Франция ще ни върне първите 13 роми на 25 август

Франция ще ни върне първите 13 роми на 25 август

© Pascal Rossignol, РойтерсПървата група от 13 български граждани, които ще бъдат върнати от френските власти в страната, се очакват на 25 август, съобщи dariknews.bg. Франция ще експулсира общо 41 души, които ще пътуват обратно към родните си места на 25 август, 10 и 17 септември, информираха от авиокомпания "България ер".


Днес Франция започна експулсирането на първите роми от Румъния, които бяха изгонени от нелегалните си жилища. Съобщението беше направено от френския министър на вътрешните работи Брис Ортефьо, който съобщи, че до момента полицията е затворила 51 нелегални ромски лагера.


Още вчера Министерството на външните работи потвърди екстрадацията на български граждани, без да уточнява броя и датите на връщането им в страната.
Мерките на френското правителство срещу незаконно пребиваващите предизвикват противоречиви реакции. Основните критики на западноевропейските страни са насочени към Румъния, където програмата за интеграция толкова много изостава, че Европейската комисия предложи да бъдат прекратени най-слабите проекти.


Европейската комисия обаче призова Франция да спазва правилата за защита на европейските граждани. Страните членки на ЕС имат право да ограничават свободата на движение при определени условия, обяви Матю Нюман, говорител на европейския комисар за правосъдието и основните права на гражданите Вивиан Рединг. Наред с това той посочи, че Европейската комисия следи ситуацията много внимателно, за да провери дали всички правила са спазени.Румънските граждани са се съгласили да бъдат депортирани доброволно и срещу заплащане - те ще получат по 300 евро на възрастен и по 100 евро на дете. За да не се допусне те да се върнат отново и пак да искат пари, ще им бъдат снети биометрични данни, съобщи френският министър на имиграцията Ерик Бесон: "Това ще ни помогне да предотвратим даването на пари на хора, които вече са получили. Те могат да се върнат пак във Франция, защото това е в рамките на закона, но няма да има къде да паркират караваните си незаконно, нито ще имат право на хуманитарна помощ при доброволно завръщане".

Очаква се около 700 роми да напуснат Франция до края на август. Румънският министър на външните работи Теодор Баконши заяви, че се безпокои от възможността за увеличаване на популизма и ксенофобията.


Страните "домакини" и "изпращачи" се обвиняват взаимно за неразрешените проблеми на ромските имигранти, които заливат Запада. "Домакините" призовават ЕС да приеме задължителен "план за действие", тъй като според тях изразходването на 13,3 милиарда евро, отпуснати за периода 2007-2013 година за социална подкрепа на ромите, е неадекватно, пише унгарският ежедневник "Непсабадшаг".


Никой в Европа не защитава интересите на ромската общност. Липсва европейски защитник на ромите, пише в коментарен материал на чешкия вестник "Правда". Европейската комисия така и не успя да създаде работеща стратегия по отношение на ромите. Комисията успя да отправи единствено необвързващи препоръки към страни-членки на ЕС по отношение на ромите и да насочи парите на данъкоплатците към т.нар. "решаване на ромския проблем". Средствата се изразходват за приобщаване, образование и адаптация на пазара на труда, но крайният резултат е неграмотност, зависимост и социално изключване на ромите в Европа, отбелязва изданието.


Френското правителство иска да депортира 700 роми в Румъния или България до края на месеца. Тъй като и двете страни са членки на ЕС, тръгването на ромите трябва да е доброволно, пише германското издание на вестник "Файненшъл таймс" .Румънските граждани са се съгласили да бъдат депортирани доброволно и срещу заплащане - те ще получат по 300 евро на възрастен и по 100 евро на дете. За да не се допусне те да се върнат отново и пак да искат пари, ще им бъдат снети биометрични данни, съобщи френският министър на имиграцията Ерик Бесон: "Това ще ни помогне да предотвратим даването на пари на хора, които вече са получили. Те могат да се върнат пак във Франция, защото това е в рамките на закона, но няма да има къде да паркират караваните си незаконно, нито ще имат право на хуманитарна помощ при доброволно завръщане".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  Мунчо,дойде ли си?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  Искрено се надявам след това те да заминат обратно за там откъдето ги връщат веднага...

 3. 3 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 503 Неутрално

  имат време да им устроят тържествено посрещане.

  за чиста и свята република-но не с този народ
 4. 4 Профил на Дайкири
  Дайкири
  Рейтинг: 552 Весело

  Цялата дандания за 13 циганина - едно малко семейство?

 5. 5 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  До коментар [#1] от "lz2":

  Тука е - громи американския фашизъм в статията за изтеглянето от Ирак.

 6. 6 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Любопитно

  Веднага тринайстте да ги настанят у тоя - Красимир Кънев ли беше. Да си ги издържа , докато пак отидат във Франция.
  Мунчо , ако е човек , ще се включи да помага, ама като знам какво е....... прясно.

 7. 7 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Ама защо не се радвате, уважаемни толерантни българи? При тази демографска обстановка в България малко свежа кръв е добре дошла! Какво значение има цвета на кожата?

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 8. 8 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Оказва се французите просто искат да обърнат внимание на проблема а нямат основа за да действат.
  "полицията е затворила 51 нелегални ромски лагера", "Франция ще експулсира общо 41 души" което е по-малко от един от лагер (катун).
  След като се говори така много за помощите от ЕС, не е лошо България и Румъния да ги отстъпят на Франция и французите да се заемат с интеграцията.

 9. 9 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Нека франсетата си задържат това "щастие" при тях и да вземат да ги интегрират.

  Orda
 10. 10 Профил на САРФОШ ГОШО
  САРФОШ ГОШО
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Но нито един български специалист не е върнат,нали?Това е проблема...Както се казва-изгони питомното и си вземи дивото!

 11. 11 Профил на maratonkov
  maratonkov
  Рейтинг: 8 Гневно

  Цялата гюрултия за 13 примата ...пък аз си мислех , че са повече !Така че Мунчо и цялата му банда да се огранизират ...и другия път поне 1300 ...!

 12. 12 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Ама защо франсетата ще вършат вашата работа бе? те своите роми са ги интегрирали - осигуряват им къмпинги за караваните. Вашите роми са си ваш проблем, не на франсетата. така както са си ваш проблем вашите крадци на еврофондове, вашите организатори на мрежи за трафик на хора и наркотици, или вашите крадци на коли. Никой не е длъжен да ви решава проблемите, докато вие седите със скръстени ръце и лапате еврофондове предназначени да ви помогнат да се справите с точно тези проблеми..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 13. 13 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1367 Любопитно

  ако тук им се направят специални ромски лагери, с бодлива тел и картечни вишки, дали франсетата пак ще пеят мантри за правата им?

  low riders team
 14. 14 Профил на smile
  smile
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Основните критики на западноевропейските страни са насочени към Румъния, където програмата за интеграция толкова много изостава......."

  Ама като толкова много критикувате интегрирайте ги вие де... Така като гледам нито в БГ нито в Румъния успяваме с интегряацията. Ми да си се забавляват там

  ПП. Аз досега, по цял свят един интегриран ром не съм виждал

 15. 15 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1367 Весело

  тези лицемери, франсетата, начело с наполеоноподобния си президент, самият той мелез от маджарски цигани и марокански джебчии.

  low riders team
 16. 16 Профил на vloti
  vloti
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Tемата за циганската престъпност става все по-актуална в България. Не е „политически коректно” да определяш престъпността според етническата й принадлежност, но е неизбежно при условие, че едно малцинство се ползва с колективни права, специални помощи и всякакви други привилегии, за чужда сметка. Жертвите на тази престъпност протягат ръце към държавата с молба за помощ, но пропускат да отбележат, че именно тя е покровителка и създателка на този проблем.

  Според статистика на БКП от 1946 г. циганите в България са 170 011 души. Преди Втората световна война повечето от тях са били предимно дребни занаятчии, циркови работници и трупи като са живеели чергарувайки из страната. Те рядко са водели уседнал живот, предпочитали са номадското придвижване от район на район. След 9 септември 1944 г. обаче комунистическите плановици решават да променят коренно начина на живот на циганите, като въвеждат жителство, или иначе казано - крепостничеството, заселвайки ги в различни райони на страната. Създадени са първите гета. Заселването на каракачаните, например, включва около 20 000 семейства от Дунавската равнина, на които е дадена държавна земя (национализирана частна собственост) и кредити за построяването на жилища. В резултат се появяват гета в 160 от общо 237 града и в 3 000 от общо 5 846 села[1]. Това е само един от безбройните примери за фаталните последици от намесата на комунистическата държава в живота ни с цел да планира всенародното щастие.

  Откъсването на този народ от естествения му начин на живот и насилственото му “интегриране” в чужда за него среда, го насърчава да прехвърли грижата за собственото си оцеляване и продуктивност в ръцете на държавата. Подобни действия, както добре знаем, приучват само да се иска и ликвидират потребността от производство. Иначе казано “от всекиму според възможностите, на всеки му според потребностите”...

  При срива на комунистическия режим през 1989 г. циганите вече бяха етнически хомогенна маса, приучена на мързел и ползваща се с колективни права. Каква по-подходяща група за манипулация за всеки политик, жадуващ за лесни гласове? Няколко кебапчета, по 10 лева на калпак, обещания за по-големи социални помощи, нови жилища, безплатен ток и освобождаването от данъци са достатъчни, за да се купят гласовете всеки циганин, осигурявайки уютни места в парламента на този род политици.

  Умело подбрани и хитро окомплектовани в “интеграционна програма”, привилегиите се превръщат в колективни права, "дарявани" чрез парите на държавата. Но тъй като държавата няма собствени пари, това са парите на данъкоплатците, раздавани щедро за всякаква социално-плановническа дейност. Сега вместо закона от 1954 г., българските прогресивисти ни поднасят: „Десетилетие на ромското включване”, строеж на мезонети с кратка продължителност на живот, квоти за работа, или в най-добрия случай просто си затварят очите пред противозаконното присвояване на цели общински терени. За да е пълна тази прекрасна социална идилия, ако не ти се работи, всеки месец ще бъдеш “компенсиран” с увеличаваща се доза джобни пари.

  Тази “ведра” политическа картина бива оформена от три основни групи: лобистите, властимащите и популистите.

  Първите са политическите формации като ДРОМ на Илия Илиев, „Евророма” на Цветелин Кънчев или вече позалязлото Гражданско обединение „Рома“ на Тома Томов. Техните политически програми са открито лобистки и пропагандират осигуряване на повече привилегии за техните избиратели – тук общинско проектче, там социална програмка и т.н. Към лобистите се числят и множеството неполитически организации и фондации като „Отворено общество” и Български Хелзински Комитет, занимаващи се главно с това да оплакват тежкото положение на циганите, колко те са бедни, неоправдани и дискриминирания,да пускат жалби до Комисията за защита от дискриминацията и да просят все повече пари от управляващите.

  Втората група са властимащите. Това са всички партии, които участват в управлението на страната и пряко се възползват от неграмотността на циганските гласоподаватели. Колкото те са по-бедни, по-мързеливи, по-необразовани, толкова по-евтино партиите могат да купят техните гласове. Някои дори включват в предизборните си листи представители на циганския етнос, като депутатката от „Евророма” Миглена Христова, която влезе в сегашния парламент с листата на "Коалиция за България", или Тома Томов от предишните два парламента - пак от същата коалиция. Това са партиите, които увеличават социалните помощи, вдигат минималната работната заплата, насърчавайки по този начин безработицата, закрилят гетата върху общинска собственост, и пр.

  Третата група с големи "засуги" за циганската дезинтеграция, са популистите, целящи да оберат вота на недоволните от горните две групи. При тях се наблюдава същият лобизъм, но насочен в обратна посока. Те искат да раздават държавните пари (тези на данъкоплатците) по същия начин като втората група, чрез помощи, майчински, високи пенсии и т.н, но само за българите, а същевременно роптаят срещу лобизма на първите. Така целевата им група се увеличаваяв като към недоволните се прибавят и бедните българи - същата неправда, но с друг адресат. Следвайки елементарната логика, третата група щеше да бъде излишна, ако първата група не лобираше пред втората, създавайки възможност за политически дивиденти. Общото между тях е, че и трите искат да раздават нашите пари и да "създават пръскат благоденствие", просто посоките са различни .

  След като вече сме формулирали първоизточника на проблема с циганската престъпност - държавната намеса, няма нищо по-логично от това да проследим какви мерки трябва да се предприемат за решаването на този проблем.

  На първо място, а и понеже бях провокиран да напиша този текст от циганската престъпност, започвам именно от нея. Срещу престъпността има закони, но сегашните закони не дават резултат. Къде, ако не в „Законът”, предсмъртната творба на Фредерик Бастиа [2], трябва да търсим отговора на въпроса: „Кога спира ограбването? Когато се окаже по-скъпо и по-опасно от труда”, казва той. В тази малка по обем, но огромна по значение книжка, още преди 160 години авторът е дефинирал значението на закона: „Законът е организация на естественото право на законна защита; той заменя силите на отделните хора с колективна сила, за да действа в сферата, където те имат право на действие, за да прави онова, което те имат право да вършат, за да бъде гарант на Личностите, Свободите и Собственостите, за да отстоява Правото на всеки, за да възцари Справедливост за всички”. Изхождайки от тази кратка и ясна формулировка, че законът само и единствено защитава Личността, Свободата и Собствеността на гражданите, трябва да се започне от реформа първо на закона, защото той е префасониран така, че да дава колективни права на някои и възможност на други да искат още и още от общото. Сегашният закон не е закон на Справедливостта, а закон на лобизма, обслужващ политическата клика. Закон на несправедливостта.

  Реформата трябва да започне от ограничаването на възможността различни „доброжелатели” и „правозащитници” да осигуряват колективни права и привилегии за която и да било малцинствена група, независимо дали е етническа или социална. Трябва да се гарантира и улесни правото на всеки гражданин да притежава лично оръжие, за да защитава себе си и своята собственост. А практическото прилагане на тези закони трябва да се извърши от преструктурирана съдебна система.

  Как практически ще подействат тези мерки? Като начало до сега закриляната престъпност, ползваща се с чадъра на колективните права, ще трябва да понесе персонална отговорност за деянията си. В комбинация с възможността всеки гражданин да притежава лично оръжие, за да защити себе си, семейството и собствеността си от посегателства, битовата престъпност също ще намалее[3].

  Всеки, осмелил се да посегне на чуждоата собственост, рискува да се раздели със свободата или живота си. В това няма нищо расистко или дискриминиращо, защото законът е за всички. Той не облагодетелства, но и не дискриминира никого, и така прави ограбването „по-опасно от труда”.

  На второ място идва социалната система и проблемите, произтичащи от нея. По начало ролята й е незаконна и неморална, защото посяга към собствеността на гражданите, вземайки насилствено част от нея чрез данъци, за да ги пренасочи към други. Дори да приемем, че част от хората, лишени временно от доход, през цялото време докато са работили, са заделяли част от доходите си като обезпечение за времето, когато са безработни,този аргумент се обезсили след промените в Закона за социалното подпомагане в началото на тази година, които тихомълком узакониха професията „безработен”. Основни лобисти бяха Европейският комитет за социални права (поредното оруелско наименование) и поправката, която ще влезе в сила от 01.01.2011г., представлява възможност за доживотно социално подпомагане след премахването на ограничението от дванадесет месеца за социални помощи за безработни лица в трудовоспособна възраст. За да ограничи стимулите за практикуване на професията "безработен", Министерството на труда ще включва безработните в курсове за ограмотяване и квалификация. Но:

  1. образованието е персонална инвестиция, а отговорността за качеството на нейния живот принадлежи на отделната личност, а не на държавата или на министерството;
  2. държавните социални програми за квалификация и преквалификация са доказано неефективни и не свързват търсенето и предлагането на пазара на труда,"квалифицираните" не са по-желани за бизнеса, ако данъкоплатците не финансират допълнителни привилегии;
  3. дори да допуснем, че посоченият комитет е в някакъв смисъл прав, обстоятелството, че някой е лишен временно от източник на доход, не предполага, че такъв доход трябва да бъде осигурен завинаги от някой друг. [4]

  С подобни мерки се насърчава трайната безработица и се стимулира мързела сред циганското население, като в резултат положението му се утежнява. Както знаем, дупката е бездънна, а парите никога не стигат. Само и единствено, когато поемат отговорност за собственото си препитание, циганите ще имат мотивация да се образоват и интегрират.

  Неизменно свързани със социалните помощи са и детските надбавки. Ако приемем, че целта на детските надбавки е помощ от държавата, за да могат родителите да се грижат за децата си, няма логика държавата първо да взема част от парите на работещите чрез данъци, а след това да ги раздава на безработните, при това с посредничеството на тежката бюрокрация на социалното подпомагане. Много по-просто и със сигурност по-ефективно би било тези пари да не се отнемат. Така всеки ще преценява според дохода си какви са възможностите му да отглежда поколение, и няма да превръщат децата си в източник на доходи, както правят циганите от години. Според държавна статистика от 1946 г. циганите са 170 011, през 1992 г. са 313 396 или 3,7% от населението. През последното преброяване 1 март 2001 г. циганите са 370 908 души или 4,7%, но техния брой е в пъти по-голям, а разликата идва от самоопределянето на част от циганите като българи и на част от циганите-мюсюлмани като турци. Днес прирастът на циганския етнос е 19,4 на 1000, а нивото на образованост сред циганското население е съответно: 1% добре образовани, 10-тина % средно образовани, 10-15% минимално образовани. Останалите са неграмотни [5].

  Не мисля, че е необходима повече статистика, за да се изведе твърдението, че циганите раждат повече деца, от колко могат да отглеждат, и прехвърлят отговорността за тях на държавата (данъкоплатците). Всяко дете им дава гарантиран превод от 35 лв. на месец, като за „самотни майки” сумата е по-голяма, при това в продължение на 18 години! Единствено условие е децата да ходят на училище, информациа за което се получава от учителите, които пък получават заплати и имат работа само ако има „кворум” в класовете им. Въпреки това горните цифри говорят сами по себе си за липсата на каквато и да било ефективност. Към гореописаната картинка прибавяме експлоатацията за просия, миенето на стъкла по светофарите, джебчийство, проституция и т.н.

  За да се прекрати правенето на деца като бизнес, просто трябва да се прекратят програмите за детски надбавки. Тогава всеки ще си прави сметката предварително колко деца може да гледа. Ако някой се притеснява за прираста на населението, прекратяването на надбавките може да се комбинира с данъчни облекчения, като така в работещата част от населението остават в повече пари, с които биха могли да отгледат повече деца, вместо да плащат издръжка на някой мързелуващ хрантутник, който живее само на социални помощи и прибира по 5 детски надбавки на месец като самотен родител, а децата му мизерстват, просят или проституират.

  Източници:

  [1] - Crowe: History, p.22. Каракачаните - говорещи гръцки език високопланински овчари - трябвало да влязат в селскостопанските кооперативи, където били назначавани за овцевъди. Отчуждаването на последните частни стада овце през 50-те години ликвидира само отчасти традиционния поминък на тези овчари, понеже в областта на “неформалната” икономика те продължавали да обслужват пазара и след това. Министерското постановление за заселване на каракачаните е публикувано в ИПНС No. 25, 26.3.1954 г., стр.2 и предвижда между другото да се предоставят на каракачаните къщи на емигрирали от страната турци. Сравни за политиката на БКП спрямо каракачаните Пимпирева, Ж.: Каракачаните в България, София 1995 г, стр. 9
  [2] - Фредерик Бастиа (1801–1850) е ранен капиталистически икономист и френски писател на класическия либерализъм. "Законът" е издаден на български от Издателска къща МаК,София, 2005
  [3] - 20/20 with John Stossel from 20th of May 2007 on ABC (TV)
  [4] - Части от статията на Красен Станчев - управител на КС 2 ЕООД и председател на управителния съвет на Института за пазарна икономика (ИПИ) и Зорница Славова - икономист в ИПИ, публикувана за първи път във в. Дневник на 7 февруари 2010 г.
  [5] - По данни на доц. Михаил Мирчев, научен ръководител на АССА-М (Агенция за социални проучвания и анализи)

 17. 17 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 497 Весело

  Пращат ни ги като екскурзоводи.
  Другата седмица всеки един от тях начело на автобус със цигани ще пътува обратно.

  Попътен вятър в главите!
 18. 18 Профил на 5ar
  5ar
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Братя българи трябва да популяризираме идеята на всички наши неграмотни цигани, че Франция дава по 300 евро за екскурзия и безплатен самолетен билет. Така ще тръгнат всички. Като ги върнат нов паспорт и пак ....

 19. 19 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  И отсега виждам как ги канят в разни ТВ-шоута ,да ръсят простотии, а водещи и зрители да им се радват и смеят....

 20. 20 Профил на Хесапов
  Хесапов
  Рейтинг: 8 Весело

  Франсетата можеха вместо да разхождат циганите със самолет да ги вкарат направо в националния си отбор по футбол. Така щяха да освежат гарнитурата за европейското!

  Хесапов - герой на нашето време
 21. 21 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 986 Любопитно

  Три полета за десет дни, за да върнат ромите в Румъния
  http://www.leparisien.fr/faits-divers/trois-vols-en-dix-jours-pour-reconduire-des-roms-en-roumanie-19-08-2010-1036606.php
  Сряда, Ерик Бесон заяви, че полет в четвъртък е като 25 полета от този тип , организирани от неговото министерство и Offi (френски Службата за имиграция интеграция) от началото на годината към Румъния и България. "Ние имаме стандартна процедура за депортиране на чужди граждани, нелегални обратно в страната си по произход", добави той.
  Париж има цифрата от 700 роми от Румъния и България да се върнат до края на август.
  В първия полет , ще е в четвъртък, за едно провинциално летище, вероятно, от Лион, с седемдесет и девет роми на борда.Вторият ще се извърши със "стотина души" в петък. Трети полет ще напусне на 26 август от Шарл де Гол в Roissy.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 22. 22 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1367 Весело

  До коментар [#21] от "ДН":

  в бизнес класа ли пътуват депортираните? все пак за тях това се води служебно пътуване, командировка

  low riders team
 23. 23 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1205 Любопитно

  До коментар [#12] от "muncho":
  "Вашите роми са си ваш проблем"...Мунчо,ти като какъв се самоопределяш..!!??Българин ли си,циганин,или някакъв имигрант от Близкия Изтока...!???

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 24. 24 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1369 Любопитно

  До коментар [#12] от "muncho":

  тия цигани не са "наши" или изобщо на някой. Те са си свободни хора, които сами си решават какви да бъдат и къде да бъдат. В тоя ред на мисли са наш проблем доколкото докато седят у нас не спазват установения ред и се занимават с престъпност, когата не са у нас, то те вече не виждам защо да са ни проблем?

 25. 25 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#24] от "lol":

  Ваши са, ваши са. Защото са българи, тоест български граждани, родени в България. Така че са си ваши, точно както са ваши крадците на еврофондове, приватизаторите, кредитните милиардери, мутрите, търговците на хора, оръжие и наркотици и прочее..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 26. 26 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 1407 Разстроено

  До коментар [#13] от "Comandante Marques":

  и на летището да ги посрещне кордон от мотоциклетисти, а на кошовете картечници и отстрани автоматчици и много немски овчарки........красиво но неосъществимо (айде стига че много се размечтах)

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 27. 27
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1367 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 28. 28 Профил на 5ar
  5ar
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Обявявам екскурзия до Франция !!!!! Луксозно пътуване с климатик 1 циганин 150 евро малко цигане 50 евро. Тръгване от Софийската аерогара след кацане на полета на Еър франс

 29. 29 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1367 Весело

  До коментар [#23] от "yu22":

  той е плод на извънутробно (събиран с лъжица по чаршафа) кръосмешение между черна свиня и пиян муджахидин - това е в рамките на медицински експеримент, който излязъл от контрол и се появил Муня - нещо като Леонсю в мангалски вариант. След това като малък претърпявал многократни удари по горния израстък (известен като глава при хората), както и сексуални посегателства от страна на разни други подобни нему същества. В момента пребивава под медицински контрол в една дюнерджийница (опит за социализирането му) и в рамките на този експеримент му е даден компютър с интернет. Експеримента се оценава като неуспешен.

  low riders team
 30. 30 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1369 Любопитно

  До коментар [#25] от "muncho":

  е, че то тия хора щеше да екстра да вземат да напуснат България, хич и няма да са ми проблем...

 31. 31 Профил на ++
  ++
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Крали Сарко води три синджира роми

 32. 32 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#30] от "lol":

  Проблемите не се решават с напускане, екстрадиране и бягане..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 33. 33 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Когато се опитвате да изнесете проблемите си и да ги стоварите на гърба на някой друг естествено е да очаквате да ви ги върнат обратно..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 34. 34 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1369 Весело

  ... само дето всъшност метода работи... сега вече проблема стана общ и щат не щат ще се занимаят и те с него...

 35. 35 Профил на Depistada
  Depistada
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#12] от "muncho":

  В една интеграционна общност няма място за "ваши и наши проблеми", защото "вашите" проблеми много бързо стават "наши" (нали никой не се съмнява, че въпросните мургави събратя ще се върнат отново, ако не тези, то техни роднини, които французите различават само по българския и румънски паспорти).

  След като ни учат на демокрация и хуманизъм, да вземат да ни покажат нагледно как се интегрират тези мургави европейски граждани... Ако помните, една от най-трудните за преговори глави за присъединяване към ЕС беше свързана именно с малцинствата у нас... не жевеели в подходящи условия, да сме им били създадели такива условия...

  Франция нали е икономически напреднала, стабилна финансово и най-вече хуманна държава, да вземе тя да ги интегрира и да се възползва от производствения им капитал! Защо ни се кара, размахва заплашително пръст и ни плаши със санкции, когато нашето общество не може да реши етнически проблеми, които самата Франция не очевидно не иска (или не може!?) да реши.

  Хубаво, връща ни ромите, които създават проблеми, не стават за интегриране там... Как да станат за интегриране тук!? Пък после ние не сме изпълнявяли договорите на съюза, нарушавали сме човешки права... Ами правото на българските роми за свободно придвижване!? Нима Франция не го нарушава? Ако тези хора са престъпници, мястото им е в затвора, ако не са, защо им нарушават основното европейско право на местоустановяване в границите на ЕС!?

  И после ние сме били малкото непослушно братче в Съюза, истината е че ЕС не е единно пространство, каквото е замислено да бъде, имаме общи проблеми, но трябва да търсим индивидуални решения... Излиза че всички сме равни, ама някои са по-равни...

 36. 36 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#34] от "lol":

  да. ще ви спрат паричките за интеграция на ромите, защото и тях явно крадете, вместо да ги ползваъте по предназначение, щом няма никакъв резултат ХАХАХАХАХАХА

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 37. 37 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#35] от "depistada":

  Ма престанете вече да дрънкате безсмислици и измислици бе!
  От къде на къде Франция ще интегрира БЪЛГАРСКИТЕ граждани от ромски произход? Тя своите граждани от ромски произход вече ги е интегрирала. От къде на къде ще се занимава с чуждите?
  И да, Франция е развита, правова държава, в която има върховенство на закона и се спазват човешките права, за разлика от България. Така че има пълно право да критикува България.
  И да, граждани на чужди държаваи, които нарушават обществения ред, или са извършили престъпление, или пребивават незаконно (без разрешение за престой) могат съвсем законно да бъдат експулсирани. Точно това става в момента.
  И да, вие за разлика от Франция вместо да пложите усилия да интегрирате малцинствата, като например приложите законите и вкарате в затвора расистите които ги дискриминират и подбуждат към насилие срещу тях по форумите, крадете парите предназначени за интеграцията. Така че да, Франция има право да ви критикува...

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 38. 38 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1301 Любопитно

  Тея французи са егати народа. Минат не минат няколко години и все нещо ни връщат. Преди ни върнаха сестри, сега пък цигани. Следващия път кой знае какво ще докарат.

 39. 39 Профил на Пламен Михайлов
  Пламен Михайлов
  Рейтинг: 437 Весело

  обзалагам се на 1000 евро, че преди 25 август, поне 130 наши роми, достойно ще заместят "върнатите" 13

  artmosphere
 40. 40 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1367 Любопитно

  Ромите и тяхната култура са общоевропейска ценност, която намира почва там, където е най-търсена. По закона за търсенето и предлагането тази ценност е по-търсена и ценена във Франция, отколкото в България и Румъния. Поведението на френския президент е популистко - депортира 700 циганора, но държи във Франция милиони африкански и азиатски отрепки? Пуркоа?
  Противно на казаното по-горе, ромите не са "наш" на българите проблем. Ние проблем с тях като роми нямаме - имаме проблем с тях като доячи на социални помощи, продавачи на гласове, ДДС-бушони и обикновени престъпници - крадци, грабежлии и джебчии. На ромите не трябва да се обръща повече от нужното внимание за бездомните кучета - обезпаразитяване, кастрация и други медицински мерки. Когато докажат, че са повече от бездомни кучета, значи и ще заслужават повече внимание.

  low riders team
 41. 41 Профил на aboykov
  aboykov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#25] от "muncho":

  Не се цепи от групата И ти си гражданин на Р България Я кажи само къде си роден, а също мама и тате? Да те видим кое поколение българин си ))

 42. 42 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#38] от "dosetliv":

  казах ти веднъж, че си доста глупав. Да го повторя ли, или ме разбра още тогава?

  low riders team
 43. 43 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 714 Неутрално

  хА ХА ФРАНЦИЯ НЕМОЖА ДА ИЗТЪРПИ ТРИНАЙСЕТ МАНГАЛА.мИ ПИТАТ ЛИ НИ НАС КАК ГИ ТЪРПИМ ТУК СТОТИЦИ ХИЛЯДИ гмо

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 44. 44 Профил на chiqui
  chiqui
  Рейтинг: 62 Неутрално

  В момента когато екпулсират 13!!!да не говорим,че експулсацията я плащаме скъпо данъкоплатците, влизат 1300 нови.Масите обаче са основният гласоподавател и популизмът не български патент.Тези цигани /харесва или не /са с паспорт на български граждани/харесва или не/.След като има право всеки европеец да живее където пожелае,та и те се възползват от правото си.Номадството във Франция е забранено,та разбира се трябва да се изисква адресна регистрация на всеки човек включително и на циганите/recensement/Ako аз обаче живея без регистрация/бяла раса,университетско образование,натурализиран/,няма да започнат срещу мен процедура за екстрадиране,нито ще екстрадират някой германски скитник или някоя португалска циганска колония.България не изнася цигани.Всеки пълнолетен е господар на себе си.И циганския проблем не е български,а на цяла Европа.Между другото спомням си и други цигани преди години във Франция-португалските и испанските,ама тогава нямаше криза и нямаше нужда да се отвлича вниманието на масите със вечните цигански проблеми.

 45. 45 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#12] от "muncho":Много си глупав.Можеш спокойно да си ползваш ника и в обикновенният живот


  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 46. 46 Профил на raydenu
  raydenu
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#2] от "Alien":

  не мога да разбера защо все за българия и румъния говорят
  нима няма роми в унгария, 4ехия, словакия?
  сигурен съм 4е и ромите от тези страни са се настанили в западна европа
  казват 7000 роми от българия и румъния,
  като се погледне по отблизо става ясно 4е ромите от българия са около 70
  е не вдявам защо ни спагат в един кюп с румъния, след като само 70 роми от българия са намерили безпризорни във франция, а вси4ки останали са румънски

 47. 47 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 551 Любопитно

  МУАХАХАХХАХАХА
  "Номадството във Франция е забранено"
  Нов титан на расистката мисъл имаме..


  До коментар [#46] от "neutron":

  Много просто. Положението на тромите в Румъния е най-лошо. После идва България. Затова най-много роми бягат от тези две държави. Ромите в другите държави няма защо да бягат..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 48. 48 Профил на Jovan
  Jovan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не си ги искаме. Техни са си, да си ги интегрират.

  От свиня, славей не става.
 49. 49 Профил на VaKY
  VaKY
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Alien,
  катуните, които съм виждал с цигани в покрайнините на Париж имат невъобразими размери.
  Това не е нормален катун, а цели селища около магистралите на Сен Дени. Там е пълно със зарази, там не знам как живеят и оцеляват хора. Не само, че трябва да ги върнат, а след това не знам дали този район въобще става за обитаване отново.
  За съжаление цяла Европа се изправя пред подобни проблеми. Тъй като Франция е пълна с такива, тя е само началото.
  След година-две много нации ще пропищят от този проблем. Това е само началото....

  Pro bono publicum with a bit more gusto
 50. 50 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Това един вид отмъщение за гола на Костадинов ли ще да е, или как да го разбирам?

 51. 51 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Най-напред вижте ей-това, по-долу. Препоръчвам ви да го изгледате цялото най-внимателно, струва си.

  http://vimeo.com/13906172

  Сега по същество. Не знам дали забелязахте, но от близо месец насам има нещо като победа на здравия разум. Мъничка и почти невидима, но си е победа. Вече не казват "българи" или "румънци", ами български или румънски роми. Е, значи, все пак, приемаме, че циганите на са българи или румънци. Или че са точно толкова българи, колкото са и французи.

  Казвам това, защото до съвсем скоро си беше най в реда на нещата да четем как полицията във Виена е арестувала просещи българи по улиците, а на на снимките да гледаме цигани. Били цигани значи, да не повярва човек, не българи... И е въпрос на време само вместо нелепото "роми" всички да започнат пак да си казват цигани...

  Впрочем, ще е връх на лицемерието и несправедливостта да казваме, че циганите са много гадни, а ние, българите, сме целите в бяло. Немалко сънародници са толкова, ама толкова долни, че в сравнение с тях циганите са си направо свестни. Това са доброволно вциганени хора, което е най-лошото. Защото, един циганин не може да бъде обвиняван за това, че се е родил такъв. А доброволно избраното вциганяване от уж етнически българи е непростимо и действително отвратително.

  Много е забавно да чете човек неща от сорта на "Франция връща българските роми в България". Те са толкова български, колкото са и френски. Те са си общо европейско наследство, богатство, гордост, проклятие, напаст... на кой както му уйдисва. Все едно нощна пеперуда да кръжи около запалена ми лампа, а после да прелети до запалената лампа на съседа и онзи да се развика - ей, я си прибери обратно пепепрудата. Че тя да не е моя? Да не би да съм си я купил, поръчал или отгледал? Тя е колкото моя, толкова и негова.

  Това са цигани, родени в България. Със същия успех е можело да се родят и във Франция. До преди 20 години ги спираше желязната завеса, доскоро ги спираха по друг начин, но вече не могат да ги спрат да ходят до Франция. И да раждат там. Ако цигани, родени в България идат във Франция и там родят дете - то какво е, български или френски ром?

  Вижте филма и пак ще си говорим.

 52. 52 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Мдам. Малоумните нацисти никога няма да разберат, че времето на моноетническите държави е отдавна в историята и че циганите са точно толкова българи, колкото и малоумните расисти.
  Все едно да се каже че Обама не е американец а някакъв друг..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 53. 53 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 631 Весело

  До коментар [#40] от "Comandante Marques":

  Съгласен съм със всичко написано от теб, само с едно не съм. Няма място за сравнение между мангал и безстопанствено куче.
  IQ на кучето с около 55-60 единици повече от това на мангала. Не подлежат на сравнение.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 54. 54 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#44] от "chiqui":

  Хм. Туй чудо , "свобода , равенство, братство" , не беше ли в основата на френската льо републик. Пък и на някои други неща. Братство , братство , ама айде обратно , да си крадете само от българите.


 55. 55 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Проблемът между "белите" българи и циганите е проблем между ДВЕ страни, при който едната страна притежава 99% от богатството и 100% от властта в тая територия, но чака другата да предприеме първи стъпки...
  Чакайтеее...!

  Българите затова са най-бедните в Европа, щото са и най-тъпите!

 56. 56 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1367 Любопитно

  До коментар [#53] от "mikewolf":

  всъщност приемам забележката ти като напълно вярна - безпричинно обидих кучетата, които все пак оцеляват без социални помощи.

  low riders team
 57. 57 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Да се тестват за спин, хепатит и туберкулоза и ако имат - да ги върнат на франсетата да си ги лекуват те.

  The biggest risk in life is not taking one.
 58. 58 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 631 Весело

  До коментар [#56] от "Comandante Marques":

  Така е без социални помощи. Също така и без право на глас. Ако имаха това право представяш ли си как всеки политик щеше да си обгрижва по една безстопанствена глутница кучета. Да им носи кокали от кланниците и да им обещава кучешки приюти на глава. Също така и европощи - например лъскави нашииници, шампоани срещу бълхи и други такива благинки.
  А сега нищо. Само кокъл изпаднал случайно от някоя кофа за боклук. И пак оцеляват за разлика от разглезените цигани.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 59. 59 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Любопитно

  До коментар [#55] от "iazdakaja":

  Тъпак , най много се ядосвам , когато лайна като теб , се опитват да изкарат проблема расистки. Ами не е расистки . Можем д аго наречем етно-социален, но не е раситки. Да циганите , може би като цяло, са по-мургави от българите, но никога това никога не е било определящ критерий. Ако вземем тази една трета от българите /по-мургавата/ ,то те също толкова мургави колкото три четвърти от циганите /Е и сред тй има по чернички/. Така че си заври казването , знаеш къде.

 60. 60 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Не е на добре работата
  Кой знае,освен че са научили френския и какви други болести ще докарат по гетата.Това пак са пари на държавата за лечения.
  Другото е,че като тръгне човек към Франция ще се притеснява от загара си по време на почивка.А ако е забравил и да се обръсне...

 61. 61 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Апропо във всички други държави си казват на циганите - цигани например англоговорящите Gypsy, руски Цыган, френски Gitan, испански Gitano, италиански Zingaro, турски Çingene........................румънски Ţigan. Само нашите журналисти Роми. Господа журналисти циганин на български се пише, чете и изговаря Циганин, а не Ром.
  Дядо Вазов в "Под игото" си пише циганин. Ето цитати:
  "Циганите, които в първите дни бяха успели да избягнат, бяха първите, които занесоха на турците вест за въстанието в Клисура и подробности за разположението на бранителите. "
  "Огнянов се обърна строго към един възрастен въстаник:
  - Чичо Марине, тури тоя циганин под стража"
  "Той се извърна и видя недалеко на поляната, че Боримечката гонеше един циганин"
  Няма смисъл да продължавам.
  Някой журналист да се смята повече от дядо Вазов?
  Стига с това роми.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 62. 62 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#59] от "zaci":

  Аз не съм казал, че проблемът е расистки, казах, че българите са прекалено тъпи, за да дори започнат интеграция на ромите.
  Те дори не могат да анализират проблема, да прочетат условието на задачата. Както ти не можа и един коментар да прочетеш...
  Смотаняци пълни... както винаги и във всичко...

 63. 63 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#58] от "mikewolf":

  или без документи, които да продават за по 50 лева. С тези документи се изпонакупиха маса неща на лизинг (от който и една вноска не е платена), както и се регистрираха маса фирми, които източиха сума ти ДДС. В този случай циганите са пионки (на други цигани или българи) но кой нормален човек си продава документите?
  Всъщност, ако някой прояви държавническа мъдрост и им изкупи документите в чужбина, те повеч не могат да докажат, че са български граждани и няма как да се върнат.
  Да не говорим за бандите, специализирани в имотни измами (мой близък стана жертва на подобно нещо), които налазват стари и болни хора, които имат някакъв имот, който бързо да бъде "развързан". Или бандите, които са се специализирали в телефонни измами, както и другите, специализирани в специфичните измами по интернет "млада булка търси възрастен немец"?
  За всички тези би трябвало дори да не се хабят куршуми, а с по една струна от пиано или тел да се провесят на една по дълга релса, да съхнат....

  low riders team
 64. 64 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#62] от "iazdakaja":

  "Проблемът между "белите" българи"

  Дришльо цигански.

 65. 65 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#62] от "iazdakaja":

  ако не си разбрал, и аз да ти кажа - тъпак си. Вероятно ще си останеш такъв до края.

  low riders team
 66. 66 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#55] от "iazdakaja":
  Какви са тия глупости, за власт и богатство. Дайте някакво решение за циганите! Защо арменците са по-добре от циганите?

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 67. 67 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#64] от "zaci":

  Кое не ти е ясно, кавичките ли бе, малоумник?

 68. 68 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#36] от "muncho":

  Парите за интеграция няма да спрят.По-лошото е,че заради тия твои мангали може да вземат отношение французите догодина за влизането ни в Шенген,както сме в кюп с Румъния.Ще се разбере какъв е броя на нашите,не вярвам да са само 70.Така че,ти си ги защитавай колкото искаш,даже кандидатствай за усвояване на европари,няма лошо.Лошото е,че дон Цеци може да ти се огледа

 69. 69 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1301 Весело

  До коментар [#42] от "Comandante Marques":

  Повтори още! Умрем си да четем произведения на графоманско плямпало - безделник. Извисява някак си духовността на човека.

 70. 70 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#67] от "iazdakaja":

  "че българите са прекалено тъпи,"

  "Българите затова са най-бедните в Европа, щото са и най-тъпите! "

  Айде , изчезвай , че си досаден , прост , пък нахален.

 71. 71 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#61] от "mikewolf":

  Така е,те самите се наричат цигани.
  Много от мангалите казват,че са турски,влашки и държат да се знаеКато ги наричат само роми им потъпкват правата,има ли циганин да не знае какво е демокрация

 72. 72 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#52] от "muncho": "времето на моноетническите държави е отдавна в историята"
  моноетнически терирории в мултиетнически държави
  http://www.censusscope.org/us/map_nhblack.gif
  ЦИГАНИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА ЖИВЕЯТ В БЛИЗОСТ С БЪЛГАРИ
  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bulgaria_roma_2001.PNG
  За всички БГ цигани, трябва да се построи моноетнически Израел 2(в обезлюдената Югозападна гранична зона ). където да получават директно еврото на западните европейци.


  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 73. 73 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1506 Весело

  Мунчо чакаме те - ще ти организиранизираме и посрещане. После заедно с другите мангасореци може пак да заминавате от където сте дошли

  15.02.1989 - 07.02.2018
 74. 74 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#62] от "iazdakaja":

  А ти как ги интегрира? Със шалвари, или по-македонски.

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 75. 75 Профил на Ico Shanov
  Ico Shanov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  и те душа носят истината е че нашата държава е корумпирана и който не е богопомазан се чуди как и къде да се спасява независимо дали е ром или българин мисля че чиновниците използват проблема за да избегнат проблема че именно чиновниците ни най добре да идат някъде и никога да не се върнат само пари искат а една лична карта не могат да ти издадат без проблеми

 76. 76 Профил на pleven
  pleven
  Рейтинг: 225 Гневно

  Ба, верно ли ще ни върнат тая смрад?

  https://www.pleven.pro
 77. 77 Профил на pleven
  pleven
  Рейтинг: 225 Неутрално

  В Територия България най-добре е или да си ром или хомосексуалист. Идеалния вариант е ром-хомосексуалист...

  https://www.pleven.pro
 78. 78 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#24] от "lol":

  "тия цигани не са "наши" или изобщо на някой"-а, щом като страни като Франция,Италия,Дания,Швеци(да изброявам ли още)
  са решили ,че са ваши ,ти май няма какво да кажеш по въпроса .

 79. 79 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1506 Весело

  До коментар [#77] от "pleven":

  Тоест мунчо ?

  15.02.1989 - 07.02.2018
 80. 80 Профил на tur4in
  tur4in
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#62] от "iazdakaja":

  "че българите са прекалено тъпи, за да дори започнат интеграция на ромите"

  Не знам дали българите схте интегрират ромите ,но последните 20 години се вижда ,че ромите интегрираха българите в чалгата си.За другите неща(в които ромите интегрираха българите) премълчавам.Чалгата в днешна България е музиката ,която се свиреше по циганските сватби по преди 89 а.

 81. 81 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  Чешките цигани са една идея по-добре от нашите:

  http://becti.net/world/8491-kak-zhivut-cygane-v-chekhii-30-foto.html

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 82. 82 Профил на faeton.
  faeton.
  Рейтинг: 4415 Неутрално

  До коментар [#79] от "Karelson":

  Мунчо е Азис!

 83. 83 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#70] от "zaci":

  спамер, щом не знаеш какво да ми отговориш, копирай още няколко цитата да запълниш време и място, по-малко кух ше станеш.

 84. 84 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#74] от "registrac":

  "А ти как ги интегрира?"

  Ами като начало се опитвам да не се отнасям с тях като с животни - но една птица пролет не прави. Виж коментарите само - българите са пълни неандерталци! За тях самите оправия няма, камо ли за малцинствата им!

 85. 85 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1367 Разстроено

  До коментар [#80] от "tur4in":

  .....За чалгата е вярно...

 86. 86 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  До коментар [#82] от "faeton":

  и аз същото си го мислех

 87. 87 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Връщали ромите!
  Ами нека си ги връщат....то и ние ще си им ги върнем.
  Даже те сами ще тръгнат,така ще спестят на държавата малко пари за самолетни билети.
  Милите французи,те си мислят,че нашите роми са като техните.
  Нашите(казвам го с нотка на гордост)-ти ги гониш от вратата,а те се връщат през прозореца.
  Хайде братя роми ...и тоя път по сериозно,я вижте какви големи махали имаме,а вие сте тръгнали 20-30 човека,няма да се излагаме пред света.

 88. 88 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1203 Гневно

  До #84 - iazdakaja -Ааааа , не обиждай животните ! Няма животни в България , причинили толкова проблеми на страната ни , колкото циганите ! Нито , мечките и вълците са затрили тази година толкова българи , колкото циганските убийци , нито врабците и мишките са окрали толкова държавата ни колкото ромските крадци ! Така , че не обиждай животните ! ! !

 89. 89 Профил на niakoisi
  niakoisi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всички роми кръгом-към Прага.Там ги искат и ще им защитят правата.

 90. 90 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1417 Любопитно

  Аз не мога да разбера що бягат циганите. Не плащат данъци, не плащат ток, току пребият някой лекар, че спасил циганчето понеже не яло 2 седмици, получават социални, режат дърветата в парковете.
  Ама циганска работа, не си знаят интереса.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 91. 91 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1417 Весело

  Това е начин да закърпим бюджета на Дянков. Пращаме CD-ROM-те по света, там им дават по 300 евра връщат ги, те ги харчат тук и пак.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK