Анна-Мария Борисова обяви с кои пациентски организации ще контактува

Анна-Мария Борисова обяви с кои пациентски организации ще контактува

© Георги КожухаровМинистърът на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова е издала днес заповед, с която определя списъка на признатите за представителни организации за защита на пациентите, съобщиха от Министерството на здравеопазването.


В списъка, публикуван на сайта на ведомството, са включени четири организации - "Български пациентски форум", "Българска асоциация за закрила на пациентите", "Национална пациентска организация" и конфедерация "Защита на здравето". Министърът се позовава на чл. 86 в Закона за здравето, в който са определени изискванията към организациите на пациентите, за да бъдат признати за представителни.


Това са организациите, които имат право да участват в работата на консултативни органи, комисии и работни групи към Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса. Министерството има ангажимент към тях да ги информира за проекти на нормативни актове, отнасящи се до правата и интересите на пациентите.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK