След римейк на "Килърите": Туци и Васко Кеца пак са в ареста, но за убийството на Рачев

След римейк на "Килърите": Туци и Васко Кеца пак са в ареста, но за убийството на Рачев

© Пресцентър на МВРДвама от главните герои в акция "Килърите" - Васил Костов (Васко Кеца) и Янко Попов (Туцо), отново са арестувани и отново ще получат обвинения за съпричастност към убийство, но на бизнесмена от Шумен Румен Рачев.


Това е резултатът от повторението на акция "Килърите", за която съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов в ранните сутрешни часове.  


"За нас е важно всичко, което може, да бъде събрано като доказателства, за да може да бъде представено пред българския съд, да бъде направено по възможно най-добрия начин" каза по-късно през деня Цветанов. Той свика пресконференция специално, за да информира за резултатите от акцията. Допълни, че благодари на всички свои колеги, които не са спрели да работят, въпреки че трудът им по разкриването на убийството на Юри Галев останал неоценен и няма как да бъде възнаграден.
Според Цветанов "Килърите", освен за убийствата на Юри Галев и Румен Рачев, са отговорни за "още 2-3 покушения на територията на страната и както и за няколко стрелби". Окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова, която също присъства на пресконференцията, съобщи само, че на трима от задържаните днес ще бъдат повдигнати обвинения за убийството на Рачев. Петрова добави, че всичко зависи от доказателствата, които тепърва ще се събират. "Към настоящия момент обаче считам, че това, което е събрано ще бъде достатъчно да бъде внесено искане за постоянна мярка задържане под стража".Калин Георгиев: Надявам се да не се налага акция "Килърите 3", за да убедим съда, че сме прави


Главният секретар на МВР Калин Георгиев изрази надежда да не се налага МВР да харчи допълнителен ресурс и да не се налага да се организира операция "Килърите 3". "Защото излиза, че това, което сме принудени ние от обстоятелствата да го вършим, трябва да го правим по няколко пъти, за да убедим съда, че сме прави", коментира още Георгиев, цитиран от агенция "Фокус".
Георгиев допълни, че се надява на най-добрия изход от продължението на операция "Килърите", "на обективност и състезателност, която да бъде осигурена от българския съд".
"Ние събираме доказателства под ръководството на прокуратурата по един определен начин. Естествено, не сме безгрешни, но под ръководството на прокуратурата се стараем да бъдем максимално издържани", каза още Калин Георгиев. Той допълни, че невинаги трудът на служителите на МВР бива оценен по достойнство и понякога се получават аномалии.


Точно преди месец "Криминална полиция", ГДБОП и полицията, под ръководството на Софийска градска прокуратура, проведоха акция "Килърите". От 20-мата първоначално задържани, в ареста останаха самоковският бизнесмен Янко Попов-Туци, Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Георги Петков-Даци и Методи Иванов. Тогава министър Цветанов и премиерът Бойко Борисов обявиха, че е разбита "фабрика за убийства" и че никога досега не е арестувана такава сериозна престъпна група - с поръчители, организатори, извършители и помагачи. Обявиха още, че групата е отговорна за убийството на Юри Галев, Румен Рачев и подготовката на поне още шест убийства. На 3 август Софийският апелативен съд освободи четирима от петимата арестувани за убийството на Юри Галев и остави в ареста само Методи Иванов. Тогава магистратите отсъдиха, че събраните доказателства не са достатъчни, а премиерът Борисов определи решението им като провокация към държавата.


В началото на август пък МВР арестува отново Георги Петков – Дачи, който получи ново обвинение - за убийството на плевенския гангстер Пламен Балбузанов – Куката.


Днес МВР направи римейк на акция "Килърите" и отново прибра двама от посочените за лидери на групата - Туцо и Васко Кеца, както и още двама души- Райчо и Николай. Според обясненията на вътрешния министър "вече е доказано, че Васко Кеца и Туцо са придвижвали физическите извършители на убийството". Той повтори, че физическите убийци - Георги Георгиев и Владимир Филев, са в неизвестност. Райчо и Николай, който също е бил задържан днес, но няма да му бъде повдигнато обвинение, са стопанисвали хижи, обитавани от извършителите на убийството няколко дни преди и след покушението.


Цветанов отказа да коментира дали сумистът Петър Стоянов, който беше задържан в първата версия на "Килърите", е съпричастен и към покушението срещу Румен Рачев. Цветанов не коментира и кои са поръчителите на убийството срещу Рачев. По думите на министъра мотивът в случая е неуредени финансови взаимоотношения.

Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  А Лили Иванова не е ли арестувана!?

 2. 2 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 547 Неутрално

  "Ние събираме доказателства под ръководството на прокуратурата по един определен начин. Естествено, не сме безгрешни, но под ръководството на прокуратурата се стараем да бъдем максимално издържани", каза Главният секретар на МВР Калиин Георгиев.

  А Окръжният прокурор на Силистра Димитър Чолаков протестира срещу прибързаното оповестяване от МВР на информация по случай, по който прокуратурата работела от два месеца, съобщи dariknews.bg. Повод за недоволството на прокурора е обявената тази сутрин от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов информация за операция "Каналджиите", насочена срещу крадци на автомобили в Силистренско.

  А дали събраните доказателства са категорични и необорими пред съда - тепърва ще се разбере.
  Но при поредното избързване с медийното им оповестяване - жалко,но едва ли.

 3. 3 Профил на scoffer
  scoffer
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Укрива се с Веселин Маринов и двамата са в неизвестност за момента.

 4. 4 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 955 Неутрално

  http://www.glasove.com/article-9581.php :

  "До преди известно време Прокуратурата се спотайваше, защото тя носи отговорността за това изгубване в превода между полицията и съда. Имам предвид това, че прокурорът е този, който от една страна ръководи разследването. Той трябва да направлява органите на дознанието - това са разследващите полицаи - какви доказателства да съберат, как да ги съберат, как да ги оформят така, че те да издържат пред Съда. На второ място прокурорът е този, който преценява дали доказателствата са достатъчни за да бъде поискана мярка за неотклонение „задържане под стража" или за да бъде внесен обвинителен акт в Съда. Вместо да правят това и работейки не за честта на закона, а за честта на пагона, прокурорите съвсем слугински се поставиха в услуга на пропагандата осъществявана от МВР. Те съвсем безкритично, в насипно състояние приемат всички доказателства по гръмко обявяваните полицейски акции и в този насипен вид, в състояние на един доказателствен полуфабрикат ги предоставят на Съда, като го поставят в изключително деликатна ситуация. Ако съдът има самочувствието, професионализма, ерудицията и готовността да отстоява Закона, той ще игнорира тези доказателства, защото те не са годни."

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 5. 5 Профил на juventus_bg
  juventus_bg
  Рейтинг: Неутрално

  "Килърите 2",а? Добре, добре - публиката обича продълженията, но внимавайте да не се оливате. Все пак дори и "Умирай трудно" имаше само 4 части. Така че гледайте докато повторите акцията още два пъти да сте намерили доказателства и да сте ги затворили на топло. Иначе никой няма да иска да плаща билет, за да ви гледа филма.

 6. 6 Профил на Lost
  Lost
  Рейтинг: 217 Весело

  До коментар [#5] от "juventus_bg":
  +++
  Свежо и казано на място

 7. 7 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До "4". Одавна в този,а и в други форуми не съм чел толкова компетентен и обективенс коментар за действителната ситуация у нас около пропагандната борба на правителството в лицето на ББ и ЦЦ срещу престъпността.Браво и на Окръжният прокурор на Силистра,който засега единствен надига глас.Надявам се,че българската прокуратура ще излезе в скоро време от унизителното и наведено положение,в което се намира сега.Господа честни и достойни прокурори,вземете пример от съдиитеи защитете професията прокурор.Не целувайте ботушите на ББ и ЦЦ.

 8. 8 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#7] от "molesan2":Прокуратурата в България е замислена по сталински/вишински модел.Така че надеждите ви,както и на много други хора,ще си останат надежди.Прави ли ви впечатление слугинажът на прокурорите - преди обслужваха нищоправенето на коалицията,сега просто изпълняват спуснатите задачи.Това не е независим ортан,а маша.Затова най-често резултатите от дейността й е плачевен.

  Sic transit..
 9. 9 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До "8": Частично съм съгласен с Вас.Но все пак освен модела,нещата до голяма степен зависят и от морала на човека,от неговата професионална подготовка,гражданска съвест и доблест.Подлизуркото е подлизурко и като депутат,министър,прокурор,ъученик,състудент,комшия.Вероятно сте от тези,които ненавиждат Ленин,но той като юрист казва:"Не е важна жестокостта на наказанието ,а неговата неизбежност".А този принцип е в основата и на съвременното европейско законодателство.Това не се разбира от нашите гербери,които,вървейки на вълната на общественото недоволство и търсейти политически дивиденти прокламират агресивност,жестокост и ,признавам,това допада на широките облществени слоеве.Но така те прикриват недостатъците в професионалната подготовка на полицията,а за това никой не говори.

 10. 10 Профил на dgapi
  dgapi
  Рейтинг: 486 Весело

  ей олекна ми ,а бях сгрешил на васко найденов

  Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно. Уолтър Липман
 11. 11 Профил на radioham
  radioham
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Това ми заприлича на детската игра :
  "На ти куклите,дай ми парцалите"...........

 12. 12 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Панаирииии, панаириии....(баба Лили преди 40-50 години)!

 13. 13 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  очквайте килърите 3-4-5-6-7 след като ги пуснат тези момци отново,айде на панаирите тук в главната роля са само двама правят по евтина продукция заради ограничен бюджет

 14. 14 Профил на D Day
  D Day
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Българите: Грозни, мръсни, зли

  Бих добавил още, вечно мрънкащи и недоволни.

  We will accept nothing less than full victory.
 15. 15 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#14] от "D Day":

  само с грозни не бих се съгласил

 16. 16 Профил на ohubohu
  ohubohu
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Вечеси мисля, какво ли ще е при потретването на операцията!

 17. 17 Профил на pavlikmorozov
  pavlikmorozov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Петрова добави, че всичко зависи от доказателствата, които тепърва ще се събират. "Към настоящия момент обаче считам, че това, което е събрано ще бъде достатъчно да бъде внесено искане за постоянна мярка задържане под стража".


  ето ви тука кратко и ясно признание как се работи в меверето, и защо те все хващат, а съда все пуска - арести се правят по санитарен минимум подозрения за нечия вина, а доказателства се разчита да се съберат в последствие. когато това не се случи задържаните се пускат, а на цецо пак съда му е виновен.

 18. 18 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Някой по- горе беше писал, че публиката обича продълженията и римейка. Предлагам главният сценарист, режисьор, сценограф и още каквото може да бъде главно Цветан Цветанов да кара операциите под индиго. Така няма да се харчат много пари, а резултатът ще е една проведена акция с много серии- като сапунка.

 19. 19 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Леееле, тиа сигъ са ръгнали да ловят пефци.....

  Алллооооу , полицаите - този Кец къф килър можи да бъди.... ша си изкълчи китките кат грънми с пищака....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 20. 20
  ****

  Този коментар беше изтрит в 06:17 на 25/08/2010 от неговия автор.

 21. 21 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Повторението - майка на знанието! Дано пък за поправителния прокуратурата и родната полиция са понаучили нещо! И дано го запомнят, че да не се явяват на всеки изпит по два - три пъти!

 22. 22 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Неутрално

  брато - УБИЙЦИ,
  братя - ЛЕЯР-ОТЛИВЧИЦИ,
  братя - МАРГИНИ,
  братя - ОХТОПОДИ,
  братя - КАЛМАРИ,
  братя - ГУЩЕРИ,
  братя - ХЕМЕЛИОНИ,
  братя - ЗМИИ,
  братя - МАРОДЕРИ
  братя - ИЗМАМНИЦИ,
  братя - ДОЙЧЕ-Велчовци ПишурЛИГИ,
  братя - журнаЛИГИ
  братя - САДИСТИ,
  братя - МИЛИТАРИСТИ,
  братя - КОЛОНИАЛИСТИ,
  братя - НОБЕЛОВЦИ,
  братя - КРАДЦИ,
  братя - ДЕМЕКo-крати,
  братя - ДЕМЕКo-НОМИСТИ,
  братя - ДЕМЕКо-климатици,
  братя - ГЕРБo-пейци-ПОСЛУШНИЦИ,
  братя - УЛТРА-ДЯСНО-ЦЕНТРИСТИ,
  братя - КАРИЕРИСТИ,
  братя - ДОНОСНИЦИ,
  братя - СОЦ-Подстрекатели,
  братя - РОДИНО-Продажници
  братя - ИМУНИТЕТИ,
  братя - МАЖОРИТЕТИ,
  братя - ЕВРО-Просяци,
  братя - НАТО-МАРИОНЕТКИ,
  братя - ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДИ,
  братя - БЮДЖЕТ-Кaмпанисти,
  братя - ИЗНУДВАЧИ,
  братя - ЛЪЖЦИ,
  братя - ДЕМАГОЗИ,
  братя - ЛОБИСТИ,
  братя - САМОЗВAНЦИ,
  братя - СКИНХЕДЦИ,
  братя - ЦИНИЦИ,
  братя - НАРКОМАНИ,
  братя - ХЕРМАФРОДИТИ,
  братя - ПЕДЕРАСИ,
  братя - НАЦИОНАЛИСТИ,
  братя - нео-НАЦИСТИ,
  братя - култ-ПОЛИТИКО-ФАНАТИЦИ,
  братя - култ-БОГo-ФАНАТИЦИ,
  братя - алAхо-САМОУБИЙЦИ,
  братя - МУСОР-мани,
  братя - МАСОН-ционисти,
  братя - КАПИТАЛИСТИ,
  братя - ШЛЪОКАВЦИ,

  братя - БЪЛГАРИ, потомци на ЛЕВСКИ и БОТЕВ,
  ЗНАЕТЕ ЛИ вие не какви, а КОИ СТЕ и от КЪДЕ сте??

  ЕТО ТУКА ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ИСТИНСКИТЕ братя-БЪЛГАРИ!
  АЗ ЧЕТА И СЕ ЗАСРАМИХ НЕ МАЛКО!!

  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html
  http://novred.narod.ru/
  http://novred.narod.ru/bankrut.htm
  http://web.hit.bg/bgsviat/
  http://po-sveta.hit.bg/osetia.htm
  http://web.hit.bg/bgsviat/KREML.htm
  http://web.hit.bg/bgsviat/Materiali/anti_eu.html
  http://web.hit.bg/bgsviat/vrazki/vruzki.htm
  http://www.bulgarlar.com/index.html
  http://www.bulgarlar.com/Iskusstvo/Victor/foto/foto.html

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK