeker
  zoeker
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Браво, браво, евала! Има-няма година и археолозите са "шибани", а лекарите -- "неграмотни". Макар и очаквано, все пак смущаващо бързо ГЕРБ започват да свалят маската и да се оправдават с "международната ситуация".

  NPaine: Радвайте се на днешния ден, защото утре ще бъде по-зле.
 18. 18 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Министърката нарекла личните лекари "неграмотни" и ние тук започваме да обсъждаме самите лекари дали са грамотни или неграмотни.Забравяме министърката.А нея трябва да обсъждаме.И обсъждането във форума на тази новина много бързо ще приключи.Защото ние тук можеме да показваме цялата си простащина,невъзпитаност,политическа слепота,омраза един към друг,към една или друга политическа сила или идеология,към една или друга държава или към нейните ръководители.Министрите нямат това право.Те нямат право да употребяват думи от улицата.Те нямат право да употребяват думи като "прости","шибани"....Защото са МИНИСТРИ,защото са ПУБЛИЧНИ фигури,защото когато са избирани от народа,те са спестявали тези думи за част от него или за него.

 19. 19 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  "Ако сме некадърни, некомпетентни, както винаги сме представяни в медийното пространство от колеги, заемащи високи властови позиции в МЗ и НЗОК, досега 70% от практиките ни да са фалирали" От некъдърност и некомпетентност навсякъде в здравеопазването фалира Здравната каса (хроничен дефицит и все повече българи се лекуват в Европа, където разходът за един пациент започва от 1000 евро) и здравната система (най-висока смъртност в Европа).
  Ако някой беше къдърен и компетентен, щеше да има частен кабинет/клиника (не в двора на държавната болница, където работи), щеше да има договори с европейските здравни каси и наплив за лечение на европейци в частната практика и не на последно място, точна здравна статистика - професионална квалификация, брой излекувани, брой уморени пациенти и навеки загубени "клиенти". Да, ама няма. То ще от "професионализъм" вероятно! И българите бягат от здравната система (добре е, че законът ги спира, иначе досега да не беше останала болница), и все повече вярват на знахари, гадатели, билкари, лечители и др. народни психотерапевти. Някои дори смятат, че са си увредели здравето, отивайки на лекар вместо при правилния човек.

 20. 20 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  Да ,системата е калпава. Старата с поликлиниките си беше доста по -добра..

 21. 21 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2370 Неутрално

  ако министърката не работи 3 дни ,никой няма да разбере ,ако джипитата спрат 3 дни работата ,правителството е малко вероятно да остане на власт ,даже и да са прости или неграмотни всички джипита ,системата е такава в цял свят ,там им дават заплати от 100000евра годишно начална заплата при регламент 35 часова работна седмица и 15 минути за преглед,понятието лекар на крака в дома и то нощно време е непознато,ако се случи е на цена средна месечна заплата за пациента -около 1000-1500 евро, тук е безплатно за пациента особено за нинвалидитие -е затова са прости джипитата в България и за това министърката е права .За недоволните на запад има добре обурудвани и качествени клиники ,където ще ви прегледат много компетентно можещи и знаещи лекари ,само че не срещу 1 лев или 2.40 и осигуровка 20 -3 0 евро ,а срущу 5000 - 10000 долара в САЩ ,срещу 200 -300 евра в Европа ,затова всекидневно преглеждам пациенти от щатите ,англия испания и гърция дето уж там са осигурени ,защо ли !!Изказването на министърката води до мисълта при преговори за нов НРД да се изиска наистина освен 500 страници изсквания и глоби за тях от порядъка на хиляди ,но и адекватно заплащане за услугите които се искат ,а не само да се иска денонощен и непрестанен труд срещу 2-3 лева на пациент.

 22. 22 Профил на stefanopoulos
  stefanopoulos
  Рейтинг: 8 Гневно

  Няма значение дали са грамотни или не. Факт е, че не им се работи и само се оплакват че не им плащат достатъчно. Ами това че не се плаща достатъчно и децата го знаят, но защо някои продължават да се натискат да стават доктори - нека стават политици или нещо друго за което ще правят много пари?! Ако стават лекари с идея да изнудват пациенти и пият кафе по цял ден по-добре да се лекуваме сами. Писнало ни е на всички от некадърни, но "за сметка на това" груби и нагли доктори.

 23. 23 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 442 Весело

  Лъчо Мозъка нали е личен лекар на ББ. интересно дали според министърката той е неграмотен или е само 82% неграмотен?

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 24. 24 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 660 Любопитно

  вместо да се обиждат да се вгледат в себе си, ако не виждат нищо нередно да се вгледат в статистиките - а те сочат, че сме държавата с най-висока смъртност в ЕС и естествено, че вината не е единствено в джипитата, но определено и при тях има трески за дялане...

 25. 25 Профил на arripedi
  arripedi
  Рейтинг: Неутрално

  Не съм джипи, но съм много вътре в медицината. Често ми се случва да виждам подобни хулители, колко са коротки пред лекарските кабинети- направо ПОТИЧАТ, като пролетна диария!!!
  Толкова страх за долния животец, че и ако може да минат по тънко. Жалко племе, мразещо елита си, (не политическия).

 26. 26 Профил на melina
  melina
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Медицинска сестра са с 30 години трудов стаж.Работила сам до сега в отделения,но сега работя ж поликлиника .Права е,много е права министьр Борисова!Така е!Неграмотност-голяма!

  melina
 27. 27 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2374 Весело

  До коментар [#21] от "tur671":
  "затова всекидневно преглеждам пациенти от щатите ,англия испания и гърция дето уж там са осигурени ,защо ли "
  Като ги поглеждаш, лекуваш ли ги?
  А те как ти плащат - с осигурителна/застраховатена карта чрез НЗОК по сметка или в кеш на ръка?
  А ти на тия пари плащаш ли данъци и особенно здравна осигуровка, с която да се издържа здравеопазването?
  А докато се гледате с чужденците, пациентите ти мрат ли?
  Да знаеш, умрелият не внася здравни осигуровки. Така че колкото повече умрели, толкова по-малко пари за здравеопазване. Същото се отнася и за болните. Дори и Обама го разбра Ако беше лекувал пациентите вместо само да ги гледаш, опс преглеждаш, щеше да има повече пари за здравеопазване ... и по-малко инвалиди.

  ПП: "Защо ли?" тия чужденци като имат толкова високо платенти лекари и добра здравна системна са дошли при теб? Или си светило от световна величина (казвай да те предлагам за Нобелова награда) или пациентите-чужденци са криминални типове в собствените си страни. Ако плащат кеш, са такива. Ако ти вземаш кеш, си им съучастник.

 28. 28 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2374 Весело

  До коментар [#25] от "arripedi":
  "колко са коротки пред лекарските кабинети- направо ПОТИЧАТ" Не си разбрал! Държат се възпитано, културно, да предразположат специалиста да даде максималното от себе си .
  Но като се приберат в къщи и болестта ги жегне отново под лъжичката, разбират, че са отново в положение партер, но с изпразнен джоб. Тогава стават непредвидими. Ако са все още живи, разбира се.

 29. 29 Профил на arripedi
  arripedi
  Рейтинг: Неутрално

  До # 28. Ми ако 25 години в т. нар. "Медицински Университет", не съм разбрал- жална ви майка на пациентите! Не се изказвайте неподготвени. Има толкова врачки, биотерапевти, контактуващи с отвъдното, магове и друга паплач- ходете при тях- САМО Е МАЛКО ПО СКЪПО!!!

 30. 30 Профил на dido_i
  dido_i
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Лекарите са ни "неграмотни", учените са ни "шибани", пенсионерите, които гласуват и са дали нещо с работата си на България са "лош материал". Ние, които работим, не бива да сме спокойни - всеки момент може полицията да влезе и да те набие. Започвате ли да разбирате, българи, какъв си го вкарахме?

  Краят на света не се именува "Apocalypse", а "Dimona"
 31. 31 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 490 Весело

  Тя и Ана-Мария Боририсова е 82% неграмотна за длъжността "министър".

  За да си "министър" не е достатъчно да си "лекар"

 32. 32 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  Изглежда доста сме прихванали от руснаците за тези 45 години щом се обиждаме на всеки и от всичко. То и на руснаците все това им е в устата: Ты меня обижаеш...

  То не беше феодални, то не беше шибани, а сега и неграмотни. То асъл една чест ни е останала та за нея сме се загрижили. Не е ли по-добре вместо разни организацийки да си разкъсват дрехите и да трупат популярност от глупости да вземат да да вникнат в казаното защото то дълбоко някъде сигурно има някакъв смисъл.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 33. 33 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Абре,дами и господа магистрати,лекари,учени от бан и т.н,държавни служителии т.н. всички лежите на гърба на малкото останали БЪЛГАРИ,все още работещи при мизерни условия на труд,и взимащи около 400лв. заплата.Нямате ли срам.Вярно е- Сит на гладен не вярва.

  Ръй! Ръй!
 34. 34 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Неутрално

  матряла чудесно приема новият регионален ред
  псувайте умници лекарите, учителите, учените и т.н.
  хубави - лоши - това имате глави,
  няма да имате никакви проблеми като останете само свободните професии тип масажистка и сие + шофьори + индо-българи и псевдо-администрация....
  има - няма още две години и ще видите кон боб яде ли.
  умно племе - чудесна държава

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 35. 35 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Неутрално

  оп да не забравя Народната милиция + хармията...
  честито

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 36. 36 Профил на day_by_day
  day_by_day
  Рейтинг: Гневно

  Здравната реформа в България мъчително и безрезултатно се опитва да придобие облика на бързодействащата европейска система... Това няма как да стане и не е логично да се получи от първия път... Трябва време за всяка една, особено Радикална, промяна... Но в такъв процес е необходимо градивно мислене, а не изпъкването на още по-трагичната некомпетентност и невежество на "експерти", "специалисти", получили магистър "хуманен доктор", често недокоснали се до реалността на практикуващите днес лекари. Въз основа на прочетената статия и по-горните коментари, за пореден път се убедих "куче, което лае, не хапе"... това не е критика, а тихо и "бурно" възмущение как министър на здравеопазването може да се занимава с елементарна и неграмотно интерпретирана статистика (това е работа на други експерти от тази област, да й дадат няколко уроци), вместо да се залови да модернизира човешкия капитал и да окуражи лекарите, да им се вдигне самочувствие и да станат лоялни, а и пациентите да могат да седят в нормални чакални.
  Много ми е интересно кога сега тези 75% от джипитата ще тътрят и за специалност и да са 24 часа на разположение на своите пациенти.
  Министерството на здравеопазването ще трябва да помислят и за семиотичната роля на тези джипита - на кому ще са нужни джипита експерти, те като ще станат специалисти няма да са ДЖЕНЕрЪл ами СПЕШЪлАЙЗД____ да прозвучим малко съвременно и некомпетентно европейски

  Още веднъж - възмутена съм

 37. 37 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Те не са само "неграмотни" а "неграмотни шибаняци".

  The biggest risk in life is not taking one.
 38. 38 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Мдаа, учените са старци, археолозите са шибаняци, лекарите са неграмотни....това са само част от мислите на народната власт за българската интелигенция, дори не си стура да споменаваме, че м-р Цветанов разби организирана престъпна група за.... разпространение на книги! Разбира се има и положителни примери за отношение на властта към художествено-творческата интелигенция, като незабравимия хит на Веско Маринов "Нашата полиция" Честито на всичко българи!

 39. 39 Профил на JPG
  JPG
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#29] от "arripedi":

  "Ми ако 25 години в т. нар. "Медицински Университет", не съм разбрал- жална ви майка на пациентите!"

  Пич- ти не си ли се попреучил малко? Само 25 години в университета?

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 40. 40 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#16] от "майор_Деянов":
  Мавъра Костов не е въвел Джи Питата, общопрактитуващи лекари имаше и преди. Но никой след Мавъра не си мръдна пръста да смени или подобри системата. Сегашните пак вървят по грешен коловоз. Система, която не работи трябва да бъде обявена във фалит и възобновена на други принципи. При всяко Джи Пи трябва да се влиза с 5 лв. потребителска такса, а останалото за прегледа да се плаща от здравната каса. Ако нямаш осигуровки - плащаш сам. Направленията да са без лимит, но и при специалист да се плаща по 5 лв. такса. Останалото е от касата (застрахователя). Тази схема е пазарна и ще предотврати фалшивите прегледи и ходенето на лекар от скука.

 41. 41 Профил на fiona
  fiona
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Права си е министърката. А джипитата не фалират, защото пациентите все при някого трябва да ходят. В много случаи при смяна на личния лекар попадаш от трън на глог. Истинският проблем е, че повечето добри лекари не желаят да имат нищо общо със здравната каса.

  fff
 42. 42 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2370 Неутрално

  До коментар [#27] от "wanderer":

  в отговор на твоя въпрос за данъците -да плащам си ги ,миналата година съм плътил общо около 23000 лв -двадесет и три хиляди лв-за разлика от теб ,лично аз съм също пациент ,с диабет съм и досега не съм ползвал нито лев от здравната ни система ,същото е и със съпругата ми ,която е с онкозаболяване и при наколкото опреации ,които и направиха си плати всички разходи ,въпреки ,че и тя плаща над 10000 лв данъци годишно ,хората идват да се лекуват тук ,защото са доволни и излизат диагнозите им ,въпреки ,че не претендирам за високо ниво ,съм обзавел клиника с всякаква техника ,лаборатория на високо ниво ,видеозон 3 д ,три модерни кардиографа ,физиотерапия ,защото имам възможност ,затова печеля добре и изобщо не ме интересува мнението на министърката за джипитата ,готов съм в рамките на 4 часа да напусна района с цялата си техника и с много по голям успех да се изнеса в което си искам място в Европа ,това е малката разлика с преди 10 години -там доходите ми ще са поне 10 пъти по големи от тук .Все още работя тук поради уважението към хората които са ме избрали ,но това не значи ,че ще търпя гадно отношение от страна на пациенти и управляващи ,които за мен не са направили нищо ,още по малко пък безплатно,много уважавам труда си и този на колегите -само за тези думи министъра трябва да се прости с лекарските си права и нека пак бъде министър и специалист ,ако не е наясно с материята готови сме да и осигурим 3 дни работа в която и да е практика ,да поработи денонощно и да видим коментара и след това -дано няма само загинали болни ,защото никак не съм сигурен че ще издържи натоварването въпреки знанията си и професорската си титла в областа на ендокринологията .

 43. 43 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#42] от "tur671":

  Не се вързвай,част от народопсихологията ни е.
  Да се псува докторчето е съвсем безопасна работа.
  Виж когато става дума за съдии,прокурори, адвокати,милиционери и т.нат всички са тихи кротки и благодарни.
  Бой по докторчето!Изпусни парата!

 44. 44 Профил на alito
  alito
  Рейтинг: Неутрално

  МАВЪРЪТ, разбира се, пак трябва да им е виновен. Но какво направи царската власт, веднага след като дойде - първата работа им беше да обложат с 20 на сто ДДС лекарствата. Хем споразумението на Мавъра с европейците беше въпросният данък да се вдига постепенно и да стане 7 процента в рамките на 5 години. И нито процент повече. Тогава обаче, когато Миленчо и царо вдигнаха ДДС-то, пишешата паплач се кефеше, че на Мавъра му били развалили някакави си "схеми". Срещу заплащане от нейна страна, разбира се, ама като й е толкова акъла? Колкото й е къса и паметтта, впрочем. И пак в плановете на Мавъра беше да започне плавно вдигане на здравната вноска - с половин процент годишно, докато от 6 на сто стане 10-12 процента. Толкова от мене...

 45. 45 Профил на Петър Иванов Иванов
  Петър Иванов Иванов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А министърката, тъй близка на премиерската сестра, колко имота има. ето колегата и от герб недялко недялков има цели 28

  http://etrud.blogspot.com/2010/08/28.html

 46. 46 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#30] от "dido_i":

  Ами пожарникаря и като беше главен милиционер все някой друг му беше виновен, и като кмет пак така. Трябва да си много тъп да си мислиш, че като стане премиер изведнъж ще се промени.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 47. 47 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#32] от "emil_":

  Ахам, ще оставим лумпените да дрънкат глупости, а ние ще търсим какво е искал да каже "лирическия герой"? Не, благодаря малоумниците трябва да се наказват.

  А реакциите показват, че в БГ бавно, но сигурно стадото се превръща в гражданско общество.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 48. 48 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  До коментар [#42] от "tur671":
  Лично аз не съм пациент. И правя всичко възможно да не бъда. Заедно с това плащам годишно 1920 лв. здравна осигуровка . И да искам повече да платя, не може по закон. Толкова плащат и хората, които работят за мен, но са предмет на друг договор. Виждам, че сте способен щом успявате десет пъти над законовото изискване да внесете. Да не е за сътрудниците или сам си работите едновременно на трите кардиографа!?
  Понеже говорим за пари и виждам, че сте състоятелен човек, един не толкова умен въпрос: Колко струва лечението на едно онкозаболяване, след колко време пациентът оздравява и има ли лекар, провел безвъзратно успешно лечение? Само да не им излезете с номера, че лечението приключва с определянето на поддържаща терапия, що ще трябва да определяме остаряването като хронично заболяване с "поддържаща терапия" ежедневно хранене и здрав сън.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK