ДПС търси подкрепа в Анкара за проблема с мюфтийството

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Ах, ах, ах!
  Защо във Анкара,
  а не при Аллах?!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 2. 2 Профил на КУМЧО ВЪЛЧО
  КУМЧО ВЪЛЧО
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Българските мюсюлмани са български граждани и решенията на българския съд се отнасят за тях, а не за мюсюлманите, които са турски граждани. Юнал Лютфи също е поне засега български гражданин и решението на българския съд е валидно не само персонално за него, но и за ДПС докато е законна българска партия. Ако ДПС стане незаконна българска партия, българския съд има правомощията да решава по българското законодателство за незаконни партии на българска територия. Българските граждани и българските партии имат задължението да се подчиняват на българския съд.

  "Казвам ви, че ако тия млъкнат, камъните ще завикат".
 3. 3 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "От името на българските мюсюлмани той е предал писмо" , кой български мюсюлмани ?? На т.н. "протест" преди около 2 3 месеца в Пловдив имаше 20-30 пияни циганета , който скандираха де-пе-се .... де-пе-се .... Това ли са му мюсюлманите на комунистическата подлога лютви ?

  Всичко е добро, което е добро за България
 4. 4 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 851 Любопитно


  Май е забранено създаването на партии на верска и етническа основа.
  Май в България вероизповеданията са независими от държавата.
  Май в България се твурди, че има върховенство на закона.


  Май много отдавна изтече времето за забрана на ДПС - ДОКАЗАЛАТА се като престъпна организация, чиято единсвена цел за обогатяване на върхушката си чрез "обръчи от фирми", "разпределяне на държавните блага" , " консултации и комисионни" - разбирай корупция.

  Май българите нямат дори минимално чувство за национално самосъхранение, щом търпят безмълвно група престъпници да използват за личното си забогатяване част от гражданите на България.

  Май....

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 5. 5
  ****

  Този коментар беше изтрит в 12:22 на 26/09/2010 от неговия автор.

 6. 6 Профил на ovi
  ovi
  Рейтинг: 434 Неутрално

  И двамата са сътрудници на ДС.Включитлно и Юнал Лютви.
  Така ,че проблемът не е толкова на мюсолманите , а на всички "български" прявителства управлявали след 10 ноември. Просто все някой нормален Парламент , трябваше да гласува лустрационен закон с който да се забрани на сътрудници на ДС да заемат обществени длъжност. Сега този проблем нямаше да съществува.

 7. 7 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Трябва незабавно да бъде отстранен министърът, отговарящ за вероизповеданията - Божидар Димитров! Откакто е на тоя пост не спряха скандалите! Измислени "мощи", за които влязохме в забавната хроника на световните медии; безусловно отпускане на половин милион лева за една само църква в условията на криза, когато в България умират от глад деца, и когато за неотложни, жизнено важни услуги за населението липсва достатъчно финансиране; тенденциозно нерешаване на проблеми с регистрацията на вероизповедания; изказвания на министъра срещу числеността на съществуващите и настройване на обществото срещу конкретни вероизповедания; сега и това безумие със задължителното изучаване на религията в светското ни Училище...

  Спрете с тая истерия! Това не е дневният ред на обществото ни в 21. век!

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 8. 8 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  България е светска държава,и не може да се меси във вероизповеданията.Очевидн е ,че една партия-мафия и пълна с чужди агенти,се опитва да запази контрола си върху българските мюсулмани.явно съзнават,че има риск да го загубят,ако главният мюфтия не е техен човек.Това означава,че позициите на ДПС в България отслабват(поне ми се ще да вярвам,че е така).Затова се опитват да интернационализират проблемите си(съда в Старсбург,а сега и Анкара).Не знам дали има договорка между тях и ГЕРБ,но ако се чувстваха сигурни едвали щяха да пищят на умряло както сега.Трижди да е проклет Луканов и семето му,за дето регистрира ДПС.

 9. 9 Профил на Coreni
  Coreni
  Рейтинг: 221 Неутрално

  хммм. Аз пи бъркам нещо или
  1. е баха недоволни от според тях опорочения избор на мюфтия и така е стигна до съд за да бъде сменен? (или може би бъркам групировката, май сега вче явно са си "ДПС срещу мюсюлманите"
  2. тия хора се възприемат като част от Турция, не от България. Продължава опасната заигравка мюсюлманин=турчин, а не вярвам да са чак толкова прости. Може а им носи политически дивиденти напо-маргиналните личности в политическото ръководство на ДПС в краткосрочен план, но в дългосрочен е изключително опасна и за българските мюсюлмани, и за Турция.

  Мили мюсюлмани - едни пиявици паразитират на ваш гръб вече 20 години. Събудете се и направете нещо. Заради краткосрочна лична облага, едни 20 човека съсипват живота и бъдещето на поне 200 000.

 10. 10 Профил на 1a2b3c4d5e_xix
  1a2b3c4d5e_xix
  Рейтинг: 1319 Гневно

  Откъде накъде чужда държава ще се меси във вътрешните работи на България? И то - работи, засягащи само една малка част от населението на държавата? При това Турция дори не е в ЕС (и няма шанс и да бъде)! Своеволията и наглостта на Доган и хайката му от ДПС край нямат! Докога с това чувство за безнаказаност?

 11. 11 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 434 Любопитно

  До коментар [#1] от "berbenkov":
  Защото Аллах пари не дава! Дава ги Анкара!

 12. 12 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1181 Разстроено

  До коментар [#9] от "Podkrepa":

  Напълно си прав, повечето турци и част от българите мюсюлмани се възприемат като част от турския народ, турската държава. И като такива не са престанали да мечтаят/и да работят лека-полека/, тука ще стане Турция един ден......

 13. 13
  ****

  Този коментар беше изтрит в 02:56 на 13/10/2010 от неговия автор.

 14. 14 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 914 Весело

  Стават банални с писъците си, а туй пък с Анкара е черешката на ДС/ДПС сладоледа. В СВЕТСКА ДЪРЖАВА – СВЕТСКИ ПОРЯДКИ И ПОЛИТИКА !
  Сега е момента Б.Б. да покаже характер, същото се отнася и за останалите незасегнати религиозно/идеологично мюсюлмани - български граждани. Аман от парчета депесарски, мине не мине някое време и изкукват с нещо си - комай не са свикнали да не са в центъра на вниманието, пренебрегнати се усещат, ама ще трябва да свикват на по-малко прожектори !

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 15. 15 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Какво се чудите? Президент гоцэ-оглу поиска съдействие от руския патриарх за църковните въпроси на БПЦ и то срещу решение на съда в Страсбург. Имат пример от най-високо ниво, че такива абсурдни и незаконни действия минават метър. Форумните коментари не се броят, нямаше и сега няма да има официална позиция за подобно поведение на "политически лица".

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 16. 16 Профил на Светльо
  Светльо
  Рейтинг: 381 Гневно

  Реалният процент на БЪЛГАРИ, изповядващи мюсюлманството е НИЩОЖЕН. Всичкото друго са всевъзможна паплач турска и потурчена..

  They say I don't pray for my enemies. It's a lie, I pray for them to burn in hell
 17. 17 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  Мдааа.ДПС трябва да бъде забранена или по-добре "разпадната".Мисля,е най-добре ще стане чрез лустрация.Така цялото ръководство ще отпадне.Това,заедно с пресичането на каналите за финансиране(от Турция и от арабските държави),ще направи ДПС относително поносима.Но се иска най-вече политическа воля.Трябва всеки българин да осъзнае,че зависи и от него.Трябва да забравим ходенето за гъби по време на избори.Точно нашето безразличие и глупавото "от мене нищо не зависи" дават сила на такива образувания като ДПС

 18. 18 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Гневно

  Тези подпалвачи на етническо напрежение , нали бяха уж българска партия бе ?!? Каква подкрепа търсят в Турция , а не в Европа ? Турция не е в ЕС !

 19. 19 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1345 Гневно

  Явен и нагъл акт на българския депутат Юнал Лютфи, с който замесва българската държава в религиозни междуособици и погазва суверенитета ни с искане за натиск от друга държава.

  И този депутат се е клел в Конституцията на Република България!?!?!?

 20. 20 Профил на press
  press
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Досега имамите използваха джамиите в страната за агитация в полза на ДПС. Всъщност те бяха най-големите пропагандатори на депесарите. Спечеленото дело от Генджев очевидно силно е притеснило Сопола. Но да идаеш в Турция и да искаш подкрепа за намеса във вътрешните работи на една независима държава, при това член на ЕС и НАТО е пълна простотия.

  Октай: Доган ще бъде изведен от Сараите в "Бояна"
  http://etrud.blogspot.com/2010/09/blog-post_26.html

  press
 21. 21 Профил на pioneer
  pioneer
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Има влязло в сила на 12 май 2010 решение на Софийския апелативен съд, което е и потвърдено от Върховния касационен съд, следва прилагане на Закона и ако ще и на луната да отидат недоволните да се оплакват.
  Закона е за всички физически и юридически лица на територията на България и крайното решение е влязло в сила!

 22. 22 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  АКО ИМАШЕ БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА


  Селяни от Шуменския край, които носят турски имена, искат от районния съд официално преименуване.
  Тази седмица само в един ден трима души се сдобиха със звучни български имена, научи "Труд". Хюсеин стана Валентин, Синан вече е Севдалин, а Бюлент пожела да е Невен. Презимената и фамилиите им също са български и често срещани - Игнатов, Найденов, Борисов.
  Според тримата мъже преди години бащите им против тяхната воля и желание им сложили турски имена. Сега това не им харесвало. Същото важало и за техните деца, които не се чувствали добре с турски презименА.Всякакви лъжи и простотии са изписани и издрънкани за Възродителния процес, предназначени да скрият историческата истина и да служат за клевети срещу България. Редица политици от най-ново време осигуриха първите стъпки в жалките си кариери като „правозащитници", окайващи „горките турци, измъчвани да станат българи". Ярък пример за такъв дребен тарикат е Волен Сидеров, обявяващ се напоследък за националист и върл поборник срещу попълзновенията на исляма и турските тайни служби. В зората на „демокрацията" същият ревеше за връщането на имената на турците и за правата на циганите.
  Възродителният процес далеч не се изчерпва със смяната на имената на българските мюсюлмани в самия край на 1984-а и началото на 1985 г. Той тръгва през втората половина на 50-те години на миналия век и на етапи продължава до 1989-а. Смисълът му е да се приключи със страшния период на османското владичество, един от чиито ужасни фенамени е разделянето на българската нация на отделни части по верски белег. В България след Освобождението истински османски турци практически не се задържат, на няколко стъпки и малкото, които ги е имало, са били принудени да се изселят по една или друга причина. Остават българомохамеданите, потомци на българи, насилствено или доброволно приели ислямската вяра.
  Те са били (и продължават да са!) жертви. От една страна на турската пропаганда, обслужваща великодържавните османски цели на Турция, разглеждаща тези хора като „пета колона" за антибългарски операции. От друга на продажничеството и партизанлъка на български политици, сторили огромни грешки в работата с този специфичен контингент и така причинили големи беди на държавата ни. Стратегическата цел на Възродителния процес е присъединяването на българските мюсюлмани към българското национално тяло. В нито един момент не е ставало и дума да им се отнемат някакви права и свободи. Не само не са им били отнемани такива, но и в редица периоди са се ползвали с доста чувствителни привилегии.
  Ако не беше разрушена българската държава и този оздравителен за нацията процес беше доведен докрай, много от днешните ни беди нямаше да са факти. За огромно съжаление и зла участ, насила наложиха обратната, разединителната тенденция, създадоха протурското ДПС и отново оставиха на турския интерес родните ни братя и сестри. И все пак Възродителният процес не е отминал безследно, както виждаме в дописката. В душите на много българи-мюсюлмани се е загнездила българщината, има я връзката с нацията, има го стремежът към единение. Макар и много бавно, но той ще продължи дори и пряко волята на колониалните администрации в София и въпреки социалните инженерства на техните покровители.

  http://bolgari.net/ako_imashe_bylgarska_dyrzhava___-n-3011.html

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 23. 23 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#3] от "BlaGo":
  Приветстваш назначаването на Генджев - бивш член на БКП, офицер от ДС , никога неизбиран, назначен на този пост от Живков ? И говориш за комунизъм? Нещо си сбъркан.

 24. 24 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#7] от "SAAVEDRA":
  Да изпуснеш малко парата. В коя България деца умират от глад. Божидар Д. няма нищо общо с вероизповеданията. Министър за българите в чужбина ! ?

 25. 25 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#24] от "ahasver":

  Освен за българите в чужбина кадесарят Божидар Димитров отговаря за вероизповеданията и архивите, ако не знаеш!

  Както и май само ти не знаеш за умрелите от глад деца...

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 27. 27 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#7] от "SAAVEDRA":

  Отиди при психиатър! Имаш нужда. И не плачи на чужд гроб..

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 28. 28 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Мюфтийската криза ??? Какво е това животно ???
  Аз го разбирам така, че има недостиг на мюфтии и трябва да се прави внос !! "Кат България няма втора на света..."

 29. 29 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#26] от "Светльо":

  Като не не ти харесва Дневник отиди в Дума.Тъпан.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 30. 30 Профил на email
  email
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Аз наистина не виждам за какво се пищи толкова. И защо винаги нещата се изкривяват. До колкото си спомням (сега не ми се връща да ровя назад) става въпрос за обявяване на избора и събранието за нов мюфтия за нелегитимно... и какъв е проблема според съда, че не са спазени изисквания по избора на нов мюфтия за да е легитимен. И в крайна сметка кой и за какво пищи? Ами тези дето пищят да си спретнат легитимно събрание и да си направят легитимен избор за нов мюфтия и никой нищо няма да им каже! Ама е по лесно да се вдига пара и да се създава излишно напрежение.

 31. 31 Профил на Светльо
  Светльо
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#29] от "Captain Shakespeare":

  Съжалявам ако са ти оперирали хумора..

  They say I don't pray for my enemies. It's a lie, I pray for them to burn in hell
 32. 32
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:00 на 26/09/2010 от неговия автор.

 33. 33 Профил на Parvoletka Ivanova
  Parvoletka Ivanova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Извиняжам се че се намесвам.... далеч от България. Това ми се струва вмешателство на Турция...Все едно Мароко да се бърка... в Испания...

 34. 34 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 434 Неутрално

  По Конституция вероизповеданията са отделени от държавата!

  Не може тя непрестанно да се тресе от скандали, породени от верски неразбории!

  Хиляди имами протестираха в София заради връщането на това назначено от Бай Тошо ченге Генджев и с искане на оставката на министър Божидар Димитров...

  Наскоро държавата ни беше осъдена от Съда в Страсбург да заплати 100 000 лева за намесата си в делата на Църквата!

  Очевидно някой не си е свършил добре работата, за да продължи да се затормозява и ангажира целокупният български народ с подобни скандали!

  Сега пък министър Димитров ангажира правителството на светската ни държава с противоконституционнот въвеждане на задължителното религиозното обучение в светското ни училище!

  В 21. век религията стана основен дискусионен въпрос в България! Айде да се занимаваме с нещо по-градивно, а?!

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 35. 35 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  Официална Турция няма да заеме страна, АКО все още има надежди за ЕС. Ако заеме страната: е намеса във вътрешните работи и България да потърси съдействие в Европейския съюз, във Велкобритания и САЩ. Това обаче показва, че ДпС е поделение на КГБ и Турция и целта е разделението на европейските граждани на верски принцип.

 36. 36 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  И още: Турция и Русия - двете извън ЕС имат интерес от отслабване на ЕС зада си поделат най-слабото му звено - България. Запомнете ДпС = Турция + Русия.

 37. 37 Профил на Parvoletka Ivanova
  Parvoletka Ivanova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И...още нещо. Оставам с впечатление, че някои малцинства в България търсят привилегии, а не права.

 38. 38 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  до ск:Мдаа .Прав си,ама я го обясни това на старите червени бабички.Хем мразят Турция,хем се гушкат с ДПС(какво да се прави-партийна повеля)

 39. 39 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  До № 20. Осман Октай каза много неща, които знаем, освен някои подробности, но смятам, че Доган не контролира положението, защото простите депесари са с робски манталитет, т.е служат на този, който е на власт, а образованите депесари имат интерес да са част от легитимния ЕС и държавата България. Вярно е, че ангажираните в подобни размирици (както при палежа на ПД) могат да направят нещо, но то ще е за кратко време (силата им е като взривчатка, не като армия) и с малък ефект.

 40. 40 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  Българските граждани с турски и друг произход и самосъзнание трябва да знаят книжовния български език и да уважават законите. Това е перефраза от изказването на А. Меркел: "Имигрантите трябва да се интегрират по-добре в германското общество, да знаят немски език и да се подчиняват на всеки закон." , което се отнася и за онези турци, които са се родили в Германия. Очевидно твърдо такава позиция трябва да отстоява и България.

 41. 41 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Неутрално

  на снимката:
  производители на "български" домати протестират за още пари

 42. 42 Профил на pen52398208
  pen52398208
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До горните :
  Вие знаете ли български? Къде в статията пи6е 4е ДПС се е оплакала на ТР? Вижте какво пи6е :
  "Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Мевлют Чавушоглу се е срещнал в Анкара със заместник-председателя на ДПС Юнал Лютфи."
  Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Мевлют Чавушоглу е само един народен представител в ТР парламента. Това 4е е тур4ин не зна4и 4е представлява ТР.

 43. 43 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  Това на снимката, отразява създаденото през последните 2 мандата с арабски пари и е разменната монета между ДпС и БСП. ДпС подкрепи енергийните проекти на Русия у нас, а БСП - разпростирането и финансирането на исляма у нас (младежите които виждате са финасово обезпечени с арабски пари, не знам за турски).

 44. 44 Профил на tartar
  tartar
  Рейтинг: 221 Весело

  То и Бат Бойко се оплака от България,ама ето на ... никакъв резултат.

  Things just happen. What the hell.
 45. 45 Профил на vandal
  vandal
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#41] от "rori8":

  иронийка. да не видя баща си на снимката

 46. 46 Профил на fatih
  fatih
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#2] от "КУМЧО ВЪЛЧО":

  Като не ги разбираш работите не се меси поне. Оба4е си заслепен от омраза. Този , когото защитаваш е бивш майор от ДС ,бивш мюфтия от комунисти4еско време.

 47. 47
  ****

  Този коментар беше изтрит в 15:35 на 26/09/2010 от неговия автор.

 48. 48 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#45] от "vandal":

  не, ама брат ти баш-вандала с нощната шапчица, държи табелката

 49. 49 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 488 Весело

  Ало,нЕкои спИцИалисти в УбластЪ на кУмпютрите/42/ беки не знаяткъде е буквата *Ч* на клавиатурата?
  А партията дпс е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА!!

 50. 50 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  А ти,fatih кого защитаваш?Симпатизант ли си на ДПС?Ако си,знаеш ли,че на практика цялото ръководство на ДПС(може би без Емел Етем) са агенти на ДС,и то по времето на т.н.р "възродителен процес" .Всъщност тези,които си мислиш,че защитаваш са помагали може би за смяната на името ти или на някой твой роднина.И Недим Генджев и Доган са агенти на ДС-ти кой повече харесваш?Щото разликата е,че единият не е в ДПС.аз друга не виждам.Като не ви харесва,защо не свикате нова конференция и не изберете нов главен мюфтия?

 51. 51 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 879 Весело

  В църквата яко ченгета, в мюфтийството пък други две ченгета не могат да поделят баницата. Просто тези структури отдавна са изгубили смисъла си и са една машина за пари и нищо повече. Това донякъде може и да се окаже позитивно за народа, който може да се насочи към модерните ценности и образованието, които създават много по добър морал от вероизповеданията!

 52. 52 Профил на schwarzepeter
  schwarzepeter
  Рейтинг: Неутрално

  Българя е еднонационална държава и официалната религия е ортодоксална.Ако една държава има етнос,то той се съобразява с законите и конституцията на страната в която живее.Недопустимо е партия (която според конституцията не трябва да са6тествува)да тарси помо6т от друга даржава и да се опитва да нару6ава суверенитета на саответната страна.Краино време е правителството да вземе мерки и да ре6и проблема един път завинаги а не да подържа неутралитет..Нямам ни6то против турците в България,но ако искат да са граждани на България трябва да се саобразяват с законите и коституцията на страната,ако се 4устват турски граждани,то България не е Турция.ДПС е партия създадена от Турция и финансирана от съ6тата.Във вси4ки европейски даржави се допуска строеж на храмове на 4ужди религии само с разре6ение на правителството или с допитване до народа(в България това не се регулира от никой).В европа има достата4но турско малцинство но няма даржава която да изла4ва предаване по националната си телевизия на турски а има само регионални предавания от регионални телевизии,които не се гледат от основната националност на саответната държава.Има едно ре6ение за в бъде6те да не се допуска намесата на Турция в политиката на България и то е да се премахне двойното гражданство, както е в много европейски държави(аз живея в Австрия и тук е забранено двоиното гражданство)......Турция никога няма да влезе в европейската об6ност,никои в европа няма да го допусне(това е желание на американците които искат да разбият обединена европа която им изглежда тварде силна, а и западно европеиците не харесват америка,за разлика от Българите)Последното ре6ение е 20 годи6ен наблудателен срок за Турция което зна4и едно ни6то.Нека да престанем да даваме пове4е права на малцинствата ,за сметка на основното българско население.Законите са еднакви за вси4ки.

 53. 53 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#2] от "КУМЧО ВЪЛЧО":Български съд??!! какво е това?!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 54. 54 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Намеса на Република България в семеен съдебен спор в Македония и евентуална намеса на република Турция в съдебен религиозен въпрос?! Защо не! Вече има международен прецедент!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 55. 55 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#46] от "fatih":

  ........Този , когото защитаваш е бивш майор от ДС ,бивш мюфтия от комунисти4еско време.........

  Какво има за разбиране? И гоце е бил агент/доносник, не сме щастливи меко казано, че се мъдри вече 8 години в президентството, ама не сме хукнали по европАТА да ревем.
  Това е положението.
  А за българският съд или хубаво или нищо - значи нищо.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 56. 56 Профил на Coreni
  Coreni
  Рейтинг: 221 Неутрално

  BBC, я поясни как точно държавата се е намесила в този семеен спор, че не ми стана ясно. Даже за адвокатите не помня да са давали пари.

 57. 57 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#56] от "Podkrepa":Грешка! Не само, че българското посолство пое цялата организационна дейност, не само че министър даваше изявления и заплахи, не само че въпросът беше поставен на най-високо равнище, но и Спаска и майка и са назначени на държавни работи и настанени в държавни жилища без наем! А ако те интересува името на човека движил цялата работа - питай в консулството в Битола!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 58. 58 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#56] от "Podkrepa":И още от къде беше платено на най-скъпите адвокати в Република Македония?!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 59. 59 Профил на «◄-Berk®-►»
  «◄-Berk®-►»
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Само не мога да разбера какво му е разликата между двамата,нещо ли ще сепромени в вярата на хората ако бъде еди кой си на креслото там.Това е свързано с вярата затова не трябва да се спори спореди мене,който е с по богата информация свързано с религията тои да е главния а другите да му помагат че хората да останат доволни от тях нали ще са представители на исламската общност в страната.Аз сега като вярващ на Исляма какво общо мога да имам с главния мюфтия например, че не ме и интересува защото моята вяра е сред мене и Бога и няма нищо общо с мюфтийство.

  Струва ми се че това е използване и задвижване на хора искрено вярващи на вярата си,но на къде се задвижват не се знае.Дано да не съм прав.

  Животът е само един миг между две вечности." Платон"
 60. 60 Профил на Turkuaz
  Turkuaz
  Рейтинг: 274 Любопитно

  До коментар [#36] от "ck":

  Интересно! А защо сте слабо звено? Има ли зна4ка кой ще ви е патрона?

  Tuna nehri akmam diyor...
 61. 61
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:54 на 26/09/2010 от неговия автор.

 62. 62
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:56 на 26/09/2010 от неговия автор.

 63. 63
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:58 на 26/09/2010 от неговия автор.

 64. 64 Профил на Coreni
  Coreni
  Рейтинг: 221 Неутрално

  @BBC
  Работа точно на послолствата е да съдействат организационно на всеки ГРАЖДАНИН на държавата си, озовал се в беда в чужбина. Същото важи и за британското и австралийското посоство в България след случаите в които техни граждани убиха хора тук.
  Сега понеже послоствата им естествено са помогнали организационно при делата срещу техни граждани в чужда държава, значи пък има великобританска и австралийска държавна намеса в България, така ли? Кой плати за техните адвокати и как а си позволили тогава такова според теб брутално погазване на международното право?

  Оправи си малко понятията. Намеса е ако е предприемат силови действия или ги принудим да си променят законите или решенията на съда.

  "не само че министър даваше изявления и заплахи" Даваше мнения и препоръки. Ердоган пък изказва мнения за въстановяване на Отоманската Империя, но трябва човек да е доста лумпенизиран да мисли че това видиш ли означава моментално обявяване на война от страна на Турция на всичките и съседи. Има си менение човека, изразява го.

  "Спаска и майка и са назначени на държавни работи и настанени в държавни жилища без наем" Спаска и майка и понтоящем работят съветници към европарламента. Спорде теб колко от дипломатите ни плащат наем? Защо не? Всички държавни служители ли са престъпници?

 65. 65 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#64] от "Podkrepa":В глупави спорове не влизам, само ще поясна няколко неща. Първо Спаска работи на три места, второ живее в жилище за социално слаби в Благоевград, трето тя работи в европарламента като ... български служител. А майката на Спаска работи при Шибаняка Божидар. Майката е със средно образование, а всяка година стотици млади хора излизат с магистратури от СУ и не могат да си намерят работа. На Спаска образованието и е за учител по английски език. Толкоз от мен! Изводите от вас дали е нямало държавна намеса!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 66. 66
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:09 на 26/09/2010 от неговия автор.

 67. 67
  ****

  Този коментар беше изтрит в 18:10 на 26/09/2010 от неговия автор.

 68. 68 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#65] от "BBC":Забравих, сега чакам да ме заклеймят, че съм агент на Белград!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 69. 69 Профил на Coreni
  Coreni
  Рейтинг: 221 Неутрално

  При 3% безработица в София е наисатина трудно да не успееш да си намериш работа. Май само завършващите СУ (чиято образованост и адекватност са мнооооого дълга тема) и част ромските многодетни майки не успяват.

  Всяко наемане на държавен или федерален служител е престъпна държавна намеса, така ли? Имаш ли случайно идея колко очевидно престъпни полицаи и военни живеят точно в такива фондови жилища?

 70. 70 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#69] от "Podkrepa":То тези младежи дето завършат не се включват в статистиката.
  -----
  И кое му социално-слабото на полицаите и Спаска?
  ----
  Забравих, че средното образование в Македония е по-висше от магистратура в СУ!
  -----
  И кое не му е престъпното да назначиш човек без ценз и без конкурс на административна длъжност във висше учреждение?!

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 71. 71 Профил на schwarzepeter
  schwarzepeter
  Рейтинг: Неутрално

  Интересен спор и сравнение за намеса в суверенна даржава.Какво об6то има евентуална намеса на Турция в проблемите на България с български граждани(турския етнос са то4но такива) и за6титаването на всеки българин зад граница ,има6т проблеми със законодателството(това е задължение на всяка нормална даржава и посолствата са то4но за това.

 72. 72 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  "ВВС", я се скрий, "аргументите" ти са безпочвени!

 73. 73 Профил на robespierre
  robespierre
  Рейтинг: Неутрално

  Правилното решение за нас е да не се месим в религиозните им дандании. По-скоро трябва нашите власти да отговорят на въпроса ДПС не е ли антиконституционна партия на етническа основа и не трябва ли да се забрани официално. Освен това като се правят поправки в избирателния закон да се лишат от право на глас онези бивши БГ граждани, които повече от 6 месеца живеят в други страни и притежават двойно гражданство. Изгуби ли ДПС "екскурзиантите", губи всичко. Това е главното, а всичко останало е прах в очите на хората.

 74. 74 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Любопитно

  До коментар [#73] от "robespierre":

  че ние имаме ли български власти, от години я караме на самотек и данъчно-социален тормоз

 75. 75 Профил на Turski trol
  Turski trol
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Премиера Ердоган на вЧерашната среща с медийни лица говори предимно за икономика.АЧък-аЧък каза следното:''Парите на великите държави са стойностни...''
  Напълно съм съгласен и като използвам думите на Ердоган ще си позволя да ви споделя една моя теза от преди 5-6 месеца.Тезата ми беше следната:В следващите 5-10 години поради Новия световен ред в Турция ще продължават да текат капитали и резултат предимно на това $-ТЛ-ЕU курсът ще се преравни към 1! Турската лира ще стане по-силна от много валути по света.Накратко-ако Турция през 2023 година влезе в първата 10-ка на света,естествено и валутата и да е силна.Най-важното и правителството мисли така!

  Korkma, sönmez bu şafaklarda tüten en son ocak...
 76. 76 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#75] от "Turski trol":

  Напред, южняци, към светлото бъдеще! Музикален поздрав на Ердоган след пазарлъка в чаршията:
  http://www.youtube.com/watch?v=VmffgIqlAYA

 77. 77 Профил на Coreni
  Coreni
  Рейтинг: 221 Неутрално

  @Turski trol
  абе то това няма особена връзка с курса. Япония да не би да е слба, като йената е в такова съотношение спрамо долара, или ние да сме много цъфнали и вързали като сме закачени за покойнатата Дойче Марка, а сега еврото? Важното е стабилност да има, а не на кой му е по-дълга... валутата в цифрово изражение.

  Турция се развива бързо и има много инвестици - факт. Дано обаче количествените натрупвания доведат до качествени промени. Щото засега инвеститорите я третира като една по-близка Индонезия заради евтиния труд (то не че в България средния доход е много по-висок на глава от населението... и инвеститорите до колкото ги има са обикновено идват по същите причини - евтини роби). Проблема е че ако сега стане криза в Индия, Китай, Бразилия... Испания или друга такава страна с много население и заплатите там паднат значително под турските, същите инвеститори просто ще се пренесат там. И кризата в Турция с това младо населние ще е гадна, ако не съумеят данатрупат сега резерви за черни дни и междувременно да се развие собствена индустрия и технологии.

 78. 78 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Троле,
  С пожелание за стабилна Турция.
  Нямам обаче спомен да съм учил, че след 15-те години подем на България (1924-39-та), когато златния лев е бил доста по-скъп от не малко европески валути...е последвало хилядолетие на кеф. Дойдоха комунетата...А при вас има опасност от други...и ти като светки чоек, не тряба да го допускаш.

 79. 79 Профил на robespierre
  robespierre
  Рейтинг: Неутрално

  Икономическите успехи или неуспехи на Турция не ме вълнуват. По-важно е какво става в БГ. А там не можем да се похвалим с нищо. Некадърно управление вече 20 години, слаба икономика, корупция, беззконие. На всичкото отгоре една етническа партия призовава една съседна държава да се меси във вътрешните работи на БГ. Ако някой не вижда това, значи е сляп или се прави на такъв. Не се вземат мерки да се ограничи влиянието на ДПС, Доган спокойно си шета до Анкара и обратно. След време всички ще сърбаме попарата на това бездействие и безразличие на управляващите, но ще бъде късно.

 80. 80 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#79] от "robespierre":

  добави към некадърното управление още 45 години експерименти

 81. 81 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  Турция никога няма да стане по-силна по брутен вътрешен продукт на глава от населението от която и да е от старите страни членки на ЕС, защото нейният бизнес нито е наукоемък, нито има природни залежи. Всичко "тънко" в автомобилостроенето произведно в Турция е създадено или в ЕС или в Азия (Япония, Южна Корея).

 82. 82 Профил на ibryam_ali
  ibryam_ali
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Некой се е опитал да ви го каже по-горе,ама нека па го повторим за тъпите форумни лейки,с квито тоа форум бъка :
  "Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Мевлют Чавушоглу се е срещнал в Анкара със заместник-председателя на ДПС Юнал Лютфи.
  Разговорът между двамата е бил посветен на мюфтийската криза в България, съобщава Анадолската агенция."
  Верно,кухите лейки затва са кухи...они кат чуят за турци и Туркие,само планове за отцепване на земи и ново турско робство видет.
  Сиге остава и Марсолка и още една-две шамандури да се изтъпанят,та форумното леш да е в пълен състав.

 83. 83 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Че какво пък общо има ДПС със Турция и Анкара?

  The biggest risk in life is not taking one.
 84. 84 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 665 Неутрално  Берлин подкрепи Турция за ЕС

  Гидо Вестервеле:

  Понякога ме удивлява, как някои твърде самоуверени страни, които са влиятелни днес, предполагат, че нещата винаги ще останат същите“, казва Вестервеле. „Въпрос на време е млади и динамични общества като Турция да се наредят сред политическите, културни и интелектуални центрове на света.“

  If you are going through hell... Keep going!
 85. 85 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 665 Неутрално

  http://www.investor.bg/news/article/105885/334.html

  If you are going through hell... Keep going!
 86. 86 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 434 Любопитно

  До коментар [#84] от "dante_18":
  Гидо Вестервеле може и да си ги подкрепя, вероятно щото има личен интерес от това по понятни причини...

 87. 87 Профил на fatih
  fatih
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#50] от "yanne":

  Не съм нито 4лен нито симпатизант на ДПС. Искам да кажа , - държавата да не се намесва в религиозните работи. Не ходя на избори , защото не виждам алтернатива.План Ран-Ът действа.

 88. 88 Профил на fatih
  fatih
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не съм и религиозен!

 89. 89 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Хубави хора са от ДПС-то - благодарение на тях по-голямата част от сънародниците ни с турско самосъзнание са необразовани, послушни и капсулирани. А който е по-светнат от младите гледа всякак да прикрие турския си произход. Е подквиква тук-таме из форума някой и друг Доганов мюзевир, ама я го питайте дали на маса или в компания се бие у гърдите и вика "Тюрк,тюрк".
  Прочее не чакайте скоро драги пантюркишчета да се роди вашия Мартин Лутър Кинг. Щото на Доган-бей мечтата му е килото виски и летяща чиния с екипаж от ханъми.

 90. 90 Профил на Nikolov Konstantin
  Nikolov Konstantin
  Рейтинг: 8 Весело

  КАКВА АНКАРА, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА ???
  НАЛИ БЯХА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ???
  НАЛИ НЕ СА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ ??
  КАКВО ОЩЕ ЧАКАТ ВЛАСТИТЕ И НЕ ГИ ЗАБРАНЯТ ????
  АЙ СИКТИР.............

 91. 91 Профил на chervenoarmeec
  chervenoarmeec
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Време е за нов възродителен процес!

  На крак, о парии презрени, на крак, о роби на труда! Подтиснати и унизени, ставайте срещу врага!
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK