Борисов: Ние куфарчета не щем

Борисов: Ние куфарчета не щем

© Анелия Николова"Дянков и Плевнелиев, с прибирането днес в министерствата – кадрови наказания, отстраняване и това трябва да се прекрати" - с тези думи министър-председателят дал нареждане за уволненията на шефа на Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) Иван Симидчиев и на митницата в Свиленград - Стефан Марашев, показва стенограма от днешното заседание на Министерския съвет.


В сайта на правителството беше качена веднага само тази част от дискусията, макар че по традиция пълните стенограми се появяват наведнъж в петък по обед.


Текстът на стенограмата се появи часове след като в съобщение до медиите правителствената пресслужба обяви, че Симидчиев и Марашев ще бъдат освободени от длъжностите им заради допускане на "незаконно строителство в забранената за застрояване зона на язовир "Ивайловград", неупражняване на необходимия контрол в рамките на техните правомощия и злоупотреба с обществено доверие".
Ето и пълният текст на стенограмата:


БОЙКО БОРИСОВ: Темата относно законосъобразността на ваканционното селище на брега на язовир Ивайловград е доста обсъждана в медиите, което се касае по принцип и за всички други такива места, където ще се констатират такива нередности.


"Чрез Регионална дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) – Южен централен район е извършена проверка в техническата служба на Община Любимец относно законосъобразността на изпълненото ваканционно селище на брега на язовир Ивайловград. При проверката е установено следното:


Със Заповед № РД-02-14-1038/06.06.2000 г. на основание чл. 11 от Закона за единния кадастър е одобрен кадастрален план на местност "Ваканционно селище Арда" в землището на с. Дъбовец, Община Любимец.


От Общинска служба по "Земеделие" гр. Любимец са издадени 13 бр. Скици за частни поземлени имоти, над кота най-високите води на язовира /по устни данни от "Язовири и каскади" АД. Във "Ваканционно селище "Арда" и около него има разработени до момента 15 бр. Подробни устройствени планове /ПУП/.


От Главен архитект на Община Любимец са издадени:


1. Разрешения за строеж и Удостоверения за въвеждане в експлоатация – 3 бр.


2. Разрешение за строеж № 18/17.05.2007 г. за имот на името на Сидер Трифонов Шидеров.


3. Разрешение за строеж на Румен Генчев Анастасов


4. Актове за узаконяване – 4 бр.


- Акт за узаконяване № 1 на името на Стефан Марашев за имот № 154015. Актът не е влязъл в сила, предстои служебна проверка от РДНСК относно неговата законосъобразност. "


Дянков и Плевнелиев, толкова години ДНСК – Националният строителен контрол да не предприеме нищо…?! Да бъде отстранено цялото ръководство на ДНСК, категорично! Това означава, при всички публикации в медиите от години наред просто те са дали възможност на всички тези хора да направят тези безобразия.


Министър Дянков, не може сегашният шеф на митницата там да е един от тези лица. Ако има ръководство на митниците, то би трябвало отдавна да го е отстранил. Надявам се в рамките на днешния ден. И също – директора на митниците да установи кои хора под него са допринесли всичко това да се случи. Защото, ако аз съм шеф на митницата и чета изказвания от типа – да дойдат с празни куфарчета да им ги напълним, значи тези хора години наред са ги пълнили. Това означава просто всички пълначи на куфарите да си заминават, а ако не искат да си заминат – да кажат на кого са ги давали, къде са ги пращали. Защото при нас не са идвали те самите. С това нещо казват, че видите ли това им е зора на сегашните управляващи, че няма кой да дойде да напълним куфарчетата. Ние куфарчета не щем. Държавната дотация за ГЕРБ е толкова голяма, че ние имаме толкова пари в партията, че не можем и да ги харчим, сложили сме ги на влог.


Дянков и Плевнелиев, с прибирането днес в министерствата – кадрови наказания, отстраняване и това трябва да се прекрати.


Истината е, че това е индулгенция. Тези хора са събирали пари, пращали са ги към високите нива в държавната власт и с парите, които са оставали за тях, защото не можеш примерно да вземеш сто евро и сто да ги предадеш нагоре, са си оставили и за тях по схема някакви пари. И с тези пари те са си направили там къщички от по 1000 квадрата, достатъчно атрактивни. И то, четете и виждате – изцяло в нарушение. Там е работила цялата държавна машина – общинска, държавна, едни са давали скици, други ПУП, трети са се правили на улави и се намираме на днешното положение.


Дори вчера по телевизия "Европа" имаше един въпрос – да се национализират ли и да се дадат за сираци, за стари хора тези сгради. Само че тук въпросът е дали е морално пък държавата като ги вземе да продължи да прави същите нарушения, защото особено в чашите на язовира – във вододайните зони законът категорично това го забранява. Днес четох на главния архитект на София Петър Диков едно интервю, абсолютно съм съгласен с него – единственият факт е само бутане, събаряне, възстановяване на терените такива, каквито са по закон. Да, неприятно е, тежко е, скъпо е може би, но ако искаме да си създадем ред в държавата просто нямаме право и ние да… А и нищо не им дължим, на които и да е в България. Защото, и не случайно аз се обръщам най-често към Дянков, но това касае и всички вас, които в министерствата имате държавни фирми. Дядо ми казваше – не големите разходи са проблема, малките приходи. А за да има палати и то със стотици хиляди вече излизат от всичко, което заснемат хората от НАП, като се почне от София и се стигне през Арбанаси до Свиленград, Варна, Бургас. А пък това, което гледах за Созопол снощи по бТВ – как е възможно това да се случи?!


Хърватия само с това че си е запазила Дубровник след война и го е възстановила във вида му, ако не ме лъже паметта, към 8,5 милиарда евро са приходите от туризъм на Хърватия с едно парче земя. А ние имаме стотици километри морска, речна граница, планински курорти. И само режем разходи. И виждате, ние говорим за погубени от само след приватизационния контрол стотици милиони, над милиард и двеста и се чудим как да съберем десет милиона допълнително да дадем на театрите. Говорим за година – десет милиона, допълнително. И те хората ги приемат с възторг, като кажем, че ще ги намерим. За да ги има тези митничарски селища, Дянков, това означава, че не сме събрали всички приходи. И в случая упрекът не е персонално към теб, той е упрек и към митниците, към Министерство на вътрешните работи, към НАП, към ДАНС, към прокурори, които се бавят с години вместо да въдворят ред, да има превенция.


С една дума, ако ние мобилизиране ресурса, защото хората ги е страх от две неща – едни, които са религиозни, ги е страх от бога, тези, които не са – ги е страх от затвора. Така че ние трябва да направим всичко възможно това да е факт. Каквото искат да говорят – полицейска, едноличен режим, държава – напротив, това е точно това, което хората искат. И това е причината за кризите в България. Защото финансово-икономическата криза – ние нито имаме такива фондове, нито имаме подобни на Америка или откъдето тръгна и финансовата криза огромни, големи транзакции, които да предизвикат криза. При нас кризата идва от липсата на държавност. Ние възстановяваме и колкото по-бързо увеличим това, което правим, толкова по-добре за държавата.


Всеки държавен служител, който си е затварял очите, да си отива при тези хора там и да си върши работата. Това са, Дянков, само отчисленията в тези имоти, които виждаш. Те в никакъв случай не са дори една четвърт от парите, които са изтекли. Огромни пари са изтекли, за да се правят всички на луди, че не ги виждат, години наред. Затова и резервите в бюджета са всички ние да се мобилизираме и да помогнем на Дянков да увеличи приходите. На всички - държавните фирми, енергетика, икономика, туризъм. И тук вече да разработим в момента, в който почнат да идват тези пари, не веднага да ги хвърляме в пенсии, заплати или в тази бездънна яма, която е здравето в момента, а там да се правят реформите и то бързо. Много бързо това трябва да се случи. Защото на практика ние разпределяме около четири милиарда. Всички останали над четиридесет отиват веднага по разпределение, а с тези четири милиарда всъщност подготвяш просперитета на държавата.


И както вчера си говорехме с Плевнелиев, че минахме сто километра близо по "Тракия" – вече на макадан, изключително успешно работят, на двадесет дена ще ги проверяваме. Много приятно сме изненадани от това, което видяхме. Ще вложим максимално усилия, но концентрация и всеки милион трябва да се събере, откъдето може да се събере, за да можем веднага да го прехвърлим към студенти, учени, култура, спорт, тези дейности, които са важни за населението. Защото той иска днес да живее. Колкото и да им обясняваме, че 2012-2013-2014 година, той днес иска. Той днес е на 20 години. Нашето поколение чакахме светлото комунистическо бъдеще, родените след 1990 година сега са на по 20 години и на тях същото им се казва – ще чакате светлото бъдеще.


Приходите, концентрираме се и това е резервът. Щом се строят тези палати, всичко това е от далавера. Няма логика. И аз когато съм си смятал изчисленията на моята къща, знам че над 400 квадрата нито можеш да я отопляваш цялата, нито можеш тока да и плащаш. Смяташ. Какви са те – хиляда квадратни метра само хола, плюс басейни, ами ти трябва да имат 15-20 хиляди на месец само за режийните по къщата…!? Каква заплата трябва да имаш или какви данъци да си платил за нея.


Затова не съм съгласен с президента, не съм съгласен и с ДСБ в случай, а напротив – тук НАП трябва да бъде подкрепена с всички институции, общини, Министерство на финансите, Министерство на вътрешните работи. Проверката на НАП, където и да тръгнат, полицай задължително, готов да отива и да оказва съдействие. Всичко, което като приход може да се събере в бюджета, трябва да го съберем. И тогава ще ни стигнат парите за всичко, което сме планирали в програмата.


Кушлев има цялата ни подкрепа – законодателните инициативи, които се правят. Но отнемането на имуществото е по-тежък процес, по-бавен. Освен това, като се отнеме имуществото, след това трябва да се пуска на търг, да се продава. Ние в момента трябва максимално да съберем от всички данъци неплатени, всичко което е в сивата икономика да бъде притиснато, да се изкара на светло. А това става непрекъснато с проверки, проверки. И ако трябва да увеличим щат някъде, колкото ми предложите за тези проверяващи органи, толкова ще намерим пари да ги платим. За тях, защото те ще донесат милиони приходи в бюджета.


Ще прочета по-нататък това, което сме констатирали.


"3. Подадени декларации в Община Любимец по параграф 184 на ЗИД на ЗУТ за изследване възможността за узаконяване – 6 бр.


4. Подадени декларации в Община Любимец по параграф 27 за изследване възможността за узаконяване – 1 бр.


5. Строежи, попадащи под кота най-високи води.


- по представен от Община Любимец списък на вилите в чашката на язовир "Ивайловград" под кота 131,05 м. в терен държавна собственост – 45 бр.


Какво казва, Караджова, закона за чашата на язовира?


НОНА КАРАДЖОВА: Че се забранява строителството.


По този повод, господин премиер, още преди този случай да възникне е направен график в министерството за проверка на всички комплексни големи язовири, те са около 50, за спазване изискванията, както за пречиствателни съоръжения за обекти, които заустват, така и за незаконни строежи. С министър Плевнелиев съм говорила, че това ще бъдат съвместни проверки, ще поканим представители на областната управа и други институции, като например РИОКОЗ, от Министерство на здравеопазването също, които имат отношение по тези въпроси. Ще имаме една абсолютно обективна оценка за състоянието в чашите на язовирите за недопускане на по-нататъшни безобразия и съответно за решаване на въпросите, там, където е възможно чрез допълнителни мерки, а където не е възможно – предприемане, както Вие казахте, отстраняване на такива обекти.


БОЙКО БОРИСОВ: За язовира, има три категории незаконност: Без строителни книжа – трябва да се премахне. Без узаконяване – премахване. И без акт 16 – премахване. Забрана ползването 45 къщи под кота на заливната зона – премахване. Това казва законът.


Кой може да си позволи толкова години да не спазва закона и защо?!


СИМЕОН ДЯНКОВ: Както говорихме, че всички трябва да подкрепяме повече приходи, по същият начин и съдебната реформа, защото с единствения служител от митници, за който става въпрос тук – г-н Марашев, той всъщност е бил освобождаван от Агенция "Митници" и съдът ни го е върнал по други нарушения, не по тези нарушения. Така че без всички да подкрепим министърката, която и в момента е в парламента, по тази тема, да подкрепим съдебната реформа. Колкото и да подобряваме, опираме много често до това, че съдебната система също трябва да се подобри.


БОЙКО БОРИСОВ: Дянков, абсолютно съм съгласен. Но ние да погледнем нашата си къщичка. За съдебната система е говорено много, говори се, не случайно имаме и мониторингов доклад. Въпросът е в нашата къщичка, ДНСК къде е? При Плевнелиев. Той ли сменя шефа или не? Плевнелиев. Защо не е сменен до сега? Това са въпроси не към съдебната система. Че ще подкрепим Маргарита Попова, ние сме я подкрепили, и Цветанов е там със Закона за МВР, всички са там, да не е сама.


Веднага задавам въпроса, защо не е сменен? Обикновените хора казват – ами щом и тези година и половина го държат, значи и при тях е същото. И затова, понеже ние свършихме огромен обем работа, проблемът сега е интензитет и всички тези препъни камъчета, които биха разколебали хората в нашата категоричност и политическа воля, е да се убедят.


Няма как шеф на митница в нашето правителство да излиза и да се обяснява по телевизията. Вместо да си забоде главата от срам в земята, той обяснява колко му е законно и колко не е. Като им гледаш табелите по сградите там, просто…!? Това е подигравка с държавата, подигравка с хората, подигравка с всички, които спазват закона. Да, съдът го е върнал, на тези съдии, които са го върнали да им стои на съвестта.


Но ние трябва да намерим начин всичко това да се маха. И аз вярвам в теб и в твоята категоричност, както и в Плевнелиев, и затова ви давам срок в рамките на деня – това да се разчисти. Няма да допусна съмнение, че и ГЕРБ е като другите партии – това не може да бъде.


МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ: Господин премиер, тъй като ние в момента коментираме въпроса с язовир "Ивайловград" аз Ви подкрепям напълно в това, което в момента изложихте и мисля, че е време да покажем, че има държава, тъй като случаят с "Ивайловград" не е един единствен.


БОЙКО БОРИСОВ: Ползвам го като емблематичен случай в момента.


МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ: Ние имаме подобни случаи и то в много по-големи размери. Ще дам пример с незаконното рибарско селище в района на Бургас. Само преди около два месеца бяхме с кмета на Бургас и с представители на Върховна касационна прокуратура там и там има над 250 къщи, които са в същата ситуация, в които са и днес. И тъй като държавата в продължение на години – повече от 20 години е бездействала и наистина е нямало държава, в момента ние имаме един единствен вариант, или да покажем, че има държава с наистина директни действия в този случай. Иначе това ще се разрасне като раково образование.


Масово в природни паркове, язовири, чашки на язовири, морски крайбрежия или планински курорти се застроява незаконно. Ясно е, че органите на ДНСК очевидно не са си донякъде свършили работата, но ние трябва в момента да предприемем действия, с които знаково да покажем на всички, които в бъдеще искат да правят подобни неща, какво ще се случи. В противен случай, ако съдим от това, дали язовир "Ивайловград" става за пиене или не става, или черноморската зона, която е едно прекрасно място или природни паркове – има държава, или няма държава, това е въпросът.


БОЙКО БОРИСОВ: Не знам кой от ГЕРБ ще се наеме да внесе промяна в закона – в чашата на язовира да може да се строи. Защото единственият шанс да се узаконят, защото и държавата – да приемем вариант, че ги изземе Кушлев в полза на държавата…


РЕПЛИКА: Ще ги продаде.


БОЙКО БОРИСОВ: На кой? И като дойде новият собственик, той вече законен ли ще бъде?


С една дума, това може да стане само ако се промени закона. А аз не знам човек от ГЕРБ, който да внесе такъв проектозакон.


РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ: Няма никакъв шанс тези сгради да бъдат запазени, законът е категоричен. След 2006 година приключи срока, в който можеха да се узаконяват незаконни строежи. От тогава насам шансът е нулев. Законът е много ясен и ние просто трябва да спазваме закона.


Така че няма смисъл да си губим времето да обсъждаме каквито и да било идеи за национализация, още повече национализацията сама по себе си е един агресивен акт, който ще разтресе още повече темата и с чуждестранните инвестиции в България. Така че това не стои изобщо на дневен ред.


В последната година и половина са издадени над 150 заповеди за премахване на незаконни строежи от ДНСК. Разбира се обаче ДНСК е проспала поне десетина години от това, което виждаме. Поемем категоричен ангажимент, имаме плана с Нона Караджова.


По отношение на рибарското селище ще спомена, че там има също издадени доста заповеди за незаконно строителство и премахване. Дори беше премахната, ако си спомняте една къща. Но все пак дълбоко вярвам, че оттук нататък в държавата ще се види, че има законност и че има държава, която иска да даде всичко от себе си законите да се спазват.


Съгласен съм с Вашата констатация за ръководството на ДНСК. От два месеца аз също разсъждавам доста по тази тема. Вие бяхте по-категоричен, по-бърз, така че днес това нещо ще бъде изчистено.


ВЕЖДИ РАШИДОВ: Премиерът каза нещо интересно и затова си позволявам, господин премиер, да вметна. И Плевнелиев е абсолютно прав, когато казва, че са си направили закон, с който да се узаконят тези имоти. Тези балони ще се пукат все повече. Да не казвам като мине самолетът или вертолетът покрай Пампорово и Белите брези на брега на Язовир "Кърджали" – ще видите същото. Навсякъде из България това е като раково образование плъзнало.


БОЙКО БОРИСОВ: Това са несъбрани приходи.


ВЕЖДИ РАШИДОВ: Точно така.


БОЙКО БОРИСОВ: Затова няма за учители, за театри, за всички. Това са несъбраните приходи от държавата.


ВЕЖДИ РАШИДОВ: Това би могло да бъде държавна политика. Тези хора, статутът, заплатите им, не позволяват поддръжката на такива имоти. Аз съм изчислил, ще ви дам пример. Сараят горе, за да се поддържа на месеца са необходими 60 хиляди лева. Всеки месец, сметнете го – охрана, банята, барчето, сервитьорите, хората, тока, телефона… Това е същото спрямо всички имоти. Тези хора имат едни заплати, а поддържат едни имоти стократно върху заплатите. Така че ако се бръкне в тази посока, всеки лично да каже какви заплати получава, на какъв принцип поддържа тези имоти, оттам ако се тръгне и бъде една политика – да, тези хора трябва да се свият по някакъв начин. Ясно е, че останалото е по-сложна материя, в която аз не бих искал да навлизам.


БОЙКО БОРИСОВ: Дянков и Плевнелиев разбраха посланията, разбраха какво трябва да се направи. Убеден съм, че те са го разбирали и преди аз да го кажа. Въпросът беше пред целия кабинет, понеже чувате, че дискутираме в публичното пространство, да знаете реалностите какви са по документи.


МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ: Господин премиер, в случая разчитат и на друго нещо за репатриране на отпадъците и рекултивиране на мястото. По принцип трябва да бъде осъден изградилия собствеността. Коментирам случаят по повод това, което каза Росен Плевнелиев, за рибарското селище. Ако община Бургас в момента трябва да плати за репатриране на тези 250 къщи, евентуално ако бъдат съборени, и рекултивиране на този участък тя няма тези средства.


Предлагам да се помисли за законодателни промени, които директно по някакъв начин да могат да осигурят тези средства от този, който е нарушил закона. Иначе, ако държавата трябва да плати, в случая сумите са огромни, и след това да ги търси, означава ние отново да влезем в параграф 22.


ТРАЙЧО ТРАЙКОВ: Господин премиер, ако позволите един принципен коментар по много важната тема за приходите.


Съгласен съм, че контролът трябва да бъде силен и ефективен и мисля, че всички ще ни аплодират за това. В същото време не трябва да подценяваме освен тоягата и моркова, защото ако само повишаваме тежестта тогава е много голям риска и контролиращите да бъдат купени, защото ще има повече стимул плащането да се избегне.


Освен това и практиката ни потвърждава, че винаги когато е имало намаляване на тежестта, било на данъци или на осигуровки, или на други подобни плащания винаги постъпленията са се увеличавали.


Мисля, че не трябва да изпускаме и двете страни на уравнението от поглед.


БОЙКО БОРИСОВ: Това вече десет дни го следим. Макар, че като сме намалили осигуровките с два пункта пак са отишли хора в сивата икономика по статистика.


ТРАЙЧО ТРАЙКОВ: Това са спорни оценки според мен.


БОЙКО БОРИСОВ: За това, че са спорни за това министър Дянков и Тотю Младенов водят седмица наред многочасови разговори със синдикатите и работодателите, за да намерим правилното сечение.


Не случайно дадох пример какво правят в Германия днес и защо техните фирми не фалират или какво правят днес в Унгария, при какви данъци работят техните фирми и защо техните фирми не фалират, отидете в цяла Европа. Така, че действително е спорно и за това аз ще се намеся накрая когато имам 100 на сто направени финансови разчети – 100 % ясни, точни и разписани, не само от Дянков, а съм казал и от заместниците му да бъдат разписани, толкова очи искам да ги видят. Защото, такива ниски, благоприятни фантастични данъци, които имаме в момента, би трябвало нашите работодатели и бизнес да не дават публично да се чуе лоша приказка за това правителство. Поставени в условията, на която и да е друга европейска държава те би трябвало да излезнат и да кажат "Утре фалираме – 100 % бизнеса в България". На нас ни беше неудобно, когато говорих с премиера на Унгария и с канцлера на Германия, ми беше неудобно да кажа какви данъци имаме, толкова ниски и не случайно Брюксел в момента заради такива като нас, които държат толкова ниски данъци искат да въведем единни данъци в Европейския съюз и само ние сме против, защото ние направихме от България данъчен рай, а ти ми казваш, че с 1,5 или 2, ако се вдигне една осигуровка и по-точно ние не я вдигаме, а възстановяваме каквато беше през миналата година, ще валираме бизнеса. В Европа се готвят срещу нас да въведат санкция, не санкция в истинския смисъл на думата, а да направят уравниловка на данъка точно срещу такива като нас, защото Орбан, като чу моите данъци, каза: "Чакай, аз имам 25 % ДДС". Ние когато Дянков ми каза и имаше такава тема от 20 на 21 % да се вдигне българският бизнес и всички казаха, че държавата ще фалира, а Унгария работи с 25 на сто. Те ще въведат плосък данък, но на 16 на сто, а ние сме на 10 на сто. Ние сме толкова по-добри, че просто няма накъде. Божидар Данев, трябва когато види Дянков да му целуне ръка и да каже "Добре, че държиш такива данъците". Защото, най-лесно е да се вдигне данъка и да се събере прихода в бюджета. Ние не го правим точно заради бизнеса и работодателите. Трябва да има малко и от тяхна страна трезва оценка и не трябва да им наливаме с такива изказвания вода в мелницата. Да, другия вариант е още да свалим данъците, но как да удовлетворим публичният сектор.


Имаме ли други точки?


НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ: Нашият проблем не са ниските данъци, нашият проблем са всичко, което не влиза в частта "данъци". А това са тези сгради, неспазването на цялото ни законодателство. Затова при прибирането на приходите, разрушаването на тези сгради е символичен политически акт, който показва волята на това правителство да се справи. Всеки компромис с това ще си го носим до края на мандата.


Второто, което до края на годината трябва да се случи, целият пакет законодателство през парламента да мине, както е внесено в Министерския съвет – Законът за съдебната власт, Законът за електронните плащания на нотариусите, който се влачи от една година вече, без никакви промени в Народното събрание.


БОЙКО БОРИСОВ: Добре.

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Искаме знакови фигури като Трактора с влезли в сила и потвърдени осъдителни присъди! Искаме ефективни полиция, следствие, прокуратура, съд! Това което правиш-да, законът трябва да се налага, но има още много неща да се свършат за добро управление!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 2. 2 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  За партията разбрахме пари има бол....

  Ами за джеба има ли?

  Или двете илядо лева на месец стигат... Това е главния въпрос: За джеба има ли? За джеба....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 3. 3 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ...куфарите със старите, но изпитани средства, а не куфарчетата ви бяха дадени отдавна, недей са праш на толкова безпаметен, плюс подкрепата на генерал Аспарухов и стратега Лилов...

 4. 4 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ... като казуса ИВАЙЛОВГРАД ...например...

 5. 5 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Весело

  //не можем и да ги харчим, сложили сме ги на влог",//


  Ейййй какви сте ми спестовници бееееее ! Ми у коя банка сте ги турили на влог ?

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 6. 6 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  Филмът от въздуха незабавно го включете в рекламата за България 'Магията живее тук...' Ще смаете света с данъчния рай. Изискванията за 'българската мечта' са минимални- основно образование за кантарджия на митницата или червено куфарче подадено от благодарен другар...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 7. 7 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 636 Неутрално

  това с уволненията ми хареса. ДНСК - всичките са за уволнение. Погледнете на какво прилича София, цяла България!

 8. 8 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 717 Весело

  ми то при таа инфлация, малки куфарчета...

 9. 9 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 635 Неутрално

  ББ: ...всеки милион трябва да се събере, откъдето може да се събере, за да можем веднага да го прехвърлим към студенти, учени, култура, спорт, тези дейности, които са важни за населението...

  Съдейки по предложения Бюджет 2011 ... студентите, учените, културата... не са важни

 10. 10 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Весело
 11. 11 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Откога не щат куфарчета, трябва да е отскоро?

  Помня как се учредяваше ГЕРБ в Хасково? Първо всички се криеха по дупките. После излезе Иван Петров и повлече крак.

  На едно събрание в зала „Недялка Симеонова” в Бизнесцентъра седях на първия ред. Зад мен седеше Павлин Паришев – Парко. На трибуната – Бойко Борисов говори. По онова време Бойко сричаше. Политическата му риторика не бе толкова обиграна. По едно време обаче стана дума за пари. И Бойко протегна ръка, посочи фигурата зад мен и каза:
  "Парко е човекът с парите".
  След тези думи и на най-непросветените в залата им светна, че Бойко и Парко се познават.
  Тези дни покрай митничарското село Ставри Димитрово се вдигна страшна олелия. Уене, та уене. Всички реват. То не беше Бойко, то не беше Първанката. Що ревете, бе гълъбчета? Та нали всички политици от 1989 година насам сте били поне по един път в това митничарско селище. Някои са били по няколко пъти. Яли сте. Пили сте. Кръшни танцьорки са ви играли кючек, а музикантите са ви свирили на ушенце.
  Сега всички се криете. Няма да разлайвам кучетата, но съм виждал политици от всички цветове на моабетите в Ставри Димитрово. Виждал съм и сегашни политици от управляващите също да са там. Виждал съм кметове, който и сега са кметове да гуляят там. Легендата говори че и самата легенда на политиката в сегашния момент е ходела там. Там не може да идеш ей така, както се ходи на ресторант. Там трябва да те поканят. И всички що горе изброени политици си строшаваха краката да ходят на кьор софрата.
  Тъй като бях в шоу бизнеса и аз съм ходил няколко пъти там. Певиците бяха задължителен атрибут. Те получаваха хонорар за участието си. Пееха до сутринта. Политиците също.
  Тия къщи не трябва да се барат, тъй като те са живото свидетелство на прехода и един ден ще проговорят. Всеки проговаря в един момент. Я отворете отново министерството на веселбата!

  Стефан Цирков
  В. "Хасково новини"

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 12. 12 Профил на anzug
  anzug
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Boko s nov prostashki laf v stariq mu dobre poznat galfonski stil ...

 13. 13 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И сега какво, няма ли да пратиш Цецо с багера!?? Че то кой няма да е съгласен да понесе едно административно наказание и да си построи палати на държавна земя!???

 14. 14 Профил на Черен Гана студент
  Черен Гана студент
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Прах в очите, звезди в косите...

 15. 15 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  То на думи и самолети не искаше, ама на дела се оказа точно обратното:

  "Борисов се оказа най-пътуващият и най-скъп премиер на България
  13.10.2010 г. 11:47 ч.".....

  http://www.glasove.com/article-10257.php

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 16. 16 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 442 Гневно


  Борисов: "Каквото искат да говорят – полицейска, едноличен режим, държава – напротив, това е точно това, което хората искат. "

  Е НЕ Е ТОЧНО ТОВА, което хората искат, Борисов!!!

  !!!

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 17. 17 Профил на hristo1951
  hristo1951
  Рейтинг: 388 Неутрално
 18. 18 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Весело

  Като не ги ще, костов ще ги вземе по стар навик

 19. 19
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:44 на 13/10/2010 от неговия автор.

 20. 20 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 442 Неутрално


  Борисов: "С една дума, ако ние мобилизираме ресурса, защото хората ги е страх от две неща – едни, които са религиозни, ги е страх от бога, тези, които не са – ги е страх от затвора. Така че ние трябва да направим всичко възможно това да е факт."

  Затова ли Борисов налива милиони по време на криза за стоителство на църкви, за мощи и прочие средновековни простотии!? - Силуетите на църквите да всяват СТРАХ у населението! А и да реализират гениалната идея за задължителното религиозно образование - да плашат хората още от невръстна детска възраст - да им натрапят поповете още в началното училище! Борисов, Борисов, много ограничено мислене, мно-о-о-го! И сатрапско! Страхът има страшно деструктивно въздействие... Какви ги мисли за народа си!... Голям държавник, няма що! С това си изказване се забива километри под морското!

  Те това били исканията на народа - Инквизиция и Полиция!

  Строй ти църкви, ухажвай мутрополитите, инвестирай в мощи и чернодрешковци в класната стая, надвесени над невръстните детски главици..., пък после - важни били студенти те, учените, културата... Никой не вярва вече на тия лозунги и красиви фрази без абсолютно никакво покритие!!!

  И, като толкова му пука на Борисов за това какво се обсъжда в медиите, да вземе най-накрая да отстрани тоя шиб.... БД от правителството! Доста се показа, изговори и изписа в пресата и в електронните медии за думите и цялостното поведение на последния, стига с тия двойни стандарти! Стига! Или поне да го преназначи за министър на простащината! Защото оная табела за Министерството на веселието наистина е обида към народа, но и присъствието на тоя в правителството на държава от ЕС, па била тя и България, е не по-малка "подигравка с държавата, подигравка с хората"!

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 21. 21 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: Неутрално

  Бутай Бат Бойко,мачкай и режи до КОКАЛ!Диплома за тая работа не трябва!Тука играят големите топки и ВОЛЯТА за оправяне на батака!Имаш ги и двете,само напред и бой по кратуните!
  НОРМАЛНИТЕ ХОРА СА ЗАД ТЕБ!!!

 22. 22 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 442 Весело


  А кметът на населено място, бъкащо от незаконни парвенюшки строежи не носи ли някаква отговорност за наличието им!?

  Нещо ни е къса паметта?!

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 23. 23 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "При нас кризата идва от липсата на държавност."

  Абсолютно вярно. Както и текстът непосредствено преди и след това изречение. За съжаление не виждам КОМПЕТЕНТНОСТ и ефективност в действията на правителството и парламента (имат мнозинство и подкрепата на няколко партии, Яне не го броя там. За съжаление болен все още играе, не е отсвирен, а е същата марионетка като Яне).

  Просто се страхувам, че вместо да изпишат вежди, ще извадят очи... Много е тъпо - диагнозата е ясна, но никой не знае как да приложи лечението... Щото и то е известно - контрол, уволения, съд (уф, а има ли такъв?)

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 24. 24 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#11] от "mi6osp":

  Мишка,не знам кой бунак се е навил да ти плаща?!))
  Какви са тия Стефан Цирков
  В. "Хасково новини" и "ГЛАСОВЕ" на тоя,който днес е бил на Трактора на гости!!!???))Колко струваш ти бе?Ако е повече от кутия цигари на ден и ги пишеш такива,значи някой умник си е хвърлил парите на вятъра!!!))

 25. 25 Профил на wornoxmaniak
  wornoxmaniak
  Рейтинг: 714 Весело

  "а възстановяваме каквато беше през миналата година, ще валираме бизнеса.", те това е баце държавник, Тодор Живков ряпа да яде.

 26. 26 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1226 Любопитно

  абе може ли да има нещо като заличаване на следи и тн от политическата класа - кой кога е бил на кога е дал и от кой е взел и тн в Министерството на Веселието!?

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 27. 27 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 442 Весело  Ний не щем куфарчета, а... кюлчета!

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 28. 28 Профил на miliardpojarnov
  miliardpojarnov
  Рейтинг: 442 Неутрално
 29. 29
  ****

  Този коментар беше изтрит в 22:06 на 13/10/2010 от неговия автор.

 30. 30 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Шегата настрана, но всеки, който насажда СТРАХ, или има у себе си дори само желанието да насажда СТРАХ у другите, независимо колко богобоязлив, боголюбящ и т.н. се пише, си е пар екселанс антихрист!

  Да му имам разбирането на Борисов за Бог!

  И Фандъкова, и ГЕРБ, и шефът на тая партия да се вземат у ръце, и да НАРЕДЯТ на тия чернодрешковците да не прекаляват с камбанния звън из населените места, каквото нещо се наблюдава напоследък, щото, освен СТРАХ, ще вземат да всеят некои други чувства у населението, чийто външен израз хич няма да им се понрави!

  ГЕРБ - Граждани за Ескалиращо Религиозно Безумие!

  Ние светска държава ли сме, или що?!

  Не се ли усещат, че отблъскват и малкото останали техни привърженици... с тоя афинитет към ретроградното, който демонстрират, с екзалтацията от средновековни отживелици?!

  ГЕРБ - Граждани за Ескалиращо Религиозно Безумие!

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 31. 31 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  ШУШУМИГИТЕ ДЯНКОВ И ТРАЙКОВ СА Пълен кошмар който заплашва да се превърне в трагедия! АННА МАРИЯ БОРИСОВА Е РЕЙГЪН В СРАВНЕНИЕ С ТЯХ!

  Да припомня какво казваха Трайчо и Дянков преди 1 година? Припомням:
  1 Ще намалим осигуровките и така ще увеличим приходите в НОИ като повече компании ще излязат от сивия сектор
  2 ще се увеличат инвестициите
  3 ще се създадат 100 000 работни места

  РЕЗУЛТАТА:
  По точка 1 допълнително се СРУТИХА приходите на НОИ и това създаваше проблеми и несигурност цяла година! Сивия сектор чупи рекорди!
  По точка 2 СРУТИХА се инвестициите в Б-я
  По точка 3 Безработицата е невиждана от 10 години!


  ТРАЙКОВ И ДЯНКОВ ЩЕ УНИЩОЖАТ ГЕРБ АКО НЕ БЪДАТ УВОЛНЕНИ НЕЗАБАВНО! И ДВАМАТА СА СЛАБОХАРАКТЕРНИ И ДВАМАТА ПОДЛЪГАХА БОРИСОВ И КАБИНЕТА ДА СВАЛИ ОСИГУРОВКИТЕ И С ТОВА СРУТХА ПРИХОДИТЕ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ФИРМИ ОТИДОХА В СИВИЯ СЕКТОР! ТРЯБВА СИЛЕН ФИНАНСОВ МИНИСТЪР СЪС СИЛЕН ХАРАКТЕР КОЙТО ДА БЪДЕ УВАЖАВАН В ОБЩЕСТВОТО А НЕ ШУШУМИГИ КАТО ТРАЙКОВ И ДЯНКОВ! САМО СЪС СИЛЕН ФИНАНСОВ МИНИСТЪР ЩЕ ИМА УСПЕШНИ РЕФОРМИ! ЧОВЕК НА КОЙТО ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ДА ВЯРВА И ПОДКРЕПЯ В РЕФОРМИТЕ И БОРБАТА СРЕЩУ ЛЕКАРИ, ЧИНОВНИЦИ, СИНДИКАТ И ВСЕКВИ! ЧОВЕК КОЙТО ДА ВДЪХВА ДОВЕРИЕ И РЕСПЕКТ В ДЪРЖАВАТА ЧЕ ЗНАЕ НАКЪДЕ НИ ВОДИ А НЕ КЛОУНИТЕ ДЯНКОВ И ТРАЙКОВ КОИТО ВЕЧЕ ЕДНА ГОДИНА ДЕСТАБИЛИЗИРАТ КАБИНЕТА И ДЪРЖАВАТА!

  Тези двамата цяла година унищожаваха Бойко и ГЕРБ малко по-малко и накрая ще го срутят окончателно! 6% от десните избиратели са се оттеглили вече! А цяла година внасяха несигурност и нестабилност в кабинета! Пълни смешници които накараха цялото правителство да изглеждат като парцали! ЖАЛКИ И СЛАБОХАРАКТЕРНИ! Свалиха осигуровките с 2% от там бюджета загуби 400 милиона и цяла година заради тези пари ту се вдигаха ту се сваляха всеквивидове данъци от окето 1/3 от хората си мислят че вече възрастта и стажа са вдигнати! 1/3 си мислят че вече данъците са вдигнати! А те дори ги свалиха и се самоубиха по този начин! 1/3 си мислят че половината болници са закрити! Надявам се премиера да се събуди и да сложи край на целият този хаос защото нещата изглеждат ужасно! Не може всеки ден да се сменят мненията и вески ден да има промяна! ТРЯБВА СТАБИЛНОСТ И ПРЕДСКАЗУЕМОСТ! ПЪЛЕН КОШМАР Е!АКО НЕ ИЗГОНИ СЕГА ТРАЙКОВ И ДЯНКОВ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ЩЕ Е КРАХ И ФИАСКО ЗА БЪЛГАРИЯ! И ПАК ЩЕ ИМА НЕСИГУРНОСТ И ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ! ТЕЗИ ДВАМАТА ДА ПРАВЯТ РЕФОРМИ Е ВСЕ ЕДНО АННА МАРИЯ БОРИСОВА ДА ПРАВИ РЕФОРМИ - КРАХ

 32. 32 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  След всяка тристранка ГЕРБ губи по 1% доверие! ДЯНКОВ И ТРАЙКОВ НИ ПОГРЕБВАТ!

  БОЙКО, СЪБУДИ СЕ! Другата година бюджета на Дянков и Трайков ще се срути ОТНОВО! И тогава не само осигуровки ще трябва да се вдигат но и ДДС-то и плоския данък и т.н. ПЪЛЕН КРАХ ще е!
  ДЯНОКВ И ТРАЙКОВ ТЕ ИЗЛЪГАХА да свалиш осигуровките и срутиха приходите на НОИ и сега имаш и формалното право да ги уволниш!

 33. 33 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Това което прави Борисов и това което ще прави Обама е принцип за възстановяване на икономиката на една държава, който е написан от десетилетия в учебниците по икономика.И Айзенхауер след като е видял аутобаните в Германия където е бил като войник е строял магистрали! Всеки го прави. Това е ПРАВИЛНАТА политика. Свалям шапка на това правителство, че в крайна сметка се движим в правилната посока, т.е. създаването на инфраструктура. След като я има нея и след като и съдебната, законодателната и изпълнителната власт заработят, тогава могат да се привличат вече и инвеститори.

  България - транспортен център на балканите! Най-накрая имаме стратегия за развитието на икономиката!

  Терминали за контейнер, магистрали които са връзки до следващи терминали и до крайните получатели!
  Най-накрая след една година и нещо управление на ГЕРБ вече имаме план как да се развиваме и как да излезем от кризата и раздвижим икономиката си! Защото държавата е тази, която трябва да осигури условия за ръст на икономическата активност в стратегически подбрани сектори с висока добавена стойност, което ще снижи и безработицата.
  Не икономиите на всяка цена, а целевите разходи и икономии, насочени към стимулиране на икономиката, инвестициите и потреблението, могат да доведат до успешно и бързо излизане от икономическата криза.
  За съжаление досега се действаше на парче и някак без план объркано и в хаос! А да не говорим че се пропиляха стотици милиони левове за всекви неща дето нямат никаква добавена стойност за в бъдеще за икономиката ни или по-точно минимална!
  Единствения реален проект реализиран от ГЕРБ с висока добавена стойност е АМ Тракия! Сега вероятно ще се добави Струма и Марица! Като добавим София-Калотина и автомагистрала Хемус плюс изказаното от премиера публично-частно партньорство за развитие на пристанищата имаме нещо като план! Защото Румъния само от пристанището няколко милиарда всяка година! За Гърця като е фалирала даже имаше конкретни цифри когато постоянно се шумеше по медиите 12 милиарда евро на година. Пак от пристанище специализирано за втечнен газ! В апликационната форма която предстои да бъде одобрена от ЕС сметките са че за 10 години минимума дори без пристанищата допълнителна добаване стойност от Тракия ще е 1 милиард евро! А с пристанищата представете си за какво говорим? Идеята е добра и осъществима! За разлика от енергийният център на Гоце! Тук не става въпрос за руски проекти. Напротив магистралите - с парите на ЕС! Пристанищата с парите на българският данъкоплатец и частни инвеститори! Терминали за контейнер, магистрали които са връзки до следващи терминали и до крайните получатели! И разбира се късмета, че географски сме на перфектното местоположение! Трябва много работа. Много мисъл и мениджъмнт и най-вече Плевнелиев да поеме транспортното министерство. Защото тоя Цветков е доказан некадърник е глупак. А и не се радва на доверие в ЕС напратови след корупционният скандал с търга на НКЖИ е хубаво да му се намери място някъде извън правителството!

 34. 34 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Ами дайте ги не мен тези куфарчета, като ги нещете.....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 35. 35
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:27 на 14/10/2010 от неговия автор.

 36. 36
  ****

  Мненията на потребителя Щутгарт бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 37. 37
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:40 на 14/10/2010 от неговия автор.

 38. 38
  ****

  Мненията на потребителя Щутгарт бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 39. 39 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Бойко най-накрая го разбра и е напълно прав - ДАНЪЦИТЕ НИ СА СКАНДАЛНО НИСКИ! АБСУРДНО НИСКИ! Ние сме в десетте страни с най-ниски данъци В СВЕТА И ТО СПОРЕД МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ НА KPMG! Като преди нас са само износителките на петрол и страните с така наречените офшорни зони! А тези с петрола основно арабските страни като Саудитска Арабия-износител №1 на петрол в света!!! Дори Швейцария е след нас по данъци! Шокиращо е как въобще има пари за социално дейности и как не сме фалирали!

  В същото време какъв в отговор на скандално ниските данъци бизнеса НЕ само НЕ се изсветли и НЕ излезе от сивия сектор ами НАПРОТИВ! Колкото повече им се намяляваха осигурвките толкова повече се увеличаваше сивия сектор за да достигне РЕКОРДНИТЕ И БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИ СТОЙНОСТИ ТАЗИ ГОДИНА! Строят си дворци и нагло казват че слизат от самолетите на майбах а не плащат дори по 300 лева заплати с месеци наред!
  РЕВИЗОРО ГО КАЗА ПО БТВ - 9 милиарда е сивия сектор!
  Според повечето икономистите е малко по-малко между 7 и 8милиарда!
  Росен Ппевнелиев днес го потвърди като според него е около 7 милиарда сивият сектор което също е уникално много като цифра:


  http://www.btv.bg/news/ikonomika-biznes/story/1879999927-Sivata_ikonomika_u_nas_vazliza_na_okolo_7_miliarda_leva.html


  Обявиха ни за данъчен рай! В топ 10 на света според изследване KPMG

  България е в челната десетка страни в света с най-ниска ефективната ставка на подоходния данък и осигурителни вноски за 2010 г.

  Това сочи изследане на KPMG, цитирано от Investor.bg. За да са съпоставими данните, за база е взет годишен доход от 100 000 долара.

  Класацията е направена като изчисления каква част от годишните приходи на жител се прибират от държавата като данък и осигуровки. По тази методика общата данъчна тежест на преките данъци у нас е 12%. В Швейцария е 15%. В Хърватия, Швеция, Япония - над 50%.

  Единствено Хонконг, данъчни убежища като Бахамските острови с пряко облагане от 2%, както и страни- износителки на петрол, като Саудитска Арабия са преди нас в класацията.

  Глобално според проучването жителите на европейските страни като цяло плащат най-високи преки данъци. След тях е населението на Азиатско-тихоокеанския регион, а Южна Америка остава с относително най-ниските подоходни данъци. Класацията обаче не отчита степента на развитост на социалната мрежа в отделните страни.

  Сравнителното проучване на KPMG на преките данъци показва още, че в последните 8 г. има тенденция на повишение на данъчните ставки. То е най-осезаемо в държави от ЕС- като във Великобритания и Ирландия то е било най-чувствително. Гърция, Португалия и Франция са други примери за скок на данъците. Има и обратни примери - в Дания, която миналата година бе с най-висок ДОД, ставката вече е намалена.

  Рискът от фалит на държавата България е намалял. Това пък пише в последния доклад на CMA, организацията, която мери нивото му чрез цените на застраховката срещу фалит на всички държави. Цените на нашата са намалели до 82 и са паднали до 275 базисни пункта. Така те са много по-ниски от тези на Румъния, Гърция и други. (24часа)

  На нас ни беше неудобно, когато говорих с премиера на Унгария и с канцлера на Германия, ми беше неудобно да кажа какви данъци имаме, толкова ниски и не случайно Брюксел в момента заради такива като нас, които държат толкова ниски данъци искат да въведем единни данъци в Европейския съюз и само ние сме против, защото ние направихме от България данъчен рай, а ти ми казваш, че с 1,5 или 2, ако се вдигне една осигуровка и по-точно ние не я вдигаме, а възстановяваме каквато беше през миналата година, ще валираме бизнеса. В Европа се готвят срещу нас да въведат санкция, не санкция в истинския смисъл на думата, а да направят уравниловка на данъка точно срещу такива като нас, защото Орбан, като чу моите данъци, каза: "Чакай, аз имам 25 % ДДС". Ние когато Дянков ми каза и имаше такава тема от 20 на 21 % да се вдигне българският бизнес и всички казаха, че държавата ще фалира, а Унгария работи с 25 на сто. Те ще въведат плосък данък, но на 16 на сто, а ние сме на 10 на сто. Ние сме толкова по-добри, че просто няма накъде. Божидар Данев, трябва когато види Дянков да му целуне ръка и да каже "Добре, че държиш такива данъците". Защото, най-лесно е да се вдигне данъка и да се събере прихода в бюджета. Ние не го правим точно заради бизнеса и работодателите. Трябва да има малко и от тяхна страна трезва оценка и не трябва да им наливаме с такива изказвания вода в мелницата!

 40. 40 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Куфарчетата, дайте куфарчетата на мен.... аз ще им намеря приложение.... Вервейте ми...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 41. 41 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Доволен съм от реакцията на Борисов,това е правилният път при явни нарушения на държавната администрация независимо от ранга веднага уволнение, а после съд и накрая " на втория етаж на софииският централен затвор при надзирателя бай Ставри-човека е строг но справедлив.....".Какво обаче става с ония при когото са ходили с куфарчета тези тарикати това е интересното и не е възможно да не се установи.В тази държава стига приказки трябват дела време е !

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 42. 42 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Дневник,поздравления за стенограмата която публикувате,с пожелания по наболели теми които вълнуват хората това да стане практика.Тогава и коментариите ще бъдат смислени ,точни и с повече предложения.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 43. 43 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 714 Весело

  Ние сме толкова по-добри, че просто няма накъде.

  ...........................................................

  Оле!!!

 44. 44 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ех, да ти пипна аз тебе солунската митница и не ми трябва много: само две години, две годинки само да ме оставят управител или оценител на митницата, па ела хортувай ти сетне с мене... Задръстено е с евреи в Солун: петдесет ли, шейсет ли хиляди са, кой ги знае, ама все търговци хора: има да доиш, и да остане - не са като нашата, софийската голотия... Солунската митница! Калифорния, да я вземе мътната! И иди, че не бъди патриот, иди после това, че не съчувствувай на .
  ТА ШО РЕЧЕ ЗА КУФАРЧЕТАТА,МАЛЕЯТ ТИ НЕЩО.КАК НЕМА ДА ТИ МАЛЕЯТ,КАТО СИТЕ МИТНИЦИ СА ТВОИ, ЕНЕРГИТИКАТА,Е СА БРАТУШКАТА ЧЕ ДОДЕ ДА ТИ НАПРАВИ ПЕРСОНАЛНА ОФЕРТА И ЗА ГАЗТА,ПРОПАНБУТАНА Е ЗАВИШЕН С ЧЕТИРДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ОТКАКТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ,ПРИ БАБАТИ ЛИ ОТИВАТ ТИЯ ПРОЦЕНТИ. БАЖИШ ЛИ БЛАЖИШ ЛИ ДЕДО ПОПЕ ,ДОКАТО НАРОДАТ ТИ УМИРА ОТ ГЛАД!!!

 45. 45 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  ПАК ПИТАМ ... !!!

  ?
  Трябваше ли да изберем полицай за Премиер

  за да му "ДОКЛАДВАТ", че има НЕзаконни митничарски селища,
  проКУРорски "законни" селища; "приватизирани" спецСЛУЖБИ

  ??
  Трябваше ли да изберем "пожарникар" за Премиер

  за ДА се спре източването: Белене, Здраве НЕопазване, БДЖ, НЕК .....
  да "СЕ СЕТИ" че се краде и надписва по магистралите
  ДА строи магистрали в "пожарно темпо" ... че ще се изт'епаме по "пътищата"

  ИМАХМЕ:
  ДЕМОКРАТ; ГЕЙ, ЦАР, МАНАФО-НОСИТЕЛ; ЛОВДЖИЯ ...

  ???
  Трябваше ли да изберем Бойко Борисов за Премиер
  за да "СЕ СЕТИ" ЗА ТЕЗИ НЕЩА ??!!??
  ----------------------------------------------------------
  - ЯВНО - ДА !!!

  - ЕТО ЗАТОВА НЯМА АЛТЕРНАТИВА !!!!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 46. 46 Профил на Flasha
  Flasha
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ДА СЕ ПОСКА ОСТАВКАТА НА НОНА КАРАДЖОВА-ВЕДНАГА .ГОДИНА И ПОЛОВИНА ТЯ НЕ ВИДЯ НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ ПО ВСИЧКИ ЯЗОВИРИ В БГ .ОТДЕЛНО НЕ ВНЕДРИ НИТО И ЕДНА ЕКО-ИНИЦИАТИВА ДАВАЩА ЕФЕКТ СРЕЩУ МНОГОТО ОТПАДЪЦИ -"ZERO WAISTE" ПРИМЕРНО .НЕКАДЪРНОСТТА И Е ПОСЛОВИЧНА .ГРАДОВЕ КАТО ВАРНА ,КЮСТЕНДИЛ И ДР. ЗАБРАНИХА НАЙЛОНОВИТЕ ТОРБИ ТЯ ПАК ПРОСПА ТОЗ МОМЕНТ ДА ГИ ЗАБРАНИ .ОСТАВА НИ ДА ПИШЕМ НА АДРЕС :http://ec.europa.eu/environment/env-informa/ НА ТОЗИ АДРЕС Е "ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ПО ОКОЛНА СРЕДА. МИСЛЯ ЧЕ ПОДКРЕАТА И И НЕ-КРИТИКУВАНЕТО НА ТОЗИ МИНИСТЪР НЕ Е В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА НИ .ОТДЕЛНО ЕВРОПЕЙСКТА КОМИСИЯ ЗА МАЛКО ДА НИ ГЛОБИ ЗАРАДИ ЛОШИ ПРАКТИКИ В СМЕТОСЪБИРАНЕТО И ПРЕРАБОТВАНЕТО НА ОТПАДЪЦИ.

 47. 47 Профил на Bro
  Bro
  Рейтинг: 544 Неутрално

  "Държавната дотация за ГЕРБ е толкова голяма, че ние имаме толкова пари в партията, че не можем и да ги харчим, сложили сме ги на влог."

  Не искам да се заяждам ама да попитам - в коя банка са на влог?

  "Only a government that is rich and safe can afford to be a democracy" - Mark Twain
 48. 48 Профил на lord_vader
  lord_vader
  Рейтинг: 5 Весело

  Родно място на Тракийци поставили началото на
  най-славните Римски Родове създали в по-късно бъдеще Великата Римска Империя, побеждавали на бойните полета по целият свят, пълнили Колизеумът на Рим с публика като главни действащи лица в най-славните битки, дали основата на български таланти в спортове като Борба, Щанги, Футбол, Волейбол като неосопорими Олимпийски и Световни постижения, доказали, че Дръвниците на Юнеско и Облигационната и в Акции кръвнина, с която сме платили Културното, Спортно и Банково Наследство на старият Континент – Европа, за нас са като”Убит Гладен Комар”.

  ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ АРДА
  ВИЛНА ЗОНА НА ПАТРИЦИИТЕ ОТ ИЗТОЧНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ
  С ТРАКИЙСКИ ПРОИЗХОД, ОСИГУРЯВАЩИ КРЪВ ЗА
  ДРЕВНИЯТ РИТУАЛ, НАРИЧАН В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ
  „СВЕТИЯТ ГРААЛ” НА ВСИЧКИ МАКЕДОНЦИ
  НАЗДРАВЕ, УМНАТА И БЕЗ МНОГО
  ДА СЕ ЛАКОМИТЕ! НА ВСИЧКИ
  КРАСИВИ ЖЕНИ ДОБРЕ ДОШЛИ!
  НА БИРНИЦИТЕ НАЗДРАВЕ!
  ВРАГОВЕТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ,
  НА ЧЕВЕРМЕ!

 49. 49 Профил на mubarak
  mubarak
  Рейтинг: 5 Весело

  Родно място на Тракийци
  поставили началото на
  най-славните Римски Родове създали в по-късно бъдеще Великата Римска Империя, побеждавали на бойните полета по целият свят, пълнили Колизеумът на Рим с публика като главни действащи лица в най-славните битки, дали основата на български таланти в спортове като Борба, Щанги, Футбол, Волейбол като неосопорими Олимпийски и Световни
  постижения, доказали, че Дръвниците на Юнеско и
  Облигационната и в Акции кръвнина, с която
  сме платили Културното, Спортно и
  Банково Наследство на старият
  Континент – Европа,
  за нас са като
  ”Убит Гладен Комар”.
  На члена!


  ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ АРДА
  ВИЛНА ЗОНА НА ПАТРИЦИИТЕ ОТ ИЗТОЧНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ
  С ТРАКИЙСКИ ПРОИЗХОД, ОСИГУРЯВАЩИ КРЪВ ЗА
  ДРЕВНИЯТ РИТУАЛ, НАРИЧАН В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ
  „СВЕТИЯТ ГРААЛ” НА ВСИЧКИ МАКЕДОНЦИ
  НАЗДРАВЕ, УМНАТА И БЕЗ МНОГО
  ДА СЕ ЛАКОМИТЕ! НА ВСИЧКИ
  КРАСИВИ ЖЕНИ ДОБРЕ ДОШЛИ!
  НА БИРНИЦИТЕ НАЗДРАВЕ!
  ВРАГОВЕТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ,
  НА ЧЕВЕРМЕ!

 50. 50 Профил на nikolaycho
  nikolaycho
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всеки намира това, което търси, точно и навреме.
  ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ АРДА
  Родно място на Тракийци
  поставили началото на
  най-славните Римски Родове създали в по-късно бъдеще Великата Римска Империя, побеждавали на бойните полета по целият свят, пълнили Колизеумът на Рим с публика като главни действащи лица в най-славните битки, дали основата на български таланти в спортове като Борба, Щанги, Футбол, Волейбол като неосопорими Олимпийски и Световни постижения, доказали, че Дръвниците на Юнеско и Облигационната и в Акции кръвнина, с която
  сме платили Културното, Спортно и
  Банково Наследство на старият
  Континент – Европа,
  за нас са като
  ”Убит Гладен Комар”.
  С Държавен Вестник
  На члена!

  ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ АРДА
  ВИЛНА ЗОНА НА ПАТРИЦИИТЕ ОТ ИЗТОЧНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ
  С ТРАКИЙСКИ ПРОИЗХОД, ОСИГУРЯВАЩИ КРЪВ ЗА
  ДРЕВНИЯТ РИТУАЛ, НАРИЧАН В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ
  „СВЕТИЯТ ГРААЛ” НА ВСИЧКИ МАКЕДОНЦИ
  НАЗДРАВЕ, УМНАТА И БЕЗ МНОГО
  ДА СЕ ЛАКОМИТЕ! НА ВСИЧКИ
  КРАСИВИ ЖЕНИ ДОБРЕ ДОШЛИ!
  НА БИРНИЦИТЕ НАЗДРАВЕ!
  ВРАГОВЕТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ,
  НА ЧЕВЕРМЕ!

 51. 51 Профил на nikolaycho
  nikolaycho
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Специален поздрав за

  Купувач №1 на републиката - Делян Пеевски

  TSVETELINA YANEVA - VIDIMO IZNEVERIL / Цветелина Янева - Видимо изневерил, 2015

  https://www.youtube.com/watch?v=JLkIWDCxvXk

  След поредицата производствени и търговски активи депутатът Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева придобиха от bTV за 25.5 млн. лв. сграда, построена за тв студиа

  Специален поздрав
  за новите наематели
  на Купувач №1 на републиката - Делян Пеевски

  Телевизия на края на града - bTV

  0:01 / 4:13
  TSVETELINA YANEVA & ISHTAR - MUZIKA V MEN / Цветелина Янева и Ищар - Музика в мен, 2015

  https://www.youtube.com/watch?v=767AG_rOiiQ

  Сградата на bTV, макар и необитаема, има десетилетна история. Телевизията придобива имотите в близост до Околовръстното шосе на София през 2005 г., а същинското строителство започва през 2007 г. Тогава от медиата обявяват, че се планира в пететажното здание да се вложат 23 млн. евро и то да е готово в средата на 2009 г. Замисълът е не просто да се приюти целият екип на телевизията, но и да му се осигурят шест свръхмодерни студиа, като според официалните съобщения част от техниката е била купена още при старта.

  Междувременно обаче в началото на 2010 г. собствеността на bTV, а с това и плановете, се сменят. Така телевизията остава под наем в студиото си в НДК, а новата сграда е неизползвана, като според източници от пазара от доста време й се търси купувач - по-активно в последната година.

  Прочетете цялата статия тук:

  http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/01/22/2690706_kupuvach_1_na_republikata/

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK