Депутатът от ДПС Гюнай Сефер заплашвал бивша шефка на данъчните в Силистра

Мария Мургина

© Красимир Юскеселиев

Мария МургинаБившият началник на НАП в Силистра Милена Цолчовска заяви пред Софийския градски съд (СГС) днес, че е била заплашвана с уволнение от депутата от ДПС Гюнай Сефер. Това стана ясно по време на заседанието на съда по делото срещу бившата директорка на НАП Мария Мургина.


Цолчовска, която е граждански ищец по делото, уточни, че заплахата била заради започнати ревизии на фирми, близки до депутата. В показанията си Цолчовска добави, че била извикана в София от Мария Мургина, която й предложила да се премести на работа във Варна, но се оказало, че там нямало необходимост от още служители.


Делото срещу бившата шефка на НАП започна на 8 юни. Прокуратурата повдигна четири обвинения срещу нея. Едното от тях - за принуда, е свързано с казуса на Цолчовска. Според прокуратурата Мургина е употребила заплаха спрямо териториалната шефка, която целяла тя да подаде молба за напускане. Мургина е обвинена и за злоупотреба със служебно положение, както и за подаване на декларация с невярно съдържание.


В СГС се води дело и срещу Сефер и колегата му Митхат Табаков, срещу които са повдигнати обвинения за документна измама. Според прокуратурата те са получили неправомерно над 370 хил. лв. от "Публични инвестиционни проекти" ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства относно извършени строително-монтажни работи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK