Ромите като симптом*

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sdafcef
  sdafcef
  Рейтинг: 388 Неутрално

  трябва да впрегнем цялата мощ на държавата за интегрираме това население от което впрочем скоро ще имаме нужда.
  --------------------
  Прочетох само последното изречение...и повече няма да чета!
  Интегрирането на ромите е дело на самите роми. Да си раждат по 1-2 деца, за да могат да им осигурят храна и образование. Ако аз имах 10 братя и сестри и аз щях да ходя бос по улицата, ама родителите ми са имали нещо в главите.

 2. 2 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#1] от "sdafcef":

  Ти ако го познаваше лично тоя калъф и последното изречение нямаше да прочетеш. Аз влязох само за да му тегля една на лекето нещастно...

 3. 3 Профил на tara2002
  tara2002
  Рейтинг: 8 Неутрално

  3 предложения
  Ако не водиш детето на училище спират детските.
  След третото дете спират помощи и детски (Това се отнася за всички граждани, който има повече от три деца нека си прави сметка дали може да ги издържа.)
  Жандарми по селата, които да спрат кокошкарските кражби.
  И едно пожелание- нека всички сме малко по-толерантни към другите!

 4. 4 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Весело

  Чудесна стаия! Браво!

 5. 5 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Време е да се разбере, че циганите не желаят и нямат никакво намерение да се "интегрират" никъде. Отношенията им с останалите граждани са водени само от желанието да измуфтят нещо от тях, да ги излъжат и да ги оберат, а от държавните институции ги интересува единствено какво може да се вземе като пари на ръка или нещо друго. Когато срещнат и най-малко противодействие скачат на тълпи за да защитават "правата" си, но никога не се сещат за задълженията си. А българското население има само "правото" безропотно да работи за тях, да им плаща всички режийни разноски, да търпи да опразват здравни каси и всевъзможни други фондове, да издържа полиция, която пък да се занимава с огромната престъпност, която циганите произвеждат непрекъснато, да издържа лекари и болници, които да се грижат за покосените от епидемии квартали - впрочем предизвикани не от нещо друго, а от начина на живот, сиреч "културните особености" на циганите. И изобщо един огромен ресурс на обществото да отива в безплодни занимания с цигани, които и пет пари не дават за това, а както винаги се въртят в затворения кръг - липса на образование - ранни бракове - много деца - бедност - престъпност и пак отначало.

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 6. 6 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  "Ако това бяха български цигани в България, никой нямаше да се мръдне пръста." - тук авторът вероятно говори от личен опит. Отишъл е в някое българско посолство и е поискал да спи в него за без пари, а те са му казали "Бегай бе, мангал.". Много ми е странно нещо - че има идиоти като този е ясно, ама как уважавани навремето медии като DW им дават гласност се чудя. Между другото тоя ми е преподавал една година в университета, та знам много добре за какво говоря и не - не ме е късал на изпит. Просто е идиот.

 7. 7 Профил на Аарон
  Аарон
  Рейтинг: 8 Гневно

  Толкова глупости е надраскал, че няма как да се коментират една по една.
  Филигранно артикулирана интелектуална констипация! Този мрънльо бе лансиран в публичното пространство от полк. Гарелов, заедно с други "дежурни Ентелектуалци" като Греди Асса и Вежди Рашидов.

 8. 8 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 279 Разстроено

  И с какво още трябва да улесним циганите за да ги интегрираме?
  И аз искам "къщи, работа, достойни условия за живот" ама ако не мога да чета и пиша и "две ръце ми мама даде да си ги завра отзаде" трябва държавата да ми е длъжна да ми ги осигури, защото родителите ми не са го направили ли?
  А междувременно аз ще крада и ще прося и ще принуждавам децата си га до правят(поне 13, че да има за всеки случай) и няма да ги пускам на училище защото не мога да си го позволя (има ли изобщо семейство със средностатистически доходи което може да издържа 13 деца). А държавата като ми осигури, както е "длъжна", жилище, ще му изгоря паркета и дограмата по средата на стаята да варя шкембе чорба, щото много върви с биричка, а с помощите за децата ще си купя телевизор, кас'тофон и сателитна чиния, щото не мога да живея без музиката от "Слона моя приятел".
  Ако искат интеграция а не сегрегация - да покажат поне желание да се интегрират и да си променят ценностната система.

 9. 9 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Весело

  И разбира се както винаги расистите критикуват без да са чели, или просто си копират и пействат стандартната нацистка пропагнада

 10. 10 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Неутрално

  ...ромите са български граждани, тук са се родили, имат правата и задълженията на всички нас, СЛЕДОВАТЕЛНО БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ОТГОВАРЯ ЗА ТЯХ. Да фантазираме как иначе би могло да бъде е забавно, но безсмислено...

  Отговаря, даже отвръща, та даже да ти се доповръща !

  Мистър Дичев явно не е попадал на един емблематичен коментар на Дж.Ф.Кенеди за държавата (започва с: "Не питай какво държавата може да направи..."...
  Но какво да обясняваш на обектите на пламенната му апологетика за Кенеди? На тях в най-добрия случай им дай Никсън (ама не Ричард, а оня, дето го въртяха по София Кабел Фолк, и чиито послания в седем-осми ритъм са "ум да ти зайде"...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 11. 11 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Между другото винаги когато ми говорят как трябвало да "дадем" на разни мангали, тарамбуки и чалми, се сещам за най-подтисканата имигрантска група в САЩ - китайците. Ако човек чете историята на тяхното заселване в Северна Америка направо ще се почуди за САЩ ли става дума или за Саудитска Арабия. Смазвали са ги, и то доста след като са освободили негрите, дори в ХХ век. Е да ама да сте чували за китаец на социални помощи? Да сте чували за китайчета дето просят по улиците или проституират (говоря масово)? И това не само в САЩ - в цял свят. Бачкат здраво, произвеждат, търгуват, извършват услуги и дърпат напред и икономиката и себе си. А не реват, че им забранили бурките или че някой направил карикатури на един средновековен педофил, в който се кълнат някои, още по-малко пък да живеят като скотове в палаткови лагери. Значи може, стига да имаш желание.

 12. 12 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#11] от "Alien":

  Да сравняваш Чайнатаун с катун е като да сравняваш картинг с каручка... Но пък иначе фактите са си факти...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 13. 13 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  Ако трябва да продължим мисълта на автора, там където той спира, тоест как да стане интеграцията, можем да кажем следното. Първата стъпка е премахване на сегрегацията. Това са направили първо в Америка например. Тоест край на практиката ромите да ходят в сегрегирани училища където не се учи нищо. Във всички училища да се спазва стриктно процента на етническите групи в съответната община. Който не иска да ходи с роми на училище - в затвора или в ТВУ.

 14. 14 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1087 Весело

  До коментар [#11] от "Alien":

  не само китайците ,ами ирландците са мачкани и в сащ и в англия особенно ,където не са ги пускали в пъбовете до преди няколко десетилетия...."
  фразата "ирландски късмет " е иронична ,защото завалиите голяма мъка са видели ...

 15. 15 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#10] от "Дон Пенсио де Комуняго":

  Това е мантрата на всички леви чугуни - за "държавата-майка". Дето трябва да "даде". А откъде ще вземе? Е как - не от доцентите от СУ (дето станаха доценти преди да защитят докторат, ама айде) разбира се, на тях също трябва да дава. От тия дето бачкат. За да могат мангалята, чалмите и наркоманите да лежат по цял ден и само в деня на изборите да ходят да пуснат червената бюлетина, че да вкарат във властта отново тия дето им "дават", а другите само ще опъваме каиша. Интересното е, че основната левашка концепция има много странна "огледална структура". Държавата е "майка-хранилница" за всичкото отпадък и ОТГОВАРЯ за благоденствието му, но е строга мащеха към тия които и без нея се оправят и от тях само взима - не им дължи нищо, най-малкото пък защита срещу първите. Тук идва ролята на "философите" (по Платон) като лицето Дичев, които обличат тази иначе проста формула във витиевати псевдо-научни дрешки, та да изглежда като най-нормалното и справедливо нещо за всички. За което взимат заплатки, които след това не дават на циганите - за тях има кой да дава...

 16. 16 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1087 Весело

  It is an ironic phrase. The Irish have been, and are a spectacularly unlucky race.

  Luck of the Irish does owe its origin to the U.S.A.. When they arrived, they were very disliked, treated badly, despised and hated. When the Irish had any kind of success most Americans at the time didn't think the Irish were capable such successes, so they called it luck. Hence the term "Luck of the Irish".

 17. 17 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1408 Весело

  Малеее, мунчо ще се подмокри от кеф на тази статия. Така де, най-сетне да се появи някой, дето да мисли, като него.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 18. 18 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Любопитно

  До коментар [#13] от "muncho":

  1. "...Във всички училища да се спазва стриктно процента на етническите групи в съответната община"...

  Шака-Муни, колко от циганите пращат децата си на училище? Някакви проценти или промили да ти се намират?

  2. "...Който не иска да ходи с роми на училище - в затвора или в ТВУ."
  Не само - също така и който не иска да плаща за комунални услуги, или който толерира браковете между малолетни, или който си купува булки... А, да - Шака-муни това го брои за "културни особености" и гък не дава да се издума за търсенето на наказателна отговорност...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 19. 19 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#14] от "capitalist":

  Мдаа - те са получили генетични изменения в резултата на масовия и продължителен глад през вековете, за това са толкова грозни (за нас де). Абе всички са страдали, ама никой не чака да го хранят. Даже в България си имаме пример - нашите турци да не би да не ги мачкаше БКП-то? Ама да раждат по десет деца, да ги пращат да просят, да се редят за помощи?!? Не. Значи можело дори и у нас. Ако не си мангал обаче.

 20. 20 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#17] от "VеnRus 2008":

  Ти любов моя ако го видиш тоя някой и ще се самоубиеш, повярвай ми... Сега се сетих за него (бях го забравил) и веднага си представих негов мангалски вариант - познай на кого отговаря, хахаха.

 21. 21 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  Следващата стъпка е стриктно прилагане на конституцията и законите, които гарантират равенството на хората и недискриминацията. Да се следи строго за процента дела завършващи с осъдителни присъди за сходни престъпления на различните етнически групи. При най-малко разминаване - санкции за българия. Да се следи за дискриминация при заплащането и наемането на работа. При най-малко нарушение - затваряне на фирмите и управителите в затвора. Да се следи за езика на омразата и насаждането на етническа и религиозна нетърпимост в медиите. При най-малко нарушение - затвор за нарушителите и затваряне на медиите които допускат това...

 22. 22 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#15] от "Alien":
  ...Държавата е "майка-хранилница" за всичкото отпадък и ОТГОВАРЯ за благоденствието му, но е строга мащеха към тия които и без нея се оправят и от тях само взима - не им дължи нищо, най-малкото пък защита срещу първите...

  Уви, да!
  Даже се сещам за коя точно държава става въпрос (сигурно заради личната ми карта)...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 23. 23 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  До коментар [#13] от "muncho":

  И как ще задължиш хората да си дават децата в училище с цигани? С нацистки методи - който не иска - в газовата камера?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 24. 24 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Но най-важното си остава това децата от малки да живеят заедно. В резултат израстват нормални, а не злобни расисти и ксенофоби. Затова най-важното е десегрегацията на образованието.

 25. 25 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#21] от "muncho":
  ...стриктно прилагане на конституцията и законите, които гарантират равенството на хората и недискриминацията...

  Шегобиец, ромале-джавалетата като цяло имат интерес точно от обратното на горното... Иначе ще трябва да се впрегнат в създаването на реален продукт, а не в неправомерното обсебване на вече създаден такъв...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 26. 26 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1408 Любопитно

  До коментар [#20] от "Alien":

  По какво ти е преподавал, Алиенчо? А, че е тъп, става ясно от статията. Не четох цялата, разбира се, просто минах по диагонал, ама ми беше достатъчно да схвана идеята - да се грижим за циганите.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 27. 27 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1087 Весело

  До коментар [#20] от "Alien":

  http://www.segabg.com/online/IMG/2804/0049-large.jpg

  ето го батко ,направо все едно гледам статуята на роден ,тоя кокетничи като тинеджърка ,мисли се за артистична натура ....

 28. 28 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1408 Любопитно

  До коментар [#21] от "muncho":
  Да се следи строго за процента дела завършващи с осъдителни присъди за сходни престъпления на различните етнически групи. При най-малко разминаване - санкции за българия.
  ******************

  Тоест, ако от 100 кражби, 95 са извършени от цигани, а 5 от българи, то осъдителни присъди трябва да се издадат за 5-та българи и само за 5-ма циганина, за да не е расисто, така ли? Останалите 90 крадеца да се пуснат да крадат на воля?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 29. 29 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  До коментар [#25] от "Дон Пенсио де Комуняго":

  Прав си до някъде.
  Дълг на обществото е да компенсира миналата дискриминация с позитивна дискриминация, докато дискриминираната в миналото група се изравни с останалите..

 30. 30 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#28] от "VеnRus 2008":

  Подадохте му го от воле, сеньора! Респект...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 31. 31 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Весело

  До коментар [#28] от "VеnRus 2008":

  Знам женрус, че си малоумна като всички расисти и не знаеш какво е процент

  Кажи сега за новите писма "от мюсюлманите" с новите им искания...

 32. 32 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#29] от "muncho":

  ...позитивна дискриминация...?!
  Как се стига до такива умозаключения, мосю?
  С мескалин или на гъби?...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 33. 33 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#28] от "VеnRus 2008":

  ++++++ Хи-хи

 34. 34 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#26] от "VеnRus 2008":

  Нещо за Европа беше, ама съм забравил как точно беше формулирано - в смисъл, нещо като история на европейската мисъл. Ама той тоя от тая мисъл можеше да говори само за трима души, та една година слушахме за тях. Мишел Фуко, Норберт Елиас и третият не го помня вече. Накрая на лекциите му присъстваха петте кифлички от провинцията, които трепереха да не им падне успеха, че не могат да се класират за общежитие. Ееех, младост....

  До коментар [#27] от "capitalist":

  Същият чукундур. Е аз го гледах тоя как сърба чай пред аудиторията една година. Ама като казвам "сърба", имам предвид точно байганьовското сърбане на супата у Иречек. Между другото беше женен за своя студентка, което както знаете във всеки нормален западен университет щеше да завърши с позорно уволнение на мига, ама в СУ-то може. Както може и да станеш доцент без да си защитил докторат, докато други с ДВА такива кибичат асистенти по 20-25 години...

 35. 35 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#32] от "Дон Пенсио де Комуняго":

  Аааа - ти не можеш майка. Трябва от малък да се упражняваш!!!

 36. 36 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Весело

  Още двама, дето не знаят какво е процент ХАХАХАХАХАХАХ
  И същите малоумници после ще дрънкат как циганите били необразовани

 37. 37 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#36] от "muncho":

  1 от 5 и 20 от 95... нещо не ми се струва справедливо, не мислиш ли???? Пък пак ми говори за проценти.

 38. 38 Профил на robespierre
  robespierre
  Рейтинг: Неутрално

  "Е, да, ама историята е такава, каквато е: ромите са български граждани, тук са се родили, имат правата и задълженията на всички нас, следователно българската държава отговаря за тях. "
  Правата и ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, уважаеми господине. Те си знаят правата много добре, но за задълженията си не щат и да чуят. Длъжни са като всеки български гражданин да спазват законите на страната, да си плащат данъците и таксите, да не крадат, да не лъжат, да не убиват. Българската държава не е длъжна да "отговаря" за тях, след като те пет пари не дават за нея.

 39. 39 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#35] от "Alien":


  Така ще да е...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 40. 40 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1408 Весело

  До коментар [#31] от "muncho":

  Искаш в проценти? Добре!
  Тоест, ако от 100 кражби, 95% са извършени от цигани, а 5% от българи, то осъдителни присъди трябва да се издадат за 5-те% българи и само за 5% циганини, за да не е расисто, така ли? Останалите 90% крадци да се пуснат да крадат на воля?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 41. 41 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  До коментар [#37] от "bgpainter":

  Да, знам че справедливост по български значи всичките цигани в затвора, независимо дали са виновни за нещо и всичките не-цигани извън затвора, независимо че само между тях са виновните за пирамидите, източването на банките, бандитската приватизация, мафиотските групировки, окрадените еврофондове, контрабандата, търговията с наркотици, краденето на коли, рекета и прочее типично не-цигански занимания..

 42. 42 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Весело

  Видяхме женрус колко разбираш от математика.
  Съсредоточи се по-добре там дето ти е силата - клеветите и измислиците. Кажи за писмата "от мюсюлманите"...

 43. 43 Профил на Riker
  Riker
  Рейтинг: 497 Неутрално

  В коментара ми ще засегна онази прослойка от циганите, които за нищо не стават. Онези цигани, които освен за донори на органине биха били напълно безполезни. Не го казвам от лична злоба, а просто защото се сетих за групичка мургавелковци, които искаха пари, за да дарят кръв.

  Ивчо, я покажи как се интегрира въпросната малцинствена сган. Вземи децата на едно семейство, средно около 6 на брой. Издържай ги, възпитай ги, ИНТЕГРИРАЙ ГИ.

  С удоволствие си пиша коментара, след като се прецаках да прочета тъпата статия. Все едно чета Дон ЦУЦИ. Ама айде да не става дума за МАЗНИЯ, че ще се разписка като незадоволена ку... кл ...а (между многоточието идеално пасва "рв" ), че имало дискриминация и другите му подобни бръщолевици.

  А дискриминация над добитъка има. И то голяма. Никой няма правода бъде спиран:
  - да си плаща данъците;
  - да не нарушава законовите норми;
  - да се стреми да подобри стандарта на живот на семейството и неговия личен;
  - да се грижи за околната среда;

 44. 44 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1408 Весело

  До коментар [#36] от "muncho":

  Процент е 1 от 100, съкровище неграмотно. Я обясни сега, как процентът осъдителни присъди за едно и също престъпление да е равен за различните етнически групи, при условие, че 95 процента от кражбите са дело на цигани?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 45. 45 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  Отвратително е обаче, как само седмица след като излязоха данни че 70% (седемдесет процента) от работещите в България укриват данъци и се осигуряват на по-ниска заплата и получават пари под масата, същите тези расисти имат наглостта и безочието да говорят как някой друг трябвало да си плаща данъците, но не и те самите...

 46. 46 Профил на Riker
  Riker
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#41] от "muncho":

  Не се притеснявай, циганските барони бързо навлизат в сивия сектор. Ако си забравил наскоро бях хванали циганския бос Цако, че се опитвал да завземе нарко пазара на кокаин в София.

  А защо не оглавяват мафиотски структори? Ами защото не стават и са неграмотни.

 47. 47 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  Тоест расистите искат законите да важат само за циганите, но не и за тях. Тях никой да не ги съди когато укриват доходи, когато си правят отбивка преди водомера за да си поливат градината, когато си пренастройват електромера, догато вършат ДДС измами, когато се занимават с контрабанда, когато крадат еврофондове, когато брадчет им във властта им дава обществени поръчки, когато източват здравната каса с несъществуващи операции и диамантени зъби, когато източват банките като не си връщат заемите, когато се рекетират един друг, когато произвеждат и продават наркотици, когато крадат коли на запад и прочее...

 48. 48 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#41] от "muncho":

  Мунчо... те за това по света им казват бели якички, защото го правят според вратичките на закона. И дали ще са циганите тук, пакистанците в Обединеното кралство или арабите от някогашните колонии във Франция... начинът по който паразитират поколения наред е един и същ. Не можеш да ми говориш за права и дискриминация над малцинствата щом аз нямам равно право с тях да получа инвалидна пенсия, общинско жилище, социални помощи и т.н и т.н., а ми се налага да работя и да плащам данъци...
  Защото Мунчо в Обединеното кралство, ако си безработен пакистанец и имаш да речем 5 деца ти дават и жилище и социален минимум за теб и за всяко едно дете по закон, но ако ти си намериш работа ти взимат и жилището и помощите.... и така си живеят поколения там. Е кажи сега защо трябва да се толерира този паразитен живот и на кой изобщо е необходим, освен на самите малцинствени групи щото така им е угодно?

 49. 49 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Неутрално

  И то да не ги съди защото са българи, не за друго..

 50. 50 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  До коментар [#48] от "bgpainter":

  Цитирай ми веднага според кой закон само цигани, араби и пакистанци имат право на помощи. Сега.
  Ако не можеш да ми цитираш, значи си клеветнически боклук. Нали така?

 51. 51 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Помощи получават БЕДНИТЕ хора, независимо от какъв етнос са. Макар че и в това отношение има дискриминация. Не-циганите "инвалиди" са много повече от циганите, за да могат да не пращат данък за колата си. Това за расистите е нормално.
  Иначе по принцип е редно щом дискриминираш някого, сегрегираш го и не му даваш да се развива, заради расизма си, то и да го храниш. По същия начин окупаторите са длъжни да се грижат за окупираните..

 52. 52 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#8] от "atag":

  Там е работата, че те НЕ искат интеграция!

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 53. 53
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 54. 54 Профил на focus__radio
  focus__radio
  Рейтинг: 442 Гневно

  До коментар [#13] от "muncho":
  За каква сегрегация ми говориш бе , "драги" ?

  800 000 търтеи ни висите на врата и пак прещиш глупости !
  ЗАСРАМИ СЕ наглецо !!!
  Ти не знаеш ли , че ЦИГАНИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА ?
  И това е най-социалната държава !!
  Държава , в която НЕ СЕ ПЛАЩА нито електричество ,нито вода , нито отопление ,нито данъци , не се плаща нищо ...

  Държава в която САМО СЕ ПОЛУЧАВА НАГОТОВО всеки месец по някоя и друга стотачка, за да има за кръчмата...

  Държава, в която кражбите и проституцията не се преследват , а се толерират...

  Проблемът в тази „ държава „ е само един - ЧЕ ТОВА Е РОБОВЛАДЕЛСКА ДЪРЖАВА и робите , които осигуряват парите на социалната държава СА НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ, НАПЪЛНО БЕЗПРАВНИ и НАПЪЛНО БЕЗМЪЛВНИ и като типични ИДИОТИ безропотно влачат хомота си !

  Тази " държава " се нарича България !!!

  "КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПРОБЛЕМА "

  1. Детски добавки да се дават САМО за ДВЕ ДЕЦА !
  Който е решил да прави /ражда повече- значи е преценил, че е достатъчно богат, за да ги изхрани !

  2. Който прави дете на ненавършила пълнолетие - В ЗАТВОРА поне за 5 години !

  3. Който продава дъщеря си преди 18 годишна възраст - В ЗАТВОРА поне ЗА 5 ГОДИНИ !
  А не телевизиите да ми показват разни " пазари " и да правят шоу с тази " цигания " !!

  4. Който НЕ ОСИГУРЯВА присъствие на детето си в училище и при повече от 15 неизвинени отсъствия – ЗАТВОР до 3 ГОДИНИ -

  5. Който не си плаща социалните и здравните осигуровки - БЕЗПЛАТЕН ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД на най-черната и мръсна работа , докато си ги изплати напълно.

  6. Социални помощи да се дават само на тези с по 2 деца и платени / отработени социални и здравни осигуровки СРЕЩУ задължителен труд при условията по-горе !

  Достатъчно ПУСТЕЕЩИ ДЪРЖАВНИ ЗЕМИ ИМА по всички райони на страната - ДА ГИ ПРАЩАТ ТАМ и ДА ГИ ОБРАБОТВАТ и ДА ДАВАТ ПРОДУКЦИЯ !

  7. На ЧЕЗ , IVN и другите електроразпределителни предприятия да им се налагат по 100 000 лева глоба за ВСЕКИ СЛУЧАЙ , при който не са спряли захранването за неплатени сметки повече от два месеца !
  Същото се отнася и за всички В и К дружества …


  Хайде , стига с тази " цигания " !! На гърба на 1,5 милиона да са се накачорили като грозд 6,5 милиона , включително и 800 000 цигани !!!

  Ама не било хуманно и не било по европейски !

  А ПО ЕВРОПЕЙСКИ ЛИ Е да носим на гърба си 800 000 цигани , 450 000 държавни хрантутници - щото и едните и другите са толкова " ценни ", че с удоволствие да ги залееш с напалм и да ги запалиш !!!


 55. 55 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Любопитно

  До коментар [#51] от "muncho":
  ...окупаторите са длъжни да се грижат за окупираните...

  Чукча-Мунча не читател, Чукча-Мунча писател!
  "Окупирани" цигани...
  Абе, мосю, да не си инжектираш фенциклидин?

  Или мислиш, че проблемът например не е в самите цигански родове (Кърдараши, Гольовци и т.н.), чиито мешерета или мекерета спъват всеки напън за цивилизация, различна от "криворазбрана"?...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 56. 56 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#50] от "muncho":

  Мунчо, къде използвах дума която да те обижда или класифицира по някакъв начин?
  Ти наричаш мен боклук... при положение, че си говорим във публичен форум? За каква търпимост тогава ми говориш? Кой е длъжен изобщо да те търпи?

 57. 57 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  До коментар [#56] от "bgpainter":

  Аз не те обиждам. Аз ДОКАЗАХ че си клеветнически боклук. Защото ти не можеш да докажеш твърденията си, следователно си клеветник, а клеветниците са боклуци. И да, нормалните хора не търпят боклуците..

 58. 58 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Ти си не само клеветник, но и с клеветите си че само циганите и пакистанците имали ПРАВО на помощи насаждаш етническа омраза. Срещу това има закони..

 59. 59 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#57] от "muncho":

  Не съм използвала думичката само.... никъде. Те просто са най-големите малцинствени групи, които масово се ползват от предоставените им удобства... явно са по-тарикати от останалите. Защо е необходимо да бачкаш за 1000 и да даваш от тях 500 за режийни, като можеш да не правиш нищо, да ти плащат режийните и да си взимаш 50

 60. 60 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#53] от "muncho":

  Не си наясно, те не искат да се починяват на други закони освен на собствените си дори и в държави, в които по принцип има етническа толерантност, напр. Румъния.

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 61. 61 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#59] от "bgpainter":

  *500...

 62. 62 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#56] от "bgpainter":

  С това лице няма оправия. Всъщност има де - аз въобще не му чета глупостите, които повтаря като развален грамофон. Съветвам и Вас да не се занимавате, защото знаете какво става като хвърлиш камък по кална локва.

  П.П. Между другото не е зле да не давате толкова лични данни в профила си, особено ФБ. Това което видях ме очарова, но в този форум както може би сте забелязала има всякакви идиоти, които няма просто да се порадват на снимките на една красива жена...

 63. 63 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Весело

  До коментар [#59] от "bgpainter":

  "Не можеш да ми говориш за права и дискриминация над малцинствата щом аз нямам равно право с тях да получа инвалидна пенсия,"

  Което е лъжа, клевета и измислица. Ако си инвалид, независимо от какъв етнос си имаш равно право на инвалидна пенсия. С което доказахме, че си КЛЕВЕТНИК и ЛЪЖЕЦ. А клеветниците и лъжците са боклуци. Толкоз..

 64. 64 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Весело

  ХАХАХАХА

  "държави, в които по принцип има етническа толерантност, напр. Румъния"

 65. 65 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Т. е. ако държавен служител или обикновен гражданин "обиди" на циганин някого пред свидетели в Румъния, онзи моментално може да го осъди. Следва глоба + затвор. Нарича се "Ura de rasa"

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 66. 66 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#62] от "Alien":

  Никога не ми е пречило да не съм анонимна... и ако някой има някакви проблеми със себе си, то те са си само негови.

  Но мунчо не ме дразни... той е като островче - тотално конфронтиран с всички. Но жив и здрав да е

 67. 67 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  До коментар [#63] от "muncho":

  И в допълнение да повторя, че дори е точно обратното - има стотици хиляди не-цигани в българия, които се водят инвалиди, или помагащи на инвалиди, само за да не плащат данъци за колите си. И всички го знаят това, но понеже не става въпрос за цигани си затварят очите..

 68. 68 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#64] от "muncho":

  Осем години живях в Букурещ, повярвай ми, това е самата истина. А ако седна да ти разправям по какви причини там не пускат децата си на училище, ще се смееш с глас.

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 69. 69 Профил на focus__radio
  focus__radio
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#57] от "muncho":

  Защо не отговаряш на фактите , а ?

  Защото ти доказах, че "... си клеветнически боклук... " ?

  " Защото ти не можеш да докажеш твърденията си, следователно си клеветник, а клеветниците са боклуци..."

 70. 70 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#63] от "muncho":
  Мунчо... с очите си съм виждала как взимат първа група инвалидност без проблеми, нашите си родни роми, дето нямат и годинка трудов стаж. С очите си съм виждала как българите масово ги връщат от ТЕЛК за какво ли не. Българин, с ампутиран крак получава втора група, защото можел да работи с ръцете си, без значение, че Не може да се придвижва, но циганка с астма+язва получава първа... и ти ми говориш за дискриминация само от наша страна. Е недей така.

 71. 71 Профил на muncho
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#70] от "bgpainter":

  Уважаема, колкото много тъжна е истината на приведените от Вас примери, дваж повече е безсмислено да го тикате в умозрението на Чукча-Мунча... Общото между него и амебите е "клетъчната пропускливост" - пропуска навътре само онова, което му изнася...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 73. 73 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  До коментар [#70] от "bgpainter":

  ХАХАХА

  И какви са по произход лекарите дето ужким го правят това?
  И пак те питам - в кой ЗАКОН пише, че циганите имат повече права?

 74. 74 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Весело

  "ромите са български граждани и българската държава следва да отговаря за тях"

  Това ми хареса. Родителите носят отоговрност за децата си. Българската държава сме ние, българите. Май ще трябва да се погрижим за неразумните си отрочета - циганчета.
  Как беше в библията? Който жали пръчката , жали детето си.
  Явно , малко е лобута.

 75. 75 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#74] от "zaci":

  Който жали пръчката , не жали детето си. Май така беше.

 76. 76 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#73] от "muncho":

  Българи... но както е видно те дискриминират своите, като ги размотават, но не го правят с вашите. Значи вашите в случая са привилигировани.
  Мунчо в кой закон пише че трябва да се ползва тоалетна за естествените нужди на хората или човек на това го учат от малък с оглед лична и тази на околните хигиена? Или за вашата прослойка е нормално да си цвъкате безразборно, което си е факт... но искате останалите научени да се съобразяват с липсата ви на елементарни навици?

 77. 77 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  До коментар [#76] от "bgpainter":

  Такам. Тоест ПОТВЪРДИХМЕ, че си КЛЕВЕТНИК и ЛЪЖЕЦ, защото не можеш да докажеш, че твоите ПРАВА (защото правата се ураждат със закон) са по някакъв начин различни от тези на циганите. А тоа че някой си конкретен доктор постъпвал според теб несправедливо, няма абсолютно никакво отношение към закрепеното ти в закона ПРАВО, което ти твърдеше че не било като правото на циганите...

 78. 78 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#77] от "muncho":

  В случая говорим за реалната интерпретация не толкова на правата, колкото на ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, овцебико метиляв...

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 79. 79 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Относно т.н. "Мунчо": "гневното" е за подсилване на неговия ужас.Иначе сме зелени!

  Оставете го тоя Ам Гъл да си говори сам. Всякакъв диалог с такива може само да ви навреди. Това си чисто сатанинско изчадие, зомб, който изкача от всеки форум, полят със зелена слуз и излъчващ ужасяващи зловония и ако влезете в контакт, получавате вирус, с който и Хаус не може да се справи.

  Нека се самоизяде, нека бъде прободен в сърцето като вампир с навряна в носа глава чесън и допрян до челото огромен кръст.

  Трепери, изчадие! - мрежата няма да те спаси от заслужена виртуална смърт.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 80. 80 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#77] от "muncho":

  Май те питах за навиците които се възпитават у децата от родителите им така, че да бъдат пълноценни хора в живота който им предстои.
  Ти ми обясни защо циганите не учат децата си на елементарни неща които ще са им от полза в последствие? И след като ми обясниш защо циганката не учи циганчето да си мие ръцете преди и след ядене с водата която Не плащат(но да не кажеш сега, че вода нямат... при добро желание и шише вода можеш да се намери за целта)... осава да ми обясниш и за правата на децата които те сами потъпкват.

  Нормално е да не се интегрират сред нас, защото те не се интегрират и в средата която сами са си изградили. Как ще искаш да посееш нещо дам дето няма как да поникне..????

  Та Мунчо крещял не крещял няма как да стане човека човек ако сам не пожелае. На сила се взима ама не се дава.

 81. 81 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Весело

  До коментар [#78] от "Дон Пенсио де Комуняго":

  "Не можеш да ми говориш за права и дискриминация над малцинствата щом аз нямам равно право с тях да получа инвалидна пенсия,"

  бгнейзанът каза "право". Да е внимавал какво говори. Трябваше да каже "възможност". Сега да си носи последствията...

 82. 82 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  До коментар [#81] от "muncho":

  бгпейзанът исках да кажа..


  До коментар [#79] от "Okoto":

  Да, знам колко сте некадърни, тъпи и злобни вие расистите и не можете да победите в спор с аргументи. Единственото което ви остава са псувните и да се правите че игнорирате противниците си. Това във форумите. Извън тях единствения език който познават е насилието. Разбира се нападате само когато сте 10 скинара срещу едно 10 годишно циганче..


  До коментар [#80] от "bgpainter":

  Не ме занимавай с глупости и не ми задавай отговори..

 83. 83 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#80] от "bgpainter":

  Днес ти си "Му" поредната" жертва. Грешиш.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 84. 84 Профил на dermanik
  dermanik
  Рейтинг: 442 Разстроено

  До коментар [#71] от "muncho":

  Прочетох всичките ти глупости и вече си мисля, че нещо си наистина увреден ... Вероятно инвалидна пенсия ще ти се полага, поради наличието на някой психиатричен синдром , като имам предвид твърденията ти за "...затваряне на фирмите и управителите в затвора..." , за това, че сме били длъжни да ви храним , или определението ти за българите като " ... хрантутници на Европа ..." !...

  Ако има някои, които са хрантутници и то не само в България , не само хрантутниците на Европа, но и хрантутниците по света , това са твоите " мургави братя " ...

  И един съвсем добронамерен съвет...
  Посети първия попаднал ти пред очите Център за психично здраве и потърси консултация и помощ от лекарите там !
  http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135695314

  Ако някой ти откаже - пиши и ще ти окажа лично съдействие за консултирането и лечението ти . Нищо лично !

 85. 85 Профил на Vv
  Vv
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#83] от "Okoto":


  Жив и здрав да е, че трябва да има и цигански защитници.. а и хуморът му е на ниво.

  "Разбира се нападате само когато сте 10 скинара срещу едно 10 годишно циганче.. ".... Хи-хи

 86. 86 Профил на dermanik
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 87. 87 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#85] от "bgpainter":

  Ама моля ви се, в момента съм мутиплициран до 10 броя вносен германски скинар, готов да заколи девет малки циганчета, двайсет мароканчета от Париж и още толкова чернокожи момиченца от Амстердам. Малките еврейчета не ги броим, щото ги ядем където сварим, и само алангле.

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 88. 88 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#82] от "muncho":

  А брат'чедите как са? Като дойде патрулката с двама полицаи, моментално се събират 100 мангала и започва обстрел с камъни. Справка: последната акция на ЕОН в гетото на Варна.

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 89. 89 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 442 Любопитно

  "Съвсем същите обвинения, които чуваме днес по отношение на ромите, вчера се отправяха към българите в Амстердам например: не се интегрират, крадат, занимават се с проституция, живеят нелегално, не спазват елементарна хигиена."

  много интересен извод, дума да няма! авторът отпървом тихичко признава българските цигани в Амстердам за българи, а после прави сравнение между българи и цигани. нататък няма смисъл да бъде обсъждана поръчковата статия.

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 90. 90 Профил на registrac
  registrac
  Рейтинг: 334 Разстроено

  "но те направиха света много несигурен

  никой вече не знае къде е неговата територия.."

  Това е! Ако се върна, искам да е в българска България. Дайте на ромите някой южен пустеещ район, АПКата и независимост от ЕС, в съседство с новото икономическо чудо.

  Всички хора са пълни със светлина, само аз съм потънал в мрак.
 91. 91 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Любопитно

  До коментар [#89] от "Швейк":

  Всъщност авторът е напълно прав. Първо, циганите СА българи, защото българин значи български гражданин. Но той няма предвид българите от цигански произход. Има предвид българите от пра-български произход, които се държат като цигани в повечето случаи и в очите на западняците ИЗГЛЕЖДАТ като цигани.

 92. 92
  Alien
  Рейтинг: 1094 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 93. 93 Профил на muncho
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 94. 94 Профил на plamen2299
  plamen2299
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#63] от "muncho":

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/09/15/961081_rumuncite_se_bezpokoiat_za_sigurnostta_si_zaradi/ Чети, глупако, статията излезе след моя пост. Впрочем, има решение - по 1000 евро на семейство и One Way Ticket за Индия, така ще живнат и самолетните ни компании в кризата, а държавата ще си избие тези разходи за отрицателно време!

  Кенефа е място, дето мухите се аргасват.
 95. 95 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#93] от "muncho":

  Мунчо, кретен такъв, непрекъснато дрънкаш ангро - наедро - клетите цигани и гадните българи. Има цигани, които доста добре се оправят в живота и дори има българи които ги харесват - Васил Боянов - Азис, Софи Маринова и т.н. чалга звезди. Им двама или трима цигани олимпийски шампиони за България по бокс (изключително талантливи са в този спорт циганите). Вярно е че един от тях - Севдалин Маринов, се полакоми за повече пари и реши да се пише турчин, но турците не се разбраха с нашата федерация за парите за правата му и му духнаха под опашката - хубава работа, ама циганска се получи...
  И когато говориш за цигани, само твое сведение да ти кажа че в казармата най-добрият ми приятел беше точно такъв - беше ми приятел поради факта, че беше най-свестен на фона на останалите селяци в ротата. Ти виждал ли си циганин по-близо от 20 метра? Това обаче не променя факта, че масата цигани е нещо, което не подлежи на цивилизоване поне докато е компактна маса...

  low riders team
 96. 96 Профил на house7771
  house7771
  Рейтинг: 442 Разстроено

  До коментар [#89] от "Швейк":

  ами аз живея в европеиска страна ,ама ме мислят за украинец.защо ли ,защото българите били мургави.да не би и в амстердам да е така

  " За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата. (13.12.1881)"
 97. 97 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Интересно е ,че авторът на статията сам се издава ,че смята мангалите за безотговорни:

  Цитат:'В момента у дома работят двама майстори, прекрасни момчета, от които много съм доволен: само дето от месец чакат някакъв работодател да ги повика в Германия. Звънне ли – оставят моя ремонт, зарязват семейства и тръгват'

  Ей така ти зарязват ремонта, а ? И ти може би пак ще наемеш цигани ?
  А иначе не е разбрал ,че циганите изобщо не могат да се сравняват с нито един друг етнос, най-малко с евреи и арменци. Някой да е чувал призиви за интеграция на тези хора ?
  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 98. 98 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 544 Весело

  До коментар [#97] от "Dr_Doolittle":

  Не става думи за роми бе ХАХАХАХАХА

 99. 99 Профил на house7771
  house7771
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#91] от "muncho":

  имаш плюс от мен.и наистина е така в паспорта пише българин.

  " За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата. (13.12.1881)"
 100. 100 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#67] от "muncho":

  Докажи го. Дай списък, линк, някаква официална информация. Иначе си лъжец и клеветник!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK