БСК: Има трайни признаци, че България излиза от кризата

БСК: Има трайни признаци, че България излиза от кризата

© Надежда ЧипеваНалице са първите трайни признаци, че икономиката ни излиза от кризата, сочи анализ на Българската стопанска камара (БСК). Изследването е за макроикономическото състояние на страната за периода 2005-2009 г.


От БСК  напомнят, че има нарастване на износа от края на 2009 г. и най-вече в първите пет месеца на 2010 г., както и за първи път от пет месеца намалява безработицата. Тези факти вероятно ще накарат местните предприятия да започнат подготовка за увеличение на производството, смятат анализаторите на камарата.


Според тях усвояването и оползотворяването на еврофондовете все още е слабо. По оперативните програми са разплатени едва 8% от средствата, определени за първите три години от програмния период 2007-2013 г., част от които са авансови плащания. Програма ИСПА, по която проектите трябва да бъдат завършени и разплатени до края на 2010 г., е усвоена едва на 41%, а програма САПАРД, която приключи през 2009 г., е разплатена на 76%, сочат данните в анализа на БСК.

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на гт
  гт
  Рейтинг: 1441 Весело

  И какво сега?!, Дянков, дето нищо не разбирал, взе че позна!

  Пак!

 2. 2 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  До коментар [#1] от "гт":

  Цъ. Тия от стопанската камера повтарят като папагали официалните становища защото експертния потенциал на др. Божидар Данев е ... Никакъв.
  Требе да те разочарам. Дянков е далеч от познаването. Много. Мнозинството от експертите дават прогоноза за спад и през второто тримесечие на 2010, а "излизането" от кризата ще стане чак след две последователни тримесечия на ръст.
  Колкото до познанията и предсказанията на Дянков.. Тук може да се позабавляваш: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=165771

  Ecrasez l’infâme
 3. 3 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1627 Весело

  До коментар [#2] от "Graf":

  Линка ако го прочете психиатър каква диагноза ще даде?

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 4. 4 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  До коментар [#3] от "Цецо":

  Тежка...

  Ecrasez l’infâme
 5. 5 Профил на Tuco
  Tuco
  Рейтинг: 466 Весело

  От преместването на контейнери ли се разбра? Поне аз това виждам на снимката...javascript:void(0);

  Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez A.K.A: The Rat
 6. 6 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Също от БСК -
  "Нарастването на преразпределителната роля на бюджета, съчетана със значително забавяне на разплащанията от страна на държавата към бизнеса и неспазването на договорните отношения между държавата и частния сектор пречат на бързото възстановяване на икономиката, а оттам – и на пазара на труда, се казва в анализ на Българската стопанска камара." via http://glasove.com/article-9430.php

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 7. 7 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#2] от "Graf":Според мен докато Висшия Съвет на БСП не го потвърди - няма никакво излизане от кризата!!!!

 8. 8 Профил на Nono
  Nono
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Въпросът е ние, българите, кога ще го усетим това, че България излиза от кризата

 9. 9 Профил на pavlikmorozov
  pavlikmorozov
  Рейтинг: 8 Весело

  значи икономиката започва да превъзмогва последствията от дянковата и бойкова недомислена хиперактивност в началото на мандата им

 10. 10 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  До коментар [#7] от "vlad76":

  Не! Гледай тук: http://www.investor.bg/indexes/index/235/17.html
  Когато SOFIX мине 550 пункта, знай че сме излезли от кризата.
  vlad76, когато една организация като БСК, в рамките на проект финансиран по едни фондове ти заговори с думите на Дянков се поогледай, поослушай и прецени мотивацията...
  Ето ти го проекта и част от резултатите му: http://www.competencemap.bg/language/bg/uploads/files/analysis__1/analysis__1c5f942f26b6cf710e71755dbb355d22.pdf

  Ecrasez l’infâme
 11. 11 Профил на ganiubalkanski
  ganiubalkanski
  Рейтинг: 8 Неутрално
 12. 12 Профил на Blag
  Blag
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Звучи оптимистично. И няма как да излезем от кризата, ако не сме оптимисти. Съмнявам се обаче, че БСК е достоверен източник. Струва ми се, че нито имат сериозни данни, нито сериозни анализатори, за да си позволяват изобщо да се произнасят по такъв въпрос. Предстои да преживеем новите приливи на безработица и инфлация. Дано след една година някой по-уважаван източник ни съобщи аргументирано, че излизаме от кризата.

 13. 13 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#8] от "Nono":Няма да е скоро защото без синдикати заплатите ни са оставени на "благоволението" на работодателите, така че в БГ високи заплати няма да има никога!!!!

 14. 14 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  Много хора си мислят, че излизане от кризата е когато усетят джобовете си пълни. В такъв случай още дълго ще са в криза, а някой постоянно

 15. 15 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1511 Весело

  До коментар [#14] от "niakoi_si":

  Я ни осветли през кое да решим, че Дянков ни е извел от кризата.
  Щото, аз въпреки че обичам постно, не си падам по безместна "паста".

  Ecrasez l’infâme
 16. 16 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#10] от "Graf":За индексите си прав ,но борсата се влияе доста много от психологическата нагласа на нас(овцете) !!!
  А за да започнем да потребяваме повече трябват такива обнадеждаващи статистики като горните!!!!

 17. 17 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  До коментар [#16] от "vlad76":

  Да де, ама не може да плашиш офсъта целата 2009 година, че държавата и е фалирала, из полето само вълчок, а после да и речеш "Бе паси спокойно. Нема вълци."
  Отвори графиката на 1Г и ще видиш, как тръгва един ентусиазъм през август 2009, стига до някакъв пик през септември и от там - Назад, назад моме Калино.
  Същото е положението и при един от най-тежките елементи в БВП - вътрешното потребление. То просто е замръзнало, офсите са стегнали кесиите, минали са на постно по съвет на пицаря с очилцата, а после пицарят вика "Що тъй?". Ми тъй. Нъл ти бе пицарю одеше пред камерите с блата. Кво очакваш от стресирана офсъ? Млеко? Нема млеко.

  Ecrasez l’infâme
 18. 18 Профил на vg
  vg
  Рейтинг: 575 Весело

  Щом Божидар Данев, патриотите с фуражки, бизнесмените с шарени ризки и металурзите от НСИ казват, че всичко е прекрасно няма причина да не им вярваме.

 19. 19 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#2] от "Graf":

  е че как, друго нещо са корнелия нинова, петър димитров и румен овчаров ... мани ги някакви старши икономисти от световната банка или пък шефа на БСК ... ех комунистите ако не бяха опасни за себе си и за държавата си щяха всъщност да са страшно забавни, като едни неуморни видиотени клоуни...

 20. 20 Профил на bubolino
  bubolino
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Има тенденция, че на правителството му се иска да излезе от кризата. Явно са си сложили "розовите очила" и не гледат в правилната посока. Какво излизане бе братя, не ви ли прави впечатление, че излизат индустриалните страни като Германия и Франция, а такива като "ПИГС" и България все повече затъват.

 21. 21 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 696 Любопитно

  за предубедените другари - приносът на дянков за излизане от кризата беше, че в ситуация на изключително тежка криза /най-тежката от тази, в която ни вкараха предните червени нещастници/ удържа допустим бюджетен дефицит и за разлика от 3/4 от европейските държави не вдигнахме данъци и не орязвахме доходи .. също така не теглихме кредити както направиха например румъния и гърция - за първи месеци като министър и то в много тежка криза доста добре

 22. 22 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 524 Неутрално

  износа е предимно на суровини,или както при банановите републики,крал МБОЦЕ заповеда да тургате яко минуси сега...

 23. 23 Профил на bubolino
  bubolino
  Рейтинг: 409 Неутрално

  И още нещо, силно развитите в индустриално отношение страни изнасят ноу-хау и получават на ниска себестойност готова продукция. По този начин покриват евентуален дефицит, който би се образувал в следствие на високоплатения им труд. Елементарна логика. Въпросът е какво България изнася - отговорът - таксиметрови шофцори и проститутки.

  Извод: Каквото изнасяш, това и ще получиш.

 24. 24 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1511 Любопитно

  До коментар [#21] от "Боги":

  Леко на амбразурата щото ставаш смешен. Дянков е един пълен неграмотник, приютен на работа в чиновническа институция като СБ, който няма грам представа от макроикономика. Грам. Дянков нямаше представа, че бюджетните резултати в ЕС се гледат на начислена, а не на касова основа. Дянков нямаше представа колко ще е спадът на БВП за 2009 година, малоумника нямаше представа колко ще са му постъпленията за месеците от август до декември 2009 година и плескаше простотия след простотия, като гонеше някакви химери. Че е неадекватен си пролича и с бюджет 2010, направен за да сме влезли в ЕРМ2.
  Спокойно можеш да благодариш на трима финансови министри за факта, че Дянков не вдига видимата част на данъчната тежест, щото е лъжа че не е повишил данъците. Нъл разбираш, че акциза си е данък. Щото, онези тримцата преди него, ако не бяха свалили публичните дългове до 14% от БВП и същевременно натрупали фискален резерв от 8 милиарда лева щеше да гледаш МВФ ежедневно през новините. Щото Дянков нямаше да има от къде да похарчи свежи и налични 2 милиарда. Разбираш ли гербер неграмотен?
  Проявяваш допълнително невежество. Теглим кредити, защото емисиите на ДЦК не са нищо друго освен кредити. За 2010 г Дянков е предвидил да дръпне от пазарите 3.5 милиарда лева. Дълг. Та да резюмираме. Предишните финасови министри натрупваха резерв и изплащаха дълг, докато малоумния пицар трупа дълг и харчи резерв. Чат ли си клоуне?

  Ecrasez l’infâme
 25. 25 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Има трайни признаци, че България излиза от кризата"

  България си е България! По-скоро гражданите и изпитват криза и скоро няма да излязат!
  Колкото до управляващите, те никога не са влизали в криза, че да излизат!

 26. 26
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:34 на 11/08/2010 от неговия автор.

 27. 27 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#17] от "Graf":

  Това че вътрешното потребление е замръзнало е една от малкото положителни страни на кризата.

  И без това Ганьо потребяваше прекалено много на фона на това което изработва. Просто сега се върнахме към равновесната точка и Ганьо е там където му е мястото.

 28. 28 Профил на pavlikmorozov
  pavlikmorozov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#8] от "Nono":
  До коментар [#25] от "Musashi":

  България (разбирай върхушката) ще излезе от кризата през 2012-а, а отделния българин - през летище Враждебна.


 29. 29 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  До коментар [#17] от "Graf":

  Да те осветлявам .... теб? Защо да го правя?

 30. 30 Профил на Емо Ангелов
  Емо Ангелов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Може би от БСК имат предвид засилването на продажбите на дребно благодарение на гръцките и румънски набези по българските магазини Освен това очертаващият се слаб туристически сезон май няма да се състои благодарение на руснаците, бягащи от пожарите около Москва.
  А инфлацията, която ще ни докара слабата житна реколта, ще понапълни допълнително бюджета.
  Всичко това е отдавна предвидено от министър Дянков, но ние не му вярвахме.

 31. 31 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1511 Любопитно

  До коментар [#27] от "niakoi_si":

  Шибан Ганьо, нали герберче? Да стои у мизерията Ганьо, щото niakoi_si е преценил, че Ганьо потребява много и требе да гладува лечебно.
  Да ви и у социопатите нещастни.

  Ecrasez l’infâme
 32. 32 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#21] от "Боги":

  Момче младо! Ако си платен драскач ти е простено. Ако обаче си заблуден гербаджия - вземи мерки!

  pastor
 33. 33 Профил на pavlikmorozov
  pavlikmorozov
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#30] от "1_naum":

  с намесата си в аферата с мощите монката дянков доказа, че е открил Бога и прогнозите му вече са базират и на вяра, не само на анализи и факти (всъщност агенцията към минфин, която изготвяше анализите, ще бъде закрита, така че тенденцията ще се засили).

  и понеже Бог е всезнаещ и всемогъщ дянката все по-често ще нацелва верния отговор без да има идея как го е отгатнал

 34. 34 Профил на chervenoarmeec
  chervenoarmeec
  Рейтинг: 8 Неутрално

  - Излязохме от кризата - Симеон Дянков.
  - Вие излязохте, но ние кога ще излезем? - Народът.

  На крак, о парии презрени, на крак, о роби на труда! Подтиснати и унизени, ставайте срещу врага!
 35. 35 Профил на Емо Ангелов
  Емо Ангелов
  Рейтинг: 1441 Неутрално


  pavlikmorozov това с мощите съм го пропуснал
  Тенк ю!

 36. 36 Профил на k73
  k73
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Учейки някои хора Господ ,е показал и как да го разбират .Според него страната излиза от пасивност и недоверие между собствениците на фирми след около година.
  Това че финансовият министър е почувствал по отрано, отколкото анализирал говори за качествата му.

 37. 37 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Весело

  БСК: Има трайни признаци, че България излиза от кризата - Хайде бе, а на бас за един голям шоколад,че тепърва влизаме в кризата.

 38. 38 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Тези факти вероятно ще накарат местните предприятия да започнат подготовка за увеличение на производството" - ХАХАХАХА - една фирма се интересува от това, да има договори и клиентите да си плащат. На тази база тя решава дали да увеличи производството и с колко. А тези "факти", дето ги изнасяте, са от измислената ви "статистика". Аз специално ще усетя, че излизам от кризата, когато започнат да ми остават пари, след като си покрия заемите и сметките.


  До коментар [#33] от "pavlikmorozov":

  Не позна, не дянков е открил Бога, а Боги (коментаторът на 21) го е открил

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 39. 39 Профил на gencho
  gencho
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#10] от "Graf":

  Муахахахахах... евала комикс, този път наистина надмина себе си и др.Иванов с политикономическите си познания )))

  Я сега пусни тази графика за 3Г и дай пак коментар....

 40. 40 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 638 Неутрално
 41. 41 Профил на ni1111
  ni1111
  Рейтинг: Неутрално

  Графе, Графе, много си зле завалията.
  Миналата седмица като ДС ченгето Божидар Данев се изсра с това "че ръста в износа се дължи на повишение на цената на медта и на курса на долара" - тогава цвилеше от кеф и разправяше колко голем икономист е Данев.
  А като му показаха реалните данни - и вече нямаше какво да прави освен да ги признае - Вече не става за нищо.
  Евала на такива заблудени овце като теб които се лутат между осанна и разпни го.

 42. 42 Профил на Емо Ангелов
  Емо Ангелов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Има реален ръст на износа. Факт. Но докато този приятен икономически феномен дойде до джобовете ни, ще мине доста време - поне още 6 мес. при запазване на благоприятната тенденция. Същото се отнася и за бюджета, макар че паричките влизат в неговите джобове малко по-бързо като преки данъци, но и по-бавно като ДДС.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#24] от "Graf":

  Графчо,обичаш кризата повече и от мама,а?
  Малко ти остана още и да плюеш и по Дянков,нищо че твойте лумпени са ти обещали "бойкова зима"
  Това че никой тук не може да ти накриви шапката виртуално не пречи да имаш и малко самоуважение,освен уважение
  Като се усети излизането от кризата и по джоба на народа,ти ще продлжаваш да лаеш под друг ник за забавление на форума и ще кажеш,че е чист късмет заради едикакво си,така е знам го
  И аз се интересувам,гледам,чувам външни и вътрешни наблюдатели и такива прогнози като твоите клонят вече към нула.Знам,че е тежко,но хич не ме вълнуват проблемите на една изчезваща и антибългарска кликаА и те не са свършили,тепърва почват

 46. 46 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 439 Неутрално

  25-ти,мусашито,както често се случва-точно ,просто и ясно го е казал...мдааа
  а инак разправяйте за изфабрикуваните ви измишльотини(които ЗЕРО касят българина) на
  на кои ги разправяте тия лафчета-на милионите "обикновени" българи-1-2 млн. избягали,2,5 млн.пенсионера-паралии,хахх,други милиони-паралии с по 200-300 евро заплатка,1-1,5 млн.безработни суперпаралии вкл. циганор и под....или на разни доволници-мутробизнесмени или др.пишман спецове бюроджии,а?! Много елитарни,хайлайфни са ви "висшите" новинки,еййй! сред малко народец фащат дикиш,що така?!Ъ??
  Сорри,фабрикувайте си "висши" новини-за вас,"висшисти" избрани!Сами си ги правите и поръчка давате-сами си ги четете!
  ей тия горните милиони ги греят тъпотиите ви и лозунгите ви,нали?!увеличен износ..брях,сериозно..ще има за нов джип и за нов имотец,а?! нъл тъй,псевдокапиталисти комунясали?
  КОМ. ви пропаганда не слушам,комуняги лошо пребоядисани!
  хахаха..

 47. 47 Профил на mrivanoff
  mrivanoff
  Рейтинг: 466 Весело

  Аз пак си мисля, че много надценявате ролята на правителствата в икономиката на България. Кризата беше внесена отвън и сега идва ред на излизането от кризата.
  Нито имаше ресурс да стимулира търсенето, нито имаше смисъл да го прави поради фискални съображения.

  Правителството само трябва да гледа да не клати лодката и да не изнервя Графа, че човек не може да вземе думата от него като се афектира

 48. 48 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 825 Весело

  Ако Европа не се гмурне в нова рецесия перспективите за България са добри и правителството ще има шанс да изпълни мисията си и преобрази страната. На някои може и да не им харесва, но на тези, които не са мързеливи и некадърни може и да им се даде шанс... Останалите естествено им остава да се пенят по форумите и да чакат Станишев да се върни за да "ги нахрани"! Лично аз се забавлявам искрено като гледам плюнките, които летят към Дянков от подобни индивиди, само че човека е дошъл да се докаже и най-важното да спре кранчето на подобни хора, от което те много, много страдат!

 49. 49 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#47] от "mrivanoff":

  А недей така, няколко милиарда похарчени предизборно, обещания за увеличение на пенсии, все по раздут бюджетен сектор (колкото повече безработица толкова по-раздут), огромни кражби в енергетиката - можеше доста едно друго правителство да допринесе ако беше преизбрано за Неизлизането ни от кризата!

 50. 50 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 696 Разстроено

  До коментар [#32] от "pastor":

  мъдър дядо, кажи нещо по същество ако обичаш?

  До коментар [#24] от "Graf":

  ех ще стане дълго ако тръгна да ти отговарям аргументирано на абсурдните изтъркани позитано-антон-кутевски фишеци.

  с две думи: просто си погледни държавата, пътищата, администрацията, инвестициите, образованието, енергетиката, здравеопазването - абсолютно всичко във вида, в който го оставиха комунистическите ти патрони .... и замълчи. но всъщност как ще замълчиш, вие червените фанатици стреляте с картечниците до последната гилза и капка кръв...

 51. 51 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#50] от "Боги":
  Не се разстройвай! Пред тебе има много време. Важното е да го изживееш най пълноценно (не само за себе си като циганите) за обществото. Похвално е, че искаш да черпиш мъдрост. Ето ти една мъдрост - "Умните се учат от своите грешки, а мъдрите от грешките на другите" и подобна мъдрост - "Глупав е не този, който греши, а този който си повтаря грешката"
  Конкретно за коментара по поста ти:
  Дянков не ни изкара, а ни вкара в много голям бързей на кризата със своите халюцинации за чакалнята. Дори ББ който не е специалист имаше изказвания със съмнения за спешното постигане на тази цел. Посочи ми една държава където след сключен договор и свършена работа можеш да изнудваш при плащането. Прдварително да те светна - не съм симпатизант и не съм гласувал за БСП, но действията на Дянков са абсурдни за всяка нормална логика. Резултатът от ония 2.2 млд.лв (за които се оказва, че има основателни съмнения) е 175 млн. през банката - т.е. ефект 17.5 млн за държавата и отрицателно отношение на бизнеса вече дори до европейските програми - текуща статия в дневник. Същата грешка се повтаря в момента с болниците - ако не подпишете за по-малко, няма да ви платим изработеното досега. (Изобщо не се опитвай да ми обясняваш, че това не е Дянков, а НЗОК) Горе имаше линк за метаморфозите в бръщолевенията за една година. И ако смяташ това за сериозно, наистина трябва да се замислиш.
  Относно кредитите вече те светнаха, че всички пари, които постъпват непряко от фирми и граждани са кредити независимо към кого.
  Ако резерва който имаше Дянков бе правилно използуван, а не просто похарчен (защото по ония 2.2 млд все още няма крупни разплащания) и бе налят в икономиката, голяма част щеше да се върне под формата на преки и косвени данъци, а ние отдавна щяхме да сме излезли от кризата.
  Уважавам всяко чуждо мнение, ако е логически обосновано защото въпреки, че не съм прекомерно стар, съм се наслушал на достатъчно лозунги.
  Бъди мъдър и гледай да не извършиш грешките на другите.
  Ще завърша с още една народна мъдрост - Не питай учило, питай патило.


 52. 52 Профил на Вальо
  Вальо
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Уважавах много Божидар Данев, но явно и той е станал рекламно лице на правителството.
  От какво дръпна икономиката ни? От продажба на чушкопеци? Високите технологии ли грабнахме? Или изнасяме нефта, газ, злато и диаманти?
  Ако икономиката беше само финанси, в икономическите институти щяха да учат само тази специалност. Икономиката е да купиш(внесеш, добиеш) суровина, да вложиш труд и енергия и да произведеш продукт, който да продаваш. Нека да обърнем внимание на енергията. Факт е, че сме най-енергоемката икономика, т.е за единица продукция харчим най-много енергия в ЕС. И въпреки това потреблението на енергия спада. Защо никой не проследи как се понижава търсенето на енергоизточници? Ток, газ, горива – всичко драстично спада като потребление. Как прозивеждаме тогава? С листче и химикал?
  Претъпкани складове, фиктивен износ, прехвърляне на задължения, ДДС закачки – всички далавери може да ползвате, за да докажете, че нещо се продава, расте износа и т.н. Живата икономика обаче има нужда от енергия. А щом потреблението й спада, значи растат на малките момченца п....летата., но не и икономиката.

 53. 53 Профил на pavlikmorozov
  pavlikmorozov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#52] от "Вальо":

  стига си мислил - вЕрвай!

  монката ша упраи икономиката, цецо ще излови бандитите, бойко ще ни поведе към светло бъдеще.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK