Премиерски гняв за показ срещу митничарски вили

Отстраняват се началниците на ДНСК Иван Симидчиев и на митница Свиленград Иван Марашев

Премиерски гняв за показ срещу митничарски вили

© Красимир ЮскеселиевДве седмици след първия полет на данъчните с хеликоптер, за да заснемат от въздуха незаконни луксозни имоти, бяха посочени и първите виновни висши държавни служители. На заседанието на правителството днес премиерът Борисов поиска незабавно да бъдат отстранени началникът на Дирекция "Национален строителен контрол" (ДНСК) Иван Симидчиев и директорът на митница Свиленград Иван Марашев.


Причината са незаконните вили на митничари и висши държавни служители на язовир "Ивайловград", който е един от въздушните "удари" на данъчните. Досега НАП прелетя над София, Ивайловград, Велико Търново, от два дни и над Черноморието.


От разпространената светкавично бързо стенограма от тази дискусия на заседанието на кабинета - броени часове след края му, се вижда, че Борисов е афектиран от коментарите на анонимни жители на митничарското селище, че не очакват булдозери, а джипове с добре облечени мъже с празни куфарчета, които да им напълнят, защото идва изборна година.
Премиерът заявява, че иска да си заминат "всички пълначи на куфари" от митниците. Ако не искат, тогава трябва "да кажат на кого са ги давали, къде са ги пращали, защото при нас не са идвали те самите. Ние куфарчета не щем", отсича премиерът.


В разговора между министрите изобщо не става дума, че за това митничарско селище се знае и е описвано в медиите поне от 12 години.


Ресорните началници на Иван Симидчиев и Иван Марашев - министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев и директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов, веднага съобщиха, че са поискали оставките им. Началникът на ДНСК Иван Симидчиев ще я депозира днес в регионалното министерство, няма информация дали шефът на свиленградската митница ще го направи.


Ако не пожелае сам да си тръгне, срещу него ще бъде образувано дисциплинарно производство заради нарушения в Закона за държавния служител, съобщиха от Агенция "Митници". Марашев беше уволнен от поста си преди повече от година, но възстановен от съда преди месеци.


В дискусията за незаконните строежи се включват седем министри. От разговора става ясно, че промени в законите няма да се правят - незаконните строежи ще се събарят, а собствениците на тези, които са пред узаконяване, ще трябва да си платят дължимите данъци.


Началото на дискусията е дадено от премиера, който иска "да бъде отстранено цялото ръководство на ДНСК, категорично!", както и да си заминат "пълначите на куфари". Той казва, че единственото правилно решение по случая е събаряне на незаконните постройки, за да се види, че има ред в държавата: "С една дума... хората ги е страх от две неща... от бога и от затвора." Борисов не се страхува какво ще говорят "полицейска, едноличен режим, държава", защото " това е точно това, което хората искат".


Трима министри веднага го подкрепят. Нона Караджова съобщава, че още преди  случая с язовир "Ивайловград" е направен график за проверка на всички 50 големи язовира съвместно с регионалното министерство дали има пречиствателни станции и незаконни строежи. Мирослав Найденов припомня за незаконното рибарско селище с 250 къщи край Бургас, за които има издадени заповеди за събаряне от ДНСК и една вече беше премахната. Включва се и Вежди Рашидов с напомняне за незаконни постройки около язовир "Кърджали".


В дискусията се прокрадва идея за национализиране на постройките и даването им за ползване на деца сираци, както предложи преди дни фолк звездата Азис. За узаконяването на незаконните постройки няма никакъв шанс, законът не го позволява, категоричен е регионалният министър.


"Така че няма смисъл да си губим времето да обсъждаме каквито и да било идеи за национализация, още повече национализацията сама по себе си е един агресивен акт, който ще разтресе още повече темата и с чуждестранните инвестиции в България. Така че това не стои изобщо на дневен ред", казва Росен Плевнелиев.


Единствен министърът на икономиката Трайчо Трайков се опитва да вкара дискусията към основния проблем - намалелите приходи в държавата, и казва, че с вдигането на данъци той няма да се реши. На което премиерът отвръща, че България има "фантастично благоприятни данъци и би трябвало бизнесът да не дава публично да се чуе лоша приказка за правителството... Ние сме толкова по-добри, че просто няма накъде. Божидар Данев трябва, когато види Дянков, да му целуне ръка и да каже "добре, че държиш такива данъците".


Каква може да е съдбата на незаконните строежи


От стенограмата на Министерския съвет и от проверките на данъчните с хеликоптер стана ясно, че (по думите на земеделския министър Мирослав Найденов) "масово се застроява незаконно в природни паркове, язовири, чашки на язовири, морски крайбрежия или планински курорти". Това означава, че в момента контролните държавни органи са изправени пред няколко казуса, които най-общо могат да се нарекат незаконни строежи.


В част от случаите очевидно става дума за частни постройки (45 къщи до язовир "Ивайловград" според премиера), изградени върху земя - публична държавна собственост, каквито са чашките на язовирите, плажните ивици и природните паркове, където строителството е забранено. Според Закона за устройство на територията (ЗУТ) те подлежат на събаряне. Това означава, че ако сред тях има собственици, които са подали молби за узаконяване, от тях не бива да последва нищо.


Възможно е да се стигне до куриоз вили в чашката на язовир "Ивайловград" например да имат документи, узаконяващи строежа им. В този случай ще се попадне в казуса на хотелите по плажната ивица по Черноморието, които също не би трябвало да съществуват, но си стоят с години, тъй като имат изискваните по закон разрешения, издадени от общинските администрации.


По закон те също трябва да бъдат съборени, което е въпрос на политическа воля. Емблематичен случай в това отношение е строежът на ваканционно селище  "Златна перла" край Варвара, което въпреки влязлото в сила съдебно решение все още не е съборено, а в пресата излезе информация за кореспонденция между собствениците и държавния национален строителен контрол, откъдето им дават надежда за благоприятно разрешение, тоест узаконяване. 


В подобни случаи по закон трябва да се търси отговорност (административна и наказателна) на всички длъжностни лица по веригата, които са дали разрешенията и са допуснали накърняване на държавния и съответно обществения интерес. Отговорност в случая носят и органите на строителния контрол, които са длъжни да не допускат незаконно строителство, тъй като всички разрешения за строеж, издавани от общините, по закон трябва веднага да им бъдат изпратени.


Друга опция са имотите, построени върху собствена земя или върху чужда с изтекла погасителна давност. Тяхната незаконност би могла да се състои в липсата на строително разрешение и в такива случаи законът предписва събаряне.


Ако липсва разрешение за ползване, или т.нар. акт 16, става дума за избягване на плащането на местни данъци и такси, защото преди този акт имотът не се регистрира в общината. Санкцията е в зависимост от размера на дължимите суми - глоба или наказателна отговорност. Според зам.-кмета на София Минко Герджиков в столицата има около 15 000 жилища само с акт 15. Това е позволено от закона, защото липсва срок, в който собственикът на имота е длъжен да извади акт 16.


При приемането на ЗУТ в началото на 2001 г. не съществуваха възможности за узаконяване на незаконни постройки. Две години по-късно беше добавен т.нар. параграф 184. Той даде 6-месечен гратисен период на собствениците на подобни имоти да ги узаконят.


Покрай вертолетните обиколки на НАП многократно стана дума за конфискация. Това е възможно само като наказание при тежки престъпления като подкуп или по закона за отнемане на престъпно имущество, но след присъда.


Последният проект на правосъдното министерство предвижда комисията "Кушлев" да налага запор и да иска отнемане веднага след повдигането на обвинение. Само такова законодателно решение би направило възможно национализирането на частни имоти като тези в митничарските села. 

Коментари (156)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на raul_87
  raul_87
  Рейтинг: Неутрално

  Сипете си по ракия, пуснете си чалга и не се занимавайте с глупости

 2. 2 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Тоя наглец шефа на митницата в Свиленград ми е интересно как ще му бият шута ! Те му казват уволнен си той- ще ви съдя хахахх баси наглостта !

 3. 3 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  Предлагам просто да направят по-високи стени на язовирите и да ги донапълнят над комина на най-високата незаконна вила в района. След това на туристическите сайтове за леководолазни атракции да обявят вълнуващи гмуркания до подводни антични градове от най-старата цивилизация по тези земи.,,, тази на мутраките

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 4. 4 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Не знам дали е за показ или не е, но гневът му е справедлив.

  Омръзна ни от минтичари с палати, финансови министри счетоводители на мафията, президенти с трипер, премиери педали.

  Ето затова ГЕРБ имат бъдеще. Защото не са като другите и не крадат, не пълнят куфарчета и увоняват провинилите се. Не опъват чадър над никого.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 5. 5 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1910 Неутрално
 6. 6 Профил на masay
  masay
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Докато бюджетът е издънен и държавата върви към прегръдка с МВФ, вие ми се впрягате на новини кой митничар какви къщи имал! За да не се заслушвате в разправиите покрай пенсиите и осигуровките ви подхвърят щекотливата тема за незаконно забогателите. Накрая богатите пак ще са си богати, а ние ще сме прекарани да плащаме много и да не получаваме почти нищо.

 7. 7 Профил на derpity_derp
  derpity_derp
  Рейтинг: Неутрално

  Прави са, че са ни ниски данъците, но нека са така още няколко години. Пък после, ще му мислим.

 8. 8 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Премиерски гняв за показ !!!

  Без коментар...

 9. 9 Профил на driving
  driving
  Рейтинг: 8 Любопитно

  АНКЕТА

  Подкрепяте ли правителството на ГЕРБ за разрушаване на незаконните вили?

  Ако да, натиснете "+".
  Ако не, натиснете "-".

 10. 10 Профил на sentenced
  sentenced
  Рейтинг: 8 Разстроено

  "Така че ние трябва да направим всичко възможно това да е факт. Каквото искат да говорят – полицейска, едноличен режим, държава – напротив, това е точно това, което хората искат. И това е причината за кризите в България. Защото финансово-икономическата криза – ние нито имаме такива фондове, нито имаме подобни на Америка или откъдето тръгна и финансовата криза огромни, големи транзакции, които да предизвикат криза. При нас кризата идва от липсата на държавност. Ние възстановяваме и колкото по-бързо увеличим това, което правим, толкова по-добре за държавата."

  Става страшно вече...

  НЕ ЖЕЛАЯ ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ ЧЕНГЕТА СЪС СЪМНИТЕЛНО ОБРАЗОВАНИЕ!
 11. 11 Профил на Черен Гана студент
  Черен Гана студент
  Рейтинг: 561 Неутрално
 12. 12
  ****

  Този коментар беше изтрит в 14:56 на 19/10/2010 от неговия автор.

 13. 13 Профил на 2012
  2012
  Рейтинг: 5 Гневно

  А я да видим имотчетата на Цветелина в Пампорово, боко дали ще е гневен като ги покажат?
  Колкото до ГЕРБ крадат нагло- нали това им беше основния властови мотив! Съвсем опоскаха държавата и замазват очите с някякви си къщички с басейни. А ХОТЕЛИТЕ, А ЛИФТОВЕТЕ И ПИСТИТЕ, А БАНКИТЕ, А ПАРИТЕ ИЗНЕСЕНИ ЗАД ГРАНИЦА......!!!!!!!!!!!!!!

 14. 14 Профил на Славена
  Славена
  Рейтинг: 1391 Весело

  "Единствен министърът на икономиката Трайчо Трайков се опитва да вкара дискусията към основния проблем - намалелите приходи в държавата, и казва, че с вдигането на данъци той няма да се реши. На което премиерът отвръща, че България има "фантастично благоприятни данъци и би трябвало бизнесът да не дава публично да се чуе лоша приказка за правителството... Ние сме толкова по-добри, че просто няма накъде...".
  Ей, голяма скука е тоя Трайчо! Не знае ли, че "матрияла" изобщо не се интересува от намалелите приходи в държавата, а от летящи данъчни с хеликоптери и "справедливия" гняв на премиера?!

  "Има много налудничави неща, които могат да се направят, но ние няма да ги направим и все пак е приятно да си ги мислим." Кърт Вонегът
 15. 15 Профил на Dimitar Ivanov
  Dimitar Ivanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Край Варна върху плажната ивица на известния плаж Кабакум през 2005 година построиха масивен двуетажен ресторант - той си работи и досега ,подлежи ли на събаряне сграда построена изцяло върху плаж ( изключителна държавна собственост ) ?

 16. 16 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#9] от "Любопитна":
  Не Любопитна, а Ненормална.

 17. 17 Профил на robespierre
  robespierre
  Рейтинг: Неутрално

  Много ни се ще да вярваме на обещанията на Б.Б.за събаряне на незаконните палати. Но не само край Ивайловград, а и на Витошката яка, по Черномоието и на други готини местенца. Нека наистина да се види, че държава има и тя функционира. Щом законът дава възможност това да стане, не виждам пречки, освен добрата воля да се направи. Колкото до предложението на Азис за конфискация, моля ви се, този на какъв се прави? Да не би да е завършил наскоро право в Югозападния, та дава акъл и на правителство и на юристи!

 18. 18 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#15] от "dimitar8888":

  Чудя се кой малоумник сложи минус вурху коментара. Освен ако не е собственика на този ресторант?

 19. 19 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Главния слуга трябва да се моли на бизнеса, а не обратното и винаги да си измива ръцете с финансовия маг сякаш той има последната дума. Нека да вдигне данъците като е голям куражлия. А той

  много добре знае, че слугите не вършат за пет пари работа в замяна на дънъците. Просто пари на вятъра и няма друга страна в ЕС в която срещу данъците да има такава мизерна възвръщаемост.

  Даже по-лошо защото парите потъват в нереформирани сектори, използват се в схеми за източване....да продължавам ли? И не е важно какво се чува, а какво се прави. Всички ние сме това, което правим.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 20. 20 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  "С една дума... хората ги е страх от две неща... от Борисов и от затвора." Борисов не се страхува какво ще говорят "полицейска, едноличен режим, държава", защото хората искат да видят държавата в ред.

 21. 21 Профил на myvoice
  myvoice
  Рейтинг: 388 Гневно

  Гнева на Борисов е оправдан. Дано да се превърне в ярост. Щото и на мен ми писна - наскоро коментирах за стандарта "Стара Планина". Няма друг шанс. Л*ната ТРЯБВА да бъдат изринати. Просто няма друг избор.

 22. 22 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Който няма връзки с Боко - ще го духа.... Никой не говори за Румен Петков.... Защо ли?

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 23. 23 Профил на robespierre
  robespierre
  Рейтинг: Неутрално

  "Божидар Данев трябва, когато види Дянков, да му целуне ръка и да каже "добре, че държиш такива данъците"."
  България е наистина данъчен рай.Стига с този 10 % плосък данък. Мутробизнесът трябва да плаща подоходен данък както е по света. Тези наглеци заслужават да им наложат данъци като в Швеция, нали искат да се равняват по Запада. Щели да фалират! Ами да фалират, като не могат да издържат на истинската конкуренция. Капитализмът има и жило, не само мед.

 24. 24 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ,,За узаконяването на незаконните постройки няма никакъв шанс, законът не го позволява, категоричен е регионалният министър."

  Какво пречи да приемете нов закон ??? вместо да унищожавате вече построена инфраструктура , ама на кой му пука - важното е да се види, че държавата е полицейска и в нея има полицейски ред -както пише в статията.

 25. 25 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Тежка ситуация. Къде що има построено нещо ново за последните 20 години вероятно все има нещо незаконно защото ако имаш пари да строиш хубава нова къща все ще намериш пари и да бутнеш на някого за да сгазиш закона и да си я построиш на хубаво място (естествено незаконно).

  С цялото си уважение към закона и с цялото си възмущение от случая считам че в България ако вземем да бутаме и малкото новопостроено ще останат съборетините.

  Ако пък вземем да национализираме и препродаваме ще се върнем 20 години назад, а може и 65. В крайна сметка други ще се уредят и облажат в поредната "френска революция".

  Може би най-добре ще е ако им се даде срок:
  1. Да си платят данъците назад във времето.
  2. Да им се тръснат глоби съразмерни със стойността на имота
  3. Да им се даде възможност със специален закон и при драконови такси да си озаконят имота.

  Ако не успеят да спазят срока тогава имотът да бъде съборен. Сигурен съм ще се намерят желаежи да им помогнат с пари за глоби, данъци и такси срещу дял собственост. Така и няма да се събаря и обществото ще е възмездено.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 26. 26 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 653 Разстроено

  Когато прочета, че Премиерският гняв се е стоварил върху ТИМ (Алея1) и срещу заменките (да се върнат) може и да повярвам на ББ. Останалото и ПРАХ. Но като че ли там не смее да пипа!

 27. 27 Профил на glupcho
  glupcho
  Рейтинг: 8 Весело

  "В разговора между министрите изобщо не става дума, че за това митничарско селище се знае и е описвано в медиите поне от 12 години."
  Или както каза един бизнесмен в едно сутрешно предаване"Това не са гъби,къщи са,не никнат за една нощ." Доколкото си спомням Б.Б беше в управлението на МВР през тия години,малко ми идва фалшиво тоя гняв ......ама,вервайте му,ядосал се е човека.Утре може да се изненада че донато беше секретар на МВР-то СИБАНК стана обслужваща банка на същото МВР,и пак да се ядоса,...............та така .....................вервайте му.

  незнам що ги написах тези неща,ама ще се сетя
 28. 28 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#10] от "sentenced":Понеже сме "ШИБАН НАРОД", а ти на всичко отгоре си тъп.
  В Естония данъка върху печалбата е 0, но това не е попречило на държавата да постигне валов продукт на глава от от населението от $18,000.А още по-интересно е, че там няма олигарси и работят почти колкото американците.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 29. 29 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#19] от "Reveal":

  Дришльо, казах ти, че сме в 21 век - няма слуги и господари. Има свободни хора! От кой психодиспансер те изтърваха? Сигурно там играеш ролята на слугата, който чисти тоалетните. А сега в нормалния живот те гонят налудничави илюзии, че си господар? Бизнес-елита, както всички други хора е свободен да избира. Но да играе ролята на господар? Ти циркаджия ли си? Явно през простата ти тиква никога не е минавала идеята, че работниците са всъщност тези, които решават съдбата на една фирма.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 30. 30 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  И КЕРЕМИДА НЯМА ДА ПАДНЕ ОТ НЕЗАКОННИТЕ СТРОЕЖИ ПРОСТО ТЕ СА ТОЛКОВА МНОГО, А ПАРИ ЗА ТОВА НЯМА, ПРЕДИ ЦЕЛИ ОТДЕЛИ СЕ ЗАНИМАВАХА ЗА ДА УЗАКОНЯВАТ НЕДОМИСЛИЯТА НА АРХИТЕКТА НА БЪЛГАРИЯ ТОДОР ЖИВКОВ, зели 40 годиниКОЙТО ИМА МНОГО ГОЛЯМ ПРИНОС КЪМ СТРОИТЕЛСТВОТО И ПАРЦЕЛИРАНЕТО... че сега ли... Пушилки са това , пи ар акции на боко боро иликакто е познат като министър-председател на република чалгария...

 31. 31 Профил на nabludatel_2
  nabludatel_2
  Рейтинг: Неутрално

  аз пожелавам на този човек достатъчно мъжество и сила да издържи на огромния натиск, на който сигурен съм е подложен, нека някой ме поправи, но не си спомням досега някой през тези омразни 20 години, където на власт бяха мутрафони, престъпници и комунисти, някой да е правил подобен да го наречем опит да посочи поне нещата и да каже край, може дори да не е искрен, може да е вътрешно уплашен, което предполагам, сигурен съм и че го заплашват, напрактика се изправил срещу всички тъмни сили в тази държава, а те никак не са малко и дори няма подркрепа и в една институция като съдебната власт, за която мога само опиша като окаяна, отчаяна институция, без смисъл, която не изпълнява своята роля и води обществото към известна дестабилизация, с посланието което му отправя, посредством активността си, да не кажа работата......Може много да ме плюят, но аз му благодаря на този човек, защото не е идеален, но слага началото на един нов вид политика според мен.........

 32. 32 Профил на elady
  elady
  Рейтинг: Неутрално

  Каква може да е съдбата на незаконните строежи - най-вероятно ще им ги узаконят, а ни пак ше пием по една студена вода.

 33. 33 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Егати некадърниците, направо е страшно ... Народа казва, че само некадърникът си създава ореол с оплаквания, ... Росен Желязков, главен секретар на МС:
  Няма перфектна система. Въпросът е да не се оставя на инерцията, защото инерцията, особено след втората година на всеки един мандат, е всеобхватна. Така, че каквото се прави, сега е моментът да се прави. Не бих казал, че съкращаването е самоцел. Администрацията, трябва да работи спокойно, разбира се, и с контрол. Въведохме входно-изходен режим с карти и във всеки един момент се знае всеки един служител кога е влязъл и кога е излязъл.
  ОРЯЗАХМЕ РАЗХОДИТЕ ЗА ПОДАРЪЦИ, ЦВЕТЯ И КАФЕТА
  Работил е като адвокат и заместник-кмет на столичния район “Лозенец”
  От 2003 г. е главен секретар на Столичната община, откъдето заедно с премиера Бойко Борисов отива в екипа на МС

 34. 34 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 450 Неутрално


  Късно е, либе, за китка!

  Борисов вече върви след събитията...

  А, като гражданин за европейско развитие, би трябвало да е ПРОАКТИВЕН!

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 35. 35 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 963 Неутрално
 36. 36 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: Неутрално

  Бутай Бат Бойко,мачкай и режи до КОКАЛ!Диплома за тая работа не трябва!Тука играят големите топки и ВОЛЯТА за оправяне на батака!Имаш ги и двете,само напред и бой по кратуните!
  НОРМАЛНИТЕ И ЧЕСТНИ ХОРА СА ЗАД ТЕБ!!!

 37. 37 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Браво на "Дневник", че цитира първата автентична и многозначителна реакция на Росен Плевнелиев, преди да се усети да почне да се разграничава от лобито, което го лансира и да се присъедини впоследствие към "справедливия гняв" на останалите министри.
  ---
  Росен Плевнелиев :
  "Така че няма смисъл да си губим времето да обсъждаме каквито и да било идеи за национализация, още повече национализацията сама по себе си е един агресивен акт, който ще разтресе още повече темата и с чуждестранните инвестиции в България. Така че това не стои изобщо на дневен ред"
  ---
  Росене Плевнелиев, ах ти ТИМ-аджийско слугинче !
  Кого мислиш, че ще вържеш с тия страхотии -".. губим време .. национализация .. агресивен акт .. ще разтресе чуждестранните инвестиции .. "
  Точно коректните инвеститори - чуждестранни и наши ще си отдъхнат с облекчение и ще реагират с доверие и завишен интерес, ако се убедят на практика, че на разноцветните партийни спонсори и перачи е започнало да им припарва под краката. И ако условията за бизнес и конкуренция в България придобият коректен и законосъобразен характер.
  Всеки от коментиращите може да даде достатъчно примери на инвеститори, отказали се от дейност в България именно заради наглите корупционери. Така че конфискацията на имотите им, включително национализация с последващо разпореждане (примерно продажба чрез търг) може да "разтресе" само некоректни "инвеститори" и перачи на мръсни пари. А при един по-внимателен полет над крайморските "прогимназии" ще лъснат доста имоти на наши и чужди граждани, които не биха желали да отговарят как са си направили първия милион.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 38. 38 Профил на Брадвата
  Брадвата
  Рейтинг: 506 Гневно

  Като отиде след 20 дни Б.Борисов при строителите на Тракия нека се разбере с тях за графика по който ще пускат булдозерите за да събарят тези незаконни къщи-палати собственост на селски първенюта и корумпирани държавни чиновници-строени с откраднати от народа пари.Никакви заповеди за премахване от ДНСК /защото са обжалваеми/, а направо национализация и събаряне.Всичко строено от тези корумпирани въшки да се маха и след тях да остане каквото си е било.В цяла България!
  П.С.Бойко Борисов и министрите му изобщо да не разчитат на Кушлев, който е най-корумпирания тип в момента в България /бивш шеф на БЛРС тясно свързан с корумпирани шефове и дървени мафиоти/.Да го маха и него!

  treasurer
 39. 39 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#29] от "baracuda":

  Разбира се, че всички сме свободни. Аз, краля не съм ги карал насила да ми стават слуги.

  Те се натискат да стават слуги като има избори. Не мога да ги разбера защо имат такъв

  интерес. Сигурно си внушават, че е престижно да ми робуват въпреки пренебрежението и лошото отношение.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 40. 40 Профил на SAAVEDRA
  SAAVEDRA
  Рейтинг: 450 Неутрално


  Борисов, не ни баламосвай с пушилки, ами ако си държавник, направи един свестен закон за лустрацията!

  НЕ СИ НАРОДЕН: ВИЖДАШ НАРОДНОТО ЗЛО И НЕ ГО КАЗВАШ! - В. Левски
 41. 41 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 672 Гневно

  "Ние куфарчета не щем", отсича премиерът.

  ***

  Ние искаме европалети, а най-добре - контейнери!

 42. 42
  ****

  Този коментар беше изтрит в 23:01 на 13/10/2010 от неговия автор.

 43. 43 Профил на Цветан Цацаров
  Цветан Цацаров
  Рейтинг: 450 Гневно

  Давай Бойче! Ако много се опъват, ти яхвай булдозера и мачкай НАРЕД корумпета, турчета и комунисти! Пак ще гласуваме за теб ако се справиш. ГЕРБ!

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ! ПОДКРЕПИ БОРИСОВ !
 44. 44 Профил на bored2009
  bored2009
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#4] от "Български патриот":

  "Ето затова ГЕРБ имат бъдеще. Защото не са като другите и не крадат, не пълнят куфарчета и увоняват провинилите се. Не опъват чадър над никого."

  Не бъди толкова наивен или си платен?

 45. 45 Профил на myvoice
  myvoice
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#43] от "Бог България Борисов":

  Не че нещп ама твоя ник звучи като БББ. Да не си нещо близък с... а?

 46. 46 Профил на Инспектор Гаджет
  Инспектор Гаджет
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Събаряне барабар със собствениците вътре, ще е едно добо решение, защото иначе утре "независимия" съд ще им ги визстанови барабар с градинарите и охранителите. Така няма да има нито незаконни постойки, нито някой "репресиран"

 47. 47 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Хубаво е да има и колатерални жертви, санким блатото тепърва се разбутва, при това отгоре-отгоре...

 48. 48 Профил на Инспектор Гаджет
  Инспектор Гаджет
  Рейтинг: 506 Неутрално

  SAAVEDRA, нека ти цъкат минусите, прав/а си напълно, мога да изброявам поне час имена на хора, които нямаше да са на местата си респ. на парите си, ако имаше лустрация.

 49. 49 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#31] от "nabludatel_2":

  Не, не слага начало на нов вид политика. Та хич го няма. Но наистина по отношение на по-обикновените правила говори добре, а и се опитва да направи нещичко.

  В тези неща го подкрепям. Според мен въпросното селище трябва да се разруши и да се възстанови обстановката - това са много пари, повече от за самото разрушаване. Но от гледна точка на правила - само това е начинът, верният.

  За съжаление този човек, премиерът, от политика не разбира. Не разбира смисълът на понятието. Би могъл да бъде перфектен изпълнител на закона, но не е в състояние да създава закони. Ами, такова му е и CV-то и не бива да очакваме повече от него. Дано поне приложи уменията си качествено и НЕИЗБИРАТЕЛНО, и това ще е успех у нашенско. Само че позицията му е свързана с правене на закони и политика, а там се дъни жестоко. Нямам идея дали резултатът след 3 години ще е в полза на хората у нас или ще е във вреда. Тъй като съм оптимист, залагам на второто.

  Ако успее да разруши поне това "министерство на веселието", ще има положителна точка в премиерстването. Ама не вярвам да успее, хм, не вярвам, че го иска наистина. Мисля, че тези изказвания са популизъм. Или няма достатъчно кадърни правни съветници за да го осъществи. За мен двата варианта са еднакво лоши. Единственият добър вариант е: разрушаване + осъждане. Най-вече на държавните служители, дори и бегло замесени в беззаконието.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 50. 50 Профил на vf315
  vf315
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вземай им ги премиере ! И ги дай на циганите , да те споменуват с добро и да гласуват за тебе !

 51. 51 Профил на Инспектор Гаджет
  Инспектор Гаджет
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Малиии, на Позитано нощната смяна чете Дневник- честито

 52. 52 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#9] от "Любопитна":

  Ами да продължим с анкетата:

  'Подкрепяте ли правителството на ГЕРБ в идеята му за подслушване да се дадат повече пари отколкото за култура?"
  Ако ДА - натиснете плюс
  Ако НЕ -натиснете минус

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 53. 53 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#43] от "Бог България Борисов":

  Хапчетата дали ги взимаш редовно?!

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 54. 54 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Национализация!
  Идеята на Азис за да правят детски домове от тях не е никак зле.

  The biggest risk in life is not taking one.
 55. 55 Профил на Инспектор Гаджет
  Инспектор Гаджет
  Рейтинг: 506 Неутрално

  разрушаване + осъждане
  ---------------------
  Явно още не схваща илектората, еуекторато, мат'ряла и т.н. за какво иде реч! Или хората с активна позиция спят, както обикновенно ... Другия вариянт е във форума да пишат някои братя с яхтено пристанище, някой и друг комсомолец от русалките, един баща на ТВ стар и някой и друг дежурен

 56. 56 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ,,От разговора става ясно, че промени в законите няма да се правят - незаконните строежи ще се събарят " и ,,Ние куфарчета не щем", отсича премиерът."

  Има и Втори вариант и той според мен е за предпочитане !
  Ако наистина Властта тръгне да събаря къщи , ще има присъди ,, В ИМЕТО НА ЛИЧНОТО ЩАСТИЕ " - един два показни разстрела на висши политици от снайперисти ще са достатъчни за да бъде прекратено посегателството върху ЛИЧНАТА СОБСТВЕНОСТ ,но ако и това не спре полицейския произвол на Б.Борисов ще се премине към самоубийствени атентати в добър талибански стил !!!

  Който не иска пари, ще получи ковчег !!!

 57. 57 Профил на sentenced
  sentenced
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "Captain Shakespeare":

  Каквото искаш ми говори, аз полицейска държава и едноличен режим не искам. А кой е тъп - ами ти си в лайната, не аз.

  НЕ ЖЕЛАЯ ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ ЧЕНГЕТА СЪС СЪМНИТЕЛНО ОБРАЗОВАНИЕ!
 58. 58 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  намирисва на вкарване на ред само че е невероятно това да се случи на практика в бг
  и тази тема ще се потули и утихне щото просто нищо не може да бъде направено
  от къде ще се вземат пари за събарянето е първия проблем от там на татък е безмисленно да се продължават коментарите тук само някой си чеше езика с тази тема нищо повече

 59. 59 Профил на eximon
  eximon
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Другари, другари ние НЕ ХАРЕСВАМЕ ВАШИТЕ САПУНКИ, а отдавна се уповаваме на КЛАСИЦИТЕ! Бог да пази България от ПОСТНОМЕНКЛАТУРНИТЕ ПОДЛОГИ!!! Амин!

  Ето Ви нещо истинско и българско:

  Кажи ми, кажи, бедний народе,
  кой те в таз рабска люлка люлее?
  Тоз ли, що спасителят прободе
  на кръстът нявга зверски в ребрата,
  или тоз, що толкоз годин ти пее:
  "Търпи, и ще си спасиш душата?!"


  Той ли, ил някой негов наместник,
  син на Лойола и брат на Юда,
  предател верен и жив предвестник
  на нови тегла за сиромаси,
  нов кърджалия в нова полуда,
  кой продал брата, убил баща си?!


  Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!
  Глухо и страшно гърмят окови,
  не чуй се от тях глас за свобода:
  намръщен само с глава той сочи
  на сган избрана - рояк скотове,
  в сюртуци, в реси и слепци с очи.


  Сочи народът, и пот от чело
  кървав се лее над камък гробен;
  кръстът е забит във живо тело,
  ръжда разяда глозгани кости,
  смок е засмукал живот народен,
  смучат го наши и чужди гости!


  А бедният роб търпи и ние
  без срам, без укор, броиме време,
  откак е в хомот нашата шия,
  откак окови влачи народа,
  броим и с вяра в туй скотско племе
  чакаме и ний ред за свобода!

 60. 60 Профил на д-р Ох Боли
  д-р Ох Боли
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#54] от "Десен":

  Вие не разбрахте ли, че всяка пролет се наводняват и след това им правят основен ремонт!!! Всяка година!! А Азис да мълчи да не се окаже , че е пял там довчера на ушенце на дякой изедник!! Лоша реклама няма , а Васко!

  Половината истина не е истина!
 61. 61 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  Нали къщата на шефа на митницата има разрешение за ползване! За да сложат свой човек обаче, го гонят защото къщата му била незаконна!? Що за управление е това?

 62. 62 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да ,,eximon" № 59 - съгласен съм, друго си е класиката. Само, че сега присъдата ще бъде изпълнена не ,,В името на Народа" , а ,,В името на Личното Щастие" и изпълнението ще бъде наистина безумно безмилостно ,защото не става дума за СЪД по Разум , а за СЪД по Чувства !

  Става дума за оня съд за който казват : Ако тръгнеш да съдиш по чувства де ще му излезе краят ? Там му излезе краят : в присъдата ,,В ИМЕТО НА ЛИЧНОТО ЩАСТИЕ" ! Останалото ще го видим ... е не всички !

 63. 63 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  ..."ваканционно селище "Златна перла" край Варвара, което въпреки влязлото в сила съдебно решение все още не е съборено, а в пресата излезе информация за кореспонденция между собствениците и държавния национален строителен контрол, откъдето им дават надежда за благоприятно разрешение, тоест узаконяване."...
  Извод-медиен шум, характерен за ББ и нищо повече!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 64. 64 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#51] от "Инспектор Гаджет":

  Не четат ве, инспекторе. Предимно натискат минусчета. От детската градина на това са научени, а вече имат и правнуци. И са с максимални пенции

 65. 65 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  След всяка тристранка ГЕРБ губи по 1% доверие! ДЯНКОВ И ТРАЙКОВ НИ ПОГРЕБВАТ!

  БОЙКО, СЪБУДИ СЕ! Другата година бюджета на Дянков и Трайков ще се срути ОТНОВО! И тогава не само осигуровки ще трябва да се вдигат но и ДДС-то и плоския данък и т.н. ПЪЛЕН КРАХ ще е!
  ДЯНОКВ И ТРАЙКОВ ТЕ ИЗЛЪГАХА да свалиш осигуровките и срутиха приходите на НОИ и сега имаш и формалното право да ги уволниш!

 66. 66 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  ШУШУМИГИТЕ ДЯНКОВ И ТРАЙКОВ СА Пълен кошмар който заплашва да се превърне в трагедия! АННА МАРИЯ БОРИСОВА Е РЕЙГЪН В СРАВНЕНИЕ С ТЯХ!

  Да припомня какво казваха Трайчо и Дянков преди 1 година? Припомням:
  1 Ще намалим осигуровките и така ще увеличим приходите в НОИ като повече компании ще излязат от сивия сектор
  2 ще се увеличат инвестициите
  3 ще се създадат 100 000 работни места

  РЕЗУЛТАТА:
  По точка 1 допълнително се СРУТИХА приходите на НОИ и това създаваше проблеми и несигурност цяла година! Сивия сектор чупи рекорди!
  По точка 2 СРУТИХА се инвестициите в Б-я
  По точка 3 Безработицата е невиждана от 10 години!


  ТРАЙКОВ И ДЯНКОВ ЩЕ УНИЩОЖАТ ГЕРБ АКО НЕ БЪДАТ УВОЛНЕНИ НЕЗАБАВНО! И ДВАМАТА СА СЛАБОХАРАКТЕРНИ И ДВАМАТА ПОДЛЪГАХА БОРИСОВ И КАБИНЕТА ДА СВАЛИ ОСИГУРОВКИТЕ И С ТОВА СРУТХА ПРИХОДИТЕ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ФИРМИ ОТИДОХА В СИВИЯ СЕКТОР! ТРЯБВА СИЛЕН ФИНАНСОВ МИНИСТЪР СЪС СИЛЕН ХАРАКТЕР КОЙТО ДА БЪДЕ УВАЖАВАН В ОБЩЕСТВОТО А НЕ ШУШУМИГИ КАТО ТРАЙКОВ И ДЯНКОВ! САМО СЪС СИЛЕН ФИНАНСОВ МИНИСТЪР ЩЕ ИМА УСПЕШНИ РЕФОРМИ! ЧОВЕК НА КОЙТО ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ДА ВЯРВА И ПОДКРЕПЯ В РЕФОРМИТЕ И БОРБАТА СРЕЩУ ЛЕКАРИ, ЧИНОВНИЦИ, СИНДИКАТ И ВСЕКВИ! ЧОВЕК КОЙТО ДА ВДЪХВА ДОВЕРИЕ И РЕСПЕКТ В ДЪРЖАВАТА ЧЕ ЗНАЕ НАКЪДЕ НИ ВОДИ А НЕ КЛОУНИТЕ ДЯНКОВ И ТРАЙКОВ КОИТО ВЕЧЕ ЕДНА ГОДИНА ДЕСТАБИЛИЗИРАТ КАБИНЕТА И ДЪРЖАВАТА!

  Тези двамата цяла година унищожаваха Бойко и ГЕРБ малко по-малко и накрая ще го срутят окончателно! 6% от десните избиратели са се оттеглили вече! А цяла година внасяха несигурност и нестабилност в кабинета! Пълни смешници които накараха цялото правителство да изглеждат като парцали! ЖАЛКИ И СЛАБОХАРАКТЕРНИ! Свалиха осигуровките с 2% от там бюджета загуби 400 милиона и цяла година заради тези пари ту се вдигаха ту се сваляха всеквивидове данъци от окето 1/3 от хората си мислят че вече възрастта и стажа са вдигнати! 1/3 си мислят че вече данъците са вдигнати! А те дори ги свалиха и се самоубиха по този начин! 1/3 си мислят че половината болници са закрити! Надявам се премиера да се събуди и да сложи край на целият този хаос защото нещата изглеждат ужасно! Не може всеки ден да се сменят мненията и вески ден да има промяна! ТРЯБВА СТАБИЛНОСТ И ПРЕДСКАЗУЕМОСТ! ПЪЛЕН КОШМАР Е!АКО НЕ ИЗГОНИ СЕГА ТРАЙКОВ И ДЯНКОВ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ЩЕ Е КРАХ И ФИАСКО ЗА БЪЛГАРИЯ! И ПАК ЩЕ ИМА НЕСИГУРНОСТ И ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ! ТЕЗИ ДВАМАТА ДА ПРАВЯТ РЕФОРМИ Е ВСЕ ЕДНО АННА МАРИЯ БОРИСОВА ДА ПРАВИ РЕФОРМИ - КРАХ

 67. 67 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1167 Весело

  Ако съборят тия митничарски вили направо бих гласувал за тях! Въпреки че отмениха забраната за тютюнопушене!

 68. 68 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Това което прави Борисов и това което ще прави Обама е принцип за възстановяване на икономиката на една държава, който е написан от десетилетия в учебниците по икономика.И Айзенхауер след като е видял аутобаните в Германия където е бил като войник е строял магистрали! Всеки го прави. Това е ПРАВИЛНАТА политика. Свалям шапка на това правителство, че в крайна сметка се движим в правилната посока, т.е. създаването на инфраструктура. След като я има нея и след като и съдебната, законодателната и изпълнителната власт заработят, тогава могат да се привличат вече и инвеститори.

  България - транспортен център на балканите! Най-накрая имаме стратегия за развитието на икономиката!

  Терминали за контейнер, магистрали които са връзки до следващи терминали и до крайните получатели!
  Най-накрая след една година и нещо управление на ГЕРБ вече имаме план как да се развиваме и как да излезем от кризата и раздвижим икономиката си! Защото държавата е тази, която трябва да осигури условия за ръст на икономическата активност в стратегически подбрани сектори с висока добавена стойност, което ще снижи и безработицата.
  Не икономиите на всяка цена, а целевите разходи и икономии, насочени към стимулиране на икономиката, инвестициите и потреблението, могат да доведат до успешно и бързо излизане от икономическата криза.
  За съжаление досега се действаше на парче и някак без план объркано и в хаос! А да не говорим че се пропиляха стотици милиони левове за всекви неща дето нямат никаква добавена стойност за в бъдеще за икономиката ни или по-точно минимална!
  Единствения реален проект реализиран от ГЕРБ с висока добавена стойност е АМ Тракия! Сега вероятно ще се добави Струма и Марица! Като добавим София-Калотина и автомагистрала Хемус плюс изказаното от премиера публично-частно партньорство за развитие на пристанищата имаме нещо като план! Защото Румъния само от пристанището няколко милиарда всяка година! За Гърця като е фалирала даже имаше конкретни цифри когато постоянно се шумеше по медиите 12 милиарда евро на година. Пак от пристанище специализирано за втечнен газ! В апликационната форма която предстои да бъде одобрена от ЕС сметките са че за 10 години минимума дори без пристанищата допълнителна добаване стойност от Тракия ще е 1 милиард евро! А с пристанищата представете си за какво говорим? Идеята е добра и осъществима! За разлика от енергийният център на Гоце! Тук не става въпрос за руски проекти. Напротив магистралите - с парите на ЕС! Пристанищата с парите на българският данъкоплатец и частни инвеститори! Терминали за контейнер, магистрали които са връзки до следващи терминали и до крайните получатели! И разбира се късмета, че географски сме на перфектното местоположение! Трябва много работа. Много мисъл и мениджъмнт и най-вече Плевнелиев да поеме транспортното министерство. Защото тоя Цветков е доказан некадърник е глупак. А и не се радва на доверие в ЕС напратови след корупционният скандал с търга на НКЖИ е хубаво да му се намери място някъде извън правителството!

 69. 69 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#66] от "merkel":

  Ми радвай се, сега е ред отново на Сер Гей и Гоце, да довършат светлото си дело.

 70. 70 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: 8 Весело

  Новата постановка на цирк "Боколино", в опит, отново да "прелъсти" първосигналният български мат'рал и да отклони вниманието му от грандиозният провал на ЦеЦе!

 71. 71 Профил на КС
  КС
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колко гневни съм ги гледал такива..На Трактора беше гневен май пак..

 72. 72 Профил на verin
  verin
  Рейтинг: 395 Неутрално

  В книгата на известния английски журналист Миша Глени "МакМафия: престъпност без граници", издадена у нас през 2008 г. от изд. "Сиела", на стр. 27 можем (и си заслужава) да прочетем: "... Бойко Борисов. Около 45-годишен, бившият главен секретар на МВР има черен колан по карате.Той също се беше вклюил в застрахователния бизнес, преди да придружава премиера Сакскобургготски като негов бодигард. Типичен бракониер,превърнал се в дивечовъд."

 73. 73 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Любопитно

  Ако се съборят с булдозери всички незаконни постройки в България, на тяхно място дали ще засеят борчета и райграс, или ще останат отломки и ями като след бомбардировки? Какво ще стане с тази така или иначе изградена инфраструктура до тези постройки като пътища, водопроводи и електропроводи? Тогава България няма ли да заприлича по-скоро на лунен пейзаж, отколкото на цивилизовано и предпочитано място за живеене. ПРЕДЛАГАМ НИЩО ОТ НЕЗАКОННО ПОСТРОЕНОТО ДА НЕ СЕ СЪБАРЯ, А ДА СЕ КОНФИСКУВА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА, КОЯТО ЧРЕЗ ПУБЛИЧЕН ТЪРГ ДА ГО ПРОДАДЕ, НО САМО НА ЧУЖДЕНЦИ, А НЕ НА НАШИ ГРАЖДАНИ!

 74. 74 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#56] от "FUSION":

  Не си давате краденото?

  Мислите, че законите не ви ловят?

  Що така? Може ли да спретнеш в резюме, кое те кара да мислиш, че можеш да правиш каквото искаш без държавата да ти каже нещо?

  Това че можеш да платиш на снайперисти?

 75. 75 Профил на Инспектор Гаджет
  Инспектор Гаджет
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Меркел, напоследък имах чувство, че говореше нещо маааалко по-различно. Ама няма вечни приятели, има вечни интереси- "имам собствена позиция, но принципно не съм съгласен с нея"
  Може да съм в грешка, но съм тъп, признавам си!

 76. 76
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:27 на 14/10/2010 от неговия автор.

 77. 77 Профил на Инспектор Гаджет
  Инспектор Гаджет
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Дедо Либен-е, бутанье му е макята, да се знае, че е безвъзвратно загубено време и пара, а не след няколко години да им го върнат-рязане из корен!

 78. 78
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:30 на 14/10/2010 от неговия автор.

 79. 79 Профил на Инспектор Гаджет
  Инспектор Гаджет
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Бутане и съд- осъждане ... едва ли

 80. 80
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:34 на 14/10/2010 от неговия автор.

 81. 81 Профил на radioham
  radioham
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#72] от "verin":

  ........."Типичен бракониер,превърнал се в дивечовъд".........
  Много точно казано!
  по темата :Най много да "изгорят" няколко къщи на по -беззъби тарикати! Буря в чаша вода е всичко това!

 82. 82
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:36 на 14/10/2010 от неговия автор.

 83. 83 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 609 Неутрално

  всичко незаконно трябва да се събори за сметка на застроилите го. национализация не е правилния изход защото веднъж района застроен може да продължи да се застроява с съдебно решение и при следващи правителства някой могат да се възползват от силата си и да искат реституиране.

 84. 84 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Любопитно

  До коментар [#77] от "Инспектор Гаджет":

  Инспекторе, за тези пари нашите мутри не са се потили, нито им са от заплатите, а време не са губили, защото са използвали амуджите да им го построят. Прави сметка, че всичко това е овеществен труд от някой друг - не от мутрите. Имено този труд трябва да се уважава и от него държавата /ако има такава/ да извлече ваксимална полза. Това може да стане не чрез рушене, а само чрез продажба, но не на подставени от мутрите лица!

 85. 85 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Бойко най-накрая го разбра и е напълно прав - ДАНЪЦИТЕ НИ СА СКАНДАЛНО НИСКИ! АБСУРДНО НИСКИ! Ние сме в десетте страни с най-ниски данъци В СВЕТА И ТО СПОРЕД МЕЖДУНАРОДНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ НА KPMG! Като преди нас са само износителките на петрол и страните с така наречените офшорни зони! А тези с петрола основно арабските страни като Саудитска Арабия-износител №1 на петрол в света!!! Дори Швейцария е след нас по данъци! Шокиращо е как въобще има пари за социално дейности и как не сме фалирали!

  В същото време какъв в отговор на скандално ниските данъци бизнеса НЕ само НЕ се изсветли и НЕ излезе от сивия сектор ами НАПРОТИВ! Колкото повече им се намяляваха осигурвките толкова повече се увеличаваше сивия сектор за да достигне РЕКОРДНИТЕ И БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИ СТОЙНОСТИ ТАЗИ ГОДИНА! Строят си дворци и нагло казват че слизат от самолетите на майбах а не плащат дори по 300 лева заплати с месеци наред!
  РЕВИЗОРО ГО КАЗА ПО БТВ - 9 милиарда е сивия сектор!
  Според повечето икономистите е малко по-малко между 7 и 8милиарда!
  Росен Ппевнелиев днес го потвърди като според него е около 7 милиарда сивият сектор което също е уникално много като цифра:


  http://www.btv.bg/news/ikonomika-biznes/story/1879999927-Sivata_ikonomika_u_nas_vazliza_na_okolo_7_miliarda_leva.html


  Обявиха ни за данъчен рай! В топ 10 на света според изследване KPMG

  България е в челната десетка страни в света с най-ниска ефективната ставка на подоходния данък и осигурителни вноски за 2010 г.

  Това сочи изследане на KPMG, цитирано от Investor.bg. За да са съпоставими данните, за база е взет годишен доход от 100 000 долара.

  Класацията е направена като изчисления каква част от годишните приходи на жител се прибират от държавата като данък и осигуровки. По тази методика общата данъчна тежест на преките данъци у нас е 12%. В Швейцария е 15%. В Хърватия, Швеция, Япония - над 50%.

  Единствено Хонконг, данъчни убежища като Бахамските острови с пряко облагане от 2%, както и страни- износителки на петрол, като Саудитска Арабия са преди нас в класацията.

  Глобално според проучването жителите на европейските страни като цяло плащат най-високи преки данъци. След тях е населението на Азиатско-тихоокеанския регион, а Южна Америка остава с относително най-ниските подоходни данъци. Класацията обаче не отчита степента на развитост на социалната мрежа в отделните страни.

  Сравнителното проучване на KPMG на преките данъци показва още, че в последните 8 г. има тенденция на повишение на данъчните ставки. То е най-осезаемо в държави от ЕС- като във Великобритания и Ирландия то е било най-чувствително. Гърция, Португалия и Франция са други примери за скок на данъците. Има и обратни примери - в Дания, която миналата година бе с най-висок ДОД, ставката вече е намалена.

  Рискът от фалит на държавата България е намалял. Това пък пише в последния доклад на CMA, организацията, която мери нивото му чрез цените на застраховката срещу фалит на всички държави. Цените на нашата са намалели до 82 и са паднали до 275 базисни пункта. Така те са много по-ниски от тези на Румъния, Гърция и други. (24часа)

  На нас ни беше неудобно, когато говорих с премиера на Унгария и с канцлера на Германия, ми беше неудобно да кажа какви данъци имаме, толкова ниски и не случайно Брюксел в момента заради такива като нас, които държат толкова ниски данъци искат да въведем единни данъци в Европейския съюз и само ние сме против, защото ние направихме от България данъчен рай, а ти ми казваш, че с 1,5 или 2, ако се вдигне една осигуровка и по-точно ние не я вдигаме, а възстановяваме каквато беше през миналата година, ще валираме бизнеса. В Европа се готвят срещу нас да въведат санкция, не санкция в истинския смисъл на думата, а да направят уравниловка на данъка точно срещу такива като нас, защото Орбан, като чу моите данъци, каза: "Чакай, аз имам 25 % ДДС". Ние когато Дянков ми каза и имаше такава тема от 20 на 21 % да се вдигне българският бизнес и всички казаха, че държавата ще фалира, а Унгария работи с 25 на сто. Те ще въведат плосък данък, но на 16 на сто, а ние сме на 10 на сто. Ние сме толкова по-добри, че просто няма накъде. Божидар Данев, трябва когато види Дянков да му целуне ръка и да каже "Добре, че държиш такива данъците". Защото, най-лесно е да се вдигне данъка и да се събере прихода в бюджета. Ние не го правим точно заради бизнеса и работодателите. Трябва да има малко и от тяхна страна трезва оценка и не трябва да им наливаме с такива изказвания вода в мелницата!

 86. 86 Профил на д-р Ох Боли
  д-р Ох Боли
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#85] от "merkel":

  Под това име ми се струва , че пише повече от един човек !!

  Половината истина не е истина!
 87. 87 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#86] от "д-р Ох Боли":

  И десет души да са ми е все едно, защото са правилни неща, вярни.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 88. 88 Профил на Аарон
  Аарон
  Рейтинг: 8 Весело

  Наложителна е промяна в календара. Направо не знам как сме живели преди Него.

 89. 89 Профил на Инспектор Гаджет
  Инспектор Гаджет
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Дедо Либене, не е така, треперел е нещастника като всяка дребна душица, мислеща само за г..зъ си, за това бутане и съд! Всяко взето по отделно или бутане или съд е прах в очите! Овеществен труд- гледахме тоя филм преди години и виждаме резултата- приватизация и пак бутане, а стига! Междувременно натрупани сметки, а стига! Стига!

 90. 90 Профил на bozkata
  bozkata
  Рейтинг: 530 Неутрално

  В Европа, ако някой не пуска данъчните в "двореца" си, те пристигат след това със съдебно решение от следовател и рота полицаи, влизат, тършуват всичко и конфискуват всички документи интересни за разследването. И това не е американски сериал, а ѝ се случи на мултимилиардерката Лилиан Бетанкур в предградие на Париж неотдавна.

 91. 91 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 948 Неутрално

  И кому е нужно такова тенденциозно заглавие? КОМУ ? Много по-професионално и етично би звучало без манипулативното "за показ"...Жалко, ама карай - не е сефте.. !
  Гневи се Бойко, то си е за гняв и прелитай на шир и надлъж страната около апетитните местенца, че много незаконен лукс има да видиш. И събаряй незаконно строеното на държавна земя без да ти мига окото, само тъй ще дадеш сигнал на самозабравилите се. И дано само багери да сънуват, а Първанката да не реве като магаре...

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 92. 92 Профил на Penyo Nikolov
  Penyo Nikolov
  Рейтинг: 565 Любопитно

  До коментар [#9] от "Любопитна":
  Наистина си много любопитна! Плащат ли ти!?

 93. 93 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Има един "емблематичен " хотел на самия плаж в Слънчев бряг. Когато го съборят, тогава ще повярвам, че нещо наистина се случва! "Рибарското селище" край Бургас втора година до събарят, но още си стои

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 94. 94 Профил на Minddestruction
  Minddestruction
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Питам се как така проучват яз. Ивайловград а пропускат яз. Искър. Или може би там всичко вече е узаконено по втория, третия и осмия начин.
  И как така узакониха незаконната сграда на площад Македония в София?

 95. 95 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 891 Гневно

  Бат'Бойко и той пада от небето!
  Абе тия хора идиоти ли са, че сега чуват за тия неща?! И след като са идиоти, не ви ли е срам, че ги правите премиери?!
  Вие сте идиоти!!!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 96. 96 Профил на ibryam_ali
  ibryam_ali
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ако бат ни Бойко е наистина Министор-Председател на майка България,нема нищо да разрушава,а най-културно за изиска извадки от данъчните декларации на Марашевци,Парашевци и тем подобни князе,царе и императори.
  След което,ако България е наистина бела дръжава...секи за си сърба попарата,де я е дробил,а имотите ке се изконфинскуват в полза на дръжавата.
  Лично мен ма е малко яд на наш Аамет...не може Сулю и Пульо от на утката си лелина да правят ремонти за по 5-7 МИЛИОНА юро-та на бараки из Ивайловградско,а нашийот лидер да се поти над хидроенергийни проекти за некви си мижави милион и пулвин лева.
  Срамота е.
  ***
  P.S. Не съм ви го казвал,но пак повтарям...ако бат ни Бойко успее да се наистина сбори с пиявиците,дека смучат кръвта на обикновените български граждани и селяни-язека ке му станем най-върлийо фен.
  УСПЕХ!

 97. 97 Профил на jarrett
  jarrett
  Рейтинг: 395 Неутрално

  От разговора става ясно, че промени в законите няма да се правят

  Това е П.Р. акция - ако не променят законите - след година ще се върши отново същото !!!!

 98. 98 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Бай Ибряме, и аз викам дека Бойко до вчера не е живял у милата ни родина. Секи ден изненадан завалийката. От утре ако Бойко си запомни нещо за повече от 24 часа и аз ке му станем най-върлио фен та ще се дърляме с теб кой е баш.

 99. 99 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ЛИЦЕМЕРИ

  Данъците в България не са ниски!
  Плоския данък 10% означава само, суперниски данъци за комунистическата олигархия!
  Затова няма пари в хазната !
  Същия данък биха плащали повечето българи и при прогресивен данък!
  Освен това другите данъци и такси с които правителството иска да компесира жеста си към господарите си СЪЩО ТОВАРЯТ ЕДНАКВО ВСИЧКИ!
  Което означава че тези с ниските доходи го усеяат яко, а комунистическата олигархия, бълха я охапала!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 100. 100 Профил на pekan
  pekan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако ББ е решил да чисти държавата,трабва първо да почне от себе си и близките си.Тогава ще му поварвам.Иначе са само филми и постанавки за отвличане на внимание и справяне с конкуренция.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK