ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

  • 25.3%
  • 20.2%
  • 13.8%
  • 10.2%
  • 9.3%
  • 7.4%
  • 4.6%
  • 3.8%
  • ГЕРБ:67
  • ПП:53
  • ДПС:36
  • ВЪЗР:27
  • БСП:25
  • ДБ:20
  • БВ:12
37.8%активност

Източник: Резултатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник", активността - на "Алфа Рисърч"

Нов анализ в Германия ще доказва наличието на соя в колбасите "Стара планина"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (38)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Thermobee
    Thermobee
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    Синджира иде, козата я нема стана работата:-D

    Публикувано през m.dnevnik.bg

    Не на ислямската инвазия в Европа!
  2. 2 Профил на Dehumanizer
    Dehumanizer
    Рейтинг: 950 Неутрално

    В България толкова ли няма една лаборатория, която да прави такова изследване - то засяга целия народ. Доста хора им ядат боклуците на тия измекяри.

    «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
  3. 3 Профил на kimba3
    kimba3
    Рейтинг: 1159 Разстроено

    Искаме дупета от Германия ! Не щем български боклуци , "Стара планина" !

  4. 4 Профил на Philip
    Philip
    Рейтинг: 942 Весело

    И този министър много говори, а сега чрез шефа на НВМС дава заден ход..А бе големи сте мушмороци, ей!

    А тези със саламите са си баш палавници....

    PHILIP
  5. 5 Профил на Philip
    Philip
    Рейтинг: 942 Неутрално

    До коментар [#2] от "Dehumanizer":

    Няма лаборатория, за това беше чудно как точно ще контролират производителите. Цялата работа е защита на "нашите момчета"...

    PHILIP
  6. 6 Профил на Philip
    Philip
    Рейтинг: 942 Неутрално

    До коментар [#3] от "kimba3":

    Тези с "дупетата" не са от нашите момчета...

    PHILIP
  7. 7 Профил на DareDebil
    DareDebil
    Рейтинг: 740 Неутрално

    Еб*ти смешните производители!!! Можело да има соя в месото или подправките... Еми как пък не се сетихте да проверите дали няма, преди да си лепите глупавите сертификати на етикетите??? Месо от чужбина, напомпано със разтворена соя да му се увеличи теглото? Еми съдите до дупка тоя който ви го е продал това месо, при положение че сте изискали специално месо без такива примеси (каквито всички бг фирми обичат да слагат). Или май много добре си знаят какво има в месото и слагат едно и също навсякъде, само дето старата планина е доста по-скъпа. Ако действително има достатъчно соя за да се е увеличило теглото на месото, то фирмите произвели колбасите трябва да им се отнемат разрешителните и да си фалират по каналния ред след огромните глоби които ще понесат. Тяхна е отговорността да проверяват какво слагат в собствените си продукти. Може пък следващите да се позамислят преди да продават сол и вода в месото на цена 15 лв/кг.

    Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
  8. 8 Профил на Viper_c
    ****

    Този коментар беше изтрит в 18:02 на 14/10/2010 от неговия автор.

  9. 9 Профил на Технолог
    Технолог
    Рейтинг: 531 Неутрално

    Оказва се, че в БГ няма лаборатория, която да мери количеството на соята в колбасите. А какво да кажем за рогата и копитата? А за "дупетата"?

    Толкова ли няма една оперативна програма по която да кандидатстват, та министерството на земеделието и министерството на екологията да се обзаведат с модерни лаборатории?

    Лабораторията е истината - лаборатория, която да прави всеки ден измервания. При това лаборатория, която има строги процедури и правила и всички дейности в нея се записват на видео.

  10. 10 Профил на Viper_c
    Viper_c
    Рейтинг: 288 Неутрално

    Интересно защо вместо да изчисляваме загубата на тези измамници, не изчислим колко доверие загуби стандарта "Стара Планина". И разбира се, тези които се опитаха да го въведат, което погледнато отстрани си е похвална идея.

    Комунист и на некролог да го видиш - пак му удари шамар!
  11. 11 Профил на БАЙ АВРАМ
    БАЙ АВРАМ
    Рейтинг: Неутрално

    До коментар [#4] от "Philip":


    До коментар [#5] от "Philip":

    Какъв ЗАДЕН ХОД?Хората си плащат за анализ в Германия,какво да каже :НЕ МОЖЕ?
    Кой казва,че нямаме лаборатория?Имаме няколко качествени лаборатории,месарите искат в Германия,това е!

  12. 12 Профил на kimba3
    kimba3
    Рейтинг: 1159 Гневно

    Що ми слагате минусите бе ? Ако тези колбаси "Стара планина" бяха изнесени в Германия , щяха да ги изгорят в германските екарисажи , по същият начин, по който тук горят германски дупета , без да са некачественни ! Само , че германските дупета са качественни и отговарят на стандарта , а наште боклуци - не ! И за капак нашите са 5 пъти по-скъпи от тях ! Аз лично педпочитам германско дупе от 3.99, пред роден шпек от 5.00 лева ! В дупето поне има месо , а в шпека пълнители и мазнотии ! Що сега наште не ги конфискуват и не ги изгорят родните ментета , като са толкова принципни ?!?

  13. 13 Профил на Един Градинар
    Един Градинар
    Рейтинг: 1059 Неутрално

    А някой хора искаха да пускат ГМО в България. Кой щеше да плаща тогава прескъпите анализи? Добре че напоследък Монсанто затъват!...

    Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
  14. 14 Профил на DareDebil
    DareDebil
    Рейтинг: 740 Неутрално

    До коментар [#11] от "liverpool":

    и като се установи количеството какво правим? къде в закона е записано допустимото количество соя на килограм продукт, за да могат производителите да кажат "виждате че е по-малко от законово допустимото". Нали до вчера министъра тръбеше че няма никакво значение количеството, а факта че се намира соя в продукт за който е забранена е достатъчно основание да се отнемат разрешителни. Ето и малък цитат от думите на найденов

    "Нас не си интересува колко процента е, в стандарта е записано, че тази съставка не трябва да я има, каза обаче Найденов"

    Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
  15. 15 Профил на Хриси
    Хриси
    Рейтинг: 1475 Любопитно

    Само аз ли съм леко учудена от изречението: "Другият вариант е месото за продуктите, което също е внос от страни от ЕС, да е обработено с разтворена във вода соя, за да се увеличи теглото му. " Демек, уж месото е месо, ама не баш?
    Ами ако вземе сега, че се окаже, че "месото" е 20-годишно ирландско? Или, викате, него вече го изядохме?

    Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
  16. 16 Профил на БАЙ АВРАМ
    БАЙ АВРАМ
    Рейтинг: Неутрално

    До коментар [#14] от "DareDebil":

    И ти си прав,но ако се окаже например,че соята е 1/1000,не трябва да им отнемат лиценза за "стара планина",а само глоби и другия път да внимават какви подправки слагат и какво месо внасят!

  17. 17 Профил на БАЙ АВРАМ
    БАЙ АВРАМ
    Рейтинг: Гневно

    До коментар [#15] от "Хриси":

    Стига повтаряхте ЕДНО И СЪЩО,смешници!Вие ли сте по-отворени от др.Кутев?!А?Той и по кофите за боклук рови да намери нещо подобно и да си заслужи от Гоце един орден,а вие ИРЛАНДСКОТО,та ирландското!!!

  18. 18 Профил на Минувач
    Минувач
    Рейтинг: 624 Неутрално

    У нас няма условия за количествен анализ на соята. Качествено е доказано, че има, но колко е не може да се определи.

  19. 19 Профил на pyn
    pyn
    Рейтинг: 512 Неутрално

    До коментар [#12] от "kimba3":

    Щот тук се въди много тъпунгер и имбецил, спокойно .
    А ти си прав, разбира се.

  20. 20 Профил на Realistka
    Realistka
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    Преди "великата" дата 9-ти септември 1944 година ной-добре обзаведената лаборатория в България е била тази на митниците. Химиците, които са работили там са били също изключителни специалисти. Някои от тях са били канени от европейски страни като консултанти при отговорни анализи.

    Пиле не е могло да прехвръкне без сертификат за качество от тази лаборатория.

    След 9-ти септември 1944 г. всичко това се скапва, за да могат разни "верни на партията" хора (обикновено некадърници) да бъдат назначени там.

    Това е едно от поредицата престъпления на комунистите у нас, което доведе до това, което е България днес. Една изостанала страна, в която не се знае кой пие, кой плаща и в която не може да се организира една контролна лаборатория за храни и лекарства. Защото ако даже се създаде такава, кой може да гарантира, че тя няма да стане едно ново гнезденце за корумпирани търтеи, които да издават сертификати срещу съответно заплащане.
    Страна в която няма морал - няма нищо.

    The best way out is always through Robert Frost
  21. 21 Профил на troi
    troi
    Рейтинг: 529 Неутрално

    До коментар [#18] от "Минувач":
    Съгласен съм, то си го пише в статията.
    Важно е да се направи такава проба в сериозна лаборатория, за да се види лъжат ли производителите или тях са ги излъгали. И колко процента е, защото ако е 0,01% значи е 1/10000 (една десетохилядна) част соята, а месото може да е 5000 пъти повече ако е 50%. Примерно. Тогава на мен не ми пука, че имало соя. То черният пипер може да е повече в случая.
    Забележете на колко пакетирани продукти има текст: може да съдържа следи от соя, бадеми, лешници и т.н.

    забавление и приключение
  22. 22 Профил на naturisten
    naturisten
    Рейтинг: 583 Весело

    "...е възможно следите от соя да са попаднали в продуктите с подправките, които те внасяли от чужбина. Другият вариант е месото за продуктите, което също е внос от страни от ЕС, да е обработено с разтворена във вода соя, за да се увеличи теглото му. Те обаче не знаят от къде точно е дошла соята в продуктите."

    БАСИ и наглите КОМСОМОЛЦИ. Пак ЕС ни е виновен ДРУГАРИ, сам той и никой друг. Вие винаги си слагате само чисто месце в колбасите, нъл тъй?

    Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
  23. 23 Профил на БАЙ АВРАМ
    БАЙ АВРАМ
    Рейтинг: Весело

    До коментар [#19] от "pyn":

    А,ето още един умен човек,който обича дупета!))
    А ЗАДНИЦИ обичаш ли?)
    Шефа на дупетата го каза ясно от екрана:В България ги вакумираме и така им удължаваме срока на годност????!!!!!)Пич,та скърца!)ИСКАМЕ СИ ДУПЕТАТА!!!))))))

  24. 24 Профил на Цецо
    Цецо
    Рейтинг: 1405 Неутрално

    До коментар [#9] от "Технолог":

    Дребният проблем е, че издръжката на една лаборатория е доста скъпо нещо. И доколкото соята не е от вредните за здравето продукти е нормално родните лаборатории да не правят съответните анализи. пак да повторя. Въпросът далеч не е само в еднократна инвестиция за техника.
    А за чий въвеждаме стандарт, спазването на който не можем да следим хич не схванах. Както и идиота, пардон собственик, дето имал ИСО (че и европейско!?!), а не си контролира какво внася. Горкия не знаел като плаща за чисто месо дали не му дават боклуци. Да се смееш ли, да плачеш ли. Мъкааааа.

    Covid live matter. Stop the genocide.
  25. 25 Профил на Цецо
    Цецо
    Рейтинг: 1405 Весело

    До коментар [#13] от "Един Градинар":

    Как да ти кажа. Основната част от соята е ГМО. Плюскаш я от години и май нищо ти няма. А че не разбираш не се дължи на ГМО-тата дето си изпапкал. Само не схванах що хора дето хабер си нямат от нещо са много гласовити по темата.

    Covid live matter. Stop the genocide.
  26. 26 Профил на Цецо
    Цецо
    Рейтинг: 1405 Весело

    До коментар [#15] от "Хриси":

    А, не може да няма още. Може и по старо да намерим. то в стандарта май не пише нищо и за старо магарешко и т.н.

    Covid live matter. Stop the genocide.
  27. 27 Профил на pyn
    pyn
    Рейтинг: 512 Неутрално

    До коментар [#24] от "Цецо":

    "А за чий въвеждаме стандарт, спазването на който не можем да следим хич не схванах. "

    А, тва е просто- за да може дружките на дебелогъзия министър да припечелят.

  28. 28 Профил на kimba3
    kimba3
    Рейтинг: 1159 Весело

    До # 23 -liverool - лесно ти е да се смееш на чужд гъз ! Ако си български пенсионер с 200-300 лева пенсия и пред себе си имаш избор - българска свинска пастарма от бут- 20.00 лв и германска - тип дупе - от джолан - 3.99 - коя ще предпочетеш ? Ха кажи ми като си толкова умен? Аз предпочетох втората и не сбърках !

  29. 29 Профил на kimba3
    kimba3
    Рейтинг: 1159 Весело

    До # 27 - за да закопаем конкуренцията в България ! Ти наистина ли вярваш , че за всички се мери с 1 аршин? На митничарите ще рушим вилите , на тези , които са ги вардили с политически чадър - не ! На чуждите фирми ще горим дупетата - на нашите фирми - не !Добре , че ЕС , не им дава , да резнат конкурентният внос от там ! Иначе , досега да сме изпукали от глад !

  30. 30 Профил на Окото
    Окото
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    До коментар [#26] от "Цецо":

    Има, има! 30 годишно аржентинско говеждо-50%, 25 годишно датско свинско-30%, друго? месо??? -20%, черва или пластмаса за обвивка + Е-тата - от Китай. Продукт - "Дряновска шпековица на дедо Цонко".

    Част от диаметъра на кръга "Капитал"
  31. 31 Профил на Гражданин
    Гражданин
    Рейтинг: 479 Неутрално

    "ГОРДА СТАРА ПЛАНИНАААА..." Това бил стандарта. Какъв стандарт, а??? Сега ще се окаже че соята е от накиснатото ЕВРОПЕЙСКО МЕСО!/ А защо в така наречените "дупета" няма следи от СОЯ?

  32. 32 Профил на Krasio
    Krasio
    Рейтинг: 217 Неутрално

    "Те обаче не знаят от къде точно е дошла соята в продуктите."

    Ха ха ха ха.

  33. 33 Профил на БАЙ АВРАМ
    БАЙ АВРАМ
    Рейтинг: Неутрално

    До коментар [#28] от "kimba3":

    Да се смея на чужд гъз?!)))Хареса ми,но по принцип не си прав.Трябваше ли да чака Найденов да гръмне скандал с някой умрял пенсионер например и да се прочуем в цял свят с това?Ти не разбра ли СХЕМАТА на тоя тарикат?Ще ми вкарва той незнайни изрезки някакви,които са за екарисажа по принцип,а и като нищо може да е имал и събирачи по кофите зад супермаркетите и ще твърди,че са безопасни и в срок?!
    Айде стига сме се излагали,не е казано,че всеки трябва и има възможност да купува "стара планина",но пък да ревем за боклуците на Европа ми се вижда странно!

  34. 34 Профил на Клюводървец
    Клюводървец
    Рейтинг: 681 Любопитно

    Така трябва.Стандартът Стара Планина се прилага по желание от производителя.След като дадена фирма е приела да го спазва значи трябва да го спазва.Т.е това означава стриктен входящ,междинен и изходящ контрол на качеството на произвежданите продукти.Всичко останало е бла,бла.Лично аз никога няма да си закупя нищо от тези производители.Ще известя за същото всички роднини и приятели .

    Ръй! Ръй!
  35. 35 Профил на kimba3
    kimba3
    Рейтинг: 1159 Весело

    Дo #33 - a бе човек , такива колбаси -"дупета"и в монента се продават в хипермаркетите на цена 3.99;4.99;5.99 и масово се копуват ! Върхът бе миналият месец пастарма от свински джолан - 3.99 , докато на свободният пазар пастарма от свински бут е с цена 20.00 лева ! Редовно хапвам от дупетата и още съм жив ! В момента кебапче 100 грама в родният ми град може да се купи на пазара , на цена 25 стотинки ! Предположи сам какво има в него ! Ял съм и от него и съм оживял ! Майтапа е , че и кучетата ми ги хапват , но кремвиши на "КЕН" и роден шпек от 5.00 лева не щат !

  36. 36 Профил на БАЙ АВРАМ
    БАЙ АВРАМ
    Рейтинг: Весело

    До коментар [#35] от "kimba3":

    Абе човек,ХАПВАЙ КАКВОТО ИСКАШ!))
    В първия си пост обаче пишеш,че не ИСКАШ СТАРА ПЛАНИНА?!ИСКАШ ДУПЕТА!)))Ами яж си ги и не занимавай хората,които пишат под ТАЯ статия с тия ДУПЕТА!))Пиши например на Найденов,искаш си дупетата и това е!
    Яж и бъди щастлив!!!))))

  37. 37 Профил на abfk
    abfk
    Рейтинг: 210 Неутрално

    В "Метро" продават замразени наденици от пилешко по стандарт "Стара планина", на Сами М. На етикетите е описано съдържанието - някакви меса (пилешко, свинско, сланина), и КОЖА!
    Ако стандартът счита кожата за месо - еби му стандарта!

  38. 38 Профил на mrivanoff
    mrivanoff
    Рейтинг: 426 Весело

    До коментар [#35] от "kimba3":

    Ти пробвай от любимата консерва на кучето си. Ще видиш, че е вкусна и пак ще си жив. Дори нищо няма да ти има.
    Но това нищо не доказва, освен че имате еднакъв вкус.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK