Главният секретар на МВР призова съдът да бъде арбитър, а не да взима страна

Главният секретар на МВР призова съдът да бъде арбитър, а не да взима страна

© Георги КожухаровНе е добре, когато една част от държавната власт се държи все едно не е част от държавата, каза пред БНТ главният секретар на МВР Калин Георгиев и призова "съдът да бъде арбитър, а не да кредитира само една от страните в делото".


Георгиев посочи, че работата на МВР и прокуратурата се материализира в съда и даде за пример факта, че 51% от всички присъди са  условни или пробации. "Не МВР и прокуратурата определят мерките за неотклонение. Всеки един нормално мислещ човек е наясно с тези противоречия, те са очевидни, каза главният секретар и допълни: "Не е добре, че сме принудени да работим въпреки системата, а не като част от нея".


По повод смекчаването от съда на мерките за неотклонение на задържани при последните полицейски операции с аргумента, че липсват достатъчно доказателства за вината им, главният секретар посочи, че  една добре структурирана престъпна група не би оставила видими материални следи. "Говорим за това, че нямало ДНК или нямало пръстови отпечатъци по гилзите. Не можем да очакваме от един поръчков убиец да остави биологичен материал", каза Георгиев.
По думите му изтеглените половин милион лева в брой от пуснатите под гаранция заподозрени в операция "Всичко коз" също говори, че те са част от организираната престъпност. "След промяната на мерките за неотклонение беше направен опит да се изтеглят пари, коя нормална фирма тегли половин милион в брой и да чувам твърдения, че в България няма организирана престъпност -  извинявайте", заяви главният секретар на МВР.


По думите му затова той и неговите колеги са принудени да вършат работата си два пъти и така се разпилява ресурс, включително финансов. 

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2688 Неутрално

  Методата "Борилски" показа, че българските съдии съдят право само след як бой с камшик по топките. Затова бой по манерките до омекване на темето.

 2. 2 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Прав е. Само че "нашата" полиция много помогна да се стигне дотук през последните 20 години и тя беше един от първите представители на организираната престъпност във властта. Но с времето остана на заден план, че стана по-модерно и ефективно да се купуват и назначават магистрати и политици.

  За съжаление в Бг е всички виждат проблемите при другите, а себе си не поглеждат, защото са си идеални и самодостатъчни. Факт е, че в "нашата" полиция влиянието на ДС е изключително високо, а те не се впечатляват от това.

  Та нека да започнат от себе си за да дадат светъл пример на съд, прокуратура, администрация и политическа класа. Имат някакви наченки, но са далеч от това, което трябва да бъде.

  P.S. Една лустрация би прочистила много гнилоч от държавата, но уви - КС не може сам да се катурне от високото, а съдебната система е ... за нея думи няма май.

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 3. 3 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  Тоя мушмурок обяснява как съда трябва да взема страна, а не да е арбитър. Доскоро говореха, че държавата не можела да се справи със съда, сега се сетиха, че една от държавните власти е съдебната. Единствената светлина в тунела в който навлезе Републиката в последната година е, че засега съдебната власт устоява на цветанцветановщината, с изключение на административния съд може би, където вече е невъзможно да спечелиш дело срещу данъчните или друг административен орган.

 4. 4 Профил на verin
  verin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Цитирам:
  "Говорим за това, че нямало ДНК или нямало пръстови отпечатъци по гилзите. Не можем да очакваме от един поръчков убиец да остави биологичен материал", каза Георгиев.
  Питам:
  Тогава как го разпознавате?

 5. 5
  ****

  Този коментар беше изтрит в 09:38 на 10/08/2010 от неговия автор.

 6. 6 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 569 Разстроено

  До коментар [#3] от "svoboden":

  Дано да те поотупат, та да разбереш колко си "свободен".Пустослове.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 7. 7 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#6] от "Captain Shakespeare":

  Такива като мен и като вас ще "поотупват" все повече, това че все още не са влизали във вас или не са ви карали да се търкаляте по тротоара е въпрос на време.

 8. 8 Профил на White Rhino
  White Rhino
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Калинчо, а дали ти или твои колеги не сте извършили убийството и сега не се опитвате да го прехвърляте на други?
  И още - колко нормални фирми държат по половин милион лева в не-нормалните банки? Във време на криза - парите се държат в брой. А защо не ги запорорахте тези пари, като не искате да се теглят и кой съдия ви отказа запор? И знаеш ли, че тази сума не можеш да я изтеглиш от никоя банка, ако нямаш заявка няколко дни предварително?

 9. 9 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#8] от "chris_vicom":

  Според Калин работата на милицията е да контролира дали си държим парите в брой, по сметки, в стока и т.н., ами да направят една процедура, ако искаш да изтеглиш пари от сметката си, да отиваш предварително в МВР да си взимаш една бележка от тях, дали това е нормално или не и тогава да действаш, какво толкова трудно има. Да не мислите, че в КНДР някой може да тегли пари от сметката си когато и колкото му хрумне!?

 10. 10 Профил на Mytten
  Mytten
  Рейтинг: 479 Весело

  И ако няма следи - доказателства, вие на какво основание твърдите , че точно те са извършителите, на вашият полициейски нюх или може би на нечий гадателски сън?
  Смей се, ще кажат някой, подигравай се, не знаеш ти какво могат родните милиций ... Знам ли сигурно старите, опитните и висшите полицай усещат кой и за какво е виновен, също както старите хора могат да усещат кога ще вали. Предполагам по-силните от Родните джедай в МВР, умеят и да казват престъпления, които виновният е извършил в предишни животи. Найстина рядко срещано умение, но не толкова колкото и това да виждат в не само в криминалното минало на предишните животи, но и в бъдещето. Предполагам бБ и един двама от най-доверените му сенешали са единствените владеешти най-висшите способности. Тези свръх способности обаче грижливо се пазят в тайна от народа ... ще го разберем веднага щом се приемат промени в нак. кодекс позволяващи да те осъдят в 15 дневен срок само на показания от анонимен свидетел и СРС ...
  Вие само ни дайте шанс - ние ще ви оправим, хубаво ще ви оправим. Които твърди друго несъмнено е престъпник, и само да приемем промените веднага ще му измис...разберем за какво.

  "Carpe Diem"
 11. 11 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#7] от "svoboden":

  Имаше предвид да станеш клиент на "невинните" душички дето ги защитава съда.

  Все си мисля, че ако утре установиш, че дъщеря ти проституира под вещото настоятелство на накоя от тия мутри, а сина ти се друса с тяхната дрога - ще прозреш че Темида е много, ама много сляпа.

 12. 12 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 426 Весело

  а стига бе, тоя льольо само допреди два дни пееше как само той и капо ди тути капи са държавата, а сега вече признава и на съда държавна власт!
  кой ли го е ритнал в топките че така бързо смени плочата? защо ли цялата работа ми прилича на бабаита, който се пъчел
  - Кой ще се бие с мен?
  - АЗ!
  - Кой ще се бие с нас?

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 13. 13 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#4] от "verin":

  и питаш - познават със зарчета за табла, личен подарък от Доган!

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 14. 14
  ****

  Този коментар беше изтрит в 10:42 на 10/08/2010 от неговия автор.

 15. 15 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#11] от "niakoi_si":

  Ще прозра, че държавата се управлява некадърно. Статистиката, сочи че българския съд издава много висок % осъдителни присъди по повдигнатите обвинения в сравнение с европейските съдилища (ако питате мен прекалено висок %). Факт е, че затворите в България са претъпкани, факт е, че България непрекъснато е осъждана да плаща за незаконно задържани граждани от съда в Страсбург (сигурно и на него доказателствата все не му стигат). Не мисля, че съда е виновен за увеличението на престъпността през последната година, държава в която министър нарича учените старца, лекарите некадърници, археолозите шибаняци, а м-ра на вътрешните работи разбива престъпна група... за разпространение на книги според мен не я чака нищо добро, но дано не съм прав.

 16. 16 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1558 Разстроено

  По думите му затова той и неговите колеги са принудени да вършат работата си два пъти и така се разпилява ресурс, включително финансов.
  ......

  Така е, разпилява се, не само "ресурс". НО ако си бяха свър6или работата от ПЪРВИЯ ПЪТ както трябва няма да се стига до това дередже...
  Състоянието на досъдебното дознание е трагично, полицията е всъ6тност над 2/3 милиция, една неефективна огранизация, пълна с търтеи, 6кембелии и хора, които определено имат връзки с организираната престъпност. Колко информация "изтича" и колко акции се провалят от това - за6то главният секретар не говори и за това!

  Далеч съм от мисълта че "съдът" в БГ е читав, напротив!! БГ е такъв разграден двор от години именно поради това че един от устоите на Държавността, а именно ПРАВО-раздаването, е в трагично състояние!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 17. 17 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#2] от "NK":

  като цяло си прав, но за причината за оставането й на заден план съм на друго мнение - първо почнаха с купуването на полицията и затова първо нея изкупиха на 100%.

  след като си купил главния секретар и министъра цялата полиция ти е в ръцете. а след като успееш да направиш другарчето си министър-председател имаш и другите министерства.

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 18. 18 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#14] от "svoboden":

  Освен статистика, прави и анализ. Защото хаоса в обществото допреди идването на това управление, а дори и сега, е повсеместен. Тоест няма респект от закона. Демокрацията у нас се разбира не като ред, права и отговорности, а като слободия. Откъде идва това усещане, според теб?

 19. 19 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Прав е!

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 20. 20 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 955 Неутрално

  гледах това момче по btv. Прави по-добро впечатление от Цецо, но това не е кой-знае какво постижение. И един крак от стол прави по-добро впечатление от Цецо.

  За разлика от физкултурника, Калинчо каза, че е направен ОПИТ за изтегляне на тези 500 хилки и нещо. Не че били изтеглени, благодарение на злостния обструкционизъм на съда, каквато е Цецовата версия.
  Което е донякъде по-читав damage control на имиджа на милицията, ако въобщте тези пари реално съществуват.

  Когато го питаха за тъй-наречената мокра поръчка срещу особата на Тиквата, момчето си заключи устата, щото се водели следствени действия. Добре де, ама защо следствените действия не ти попречиха да пуснеш масала в медийното посранство, а? Когато трябва да плескаме съда с екскременти - може. Иначе не, щото е непрофесионално.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 21. 21 Профил на ivan
  ivan
  Рейтинг: 121 Неутрално

  До коментар [#15] от "svoboden":


  Факт е, че Българският съд е лошият пример за Европа и основната причина за наблюдението на България от ЕС.

  А тезтата ти, че съдът ни е "Единствената светлина в тунела в който навлезе Републиката в последната година" само показва, че си свободен единствено от здрав разум.

 22. 22 Профил на naleb
  naleb
  Рейтинг: 8 Гневно

  Този нещастен човек говори това,което му е наредил Боко тиквата.Той няма собствено мнение.В страната ни няма да има ред,докато не дойде време всеки да си върши своята работа,а не да дава акъл на другите ,както посстъпва този милиционер.

 23. 23 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#18] от "Читател":

  Един от най-важните източници на това усещане е незачитането на правовия ред от самата държава. Аз мога да кажа за себе си, че в личен план много по-малък проблем ми е престъпността и много по-голям проблем разправията с държавната администрация, отказа на държавата да изпълнява ангажиментите си по договори, отказа на държавата да осигурява качествени услуги на мен и на близките ми, независимо дали става дума за здравеопазване или социоално осигуряване при увеличаващ се бюджет...списъкът е много дълъг.

 24. 24 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#15] от "svoboden":

  Мислиш че има някакво значение, какво мислиш ТИ?

  Без лоши чуства, просто не бъди наивен

 25. 25 Профил на KOBA_STALIN
  KOBA_STALIN
  Рейтинг: 1211 Весело

  Другари,
  По мое време, задържаният сам си осигуряваше доказателствата за вината му. По метода на интензивното убеждаване. А този метод се свеждаше до това, че обвиняемият разбираше, че е по-добре да бъде осъден, отколкото разстрелян. И той сам посочваше доказателствата. А сега какво, задържаният го оставят да спи, докато го изправят пред съда, който поради липса на доказателства, го освобождава.

 26. 26 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#24] от "niakoi_si":

  Да може да е наивно, но мисля че има значение, какво мисля, аз, какво мислят приятелите ми, какво мислят колегите и партньорите ми и се надявам да продължаваме да мислим и да се опитваме да живеем нормално, независимо от това какво прави ТОЙ.

 27. 27
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:24 на 10/08/2010 от неговия автор.

 28. 28 Профил на hhhuuunnn
  hhhuuunnn
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Съдът е последната и най-важна опора на мафията на цървените цървули в България. Как може да сте толкова наивни да очаквате, че те няма да го защитават със зъби и нокти. Включително и по форуми. Друг е въпросът защо на новата власт не и стига капацитетът да се справи с този проблем - това може да се направи и сега със законодателни промени, даже и без да се пипа конституцията.
  Но не само мафията е силна на много места тук, манталитетът на масата народ си е айдушки - оправдава лъженето и краденето, оправдава всякакъв айдутлук, стига да не засяга овцете съвсем очевидно.

 29. 29 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 636 Весело

  Виждам го Калинчо с развитие в кариерата след разместването на Бойко и Цецо през есента на следващата година. Той е един от дългааааааата резервна скамейка на Пожарната. Доста говори, с всеки изминал месец, все по-смело! Браво пич!
  Така пролетариата свиква с новите лица. Доста книги на КГБ са прочетени в Банкия до 1989 г. и след това....

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 30. 30 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#3] от "svoboden":

  Робе, нямаш право на мнение, но си го купуваш от Позитано, нали? А те пък ти плащат за лъжите, които плещиш по форумите.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 31. 31 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 479 Неутрално

  да та е....... в милиционерския цървул

 32. 32 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#8] от "chris_vicom":

  не им се връзвай на тия лъжци - за изтегляне на половин милион ще се раззвънят звънци из половината държава!
  1. за суми над 2, 3 или 5 хиляди (в зависимост от банката) трябва предварителна заявка. за суми над 30 хиляди заявката се съгласува с БНБ и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се проверява дали не е рискова за пране на пари - малките уж ги проверява банката, а за големи тегления уж са длъжни да докладват;
  2. за пренасяне на сума над 20 хиляди трябва да се наеме охранителна фирма и ако не бъркам трябва да бъде уведомено МВР.

  тъй че Калинчо играе театър, ама нещо си оплесква репликите.

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 33. 33 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#23] от "svoboden":

  Кой, според теб, налага правовия ред в държавата и къде гражданите могат да защитават правата си, когато те не са уважени по договорни отношения? Как се въвежда ред в една уж цивилизована и уж демократична страна?

 34. 34 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#28] от "hhhuuunnn":

  викаш да се радваме, че засега можеш само да праскаш плюсчета и минусчета ли? щото като вземете властта всички "червени" форумджии ще бъдат арестувани превантивно и осъдени по бързата процедура, нали! дори не ти трябват СРС-та, Явор Колев ще свидетелства лично.

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 35. 35 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#21] от "iipavlov":

  Решенията на българския съд нямат стойност в другите страни на ЕС - ето това е израз на сплескания му имидж. Не знам дали в ЕС има друга страна с такова статукво.
  Съгласен съм с извода на първия пост - лустрацията ще бъде радикално, но сигурно средство за прочистване на властта от номенклатурната смрад на комунистическото минало.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 36. 36 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#33] от "Читател":

  Тук ще се съглася и ще се присъединя към критиките към съда (особено административния), че когато делото е гражданин срещу държаванта администрация, напоследък изходът е ясен предварително. Ако допреди година решенията по данъчни дела бяха 50/50 или малко в полза на гражданите, сега са тотално в полза на НАП и това е една от пагубните за инвестиционния климат и за демокрацията последици от натиска на изпълнителната власт върху съда. Когато съдът се огъне както стана с ВАС ще живеем по-бедно и по-тъжно.

 37. 37 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#1] от "Lemmy":

  Случая "Борилски" е най-яркия пример за конфликт на интереси в самата съдебна система. Въпреки ,че убийството става в друга европейска държава и тамошните следователи са предоставили доказателства за престъплението, за наши съдии доказателствата са винаги недостатъчни. Тази формулировка е параванът зад който се крие корупцията или липсата на мъжество сред съдиите, както вчера писах под друга статия.
  Ако убийството беше станало в България, каквито и доказателства да бяха събрали нашите следователи ,убийците още щяха да се разкарват на свобода и най-вероятно нямаше да бъдат осъдени.
  Възмущението на представители на френското правосъдие за мудността на работа по убийствотото на Борилски въпреки доказателствата ,е възможно най-лошата оценката за действията и бездействията на нашата съдебна система.
  Един пример за това е днешните "наказания" които раздава ВАС на двама красьовски т.н. магистрати. Вместо да бъдат уволнени дисциплинарно за пример на останалите ,те са преназначени и ще продължават да деморализират съдебната система заедно с другите знайни и незнайни корумпирани съдии и прокурори.

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 38. 38 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 838 Неутрално  До коментар [#35] от "baracuda":
  Без съмнение съдебната власт плаче за лустрация.
  Предполагам ,че в съдебната власт процента в никакъв случай не е по-малък ,но ето още една структура готова за лустрация:

  "Почти 1450 шефове от МВР са били сътрудници на ДС.- 20%

  "Прави впечатление, че близо над 20% от ръководния състав в МВР е бил зает от сътрудници на ДС, което е най-високият резултат за държавна институция досега", коментира пред "Дневник" председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов. Той допълни, че резултатът от проверката ясно показва, че след 10 ноември 1989 г. в МВР вместо на ръководни постове приоритетно да са издигани квалифицирани полицейски кадри, са се назначавали хора на ДС.

  Комисията по досиетата беше задължена от закона да провери следните ръководни постове в МВР: главен секретар, генералните директори, заместник генералните директори, главните директори, заместник главните директори, директорите, заместник-директорите, началниците на районните полицейски управления, началниците на отдели и началниците на сектори. Общият брой на тези лица възлиза на 6219 души. "

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 39. 39 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#38] от "navy":

  Стряскащо звучи ,наистина. А има ли изнесени данни колко са сътрудниците на ДС сред прокурорите и съдиите в България, както и дали има сътрудници сред представителите на Конституционния съд? Щом и настоящия изпълняващ длъжността президент на Република България ,Г. Първанов - Гоце е "осветен" би трябвало да има и тази статистика.

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 40. 40 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1316 Весело

  Очевидно е, че всички от правителството са престъпници. Е, разбира се, трябва да ги помолим културно да оставят отпечатъци, да дадат ДНК материал, снимка в анфас и профил, размер на половите органи, както и един списък с доброволни признания в кои престъпления мислят че са участвали.

  Това се вижда от интервюто на главния секретар на родната милиция. Е, аз мога да твърдя каквото си искам, но все пак някой трябва и да събира доказателства, нали така? Абсолютно подкрепам съфумника който попита преди това "няма отпечатъци, няма ДНК, как познахте, че той е убиеца?". На запад подобни групи ги следят с месеци и години, внедряват агенти, подслушват телефони и т.н. Това работа на съда ли е или на МВР? И кой е виновен, че не си е свършил работата и не е събрал доказателства? Невинен до доказване на противното или виновен щото цц и бб така казаха?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 41. 41 Профил на MoX
  MoX
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Съвсем ни взе за лавандули. Всичко коз изтеглиха парите ДОКАТО БЯХА В АРЕСТА. За килърите нямаше никакви основания за задържане и за подбни случаи на задържане без основания вече сме осъждани в Страсбург.

 42. 42 Профил на bubolino
  bubolino
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Проблемът със съдебната ни система се крие в самия преход. Не може да крадеш в продължение на 20 години и в един момент да искаш независим съд и разследващи органи. Отделянето на прокуратурата в рамките не на изпълнителната, а съдебната власт създаде немалки предпоставки за това. Нека данъчните проверят съответните висши магистрати с какви имоти и банкови средства разполагат и тогава ще разберат кой взима пари, за да набавя негодни доказателства и доказателствени средства, както и дали постановява абсурдни по правната си същност съдебни решения. Нека на тия трите каки, които излязоха по Канал - 3 с обяснения, че прокуратурата и разследващите органи били некадърни, да им се направи пълна ревизия на имуществето. Същото важи и за прокуратурата и следствието, които са така да се каже първия страж на законността в наказателното преследване. Половината от прокурорите карат коли, които не им съответстват на държавните заплати. Така че кво да говорим - война кой да надделее в борбата за усвояването на каналите към организираната престъпност.

 43. 43 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  В наказателния процес има един основен принцип, наречен "тежест на доказване". Той е свързан с презумпцията за невиновност, която никоя съвременна държава не отрича. Тази презумпция важи, откакто през късното средновековие е бил изоставен инквизиционният процес. Приблизително от 3-4 века В ТЕЖЕСТ на обвинението е ДА ДОКАЖЕ (по реда на НПК, а не чрез пресконференции) фактите, че дадено лице е извършило престъпление (в инквизиционния процес тежестта е била обратната - обвиняемият трябва да докаже, че е невинен).

  Та при сегашното положение, ако обвинението не докаже твърденията си, няма основание някой да бъде наказан/задържан. Такива са правилата и как да приемем, че когато съдът изпълнява задължението си да пусне обвиняемия "не е арбитър, а взема страна"?

 44. 44 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#43] от "inn":

  Във физиката има една последователност хипотеза- доказване чрез експеримент - теория.
  Хиляди научни постижения са направени по този начин и човечеството се ползва от добрите резултати.
  Ето изолираха крокодилите и спряха магистралните грабежи, изолираха наглите и спряха отвличанията, сега ще спрат и поръчковите убийства. За съжаление за политиците и много от форумците принципите за анализиране в науката не са приемливи.

  подпис
 45. 45 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#39] от "Song":

  Не знам дали има изнесени данни за съдебната власт ,аз поне не си спомням,но можеш да видиш решения на комисията на:

  http://comdos.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=56

  За всички нас може би най-интересно е колко процента от икономиката на България се владее от бивши сътрудници на ДС /така наречения "национално -отговорен капитал"/.
  Ако се види кой какъв е в Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Български съюз на частните предприемачи „Възраждане”, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Съюз за стопанска инициатива
  Оптимизмът ми за изграждането на някаква нормална държава еклони към нула.Просто всички участвахме и участваме във 20 годишен филм с перфектна режисура и изпълнение.
  Режисьорите вече имат пълната икономическа власт и вече продуцират каквато серия си искат  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 46. 46 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#45] от "navy":

  Благодаря, ще погледна линка! Абсолютно съм съгласен с теб ,че социалната и икономическа среда в България е манипулирана и трудно можем да говорим за свободен пазар и гражданско общество.

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 47. 47 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  До коментар [#44] от "Иван К":

  От мен получи един плюс. Звучиш много убедително, обаче един момент силно ме притеснява от цитираната от теб последователност, която работи във физиката. И това е именно втората стъпка "експеримент".

  Много уважавам физиката, но ако в експеримента на Нютон участва ябълка, то съм страшно против живи хора да участват в експеримента "вкарване в затвор". Допусни само за момент, че при първата стъпка (хипотезата) МВР все пак е сбъркало (и те са живи хора, пък и много обичат изявите по медиите, което по-сокро им пречи в работата) - какво става с онези изгорелите във фтората фаза - "експеримента". Лошо, много лошо за една демокрация.

  По този повод се сещам за една друга латинска сентенция: "По-добре десет престъпници на свобода, отколкото един невинен в затвора". И ако тя ти се вижда много крайна, в по-модерните времена е казано друго: "Който жертва свободата в името на сигурността, накрая губи и двете".

  Пък и твоята физична теория никак не работи по операцията "Всичко коз". Нали не твърдиш, че ДДС-измамите са престанали... . Там на доказателствата по НПК ли да разчитаме или на други дялове от физиката?

 48. 48 Профил на krasimi
  krasimi
  Рейтинг: Гневно

  ДА МУ ПИСНЕ ОТ СВИРКАДЖИИ........ И ПОРЪЧКОВИ, ЖАЛКИ
  СЪЩЕСТВА???...........................................................................

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK