Прокурор обяви, че мимики и жестове скланят към педофилия и зоофилия

Прояви като традиционния гей парад в София са невъзможни в Пазарджик според текст от наредбата за обществения ред в общината, който забранява "публичното демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация на обществени места"

© Георги Кожухаров

Прояви като традиционния гей парад в София са невъзможни в Пазарджик според текст от наредбата за обществения ред в общината, който забранява "публичното демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация на обществени места"С уникално постановление по жалба на хомосексуални излезе прокурорът от Пазарджик Стефан Янев - обвинителят разсъждава за сексуалната ориентация и заключава, че наблюдаването на прояви на сексуалност, към която според него спадат и състояния като зоофилия, некрофилия и геронтофилия, води до отклонение от собствената ориентация.


Обвинителят е бил сезиран от двама гей активисти - Добромир Добрев и Радослав Стоянов, заради Наредбата за обществения ред и сигурност в община Пазарджик, която през есента забрани "публичното демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация на обществени места".


Текстът беше обявен за дискриминационен от омбудсмана и от Комисията за защита от дискриминация, която нареди на общината да го отмени. Това още не се е случило, тъй като тече дело във Върховния административен съд.
Прокурор Янев е посветил становището си на разсъждения как сексуална ориентация, различна от хетеросексуалната, е "противоестествена". Твърди, че хората сами избират сексуалната си ориентация и тя може да бъде променяна чрез "агитация".


Освен това обявява класифицираните от науката като сексуални разтройства - геронтофилия, педофилия, содомия, некрофилия, фетишизъм и ексхибиционизъм, за вид сексуална ориентация. Обвинителят дава подробни примери, с които да обоснове съществуването на забраната за публично изразяване на сексуалната ориентация в Пазарджик (виж карето).


Прокурорът определя, че наредбата не е дискриминационна. "Личното невежество на г-н Янев е негов личен проблем, който обаче се превръща в проблем на още 120 000 души, живеещи в община Пазарджик, когато той се опира на него, за да кове обществени правила и да прилага законодателство, което очевидно дори не е чел", заяви Марко Марков от Младежка организация "ЛГБТ действие". ДневникИз постановлението:


"Като изходим от начините на изразяване чрез думи, жестове, мимики и възклицания и начините на демонстриране чрез показване, чрез обясняване по нагледен начин, чрез представяне на картини, образи и филми, чрез поведение, чрез агитиране, предлагане и склоняване, ще разберем, че сексуалната ориентация на показващите се индивиди пред разнородна публика или влиза в конфликт с морала на наблюдаващите ги лица, или отклонява тези лица от собствената им ориентация като ги развращава. Това обаче е пагубно за самото oбщество....Още по-пагубно е, когато това става на публични места. Но нека разгледаме няколко варианта на подобни изяви. Разголени травестити показват атрибутите си пред ученици и деца, минавайки пред училищата и детските градини в общината. Ексхибиционисти, онанисти и мастурбиращи със свалени панталони и поли, пипайки се по интимните части, ги показват пред гражданите в центъра на общината. Хетеросексуални проститутки и нимфоманки изразяват своята ориентация чрез агитация и набиране на клиенти пред сградата на общината. Сдружение от педофили припипва децата, които си играят в градската градина близо до общината или правят голо парти заедно с децата в градския плаж на общината. Хетеросексуални двойки демонстрират сексуалната си ориентация на рекламни легла пред мебелния магазин в центъра на общината... Група геронтофили или група некрофили демонстрират подвизите си и агитират местното население, като правят презентация на сексуалната си ориентация със снимки, образи и филми на мултимедиен екран пред театъра на общината. Група содомисти изразяват и демонстрират сексуалната си ориентация с екзотични животни пред група посетители в зоологическата градина на общината и т.н... В европейското и националното законодателство липсва признато право на разврат."


Авторите на жалбата:


"Българското право все още тъне в мрака на нормативно-хетеросексуалната парадигма. Постановлението на пазарджишката окръжна прокуратура е пример за едно дълбоко неразбиране на разглеждания проблем", заяви жалбоподателят Радослав Стоянов, студент в Нов български университет. Той и Добромир Добрев атакуват текста в наредбата, който забранява "публичното демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация на обществени места". Добрев пък съобщи, че апелативният прокурор Симона Генова отказва да коментира разсъжденията на пазарджишкия си колега, тъй като според нея "това не се налага". Той ще обжалва пред Върховната касационна прокуратура. "Фрапиращото невежество и хетеросексизъм в редиците на местното самоуправление и изпълнителната власт в Пазарджик излизат от всякакъв контрол", коментира и Марко Марков от Младежка организация "ЛГБТ действие".

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 815 Неутрално

  'Добри думи от един адвокат за едно прокурорско постановление'

  http://www.capital.bg/blogove/pravo/2010/08/12/946021_dobri_dumi_ot_edin_advokat_za_edno_prokurorsko/

 2. 2 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Стефан Янев да не иранец?

 3. 3 Профил на epikureec
  epikureec
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Браво на Стефан Янев, един достоен човек! Малко хора се осмеляват да се опълчат на педерасто-педофилската секта!

 4. 4 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 459 Неутрално

  тия кукуряци на снимката ..хмм..няма ли лопата,мотика..че да се развъртят?! Пусти мързел и БГ ДУМО-,ДЕМОкрация!! толкоз ли цъфна и върза БГ,Швейцария ли настигнахте че ми се лигавите и гологъзите ,а?
  ама с добро не мож ги накара-не,та не...инак на кукуряци големи са правят и лигавят и даже симулират! Мързел и липса на труд!!
  Липса на труд и резултат ясен-превърнали се на маймуни...и на такива приличат !
  Няма кой да ви ориентира към длъгия ред с бодра стъпка-да възсатновите БГ стопанството!!Гордостта българска!
  Не взели хубавото на Запада,напредъка,културата,а точно най-долното и лошото и ми се пъчат с кретенщините си че и претенции имат!
  На какво прилича това,бре,БГ мързеливи боклуци?! Пример:северна ЕС страна като Холандия да внася домати в БГ ,южната страна с чернозема!И се внася защото БГ няма собствени домати!! Що е това,бре??
  На длъгия ред,,,оправете родното зеленчукопроизводство,овоарство...залейте Европата със старата слава на БГ и тогаз се циганете и халосвайте,мързеливи боклуци!

 5. 5 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 595 Разстроено

  Чудя се кой унивррситет е дал диплома на този прокурор. Поне да беше прочел някаква литература по въпроса преди да пише такива глупости.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  От цялата работа разбрах, че когато Стефан Янев види да се целуват двама мъже, и на него му се приисква да го нацелува мъж. Ми, да ходи да прави любов. Лошо няма.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 8. 8 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 581 Неутрално


  Постановление на Окръжна прокуратура - гр. Пазарджик от 17.05.2010 г. Стефан Янев - прокурор при Окръжна прокуратура гр. Пазарджик, като се запознах с материалите по преписка Вх. № 927/2010г. на Окръжна прокуратура гр. Пазарджик, Установих: Преписката е образувана по повод сигнал от Добромир Добрев от гр. София до Главния прокурор на РБ, ВАП на РБ и др. адресати срещу чл.14 от наредбата за обществения ред в Община Пазарджик.

  От направената проверка се установи, че Наредбата за обществения ред в Община Пазарджик е приета с решение № 61/27.04.2006г., изменена и допълнена с решение № 211/12.11.2009г. на Общински съвет гр. Пазарджик. Обществените отношения, които са предмет на уреждане на наредбата са посочени в чл.1 ал.1 от нея. Това са общественият ред и спокойствието на гражданите, спазването на морално-етичните норми на поведение, организацията и редът при извършване на търговска дейност, транспортното обслужване, поддържането на чистотата; естетиката, хигиената и зелените площи на територията на Община Пазарджик, с оглед осигуряване здравето, спокойствието и отдиха на гражданите, както и защита на техните права. Като подзаконов нормативен акт тя е от местно значение. Съгласно чл.1 ал.3 от нея разпоредбите й са задължителни за всички физически и юридически лица, които постоянно или временно пребивават или упражняват търговска дейност на територията на общината.

  Всяка общност си има свои нравствени правила и норми на поведение. Като общност населението на община Пазарджик има представители в Общински съвет гр. Пазарджик, които са длъжни да следят спазването на тези правила и да ги защитават. За тази цел представителите на населението на общината на основание чл.21 ал.1 т.23 във връзка с ал.2 от ЗМСМА са решили да приемат, изменят и допълнят Наредбата за обществения ред в община Пазарджик, като в нея са включили специфични правила, характерни за поведението, защитата и морала на местното население.

  В тази посока е раздел II от Наредбата. В него са включени правила, които осигуряват обществения ред, спокойствието на гражданите и морално етичните норми на поведение. В този раздел е включен нов чл.14, който гласи "Забранява се публично демонстриране и изразяване на сексуална и други ориентация на обществени места. Нормата е забранителна, но в същността си охранява морала на населението в общината. За да разберем това, трябва да преминем към изясняване на понятията.

  Според обекта на насоченост има различни видове сексуална ориентация. Ориентация на едни индивиди на човешкия род към други индивиди от същия род. Тя включва хомосексуалната, бисексуалната, хетеросексуалната, сексуалната ориентация към стари хора – геронтофилия, ориентацията към деца – педофилия и т.н. Друга ориентация със сексуална насоченост включва ориентация на индивиди от човешкия род към птици и животни – содомия, към мъртви трупове и тела – некрофилия, към дрехи, предмети и приспособления – фетишизъм. Трета сексуалнна ориентация включва насоченост на индивиди от човешкия род към самите себе си – онанисти, маструбисти и ексхибиционисти и т.н.

  Ако изходим от естествения закон в природата за възпроизводството на човешкия род по създаване на деца, ще видим, че той е свързан с половото съединяване на индивиди от мъжки и женски род, от което следва, че сексуалната ориентация между мъж и жена с цел създаване на деца е естествена, тъй като отговаря на естествения закон за възпроизводство на рода. Всеки индивид обаче си има право на избор, личен живот и мнение, дали ще си избере естествена или противоестествена сексуална ориентация. Тъй като сексуалната ориентация на индивида е нещо интимно, обикновено тя се споделя с други индивиди или съмишленици интимно. Публичната й изява и демонстрация води до безсрамие, груба откровеност и пренебрежително отношение към обществения морал.

  Като изходим от начините на изразяване чрез думи, жестове, мимики и възклицания и начините на демонстриране чрез показване, чрез обясняване по нагледен начин, чрез представяне на картини, образи и филми, чрез поведение, чрез агитиране, предлагане и склоняване, ще разберем, че сексуалната ориентация на показващите се индивиди пред разнородна публика или влиза в конфликт с морала на наблюдаващите ги лица, или отклонява тези лица от собствената им ориентация като ги развращава. Това обаче е пагубно за самото oбщество. Няма значение с каква ориентация е то или с каква ориентация е авторът на изявата. Още по-пагубно е въздействието, когато това става на публични места. Но нека разгледаме няколко варианта на подобни изяви.

  Разголени травестити показват атрибутите си пред ученици и деца, минавайки пред училищата и детските градини в общината. Ексибиционисти, онанисти и мастурбиращи със свалени панталони и поли, пипайки се по интимните части, ги показват пред гражданите в центъра на общината. Хетеросексуални проститутки и нимфоманки изразяват своята ориентация чрез агитация и набиране на клиенти пред сградата на общината,

  Сдружение от педофили припипва децата, които си играят в градската градина близо до общината или правят голо парти заедно с децата в градския плаж на общината.

  Хетеросексуални двойки демонстрират сексуалната си ориентация на рекламни легла пред мебелния магазин в центъра на общината. Хетеросексуални сводници набират лица за сексуални услуги в страната и чужбина по улиците на общината.

  Бисексуални тройки, хомосексуалисти и лесбийки демонстрират сексуалната си ориентация чрез показни действия на тревата пред разхождащите се граждани в градската градина на общината.

  Група герантофили или група некрофили демонстрират подвизите си и агитират местното население, като правят презентация на сексуалната си ориентация със снимки, образи и филми на мултимедиен екран пред театъра на общината.

  Група содомисти изразяват и демонстрират сексуалната си ориентация с екзотични животни пред група посетители в зоологическата градина на общината и т.н.

  Виждаме, че само по себе си публичното демонстиране и изразяване на интимната сексуална ориентация на индивида на обществени места се проявавя като форма на разврат. В европейското и националното законодателство липсва признато право на разврат. Развратни действия и поведения се санкционират и от наказателното законодателство.

  Правото на мнение, на личен живот, на споделяне на своята идентичност на сексуална ориентация с други индивиди, правото на свободни събрания и сдружения на съмишленици са съвсем друго нещо. Тези права изобщо не влизат в противоречие с текста на чл. 14 от Наредбата, който всъщност представлява забрана за разврат на обществени места. Нормата важи за всички лица, намиращи се на територията на общината, а не за определени кръгове от обществото.

  С чл. 14 от Наредбата не се нарушава и правото на протест на индивида чрез митинги, манифестации или демонстраии, тъй като целта на сексуалните прояви пред публика са показен разврат.

  Обществената ценност, която се защитава от забраната за показен разврат в чл.14 от Наредбата, е запазване на морално-етичните норми на поведение на гражданиете от общината. В случая не са налице предпоставки за намеса на прокуратурата срещу чл.14 от Наредбата по реда на АПК.

  С оглед изложеното и на основание чл.16, ал.1, т.1 от АПК,

  П о с т а н о в и х:

  Очаквам намеса от страна на ОП Пазарджик по реда на АПК срещу чл.14 от Наредбата за обществения ред в Обшина Пазарджик и прекратявам преписката.

  Да се уведоми Добромир Добрев от гр. София.

  Копие от постановлението да се изпрати на ВАП на РБ за сведение.

  17.05.2010 год, ПРОКУРОР

  гр. Пазарджик /СТ. ЯНЕВ/

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 9. 9 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 581 Неутрално

  ""Личното невежество на г-н Янев е негов личен проблем, който обаче се превръща в проблем на още 120 000 души, живеещи в община Пазарджик, когато той се опира на него, за да кове обществени правила и да прилага законодателство, което очевидно дори не е чел", заяви Марко Марков от Младежка организация "ЛГБТ действие". Дневник

  Ами защо "Дневник" не инициира един референдум сред тия 120 000 души жители на Пазарджик искат ли те да бъдат свидетели на демонстрациите на педерасите и лесбийките от града им???

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 10. 10 Профил на Tuco
  Tuco
  Рейтинг: 466 Гневно

  Педерастията е същото като Педофилията. Тоест, за затвора са тези УМОПОБЪРКАНИ...
  Аман от ПЕДИПРАВА.
  Чичкото с мустаците да се връща и да ги направи на каквото заслужават.
  Детето ми не е длъжно да ги гледа тези изчадия на Ада и да ме пита какви са тези животни.

  Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez A.K.A: The Rat
 11. 11 Профил на Tuco
  Tuco
  Рейтинг: 466 Гневно

  А вие Педалче такива, само ако ви набарм, жална ви майка. Правата си ги четете сега , защото после аз на вас.
  И стига с тези милосърдия и европрава на педалите.
  На всички ни писна. Франция ни върна Циганите, дето са уж ЕВРОГРАЖДАНИ. Ама утре ще ни върнат и Европедалите...

  Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez A.K.A: The Rat
 12. 12 Профил на don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#10] от "Tuco":

  То това и казва Укипидиа, ама няма кой да чете, затова на запад откъдето се учим не им викат педерасти, веселяци т.е. гей, за да прикрият истинката същност на психо-хормоналното разтройство наречено ппедерастия.
  Ето и цитата:

  Pederasty or paederasty (US: /ˈpɛdəræsti/, UK: /ˈpiːdəræsti/) is a (usually erotic) relationship between an older man and an adolescent boy outside his immediate family. The word pederasty derives from Greek (paiderastia) "love of children" or "love of boys",[1] a compound derived from παῖς (pais) "child, boy" and ἐραστής (erastēs) "lover".

  Та педофилията и педерастията вървят ръка за ръка защото е нормално ако имаш такива наклонности да ти се прииска младо и дупе без косми, а не някой 40 годишен орангутан, ама ходи та обяснявай. Като има демокрация би трябвало тези паради наистина да се подложат на референдум, а не да ни се налагат. Ама демокрация няма има диктат на едно педерастко-откачено малцинство, чиито най-ярки представители виждаме във властта. Дори за мъжкаря Бойко още преди 10 години като беше никой се носеха слухове, факт е че тоя човек с жена никой го не вижда, все пръчове се влачи. За явни педали като Яне и Болен няма нужда да се убеждаваме даже.

  http://www.facebook.com/group.php?gid=2211217648
 13. 13 Профил на Tuco
  Tuco
  Рейтинг: 466 Гневно

  Не вярвах, че тук е пълно с Педали и Профани. Хора без деца и Евроидиоти. Ако са фенове на партията ми, вече се замислям дали да гласувам за нея...
  Ако не са, да ги нема.
  Все пак имаме Деца и такива Педи меди е гнусно да се изтъпанчват навсекъде..
  Няма морал, няма култура.

  Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez A.K.A: The Rat
 14. 14 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  То висшето образование (в случая право) далеч не гарантира образованост или интелигентност в наши дни - просто китаб за извършване на дейност. Ама и по тази си дейност е неграмотен прокурорът - текстът е правно нападим по няколко точки...
  Иначе, Невски, седни и прочети нещо за сексуалността - хомосексуалността не предполага педофилия. Хомосексуалните педофили са малцинство сред хомосексуалните, така както са и сред хетеросексуалните хора.
  И във момента СЗО поне от 20 години не води сексуалната ориентация като диагноза, а като вариация на нормата. Има друга диагноза - "проблем със сексуалната ориентация", но тя означава, че човек не е приел сам за себе си своята ориентация. За сметка на това педофилията, геронтофилията, некрофилията и прочие са си диагнози. Потърси международната класификация на заболяванията - 10-та ревизия. Диагнозите под буква F са психиатричните заболявания.

  E PLVRIBVS VNVM
 15. 15 Профил на Tuco
  Tuco
  Рейтинг: 466 Гневно

  Болни мозъци,2 от там де се.... се еб...
  Господ ще ви накаже.
  Пък после не било диагноза.
  Хахо. И пак ви повтарям. Някой ако посегне на детето ми, жална му майка. НА пилона пред НДКа. Ще виси.
  Пък после нека се жалва в Хага или където ще.

  Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez A.K.A: The Rat
 16. 16 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#14] от "PavelCZ":
  От 1975 насам в САЩ и Великобритания хомосексуалността официално не се счита за психическо заболяване, а за вариация на нормалната сексуалност, а още от първото десетилетие на 20 век, психиатри заявяват, че хомосексуалността не е болест.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 17. 17 Профил на Tuco
  Tuco
  Рейтинг: 466 Гневно

  До коментар [#16] от "7777":

  Щото са психясали тези психиатри. А на теб да ти го...

  Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez A.K.A: The Rat
 18. 18 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#15] от "Tuco":

  За сведение, аз съм хетеросексуална и омъжена. Никога гледката на две жени, които се прегръщат или целуват не ме е карала да почуствам влечение към жени. Никой от аргументите на Янев или от твоите не е научно защитен.
  Защо не си признаеш, че всъщност изпитваш въйпиюща нужда да има хомосексуални и хомосексуален активизъм? Без тяхното присъствие, не би имал повод за "справедливия си гняв," а без него би трябвало да си признаеш, че изпитваш чуство за незначителност на съществуванието си.
  Що не се пенявиш за реални проблеми: корупция, бедност и т.н.?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 19. 19 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#17] от "Tuco":
  А, сори, ама не обичам да спя с прости хора. Гнус ме е. Иначе мечтай си. Вреда няма.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 20. 20 Профил на don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#14] от "PavelCZ"

  Какво да чета аз с откачени педали се сблъсквам всеки ден тук в NYC. Психари са, това че имат силно лоби и са си написали че са много убави и са сексуално малцинство и незам какви глупости не променя факта, че това са болни хора....

  един хубав виц:

  "Гърците били измислили секса, а римляните секса с жена"

  http://www.facebook.com/group.php?gid=2211217648
 21. 21 Профил на don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#16] от "7777":

  Е то от Фройд като започнем и натам в началото на 20 век 90% от психолозите са си със скрити или открити педерасти, прочетете малко повече за тях. И какво да твърдят, че хомосксуализмът е болест ли?
  Естествено гласът на тези които лекуват хомосексуалисти, които съзнават че са болни и искат да имат нормални отношения и семейства не се чува и дори умишлено се заглушава, а такива в САЩ колкото искаш.

  http://www.facebook.com/group.php?gid=2211217648
 22. 22 Профил на don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#16] от "7777":

  Ау госпожа, ама щом в САЩ и Великобритания е така, значи няма начин да не е истинно и вярно.
  Ами да не е само психично и хормони им бичат за да ги лекуват, тестостерон в конски дози + психотерапия.

  http://www.facebook.com/group.php?gid=2211217648
 23. 23 Профил на don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  Рейтинг: 466 Неутрално

  http://www.narth.com/docs/byrd.html

  eto ima si i asociacia na lekuvashtite se ot homosex

  http://www.facebook.com/group.php?gid=2211217648
 24. 24 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#22] от "nevski":
  Аз никъде не съм казала, ще само щото Великобритания и САЩ са го приели през 1975 е вярно. Просто не знам точните години, в които останалите западни страни приемат хомосексуалността за нормална вариация.
  Иначе за мен няма голяма дилема дали да вярвам на професионалисти по темата или на анонимен форумник, или пък на прокурор. Прочела съм изследванията цитирани на страницата на Американската асоциация по психология, които са от няколко страни и съм си съставила мнение.
  Ако ми се повреди колата, ще отида при механик, не при зарзаватчия. Защо по въпроса за хомосексуалността да вярвам на прокурор, вместо на психиатър?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 25. 25 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#23] от "nevski":
  Не се учудвам, че мормон от Юта е тръгнал да лекува от хомосексуалност. Хомосексуалните, които считат, че това е психическо заболяване, да се лекуват. Лошо няма.
  Ще се радвам ако пуснеш някой линк и затова как други установени психиатри (по възможност от унивеситети, водеши в психологическите изследвания като University of Michigan или UC, San Diego) приемат методите му.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 26. 26 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#18] от "7777":Абсолютно вярно-синдромът на отрицанието. Скрит обратеняк-много му се иска, ама не му стиска. Хич да не ти дреме-те тия не могат с жена макар, че го докарват на приказки.

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 27. 27 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Невски, то си има критерии, изследвания. Не е въпрос на "искам". "Лекуването" на сексуалност е абсолютно ненужно, защото хомосексуалността не изпълнява критериите за болест. А е и винаги неуспешно, защото вкарва "болния" в жесток вътрешен конфликт, който рано или късно му струва изобщо душевното здраве.

  Не съм психиатър, онколог съм, но по слата на професията си се занимавам и с човешка психология и психиатрия, макар в повечето случаи на душевни проблеми да си викам специализиран консилиум. Понякога викам и свещеник - според религията и предпочитанията на пациента. Лично аз работя и с близките и семейството на болните - в областта на преодоляването на стреса и говоря дълго с тях.
  Това ти го казвам, само да ти стане ясно, че при мен не играят мотиви "харесвам" и "искам".

  E PLVRIBVS VNVM
 28. 28 Профил на don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#27] от "PavelCZ":

  Не познаваш достатъчно педерасти или си (не)откровен такъв. Няма за какво да спорим, просто сме на два различни полюса.

  http://www.facebook.com/group.php?gid=2211217648
 29. 29 Профил на don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  don balon Otnovo cenzuriran ot Sorosidnata Media
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#26] от "plamen2299":

  Педал, нали не искаш към вас да се подхожда със стеротипи? Тогава не ръси тъпити си педалски стреотипи от рода, щом не обича педалите значи е скрит такъв, това си просто част от инструментариума на педерастката пропаганда. След малко ще ме попиташ сигурно "Кои определя кое е нормално и кое не". Аре тичай да си притоплиш вибратора и по малко стереотипи.

  http://www.facebook.com/group.php?gid=2211217648
 30. 30
  ****

  Този коментар беше изтрит в 05:14 на 13/08/2010 от неговия автор.

 31. 31 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Невски, никакви полюси няма.н То иска образование и спокойно непредубедено отношение.

  E PLVRIBVS VNVM
 32. 32 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#9] от ".dru":
  Педерастите и лесбийките ли?! Я погледнете в една средностатистическа дискотека или на пейките в градинките или дори на парковете пред супермаркетите. Не минава ден без да видя двойка, която се натиска без притеснение пред очите на всички. Дупета се щипят, бърка се под полички, а човек може да си помисли, че тия се борят кой ще ухапе пръв сливиците на другия.

  Нима това е много красиво? Пълна порнография и то на живо. Щом правилата важат за хомосексуалните, да важат и за хетеросексуалните. Който каквото и с когото иска да си прави, да го правя в спалнята си...

  I don't want to believe. I want to know.
 33. 33 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  "сексуалната ориентация на показващите се индивиди пред разнородна публика или влиза в конфликт с морала на наблюдаващите ги лица, или отклонява тези лица от собствената им ориентация като ги развращава"

  Сексуалната ориентация е изрично защитена от Европейската конвенция по правата на човека от 1950г.
  Правото на политическа изява и на свободно сдружаване са защитени от същата конвенция, както и от Конституцията на РБ.
  Правото на защита от дискриминация на основа на сексуална ориентация е защитено от българското законодателсвто и Европейската харта на основните права.

  Това, че нечия сексуална ориентация (или цвят на очите, или политически възгледи, или моден вкус) "влиза[т] в конфликт с морала на наблюдаващите ги лица" няма никакво значение. Гражданските права не са условни и не се основават на нечие одобрение; те са БЕЗусловни и се ползват със защитата на закона и (поне на теория) на съдебната власт.

  А твърдението, че нечия сексуална ориентация "отклонява тези лица от собствената им ориентация като ги развращава", щеше да бъде адски забавно ако авторът му не беше съдебно лице в европейска държава, в XXI век. Други преди мен вече са изтъкнали, че нито една авторитетна медицинска/психиатрична/научна организация по света не би подкрепила подобно твърдение, напротив, всичките биха го отрекли категорично (както и твърдението, че хомосексуалността е болест). Но ще добавя нещо лично: въпреки всичката хетеронормативна сексуалност в България (по вестници, телевизия, реклами), въпреки десетките хетеросексуални двойки, които се натискат (и в това не виждам нищо лошо!) всеки ден по пейките, въпреки лесното наличие на хетеросексуална порнография и т.н., и т.н., аз (и още десетки хиляди като мен) не сме станали хетеросексуални.

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 34. 34 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1212 Весело

  Интересно ми е обаче дали господин Янев наистина е вижал "содомисти" да "изразяват и демонстрират сексуалната си ориентация с екзотични животни пред група посетители в зоологическата градина" на община Пазарджик или този живописен сценарий е плод на собственото му въображение. Също така ми е любопитно дали господин прокурорът притежава домашни любимци...

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 35. 35 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#29] от "nevski":

  Айде още един ебалник. Ма верно има го и това, че хомотата се поддържат едни други . Айде ходи да си бъркате по кафявите точки с оня агресивния ( то като си скрит в Интернет е лесно да си такъв), кой ви знае, че сте живи и вие!

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 36. 36 Профил на doki4_s
  doki4_s
  Рейтинг: Неутрално
 37. 37 Профил на Tuco
  Tuco
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#36] от "doki4_s":

  Един истински мъж.

  Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez A.K.A: The Rat
 38. 38 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1212 Весело

  До коментар [#37] от "Tuco":

  "Един истински мъж", който се страхува, че ако гледа много гейове, може и да се "отклони" от собствената си ориентация и да се "разврати".

  Ега ти смешните комплексари!

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 39. 39 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1212 Любопитно

  Поздрави на господин Янев:

  http://i773.photobucket.com/albums/yy15/WOI666/pride2011black.png

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 40. 40 Профил на Tuco
  Tuco
  Рейтинг: 466 Весело

  Вашта .... гейска, работата ще ви направи хора.

  Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez A.K.A: The Rat
 41. 41 Профил на chiqui
  chiqui
  Рейтинг: 65 Весело

  Щастлива съм,че не живея в Пазарджик и ,че нищо в живота ми не може да зависи от прокурор като този индивид Янев.Между другото най-яростните хомофоби са "скритите" гей.Викат силно за да отвлекат вниманието от себе си.
  Поздрави от:хетеросексуална,от бяла раса,среден ръст,раждала!

 42. 42 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#41] от "chiqui":

  Бе недей се радва, щото те прокурорите повсеместно са пълни тикви. Където и да си - Да си нямаш работа с тях!

 43. 43 Профил на Tuco
  Tuco
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#19] от "7777":

  Проста е твоята...

  Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez A.K.A: The Rat
 44. 44 Профил на plamitus
  plamitus
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Браво за прокурора ! Значи все още има честни хора в правораздаването, които назовават нещата с истинските им имена, без да се съобразяват с обратеняшките жалби и вопли за "педалско-лизалски" права. Ако на някои посланици, управници и "открехнати" /отровни/ соросчета, пръснати по света със задача да разсипват морал и държавност, в името на юдата Сорош, това им харесва, то ние българите сме горди със своя произход и вяра, нрави и обичаи, завещани ни от дедите /които са носели потури, но са имали .ъдури/. Не на педерастията !

 45. 45 Профил на fatih
  fatih
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#40] от "Tuco":

  Не , работата ще ги освободи!

 46. 46 Профил на Веселин Василев
  Веселин Василев
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#20] от "nevski": Ама ти си бил и в Ню Йорк ???? )))
  Леле, ама и как си го написал - NYC- извинявай, ние сме от село и не разбираме... Па ти по-разбираш как се пише на български, ама друго си е така да ни покажеш как се пише "Ню Йорк" в абревиатура на английски... ))))))))))) Тоест, и аз не съм прост, да не помислите...
  Всъщност такива малки неща ми дават много добра представа какви малоумници пишат тук. Всичко е до това, да си избиеш нанякъде комплексите... А бе, да ти питам, като си от Ню Йорк... как намираш време да дращиш глупости по форуми и сайтове в България? - Толкова много свободно време ли имаш, че си решил да споделиш неудържимата си хомофобия с твоето другарче - онова с аватарчето на сърдития чичко по-нагоре в разписванията - ей!... - и да не вземете да се награбите, а?...
  Всъщност, споделям мнението на момичето от 7777 - всъщност наистина за да отделяте толкова омраза срещу хора, които никога нищо не са ви направили - и най-вече няма как да ви познават... То май наистина имате нужда от хомосексуализма - или ако го нямаше, щяхте сами да го измислите, за да има с кого да се сравнявате и да не виждате тъпата посредственост, в която живеете. Толкова ли няма с какво друго да блеснете, освен с това да мразите някого??? - Въпросът ми е риторичен!... Ясно е, че нямате.
  Хайде сега, дръпни кабелчето на "интернето" и оди да прекопаш градината на баба ти у дворо, че слънцето напича - да не изгориш "стоката" )))
  А когато наистина някой ден - дай Боже! - ти се удаде да отидеш до Ню Йорк, ще разбереш, че за да са там тези хора, където са - са направени и от малко по-различен "матрял" от такива като тебе и мислят по-различно... Затова Америка е Америка, а не е била Туна вилает и Одрински вилает 500 години.
  Няма да е зле и малко да пораснеш...
  Един ден може и да промениш мисленето си, но няма голям шанс... Простотията не се лекува ... ИЗИСКВА МИСЛЕНЕ !!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK