Доган получил 1.6 млн. лв. като специалист по маркетинг

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Значи строителната фирма е имала на разположение 1.6 млн. лв. така за раздаване!
  Да, направо повярвах!

 2. 2 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1240 Весело

  Товариш Сопол самьІй болшой учен........… ))

 3. 3 Профил на nostradamus
  nostradamus
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "заради познанията си по маркетинг"


  Откога въртенето на мръсни далавери чрез партийни и фирмени обръчи се нарича "маркетинг" ? Това гнусно изчадие, Доган-Сава-Сополя трябва да бъде съден като национален предател и набутан в затвора (поради това, че по закон не може да бъде обесен на пл. "Освободител". Срам за България е, че не може да му намери цаката ...

  The truth is out there !
 4. 4 Профил на action
  action
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Съдът не може да стресне хидролога Доган


  Доган превърна политиката в изключително доходоносен бизнес. Сегашното управление също няма нищо против личното му обогатяване за държавна сметка
  Ахмед Доган трябва да представи пред Върховния административен съд (ВАС) доказателства за квалификацията си в областта на минното дело, хидрологията и строителството. Това звучи като виц и несъмнено ще бъде някакво възмездие, макар и морално, за лидера на ДПС, който безспорно е сред най-големите мошеници в България.


  Особено интересно ще е да се видят докладите за свършената от него работа по четирите консултантски договора за хидровъзел "Цанков камък", по които е получил баснословния хонорар от 1 млн. евро. Тези доклади също бяха изискани от съда.

  Дори да приемем обаче, че ВАС осъди Доган най-голямата присъда, която той може да получи е да му се отнеме хонорара от 1 млн. евро. Това е твърде скромна сума за лидера на ДПС, който още през 90-те години на миналия век нагло се хвалеше, че е милионер в зелено.

  Истинското наказание за престъпленията му би могло да дойде от друго място. Наскоро Националната агенция по приходите (НАП) приключи проверката на фирмите, които формално са собственици на имотите, свързани с лидера на ДПС Ахмед Доган.

  Обръчът се състои от 15-ина фирми, които принадлежат на поставени лица. Резултатите от ревизията обаче се пазят в тайна, тъй като това е изискване на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Тайната е дотолкова дълбока, че още не е стигнала дори до парламента и прокуратурата. Двете институции разследват казуса с имотите на Доган и бяха възложили проверките на НАП.

  Лично шефът на агенцията Красимир Стефанов се обяви за промяна в кодекса и отпадането на тази тайна. Идеята му обаче не бе подета с възхищение от депутатите от мнозинството. Повечето от тях дори не бяха чули предложението на Стефанов.

  Някои пък откровено си признават, че данъчните са неприятни хора и тази тайна все пак е някаква защита срещу техните своеволия. Най-вероятно промяна в закона няма да има заради страховете на депутатите от всички партии от собствените им грехове. И така далаверите на Доган ще си останат тайна и той едва ли ще бъде наказан за тях.

  Проверката на имотите на Доган започна в средата на 2008 г. Тогава от комисията за борба с корупцията на НС поискаха да знаят кои са собствениците на т.нар. Боянски сараи, хотела "Каса Домини" в Рибарица, СПА комплекса "Орфей" в Девин, парка "Росенец" до Бургас и Двореца на децата в Дръндар, родното село на Доган.

  Депутатите се интересуваха с какви пари са придобити тези имоти, дали са плащани редовно данъци и др.

  От откъслечни сведения, които станаха публично достояние се разбра, че визираните имоти са купени на съмнително ниски цени, работят на загуба, което обаче не им пречи да получават огромни кредити от определени банки. Повечето от сградите са притежание или са ремонтирани от един и същ обръч фирми, свързани с "Минстрой холдинг", която бе част от "Мултигруп" и се ръководи от бившия вицепрезидент на групировката Николай Вълканов.

  Холдингът е замесен и в случая "Цанков камък", тъй като е съсобственик на института по минно дело, от който Доган е получил хонорара от 1 млн. евро. Междувременно в началото на 2010 г. съсобственика на "Каза Домини" Арбен Хавальов бе осъден за източване на ДДС. Покрай делото комисията за отнемане на незаконно придобито имущество започна производство за конфискация на хотела.

 5. 5 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Вова мьи любим тебя!

  Да кажем не на педерастията!
 6. 6 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Е, ся!
  Питам тоа брачед беше ли в съдъ?!
  Начи нас ни затварят за кокошка(и лабут братче), а брачеда...!!!
  Барбекутото му пак пуши!
  Другар-другар, пък после:да та еб* в циганина!

 7. 7 Профил на Сони
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:56 на 23/09/2010 от неговия автор.

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 1746 Неутрално

  Няма никакво значение доколко Доган е квалифициран като геолог, минен инженер или маркетингов експерт - след като фирмата му е платила, явно е била доволна от услугите му. Не е престъпление да получиш пари за нещо, за което не си компетентен.

  Той, обаче, трябва да представи в съда следните документи:
  1. Договор за предоставяне на услуги, сключен с възложителя, в който да се посочва тарифата, по която ще се определя възнаграждението му;
  2. Фактури, които е издал от свое име за сумата 1.6 милиона(които предполагат регистрация по ДДС);
  3. Удостоверение за наличие на такава регистрация;
  4. Копие от данъчна декларация за съответната година, в която е посочена въпросната сума;
  5. Справка за платен данък върху сумата.

  Ако Доган не е в състояние да представи един или повече от тези документи, трябва да бъде осъден и да влезе в затвора за данъчна измама. Мисля, че за сума от такъв порядък се влиза за 20-тина години.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на toma
  toma
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Първоначално негов сътрудник (партиец, не си спомням името) каза че той, Доган, е ерудиран толкова (четял книги по хидро, по алтернативни енергоизточници и т.н) и допуска ,че е дал "компетентни консултации", а сега хитрите адвокати (безсъвестни и корумпирани) измислиха, че е било маркетенг ( сигурно по-трудно се доказва компететност),,,не се учудвам на безсрамието им...Сигурно сега му пишат "компетентните консултации" скъпо платени специалисти, които ще представи на съда... като свои

  neutral
 10. 10 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Смешно и жалко. Сега ще го въртят десет години това дело, ако е Мунчо за две кокошки ще го вкарат в затвора.

  Защо ако не да?!
 11. 11 Профил на qk_tapanar
  qk_tapanar
  Рейтинг: 225 Весело

  Другарите ДС- кадри явно са специалисти по всичко.Но най-много от всичко са специалисти по кражбата и далаверата. Браво другарю МЕДИ.

 12. 12 Профил на Сони
  Сони
  Рейтинг: 768 Разстроено

  Достоевски написа "Идиот". Адвокатът на "новия Достоевски" ни прави на идиоти...

  :) Усмихни се днес! Утре ще е по-зле!
 13. 13 Профил на astalavista
  astalavista
  Рейтинг: 442 Гневно

  Ето сега ще видим дали за милиони има закони!? Искам да се обяви името на човека, който лично е разписал да му се изплатят тези милиони. Иначе Ахмет Доган е един тъп галош и познанията му по каквото и да е са елементарни, но е лесно да се криеш и да демонстрираш интелектуалност и научност, когато се появяваш публично два пъти в годината и казваш две изречения със силен турски акцент, но със самочувствието на избираем до живот! Да видим сега има ли съдии и прокуратура в тази нещастна страна наша!?

 14. 14 Профил на Flasha
  Flasha
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ЕЕЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙЙ НАРОДЕ ТОЗ СИ ПРАВИ ТАШАК С ВАС..........

 15. 15 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Това дело е истински тест за следствие, обвинение, съдебна система, но най-вече за държавата като цяло. За всеки грамотен човек е ясно, че тези пари са получени заради властта, която Доган притежава. Това е чиста корупционна вноска. Не е възможно Доган да е чак такъв талант, че да получи подобна сума за интелектуален труд. Най-смущаващото е, че това корупционно плащане е направено съвсем открито. Доган не веднъж е демонстрирал, че не се притеснява от демонстрацията на надзаконовата си позиция. Това дело се отнася до един от върховете на тази демонстрация. Искам да го видя наказан, най-малкото за конфликт на интереси и за това, че не е обявил този хонорар.

 16. 16 Профил на vf315
  vf315
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А аз се чудя как в края на крайщата тия неща добиха гласность , а за това че на тоя хитрец ше му накривят капата съм 100% сигурен.

 17. 17 Профил на vandal
  vandal
  Рейтинг: 225 Весело

  Учете маркетинг.

 18. 18 Профил на Valentina Chelebieva
  Valentina Chelebieva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А сега да видим на Съдиите дали им стиска или пак ще кажат,че им липсват доказателства.Ще видим има ли наистина ДЪРЖАВА или не.Стискам палци Съдиите да взамат правилното решение-то е само едно!

 19. 19 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1474 Весело

  Малееей, голям пич бил Ахмедчо!
  Интересно, ако аз се пробвам да консултирам за милионче, ей така без каквато и да било диплома, само с твърдението, че съм гениална като Салвадор Дали, дали някой ще се хване?

 20. 20 Профил на Penyo Nikolov
  Penyo Nikolov
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#16] от "vf315":

  Така е. Пак ще излезе сухо кучето му бясно.

 21. 21 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#8] от "dodge_ram":

  Интересно, дали съдиите ще се сетят за такива простички неща, за които всеки! що годе грамотен човек се сеща! Това не е въпрос.

  Действително има и едно адвокатстване от неговите сътрудници, че бил велик хидропонник, а сега изведнъж се оказва, че бил маркетингов спец. За нормална съдебна система второто е по-тежко доказателство, че е използвал политическата си власт за икономически облаги. Да определиш "пазара", когато по собствените му публични изказвания той е на върха на пирамидата, си е директно престъпление. Със и без декларация за "конфликт на интереси". Законите си ги имаше и преди въвеждането на тази декларация.

  Ще е добре, ако точно наглото му изказване се окаже достатъчно да го осъдят.

  Ех, мечти...

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 22. 22 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ааааааааааа, значи от маркетинг! А пък вчера Ангел небесния се опитваше да ме убеждава, че Доган е изкарал тези пари като миньор...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 23. 23 Профил на action
  action
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Бивш офицер от Държавна сигурност и КГБ защитава днес в съда друг сътрудник на тайните комунистически служби. Офицерът от Първо главно управление Румен Еленски е адвокат на шефа на ДПС Ахмед Доган по делото му за хонорара от 2 млн. лв. за хидроенергийни проекти. Сокола е бил сътрудничел на ДС под псевдонимите „Сава“, „Сергей“ и "Ангелов".

  Румен Еленски е офицер от комунистическата служба до 1990 г. За израстването му в Държавна сигурност се застъпва друг виден офицер от контраразузнаването – Красимир Райдовски, който е бивш шеф на пресцентъра на правителството на Жан Виденов. В предишното правителство сегашният адвокат на Ахмед Доган бе член на Централната избирателна комисия от квотата на БСП. Румен Еленски бе разконспириран като старши разузнавач към Първо главно управление. Според доклада на Комисията по досиетата е завършил и 5-месечно обучение в разузнавателната школа на КГБ в СССР през 1987 г. В неговото досие комисията не е намерила данни кога е снет от действащия оперативeн отчет.

 24. 24 Профил на KO3LE
  KO3LE
  Рейтинг: 410 Неутрално

  „Доган получил 1.6 млн. лв. като специалист по маркетинг“


  ХАХАХАХАХАХААХА

  A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have.
 25. 25 Профил на press
  press
  Рейтинг: 435 Весело

  Пълна смешка е това гражданско дело срещу Доган. Ако властта, в лицето на ГЕРб действително иска да потърси сметка от Доган за далаверите му години наред, трябва да сезира прокуратурата. Защото едно е смешновато гражданско дело, което може да завърши с глоба ако го осъдят, а съвсем друго е държавата да повдигне обвинение срещу него.
  Прокуратурата рови Доган, ДПС в паника
  http://etrud.blogspot.com/2010/09/blog-post_6566.html

  press
 26. 26 Профил на keller
  keller
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Доган е получил милион и нещо като рушвет. Или не ги е получил за "Цанков камък", но това е най-лесният начин да се изкарат на светло част(-ица) от парите. И слава богу, макар и да си траем, всеки го знае.

 27. 27 Профил на nostradamus
  nostradamus
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Това лай*о е злият гений на криминалния ни преход (след Луканов, разбира се), и 20 г. тая гнусна пиявица смука народната кръв чрез пипалата на феодалните си васали и се гаври с всички ! Крайно време е прокуратурата да му намери цаката и като Ал Капоне го вкара на топло завинаги, там да изгние изчадието адово !!!

  The truth is out there !
 28. 28 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 442 Гневно

  Познанията по хидроинженерство се доказват с диплом.
  Познанията по маркетинг - също.

  УНСС обучава специалисти по маркетинг - http://www.unwe.acad.bg/?page_id=6&subitem=29

  И тези от тях, които усвоят преподавания материал и защитят проектите си, получават дипломи....

  ============
  ......"Единственото доказателство, което представи пред съда обаче, беше справка за минималната тарифа на инженерите в инвестиционното проектиране."
  ==========
  Е, какво доказателство е това - то е валидно за инженери.

  Да търсят Справка за минималните тарифи на философи

 29. 29 Профил на baphomet
  baphomet
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#23] от "action":

  ++++++++++++++++++++++++++++

 30. 30 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ... хитрата сврака с двата крака... то е още по-усъдително... ПАЗАРЕН МАНИПУЛАТОР ОТ НАЙ-ВИСОКО МЯСТО ЗА СОБСТВЕНИ ИНТЕРЕСИ... , доказа че и пет пари мозък няма зад очилата си, поне да си беше изфабрикувал фалшива диплома за хидро инжинер, щяха да го впишат и в задочно завършилите без проблеми, ама пусти страх, скоро ше го гътне нещо хронично или неизличимо и ще почне да се лекува и да отлага делото ...

 31. 31 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#9] от "toma":

  От толкова много картинки, точно тазили намерихте да си изберете?
  Ей много хора без фантазия и с много наглост!

  Хитростта пречи на мисълта!
 32. 32 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#8] от "dodge_ram":

  Е, за тези неща май го разследват от НАП.

 33. 33 Профил на ibryam_ali
  ibryam_ali
  Рейтинг: 442 Неутрално

  У царството на слепите едноокийот е Цар.
  У републиката на идиотите и кофтито матриял не е луд тоа,де е набарал зелнико,таваришчи.
  И ако се погледне у по-голем мащаб...да не би наш Аамет да е по-амсалак от дедото на Симион-Асан,де /благодарение на умното български избирател,повервал в 800-те деня на шмекеро от Мадрид/ успе да "реституира" имоти,за кои не е и даже сънувал,че един ден за бъдат негови?
  И защо наш Аамет да не си пожелае /след като му дотегне от поредната луксозна яхта/ летающи чинийки?
  Апетитот идва с яденето,нали?
  И колкото са по-корумпирани съдиите, полицаите, митничарите ,прокурорите и де що има дръжавни служители в майка България...на толкоз повечко пулитици ке им се ще да литнат с чинийки и да серат в златни кенефи.
  СЛОЖЕН НАРОД-СИЛНА ДРЪЖАВА .

 34. 34 Профил на Стефан
  Стефан
  Рейтинг: 8 Весело

  Не маркетинг господа, а селфмаркетинг! Това е малко по различно.

  Стефан
 35. 35 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 2074 Неутрално

  На рушвета му сложили модерно име -Маркетинг. Колко добре звучи. Още малко и гуру на маркетинга ще го направят.

 36. 36 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Доган е пич, знае да си пълни джоба ! Държавата пак ще го духа !

  ,,Когато нещо не става с пари , става с много пари ! ,,Само" адвоката му взема 48 000 лв. По колко хиляди лева ще вземат на джоб съдиите които ще докажат невинността на Доган ?

  ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ПРАВИ ПАРИ КАКТО МУ ХАРЕСВА.
  Това е практиката в България , другото : Морал, Закони - бошлаф - празни маса и хладилник !
  Няма смисъл да се възмущавате - това е нормално поведение в България.Такива са фактите !

 37. 37 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Много евтино театро, доколкото си спомням първо щяха да му събарят незаконното барбекю, сага ще му отнемат хонорара. Дрън, дрън ярина както казваше "Берона".

 38. 38 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Гневно

  ФАКТ

  В БЪЛГАРИЯ, КОЙТО СПАЗВА ЗАКОНИТЕ И ИМА МОРАЛНИ ЗАДРЪЖКИ - МАСАТА И ХЛАДИЛНИКА МУ СА ПРАЗНИ !

 39. 39 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ДЕВИЗА на всеки политик е : НЕ МЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ВЪРША, А МЕ СЛУШАЙ КАКВО ГОВОРЯ !

  ФАКТ

 40. 40 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Според Еленски Доган казал "защо да ги има тези проекти, кой може да ги финансира и как да се открият работни места". И този ни взема за балъци. Очевидно е, че който дава парите той ще финансира и ще създаде работни места. Не е нужно някой да казва кой дафинансира. Е, кой дала парите? - Доган разпределияки държавните порции. Но и получил от тях, което по европейските норми е обикновена кражба, зле маскирана.

 41. 41 Профил на arte
  arte
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Резила не е в това дали ще го осъдят или не... Резила е в това, че в нормална държава този човек само при споменаването на казуса, вече щеше да е загубил целия си политически авторитет, просто никой нямаше да гласува за него повече. Познайте при нас какво ще стане след като стадото гласува за откровено криминално проявени или дори осъдени типове като Галевите, Цветелин Кънчев, Веселин Данов и т.н.

  Костов е виновен. И циганите. И колоездачите...
 42. 42 Профил на emopeev
  emopeev
  Рейтинг: 225 Гневно

  Щом Доган ме /ни/ прави на маймуни, то аз го мразя, следователно мразя и всички 300 000 негови гласоподаватели и родата им.
  Ето така се ражда етническа нетърпимост и расизъм, г-н Доган!
  Пука ви и ви дреми за някой от тази държава освен за вас самия!

 43. 43 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Бунт срещу гласоподавателите на ДпС: на първо време прекратете да купувате стоки и услуги от техни магазини!

 44. 44 Профил на ibryam_ali
  ibryam_ali
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#43] от "ck":

  Ти си бил цел гений,бре брато !
  Ако па се беше сетил да ни подскажеш кво да праим на второ и трето време...еша си немаше да имаш.
  Може би на второ време требе да праим бунт срещу стоките и услугите у магазините на тези,посмели да гласуват за Мадридскийо шмекер.
  На трето време-бунт срещу онез,гласували за БСП.
  На четвърто...дорде се усетим,че и айдушката чета на Бойко е потвърждение на приказката "Къвто народот-таквиз му и управниците",нема да останат мераклии за бунтове и революции /освен ако на тез "революционери" от вътрешната македонска революционна организация не им скимне нещо/.
  На бунт !
  Ура,другари!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK