Плевенската общинска фирма "Инжстрой" се проверява за злоупотреби

В плевенската общинска фирма "Инжстрой" се извършва проверка за злоупотреби по досъдебно производство, съобщи "Фокус".


По информация на вътрешния министър Цветан Цветанов тази сутрин полицията е иззела тръжна документация и други документи от фирмата, които ще бъдат подложени на анализи и експертизи, за да се провери дали в действителност има извършени злоупотреби с пари на данъкоплатците.


Този факт е потвърден от управителя на дружеството инж. Маргарита Вачкова, която обаче не дава подробности по темата.
Не знам за какви злоупотреби става въпрос, обясни кметът на Плевен Найден Зеленогорски по повод проверката. "Ние сме дали всички документи, които са необходими. Това са поръчки, които са проверявани много пъти. Става дума за обществени поръчки, които са изпълнявани от общинска фирма "Инжстрой" по асфалтиране и ремонти на улици", уточни кметът.


Запитан дали има съмнения за злоупотреби във фирмата Зеленогорски каза: "Не. Нямам никакви съмнения. Това е общинска фирма. Поръчката си е играна по закона за обществените поръчки, общинската фирма е спечелила. Тя е 100% общинска фирма. Мисля, че когато говорим за 100% общинска фирма, ние говорим за един сериозен контрол"."Инжстрой" - ЕООД - Плевен, е общинско предприятие , специализирано в изграждането на обекти от ниското строителство. Фирмата извършва и ново строителство на улични, канализационни, водопроводни, газопроводни и топлопроводни мрежи, улични и тротоарни настилки и др. От 1964 г. досега  фирмата е основен изпълнител на цялата инженерна инфраструктура в централната градска част на Плевен, както и на жк "Сторгозия", жк "Дружба" и жк "Кайлъка". Участник е и в изграждането на инженерната инфраструктура в руските градове Староконстантиново, Звенигород, Орешково, Оренбург.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK