Граждани ще съдят МВР заради проблемите с издаването на нови документи

Граждани ще съдят МВР заради проблемите с издаването на нови документи

© Надежда ЧипеваСдружението "Гражданска инициатива "Справедливост" ще внесе граждански колективен иск срещу МВР заради проблема с издаването на новите документи за самоличност. Това съобщи председателят на сдружението Иван Груйкин, цитиран от БТА.


От сдружението настояват Софийският градски съд да признае, че за периода 1 април до 26 август МВР противоправно е нарушило сроковете за издаване на лични документи и нормалната организация и ред за
издаването им. Също така в иска се посочва, че министерството трябва да заплати сумата от 1000 лв., което е частично обезщетение от общата претенция в размер на 50 млн. лв. за нанесени неимуществени щети на подалите заявления за издаване на лични документи.


Към иска могат да се присъединят всички граждани, навършили 14 години и подали заявления за издаване на документи за самоличност. Ако жалбата бъде уважена и след присъединяване на още хора, размерът на иска ще бъде увеличен, уточни Груйкин.
Гражданското сдружение настоява в искането си съдът да задължи МВР да гарантира организация на работата си, с която да се предотврати създалият се "хаос" около издаването на документите.


Груйкин обясни, че една от причините да се подаде този иск е фактът, че нито министър-председателят Бойко Борисов, нито министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов са поели отговорност за случилото се. Според Груйкин оправдания чрез фактори извън системата на МВР като фирмата-изпълнител "Сименс" не са коректни, тъй като от министерството е трябвало да направи съответните гаранции при сключване на договора.


Миналата сряда МВР обяви криза с издаването на този тип документи и призова гражданите да не бързат да подават заявления, освен ако не им се налага спешно. Поредният блокаж в кампанията е заради забавени доставки на страници и корици за биометричните документи от страна на "Сименс". В края на седмицата от компанията увериха, че доставките ще влязат в ритъм.


В началото на тази седмица пък от официално съобщение на МВР стана ясно, че в шест областни дирекции на МВР в Габрово, Разград и Русе продължава да има проблеми с издаването на личните документи. И в почти всички останали големи градове обаче гражданите чакат от полови до няколко дни за подаване на заявления.

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1211 Весело

  Ау, МВРто отива в съда

 2. 2 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 950 Любопитно

  Пожелавам да ги осъдят! Колко ли вреди са претърпели гражданите ще си остане загадка. Ако не у нас в Брюксел да се пробват

  Forza Lazio!!!
 3. 3 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 583 Неутрално

  а така..
  СъДДоДупка за милиционерите.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 4. 4 Профил на Kosta Del
  Kosta Del
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Само едно питане... МВР защо не съди "Сименс" България за частично неизпълнение на договорни задължения?

 5. 5 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  Ми то хубаво, ама докато се намота съда, то ще стане време пак да сменяме лични карти.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 6. 6 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1357 Весело

  Е... нормално си е да им начешат дупетата.

  Жената е покана за щастие
 7. 7 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 648 Весело

  До коментар [#4] от "kostadel":

  Щото като вземеш "едни пари" не е прилично да се заглеждаш под какво се подписваш. Премиеро когато се изрепчи на германските инвеститори, представителката на Сименс не каза, че няма проблем, а че фирмата си спазва задълженията по договор. Туй то.

 8. 8 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#4] от "kostadel":
  Щото са вземали кинти за да изберат този доставчик.
  Фащеинш?

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 9. 9 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Браво!
  Шамар за низкочелия физкултурник..

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 10. 10 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  До коментар [#4] от "kostadel":

  Вероятно предположение е, защото не само Сименс не изпълнява задълженията си по договор, а също и МВР.

 11. 11 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Иван Груйкин е пич:

  http://www.glasove.com/article-9358.php

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 12. 12 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  Браво на Иван и "Справедливост". Истината е проста- опашките са заради ниския капацитет на системата, а той е заложен в договора. По написаното досега за него договореният нормален режим е за около 10000 документа дневно. Няма как при него да ги няма опашките. Ще дам пример с Люлин, защото там се налага да чака жената за нова лична карта. Преди удълженото работно време са минавали по 200 и нагоре човека дневно. Сега минават между 100 и 130. Всеки ден(в София и най-често в самото РПУ само) спира токът за по час на няколко пъти, минаващите се бавят много. Чакащите са дневно по 250-300 души. Тъй като ни ток може да спира толкова често точно в София и точно в РПУтата(В съседните сгради ток си има по това време.), ни консумацията на техниката за записване е огромна(Как ли 200-300 вата на рс правят такива повреди?), ни е логично повече работни часове да са равни на двойно по-малко минали се замислих за тая бройка 10000 дневно при нормален режим на работа(Сега тя е по-малка даже заради проблемите на Сименс.). 100 управления по 100 човека запълват цялата квота. Явно има вътрешни указания за лимит на приеманите заявления дневно, а авариите се симулират, за да не се нервират хората по опашките(Не че не са изнервени всички.). МВР се е...ва с хората, за да прикрива гафа с лошия разчет(2 милиона карти, примерно, при 100% липса на гафове са 200 дни издаване на документи, а при кампанията дали не са и повече нужните? Кой е сметнал по 300 чакащи дневно на РПУ като нужен максимален капацитет?) и далаверата с комисионна за подписалите. Та добре е, че има търсене на отговорност за ситуацията, искане за публичност на договора.

 13. 13 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  Всеки ден(в София и най-често в самото РПУ само) спира токът за по час на няколко пъти, минаващите се бавят много.

  Само да уточня това, че съм го писал неясно. В самото РПУ, а то е в София, спира токът по няколко пъти на ден за по час. Кой софиянец ще каже, че в квартала му има всеки ден спирания на захранването толкова често и толкова критични, че да продължат по час?

 14. 14 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 845 Любопитно

  "Според Груйкин оправдания чрез фактори извън системата на МВР като фирмата-изпълнител "Сименс" не са коректни, тъй като от министерството е трябвало да направи съответните гаранции при сключване на договора."

  Груйкин да посочи в иска си кой е договарял условията и подписвал договора от страна на държавата и да го призове да си понесе отговорността.

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 15. 15 Профил на mythology
  mythology
  Рейтинг: 8 Неутрално

  не може да бъде. институцията, която според новата власт най-добре си изпълнява задълженията май нищо не изпълнява. за останалите не ми се мисли.

 16. 16 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1502 Любопитно

  Само така! Бой по каската на милиционерите докато не омекне!!

  Безхаберието следва да се наказва! Единственото което помага е да ги заболи... пък барем се научат.
  Проблемът е че - образно казано - дреме му на каскета ба ЦвЦв и функционерите около него ако ги осъдят...
  Да не би да платят глобите те самите... Не, в бездънният "джоб" на данъкоплатеца 6те се бръкне.

  И безнаказаността и безотговорността 6те си продължи.
  Това че няма претенции към "злодеите от Сименс" (не ги за6титавам!! ама дайте да видим договора и неустойките в него) показва че някой яко се е облажил "по трасето"... Иначе как така Държавата не си търси правата??!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 17. 17 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  14,
  Според действащите закони просто няма това право. Трудно е да се обясни, но гражданите сме бая ограничени в такива искове. Може да се осъди ведомството, то самото може би може да търси отговорност лично, макар че поради липсата на законова постановка за регресен иск(т.е. то да е длъжно да заведе дело срещу отговорните) срещу чиновник вероятността е 0. Само прокуратурата може при съмнение на прокурор за нарушение да търси персонален виновник.
  Груйкин е юрист с толкова опит, че просто знае как да пусне нещо, което би се придвижило, а не просто да пуска бомби, които биха били отхвърлени от съда още преди разглеждане на делото.

 18. 18 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Сега Цецко пак ще излезе да храчи, че той се справя перфектно, но съда му пречи!

 19. 19 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Деба и "шибаната"(Б.Димитров):) държава!
  Бомбата я заложиха 2000 г. с първите лични документи!
  Защо трябваше да сменят тогава и валидни такива?!
  На юрушките акции сме ненадминати!
  А зад тия масовки винаги има нечии лични финансови интереси!
  Колко пъти тормозеха народа с рег. номера на колите?!
  И то при положение, че много добре се знае, че в Европа старите номера си важат до смяна на собствеността, или бракуване на МПС.

 20. 20 Профил на Момчил89
  Момчил89
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#12] от "атанас":
  Сметките ти важат само ако на 10 места се издават документи . Мисля, че са много повече реално, но на всякъде са мудни.

  Драконови закони ще оправят държавата!
 21. 21 Профил на tykker
  tykker
  Рейтинг: 423 Весело

  Сега Боко и Цецо ще излязат и ще обвинят вкупом Станишев, Доган, Царя, некоректните немски инвеститори, течението Гълфстрийм и озоновата дупка за проблемите на собственото им некадърно управление.
  Боко сигурно ще измучи нещо от сорта на.. "А вие къде бЕхте когат Доган взема милион хонорар за Цанков камък? Къде бЕхте когат ни оставиха дупка в бИджета?"
  Само че май вече не работи тази реплика и все по-малко ще работи от тази есен нататък.

 22. 22 Профил на usin
  usin
  Рейтинг: 0 Гневно

  Хей гербери нещастни,платих ви 90 евро за документи,в които да пише че съм българин,а не ,,БГР''.
  Аз да не съм МПС бе вашата тъпа майчица.
  Бях ,,лош матриал'',бях ,,шибан българин'',сега вместо ,,българин'' в графата ,,националност'',ще ми пишете,,БГР''.-Аз да не съм,,Фолксваген -Голф'',бе простаци шибани.
  Към модераторите.-На вас пък всеки ден ли трябва да ви се регистрирам,да не би да ви искъм класифицирана информация.
  Ебати и шибаната държава,ебати и шибаняците дет я управляват.

 23. 23 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1104 Любопитно

  Искът е абсолютно правомерен!

  Въпрос: защо е нужно всички документи да се сменят за период от няколко месеца? Далеч по-добро би било ако се направи график за удължаване на срока на определени номера лични карти с определени месеци. Така цялата процедура да се разтегли 2-3 години във времето. Защото след 10г. отново ще имаме същият проблем! Кому е нужно това чудо?!

 24. 24 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  20,
  Я пак прочети какво смятам и защо. Ако на 100 места заявяват по 100 комплекта документи, имаме пълния капацитет на системата. 100 места по 200 човека правят ДВОЙНО натоварване на договореното като гарантирано, 500 места по средно 100 човека са 5 ПЪТИ над капацитета. Това смятам, затова и казвам, че има някакви вътрешни разпоредби за бавене на опашките, за да не се приемат прекалено много заявления. За София, примерно, пускат лимит 100-150 човека на ден на РПУ, за малък град може да са и под 50 за целия град. Ситуацията навежда към този извод и реално това искам да покажа със сметките. Договорът със Сименс гарантира определен брой документи ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА.

 25. 25 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 843 Весело

  Ей сега ще видите няма ли съд в България!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 26. 26 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  "Справедливост" предоставят страхотна възможност за всеки, на който му е писнало от системата. На сайта им има няколко колективни иска, към които всеки може да се присъедини:
  http://www.spravedlivost.net/joomla/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=6&id=17&Itemid=12
  Предполагам, че присъединяването се състои в това всеки да си даде показанията/оплакванията и най-много след години да го викнат да свидетелства в съда. За този минимален труд, човек получава комфорта да знае, че е направил нещо, от което всички ще спечелим, пък и след много години може да падне и някой лев обезщетение. Струва ми се добра сделка.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 27. 27 Профил на светла иванова
  светла иванова
  Рейтинг: 374 Гневно

  Не разбирате ли, че нашата мила татковина тихомълком ни въвежда "изходни визи"!? Ето - Европа е отворена за нас, казва: Ок, идвайте, придвижвайте се свободно! Да, ама не! Нашенският управник вика: Я сега тука ново паспортче с грешчици, пък нова лична картичка, пък после здравна картичка си извади, че тогава ходи където ти видят очите! Закрепостяват ни, скоро няма да може да се излиза никъде и по никакъв повод и начин.
  Малко им е да ги съдим!

 28. 28 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  20,
  Да се доизясним. Двамата смятаме, че е адски мудно. Аз казвам, че се бави нарочно, защото се прикрива с това, че договорът е толкова калпав, че не може да се поеме бройката на чакащите. Давам пример с едно районно в София, но ми е ясно, че нещата важат за всички градове. Просто не може да се напечатат на ден по 50 хиляди документа, примерно.
  Коментар 23 задава добър въпрос- защо не се мисли за по-разтеглена във времето смяна? 2-3 милиона документа по 10 хиляди(15 да са) са близо 200 работни дни или 10 месеца при максимално натоварване. Кой реши, че:
  - МВР и Сименс може да работят на максимален режим на натоварване близо година
  - трябва хората да чакат на опашки 10 месеца при липса на проблем или да се разтегля това и повече(Като нищо кампанията може да отнеме и над година и нещо при сегашното състояние.)
  Такава система не се ли планира с идея за кампании? Не се ли мисли как дневно да минават примерно по 40-50000 души гарантирано? Може да има изнесени гишета в общините, да се иска гаранция за печат на 50-60000 комплекта дневно, а не 10000, да има 2-3 пъти повече сървъри, печатниците да са две работещи успоредно, заявленията да се попълват преди нареждане на опашката, таксите да се плащат на гише с отделна опашка... Ако трябва, цената на поръчката да е по-висока, но просто да не се прави нещо, което създава хаос.

 29. 29 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 479 Неутрално

  някой да е очаквал мероприятието "смяна на документите/ да мине гладко?

 30. 30 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Браво! Да видим колко граждани ще се присъединят. Щото, ако е само Груйкин, МВР ще му платят и ще си свиркат...

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 31. 31 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 636 Неутрално

  А МВР Сименс няма какво да ги съди.Просто трябваше да прекрати договора и да не им плати нищо! То по втората част от това правителство са майстори, ама в случая щеше да е правилното действие!

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 32. 32 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Трябва спешно Божката Димитров и Монката Дянков пак да грабват костите и ЗЪБА на Йоан Предтеча!

 33. 33 Профил на Radon
  Radon
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#4] от "kostadel":

  Защото явно са дупе и гащи

  shake and rattle
 34. 34 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  До коментар [#23] от "Варненски":

  Няма да стане така. Дъщеря ми пътува в началото на септември и се втъща през декември, паспортът и е изтекъл, а личната и карта изтича след месец - явно се налага да смени един от двата документа... няма как да чака определена дата някъде в бъдещето...

 35. 35 Профил на mrivanoff
  mrivanoff
  Рейтинг: 426 Любопитно

  В студентски град няма жива душа. Защо трябва да се ходи в точно определени РПУ-та, а не където има по-малко хора.
  На системата е централизирана. Пак ли Сименс са виновни за липсата на организация и лошия мениджмънт?

 36. 36 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1162 Гневно

  Защо не си припомните кой сключи договора със Сименс!?
  http://news.ibox.bg/news/id_1489162091

 37. 37 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  Изглежда съм изкарал късмет, задето преди 8 години жена ми ми изпра личната карта и си вадих нова, а нейната я откраднаха преди 7 години. Не ми се налага да кибича по опашки (поне засега).

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 38. 38 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  Другари, Цицко Цвъ - Президент на Бль'хария !

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 39. 39 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#27] от "светла иванова":
  Точно в ДЕСЕТКАТА улучихте г-жо Иванова.
  адв.Груйкин знае как да движи делото а МВР вече почват да взимат форсмажорна позиция както ни информира атанас с гасенето на тока и то само по РПУ - тата.
  А МВР ще потърси ли отговорност от виновните длъжностни лица?
  ДС/БКП новоизлюпени бизнесмени ще трябва май сами да си работят защото шибаният народ се изнася от България.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 40. 40 Профил на badboy
  badboy
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Делото няма да издържи в съда поради "липса на достатъчни доказателства срещу обвиняемия"

 41. 41 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Любопитно

  А, бе нали физкултурника Цицко-Цвъ беше всепризнатият експерет по комютърни технологии и информатика на МьиеВьиеРьиту? .. повече от сигурно е, че няма да минат и някакакви си 5-6 месеца и той ша упрай положението

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 42. 42 Профил на justAfriend - дисидент за Икономедиа
  justAfriend - дисидент за Икономедиа
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Вината на МВР беше, че допусна смяната на документите без абсолютно никакво обучение на реално работещия персонал, без реални проби на техниката и без пактическа работа с новите образци. Всичмко стана на юруш, определи се една дата, и от нея започна работа по съвсем нова система, образци и т.н.

  Кога "Дневник" ще скрие профилите, които отбягвам? http://whynot-reflect.blogspot.com
 43. 43 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  До коментар [#42] от "justAfriend":

  Е тва малко ли е?
  За такова нещо, ако си в частна фирма си заминаваш директно на село при патките...

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 44. 44 Профил на luarkas
  luarkas
  Рейтинг: 217 Неутрално

  МВР да съди сИМЕНС. Парите от сИМЕНС да се раздадат на гражданите, подали заявления, а на останалите да се издадат нови документи без държавна такса.

 45. 45
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:10 на 27/08/2010 от неговия автор.

 46. 46 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#36] от "chevyvolt":

  Ето редове от информацията на Нюз.бг от 15.04. 2009 за сключения по времето на правителството на Станишев договор:
  МВР сключи договор със „Сименс" ООД България за новите документи за самоличност с биометрични данни.
  Общата стойност на контракта е 116 милиона евро.

  След няколко опита да бъде сключен подобен договор, сделката най-после е финализирана, по думите на Миков, „в последния момент".
  Първите документи за самоличност трябва да са готови след 6 месеца.
  "Изключително сме доволни, че успяхме да приключим тази процедури, заяви вътрешния министър Михаил Миков.

  Коментара е само един: ОТ ПОЗИТАНО ОТНОВО ТЪРСЯТ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ. А хористите на Антон Кутев надуват гърла, белким разлаят кучетата на немощните пенсионери...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 47. 47 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Интересно защо още никой не е осъдил МВР за провокацията и насилието над протеста на младите хора през януари 2009? Тогава имаше достатъчно издевателства, та дори и смъртен случай.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 49. 49 Профил на йотата
  йотата
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Главите да почват с оправянето на "матриала" в подопечните им ведомства.

  Българин. Изчезващ вид. Заради липса на държава.
 50. 50 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Преди години ,английското ВМ ни загуби документите ,които бяхме подали за работни визи.Намериха ги чак след 5 месеца и получихме разбира се извинително писмо.В последствие се оказа ,че е имало масово„ загубване “ на документи на доста хора .Така че не е само при нас ,ако това може да успокои някой

 51. 51 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#50] от "Irina":

  Става въпрос за некомпетентност и несправяне с работата, а не да казваме - те нашите са сбъркали малко. И ДОКОГА ЩЕ СЕ УЧИМ ЗА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО?

 52. 52 Профил на dins
  dins
  Рейтинг: Неутрално

  незнам защо така наречения Български народ е ед0но стадо накъде му дърпат юздите натам върви , сега и с личните карти и документи , юруш на документите , незнам ама отстрани сте толкова смешни , верно сме стадо , абе Българска работа

 53. 53 Профил на D Day
  D Day
  Рейтинг: 419 Гневно

  Нек'во тъпо адвокатче, явно засегнато от предстоящите промени на НПК, защитник на бандити, решил да скача и да търси медийна изява. Лайнар!

  We will accept nothing less than full victory.
 54. 54
  ****

  Този коментар беше изтрит в 07:34 на 28/08/2010 от неговия автор.

 55. 55 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#53] от "D Day":

  МВР не само трябва да бъде съдено, но и трябва да бъде осъдено и прочиствано периодично и ежегодно от кадрова гледна точка и от концептуално-действена систематично обоснована и съдържателна такава, свързана с новите ЕО изисквания за мотивация и грамотност в ежедневните му дейности...

 56. 56 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Заради тези 2 кратуни ц.ц. и тиквата сме осъдени в Страсбург да платиме .Защото изпратиха преди години да бият поповете които бяха против Максим

 57. 57 Профил на Ico Shanov
  Ico Shanov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  защо да не ги пратим всички милиционери с еднопосочен билет за франция стига са паразитирали народа .полицаи не ви искаме махаите се боклуци долни паразити и си копирах текста само да сте ми го цензурирали пак ще го сложа

 58. 58 Профил на juri
  juri
  Рейтинг: 8 Весело

  А така раздрусайте тези лениви институций!

 59. 59 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Мдааааа...Търсят на Цецо черното под ноктите с лупа...Цецо става все по-неудобен...на БСП. Защото както е тръгнал с акции срещу мутри и измамници, един ден голата истина ще лъсне със страшна сила. А тя е че БСП е партия на престъпници и трябва да бъде разформирована със закон.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 60. 60 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#58] от "juri"(съдия):

  Ако всички съдии са неграмотни като теб, тежко на този народ! Пише се институциИ, а не институциЙ.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 61. 61 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#22] от "usin":

  Добре ..) Блестящо казано ...)))

  BIG AL
 62. 62 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Баракуда днес има кастинг на хиподрума в Банкя за агенти на фбр.Преводачи са осигурени.Казваш че си боковист или гербер и от тебе се иска само да знаеш" Батальона се строява .После ставаш пълноправен агент на фбр в цял свят

 63. 63 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#56] от "andimo": Другарко теменужено синя това сама ли го измислиили ил ти го казаха звездите

 64. 64 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Гербери като на калъп сте правени бе

 65. 65 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#64] от "andimo": Не те ли инструктират за нови лафове да не повтаряш едни и същи всеки път или просто не можеш да ги запомниш, ако трябва искай писалка или са ти дали ама един от драгалевци по навик я е гепил

 66. 66 Профил на pavlikmorozov
  pavlikmorozov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  гражданите ще осъдят меверето, а то после ще им плати от собствените им данъци, и ще поиска увеличение на бюджета заради извънредния разход, което увеличение пак ще дойде от джоба на гражданите.


  ето това е порочния кръг, заради който на родните управници и чиновници не им пука когато тъпчат правата ни и биват осъдени - защото няма да претърпят нито глоба, нито наказание, а ще бъде наказан пак потърпевшия.

 67. 67 Профил на str2sarcasm()
  str2sarcasm()
  Рейтинг: 793 Любопитно

  Ъъъ... само на мен ли ми идва наум, че щом бъде осъдено МВР за _50_МИЛИОНА_ЛЕВА_, тези пари ще излязат от хазната и ще влязат в джоба на някакво НПО? Един вид ние, като данъкоплатци, ще захраним тази организация (която досега не бях чувал) с огромна сума, която не е напълно ясно как ще бъде оползотворена. И не, "нанесени неимуществени щети на подалите заявления" не е достатъчно конкретно. Освен това аз, като гражданин, успял да си издаде нови документи, нямам нужда от обезщетения, нито изгарям от желание да обезщетя някой, който все още не е получил документи.
  Или тези пари ще ги плати лично бившия или настоящ министър на вътрешните работи и аз съм пропуснал нещо?

  Гоце ~ Gotse ~ Goatse
 68. 68 Профил на ttr
  ttr
  Рейтинг: Неутрално

  Сименс не са виновни за опапките пред паспортните служби а лошите решения и подход от страна на МВР за работа с гражданите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK