Плевнелиев: Строителството в България би трябвало да издържи на силно земетресение

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Кум Вълчан
  Кум Вълчан
  Рейтинг: 797 Неутрално

  "Би трябвало" е ключовата дума тук. Дали ще издържат? По-скоро не. Да не дава господ за нещо подобно, но няма да се оправим 100 години след това.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 2. 2 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "България няма причини да се опасява от земетресение. Сградите могат да издържат на трус до 9-та степен по Рихтер", заяви днес в интервю за Дарик радио министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
  Пак се изказа неподготвен! Колко пъти да се обяснява, колко е хубаво да се чете ...Сеизмологията (от гръцкото σεισμός (seismós) = „земетресение“ и логос = „наука“) е наука за земетресенията и движенията в земната кора, както и за движенията на водите, предизвикани от сеизмична дейност. Науката е свързана с палеосеизмологията. Ска̀ла на Рихтер е ска̀ла за определяне и сравняване силата на земетресенията. Ска̀лата на Рихтер показва енергията на земетресението или т. нар. магнитуд. Тя представлява десетобална логаритмична ска̀ла, получена от изчисление на логаритъма на общата хоризонтална амплитуда на най-голямото изместване от нулата на сеизмографа. Намаляването на амплитудата, когато сеизмометърът е на разстояние от земетръсния епицентър, се отчита при пресмятане на магнитуда. Земетресения с магнитуд от 4,5 или по-голям са достатъчно силни, за да се регистрират от всички сеизмографи по света.
  Магнитуд по Рихтер - Много големи 8,0–8,9 и нанасят сериозни щети в радиус от стотици километри. Изключително силни 9,0-10 и нанасят огромни щети в радиус от стотици километри. Възможни са дори мащабни промени в релефа близо до епицентъра.

 3. 3 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 806 Неутрално

  и изрази надежда, че при извършвани промени в сградите не са пипани колони и носещи конструкции.
  Пипани са със сигурност,но и без надежда не става.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 4. 4 Профил на Mr. Mahony®
  Mr. Mahony®
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Добре де .... какво ви пречеше да напишете къде да се подават сигнали за съседски ремонти. Или всеки сам да си търи за съответната община. Ами ако има някакъв общ номер, напишете го.

  Mr. Mahony®
 5. 5 Профил на mikereto
  mikereto
  Рейтинг: 120 Неутрално

  дано да е прав

 6. 6
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:28 на 11/09/2010 от неговия автор.

 7. 7 Профил на Анна Христова
  Анна Христова
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#2] от "latcho59":

  Изявлението на министър Плевнелиев първоначално беше цитирано неточно. Статията е коригирана, благодарим за реакцията ви

  Анна Христова
 8. 8 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1271 Любопитно

  Ба, Плевнелиев навярно се объркал нещо. 9 по Рихтер?! Че то е до 10 скалата.

  За справка в Турция беше 7 и нещо. Вярно, че там бяха строили с морски пясък, ама за нашето ново строителство не бих казал, че всичко ще издържи. Панелките са рискови пък заради неподдържани заварки, а по центъра що стени са бутани, за да се правят магазини.

  Да не е по другата скала? По Рихтер нещо ме съмнява да държат до 9 степен.

 9. 9 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1271 Весело

  До коментар [#7] от "Анна Христова":

  Така по-става.

 10. 10 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#6] от "darkstar":

  А, сега оправиха статията, че било по скалата на Медведев

 11. 11 Профил на nikolaydkolev
  nikolaydkolev
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Наистина ли министърът е казал, че няма да правят проверки?
  Баситъпото изказване. Все едно казва: проектирайте кьопави сгради, икономисайте материал при строежа, после бутайте колоните, които ви пречат - няма кой да ви закача.

  хаха, сега разбирам какво е искал да каже Пеньо Пенев с "ние вярвахме, ние мечтахме, всяка тухла... бла-бла... погледнете, докрай издържахме"

  Един добър министър би казал нещо за
  риска от кофти-строителството и
  за санкциите най-вече.
  После ще седне да направи лесно администрирането на преустройствата на сградите (плащаш си таксичка и бързо получаваш отговор може/не може).

 12. 12
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:23 на 11/09/2010 от неговия автор.

 13. 13 Профил на jordan59
  jordan59
  Рейтинг: 226 Разстроено

  "Би" но не би! Да не дава господ!

  Благодарността не е човешко качество а кучешко но неблагодарният човек е по лош и от бясно куче
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 15. 15 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 515 Неутрално

  От Уикипедия:

  "Скала на Медведев-Шпонхоер-Карник (MSK64). Най-често използваната сеизмична скала в Европа и Индия, създадена през 1964 г. Тя се базира на разрушенията по сградите и затова зависи от издръжливостта им. Поради различната издръжливост на нови и стари сгради, се получават големи отклонения...
  ...IX Унищожителни Обща паника Сериозни повреди на нестандартните постройки; прекъсване на подземните водопроводи Пукнатини; пясъчни измятания; големи свличания."

  Според тази скала, при 9-та степен, винаги падат нестандартни сгради, независимо от магнитуда по Рихтер. Т.е. ако имаме селище с колиби, които паднат дори при слабо земетресение, то ще е от степен 9 по Медведев

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 684 Любопитно

  От това изказване става ясно че:
  1. Плевнелиев ПРЕДПОЛАГА и се НАДЯВА сградите да издържат до 9-та степен.
  2. Контрол НЕ СЕ извършва. Чиновници хиляди, контрол 0.
  3. Никой няма представа за реалното състояние на сградния фонд.
  4. Аз лично на българин, който е оставен БЕЗ КОНТРОЛ, ПОВТАРЯМ БЕЗ КОНТРОЛ, не разчитам, та бил той и "архитект" или "проектант".
  5. Ключовата дума е КОНТРОЛ. Такъв не се прави!

  Капутиииии, вършете си работата, ядете от моите парички!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 18. 18 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#15] от "darkstar":
  Скалата Медведев-Шпонхойер-Карник е ревизирана през 1981 - (MSK81), а през 1998 г. е заменена от Европейската макросеизмична скала (EMS).Европейската макросеизмична скала (EMS) е скала за оценка на сеизмичната активност (силата на земетресенията), използвана в страните от Европейския съюз и другаде по света. Създадена е след като Европейската сеизмологична комисия решава да преразгледа и подобри скалата на Медведев-Шпонхойер-Карник. Бива обнародвана през 1998 г. като подобрение на пробната версия от 1992 г. и затова е известна и със съкращението EMS-98.Един министър на регионалното развитие и благоустройството на държава-членка на ЕС, трябва да го знае!

 19. 19 Профил на alukam
  alukam
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Я го попитайте за един напукан гараж в Бизнеспарка, за едно сканиране на сградата относно изпълнението на кофражните елементи - установило липса на и множество шайби и арматури. Дали ще издържи.

 20. 20 Профил на Nun4o
  Nun4o
  Рейтинг: 241 Неутрално

  А дано, ама надали...

 21. 21 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#18] от "latcho59":

  Това се опитвам да кажа, ползвайки тази остаряла скала, всеки може смело да заяви, че при 9 по Медведев сградите почват да падат. Скалата не оценява силата на земетресението, а разрушенията, които причинява!

 22. 22 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Абе всички умници не знаете ли че всички представителни институции са задължени да казват че ще издържат сградите за да са спокойни хората, щото и да се притесняват с нищо няма да им помогне, така че по-добре да не се.

  Факт е че е пълно с блокове в които носещите стени са пипани от тъпи цървули и щеше да е много хубаво да мине една проверка

  twitter.com/voxybg
 23. 23 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Терминали за контейнер, магистрали които са връзки до следващи терминали и до крайните получатели!
  Най-накрая след една година и нещо управление на ГЕРБ вече имаме план как да се развиваме и как да излезем от кризата и раздвижим икономиката си! Защото държавата е тази, която трябва да осигури условия за ръст на икономическата активност в стратегически подбрани сектори с висока добавена стойност, което ще снижи и безработицата.
  Не икономиите на всяка цена, а целевите разходи и икономии, насочени към стимулиране на икономиката, инвестициите и потреблението, могат да доведат до успешно и бързо излизане от икономическата криза.
  За съжаление досега се действаше на парче и някак без план объркано и в хаос! А да не говорим че се пропиляха стотици милиони левове за всекви неща дето нямат никаква добавена стойност за в бъдеще за икономиката ни или по-точно минимална!
  Единствения реален проект реализиран от ГЕРБ с висока добавена стойност е АМ Тракия! Сега вероятно ще се добави Струма и Марица! Като добавим София-Калотина и автомагистрала Хемус плюс изказаното от премиера публично-частно партньорство за развитие на пристанищата имаме нещо като план! Защото Румъния само от пристанището няколко милиарда всяка година! За Гърця като е фалирала даже имаше конкретни цифри когато постоянно се шумеше по медиите 12 милиарда евро на година. Пак от пристанище специализирано за втечнен газ! В апликационната форма която предстои да бъде одобрена от ЕС сметките са че за 10 години минимума дори без пристанищата допълнителна добаване стойност от Тракия ще е 1 милиард евро! А с пристанищата представете си за какво говорим? Идеята е добра и осъществима! За разлика от енергийният център на Гоце! Тук не става въпрос за руски проекти. Напротив магистралите - с парите на ЕС! Пристанищата с парите на българският данъкоплатец и частни инвеститори! Терминали за контейнер, магистрали които са връзки до следващи терминали и до крайните получатели! И разбира се късмета, че географски сме на перфектното местоположение! Трябва много работа. Много мисъл и мениджъмнт и най-вече Плевнелиев да поеме транспортното министерство. Защото тоя Цветков е доказан некадърник е глупак. А и не се радва на доверие в ЕС напратови след корупционният скандал с търга на НКЖИ е хубаво да му се намери място някъде извън правителството!

 24. 24 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#22] от "voxy":
  ...не знаете ли, че всички представителни институции са задължени да лъжат и да заблуждават, че ще издържат сградите, за да са спокойни хората.
  Изпий си млякото и бягай да си лягаш най-добре ...

 25. 25 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  ПС Само че не забравяйте че последните 20 години всеки гражданин си прави ремонти както му скимне! Слага климатици мести стени и врати и всекви подобни глупости! То сградата може да си е проектирана и да издържи сама ама като цеиля блок е накичил и сменил стени врати климатици кво прайм тогава???

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1208 Разстроено

  А бе то нас постоянно си ни тресе. Я по Медведев, я по Путин.

  "Сини, червени, зелени — заедно ако се обединят, страната веднъж завинаги ще се оправи". (баба Ванга)
 28. 28 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Абе като гледам как напълниха ДВА контейнера с изкъртен бетон само при ремонта на ЕДИН апартамент в съседния вход... едва ли ще издържи...

  Този така наречен министър, по-добре да си беше мълчал.

 29. 29 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#28] от "luda_krava":

  Това пробле мна строителите на блока ти ли е или на съседите ти? Я се замисли? И най-добре сигнализирай в съответната община.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 571 Неутрално

  За начало е хубаво да се проверят всички апараменти в градовете за нераглементирани вътрешни ремонти, като бутане на носещи стени, избиване на комини, ,...

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 32. 32 Профил на mary47
  mary47
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Земетръсните норми бяха преизчислени след земетресението във Вранча през 1977 г. До тогава панелните сгради се изчисляваха на 8-ма степен земетръс за София.

 33. 33 Профил на gicho
  gicho
  Рейтинг: 233 Неутрално

  София ще бъда полуразрушена като Порт О пренс. Всички сгради до 1977 г. са строени с норматив до 7-а степен по Медведев. Всеки блок над 7-8 етажа ще се срути. И при социализма стротилеството беше калпаво, и сега, когато има изисквания за 9-а степен по проект. Тук е казано добре - http://e-vestnik.bg/9946/kakvo-shte-ostane-ot-sofiya-sled-po-silno-zemetresenie/

 34. 34 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  Медведев неочаквано си призна, че в Русия демокрация няма и не може да има. Кога нашите новоизлюпени левичари демократи ще си признаят, че свободията приложена като право да буташ стените в собственото си жилище ще ни затрупа под отломки.
  В Германия когато един нарушава закона всички бързат да се обадят на властите. При нас е обратното - когато хванят пътник без билет всички скачат да го защитават. Трябва да си много инфантилен за да прехвърляш вината за отслабените сгради на някакви контролни органи. Та нали тези органи дори и да искат не могат да влезат в дома ти за проверка - пак демокрацията не им позволява. Разликата между България и Русия е тази, че техният президент си признава, че са незряли и че онова провителство си краде петрол та няма нужда да краде от външни помощи.

  подпис
 35. 35 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 515 Неутрално

  би трябвало -повелително наклонение.Би трябвало да упражнявате контрол.би било добре всички сгради без акт 16 от години да не бъдат обитавани .

  за чиста и свята република-но не с този народ
 36. 36 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  "Той изрази увереност, че нито един конструктор или проектант у нас не би направил компромис в работата си, когато става дума за структурата на новострояща се сграда, "

  Мдаа, г-н министре, обаче освен че се конструират и проектират, сградите се и строят. При силен земетръс падат както погрешно конструирани и проектирани сгради, така и такива, при които не е изпълнен проекта- спестени са желязо, цимент, не са спазени технологии. При масовото ново строителство стремежът за 200-300% печалба автоматично води до такъв риск.

  "В същото време министърът призова гражданите, които виждат, че съседите им правят ремонти, засягащи конструкцията на сградата, незабавно да сигнализират в общината, за да се установи дали преустройството се прави с разрешение от компетентните власти."

  Тук министърът хем опитва да прехвърли отговорности на главата на небдителните граждани, хем е изтървал влака. За тези 20 г.при занижен или никакъв контрол бяха направени толкова преустройства, основно на най-уязвимите при земетръс приземни етажи на стари големи сгради в центъра на градовете. Така бяха създадени луксозни магазини и заведения. Със същата цел- големи печалби с малки инвестиции. Предвидимо е, че при едно силно земетресение там ще е като след бомбандировка. И не е задължително това да стане чак при девета степен.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 37. 37 Профил на Valentina Chelebieva
  Valentina Chelebieva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До номер 23-Голям си оптимист!Чак ти завиждам.Вече 22 г.чакам БГ да излезе от кризата и това все не се случва.Не се и надявам на благоденствие и през следващите 22г.просто защото Управлявщата класа няма нужда от него.Както се знае "В мътната вода се лови най-голямата риба".Т.е. ако има ред, дисциплина,работещи контролни и съдебни органи ще умре далаверата,келепира,бързата и непочтена печалба.БГ е без държавност, страна със затихващи функции.Може би наистина е по-добре да ни разтресе много здраво и всичко да се срути до основи,за да възкръсне БГ от пепелта като птицата Феникс.Бог да пази децата ни!

 38. 38 Профил на house7771
  house7771
  Рейтинг: 458 Весело

  просто ми е смешно.при положение че старите сгради са строени на принципа /петилетката за три години/ а новите /по некачествени и евтини материали по голяма печалба/ за какво говорим тогава.а на бг министрите им е хоби да говорят глупости и простотий

  " За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата. (13.12.1881)"
 39. 39 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  При това качество на строителството, и при 6-та степен ако оцелеят сградите, ще е голям успех

 40. 40 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  И г-н министъра има също своя "принос" за некачественното строителство - пример ръководейки проекта на Бизнес парка

 41. 41 Профил на vstoyanov
  vstoyanov
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#8] от "Гогич":

  панелките наред с всичките им недостатъци са доста устойчиви на земетресения, а отосно неподържаните заварки - я падне някой балкн, я не...

 42. 42 Профил на Aman
  Aman
  Рейтинг: 571 Неутрално

  За всички е ясно, че при повече от 6 по Рихтер, София ще заприлича на сметище за строителни отпадъци, но пък малко успокоение не вреди.

  След последното по-силно заметресение миналата година с епицентър Стрелбище 4,5 по Рихетр - блокът ни се сдоби с феерични диагонални пукнатини...а е строен 1999 г. и видимо излежда обещаващо....

  Не ми се мисли при по-голям трус какво би се случило!

  "Европа свършва там, където започват да ядат шкембе чорба" Уинстън Чърчил
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  2г.работих в Стражица, веднага след земетресението .Проектите наистина бяха впечатляващи що се отнася до здравината.Изпълнението бих го оценил с 4 ка.След 96г. не се занимавам със строителство защото трябва да се подписвам под неверни документи.Вие си правете изводите.Не случайно министъра не обелва и дума за изпълнението.Направи ми впечатление #41 защото е прав.Този министър е за затвора ,лъже и съзнава това.Земетресение в София от 7 степен ще срине икономиката на държавата.Толкова големи ще са пораженията.А е въпрос на време.

 45. 45 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Основното занимание на контрола е да получава съответната сума.

  Да живей ... !

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 46. 46
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:51 на 11/09/2010 от неговия автор.

 47. 47 Профил на Mickey Mouse Super Стар
  Mickey Mouse Super Стар
  Рейтинг: 233 Любопитно

  До коментар [#1] от "dragozow":
  Не само тук! Израза "би трябвало" е характерен за цялата ни действителност.
  Най-добре е да го включим в герба , в химна ...

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#46] от "merkel":
  "merkel" влезе в ролята на бай Ганьо, който произнесе великата фраза: „Ако някой целуне министър на друго място, аз ще го целуна на още по-друго място…

 50. 50 Профил на «◄-Berk®-►»
  «◄-Berk®-►»
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Само не мога да разбера,човек като е на власт длъжен ли се чувства да говори по този начин, сякаш вичко е наред и няма никъква опастност ако ще 9-та степен да ни разлюлее пак сме в сигурност.Аз като преживял земетресение 7.4 степен не искам да си представя положението в Бъгария каква ще ако е близо до тази степен.

  Животът е само един миг между две вечности." Платон"
 51. 51 Профил на edikojsi
  edikojsi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  София повече от 6.0 по Рихтер няма да издържи - ще има над 70% разрушения. Вижте: http://e-vestnik.bg/9946/kakvo-shte-ostane-ot-sofiya-sled-po-silno-zemetresenie
  В Стражица 1986 г. при 5.3 цели 24 години не може да се оправи. Ако стане силно земестресение (над 6.0) в София държавата ще е фалирала и няма да се оправи 20 години.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#48] от "merkel":

  Абе цървул, я да те питам автомагистралите ще издържат ли на земетресение? Каво се набъркваш в една статия за земетресенията с политическа пропаганда? А ходи да лижеш задници в парламента, стига си ни мрънкал тука!

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 54. 54 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#19] от "alukam":

  Трябва да отбележим, че това не е единственната изцепка на г-н министъра в Бизнеспарка. По образование тои е МЕИ инженер,"Изчислителна техника". По всякавероятност са го избрали за министър като успешен бизнесмен. Нещо доста тъпо в нашата страна на занижаващи се стандарти. И профанизация на строителния сектор.
  Министъра е известнен със своето преклонение пред "строителните специалисти с фуражки" предполагам заради "бодряческия им тон" и "текезесарския замах" *.Но най-любим му бе Вальо Василев , образование ст.л-т от строителни воиски. цар на сплетните и военните каламбури.
  На един от първите обекти на Линднер , същия индивид бе изхвърлен като "мръсно коте" от англииския резидент инженер за създаване на сплетни и интриги.
  Обекта бе "Таблетен цех №1- Свръхчисто производство" на"Балканфарма-Дупница"2002г.Та същия този мислител след това стана водеш менажер и ръководител.

  По персонала му съдете и повече не го мислете!
  (Леле и аз започнах като Бербеков?)

  Министъра е случайност. Отива в германия и попада на Евреи и от там започва всичко. Както бе казал един негов градски" Сиво Гоце Делчевско говедо"

  Да е жив и здрав, да си харчи парите. Можеше и по лош да бъде!

  Хитростта пречи на мисълта!
 55. 55 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#52] от "merkel":

  Да сте се удряли по главата като малък. Как са Ви възпитавали се питам, сигурно с някои чук "петарка",ще да са си служили, като решаващ аргумент.
  Умора нямате, това от ГЕРБ. "Кюнеца" взе та се очовечи, а Вие взехте та изключихте съвсем.
  Бихте ли ми посочили, какво общо има Вашият пост с темата на публикацията?

  Хаиде стига, "бодряшки лозунги" ,че станахте засмях и на децата!.

  Понеже повдигнахте въпроса за пътища, бих Ви посъветвал да видите какво правят в Хърватско, по въпроса. Че даже са взели и част от Унгарските магистрали за потдръжка.

  Проверете, прочетете, помислете и тогава пишете! Ако обичате, моля!

  Хитростта пречи на мисълта!
 56. 56 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  До коментар [#55] от "STREAM":

  Голямо потене си е с тези магистрали.

 57. 57 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#33] от "gicho":

  Прекрасен линк.
  Препоръчвам го на всички!

  Искамдадобавя, чена новостраящите се обекти липсвт дори и 4технически ръководители" завършили поне строитлене техникум. Цари пълна анархия, във фирмите работят инженери само на книга!

  Хитростта пречи на мисълта!
 58. 58 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  хахаха комунистите пак атакуват с по няколок ника наведнъж! Нека да е лято и нека БЕЗПРИСТРАСТНИТЕ И ПРОФЕСИОНАЛИСИТТЕ ГОВОРЯТ:

  "Конрад Аденауер" посочи Плевнелиев за най-успешен икономически министър! Призова Росен за план "Б-я на регионите"
  Началото даде най-голямата гражданска организация в света специализирана в борбата срещу корупцията:
  Transparency International/“Прозрачност без граници”: "Магистрала „Тракия” е за пример!"
  След това Б НЮЗ и интервюто на хиената Сашо Диков:

  Журналист Б НЮЗ: "Доста недоразумения виждаш. Някой положителен пример ще ми дадеш ли?

  Диков: - Плевнелиев. Той е компетентен, интелигентен, за разлика от шушумигите в кабинета."

  След това по нова тв беще Даниел Вълчев(един от малкото достойни министри в прехода) който посочи Росен като отличникът на кабинета модерен и умен човек който се опитва да си свърши работата!

  Радосвет Радев в интервю за 24часа посочи Плевенлиев като най-успешен:


  Цитат
  - Да не изпадам в нарцисизъм, но съм бил плашещо прав. Например здравната реформа не успя при бившия министър, не защото той бе кофти човек. И Борисов го призна - това бе директно саботаж на средния мениджмънт на здравеопазването в България. На доста места, където други министри, но мениджъри, се справиха с този среден ешелон, резултатите му са чудесни.

  - Кои министри мениджъри?

  - Например строителният, Росен Плевнелиев, успя да го направи и там има една невероятно добре работеща администрация. Тя успя да свърши работа и за бизнеса, и за държавата, която ще даде краен резултат някъде около 300-400 млн. евро по-евтино строителство.

  Тази седмица ЕК определи ОП регионално развитие за най-успешната и посочи АМ ТРАКИЯ ЗА ПРИМЕР!

  И сега идва фондация "Конрад Аденауер" която призова премиерът да даде повече власт на Росен Плевнелиев който за тях е най-успешният икономически министър и препоръчват по примера на Германия да се създаде план за развитие на страната по региони -шефът на фондация "Конрад Аденауер" у нас Андреас фон Белов :

  България се нуждае от създаването на план за развитие на страната по региони, по примера на Германия, заяви Андреас фон Белов. Не става въпрос обаче за поредната стратегия с общи фрази, а за събрани в едно визии за развитието на всеки отделен регион, които да стъпят на традиционния поминък и географски дадености, например туризма по Черноморието, производството на плодове и зеленчуци в Кюстендил и т.н.
  За целта той лансира идеята за сформирането на консултативен съвет към регионалния министър Росен Плевнелиев с участието на учени, икономисти и кметове, които да изведат като приоритети в конкретика посоката, в която ще се развива за в бъдеще всеки един от българските региони. Така ще се избегне хаотично инвестиране или дублиране на приоритети, е виждането на германеца.

 59. 59 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  А тая паника къде я създавате е смешна! Навсякъде стават бедствия наводнения или земетресения. Човек не може да ги предвиди. В Китай измряха 50 000 от едно такова земетресение. Хората се стегнаха и го предоляха не мрънкат не хленчат и не се оплакват като вас! Мамини синчета. Такъв е живота. Приемете го.

 60. 60 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  А да не забравяме и Южната дъга! До края на септември трябва да има избран изпълнител! Тя е 2км и се реализира по ОП регионално развитие със СПЕСТЕНИТЕ средства от другите търгове! А те са спестени благодарение на честните и прозрачни процедури които свалиха цените с 30% и сега имаше пари по оперативната програма за толкова важни особено за София и въобще страната де проекти като южната дъга!

 61. 61 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 458 Весело

  Плевнелиев да пали свещички като замаян да не тресне истинско земетресение край София, че строеният от него Бизнеспарк ще е сред най-тежко пострадалите сгради! що далавера се въртя там за тия 10 години, що лапачка се излапа, не е за говорене.

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 62. 62 Профил на pioneer
  pioneer
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Изказването на м-р Плевнелив е вярно.
  Вярно е, че той е единствения м-р на строежите в последния четвърт век, който с минимум Пи аР си върши и то добре работата като се има предвид колко е трудна борбата с пътищарското крадливо племе у нас (Батко и Братко, и хиляди знайни и незнайни фирми, консултанти и всякакви други паразити на данъкоплатеца).
  И дано ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ от земетресения и всякакви други злини!

 63. 63 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 458 Весело

  Има неща, за които човек може да се надява на добри обстоятелства.
  Но има такива, които трябва да свърши сам. И то грамотно и съвестно. Ако трябва и с "малко кютек" - в рамките на закона.
  За това става дума, според мен.
  И защото нормалните и съвестни хора не достатъчно много, трябва на недобросъвестните и неграмотните да им се показва червен картон. Винаги!

 64. 64 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#62] от "pioneer":

  Ако г-н министъра си върши работата то това не е поради неговите управленски умения и опит. В нашата деиствителност той просто няма откъдеда придобие такива ,дори и да имаше желание и нужда. А поради простата причина, че в тази област се появи някаква концентрация капитали и интереси. А и министъра има опит в обслужване на интереси. Та той е съдружник в Линднер (Евреиска фирма, то на пълно лошо няма,но....!?!*)
  Интереси, не винаги докрай ясни и прозрачни за цялата общественност, но за нас професионалистите достатъчно прозрачни. Ако форума държи ще дам и подробности.

  Ако направим едно сравнение с Хърватско и какво става там в сектор пътища тоза нас е по-добре "да се гръмнем та да не се мъчим повече"(имам впредвид поговорката "По добре ужасен краи отколкото ужас без край!"

  Но по-добре да не се исказва неподготвен по въпроси за земетръса.

  По добре е да се изкаже инж.Наков (председателя на КИИП София) или някои професор от УАСГ.примерно.
  Инж.Наков да ме извинява че му развалям феодалното спокоиствие и ако съм го разсеял да си брои парите. Но ако друсне, и тои ще има не малка вина за щетите. Трябва да подчертая, че конструкторите успяха да си защитят парите и интереса ( до голяма степен ощетяваики останалите специалности**), остана и да са си свършили работата.

  Но това не може да се каже за надзора, които горкия е пълна нула и е само на книга. Най важното нещо там е даимаш 5 години опит като надзорник( или каквото си измислят Бюрократите в тяхна полза)!Сиреч които от нашите се е усетил усетил останалите да го ....!

  Банално, по нашенски!

  Тарикатско, нали?

  Строителствотосе "профанизира" напълно през годините на строителния бум, не без активната помощ на Троината коалиция и всички политици.

  * Мисълта ми е следната:
  Очевидно министъра има повече качества от Джевдет Чакъров или както там се казваше предния, които само строеше колектори за голф игрища (това му беше хоризонта(управленския) на човека но щесе яви достатъчно за да не влезе в затвора никога)!
  Но ако искаше и можеше да управлява нещо, то тои би го направил с "Линднер" във всичките му разроявания.
  Нямаше да остави там да се разпорежда една ненормална главна счетоводителка (които е имал бизнес отношения с тях дълго ще я помни)(при мен е обратното, тя ще ме помни още дълго).
  Един евреин Хофман и Р-2 Д-2 (Ако сиспомняте "Между звездни воини" на Дж.Лукас)(Мария Попова-Личен състав )
  Абе обстановка достоина за перото на г-н Паркинсън, които той би диагностицирал, като заболяването "Завистия Некадърис".

  ** Когато гледам печалните резултати в усвояването на парите по сектор ВиК, изпитвам тихо задоволство,защото това е едно ОТЛИЧНО ОТМЪЩЕНИЕ за неглижирането на специалноста ВиК и залитането по ВеЦ и друга социалистическа грандомания.
  Радостно мие на душата като видя кръга "Делфин" и още няколко "доказали се"кръгчета" как и да искат не могат да удвоят всичките 7 милиарда евро! Подобно явление в медицината мисля ,че се казваше "склероза" (кръвоносните съдове се стесняват и липсва проводимост на кръв (разбирай преносно - за ГЕРБаджиите)).
  То резултата е ясен "липса на управленска воля и визия" и корупция ("корупцията била като разврата, винаги всеобща и никога частна(в смисъл изолирана) в една западаща страна".

  Работата на един министър е да си оправи администрацията.
  Да си назначи компетентни хора в администрацията и да направи прилагането назаконите ясно,четливо и приложимо.
  Да изчисти и всяко петънце насъмнение прилагаики строини и честни правила. И т.н.т.

  Я стига сме му давали акъл....

  Да сяда и да бачка, стига е гледал глуповато (,като теле искам да кажа)!

  Хитростта пречи на мисълта!
 65. 65
  ****

  Този коментар беше изтрит в 10:56 на 12/09/2010 от неговия автор.

 66. 66 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#58] от "merkel":

  "Конрад Аденауер" посочи Плевнелиев за най-успешен икономически министър! "
  Най-успешен!?! Къде, в какво? Спрямо кого!?! В сравнение с коя страна. Спрямо Цветанов, вярно е за Нобелова награда.
  Но каде, ще сравняваме ВМЕИ "Ленин" с ВИФ "Г.Димитров"
  Къде ще мериш Висша математика при "Брадата"(проф Брадистилов) и изпита по "Биомеханика"?

  Когато Борисов се изказваше пред същата тази фондация. В Първите редове седяха един немски професор и една българка ("делфин" нещо се казва около нея) които имат не малка вина за затлачването на усвояването на парите по ВиК фондовете в ЕС.
  Да не говоря за реакциите в залата (то не немците и техните евреи чувството им за хумор доста куца) та затова гледаха доста изумено. Но трябвада отбележа, че българите в залата се бяха ухилили до ушите (като "варени тикви" до един!

  Та министъра е по скоро за "звездата на Давид"! Но това е друга тема.

  "Диков: - Плевнелиев. Той е компетентен, интелигентен, за разлика от шушумигите в кабинета." "

  "меркел" не Ви ли е срам във форумно обсъждане на публикация за е вентуално земетресение в София и последиците му да споменаваш името на Петър Диков (Между впрочем тои е по цвете от предния "Стуци"!

  Та това е все едно в "Дома на обесил се да подарите въже!"

  Очевидно не само с "петарка" са се "аргументирали" при тебе а направо с "Варията" ;- ) ( "Вария" - "Партииния секретар" - 12 килограмов чук, с дълга дръжка, служещ за разбиване на бетон в строителството. Известен още и от строителната поговорка така близка до сърцето на любимите на министъра корифеи (с фуражки). "Чук и манго, правят канго!" )

  "След това по нова тв беще Даниел Вълчев(един от малкото достойни министри в прехода) който посочи Росен като отличникът на кабинета модерен и умен човек който се опитва да си свърши работата!"

  Вълчев - със сделката по дълга?

  Господине вие направо сте за психиатър! Лошото, че вашите хора откраднаха парите за лекарствата и сега, какво ще превите не знам?
  Не мога да Ви помогна, по друг начин освен да Ви съчувствувам!


  П.П. Очевидно за изборите наистина трябва да закрият лудниците. Защото останалите втори път няма да се излъжем. Може да сме темпераментни и глуповати но не смелуди, все пак!


  Като Вас, г-н/г-жо "merkel" (между впрочем г-жа Меркел отнесе здрава критика за лобиране в България относно проекти на ЕОН в защитени територии!

  То при немците равноправието винагии било в кавички!)

  Хитростта пречи на мисълта!
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK