И в МВР са в "ефективна протестна готовност"

И в МВР са в "ефективна протестна готовност"

© Красимир ЮскеселиевСлужителите в МВР обявиха "ефективна протестна готовност" заради рязко нарасналото социално напрежение в министерството през последните месеци. Това е заявено в декларация на Синдикалната федерация на служителите в МВР, предаде БТА.


Заради неизпълнените обещания за промени от синдиката дават срок на правителството до средата на октомври да започне реални действия за решаването на натрупаните проблеми.


"При неизпълнение на нашето искане ще предприемем непрекъснати ефективни протестни действия съгласно закона. От този момент федерацията е в ефективна протестна готовност", пише в документа. От организацията призовават всички граждани, организации и институции да подкрепят техните искания и заявяват, че ще участват само в социален диалог.
По-късно през деня пред dariknews.bg, председателят на синдиката Галентин Грозев обясни, че всякакви обещания, които бяха дадени, са били оставени само на хартия. "Ние не визираме директно министър
Цветанов или политическото ръководство на министерството. Оставаме с впечатление, че и други фактори отговорни в правителството пречат и спъват материално-техническото
осигуряване, осигуряването с хора и нормалното и сигурно социално битие на служителите в МВР", заяви Грозев.


Според него проблемът излиза над рамките на Министерство и затова протестът е отправен към правителството. "Много пъти сме давали срокове, които отпосле доброволно сме удължавали по наше желание, само и само за да влезем в положение на правителството. Но положението ни вече е абсолютно нетърпимо".


"Попитайте колко пожарни автомобила са минали технически преглед тази година. Нито един.
А с тези автомобили по пътищата се пътува с висока скорост. Попитайте колко работилници и автоработилници са склонни да работят с нас в момента, има ли изобщо някоя автоработилница или някой сервиз, който да е готов в момента да извършва смяна на масло и други текущи поддръжки на автомобилите на МВР", заяви още Грозев.


Според него на локално ниво, когато всеки започва да се спасява поединично, "винаги се намира някакво локално решение, само че вече и при нас няма къде да се намери". "Държавата е в
криза, няма нито спонсори, нито жените ни  могат да ни дадат,нито някой друг близък, приятел. Вадим от джоба си, ама и ние сме с ограничени ресурси. Само с една заплата не става в МВР", каза още Грозев.

Коментари (25)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1813 Любопитно

  "ще предприемем непрекъснати ефективни протестни действия"

  Въй! Какви ще да са тия протестни действия - ще чоплят семки по кьошетата още по-усилено?

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 2. 2 Профил на umoren
  umoren
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Питам се дали правилно съм разбрала-искат да протестират?Че за какво-хрантутим най-големия брой полицай в Европа,на всичкото отгоре по-цял ден нищо не вършат,катаджийте можеш да ги видиш само на възлови за далаверката места,на дежурен телефон можеш да звъниш докато те оберат-никой не го вдига,паркиралите коли по всички възможни и невъзможни и разбира се,абсолютно забраненеи за паркиране места--те общинската полиция отговаря за тях,и търтейте щели да стачкуват.....Да не говорим за грубите своеволия използвайки униформите си за прикритие-тоталната им арогантност/недай си боже да им поискаш обяснение/ и на всичкото отгоре имат и претенции!Бога ми вече сериозно се замислям-кой е по луд-такива като мен,който все се надяват,че като сме в Европейския съюз ще започнем да проумяваме,че трябва да се съобразяваме с правилата и да ги спазваме и гарантираме спазването им от всички в обществото, или тези дето си смятат,че "Бай-Ганиовския манталитет е непобедим"и че и "Авропата", ще заприлича на нас.....Почвам да се стресирам от безумната арогантност,която се шири и войнства с униформата за прикритите,или по точно за разрешение!

 3. 3 Профил на stobom
  stobom
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "От организацията призовават свсички граждани, организации и институции, да подкрепят техните искания и заявяват, че ще участват само в социален диалог."

  Някой ще ми преведе тази милиционерска мисъл ?

 4. 4 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Аз пък протестирам срещу нарастналото напрежение в българското общество - пряк резултат от факта, че служителите на МВР вече 20 години отказват да си вършат работата, за която всички ние им плащаме, като или гледат безучастно вихрещата се престъпност, или стават директни съучастници в нея. Моля полицейския синдикат да ми укаже подходящото място и време, за да им връча протеста си.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 5. 5 Профил на kalin_m
  kalin_m
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Всъщност полицаите какво искат? Аз ги подкрепям например да ходят на училище, а бъдещите полицаи, да го направят навреме. Да се откажат от тежката служба и да си намерят по-лека и доходна работа в частния сектор.

 6. 6 Профил на Кецалкоатъл
  Кецалкоатъл
  Рейтинг: 803 Любопитно

  ...ще участват само в социален диалог...

  Е-е-е-квадор

  "Яйцата са ти в мивката" (съпругата ми)
 7. 7 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#4] от "Zoon Politikon"

  плюс от мене!

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 8. 8 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Май армията няма да се окаже толкова излишна като се мисли

 9. 9 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Протестирайте,драги служители на МВР,като взимате още по-големи рушвети!вместо 200лв за каране друсан,искайте 2000лв!

  Няма такава полиция ив Мумбай!

  4itatel
 10. 10 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ами при този натиска от ЕК за реформи, накрая ще го отнесат редовите и по маловажните кадри и то само ако правителството реши поне веднъж да извърши една реформа.
  Кои ще си запазят местата? Разбира се повече от 6500 души, бивши сътрудници на ДС, които сега са цялото ръководство на организацията. Както казва един приятел полицаи: е ти кой си мислиш, че ще опере пешкира? Аз и тези като мен или ДС...

 11. 11 Профил на new_ghost
  new_ghost
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Една лъжа повтаряна непрекъснато, че в България има най много полицаи, вече все по често се пробутва като 100% истина. Истината е друга. В България е най голям броят на престъпниците (влучая и тези в МВР) на глава на населението. И някои от тях се изявават много активно по форумите и не само там, а други им пригласят

 12. 12 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1451 Гневно

  Това, което е спестено от Дневник, е че полицаите ще протестират заради промени в закона, според които ще престане да им бъде заплащан нощният труд, за липсата на бензин за колите с които гонят престъпниците, липсата на униформи и др.

  http://dnes.dir.bg/news/mvr-7201307?nt=11

  В случая са прави, защото ако се създаде прецедент, впоследстиве вероятно ще престане да бъде заплащан нощният труд на всички, които дават нощни смени, а парите за консумативи и работно облекло ще бъдат орязани.
  Дневник, за 5 минути четене съзирам вече две "фризирани новини"!
  Орязаното изказване на Б.Б. пред Ердоган, сега и тази!
  Мислите ли че е редно във форума читателите ви да дават линкове с адреси на други медии, където са пълните текстове?!

  Трябва ли да си мисля че вече и вие ставате "сгънат вестник"?!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 13. 13 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  Трудно е да бъдеш бг
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ама защо трябва да се "протестира ефективно"? Чисто и просто спрете да правите това, което според вас засега крепи положението. Спрете да си купувате хартия и мастило, спрете да си вързвате автомобилите с тел, спрете да събирате пари за хлорна вар в кенефите, спрете да си биете жените, че са ви закърпили униформата пак накриво и... това е. А когато началниците ви погледнат строго, но някак си умолително, просто им обърнете гръч. Нещата ще се оправят точно за един петък време.

 14. 14 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Докато Цецко Физкултурата ви е шеф, а на него пък Боко Тиквата няма да видите прокопсия в МВР. За съжаление ...

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 15. 15 Профил на Скандинавец
  Скандинавец
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Драги милиционери, предприемете протестните действия, които сте замислили. Спрете да работите ако трябва. Ско може за дълго. Така ще дадете своя принос за борба с кризата в БГ.

 16. 16 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  В случая напълно подкрепям протеста на полицаите!
  Нямате си представа какъв е хала в полицията. Храна за арестантите в следствения арест се взима на вересия от големите магазини в града ни, някои вече спряха да им дават, сега почнаха по-малките магазинчета.
  Проблем са даже пакет бели листи и химикалки.
  А и лично аз нямам против да ме спрат катаджии, да констатират нарушението и да кажат - айде оди си по живо, по здраво, ние стачкуваме, няма да ти пишем акт

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 17. 17 Профил на УЛАФ
  УЛАФ
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#1] от "Хриси":

  Въй! Какви ще да са тия протестни действия - ще чоплят семки по кьошетата още по-усилено?

  =======

  От мен 1 +. Много готин коментар, веднага си ги представих.

 18. 18 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Който не му харесва - да си подава молбата и да заминава. И без това полицията веднага след следващите избори ще е 50% от сегашната. Максимум 50%.

  The biggest risk in life is not taking one.
 19. 19 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#12] от "rapidfire":
  Добро утро! Този вестник, подобно на много други отдавна е "сгънат". Погледни и статиите за предстоящите протести на лекарите. Там има такава невероятна "интерпретация" на извадени от контекста думи на представители на БЛС и дърварски опити за иронизирането им, че направо свят да ти се завие. А омаскаряването на полицаите, лекарите и всички други съсловия, които се опитат да протестират е направо мехлем за "изстрадалата" душа на "матрияла", който веднага започва да цвили колко корумпирани, некадърни и пр. били всички и не заслужавали въобще да получават заплати. Единствено плюещите във форума наследници на Ганьо Балкански заслужават много повече от това, което съдбата им е дала, понеже само те са "умни", "талантливи", "почтени" и "недооценени". Няма друга такава нация! Но каквата нацията, такива и политиците, и журналистите й.

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 20. 20 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Като слушам полицаите живи да ги оплачеш.Като им гледам бюджета на мен ми се плачи.Някой да вземе и да ми разясни къде потъват тия огромни пари?П.Димитров основателно задава въпрос ние във война ли сме и прави паралел между разходите в силовите структури и тези за образование и култура.Имам си един отговор-от МВР и МНО най лесно се краде и затова там се изиспват милиарди,но засега това е работна хипотеза.Ще се радвам по форумите да видя и крещящи примери-убеден съм че ги има.

 21. 21 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#16] от "Athanatos":

  Наистина си нямам представа. Обаче наживо съм се сблъсквал с работата им (не само в разкриването на престъпления и кибичещите катаджии). Така че не разбирам защо протестират. Колкото са си заработили, толкова им плащат. Точка. Имат си министър от герб, да се жалват на него.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 22. 22 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Абе да стачкуват. Те и така нищо не правят...

  Не цъкам плюсове и минуси.
 23. 23 Профил на Amico
  Amico
  Рейтинг: 642 Неутрално

  За мен така наречената полиция е народен кръвопиец. Храним 60 000 мързеливи, корумпирани, дебели униформи и на всичкото отгоре те са недоволни и искат още. Каква НАГЛОСТ! Къде е реда и сигурността на обществото??? 60% съкращение, по-добро обезпечение, обучение и ефективност и когато видим че има ред и сигурност да получат достойни заплати. За мен лекарите и полицаите би трябвало да са хора, които искат да помагат, които обичат и вярват в доброто, а не парите да са водещи. На всички в България им е трудно. Аз не вярвам на така наречената полиция. Изпитвам дълбоко презрение към голяма част от тях. Това не е професионална, ефективна и добре обучена полиция от западен тип. За морал и дума не може да става!

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 24. 24 Профил на Ekspert
  Ekspert
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И пак 90% изказвания от олигофрени които както по-горе беше споменато са "най най…" Колко от вас драскачи за запознати с работата на полицаи, лекари, педагози, шьофьори, миньори и още много други които не мога да изброя? Колко от вас полуграмотни философчета малоумни спазват законите които лоши или не все пак ги има? Или сте толкова перфектни че те не важат за вас, олигофрените които даже и не са се научили да пишат грамотно на родния си език. Криви са ви не полицаите, ами собствената ви простотия. Не полицаите са много, според мен са доста малко, защото до всеки един полуграмотен идиот като вас трябва да има поне един полицай да го пази, иначе сами ще се изтребите което виждам че става доста често все пак всички сте и любители на скоростите, така че успех от мен в това начинание.

  Извинението е като задника, всеки си го има
 25. 25 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 530 Весело

  А така! Покажете ни, че и в тая държава има полиция.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK