Директорът на НАП: Укриването на данъци е национален спорт

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2047 Неутрално

  То спорде вас ще е хубаво да обърне и презумпцията за невинност....

 2. 2 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Спането пък в НАП е международен спорт. Нека директорчето на НАП да каже колко проверки са направени на дискотеките от 1989 /от тогава се нароиха като гъби/..... И дискотеки има и в столицата, не само по морето - от там колко милиона констатирахте??????????? Или там удобно ги заобикаляме....

 3. 3 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Излиза, че заради 100-на хиляди "богопомазани", тарикатчета, силоваци, властимащи и т.н , между които и Доган, се лепва етикет на всички ни - данъчни спортисти....Егати наглостта.
  А относно доказателствата за Доган - ще си покаже кой е прав: Гяуров (в случай, че Доги се окаже е...чист и ...липсват доказателства) или Стефанов който твърди, че "всичко е доведено до край" и Доги е ...мръсен.

 4. 4 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Директорът на НАП първо да измете регионалните хамбари, та да не се налага да командирова служители от София всяко лято, и тогава да сменя презумпции ...

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 5. 5 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 616 Неутрално

  "Той коментира още, че е притеснително, че инициативата за проверки по морето идва от централата в София, а не от териториалните дирекции. "За съжаление има данни за служители на НАП, които участват в "данъчен чадър", допълни директорът на НАП."
  Значи чисто и просто имаме вътрешен проблем в НАП, за чието решаване е отговорен кой??? Защо директорът ни занимава с несвършената от него работа?

 6. 6 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 972 Неутрално

  В НАП откриха топлата вода. Толкова години толерирахте положението, айде сега ги вкарайте в правият път

 7. 7 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Тези мазньовци добре са си направили сметката - лятото (август) по морето, зимата - Боровец, Пампорово и Банско. На държавна издръжка, естествено, вероятно и командировъчни си пускат. Палячовци.

 8. 8 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#3] от "StanDim":

  Абе не е далеч от истината в случая... Укриването на данъци в България винаги е било национален спорт - от големите компании и стълбове на корупцията, като Доган, до малките гаражни фирмички, фризьорката и очната ми лекарка...

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 9. 9 Профил на Стоян Крумов Рахнев
  Стоян Крумов Рахнев
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Не мога да приема факта, болшинството от авторите на коментарите по темата данъчен контрол са анонимни. Нека някой от тях да обясни от кого и от какво се страхува да излезе със собственото си име! Сега по темата: Моите лични наблюдения са за това, че данъчните инспектори особено в дълбоката провинция действат по схемата "Ден да мине, самун да загине........... и така до пенсията" По откритите пазари е цяло събитие някой търговец да ти издаде касов фиш.

  Stoyan Rahnev
 10. 10 Профил на duh4o
  duh4o
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "Стоян Крумов Рахнев":

  Нали се сещаш че Стоян Крумов Рахнев тук може да се кръсти всеки един от нас .... Толкова по въпроса за и против анонимността.

 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Какво се прави на луд? До миналата година включително, преди началото на сезона събираха шефовете на НАП пред една карта на България, теглеха една линия успоредно на крайбрежието, на 20 километра навъте в сушата и им казваха, че до края на сезона да не се мяркат източно от линията, освен ако не искат да им изстине местенцето. Това било уговорено на най-високо ниво между бизнеса и политката. Подобен красноречив и еднозначен инструктаж правеха и за маршрутките в София. Да не говорим за простотиите на по-ниско ниво, където в един и същи блок половината жилища плащат данъци, другата от 20 години се води "незавършен строеж на гола плоча" . Който е честният, той е глупакът

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 12. 12 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  Ами докато властва мисленето "не е престъпление, докато не те хванат" ще е така. Колкото и закони да направиш, колкото и данъчни и полицаи да разследват, няма да бъдат достатъчни ако не се промени мисленето - ако мине мине.

  www.economistbg.com/
 13. 13 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1391 Весело

  "млади момчета 70-ти, 75-ти набор" това са мъже на по 35-40 години, Стефанов!!!
  Дискотеките и кръчмарския бизнес наистина крият много обороти, държат персонала си без осигуровки и т.н. Проблема е, че данъчните прехвърлят автоматично това отношение и към други видове бизнес и като влязат в някой офис, все едно са в кръчма...

  low riders team
 14. 14 Профил на gantry
  gantry
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Неправомерното харчене на данъците е елитарен спорт!

 15. 15 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#9] от "Стоян Крумов Рахнев":

  Ех Рахнев, ех Крумов.... Мъка. За оборотите по откритите пазари.
  Да ти обясня някои неща. За "страха" и анонимността, за гениалната констататция на Красимир Стефанов, който все едно е паднал от небето в НАП.
  Данъчните субекти гледат към плащането на данъци, като към заплащане на един обем услуги от държавата. Какъвто обемът и качеството на услугите, такова и плащането.
  Форумите са по дефиниция анонимни. Ако искаш качествено общуване - в кръчмата, университета, маалата и т.н. Надявам се, че умници като теб няма да се засилят да вкарат законово изискването, освен мейл да сочим и ЕГН-то си с електронен подпис, за да удовлетворим желанието ви за ред.
  Последно, за шефа на НАП.
  Постъпва в системата през 1996 г. като данъчен инспектор. От 1998 г. е преместен в Дирекция "Големи данъкоплатци", където през 2000 г. става началник-отдел "Ревизии".
  От края на 2005 г.Стефанов е заместник директор на приходната агенция( В екипа на Мургина и Орешарски).
  Та същият този специалист установил с тъга, че е налице у матрЯла нежелание да плаща данъци.
  Препоръчвам на лицето Стефанов, да оди да се нареди на една опашка за документи за самоличност, после да мине да си извади едно удостоверение за липса на задължения, да внимава да не се срещне с дебнещи из сокаците милиционери заработващи обяда, да свърне до НОИ за плащане на всички видове осигурителни "тежести" и да се върне обратно на линия.

  Ecrasez l’infâme
 16. 16 Профил на gv
  gv
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#14] от "gantry": според мен по-акуратно е 'елитарен' - 'щото имаме 'елит' вместо елит...
  Дали е зарад това, че надстЪрчащите глави са подрязвани при всеки преживяван исторически катаклизъм, или пък е заради национално предпочитаната уравниловка ...


  Keep it simple and make it special.
 17. 17 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Укривателите на данъци си имат ятаци....където трябва.

 18. 18 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1407 Весело

  Спорта укрепва духа и тялото.
  При толкова много спортисти нацията няма да загине.

  ум море, глава шамандура
 19. 19 Профил на dedka
  dedka
  Рейтинг: 395 Неутрално

  То само заведенията да бяха... Ако тръгнат по всичките вчерашни "семейни хотелчета" и квартирките, ще трябва да глобят половината държава. Да не говорим, че те трябва да бъдат проверявани и за какво ли още не - някои от тях са напълно незаконни, на акт не знам си кой и т.н. Целият ни туризъм е една адска цигания - втурнало се куцо и сакато пари да прави, кой където и както сварил - ненормална история!

 20. 20 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Добре де, като толкова много данъци се крият, този Стефанов що не отвори дума как скритите обороти и спестените от данъци пари успяват да влезнат обратно в икономиката?
  Що не спомене за очевидната истина, че милиарди се изпраха в строителство по Черноморието, а туй голямо пране току тъй не става, трябва стабилна политическа и респективно техническа от страна на НАП подкрепа. Стефанов не е от вчера в НАП, убеден съм знае в детайли механизмите за изпиране на пари, знае и имената на хората които го правят и политиците които го покровителстват.
  Когато се блокират каналите за пране на пари и особено когато разни политици демагози спрат да си отварят устите за данъчни амнистии и с малко допълнителна дисциплина, току виж "бизнесмените" почнали да декларират пълните обороти. Дотогава такова говорене и то от страна на човек който е затънал в калта на данъчните престъпления от дълго време, е краен цинизъм.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 21. 21 Профил на stobom
  stobom
  Рейтинг: 8 Весело

  Директорът на НАП: Укриването на данъци е национален спорт
  А данъчните са треньори на тези спортисти

 22. 22 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2531 Весело

  Със СТАРИ чанти, нов магазин не се прави... Къде останаха воплите на ББ за чистенето на къщичката, собствената?!?

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 23. 23 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1391 Неутрално


  МНОГО НЕДОВОЛНИ !??

  Като не правят нищо - пак недоволни ...

  Я да отдат в Германия да укриват обороти !!!?

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 24. 24 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  След 2-3 срещи с чиновничките на г-н Стефанов на човек му се отщява да си плаща данъците. Добре би било да обходи службите поне в два -три района на столицата и да се убеди какви хора са назначени.

 25. 25 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  Аз работя в ООД, но имам е една фирма ЕТ с малка дейност като консултант. През 2005 г ми започна една дълга и безмислена ревизия. Занимаваха ме месеци да събирам документи и накрая ми направиха акт за 14 лева. С тези 14 лева си платиха заплатите в НАП. Цялата ревизия беше безмислена, защото получавам само пари по банка и почти нямам разходи. Ето как се преструват, че работят. Там където трябва да правят ревизии явно не го правят и вероятно се оправдават, че нямат достатъчно служители.

  подпис
 26. 26 Профил на vg
  vg
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Укриването на данъци си е колективен спорт,като ключовата роля в отборите играят данъчни служители и не е много хубаво, че Стефанов си затваря очите за това.

 27. 27 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1678 Любопитно

  Данъци се крият по цял свят, както по цял свят има корупция!
  Но думата е в каква степен е разпространено това явление!?? Както и какво прави Държавата за да го коригира??!!
  Дали гони всички които са нередовни, при това с еднакъв хъс?
  Дали създава условия и закони, които да наказват виновните и ефективно да прилага законите?
  Дали насърчава гражданите и компаниите да са коректни в идеалния случай или ако не това, да не крият над 20% от доходите...
  Проблемът е много дълбок и се корени в значителна степен в Андре6ков6тината на БГ племе и липсата на чувство за гражданска солидарност.
  Всеки иска магистрали, инфраструктура, здравеопазване, образование, но едновременно с това не иска да пла6та за това.
  А Държавата следва да поведе хорото и подгони ГОЛЕМИТЕ - ТИМ, Черепа, Златния, Сопола... Ех, мечти...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 28. 28 Профил на bggozo
  bggozo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сигурно и в много други държави се укриват данъци. Но у нас има "стимул" да се укриват чрез законите и вратичките към тях. Като сложим и "чадърите" отгоре, какво можем да очакваме ? Да си говорим пак, че парите ги няма... Питане, ако някой знае, моля: какво предвижда закона, ако оборот на дискотеката е "нула" по документи, а реално е до 5000 лв на вечер ?

 29. 29 Профил на Кептн
  ****

  Този коментар беше изтрит в 10:30 на 18/08/2010 от неговия автор.

 30. 30 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  70-ти набор не е "младо момче", а си е човек на 40 години - т.е. в разцвета на бизнес силите си. 75-ти набор е човек на 35 години - същото...

  www.dobribozhilov.com
 31. 31 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 672 Любопитно

  по принцип това, да се конфискува имущество, за което не може да се докажат приходи, е логично, но положението у нас е толкова забатачено, че ако го пуснат ще стане пълна лудница и или системата ще блокира, или ще започнат да летят подкупи във всички посоки или това ще удари по деловата активност... може и трите заедно.. трябва да измислят нещо по-добро и постепенно да издърпват килима изпод сивия сектор, не изведнъж....

 32. 32 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Каква е причината андрешковщината да е национален спорт? Много просто - причина са данъците. Когато фирмаджията скрие 20% ДДС, той е престъпник. А когато държавата изисква общо 50-60% от дохода чрез различни данъци, това е героизъм. Всъщност не е така. Престъпление е да изискваш твърде голям дял от доходите, а е нормална реакция да се криеш от това престъпление...
  Поради тази причина, ми се струва все по-разширяваща се нишата за "Партия на сивата икономика"...

  http://www.facebook.com/group.php?gid=142878865734641&ref=ts

  www.dobribozhilov.com
 33. 33 Профил на maratonkov
  maratonkov
  Рейтинг: 8 Гневно

  Укриването на данъци е национален спорт - най вече за българските олигарси !

 34. 34 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1391 Весело

  Ми да почнат с ревизии на физически лица - така се прави в цял свят. Най-лесно се хващат укрити доходи при такива проверки. Могат да почнат от съдии, митничари, политици, данъчни, мутри и пр. фауна от притежатели на прогимназии в подножието на Витоша, кокетни вили по морето за социално слаби юристи и чалгосиликонови дискотеки в Студентски град. Също и на много м3 бетон и арматура по морето, замаскирани като многозвездни панелоподобни общежития. Да не казвам как го ...Ал Капоне.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 35. 35 Профил на bubolino
  bubolino
  Рейтинг: 395 Неутрално

  браво бре, завалията се сети, че масово българските "работодатели" укриват данъци и не плащат реалните осигуровки на служителите си. Препоръчвам същите тези тарикати първо да погнат МЕДИИТЕ, в които журналистите масово са по на два договора, за да не се плащат осигуровки. Няма вестник или електронно издание, в които нещата да не са уредени по този порочен начин.

 36. 36 Профил на hubgoblin
  hubgoblin
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ама ако някой си мисли, че при данъчна ревизия тежестта на доказване е за данъчните, да прочете хубаво един ревизионен доклад. Правомощията на данъчните за определяне на данъчна основа "в особени случаи" са толкова абсурдно безгранични, че съвсем спокойно могат да изкарат някой откровен бедняк най-големия им длъжник. Просто нищо не е нужно да доказват.

  "Невежеството е сила!" - Джордж Оруел
 37. 37 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Данъчните ставки при нас не са високи. Все пак сме в ЕС, но нивото на услугите които се предлагат от държавата са на много ниско ниво. Продължавам да смятам, че сега НАП се опитва да подобри работата си, но изоставането е голямо. Само си спомнете откога са въведени касовите апарати примерно и колко от тях отчитат реалния оборот. За големите врътки с ДДС пък да не говорим. Без да съм сигурен, по мащаба който се краде, предполагам че поне 1/3 от паартийните спонсори на всички партии са ДДСари.

 38. 38 Профил на kalin_m
  kalin_m
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Ама това новина ли е?
  Всеки си има основавие да крие - за дребните търговци и сергии /както някой се възмути/ криенето на данъци е начин на оцеляване. За по-едрите - също - издържат партийни клубове и структури, участват в ЗОП поръчки, плащат комисиони, изобщо много недокументирани разходи. Е как и данъци да плащат. А пък най-големите са смели спонсори, като се започне от футболните клубове та до веригата на иманярството - все апетитни дейности, мецанатство, спонсорство. Къде в ЕС, освен в БГ адвокатска кантора е основен спонсор на "футболен гранд" В резултат на тая толерирана от обществото организация се получава мизерното ни общество. Туристически продукт, гарниран с алкохол, секс и дрога туризъм; тотално несъответствие на качеството на храните, скъпа и "качествена" инфраструктура и т.н. Докато го има примера "Доган", няма как да не желая да крия от тази скапана държава. Неговия хонорар - на колко дребни фирми данъците са това? На колко средни пенсии възлиза и на колко клинични пътеки?

 39. 39 Профил на press
  press
  Рейтинг: 443 Неутрално

  сигурно е така г-н стефанов. не съм сигурен обаче дали ще имате смелост да зададете няколко интересни въпросчета на шефа ви, известен с леко неадектатното си поведение, меко казано.
  как със заплата от малко 3000 лв. плаща ипотека за 2 млн. долара в сащ,
  кой плаща използваната от него и семейството му "къща" в бояна.
  колко струва месечната поддръжка на имота, включително и бавачки и прочие хора на заплата там и т.н.
  http://etrud.blogspot.com/2010/08/blog-post_18.html

  press
 40. 40 Профил на mitaka41
  mitaka41
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Данъчните не си гледат работата. Да сте чули поне един път в месеца за данъчни проверки в Илиенци? най-големите далавери стават там Синът ми идва на пазар за магазинчето си от 170 км. и казва че само за около 25-30 получава фактури. Като се връща, кзва ми той, треперя да не ме спре полиция и да иска оправдателни документи. А би трябвало на Илиенци да има всеки ден данъчни, като се редуват от цяла България. Неотдавна писах точно на НАП за друг вид данъчни измами, но досега никой не е обарнал внимание. Неотдавна мой близък си купи жилище в София. В нотариалния акт е записана данъчна оценка примерно 45000 лв. и цена на продаденото жилище 50000 лв. Последната сума купувача превежда по банков път, а останалите още 50000 лв се плащат на ръка на предприемача. Писах до НАП, до Министерския съвет (до ББ) и кво? нищо. Така че всичко е пушилка, ловене на хамсийки.

 41. 41 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Плати първо на себе си, на Държавата ако ти останат излишни пари.

 42. 42 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Отиваш на пазара в Хасково- на 95% от масите- електронни кантари.Отиваш на женския пазар в София - 5% електронни кантари.Трябва ли да командироваш хората от София на морето за да видиш очевидното.Значи на мен могат да ми тръснат глоба от няколкостотин лева за неиздадена касова бележка за 18 стотинки,а там където оборотите са големи - няма данъчни или си чешат гениталиите.

 43. 43 Профил на Todo
  Todo
  Рейтинг: 561 Весело

  Ами още от училище учим "Андрешко" и как да не плащаме омразните данъци )))) как няма да е национален спорт

 44. 44 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Ами нали всички данъчни държат по една счетоводна къща с родата и всичката документация се обработва ангро и когато уволнят данъчния и той не може да злоупотребява с власт за фирмите, които е набрал, някой гърми по веригата, освен ако колегите му услужливо срещу тлъста комисионна не спасят удавника, защото той се е нагълтал с много обществени поръчки, а мисията му е политическа - всъщност той няма проблем да е изряден, но проблема е в обществените поръчки, няма да получи нито една и заем ще му бъде отказан, някой да трябва да го следи изкъсо и да пее на високо колко е верен другаря им на партийната каса...

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 45. 45 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Че естествено , че няма да си плащаме данъците!

  да не би да отиват по предназначение за училища, пътища и полиция?

  Не, отиват без публични търгове я при някой строител, я при някой доставчик на държавна техника, я при някой колекционер, на който му трябва национален музей в който да си държи експонатите, я при някои боклучии, дето не си вършат работата....

  За чии да плащат хората данъци?!

  Господа и дами, за Бога, не плащайте!
  (стига да знаете как!)

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 46. 46 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Ченгеджийница другари, ама номенклатурна, срамна, анархична!!!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 47. 47 Профил на nmemory
  nmemory
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Няма нормален търговец по света който да не крие тук таме по нещичко от държавата. Който декларира всичко, което е продал ..фалира. Да разроват при големите по-надълбоко и да ги изкарат на мегдана за назидание. Да почнат от Доган

  рам памет решения
 48. 48 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2047 Неутрално

  Повтарям! Никой не отчита, че цяло лято Божо Димитров и Монката Дянков разнасяха костите и ЗЪБА на Йоан Предтеча из Созопол! После коментари, че правителството не работело за българските интереси!?

 49. 49 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 672 Любопитно

  До коментар [#36] от "hubgoblin":

  Не е баш така. Дори бих казал напротив.
  Разправяха ми за данъчни случки в Англия.
  Тайландски ресторант. Ама жълтурчетата нещо искали да преметнат. Забелязали ги. Не е ясно как . Най вероятно по системата за вътрешен преглед. Може и по сигнал. Две седмици наблюдавали оборотите. Тайно. Не знам по какъв начин. И бум - глоба за неначислен оборот за три години назад. От както е ресторанта. 80-хиляди паундчета. Отделно - тайландчетата в Тайланд. Та така. Я помисли малко. Колко ти е една водка в морска дискотека - 5 лв. /българска да кажем/. Тоест едно шише го продават за 35 лева. А то колко струва - 8 лева в магазина. Или наедро да кажем седем. 5 пъти надценка за дето ти го сервират в чаша и студено. Добре. И така е с всички стоки кола, мола, фъстъци с бадеми и т.н. Но това значи като си представи месечния отчет за ДДС-то данъчния дебит /това което начислява/ да е пет пъти по-голям от данъчния кредит. Правилно. Това е услуга с висок дял на добавената стойност.
  Не случайно мутретата са се заели с него.Както и с хотелиерството и строителството. Като лъжеш и мажеш , барем да е по-наедро.

 50. 50 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2047 Неутрално

  До коментар [#49] от "zaci":

  Че не се отчитат много от оборотите е факт, не знам обаче колко от коментиращите са се занимавали със заведения и имат представа за какво става дума. Аз лично нямам против да се отчита всичко и да се плащат всички данъци въпреки, че цените трябва да скочат драстично. Факт е обаче, че има и голяма част от разходите, които не могат да се отчетат и че заведенията периодично се "изтърсват" от държавните хора, като започнете от ХЕИ, минете през пожарната и стигнете до полицията.

 51. 51 Профил на Христомир Йорданов
  Христомир Йорданов
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Укриването на данъци е международен спорт, не само национален. Системата на данъчното облагане е такава, че хората не искат да го правят, а държавата иска да събира пари. Номерът е така да се нагласи тая система, че държавните приходи да са максимални. Така че господин Стефанов нама за какво да мрънка. То е все едно дасе оплаклваш от прилива. И да се оплаквап, и да не се оплакваш, той си е там. От г-н Стефанов се очаква да си уреди организацията, така че да си върши работата. Очевидно предприема стъпки в тази посока, така че заслужава поздравления.

 52. 52 Профил на Mir4o
  Mir4o
  Рейтинг: 229 Весело

  Много се забавлявах с определението "млади момчета - 70 набор" Много му се ще на шефчето и той да е младо момче (роден е 71-ва), ама нейсе

 53. 53 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Господин Директор, ако трябва да сме коректни, национален спорт е да се КРАДЕ безогледно. Държавата хрантути десетки хиляди чиновници, които вместо да събират приходи са съпричастни към тези далавери, защото си получават съответните комисионни. Докато не си оправите администрациите и съдебната система в България ще бъде така. Това го знаят всички българи и не е необходимо да си академик или да ви го казват от ЕС. Просто е необходимо да си вършите работата.

 54. 54 Профил на vogon
  vogon
  Рейтинг: 487 Неутрално

  По скоро национален спорт е щафета носене на гръб по четири години на банда политически идиоти

  Всички политиците са еднакви - обещават да построят мост там, където няма дори река.
 55. 55 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 616 Неутрално

  "Директорът на НАП: Укриването на данъци е национален спорт"

  А пък краденето от бюджета и от обществените поръчки е национален спорт за политици, общинари, областни, депутати и пр. държавни чиновници.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 56. 56 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 672 Любопитно

  До коментар [#50] от "svoboden":

  Ами ако всичко в заведенията е съобразено със санитарните , пожарникарските и полицейските наредби , не виждам какво се боите от тях. Тоест , ако пускате музика в 1 часа през нощта , в заведението ви стават побоища , кенефа ви е под всякаква критика и не сте изледвали кухненски я персонал за какво беше там , нямате достатъчно пожарогасители на удобни места , или пък държите пожарния изход затворен, сакън да не загубите някой лев, тогава ясно - трябва да плащате на инспекторите за да си затворят очите.

 57. 57 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 908 Весело

  Добър ден ! Сега ако откриете ,че и морската вода е солена , може да кандидатствате за Нобелова награда !

 58. 58 Профил на Момчил89
  Момчил89
  Рейтинг: 639 Любопитно

  Проверяват само разни дискотеки и коли, но защо не проверят магазините за питиета, които нямат камери вътре? Чувал съм 90 стотинки може би купуват бутилка бира 0,5л. и я продават за 8-9 лева и им дават ресто чужденците! Така продавача на вечер докарва и/или печели за себе си по 500-1000 лева. 100% не дава касов бон щом продава в пъти повече от реалната цена на чужденците. Масова практика е и това.

  Драконови закони ще оправят държавата!
 59. 59 Профил на west
  west
  Рейтинг: Весело

  Много ми е кеф ,да пазарувам в кварталното магазинче,където никога не издават касови бележки!И така ще бъде докато ,не се оправи държавата!Защо да финансирам система ,която работи срещу мен за самата себе си?

 60. 60 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вярно west - Аз винаги изразявам гласно възмущението си ,когато ми подадат касова бележка и обикновенно казвам, че не се намирам на сергия за Плод и зеленчук за да ми дават Касов Бон.

  Определено се чувствам засегнат, аз плащам за стоката, а не за удовоствието да ми пъхнат касов Бон в ръцете който не става за ядене.

 61. 61 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Държава, която не плаща по сключените от нея договори и не връща ДДС, не е в положението да дава морални оценки на частния бизнес.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 62. 62 Профил на taco
  taco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не бе цървул! Опитите на управляващите, доминирани от чифути, да ограбят БЪЛГАРИТЕ и да ги затрият е спорт в България! Тези пари не са ваши, че да обявявате всеки който не ви ги дава за престъпник! Какво правите срещу така наречените "данъци" - плащате си заплатите, раздаване на мангалите, пътувате насам натам и НАЙ-ВАЖНОТО - крадете ги! Какво правите срещу "ВИНЕТКИТЕ" оправихте пътищата! Здравеопазване, пенсии???

  Как малоумнико ще връщаш данъци с 5 години по морето! Ей! Много сте нагли! Или просто по еврейски завземате бизнеса? Каво става? Чифута Иво Прокопиев има да връща 500 000 000 - бяга в чужбина (Сингапър или Шириланка примерно ), Чифутите от нефто хим никога не приемат ревизии, вършат най-голямата контрабанда! Кво става? Чифутските подлоги от телевизиите не спират да изнервят народа! Кво става?

  Привършваме проучване за това колко чифути има вкарани в затвора с ефективни присъди след 1989! Ще го побликувам като си дойда! Ще изтръпнете!

  Каквото и да ви говорят става дума за любов!
 63. 63 Профил на Mit Ko Nan
  Mit Ko Nan
  Рейтинг: 450 Неутрално

  а стефанов ако не се лъжа е 71 набор. и тои влиза в графата младеж поставен на големи държавни структори. като му видиш визитката без протекция така не се издига в данъчното

  Аз Съм
 64. 64 Профил на buceva
  buceva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Навсякъде в света се крият данъци.Но там има механизъм и правила които намаляват този спорт.У нас хората биха си плащали данъците по-вече,ако имат доверие в държавата.Как се изразходват публичните финанси?Как се харчат разходите от общинските бюджети??? Закона за обществените поръчки не гарантира прозрачно и целесъобразно харчене.Нямат хората доверие в държавата,не се събират и приходите от НАП ,общинските такси .Ако е някоя дребна фирма се гледа под лупа ,ако случайно закъснее с плащането на ДДС системата веднага го отчита и има санкция.Но за консултантските услуги на гениалния хидроинженер Ахмед Доган и други консултанти няма ДДС.На всички хора е ясно,че политиците се финансират от сивата икономика.Всички скубят както могат от частния бизнес.За това е нормално той да става все по-сив.

 65. 65 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Много шум за нищо!
  Ревизията се прави по документи, на другото му се вика разследване. Този който има приход от 100 000 на вечер вече е заделил за компетентен администратор да му оправи документацията. Не познавам из основи "Закона за аналогията", но за да го приложиш е необходимо натрупване на хронологични данни по определена методика, иначе по аналогия можеш да обложиш и съседното заведение.
  Против съм укриването на данъци, но не смятам, че говоренето и биенето на тъпана ще променят нещата.
  Само едно правителство до момента бе тръгнало да реализира данъчната полиция без да се старае да открива топлата вода.
  Оня ден гледах г-н Стефанов по телевизията в Бургас и се подтвърди приказката "Шефа трябва да работи за да изкара пари и да може да плати заплатите на работниците". Явно местните служби вече не могат да изкарат пари за заплатите и се налага шефа да поработи. Както обаче има коментари по-горе - на тях не им трябват заплати, а само трудов стаж за пенсия.

  pastor
 66. 66 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#15] от "Graf":
  "Препоръчвам на лицето Стефанов, да оди да се нареди на една опашка за документи за самоличност, после да мине да си извади едно удостоверение за липса на задължения, да внимава да не се срещне с дебнещи из сокаците милиционери заработващи обяда, да свърне до НОИ за плащане на всички видове осигурителни "тежести" и да се върне обратно на линия."

  И да внесе един болничен там.
  А обратно на работното си място, да прочете едно решение на върховния съд на САЩ:
  "The legal right of an individual to decrease the amount of what would otherwise be his taxes or altogether avoid them, by means which the law permits, cannot be doubted."

  The biggest risk in life is not taking one.
 67. 67 Профил на НАУМОВ
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:45 на 18/08/2010 от неговия автор.

 68. 68 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ами разбира се кой луд ще си дава парите на ББ тиквата и лудия Дянков !? Чудно защо приходите от данъци и такси се сринаха когато дойдоха тези некадърници на власт? Народа още малко ще ги търпи !

 69. 69 Профил на eol
  eol
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Този човек, все едно сега се е появил в НАП. До сега къде е бил?
  Как така изведнъж от тази година започнаха да си вършат работата? Изглежда някой вече е решил, че прехода е завършил и е дал разрешение да започнат да работят...

 70. 70 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1407 Весело

  До коментар [#66] от "Десен":
  Вярно че съдебната ни реформа беше подкрепена от USAID , но за чий чеп му е на шефа на НАП да чете решения на Върховния съд на САЩ, още повече когато са в ущърб на сбърканата му логика

  ум море, глава шамандура
 71. 71 Профил на $
  $
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Превърнаха го в спорт онези мили мутри, комунисти, бив6и полицай, мо6енците, които проведоха смяната на комунизма -1989 с див капитализъм- пост комунизъм.
  Ние, обикновените си останахме както си бяхме и преди. Кой 6те ми позволи да открия хотел на морето... Кой? То казаха ми така не ставало. Имало си ред... Не съм била спортистка в занаята... Затова вместо деклараций на господата, по-добре е да ги хване тези спортисти и изпрати дето им е мястото...

 72. 72 Профил на vlakexpres
  vlakexpres
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Също така национален спорт е и умишленото подържане на ниски доходи на населението от страна на всички управляващи с цел послушание и манипулация на избирателите! Едно е да ми вземат 10% от 300 лв. - ще ми останат 270, които мога само да си ги навра отзад, а друго е от 3000 лв. да ми вземат 300 и да ми останат 2700 лв. Ей затова се крият данъци, не заради друго! Докато има ниски доходи - ще има ниски приходи от данъци - това е проста математика!

 73. 73 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Нека да се проверят какво са работили до сега службите на НАП във Варна, Бургас, Несебър, Созопол...
  Служителите им получавали си са си заплатите?
  Защо у нас се мисли, че най-корумпираните служители са само митничарите, КАТ-аджиите, лекарите и съдиите?

 74. 74 Профил на qjtemikyra5
  qjtemikyra5
  Рейтинг: Неутрално

  Е как няма да е спорт като данъци могат да крият само разни "спортисти".

 75. 75 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#66] от "Десен":

  И да внесе един болничен там.

  Няма да му стигне врeметe за ДжиПи-то...

  Та както са казали в САЩ, не е въпрос на патриотичен дълг плащането на данъци.
  Ей затуй ги обичам хамериканците..

  Ecrasez l’infâme
 76. 76 Профил на $
  $
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В Америка кризата от 2008 г. бе и е резултат на небрежност и корупция. Обама взе мерки- драст4ни.Има резултати все пак...

  Тук су6то има корупция и приятелства и затова данъкът се е превърнал в доходен спорт... И който захапа кокала - само мъртав го напуска, като го оставя на съпруга и деца... Дивият капитализъм продължава... който и да дойде на власт, си мисля напоследък. Дали една жена на власт не би променила... Но къде е тя?

 77. 77 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Мдаа, повечето писали по-горе са прави, Но...държавата(да я наречем така) БГ си отава същата треторазрядна страна с цъфтяща корупция и безотговорност на всяко ниво. Народа (ние) сме силни на масата или във форума, но ако трябва да си отстояваме правата се "навеждаме" да отмине бурята и да има келепир. Пътят ни на развитие винаги е бил различен от Запада и така ще продължи, за съжаление.

 78. 78 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 591 Неутрално

  И този е от бандата на наглеците.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 79. 79 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Каквато държавата такъв и бизнеса.

 80. 80 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 672 Любопитно

  До коментар [#79] от "debil":

  А дали не е обратното. Какъвто бизнеса, такава и държавата.
  А защо е такъв бизнеса , /работата, създаването на добавена стойност, / е по отделен въпрос.

 81. 81 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#76] от "beti":

  Само една жена не стига, мадам.
  Както се казва,една птичка пролет не прави.
  А по нашите си ширини и нрави,който и каквито и добри намерения да има, огромната кохорта от псевдо политици, много бързо ще я провалят и 'изгорят' като Жана Д'Арк.
  Същото ще се случи и с читавите мъже.
  А относно данъците: плащат ги само хората с ниски доходи и малкото на брой легални бизнесмени и то не от вяра в правилното им изразходване,а от страх от санкции.
  Пет-шест месеца от годината се работи за плащане на всякакъв вид данъци,такси и т.н., а след това и за себе си.
  Но управниците не ги интересува как оцеляват тези хора.
  Важно е събраното да се разпредели на правилните хора. 82. 82 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Аз пък винаги съм се чудила защо господата зъболекари никога не са протестирали за неизплатени заплати, малък бюджет и прочие. За да отида на зъболекар трябва да чакам час след един месец, всичко му е заето пациенти бол.... и аз си плащам на ръка и нищо не се отчита

  un buen dia empieza con un solo rayo
 83. 83 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 450 Неутрално

  По отношение на проверките, НАП е като онзи пиян, който си търсил изгубения ключ под уличната лампа - не защото го е загубил там, а защото там било по-светло. Когато имат да ми връщат 100-200 лв. ДДС (неизбежно е, защото работя 100% за износ), редовно ми правят проверка. Не защото се заяждат или са много подозрителни. А защото е по-лесно, по-чисто и по-бързо - нося им десетина фактури, разпечатки, банкови извлечения и пр., те ги преглеждат за 5 мин (ако изобщо се занимават, защото не са идиоти и знаят, че всичко е ОК) и са готови. А най-важното - отчитат още една проверена фирма пред началниците! Кой ще се занимава с някакви дискотеки, пък касови апарати, пък складове, пък доказване на обороти...

 84. 84 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 506 Неутрално

  за някои малки фирми това е единственният начин да отцелеят ,но държавните ДЕМБИЛИ,едва ли ще го разберат.
  -КАКВО ТУК ЗНАЧИ НАКАКВА СИ ЛИЧНОСТ,би казал поета.нама да забравя наскоро в предаванито на 4очи един младеж как му даказваше на подлеца флик , че финансовото ведомство провежда геноцид към него и към редица малки фирми , оня с дебилска усмибка му обясняваше че това били "рисковете на професията" . ПОВЕДЕНИЕТО СЕГА НА ФИНАНСОВОТО ВЕДОМСТВО БИХ ГО ОПРИЛИЧИЛ , С ТОВА НА РЕКЕТЬОРИТЕ ОТ ГОДИНИТЕ НА ПРЕХОДА , ЧИСТ РЕКЕТ!!!

 85. 85 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тоя нещо не е в час! Този спорт не е национален а интернационален! Въпросът е, данъчните как се справят!

 86. 86 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  НАП да затваря заведенията които укриват доходи и оборот както е в САЩ и ЕС!

  След последните дни и акциите на НАП по морето май става ясно защо НЯМА пари в бюджета!

  Всичко живо в момента укрива доходи и не плаща данъци или е минало изцяло в сивата икономика заради слабите закони и наказания!

  И вината е в НАП защото решението е много просто и е такаво в цяла западна европа и САЩ! При укриване на доходи в големи количества директно се затварят заведения, дискотеки, хотели, бензиностанции, магазини и т.н. Като затвориш няколко такива подобни достатъчно мощно и шумно с необходимия ПР(това поне това правителство си го може) да видиш как изведнъж ще скочи потреблението и касовите бележки! В момента всеки вижда как масова не се дават касови бележки от дюнера до магазина. Всички крият доходите си и са минали в сивия сектор! Единствения начин да бъде осветлен е с решителност иначе резултата от акциите на НАП ще е минимален!

  Ако няма закон за един месец може да се приеме при първо нарушение затваряне за 1 година при втори път укриване на доходи 3 години и трети път завинаги! Елементарно е и топлата вода отдавна е открита!

 87. 87 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Всъщност укриването на данъци е МНОГОНАЦИОНАЛЕН спорт..

 88. 88 Профил на $
  $
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мисля 4е е време да се каже на висок глас от Премиера- кой стои
  зад непла6тането и колко са скритите доходи.

  И да се затвори икомиката и запо4не вси4ко отна4ало... Ина4е само фоерверки от страна на НАП и неговия директор, който се
  оплаква като 4е ли обикновения българин от града и от селото е виновен.Вината е в неговите хора... И те са 4аст от голямото ядене на софрата...

  Къде ги забута Обе6танията ББ? Хайде де! Една година мина...

 89. 89 Профил на Раковски
  Раковски
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Какви данъци, какви пет лева. Един от нашите работници Бойко МП, днес играеше футбол в работно време.

  Да се уволни без предупреждение.

 90. 90 Профил на johnhill
  johnhill
  Рейтинг: Неутрално

  Ало НАПаджийчето дай да бъдем по коректни в изказванията си. Некадърността и бездарието на българските управляващи е национална черта, а укриването на данъци е световен спорт.

 91. 91 Профил на kukuriak
  kukuriak
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А в кражбите българската администрация е световен шампион.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK