БНТ ще има нов програмен директор следващата седмица

На снимката отляво надясно - генералният директор Вяра Анкова Бойко Станкушев, Атанас Кацарчев, Огнян Златев и Анастас Гьоков

© Красимир Юскеселиев

На снимката отляво надясно - генералният директор Вяра Анкова Бойко Станкушев, Атанас Кацарчев, Огнян Златев и Анастас ГьоковБългарската национална телевизия (БНТ) ще има нов програмен директор от следващата седмица. Тогава новоизбраният управителен съвет ще "интервюира" кандидата, който генералният директор Вяра Анкова ще предложи. Това обясни Анкова при представянето на гласуваните вчера от Съвета за електронни медии (СЕМ) членове на съвета. В него влезе бившият зам. финансов министър в кабинета "Сакскобурготски" Атанас Кацарчев, който ще отговаря за финансите и преструктурирането на телевизията. Журналистът Бойко Станкушев ще отговаря за програмното развитие, Огнян Златев, директор на Центъра за развитие на медиите, ще се занимава с европейските програми и преквалификация на работещите в БНТ, а Анастас Гьоков ще има ресор цифровизация.


Изборът на нов програмен директор ще е с открита процедура, като на събеседването ще могат да присъстват журналисти. Кандидатите, които по принцип се предлагат от генералния директор, ще трябва да представят и защитят концепциите си пред управителния съвет, обясни Анкова.


"Освен това скоро ще бъде разширен съставът на Обществения съвет, от който ще бъдат определени няколко души, които ще проучват критиките и препоръките на зрителите. Те ще участват и в заседанията на управителния съвет и така общественият контрол върху БНТ ще е ефективен", заяви генералният директор.
Ще има и креативен борд на служителите, който ще трябва да дава идеи и предложения за програмите и по всички останали въпроси, обясни още Анкова. Тази идея беше включена в концепцията й, която тя представи пред СЕМ при избирането й. Той ще бъде сформиран най-вероятно след като бъде уточнен и общественият съвет.


"Оптимизация в БНТ ще има със сигурност, но преди това трябва да се направи анализ, за да се види натовареността на хората в телевизията и могат ли те да имат натовареността, която се изисква по договорите, изпълняват ли се длъжностните характеристики или те са остарели", каза още Анкова. До 30 септември трябва да е готов анализът на финансовото състояние, който ще бъде изготвен от Атанас Кацарчев. Той ще служи за основа при подготвянето на реформите.


Анкова каза, че ще се преразгледат и бюджетите на всички предавания с цел подобряване на ефективността. Според нея БНТ трябва да гарантира на първо място качеството "и е по- добре да има малко продукция, но качествена".


"В лично качество искам да има повече външни продукции, но субисидята не позволява", каза още Анкова. Според нея частните телевизии имат право да казват, че когато обществената телевизия получава държавна субсидия, трябва да има ограничение и в рекламното време. "Но трябва да има минимум средства за БНТ. С 20 млн. лв. на бюджет по-малко имаме същите задължения, със същото рекламно ограничение. Когато се ограничава рекламата, винаги трябва да се измисли компесаторна мярка", каза още Анкова.


"В момента единственото, което БНТ може да предложи, е махането ограничението за рекламата в БНТ и въвеждането по някакъв начин на продуктовата реклама, за да не е зависима БНТ само от държавния бюджет', заяви още генералният директор.

Коментари (17)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Горбачов
  Горбачов
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Тези хора на снимката изглеждат кадърни и имат авторитет. Анкова тръгва добре. Успех!

  Горбачов
 2. 2 Профил на $
  $
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Успех на екипа на БНТ. Хи4 няма да е леко и лесно, но трябва да се

  освободим от социализма в БНТ и в БНР, за да сме европейци.

  Ина4е - онази приказка- преоблякал се Илия и пак в тия...

 3. 3 Профил на minuva4
  minuva4
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Време е за промяна,вярвам ти Вяра!На добър час на екипа!Успех!

 4. 4 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 688 Неутрално

  нАЙ МАЛКО 50 % СЪКРАЩЕНИЯ.Премахване на договори за пошли предавания прим като това на Токмакчиев ,Марта Вачкова и Цонев все омръзнали лица .Път на кадърните ,нови предавания и продукций .По близко до болките на хората,правдива информация лишена от пристрастност,премахване слугинажа на власта.Дано но едва ли ,много се съмнявам,телемафията да го допусне.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 5. 5 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 416 Неутрално

  хахаах..имало вЕрващи!! хахах..занйно е в БГ..има ги!
  такива неуспели некадърници или неосъзнали се,които не могли да имигрират навън! фанали някое щатче и "подкрепят" други другари по тяхна линия-като тия на снимката! хахаах...ваши хора сте си...нашенци сте си! смехотворни клоуни и клоунади..лапачка яка на държавната хранилка..нали има балами да я пълнят!!
  Успехи си желят едни други по комунистически и ЛИЧНИ успехи жънат те-пак по комунистически!!

 6. 6 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 751 Любопитно

  Аууу, ще се просълзя от умиление и светлината от бъдещето. Чудя се какво може да се очаква креатури на Гоце и приятелят му по агентура Кр. Гергов - същото каквото и досега - измъчен опит за телевизия, червен отенък и далавери както и досега. Да ни е честита.

  Колкото повече, толкова повече!
 7. 7 Профил на granik
  granik
  Рейтинг: 165 Неутрално

  Започнете с махане на лайното Цонев. Сигурен съм ,че и най-последната кабеларка няма да иска да му излъчва "шоуто".

 8. 8 Профил на Jim Stark
  Jim Stark
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Вяра ми харесва и е кадърен човек, но се опасявам, че и тази работа ще стане както всичко останало в БГ - в началото всичко е розово и се обещават всякакви промени и нововъведения, който да ни изстрелят до върха, но в крайна сметка всичко свършва в отходната яма....

  БИВШ ТАРИКАТ... ВЯРНО, ЧЕ ТУЙ НЕ Е ДЪРЖАВА, НО ДОКАТО ИМА БАЛАМИ, ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ...
 9. 9 Профил на fisting
  fisting
  Рейтинг: 217 Неутрално

  БНТ да се проде незабавно. Държавата няма работа в телевизийте, БНТ НИКОГА НЯМА ДА Е НЕЗАВИСИМА И ДОБРЕ работеща докато е държавна и докато пратвителтвото определя колко пари да и даде дали 60 или 65 милиона. правителството има по важни задачи от това да заседава заради БНТ и да мисли колко пари да даде на телевизията.

 10. 10 Профил на JPG
  JPG
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#1] от "Горбачов":

  "Тези хора на снимката изглеждат кадърни..."

  Горби- как по "изгледа" на някой на някаква снимка разбра каква е кадърността им?

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 11. 11 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 416 Неутрално

  8-ми,страшно откритие направи,хахааахаха!!
  Кадърна,хахха,ама НАШ чиляк е-значи от най-кадърните...хахахахах
  програмки ,програми и схеми..ала бала...боядисване и вапцане...вервайте!! абе ,балами,избират чиляк дето досега се подписвал сума ти пъти и не мож каза къде за какво се подписвал...
  Оня клоуна бая се беше препотил и пиеше вода като жабясал всяка минутка...хахаха....стискаше го чепика ,леко напълни потурките ама ...ама мина...успех всенароден! и щрак на портрет-доволни и честити!Ще поемат ТВ геврека!
  и за да се избистрят нещата...какво става..уволнение..скатавка у дупката ..? неее! избор и...начело! мдааааа
  лапачка от наши за наши хорица..ще си продължи...потни вода не пили...важното е да си край паричния поток и да гребеш...реклами,проектчета ..на гол гъз Ганьовски! Телевизионери велики честни ! хохохо
  Който взел-взел но...ще продължи да взема! след малки рокади насам-натам за прах у очи! Крепост е там,като разни други крепости в БГ- не мож с топ ги би! Феодална България!
  абре,що не пишувате и ред че има заведено дело срещу другарката нов ТВ началник..Ъ? Проблем?
  Пазите си един друг именцата велики и се лустросвате едни други ли..или..Ъ?
  баламите да плащат-това е важното!! ще потрошите парата,няма се давате я??

 12. 12 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 416 Неутрално

  пфууу,цъкнах погрешка минус на онова там на 8-ми за кадърността! да се чете "МИНУС" !!
  Цопнали му някой на снимка,на картинка,само наши орица си тропосваме масмедийно и...бил кадърен!! Други му не показват,другите ги няма,другите не съществуват...той,баламурника,реагира като кучето на Иван П.Павлов!!
  хахха...ама тия на снимките по масмедиите...що драпане и пререждане е било по "техни" си канали и коридори и номенклатурни кабинети,а??по партийно-роднинска-профи линия! за това си мълчиш...мълчите,нали??
  Зарад туй пререждане и изтикване назад на свестните ,кадърни,но не техни и не нахални и нагли се стигна БГ да е това което е! 2 млн. насила са изтикани у чужбината ,извън БГ...ко се правиш на улав?! От добро,от управия,от великата кадърност на кадърниците ви лидерстващи в БГ мигар,а,баламо??
  Ганьо е жив !!ТРАГЕДИЯ!!

 13. 13 Профил на pipeto
  pipeto
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Верче, ако назначиш Севда Шишманова за програмен директор , това ще ти е най голямата грешка и много твой колеги тайно и явно ще те намразят.
  Освен това - послушайме и разкарай отвсякъди лицето Цонев. Не го мисли , той толкова пари е отмъкнал , има и за внуците му.

 14. 14 Профил на Петър Иванов Иванов
  Петър Иванов Иванов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо?

  Дянков уволнява Атанасов от "Информационно обслужване"
  http://www.etrud.tk/

 15. 15 Профил на lunarbase
  lunarbase
  Рейтинг: 426 Неутрално
 16. 16 Профил на miller
  miller
  Рейтинг: Неутрално

  Все едно, от това телевизия не става. Гледането на БНТ е вредно за вашето здраве.

 17. 17 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 479 Неутрално

  такаааааа.другарките пръмова и кунева са съпруги на двама братя.когато кунева стана еврокомисар пръмова каза-ха значи сега аз трябва да стана папа.та в този порядък-лафчис-президент на българия--поне.

  за чиста и свята република-но не с този народ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK