Бизнесът бойкотира правителството - напусна тристранката заради осигуровките

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (164)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pekan
  pekan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Трябва да се създаде синдикат на работещите в частния сектор.Ония двата защитават правителството.

 2. 2 Профил на Чичо Ви
  Чичо Ви
  Рейтинг: 8 Весело  Проблемът ми не е тези почти 50% (46,5) които инкасират от труда ми в момента. Вземали са ми и повече и пак срещу почти нищо насреща. Проблемът ми е че след 15 години няма да има от кого да ги вземат за да ми върнат малкото което са ми обещали (пенсията). Ние произвеждащите благодарим на властта че границите са отворени (дай Боже и Шенген). Май вече е време и ние да поработим за други правителства и да похраним и други администрации.
  Малък човек малък проблем затова да си го решавам сам.

 3. 3 Профил на lara_croft
  lara_croft
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Проблема в БГ е в Синдикатите. Те не защитават интересите на работниците, а дори играят против тях.

  Синдикатите в БГ защитават интересите на безработните, на пенсионерите и на държавните чиновници. Понякога оказват и влияние в полза на някоя политическа партия или бизнес. Но никога до сега не съм видяла нито едно тяхно действие в полза на заетие в реалната икономика.

  Настискът върху правителството за увеличение на соц.осигуровки и за запазване на годините на пенсиониране е поредното доказателство. Искат работещите да плащат повече пенсии.

  Най-разумното поведение на работодателите е подмолно да осигурят пари и ресурси за създаването на нов синдикат. Които да защитава интересите на работещите в реалния сектор и частния бизнес.

  Защото интересите на работниците и работодателите съвпадат на 90%.

  Изхабения Костов отива в пенсия. БСП подготвя Кунева да играе ролята му.
 4. 4 Профил на mickmick
  mickmick
  Рейтинг: 577 Неутрално

  А чиновниците кой ще им плаща осигуровките? Не е ли крайно време и те да започнат да си ги плащат по същият начин както ги плащат работниците в частният сектор. Най-малкото да се види че заплатите им въобще не са малки. А и когато се каже увеличаване на осигуровка всички работещи да плащат, а не както сега само работещите в частни фирми.

 5. 5 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  А миналата година когато и мги намалиха с 2% пункта бяха доволин нали??????

 6. 6 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 627 Неутрално

  синдикатите са мафиотско-капсулирани организации, непроменени през последните 20 години, какво може да се очаква от такива структури освен бранене с нокти и зъби на статуквото.

 7. 7 Профил на Стефан Станчев
  Стефан Станчев
  Рейтинг: 517 Гневно

  Бойко си вкара два автогола:
  - враждебност от страната на Атака (ако и те си дръпна подкрепата към ГЕРБ ще се зараваме на политически сътресения) заради подкрепата за Турция за ЕС.
  - успя да насъска бизнеса срещу себе си.
  Честито!

 8. 8 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Ама ние синдикат ли си избрахме да ни управлява или партия?
  Колко души членуват в тези синдикати? По-малко от 1%, а останалите 99% ще плащаме. Е няма такава логика.

  www.economistbg.com/
 9. 9 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 627 Разстроено

  Разбира се че ще напусне...Дори и правителството на БСП беше по-дясно от Герб. Никаква програма, никаква визия... Смшника пожарникар върти гъза към всеки, който го натисне...Пълни олигофрени, милиционери и ВИФ-аджии...Ей тъпанари !!! Вие като ближете гъза на всеки селендур с 200 лева в джоба, и мачкате бизнеса докъде точно ще стигнете ? Ще принудите много предприемачи да теглят една п..тка майна и да затворят работни места и производства ...Кой после ще ви ги плаща тия осигуровки... Като ближите гъза на "широките народни маси" ще накарате младите и кадърни хора с високи доходи да си хванат самолета за някъде...Кой после ще Ви работи милиционерчета ?
  Със селендурите на картофите и царевицата, само с тях ли ще конкурирате европейските икономики...

  Казвам Ви го със сигурност - тия тъпанари ще върнат прогресивния ДОД и ще вдигнат корпоративния данък за фирмите...

  Да те управлява шлангаджия и даскал по физическо ....Безценно
  !!!

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 10. 10 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 627 Весело

  както е тръгнало май след някой и друг месец ще ревем за тройната коалиция

 11. 11 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1424 Весело

  Браооо... Прецедент.
  За пръв път от дваесет години надебелялите от кражби глупаци праат стачка. БизнесО напуснал тристранниО съвет, каде си праеа со сичките правителства бизнес.
  Да го и у бизнесО, каде щели да го саборят 1.6% процента за пенЦионери и безработни.
  ЕбаФ го и у бизнесО, дека е загорел за преговори у тристранка. Целата ни работа Уйде у канафката. Сега остана да спретнат национална стачка, за да дойдат нещата у ред.
  Eeee, не! Тая даже и у сънищата си не бех виждал. Стачкуващи синдикални старци като Божко Данев, сърдити индустриалци, дето НСТС им е инструмент за комуникация с правителството и конфедерации, които плачат за ръкостискане с изцъклено чиновниче, продукт на ловешката немска и "Знаме на мира".
  Падението е наистина невъобразимо

  Ecrasez l’infâme
 12. 12 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#7] от "Декемврийче":

  Да викаме Тройната ламя? Борисов пое държавата в много трудни времена. Доста от мерките му трябва да са непопулярни, всички съсловия искат пари, а той няма от къде да ги вземе. Щото Тройната всяка година харчеше нашите излишъци за 20 дни през декември под масата, т.е. извън бюджета, т.е. без контрол от парламента!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 13. 13 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1424 Весело

  До коментар [#8] от "Hristo Hristov":

  Представляват 300 000 члена, които пък представляват 20% от светло заетите.
  А ти какъв си? Ти къде се ръгна у хорото?
  Да ти кажа. Ти си икономист, колкото аз - космонавт. Поредния клакьор, повтарящ чужди думи и предъвкващ чужди истини. Като офса..

  Ecrasez l’infâme
 14. 14 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 620 Неутрално

  това ми хареса наистина. Видно е че ГЕРБ (ББ) се опитва да води твърде популистка политика и всеки да е доволен. В случая масите. Оттам това си е лява политика отвсякъде. Следват увеличение на пенсиите, издръжките за безработни и т.н. Въпроса е да има калабалък да протестира и резултат ще има. Това е формулата! Това е политиката! Това е ГЕРБ!

 15. 15 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  До коментар [#3] от "lara_croft":

  При тази система работещите винаги са плащали пенсиите на сегашните пенсионери. Проблемът в България е, че броят на новите работещи е много по-малък от броя на пенсиониращите се. Или трябва броят да им се увеличи, или както са така по-малко, да започнат да произвеждат 2-3 пъти повече и по-добре. Това е рецепта за катастрофа. Сегашните работещи виждат, че за техните пенсии насреща има един дървен, и голи държавни обещания. Математиката е безпощадна. Трябва промяна в системата или всеки да се спасява как може. Какви синдикати, какви 5 байрака, какви 5 лева ?!?!

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 16. 16 Профил на Be_google ДОЛУпримитивнатаЦЕНЗУРЪ
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 17. 17 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1378 Разстроено

  Този ще излезне най-голямата фльорца от всички премиери досега. Ако управляваш кола така, ту вляво , ту вдясно, малко напред и много назад ще се халосаш на десетия метър. Какво остава за държавата. Дори не е проблема в тези три процента, това се преглътва. Проблема е фундаментален и се казва Тотална некомпетентност или липса на каквато и да е решителност. Уличен паркинг да ръководиш по- този начин и ще фалираш, макар че само късаш билети. Тъпите синдикати и те не схванаха, че парите не падат от небето и по време на криза увеличението на разходите за труд се изразява в намаление на доходите на работещите или съкращение. По- добре да натискаха примерно за по- високи осигурителни прагове вместо това, ама синдикат да мисли за работник е утопия.

 18. 18 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ще принудите много предприемачи да теглят една п..тка майна и да затворят работни места и производства


  И къде ще отидат? Да дойдат в Германия да видят каква социалистическа система ги чака? Нямат дупе за това! Та ще си натискат капиталеца в Булгаристан и ще плащат като попове!

  Не са ли една част от бизнеса червени олигарси?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 19. 19 Профил на lara_croft
  lara_croft
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Кофти, че за протести и щуротии имат време само хората без работа.

  Изхабения Костов отива в пенсия. БСП подготвя Кунева да играе ролята му.
 20. 20 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  И тия усетиха, че Боко ,ако бе жена, щеше де е все бременен .

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 21. 21 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Да си кажем кой кво иска! И какво стана в Румъния!
  Таз година в Румъния ДДС скочи от 20 на 25%, заради изискване на МВФ и огромен дефицит! ДДС е мног справедлив данък, защото като си къпуваш Бентлийй, Майбах или некоя друга скъпа глезотийкаще се изръсиш повечко при по-височко ДДС.
  Ако не се вдигне някой данък дефицитите могат да застрашат самата основа на Валутния Борд. Наскоро МВФ мисия посети Бг, и правителството явно се е вслушало, защото догодина може И да се наложи заем от МВФ! Ако това стане трябва ли така шоково да се вдигат данъци в последния момент както ДДС в Румъния от 20 на 25%? И кой ще пропищи тогава най-много?
  Дали ББ ще го прокара, или ще се отметне това е друг въпрос, но в ситуация като сегашната поне леко вдигане на данъците е неизбежно, ако искаме да запазим Борда! А нима някой иска да получава 5 000 лв заплата, с която да може да си купи 30$?
  За дефицита в НОИ-тая година се очертава 2 млрд. лв. И това повишение на данъците ще доведе до 300 млн повече-ще покрие твърде малка част от дефицита за догодина.
  Трябва ли държавата да субсидира пряко фирми в ТЕХНИчЕСКИ ФАЛИТ, като им позволява да не плащат осигуровки! Категорично НЕ! Имаме опита от Кремиковци, който над 15г не плащаше осигуровки на работещите там! Но пак фалира!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 22. 23 Профил на Кептн
  Кептн
  Рейтинг: 684 Неутрално

  това е начинът, натиск до дупка.

 23. 24 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1424 Весело

  До коментар [#18] от "КУРДО КОЛЕНКО":

  "Да дойдат в Германия да видят каква социалистическа система ги чака?"
  Да идат и в Австрия. Може и във Франция да отидат...
  Един форумец рече, че: "Дори не е проблема в тези три процента, това се преглътва. Проблема е фундаментален и се казва Тотална некомпетентност..."
  Да. Проблемът е, че тия още не са научили къде са тоалетните на министерствата им, а някои, като министрите на здравеопазването нямат шанс да научат за тези врати никога....
  Мъка. Цирк и голяма сюрия клоуни по целото държава...

  Ecrasez l’infâme
 24. 25 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Любопитно

  До коментар [#3] от "lara_croft":

  "Синдикатите в БГ защитават интересите на безработните, на пенсионерите и на държавните чиновници" - виж ти!, хич не си личи

  хайде бе, поети, съчинете най-после един хубав химн и за тези славни другари!

 25. 26 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#19] от "lara_croft":

  Точно на това се разчита - на хората без работа на синдикални позиции, които ще изкарат на протест дори и работещите си членове срещу различни форми на натиск или подкуп.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 26. 27 Профил на BBC
  BBC
  Рейтинг: 571 Весело

  А в Унгария ще вдигат минималната работна заплата! Ама там бизнесът е направо фалирал ...

  Инфантилните народи се изтребват сами!
 27. 28 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#13] от "Graf":

  Имаш ли информация къде синдикатите имат членове - в какъв тип фирми, каква е собствеността им (на фирмите) и разни такива подробности? Няма да питам за "мъртви души", от статистиките това по-трудно се хваща.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 28. 29 Профил на Емо Ангелов
  Емо Ангелов
  Рейтинг: 1416 Неутрално


  КУРДО КОЛЕНКО Говориш сякаш си в Германия, но явно не следиш какво се случва там от 2005 г. насам. И ако ще гледаме Германия, нека видим какво правят в момента и какви планове имат. Кризата им поскъси социализъма и връщане назад няма да има.

 29. 30 Профил на Стефан Станчев
  Стефан Станчев
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#12] от "КУРДО КОЛЕНКО":

  Не мога да разбера защо когато стане за това, че Борисов прави глупости, веднага трябва да се обърнем към триглавата ламя. Непопулярни мерки значи: съкращения в огромната админстрация и спиране на течове от бюджета, а там течовете са зверски.
  Хората и ЕС искат реформи с цел спиране на течове, а не запълване на дупки с борещия се за оцеляване бизнес.

 30. 31 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ситуцията в която се намира страната налага съгласуваност между работници и работодатели, въпреки че между тях трябва да съществува креативна противопоставеност.В момента в страховете си от евентуални стачкии от непроизводителните съсловия правителството всячески се стреми да им угоди .
  Премиера казва" Ще дам двадесет и шест милиона на магистратите като новогодишен бонус ,ще дам двеста милиона на лекарите."На премиера трябва открито да му се каже ,че тези пари не ги дава той лично или партията му а те са продукт на работещите и работодатели. Така че работници и работодатели незабано да си поискат расплащанията от държавата . Казвам го това защото познавам работници ,които не са си получили заплатите си от една година тъи ,като министър дянков не е превел целевите субсидии залегнати в държавния бюджет от2009г на съответните общини. И накрая тъй ,като министър дянков говори само за пари време е да му напомним ,че парите са резултат на човешкия труд.

 31. 32 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  бизнеса хахахахахахахахахаа

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 32. 33 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 627 Гневно

  БГ = Устойчива мизерия!!! Плащам пенсии, сметките на циганите, заплатите да на ченгетата, тези бюрокрацията, съдиите и тн. и то за АБСОЛЮТНО НИЩО насреща. Отваряйте Шенген и да се свършва. Пенсия едва ли ще доживея да видя в БГ. Дори и да доживея годините за пенсия то както вървят нещата няма да има от кого да ги вземат за да ми я изплатят. Което означава - УСТОЙЧИВА МИЗЕРИЯ следващите 60 години.

  АРЕ НЕМА НУЖДА!

 33. 34 Профил на RockyCoast
  RockyCoast
  Рейтинг: 571 Любопитно

  "Конгрешънъл Куотърли": Бойко Борисов - сподвижник на известни мафиоти Най-влиятелният политик в България, най-новият съюзник на Вашингтон в глобалната борба срещу тероризма, е близък сподвижник на известни мафиоти и е свързан с близо 30 неразкрити убийства в страната, сочат данните от секретен доклад за анализ на риска, направен по поръчка на частна банка. Борисов, който е бивш бодигард на последния комунистически диктатор в България и на неговия посткомунистически наследник, беше назначен за секретар на МВР през 2001 година. Твърди се, че именно той е изиграл водещата роля за откриването на централа на ФБР в София. Карате фанатик, който е бил треньор на националния отбор по карате на България, чиято запазена марка е черното кожено яке. Борисов беше основен играч по време на миналогодишното споразумение за разполагането на американски военни бази на територията на България, която е потенциално място за нанасянето на въздушен удар срещу Иран. Според доклада, изготвен по молба на швейцарска финансова къща, Борисов е смятан и за "бизнеспартньор и бивш съдружник на някои от най-големите мафиоти в България". По време на четирите години като главен секретар на МВР 2001-2005 година, Борисов е използвал своя пост, за да помогне на мафиоти да "ликвидират свои конкуренти". "Откакто Бойко Борисов беше назначен за главен секретар през 2001 година, са извършени много поръчкови убийства на хора, които са свързани с криминалните групировки в България", се посочва в доклада. "До момента нито едно от тези убийства не е разрешено. Много от разследванията, които са били водени от Борисов, са приключили безрезултатно", пише в документа. Докладът представя множество детайли за връзките на ИПОН, личната охранителна фирма на Бойко Борисов, с криминалната групировка СИК. В доклада пише, че "Борисов има документирана история за бизнес отношения с престъпните лидери на България". Следва списък от 28 политически убийства, оставени неразрешени под ръководството на Борисов. По времето, когато Борисов е заемал поста главен секретар на МВР, са разкрити само дребни престъпления, докато бившите партньори на Бойко Борисов преуспяват, а конкурентите им са систематично избивани. Следователите заключават, че гангстерските връзки на бившия генерал трябва да държат нащрек законодателните служби на САЩ, които са отговорни за връзките и информационния обмен с България"-какво да очакваме от министър председател с такова минало...много ясно какво -рекет...рекет...рекет... държавен рекет.Едно време мутрите като рекетираха поне имаше някаква минимална възможност за самозащита,но срещу държавния рекет и изнудване изход няма ,всъщност има един -емиграция.

  .
 34. 35 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  Бизнеса го зкаъса... якооо

  Не може да крадат сега и реват за 3% пункта ... егати смешния бизнес... Па и се знаят тия бизнесмени дет риват..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 35. 36 Профил на Емо Ангелов
  Емо Ангелов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ясно е, че се очертава опасност в следващите месеци да не стигат парите за пенсии. Това се очакваше или поне допускаше от някои хора тук още миналата година. Ясно е, че промените в трудивия стаж не могат да дадат бърз ефект. Увеличаването на вноската е най-лесният начин. Явно гербаджии не искат или не могат да разширят базата (събираемоста) на средствата за пенсии.
  Наистина въпросът не е в 3-те %, а в пълния хаос, който творят гербацжии. И не говоря за предизборни програми и концепции - вчера говореха точно обратното и все още не се знае какво ще решат утре

 36. 37 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#34] от "hristo75":

  Ауууууу какъв глупак...

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 37. 38 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#10] от "kr":

  Тия от тройната коалиция дори не попадат в графата за реване. Отдавна са в графата за як тупаник.

 38. 39 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#21] от "~":

  Тилда, ти луда ли си ма?!?

  Щели да плащат ДДС приобретателите на Майбах и Кайен, мухахаххахахах Или ще ги маскират като баничарка, или ще ги пишат 7-местни, или ще са за с/ка на фирмата като транспортни средства за работници Аре у уево

 39. 40 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 968 Весело


  До коментар [#32] от "Раз печки, раз кюнци":

  Да бе кой бизнес хахаха

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 40. 41 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1466 Любопитно

  Абсолютен парадокс.
  Синдикатите с песен на уста приемат пагубни за работните места мерки, а бизнеса с нечуван плам застава на синдикалната барикада.
  Има нещо гнило в Б-я.

 41. 42 Профил на izumena
  izumena
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Тук пишат доста предприемачи-поне се декларират като такива. Скачат срещу синдикатите, но никой не скача срещу факта, че недоразумението Божко Данев ви е представител. Че какъв работодател е той ? Не знам дали е изработил продукти за 1 лв. през живота си. Човекът който горди заяви по тАлАвизира, че стажанитет трябва да бъдат благодарни, че не си плащат стажа и че работодателите били истински милосърдни сестри, че ги приемали да работят безплатно.. Санкта симплицитас!

 42. 43 Профил на press
  press
  Рейтинг: 451 Неутрално  Как Бойко Борисов купи лекарите.
  Проект
  СЪВМЕСТНО СПОРАЗУМЕНИЕ
  МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА Р БЪЛГАРИЯ, ПРЕДСТАВЛЯВАНО ОТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ БОЙКО БОРИСОВ И БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ, ПРЕДСТАВЛЯВАН ОТ Д-Р ЦВЕТАН РАЙЧИНОВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ
  Днес, ...................... двете страни се споразумяха за следното:
  http://etrud.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html

  press
 43. 44 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1398 Любопитно

  А стига, Бе.....
  "Цветът" на "индустрията" и "финнасите" се е настроил революционно. Плашат с фалитите си. Кой плаши? Кого плашат?
  Я да им видим списъчето:
  Асоциацията на индустриалния капитал в България
  - Конфедерация на работодателите и индустриалците в България
  - Българската стопанска камара
  - Българската търговско-промишлена палата
  - Българския съюз на частните предприемачи "Възраждане"
  - Съюза за стопанска инициатива.
  Бре, то много "индустрия", "предприемачи" и "работодатели" в тая България. Да речеш, че сме азиатски тигър или поне ДЕВЕТАТА СВЕТОВНА ИКОНОМИКА.
  А то, издънки на монополната номенклатура на БКП и нейният собственик ДС.
  Да речеш, че са създали или увеличили предишната индустрия.
  А те са я изяли и изнесли в офшорките.
  Да речеш, че създават национална мощ или национално богатство.
  А то, КРИЯТ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ.
  Лъжат, мамят и крадат. Даже и от себе си.
  Милиционеро-бизнесмени от ОЛИГАРХИЯТА.
  Общият им баланс - по-дребен от оборота на средноевропейска компания.

 44. 45 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1424 Весело

  До коментар [#28] от "Музар":

  Имам.
  Отиваш в циментовите заводи, които са 100% частни и ще видиш, че работещите там са 100% синдикализирани.
  Отиваш в МДК Пирдоп, отиваш в Софийска вода АД...
  Има синдикати. В Софийска вода АД. И аз имам лек пръст за тази работа.
  Голямо скърцане на англичанчетата беше..
  Големият мит е, че има синдикати в администрацията. Няма. Там ги е страх до полуда, та... Няма бе.

  Ecrasez l’infâme
 45. 46 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#37] от "Раз печки, раз кюнци":

  престани да си играеш с огледалото на майка си.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 46. 47 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Алоооо, бизнесмените ! Много сте нагли !
  Когато намаляваха осигуровки и данъци какво казвахте ?
  Така трябва, за да се запазят работни места, да се стимулира производството и оттук ще се увеличат приходите в бюджета, нали ?
  А като не стана ? А като не се запазихте работните места и съкратихте хора ? И искате и държавата да си съкращава служителите !
  Като свихте производството и вдигнахте цените ?
  Що не си платите намалените дължими данъци и осигуровки, възлизащи в момента на десетки милиарди лева, а давате пари по курви, къщи, коли, самолети и т.н. ?
  И защо и вие не понесете част от тежестта на кризата ?
  На калпав бизнес всичко му пречи ! Затворете и се махайте там, където ще търпят мрънкането ви ! Но в бяла даржава това просто няма как да се случи !

 47. 48 Профил на Емо Ангелов
  Емо Ангелов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  А бе кюнец! Ти гербаджия ли си или комунист? Какво е това плюене по бизнеса? Все пак в тази държава някой създава към 70 млрд. БВП. Знаеш ли кой и къде го създава? Даваш ли си сметка, че ако държавата се управляваше добре БВП можеше да е 90 млрд. примерно днес? Даваш ли си сметка, че с погрешни макроикономически решения догодина БВП може да спадне на 60 млрд.?

 48. 49 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Абе не виждате ли, че няма никаква политика, никаква програма за излизане от кризата, а напротив - от ден на ден все по-зле става! Натискат се работодатели, работници - с такива мерки, дето ги смучат от пръстите си ще принудят работодателите да съкращават хора, които ще излязат на улицата и т.н. и т.н. Но явно управляващите гледат рейтинг да градят, пък гладните кучета ги яли. По-некадърни и неграмотни политици не сме имали! Оставка за цялото правителство! Всяко друго, дори служебно, би се справило по-добре!

 49. 50 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 627 Гневно

  Борисов, накарай цялата бюрокрация, министри, депутати, ченгета, куки, лекари, даскали, съдии, военни и не знам си кой още да си плащат осигуровките сами.

 50. 51 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#29] от "1_naum":

  Кризата отмина в Германия! Отново има фолбешефтигунг, всички мотори на немската икономика работят с пълна пара. Социалните закони са непокътнати, но и тук вдигат процентите за здравна осигуровка, Меркел не иска да прави реформа.

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 51. 52 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  Американци ще инвестират у нас

  http://www.btv.bg/videos/novini/video/1161498975-Amerikantsi_shte_investirat_u_nas.html

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 52. 53 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#47] от "birnic":

  Като ти гледам ника - явно си данъчен служител...
  Като вземеш сам да си плащаш осигуровките - ще имаш право на мнение.
  Докато ти ги плащам аз - падни-стани и у лево... Ясен ли съм, привилигированче?

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 53. 54 Профил на Nice
  Nice
  Рейтинг: 247 Неутрално

  Точно така #50!
  Няма 20% работещи да поддържаме всичко живо и полуживо!
  ... Крадливо и мързеливо!

  мдааа...
 54. 55 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 627 Разстроено

  До коментар [#52] от "Раз печки, раз кюнци":

  днес не можах да си хвана полета... Бях решил да емигрирам, та барем да спра да храня тебе и безработната ти фамилийка с данъците си...Но НЕ МОЖАХ...
  Летището не работеше - беше задръстено от американски инвеститори, искащи да инвестират у нас.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 55. 56 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Бъдете споко.
  От тази трибуна искам да успокоя / все пак ми е професионално задължение - да предсказвам/ всички работодателски организации и да разтревожа всички комуноидни герберчета, дето не само 5 лв. не са изкарали сами, а и някой друг ги храни.
  Казвам Ви:
  Утре ще бъде друго. Утрото е по-мъдро от вчера. Хитър е Боко. Ще преспи и ще се завърти на ....градуса

 56. 57 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#48] от "1_naum":

  Ти ок ли си ? Тук става въпрос за нещо друго. Защо не риваха кога беха осигуровките 37% а сега реват. Имаш 10% данък.. Колко още да сваляш.. Имаме най-ниските данъчни ставки в Европа. Това че бизнеса не може да създаде продукт кой е виновен ? Матряла избега по чужбина. Трябва да се разичта на ПЧИ като тези в пост 52.. Както одеве казах над 60% от БВП е сива икономика, и 10% пункта от ия пари да намали държавата са млрди.. Баща ми също има бизнес що не реве ? Айде аман от търтеи..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 57. 58 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1424 Любопитно

  До коментар [#48] от "1_naum":

  "А бе кюнец! Ти гербаджия ли си или комунист?"

  Некъде си сбъркал в логиката...
  Да. Така е.
  Дизюнкцията "или" се заменя с конюнкцията "и" и нещата заспиват.... Опитай с логическата операция и ще видиш, че учудването ще намалее...

  Ecrasez l’infâme
 58. 59 Профил на Емо Ангелов
  Емо Ангелов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  birnic още един лумпен... аман
  Човече, от 2006-7 г. бизнесът намали безработицата до под 7%.
  В същия период бизнесът внесе значително повече от предишни години корпоративен данък, увеличиха се и постъпленията от ДОД. Вярно, че причините за тези успехи не са тези, които се изтъкват, но това са факти. Още в края на 2008 г. когато Станишев бърбореше, че няма криза, бизнесът усети по най-болезнен начин отпадането на поръчки. Превозвачите се чудеха ккакъв товар да намерят особено в посока България - ЕС. И всичко това стана бързо! Бизнесът го отнесе, не тия с ламбурджинитата - истинския работещ бизнес.
  Баси...

 59. 60 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#30] от "Декемврийче":

  Чета ви коментариите! Всички в един глас критикувате. Борисов няма алтернатива, може да прави грешки, но кой е безгрешен? А грешките му идват от неговата нерешителност. Днес тако, утре вако! Трябва ни по-силна ръка, която да измете авгиевите обори!

  И Господ да ни управлява пак ще обере много критика!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 60. 61 Профил на lara_croft
  lara_croft
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#35] от "Раз печки, раз кюнци":

  А ти защо смяташ че тия 3% ще излязат от джоба на работодателите. Това е последното място от където ще бъдат взети.

  Първо част от осигуровките се изчисляват като удръжка от заплатата на работниците.

  За останалото по-скоро ще вдигнат цените с няколко стотинки или съкратят някой разход. Като примерно разходите за ремонт на офиса, нови мебели, нови служебни автомобили. Може и заплатите на работниците да намалят. Имат богат избор от възможности

  Изхабения Костов отива в пенсия. БСП подготвя Кунева да играе ролята му.
 61. 62 Профил на Раз печки, раз кюнци
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 62. 63 Профил на Емо Ангелов
  Емо Ангелов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Graf все ги бъркам тия логически функции

 63. 64 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#61] от "lara_croft":

  Хахах по тая логикан е трябва да има данъци. ц ц ц тоя народ верно изтрещял.. оправайте се малоумници.. аз съм си добре хахаха

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 64. 65 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#60] от "КУРДО КОЛЕНКО":

  Критикувай бе, удри са му е майка та.. айде че руслан дебне ше каже че аз съм ти.. съмнително е разбиш ли

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 65. 66 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#52] от "Раз печки, раз кюнци":

  Да не са решили да построят още няколко бараки и да не плащат наем?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 66. 67 Профил на babameca
  babameca
  Рейтинг: 457 Весело

  БАМ БАМ е като 14 годишна ученичка:

  Иска да е харесван от масата народ, да бъде преизбран, да се къпе във власт...

  Дреме му за хихи-кономиката БълХарска....

  Реформи няма да има, примирете се...

 67. 68 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До #48:
  Чисто сърдечно:
  Не го питайте. Той не знае. И майка му не знае. И никой не знае.
  Това го прави щастлив.

 68. 69 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#66] от "КУРДО КОЛЕНКО":

  Преди кьорав американец не стъпваше при нас, сега има желание. Няма да е лошо да станем някой американски щат или немска федерална провинция..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 69. 70 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#53] от "незнайния войн":

  Плащаш ми дедовия !
  А откъде взе парите, че да ми платиш осигуровките, бе ? Не ми казвай, че си ги изкарал, щото нещо си произвел. Може да си произвел, но ако няма кой да го купи, спокойно можеш да ядеш сам производството си. А ще го купи някой като мен, защото не съм произвел, т.е. хората като мен чрез цената ти плащат и печалбата, и осигуровките, и заплатите, и материалите и т.н.
  Аз също мога да произвеждам например счетоводни и данъчни услуги след 17,30 часа, но държавата ми го е забранила. И вервай ми, ще оставя много счетоводители без работа. Но след като държавата ме ограничава, нека да си плаща за това.
  Много ти е зле икономическата култура, но все пак би трябвало да прочетеш нещо за разделението на труда и възникването на държавата. Производство без потребление няма, т.е. има в първобитнообщинния строй, когато всеки е произвеждал за себе си.

 70. 71 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#62] от "Графа - патологичен лъжец":

  Нямам спомен в тази тема да съм си комуникирал с теб..
  Забравих, че си в графата "лъжец".
  Да ти помогна. Изречението предполага някъде да се сложи пълен член. На теб очевидно ти липсва.

  Ecrasez l’infâme
 71. 72 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#65] от "Графа - патологичен лъжец":

  Онова комплексарче Руснасранчо ме бил дебнал цял месец и ме хванал, че аз и ти сме една персона!!!

  Седерастията е доживотна диагноза!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 72. 73 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#68] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  А ти си нещастник и много ти личи ))))))

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 73. 74 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Евалата на всички които са решили да си отидат и да не участват в тоя фарс.
  Какъв е тоя съвет в който ще участват кокошките на който ще се решава да им се резнат главичките с трион или с тъп сатър.
  Айде сиктир! Колоибари нещастни.
  Трябваше да е 10% осигуровки, 10% данък и 20% ДДС, общо 40 данъчна тежест и нещата заспиваха.
  Ама то вие се оляхте бе!
  Акцизи, такси и таксички, комисиончета, па а тоя фонд, па а другия фонд, па за сметка на работодателя, па а за сметка на служителя...
  Нали осигуровките навсякъде се делят 50-50 работник - работодател?
  Що тука замразихте плавния преход?
  Аз знам защо - защото нямате пари, а нямате пари защото никой не плаща, не плаща защото в комунистическо - феодален коптор бизнес никой не прави.
  Само деца които след това емигрирарт.
  Следващия път пак не ни случайте, няма нужда.

  The biggest risk in life is not taking one.
 74. 75 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#71] от "Graf":

  Ооо, вече имаш последователи
  Честито!

  The biggest risk in life is not taking one.
 75. 76 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#71] от "Graf":

  Къв член, един КУРДО КОЛЕНКО не стига ли?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 76. 77 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#72] от "КУРДО КОЛЕНКО":

  Аргумента му беше интересен. А че дебнел цял месец е много смешно..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 77. 78 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До #73:
  А сега, поемете въздух и направете една крачка встрани - стъпили сте в аурата ми.

 78. 79 Профил на snafuracer
  snafuracer
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Олеле ... и аз гласувах за това правителство, бидейки най-малкото зло. Първо, Борисов няма право да се изказва от името на всички българи - аз не просто искам референдум за Турция - аз не искам Турция в Европа и толкоз - няма нужда да се харчат пари за референдуми. Второ - да успееш да насъскаш лекари, полицаи и частен бизнес срещу себе си означава или сива икономика, или предсрочни избори ....

 79. 80 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#59] от "1_naum":

  Науме, пишеш пълни глупости. Не бизнесът е намалил безработицата, а пазарната конюктура. Целта на бизнесът не е социялна, а чисто комерсиална. Който говори, че прави бизнес за да назначава хора и да плаща данъци, е идиот ! Пълен и завършен !
  По въпроса за корпоративния данък - не е вярно, че намалението на ставката е довело да повече приходи. Основните факторите са други:
  - инфлацията на първо място,
  - свръх печалбите в банковия, строителния и др. сектори;
  - масовата пререгистрация от ЕТ в ООД, ЕООД и т.н. с цел избягване на изравнителни вноски.
  За ДОД също се изказваш неподготвен, т.е. неграмотно. С плоски данък се прехвърли тежестта от малко на брой високи доходи върху всички доходи. На пръв поглед, при ниската плоска ставка се събират повече приходи, но не е така. Всичко е въпрос на разчет. Но той се прави от грамотни хора като мен !

 80. 81 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#79] от "snafuracer":

  И аз гласувах за това правителство !

  Не съм съгласен Бойко така безцеремонно да се изказва от името на народа.

  Закон за референдумите ще има, когато набием едно народно събрание барабар с правителството !!!
  Тогава ще видим ще преценят ли законова допустимост на питането или не !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 81. 82 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#71] от "Graf":

  Хаха удавник за сламка се хваща.. важно е какво е написано идиот. В това отношение ти си съвършен лъжец ..

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 82. 83 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#70] от "birnic":

  Аз също мога да произвеждам например счетоводни и данъчни услуги след 17,30 часа, но държавата ми го е забранила. И вервай ми, ще оставя много счетоводители без работа
  ----------------------------
  мухахаха хахаах хахахаах
  Мухльо, днеска цел ден се занимавах с олигофрени като тебе в НАП-офис Център . Бъкел не вдявате от счетоводство ...ама хич... Колегите ти от НАП-ВАРНА преди години ги учех как да четат митнически декларации.

  Освен това аз не произвеждам, аз съм мениджър в частна фирма. И да , за разлика от тебе, цирей такъв - аз и останалите тук си пащаме сами осигуровките си.
  И като платим нашите - после плащаме и твоите.
  Охлюв.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 83. 84 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#78] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Имаш озонови дупки в аурата си хахаххаа

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 84. 85 Профил на _ninja_
  _ninja_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Крайно време е лапачите от бизнеса да почнат да си плащат дяволъка, аман от милионери дето плачат, че печалбата им ще е 99 милиона на година, а не 100, ай сиктир бе !

  https://www.tapatalk.com/groups/daciaforum/index.php
 85. 86 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#83] от "незнайния войн":

  Виждам типичната арогантност на българския бизнес. Обидно, безпардонно бай ганьовско високомерие !
  Като си толкова отворен напиши си булстата. И ще видим кой кого на какво ще учи !

 86. 87 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#84] от "Графа - патологичен лъжец":

  ти не беше ли на летището - да посрещаш с хляб и сол, хилядите американски инвеститори, чакащи на опашка да инвестират у нас?

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 87. 88 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#45] от "Graf":

  Ок, но това са предприятия с персонала (барабар със синдикатите) купени при приватизацията... Интересно, чии поръчки са в основата на тяхната дейност - частни или държавни? Като обеми дейност и пари. И дай да не зацикляме към строителните фирми, а? (потребители на цимент, например)

  За водите, топлото и другите комунални услуги - там си е чист соц като организация. Пълен хаос в документите, представяни на потребителите, които пък са буквално закрепостени към тях. Има и други параметри, поради които не могат да бъдат определени като нормални частни фирми.

  Такива "частни предприятия" наричам квазидържавни. Отделно в някои от тях държавата/ общината държат някакъв процент собственост.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 88. 89 Профил на vanyap
  vanyap
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако ББ продължава така, скоро ще си седи сам на масата! Без да е сигурно дали отгоре й или отдолу! Което не е от особено значение за летящите развалени яйца...

 89. 90 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#86] от "birnic":

  Ей дръндзел...ако фирмата беше на баща ми - щях да ти напиша Булстат. Но аз за разлика от тебе - имам лоялност и не искам да поставям на риск работодателя си, затова че съм си позволил лукса да ти кажа истината в очите.

  Но няма спор, доста удобно е да използващ моща на държавата зад гъза си, когато няма как да се конкурираш с някой определено по-умен и успял от теб ?

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 90. 91 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Немам думи! Имало и доволни от това решение! Всъщност, защо не? Би трябвало от това да са доволни всички пенсии и всички държавни чиновници. В Булгаристан тези две "прослойки" са около 60% от населението. Малко са ни даже минусчетата. Давайте, клатикуровци, можете и още минуси да набиете. Ама утре или след една година, като спра да ви захранвам с кинти, друга песен ще запеете, нещастни ламтурници такива!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 91. 92 Профил на rori8
  rori8
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#85] от "_ninja_":

  лапачите-милионери и с пръст не могат да ги бутнат
  пак ще душат по-малките

 92. 93 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#91] от "Чимиджимичамиджоми":

  Със сигурност ще ти набият минусите.
  Но лично от мен имаш един голям ПЛюС.
  Казал си нещата кратко и ясно...Само че правителството се интересува да спечели изборите, като всяко едно правителство. И следователно ще се интересува от мнението на именно тия 60%, за които пишеш ти...Защо ? Ами защото математиката е безмилостна и 60%>40%. Това е. Тжно е, но както казах - в математиката няма милост.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 93. 94 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  До коментар [#85] от "_ninja_":

  Глупакоооо, нищо няма да плати бизнеса. Ще го платиш лично ти, като ти понамалят заплатката за сметка на осигуровчиците ти. Тогава ще разбереш, че балъците цял живот си остават балъци! Всъщност, май твърде много хора не разбират, че бизнеса има два лоста за справяне с увеличена данъчна (или осигурителна) тежест - закриване на работни места или компенсиране чрез орязване на заплатите. Така че в крайна сметка ще го издухат тези, които работят, за сметка на тези, които не работят. Тъжно...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 94. 95 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Много емоции и малко разум в коментарите. Много псевдоинтелигенти, повечето без грам понятие от бизнес, в частност български. Форумът на Дневник е загубил доста нивото си напоследък. Драги сънародници, на мен май се е паднало да бъда по-прозорлив от повечето вас. Аз пък мисля, че това е най-разумното решение на правителството за последните няколко месеца. Дянков е добър икономист, безспорно, но идеята му за намаляване на осигуровките с 5 процентни пункта, а всъщност реално бяха намалени 2%, беше неправилна, прибързана, непремерена и неподходяща за България. Нека да бъдем честни - РЕЗУЛТАТЪТ от нея е единствено и само отварянето на огромен дефицит в пенсионната система. Тази мярка нито спаси работни места, нито изкара на светло сивата икономика, нито подобри събираемостта на осигуровките, нито облекчи бизнеса, който ако не е сив, то поне 60% здравата сивее. Знам хора, които укриват 90% от оборота си. На тях въобще НЕ ИМ ПУКА дали правителството увеличило с 1,9% данъчната тежест за работодателите. Дори в светлия бизнес разходите за ТРЗ са относително малки (зависи от бизнеса все пак) спрямо други разходи като енергия, суровини, лихви по кредити, транспорт и логистика, амортизация на ДМА и т.н.

 95. 96 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Има западни фирми, които плащат по 400 лева заплата плюс 50 лева за осигуровки – несравнимо по-евтино, отколкото където и да било другаде е Европа. Един или пет процента повече или по-малко е ПРЕНЕБРЕЖИМО МАЛКО за тях – просто нивото ни е ужасяващо ниско. Единствено фирмите, които нямат поръчки и съответно нямат работа, съкратиха работници. И 100% да бяхме съкратили осигуровките, пак щяхме да загубим тези работни места. Много фирми наистина оцеляха с цената на болезнени съкращения и свиване на разходи, НО ПАК КАЗВАМ – ЕФЕКТА ОТ СПЕСТЕНИТЕ 2% ПУНКТА ОТ ОСИГУРОВКИТЕ ИМА НИЩОЖЕН ДЯЛ В РАЗХОДИТЕ НА ЕДНА ФИРМА – 0,001% ПРИМЕРНО. На Дянков теориите важат за развити пазарни икономики, не за развиващи се селски балкански пазари като нашия. Но дори за супер развит пазар не знам доколко супер модерната му дясна (по-скоро либерална) идея е приложима.

 96. 97 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Дайте си сметка най-накрая, че няма друг начин. Иначе СЪЩОТО КОЛИЧЕСТВО пенсии ще се плащат ПАК ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ, НО за сметка на пътища, здравеопазване, образование и други много важни за страната сфери, които въпреки, че имат крещяща нужда от реформи, все пак си остават и УЖАСНО НЕДОФИНАНСИРАНИ. Очакваните приходи от приватизация, с които трябваше да се финансира дефицита в пенсионната система, НЕ БЯХА РЕАЛИСТИЧНИ и СА ЕДНОКРАТНИ – ЩЯХА ДА СТИГНАТ ЗА 1-2 ГОДИНИ. Ами след това? Ами демографската криза и застаряващото ни и оскотяващо население (все повече циганета за сметка на българчетата)? Това е най-безболезненото ЗА ВСИЧКИ – И ЗА РАБОТОДАТЕЛИТЕ – увеличение на данъчната тежест. Дянков направи грешка, за съжаление, няма безгрешни хора, нито правителства, аз не съм видял досега. Бойко е добър мениджър. А ГЕРБ действа като модерна западно европейска партия – нещо което се тълкува като колебливост и непредвидимост според нашенските балкански стандарти.

 97. 98 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 776 Весело

  Какъв Бизнес,какви 5 лева?
  Пълен та..ак!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 98. 99 Профил на _ninja_
  _ninja_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#94] от "Чимиджимичамиджоми":

  Простако не ме наричай глупак щото ти се смеят птичките!

  https://www.tapatalk.com/groups/daciaforum/index.php
 99. 100 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#97] от "the_european":

  "Бойко е добър мениджър."


  Мухахаха!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK