Министерството на икономиката: От Абу Даби потвърждават ангажимента си към пистата за Формула 1

Тази снимка за въпросната среща между българските институции и представителите на компанията от Абу Даби беше разпространена от пресцентъра на Министерския съвет. На нея се виждат главният архитект на София Петър Диков, премиерът Бойко Борисов, Румен Петков, Румен Миланов и Богдан Николов (редицата вляво) и чуждестранните бизнесмени (вдясно).

© МИЕТ

Тази снимка за въпросната среща между българските институции и представителите на компанията от Абу Даби беше разпространена от пресцентъра на Министерския съвет. На нея се виждат главният архитект на София Петър Диков, премиерът Бойко Борисов, Румен Петков, Румен Миланов и Богдан Николов (редицата вляво) и чуждестранните бизнесмени (вдясно).Компанията от Абу Даби Emirates Associate Business Group (EABG) е изпратила писмо, в което потвърдила ангажиментите си към обсъждания проект за строеж на трасе за състезания от Формула 1 в България, а информацията в медиите за отказа й от участие в проекта е наречена "заблуждаваща"


Това се разбира от съобщение на пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) до медиите.


В късния следобед ведомството информира, че "е получило неофициално писмо чрез Българската федерация по мотоциклетизъм, в което компанията Emirates Associate Business Group (EABG) потвърждава своя ангажимент към подписаното Писмо за намерения (Letter of intent)".
В писмото от Абу Даби, пише българският пресцентър, се казва, че "в медиите е разпространена заблуждаваща информация, която създава лоша атмосфера, но EABG стои зад намеренията си да работи с българското правителство, съобразно подписания документ".


"Утре в България се очаква да пристигне представител на компанията, който да изясни натрупаните недоразумения и да заяви официалната позиция на консорциума", информира пресцентърът на МИЕТ.


По-рано днес увереност, че преговорите за строежа на пистата ще продължат утре изразиха председателят на организационния комитет за построяването на трасето Румен Петков и шефът на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов. Двамата, по думите на премиера Бойко Борисов, са били инициаторите на срещата в Министерския съвет на 30 август.


Намерението на компанията от Абу Даби, представена от ведомството на 30 август като държавна, да строи писта за Формула 1 беше оповестено широко чрез пресцентъра на МИЕТ в деня на срещата на нейните представители с министъра на икономиката Трайчо Трайков и премиера Бойко Борисов. В днешния си брой в."Сега" обаче цитира отговор на свое писмо до компанията, в което се казва, че ЕАBG няма никакво намерение да влага пари в подобно начинание и е толкова разочарована от изопачаването на информацията от страна на българските власти, че няма да инвестира изобщо в България.


Последваха разнопосочни обяснения на български представители, а ведомството на Трайков коригира първоначалното си съобщение за срещата на 30 август, като уточни, че дружеството е частен, а не държавен консорциум, а представителят й Мохамед Абдул Жалил ал Блюки, представен първоначално като шейх, е посочен само като собственик на компанията.


В съобщението на икономическото ведомство от тази вечер се казва, че "EABG е частен консорциум, обединяващ 67 компании в сферата на телекомуникациите и системната интеграция, снабдяването с нефт и газ, софтуер и хардуер, карго търговия, производството на хладилна и климатична техника, строителни материали, недвижими имоти и други."


Пресцентърът на българското ведомство уточнява, че "Мохамед Абдул Жалил ал Блюки произхожда от популярна бизнес фамилия от Абу Даби и е председател на Борда на директорите на EABG. "


Некоректната първоначална информация, разпространена от пресцентровете на МС и МИЕТ е резултат от подвеждащи данни за инвеститора и представяната от него компания, подадена от лица, придружавали г-н Мохамед Абдул Жалил ал Блюки на срещите му с премиера и министъра на икономиката, пише пресцентърът на МИЕТ.Пресцентърът на министерството разпространи и следния текст на английски език без да дава повече пояснения:


To: [email protected]
Subject: From: [email protected] <[email protected]>


From: [email protected] <[email protected]>
Subject: letter of attend with the Minsery of econmic
Date: Thursday, September 2, 2010, 10:42 PM


After a length conversation with Mr Raid chief executive officer of EABG , he stated that they are committed to the letter of attend they sign , he further stated that his company is private company and the chairman is not a sheikh , he is private business man and somebody in the press is writing misleading information and creating a bad atmosphere . EABG is moving forward to work with the government of Bulgaria in according in the letter of attend.


Sincerely
Anwar Badwan

Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Компоти?Компютри?
  Писта ще направят евентуално,ама кой ще я включи в календара на Ф1.

  Пази Боже сляпо да прогледа и във фейсбук да почне да пише
 2. 2 Профил на stobom
  stobom
  Рейтинг: 8 Весело
 3. 3 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Не можах да разбера само защо някои форумци тази сутрин си драха гърлата като наакани и гладни бебета. Някой им беше навил пружината...До скъсване...
  Сега са пак наакани, но мълчат...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 4. 4 Профил на stobom
  stobom
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "baracuda":

  Не бързай да се радваш рибок
  Пточети внимателно текста """""""е получило неофициално писмо чрез Българската федерация по мотоциклетизъм"""&quot;"""

 5. 5 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 845 Неутрално

  офф: Дневник, в линка към статията на Сега има едно http// в повече.

 6. 6 Профил на forummoderator
  forummoderator
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#5] от "Суворов":

  Грешката е коригирана. Благодарности за сигнала.

  Моля, коментирайте темата на статията.

  http://www.economedia.bg/forum/
 7. 7 Профил на оstavime
  оstavime
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Последно?

  Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!
 8. 8 Профил на 1978
  1978
  Рейтинг: 8 Весело

  ХА ХА ХА ХА, "ведомството информира, че "е получило неофициално писмо чрез Българската федерация по мотоциклетизъм, ..."
  В това писмо да не би секретарката на Богдан Николов да си е упражнявала английския, ниво изпаднала гимназия?
  ХА ХА ХА, [email protected] - безплатен акаунт в свободна поща. Горките араби, толкова са го закъсали, че нямат пари за мейл сървър даже. Както се казва в рекламата "какъв инвеститор си ти тогава?". Дали ако аз пратя писмо на министерството на "Икономиката, Енергетиката и Туризма" с намерение за инвестиции към половин милиард от личния си акаунт в абв.бг, ще ме погледнат също толкова сериозно, че и на страницата на министерството ще ме изтипосат?
  Б@си английския, б@си мейла, б@си федерацията, б@си ведомството, б@си държавата тиквена. Таз' година писта, догодина две.
  Съвсем сме за мезе вече.

  А, и забравих - да взема да им пусна и аз един "letter of attend" (за не-англоговорящите attend означава присъствие, intent e намерение), че искам да присъствам на раздаването на "милиардите", милионите, та чак хилядите.
  И после сигурно някои ще се чудят защо арабите са си били камшиците. Специално с тия нашите гламурници никой нормален човек не би направил бизнес и за 5 стотинки.

 9. 9 Профил на stobom
  stobom
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#8] от "1978":

  Абе с абв акаунт може и да не се хванат ,ама пробвай с г-мейл.

 10. 10 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Много ме кефи английския на арабина, напр. "Subject: letter of attend with the Minsery of econmic". Всъщност, какъв е този арабин, защо не го е указал след подписа си и какъв е този мейл адрес на изпращача "@аол.ком" и на получателя "бфм.бг" че министерството да го счита за достоен за публикуване. Явно хората си нямат идея с кого/за какво комуникират, а може и английския им да е на нивото на Бадуан-овия? Пълни смехотворници!

 11. 11 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 959 Весело

  баси консорциумът... праска с АОЛ имейл...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 12. 12 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Глупости на търкалета! Това писмо на английски изглежда съшито с бели конци. И защо големият инвеститор ще пише до федерацията по мотоциклетизъм, а не директно до министъра, с когото са подписали въпросното писмо за намерения? Не е ясно също и кой с кого и за какво е водил някакви си продължителни разговори!!?? Пълна боза и нелеп опит за замазване на скандала!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 13. 13 Профил на stobom
  stobom
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Обърнете внимание на датата
  Date: Thursday, September 2, 2010, 10:42 PM

 14. 14 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#4] от "stobom":

  Не ти ли мирише на партенка? Стара войнишка непрана от месец юни партенка. А ти така й се зарадва...Аромата й те упои... Не ти ли стана ясно, че балъка си ти, както и десетките форумци със съдрани от сутринта гърла. За миг дори не се ли усъмни, че фирма от такова ниво не би си позволила такъв тон, дори да е била допусната грешка при представянето й. Нима цената на една такава грешка може да се измери и сравни със загубата от многомилионна инвестиция?

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 15. 15 Профил на lp2
  lp2
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Не бих се доверил толкова на някой с адрес @aol.com, ама да видим.

 16. 16 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Писта за Формула 1 - няма да има, защото няма време да бъде построена, независимо кой какви изявления прави.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 740 Весело

  абе тия да не са се хванали на някой СПАМ балъците?

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 19. 19 Профил на Fanetti Mazakura
  Fanetti Mazakura
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Ще има писта, но по нея червеят Румен Петков ще пързаля електората(да ме извиняват червейчетата!)

  BOYKO BORISSOV – “RAPONA,” current Prime Minister of Bulgaria,(от Wikileaks)
 20. 20 Профил на stobom
  stobom
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#14] от "baracuda":

  Ти наистина си баракуда

 21. 21 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ква формула бе наивници?
  ще има там няква си писта и тв е ..
  на ф1 не и е до бг това са смешни исказвания

 22. 22 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#12] от "kuty":

  Защото в малкия ти мозък не може да се побере мисълта, че дори тази арабска компания да е гигантска(в твоите очи), инициативата произхожда от Федерацията - тя се е свързала с тази компания, а не Министерството. Знам, иска ти се лично премиера(Боко) да ги е канил, да им е изпращал телеграми, да им е мил краката, да им е целувал ръце и т.н. Засега обаче такава информация няма. Ще трябва да си останеш с разочарованието.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 23. 23 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Весело

  Глупави гладни шараниииии ! Ловят се на кука тройка с парче бял хляб .

 24. 24 Профил на pravdyo
  pravdyo
  Рейтинг: Любопитно

  Колко прост и упорит фен на формула едно трябва да си ( и да си в правителството ) незнам, за да си мислиш, че там където се провалиха толкова много проекти за такава писта в много по големи и стабилни страни ние, рабирате ли, ще успеем.
  Е как да стане ТОВА?!?! Малоумни ли са тези хора, божеее, не мога да разбера!!? И в момента има писти, които участват във формула едно и НЕ СА печеливши предприятия. Това означава и толкова други състезания, форуми, тестове...кой братче иска да дойде тук, коит телевизии искат да продават реклами за състезания от тук; колко са парите които ще взимат от нашите телевизии.. При какви наеми ще може да се тренира на тази писта, та да може тя да се поддържа и да носи приходи ако това не може да се случи в Турция, Полша, Аржентина, Мексико... дори на Канада състезанието/пистат фалира няколко пъти. Кои са тези малоумници дето се опитват да го прокарат това, незнам.
  Освен ако нашите кретени не са хванали за канарчета некви катарски фенове/фараони и онези не са се навили, щото някои им е обещал мед и масло срещу мазен рушвет, не мога да си го обесня.

 25. 25 Профил на Мисисипски
  Мисисипски
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#20] от "stobom":

  По скоро Сельодка

  Пази Боже сляпо да прогледа и във фейсбук да почне да пише
 26. 26 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 611 Весело

  До коментар [#1] от "sbssbs":

  Как кой - Бърни, срещу съответната сума. Пара за пране в БГ има бол.

 27. 27 Профил на Hristo Velev
  Hristo Velev
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Как може така да се самоорезиляваш, а и за какви ли идиоти ни имат тия хора?! Страшен ужас

 28. 28 Профил на lim
  lim
  Рейтинг: 374 Неутрално

  От Саудитска Арабия питат за космодрум за изстрелване на совалки, единственото им условие да финансират проекта е да носи името РУМИ!!!

 29. 29 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 471 Любопитно

  В електронното писмо няма обръщение към получателя, просто информация. Сякаш някой сътрудник пътьом го е писал от мобилния си телефон ?

  Когато препращам от моята поща последователността е:

  From:
  To:
  Sent:
  Subject:

  Откъде се е взело това "Date" ?

 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3323 Неутрално

  Това си е чист случай на автохипноза: мислят си, че като го повторят още десетина пъти, и милиардите от Абу Даби ще потекат като Искъро към джобовете им.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1409 Весело

  Някой много яко се бъзика с нашите управници

  Просто напишете Anwar Badwan EABG в Google и ще видите какво излиза.
  Точно така. Нищо. Само тези новини из българското нет пространство.
  В сайта на EABG няма такова име, а техният домейн е @emirates.net.ae

  Много ми прилича на издънката с Левски и Татарстан

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 32. 32 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Най-точната индикация за това, че информацията за пистата Ф1 е фалш, е ,че Боко още не е отрязал лентата и пернал шампанското в кофата на багера за първата копка. Даже се абудабичка с медиите- изпраща ги при Румен.
  Той да изпраща медиите при друг=Никакъв шанс за Доброславци Ф1

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 33. 33
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:48 на 03/09/2010 от неговия автор.

 34. 34
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:52 на 03/09/2010 от неговия автор.

 35. 35 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Горката тиква си мислеше че ще върти обиколки с Шуми.Жалко за България че това човече живее тук

 36. 36 Профил на stobom
  stobom
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Смятайте каква паника и некадърност цари в "Minsery of econmic" , че пресцентърът им да публикува такива тъпотии

 37. 37 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#30] от "dodge_ram":

  Не се знае дали ще потекат или не. ГЕРБ са длъжни да опитат. Обаче се знае, че към Станишката нищо не потече. ЕС и ОЛАФ му показаха среден пръст. Заради крадците в правителството му. А народа му би шута на изборите.
  Нека цъкането на минуси започне сега!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 38. 38 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#3] от "baracuda":

  Ами какво да коментираме? Работата е ясна. Хората заявиха, че нема да инвестират в Булгаристан. Трайчо толку глупав, пак се цепи. Нема какво да му се обсъжда - една магистрала не могат да напавят, та писта за формула 1. Бахти абсурда! А за календара на шампионата нема пък хептен какво да коментираме!

 39. 39 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Да питат Левски и ЦСКА какво е да ти пратят фалшиви араби...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 40. 40 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Весело

  Minsery of econmic

  Това някаква абу-даби-аол-ска длъжност ли е?

  Явно някои хора в Минсери-то за пръв път получават мейл и дори не могат да сглобят хедъра достоверно.

  А такъв английски от къде са изровили, не е ясно.
  Пък и се говори в преразказна форма, някой си казал, че друг казал, че....

  И името от подписа е мелодично, почти като ала-бала

  Anwar Badwan

  an War bad wan ???

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 41. 41 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#36] от "stobom":

  Изпреварил си ме!

  Цялата шмекерия е съшита с бели конци. И тенекийки да дрънката има бол. За изработката няма какво да се чудим - Р5off е до шадравана, нататък не може.

  Ама тия от минсерито да се фанат на такъв бастун ми идва не в повече, ами до над козирката!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 42. 42 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Тая работа е пълен ташак.

 43. 43 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Весело

  Бойко и Трайчо много ми приличат на Фред Флинстоун и Барни Ръбъл. Ха познайте защо?

 44. 44 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ако аз си регистрирам някаква поща в abv.bg това още не значи, че си пия пиенето с президента, министър-председателя или председателя на КС.

  защо никой не е погледнал, че http://www.aol.com не е същото като http://www.eabg.ae/

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 45. 45 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#31] от "Athanatos":

  Напротив, излиза:

  OUR TEAM - Global Business Analysis. Professional Business ...Cindy “Chief” McNally. Senior Managing Director / Programs and Analysis. Anwar Badwan Managing Director / Middle East Operations ...

  В линка към тима обаче го няма този вар-ван

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 46. 46 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#40] от "Музар":

  Сега български зевзеци ще почнат да пращат имейлчета на бат Бойко.... от рода:

  "Ай ем де мизери офъ да петролиум ин Найджирия енд уонт то спенд сомъ биг мъни фор юр ф1-пистейшън"

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 47. 47 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#46] от "KOBOLD":

  Може да не е като написаното, но Мизери уф еко-н-мик-мик-мик
  ще излезе вЕрно.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 48. 48 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Я бързо някой да направи скрийншот на това мейлче, че вече трябва да го махат.

  Колкото повече се заглеждам в него, толкова повече се изумявам.
  Направо ми настръхват косите.

  Има ли някоя вярно (на английски) написана дума?

  Който го е писал е формен (и с фуражка) идиот! В медицинския смисъл на думата. Да се издири и да му се назначи придружител.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 49. 49 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#47] от "Музар":

  ".... сенд ми хадръд бакс анд ай уйл гив ю а кол ту мейк де дийл ..."

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 50. 50 Профил на flex
  flex
  Рейтинг: 426 Весело


  Тия се скъсаха да лъжат.

 51. 51 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#48] от "Музар":

  Значи след като махнаха еднооката Румяна Йелева останаха само слепци....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 52. 52 Профил на johnatan-livingston
  johnatan-livingston
  Рейтинг: 793 Весело

  ех, имаше един филм - "Да разлаем кучетата"

  сещате ли се?

  Smile and the world smiles with you.Fart and you stand alone.
 53. 53 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#51] от "KOBOLD":

  Аз откога мрънкам, че трябва всички да бъдат уволнени накуп!
  Само дето не се знае какво чудо ще назначат на чистото.

  В случая това писмо би трябвало да идва от федерацията...
  Ма то и назначеният ни бизнес е такОФФ, никакОФФ.
  Баси!

  Лека, че не ми се сънуват кошмари... Спирам да чета тъпотии... (не се отнася до съфорумците)

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 54. 54 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#45] от "Музар":

  Нищо не излиза. Какво е общото между американската компания Global Business Analysis, от чийто сайт си намерил това, и Емиратската Emirates Associated Business Group?
  Това е някакво съвпадение на имената просто.
  А и домейнът на тази компания е @globalba.com

  Някак несериозно е да се пращат официални писма от aol домейн.
  И аз ползвам gmail и abv, но бизнес кореспонденцията си я водя от фирмения домейн.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 55. 55 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#54] от "Athanatos":

  Несериозно е да се праща официална кореспонденция по имейл.... Имейлът се смята за неформална форма на комуникация.... и няма никаква стойност....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 56. 56 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1409 Весело

  До коментар [#55] от "KOBOLD":

  Това отделно

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 57. 57 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Утре ще получат имейл от [email protected] и ще ръгнат да строят АЕЦа.....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 58. 58 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#55] от "KOBOLD":

  Мм..даа, а като им гледам и стила и правописа, просто компанията е мноооо "сериозна", пък и целия цирк тази седмица... не вдъхват доверие. Ама хич.
  Боко, бегай бърже от тия, оти ке гризнеш дръвото.

  Вяра. Надежда. Любов.
 59. 59 Профил на Black Dragon
  Black Dragon
  Рейтинг: 531 Весело

  Minsery of econmic.................
  Хахахаааааа.... тия сами си пишат писма, сами си ги публикуват и сами си вярват! Малллееее.... каква излагация! Гласувах за герб, никога повече!

  https://www.facebook.com/Mlekarite
 60. 60 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#54] от "Athanatos":

  Просто има сътрудник с такова име.
  Аз гледам на това писмо като на някаква фалшификация. Изключително некадърна. Може да се окаже, че наистина някой се е помайтапил с Minsery of econmic (баси, само предлогът от две букви е верен).

  Чудното е, че е публикувано на сайта на МИЕТ (как ми се иска да сложа едно ннннн....). Та това писмо е пълна порнография. Или трябва да го скрият, или наистина да потърсят автора му. С милосърдни цели... Първо стационар, после може и само с придружител и процедури.

  То вече се съмнявам в самоличността на хората от срещата...
  Толкова невероятна некадърност не може да има дори и в Нубия , на такова ниво...

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 61. 61 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Мдаааа... Някои хора ручаха жабета цяла сутрин, но явно не им е стигнало...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 62. 62 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#59] от "Black Dragon":

  Уф, сетих се! 10х на коментар [#13] от "stobom" за часа 22:42

  Това писмо е писано от пияна булгаристанска м@jmуnа!
  Няма да уточнявам индивида.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 63. 63 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  Некадърността на това правителство лъха от всяко тяхно начинание. За съжаление.
  Как можах да се родя от всички нормални държави точно в България?!?! Упсокоява ме само това, че и от това има много много по-зле.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 64. 64 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#61] от "baracuda":

  Сещам се за приказката, че бит и пре.бан насита нямат...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 65. 65 Профил на dido_i
  dido_i
  Рейтинг: 217 Неутрално

  ТОЙ! ТОЙ, лично е приказвал тази вечер и ги е убедил шейховете, или каквито бяха там, че в България трябва да се построи писта за Ф1. Утре очаквам тази новина...

  Краят на света не се именува "Apocalypse", а "Dimona"
 66. 66 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 539 Весело

  В шест реда има девет грешки, стилистични и пунктоационни.
  Това сигур го е писал шейх Румбалах ал-Пиян ал-Залян Петкоф-сан.

  Вяра. Надежда. Любов.
 67. 67 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#29] от "solen":

  Е айде сега...
  В моите пък си има "date".
  Зависи от настройките на пощенската програма, която се ползва.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 68. 68 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  Както каза Боко търсете за всичко Р.Петков аз нищо не знам и сега излиза, че когато Петков се намеси нещата може и да се получат.

 69. 69 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Бат Бойко :
  "... Ю инвестъ инъ бългериян пистейшън - ю гет рич, май арапишън френдъ.... ъндърстенд"

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 70. 70 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Анвар Бадван изглежда е абудабийският посредник, който също се е оакал и е изпратил мейл до федерацията. Ето:

  http://www.uae-business-directory.com/directory/abu-dhabi/abu-dhabi/engineers-consulting/baynunah-global-solution.html

  и

  http://www.homeofcities.org/company.htm?target=0557559g8j82

 71. 71 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 845 Неутрално

  В този фирмен каталог има и телефонни номера, така че журналистите... обадете са на г-н Анвар Бадван, за да се разбере какъв го играе.

  Някой льольо, комбина със Запалката и Богдан Николов, предполагам.

 72. 72 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 539 Неутрално

  А ве, кви са тия ве, те не могат да пишат, писта ще строят.
  Марш вънка! Поганци ниедни!

  Вяра. Надежда. Любов.
 73. 73 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Пълна некомпетентнист. Нали се води протокол на срещитев МС и в МИЕТ и стенограма. Да се помести на сайта на Правителствотио и министерството! Подвели ги тези, които ги водели.Абе никаква ли подготовка за такива срещи нямате?!
  Ама нали той каза , че работят ден за ден.Защо им е да водят протоколи.За какво имат началник на кабинета, съветници, представители на ДАНС, МВР, МВнР.Търговските представители се назначават от Трайчо.Ега ти сеира!
  Абе хайде да се съкращава излишната администрация щом не се ползва.
  Пълна некомпетентност и безобразие.

  apoloniy
 74. 74 Профил на stobom
  stobom
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#71] от "Суворов":

  Забележи Location: Abu Dhabi , а номера софийски 02-6273633

 75. 75 Профил на tanuco
  tanuco
  Рейтинг: 230 Неутрално

  До коментар [#74] от "stobom":

  И кодът на Абу Даби е 02
  На ОАЕ е +971

  Което не прави циркът по-малък или по-малко интересен

  Отдавна не се бях смял така на коментари, ама то и резилът си го бива

 76. 76 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Заболя ме корема от смях до като четох новината, даже май разтегнах мускулно влакно - утре ще ходя на лекар ако мога все още да ходя сутринта
  Нее работата с тая писта вече е трагикомична сатира за забава на населението. Не мога да си обясня иначе кой нормален ще се занимава с темата.

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
 77. 77 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 583 Гневно

  До коментар [#38] от "potrebitel1":А кой прави магистралата.....

 78. 78 Профил на clearly
  clearly
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Не вярвам на това писмо, имайки се в предвид че идва от Федерацията по мотоциклетизъм, чийто шеф Богдан Николов е един от най-големите измамници А пък и това писмо ми изглежда доста неофициално написано, а дали е истинско ? Доста смешно е някой да си мисли че в БГ ще има писта за Формула 1, при положение че чичо ви Бърни ви каза как ще се дели баницата в близките 10-ина години, и там никъде не пишеше България. Тъй че айде ако може да не ни излагат повече политиците ни

  toni
 79. 79
  ****

  Този коментар беше изтрит в 09:24 на 04/09/2010 от неговия автор.

 80. 80 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#76] от "z_zafirov":

  Нямаш ли усещане за олекване? След като темата е толкова евтина трагикомедия, защо й обръщаш внимание? Защо е цялата тази истерична врява от сутринта? Какво е значението на тази писта за икономиката на България? Никакво! Превърнахте форума в лудница, имбецили! Ето защо сте голи и боси - защото вместо глави тикви.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 81. 81 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 426 Разстроено


  Хич не е смешно ... това с тоя 'letter of ATTEND'!!!... Като се замислим какво ни ATTEND-ва... с тоя премиер, дето се лови на сек'ви пинизи, - колкото по-безумни и мегаломански, толкова по-лесно им пада в капанчетата на мошениците... Първо оня с мощите, сега тия...

  Спешно се нуждаем от национално отговорни съветници на премиер-министъра... ако искаме да запазим и малкото оцелял незацапан образ на страната ни...

  Никога толкова нагъсто не са ставали изцепки на толкова високо ниво! Това не е просто скандално, това не е просто потресаващо, това е... даже ме е страх да си го помисля и изрека на глас!

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 82. 82 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 426 Гневно

  аol-не-аol, службите да проследят пътя на това писмо!

  Тук не става дума за Батков или Лупи, тук става въпрос за Името и Образа на България пред света!

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 83. 83 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#81] от "SAAVEDRA":

  Аз ще го кажа вместо теб: Това е ИСТЕРИЯ. Раздухвана от партийни централи. Жалки сте.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 84. 84 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Това е някакъв цирк. 3 възможности:

  1. Нашите управници са доста тъпи и се опитват да замажат гафа, изфабрикувайки фалшиво писмо, но по изключително некадърен начин.

  2. Нашите управници са доста тъпи и са се хванали на въдицата на някой зевзек, решил доста неграмотно да ги избъзика.

  3. Нашите управници въобще не са тъпи и разиграват целия този цирк с поставени лица, нарочно некадърно написани имейли и тн. Целта? Wag the dog. Целта остава (засега) скрита.

 85. 85 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 426 Неутрално


  Тоя, Инвеститора, дето утре щял да идва, да го чекират откъде точно долита... Най-добре цецовите хора да го чакат на летището... Макар че най-вероятно ще се изсули от некой павилион на Киноцентъра... Па и за тия около масата, вдясно, да поразпитат професионалните гримьори не ги ли познават случайно... Тия отляво имунитетът ги пази...
  А на нас - Господ да ни е на помощ!

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 86. 86 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1697 Весело

  ах-ха-ха
  ще разиграват сексът и града на живо
  въй-въй-въй

 87. 87 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Цялата история с Ф1 разкри нещо адски притеснително и непрофесионално! Оказва се, че премиерът Бойко Борисов дори не се е допитал до най-добрият си мениджър! Айде оставете факта, че е най-добрият мениджър и министър, той все пак е и ресорният - Плевнелиев! Да го извика поне и да го попита:
  " абе министър Плевнелиев, ти където построи най-големият високотехнологичен парк в югоизточна Европа и си свърши перфектно работата по "Тракия"....тука едни хора Диков, Петков, Иван, Драган ми обясняват че 2012 може да има писта за Ф1 у нас! Според теб това възможно ли е?"
  От сега знам какъв ще е отговорът на успешен мениджър като Плевнелив:
  Г-н премиер всеки голям инвеститор за такъв проект ще попита първо за три точки
  1 Магистрали
  2 Пътища свързващи столицата и "писатта"
  3 Инфраструктура и товарни терминали

  След отговорите на трите въпроса и трите които са ОТРИЦАТЕЛНИ
  НЯМА МАГИСРАЛИ! ЗВЕРСКИ ЛОШИ ПЪТИЩА И БЕЗ ИНФРАСТРУКТУРА И ТОВАРНИ ТЕРМИНАЛИ инвеститора казва довиждане и си отива!

  Уникално непрофесионално е на такъв мега инфраструктурен обект, който за да се реализира трябва задължително да се изгради инфраструктура около пистата и т.н. и да не присъства ресорният ти, но по-важното единственият министър движил и УПРАВЛЯВАЛ подобни МЕГА проекти! Защото както казва Петьо Блъсков:
  " в Б-я министрите не са управлявали нищо! На вързано куче хлеб не могат да дадат и собствентите си пари дори не могат да управляват!" Е Росен Плевнелиев е единственият в кабинета който е точно обратното! Реализирал успешно един от най-успешните мега проекти! То е фрапиращо как както казва Сашо Диков шушумига като Трайчо е министър на икономиката, а Цветков(който безспорно е най-некадърният и глупав, но също и корумпиран -3 в 1 уникална комбинация) на транспорта и ОП ТРАНСПОРТ, а не Плевнелиев, но това си е проблем на Бойко!

 88. 88 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 471 Гневно

  До "baracuda" - № 80

  Логично мнение.

  Само че защо им плащаме истински пари и им осигуряваме истински позиции - я депутат, я съветници, я експерти, я друго - а те ни отговарят с некомпетентност или просто ни подвеждат...

  Все пак на масата е министър-председателят на България, а главата на преговарящата страна не е министър-председател.
  Няма реципрочност

 89. 89 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Аз още като видях снимката от срещата и ми направи впечатление липсата на Росен Плевнелиев! И не е случайно. Човек с интелект и знания който първо с Румен Петков никога не би се забъркал и второ никога в такъв батак не би участвал! Не знам как на журналистите не им направи впечатление липсата му. Най-добрият мениджър и министър управлявал подобен мега проект завършил супер успешно - построил най-големият високотехнологичен парк в югоизточна Европа - бизнес парк София! А и най-малкото ресорния министър.

 90. 90 Профил на Чингиз Хан
  Чингиз Хан
  Рейтинг: 424 Неутрално

  при търсене на името на арабски محمد عبدالجليل البلوكي (Mohammed Abdul Jalil al Blouki) не излиза нищо освен страницата на арабски на БНР

 91. 91 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 583 Весело

  Интересно ми е защо Румбата се натиска толкова много при арабите? Нали при тях е забранено пиенето.

 92. 92 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Не знам какви са тия Румен Пеков, Румен Миланов, Трайчо Трайков, Богдан Николов и дори архитекта на София-Диков дето със съпругата на Емил Кюлев щял да строи в Иракли и от ккаво точно разбират, но единственият мениджър от целия кабинет който е управлявал УСПЕШНО подобни мега проекти е Росен Плевнелиев! Той е построил и ръководил с германски инвестиции най-големият високотехнологичен парк в югоизточна Европа - Бизнес парк София!

  А и видяхме с работата която свърщи по АМ "Тракия", работа която няколко правителства, десетки министри и над 20 години им отнеха и пак не успяха да я свършат, а той е свърши за една година, по правилита- прозрачно и с парите на ЕС признат от "Transparency International“ Прозрачност без граници: "Магистрала „Тракия” е за пример!" Но хей кои са те? Само най-голямата гражданска организация в света спецализирана в борбата срещу корупцията! В допълнение най-голямата дясна фондация в Европа -"Конрад Аденауер" свързана с най-добирят европейски политик Ангела Меркел също посочи Плевнелиев като най-добрият министър:
  "Конрад Аденауер посочи Плевнелиев за най-успешен икономически министър! Призова Росен за план България на регионите"

 93. 93 Профил на jethrotull
  jethrotull
  Рейтинг: Неутрално

  Англичаните ни биха с 4:0. Сега някакви мошеници от Абу Даби съумяват да докарат 4 висши държавни представители на среща с тях. 4:0 за мошениците значи.

 94. 94 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  ЗАГЛЕДАНИ В ДЪРВОТО, НЕ ВИЖДАТ ГОРАТА
  Непоправими хора.
  Загледани в пистата, не виждат международния скандал с Абу Даби.

 95. 95 Профил на jethrotull
  jethrotull
  Рейтинг: Неутрално

  "Subject: letter of attend with the Minsery of econmic"

  Явно хората не правят разлика м/у letter of intent ( писмо за намерение, необвързващо обаче страните като договор) и letter of attend ( буквално преведено "писмо за присъства", измислица на арабските Остап Бендеровци ,които занимават цялата държава). Ама да напишат Minsery вместо Ministry си е класика. И последният удар разбира се е "еconmic".

  Не знам защо се сетих за "Опасен Чар" : "Лошо Седларов , лошо". Ама тази дубайска шашма даже не е смешна, нито пък индивидите на снимката са чаровни като Тодор Колев.

 96. 96 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 532 Неутрално

  В световен мащаб сме толкова близо до пистите в Унгария и Турция, че би трябвало да си голям наивник или по-лошото много тъп и упорит за да помислиш че Бърни ще ни включи в календара и то забележете за 2012г. Ф1 не е цирк "Глобус" да гастролира по села и паланки. Тази работа имаше някакъв шанс да стане, ако радетелите на идеята се бяха усети преди турците да построят пистата в Истамбул, но както обикновенно проспахме момента.

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 97. 97 Профил на Чингиз Хан
  Чингиз Хан
  Рейтинг: 424 Неутрално

  има един Abdul Jalil Mohamed Al Blouki в Дубай, който се познава с Shaikh Sultan Bin Mohammad Bin Khalid Al Nahyan и притежава доста фирми между които дистрибуция на Мерцедес-Бенц и лоу-кост авиолиния. Не е ясно обаче дале негови фирми са част от EABG холдинга

 98. 98 Профил на коритаров
  коритаров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "sbssbs":

  Не се коси, пернишките голфаджии ще карат там, ако няма кой от Ф1

  Всеки иска но не всеки може
 99. 99 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  ДЪРТИ ХОРА НА ОТГОВОРНИ ПОСТОВЕ С КАКВИ ГЛУПОСТИ СЕ ЗАНИМАВАТ ! ДМА КАКВО ДА ИСКАШ ОТ ЧОВЕК, ДЕТО В РАБОТНО ВРЕМЕ ИГРАЕ ФУТБОЛ И СИ ВЪОБРАЗЯВА,ЧЕ ЩЕ БИЕ СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН НА ТЕНИС.

 100. 100 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#88] от "solen":
  Солен, той играе футбол с треторазредни състави, що да не седне на една маса за преговори, напълно неподготвен да преговаря вместо с ръководители на правителствата, с представители на непроверени фирми, независимо, че може да са от най висок ранг.
  Ама единственото, което му е светнало е че ще направи едно кръгче с някой като Шумахер и ще черпи от неговата слава и известност.
  Изводът е че държавата се управлява само с една цел:Рейтинга на Б.Б. - Боко Първи, Слънце ненагледно, на гербаджийчетата писаното яйце!

  apoloniy
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK