Журналистът Атанас Чобанов написа открито писмо до американския посланик

Журналистът Атанас Чобанов написа открито писмо до американския посланик


Открито писмо до американския посланик Джеймс Уорлик публикува на интернет сайта си журналистът и блогър Атанас Чобанов.


Писмото е във връзка със случката отпреди три дни при посещението на Уорлик в Царево. Тогава Чобанов беше "отведен за проверка" в местното РПУ заради това, че по време на посещението на дипломата издигна плакат, който припомня агентурното минало на кмета на града Петко Арнаудов. Чобанов издигнал портрет на Владимир Илич Ленин, с надпис: "Уберите посла, верните Вождя. Агент ДС "Гоце" Агент ДС "Иванов", град Мичурин." ("Махнете посланика, върнете Вожда. Агент на ДС Гоце и Агент на ДС Иванов" - б.а.). "Гоце" и "Иванов" са агентурните псевдоними от комунистическата Държавна сигурност на президента Първанов и неговият съпартиец Петко Арнаудов.


"Защо този надпис? Защото трябва да се припомни, че България се управлява от най-високото, до най-забутаното място от агенти на ДС. За борбата с тях американските данъкоплатци, които Ви плащат заплатата отделиха астрономически суми", пише Чобанов до американския посланик. Минута преди да ме отведат полицаите видях как се прегърнахте и се разцелувахте с агент "Иванов", беше покъртително, допълва той. И пита дипломатът за причините да постъпи по този начин.

Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 2. 2 Профил на гт
  гт
  Рейтинг: 1441 Весело

  А вие къде виждате Ленин на този плакат?  И като сте тръгнали да обяснявате, кажете и това, че Мичурин е социалистическото име на град Царево, ако знаете, де...  Кой е Мичурин, и за неговите генетически занимания, вашите читатели могат и сами да научат...

 3. 3 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Значи това не е работа на америкнския посланик, а най-вече на българския избирател.

  Чичо ти Сам ще се среща и прегръща с тези, които е избрал (шибания) народ.

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 4. 4 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1326 Весело
 5. 5 Профил на fezulai
  fezulai
  Рейтинг: 8 Неутрално

  От години се знае, че царевския кмет Арнаудов, освен че е бил агент на ДС е и един от най-отявлените врагове на дивата природа в Странджа и Южното Черноморие! Такива като него трябва постоянно да бъдат разобличавани! Според мен обаче, големи глупаци са местните хора, дето на следващите избори отново ще си го изберат същия за кмет...
  НАРОДЕ ????

 6. 6 Профил на query
  query
  Рейтинг: 626 Неутрално
 7. 7 Профил на Hermit Bob
  Hermit Bob
  Рейтинг: 466 Неутрално

  по-образованите разбират, че за да се свърши нещо, трябва ясна цел и задължително здрава организация. Американците имат ясна цел и организация, за да си гонят целите. Тези цели са очевидно и в интерес на по-необразовани, диви и оногондурски общества като нашето. Но не това е съществено, а фактът, че с кого са целува и прегръща америк посланик, няма никакво значение за него - той е част от организацията и си върши работата, за която му плащат. И в задълженията му влиза дори и цалование с Петко Арнаудов и други видни комунистически свинье.

 8. 8
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:02 на 29/08/2010 от неговия автор.

 9. 9 Профил на query
  query
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#7] от "hhhuuunnn":

  Е, не сме видели и чели амбасадорът в Иран да се цалива със селски кметове, нали!? Хеле пък с таквъз в кимирсеновстан.

 10. 10 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Ами какво правите в това забутано място Царевец, господа.Защо не отидете при тези, на които се оплаквате.Те ще ви помилват бащински по главичката, ще ви дадат захарче и вие ще се усмихнете щастливо.Не си спомням какво отговори Н.П. Посланика на САЩ в София на щерката на Лъчо Мозъка.Да не би да не му дадоха виза за САЩ или му отнеха препоръките за властовите позиции в НС. Ако не вземем нещата в ръцете си и чакаме някой да ни оправи нещата и подреди къщичката постоянно ще имаме усещането, че сме оправени.
  Близалки, Близалки , Близалки!
  За големи и малки.
  И за много жалки!

  apoloniy

  apoloniy
 11. 11 Профил на Вальо
  Вальо
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Всеки знае, че Бг се управлява от бивши агенти и ченгета, но малко са хората, готови да го кажат с имената си. И когато посланикът на една страна, която трябва да дава сила на подобни дисиденти в собствената си страна като Чобанов открито се „люби” с ченгетата, кой ще има дупце пак да каже истината в очите на ченгетата-доносници?

 12. 12 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Разбира се , че коболд е прав. ТЕЗИ ,НИЕ сме си ги ИЗБРАЛИ ..)) И американският трябва да се среща с ВСИЧКИ-които демократично сме избрали..:)) Противното може да се тълкува като НАМЕСА- на страната на една партия или НЕУВАЖЕНИЕ -към народни избранници ..))
  НО, това НЕ значи , че на този посланник , НЕ ТРЯБВА да се НАПОМНЯТ НЯКОИ НЕЩА- както прави Чобанов..Ако иска да е добър посланник,ТРЯБВА добре да е ОСВЕДОМЕН за историята бългрска-и СЕГАШНАТА ..Трябва да си СПЕСТЯВА някои СРЕЩИ -с криминални червени типове, като този на Царево..
  ЗАЩОТО с такива срещи - излагате САЩ и подлагате на съмнение вашата "подкрепа" към стойностни хора, граждани , демократи ,депутати, кметове , организации и т.н., в република България..
  Поздравления г-н Чобанов, но ЕДИН лозунг не трябва да има НУЖДА-от разяснения:) Той трябва да е ЯСЕН, категоричен и посланието му да няма нужда от анализи и тълкуване-какъвто е вашият случай..) Това все пак е публичен ПиАр-или пропаганда , или политическа реклама -а тя трябва да е ЯСНА и разбираема - на български език..)))

  Г-н посланик, защо се срещате и прегръщате с ДС- мутри ??

  поздрави , Чобанов ...)))

  BIG AL
 13. 13 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Прав си Вальо, не само от агенти, а и от действащи офицери, че и от генерал завършил Магнаурската школа в Симеоново, в която влизаха само такива с агентурна препоръка и минало. И недай си боже някой съсед да е имал зъб на семейството елитните места се гледаха през "крив макарон".Я виж само в МС колко явни има.

  apoloniy
 14. 14 Профил на slavi81bg
  slavi81bg
  Рейтинг: 466 Неутрално

  във форума всички сме силни (в т.ч. и аз), но само Наско е бил там и сам е излязъл да заяви позиция. Е, докато е сам и си стоим по форумите, всичко си е в реда на нещата...

  S.
 15. 15 Профил на балкандо
  балкандо
  Рейтинг: 581 Весело

  Правилно е писал човека - до този, от когото зависи. Не е до арменския поп ! До кого друг да пише за такива важни неща, като прегръщане между агенти и дипломати от приятелски държави !?

  Насила хубост и наужким лудост няма !
 16. 16 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#14] от "slavi81bg":

  Не си съвсем прав.и аз и други бяхме по морето , но НЕ знаехме за тези посещения ..Няма информация, публична ..Арнаудовци я избягват-предварителната ..))

  BIG AL
 17. 17 Профил на badboy
  badboy
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "За кого бие камбаната" Ако използваме това заглавие на романа на Ъ.Х ,когато комунистите едва ли не считаха автора като техен партиен член, както и Хр.Ботев с неговото "Символ веройуо"...
  Ат.Чобанов бие камбаната за тези спящи завити през глава под юргана,които казват"Кво ме интересува кво става извън моя юрган"
  Щото следват девиза "Преклонена главица,сабя не я сече"
  А нашето народно творчество, нашите са умотворения са услужливи и всеки в тях може да намери оправдание за своята летаргия.
  Поздравления,г-н Чобанов, че Вашата гражданска съвест не я таите под юргана си..

 18. 18 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Дреме му на този гаден посланник за писмото ти, те винаги са били първи дружки с комунистите. За него са важни педалите, циганите, и т.н., но не и нормалните българи. Здраво работят другарите да ни видят сметката като народ.

 19. 19 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Чобанов, добър лозунг , например беше, пред Парламента-зимата преди 2 години , на Сугарев:

  "Сергей Станишев е най- добрият министър председател, който РУСИЯ е имала в България ."..))

  Снимах се с него...))))

  BIG AL
 20. 20 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Вие пък какво се вживявате толкова?Тези еврейчета за пара и майка си ще продадат и 5 джамии ще направят на мястото на близнаците ако трябва.От друга страна и вие ако сте от село Сирещник имате ли друг полезен ход освен ДС-еле па по ония времена.Иначе сега да си е на село в кръчмата в безумен вид,обезобразен от пиене без зъби.

 21. 21 Профил на Google
  Google
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#14] от "slavi81bg":

  Точно така е, Слави! Ако не беше сам Атанас, а с него имаше 20 човека, дали така лесно ченгетата, щяха да го приберат?

  Don't be evil
 22. 22 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Прав си Балкандо! До този от който той зависи!Ето затова не мога да им вярвам. И на такива като Фори Светулката, Ст.Ганев. Кушлуков и много други.И на тези, които се преливат от партия в партия в зависимост от политическата конюнктура:
  Божо"Търмъка", Мирослав Найденов, да ги изреждам ли още?

  apoloniy
 23. 23 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Браво г-н Чобанов!
  Поздравявам Ви!
  И се радвам, че не се отчайвате!
  Надежда винаги ще има, докато има такива като Вас.

  И да знаете, че не сте сам. Има и други, но тези хора у нас действат поединично и даже не се знаят един друг.

  Трябва да се признае заслугата на ченгетата. Те свършиха тази работа. Свършиха я професионално. Те успяха със своите си методи да посеят всред нас съмнения, подозрителост и до голяма степен отчаяние. Не става дума за летаргия. Става дума за отчаяние. Ще повторя - трябва да признаем , че ченгетата направиха това наистина професионално. Това е тяхната същност, защото в това разединение на свестните хора у нас, те виждат единствения си шанс да запазат властта за себе си.

  Сега за американския посланик и неговата среща с Петко Арнаудов.
  Ясно е, че у нас отгоре до долу всички или почти всички властови позиции са заети от членове на БСП или от ДС-функционери.
  В този смисъл който и да е посланик, включително и този на САЩ, нямат кой знае какъв избор. Те ще се срещат с тези хора. Ще се ръкуват. Ще се усмихват. Ще говорят с езика на дипломацията - най-често щампи. Естествено, че ще се ръкуват с Бойко Борисов, не защото не знаят кой е той, а защото това е днес министър-председателят на РБългария. Ще се ръкуват и с Гоце Първанов.

  Аз имах двата тома на разсекретените доклади на британските посланици у нас , мисля че до 1970 години, озаглавени "Съветска България". Нямате си представа каква потресающа разлика между официалните им речи и техните доклади до Фореин Офис. Потресающа. Та аз си представям какво си мислят за тези наши "политици" американските посланици от последните години. Естествено, те не го казват. Ще се разбере след 20 - 30 години, когато някой ще седне и ще преведе техните доклади, които днес изпращат в Щатите.

  Но все пак има неща, които могат да бъдат избегнати. Например, тази среща на американския посланик с Петко Арнаудов, едва ли е част от протокола.
  Трябва да има някаква чистоплътност и Джеймс Уорлик беше длъжен да я прояви.
  Така мисля.

  The best way out is always through Robert Frost
 24. 24 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Написал писмо!...На кой ли му пука?
  Полицейщината шества тука!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 25. 25 Профил на Google
  Google
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#21] от "Паул":

  Хм, аз естествено бързам да се радвам на всеки акт разобличаващ престъпниците от ДС. В линк даден като послепис в писмото от блога на самия Чобанов към снимки на Десислава Генева има коментар от самата Генева:

  "...Относно Атанас Чобанов, чела съм негови неща и го уважавам като пишещ, дори съм се възхищавала на някои от тях. Случайно попаднах на група българи, които го обвиняват в измами и прилагам линка: http://tchobanovtruth.wordpress.com/."

  Трябва да се има предвид и това в пълната картинка. За момент се запитах каква е мотивацията на човек, живеещ във Франция да се появи на събитие в Царево. Може просто да е бил на почивка на близо, няма лошо...

  Don't be evil
 26. 26 Профил на Google
  Google
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#25] от "Паул":

  Явно като съм се хванал да "допълвам картинката", трябва да сложа линк и към отговора Чобанов:
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=1965&rid=132&archive=1

  Don't be evil
 27. 27 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Журналистът Атанас Чобанов , трябва да знае най-малкото и следното:
  - голяма част от управляващия ни И днес елит са информатори и И на САЩ, бидейки свързани И с тогавашната ДС;
  - голяма част от управляващия ни И днес елит са информатори и И на САЩ, бидейки свързани И с днешната ДАНС;
  - никога няма да бъдат публикувани имената на работилите срещу НРБ преди 1989 г. като чужди разузнавачи ( американски, английски, турски, френски и т.н. ), за да им отдадем днес "заслужената почит", като строители на днешна България;
  - само свързан с разграбването и разрухата на България елит, би могъл да управлява под доброжелателния поглед на недоброжелателите на българите, вече 21 години на "подем".
  Така че уважавания "журналист" трябваше да се изтипоса пред САЩ-посланика с лозунг " 21 години държавна разруха, 21 години ограбване, 21 години подем на елита на сателитна служба."


  Жить стало лучше, жить стало веселее!
 28. 28 Профил на Атанас Чобанов
  Атанас Чобанов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#25] от "Паул":
  Тази група българи не съществува в реалния свят, а в плана за окаляне направен от ченгетата. Проверете в Гугъл и ще се убедите, че подписите не са реални и това е класическа анонимка. Естествено, при такива просветени и критични "читатели" като Вас ченгетата имат всички шансове да успеят в начинанието си.

  Красьо, обади им се!
 29. 29 Профил на Атанас Чобанов
  Атанас Чобанов
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#25] от "Паул":
  Ето направете си експеримент и ако намерите в търсачките нещо за тези хора, които са се подписали под анонимката съставена в моя чест ще черпя Апропо, същата анонимка в печатен вид се разпространяваше от сбирщината чиновници ръкопляскащи на Петко Арнаудов на площада в Царево по време на предаването на живо на bTV от вчера сутринта.

  Иван Живков, Париж
  Георги Апостолов, Лас Вегас
  Мария Вилянова, Сао Пауло
  Силвия Войнова, Ню Йорк
  Мартин Василев, Прага
  Чавдар Стоименов, Аделаида
  Георги Георгиев, Ню Йорк
  Стефан Пиронков, Лос Анджелис
  Галя Вълкова, Лион
  Анна-Мария Шнайдер, Дрезден

  Красьо, обади им се!
 30. 30 Профил на gallodoro
  gallodoro
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#29] от "Атанас Чобанов":

  " Както се казва, по-добре на хората в устата, отколкото на хората в краката ".

 31. 31 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Атанас Чобанов по прякор Лудия ... Луд на Джеймс Уорлик се радва.

 32. 32 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#31] от "latcho59":

  Хубаво, че се занимаваш с автомобили, което пък отчасти обяснява защо толкова малко разбираш от хора.
  Защото око разбираше , щеше да си дадеш сметка, че това, от което България се нуждае неистово, е такива "луди" като Атанас Чобанов.
  За зла участ, у нас те винаги са били твърде малко.

  The best way out is always through Robert Frost
 33. 33 Профил на Лилия Костова
  Лилия Костова
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Браво, Наско
  Много яка снимка!

  Бойко Борисов е тъп като г.з. Освен това е малоумен магистраладжия и има титла Негово Тиквочество.
 34. 34 Профил на Lemmy Kilmister
  Lemmy Kilmister
  Рейтинг: 813 Гневно

  До коментар [#31] от "latcho59":

  тъпият ти пост ми напомни нещо казано отдавна, но явно все още вярно: "...честните (свестните) у нас считат за луди".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK