Вътрешният министър: Няма законова възможност новите документи да се плащат с държавни таксови марки

Вътрешният министър: Няма законова възможност новите документи да се плащат с държавни таксови марки

© Надежда ЧипеваНяма законова възможност таксите за издаване на лични документи да се заплащат с държавни таксови марки. Плащането по този начин не може да бъде отчетено, защото е сключен договор с фирма. Постъпленията постъпват по специална сметка, а когато се купят държавни таксови марки, парите отива в държвния бюджет. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов като отговор на питане от депутата Михаил Михайлов (Синята коалиция) защо таксите за издаване на нови документи не могат да се плащат с държавни таксови марки.


Преди време "Дневник" публикува читателско писмо за невъзможността за плащането на такси за издаването на нови документи, въпреки че това е записано в закона.


"Парите, събирани от такси, постъпват по отделна сметка за чужди средства на МВР. Те се ползват за погасяване на задължения към фирми изпълнители във връзка с придобиване на активи и ползването на услуги. Това става съгласно сключен договор, свързан с издаването на документи за самоличност, посочи министърът. Тези средства се ползват за покриване на разходи по бюджета на МВР за съответната година", допълни Цветанов.
Според него има законово основание приходите от такси за издаване на лични документи да се ползват за специални цели. Министърът каза още, че това предполага точно отчитане на постъпленията и изключва заплащането на държавни такси чрез държавни таксови марки, приходите от които постъпват в републиканския бюджет още при закупуването им.


"Таксовите марки не са платежно средство по отношение на заплащането на държавни такси за издаване на лични документи от 1996 г.", заяви още Цветанов и допълни, че ще информира министъра на финансите Симеон Дянков. Освен това той е изпратил писмо до банките, с които иска да се намали таксата, заплащана от пенсионери и хора в неравностойно положение.

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Цирк

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 2. 2 Профил на bill_doors
  bill_doors
  Рейтинг: Неутрално

  Може, може. Само че трябва да се води точна отчетност, а не всеки да си пази "къщичката" (по Борисов).

  Заради този отговор му пиша един минус на ЦЦ.

 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Тук не се сдържам да възразя по същия начин, както учителят по физическо във филма "Вчера", когато 2-мата ученика не дойдоха постригани 0 номер. Демек, "Интересна лъжа си измислил, Цветанов! Наистина си се постарал. Сега да видим Краси Стефанов как ще обясни, защо зимбабвийският софтуер вади салда в Зимбабве, но не може да ги извади в България"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 4. 4 Профил на vojd
  vojd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ами да а по някаква случайност във РПУ-тата и КАТ има клон на СиБанк..

 5. 5 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  А таксата за превод на банката, избрана да обслужва съответната институция? Според разпоредбата на чл. 2, ал. 1 от Закона за държавните такси същите се заплащат с държавна таксова марка или в брой. Законът дори не предвижда плащане чрез банков превод. А каква е практиката - държавните институции и съдилищата масово отказват да признаят или не информират гражданите, че може да платят държавната такса с таксови марки. Плащането в брой изобщо не е възможно, защото съществувалите по-рано каси са закрити. Във всяко учреждение (или около него) се е настанил банков клон, който не пропуска да се възползва от монополното си положение.Държавните таксови марки са платежно средство за различни услуги. Заплащането посредством тях е регламентирано в Закона за държавните такси. Отпечатването на държавните таксови марки на основание чл. 7 от Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа става под контрола на Министъра на финансите.
  Защото нищо не се губи, то само се видоизменя - това е валидно и тук. 6. 6 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Мен ако питате - най-добре е танковете да дойдат!
  Нищо друго няма да измете тая измет от управлението на държавата.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 7. 7 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  упс...забравих, че те са се погрижили вече да няма и танкове...

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 8. 8 Профил на vg
  vg
  Рейтинг: 525 Неутрално

  От казаното от Цветанов излиза ,че фактически бюджета на МВР е много по-голям от официалния ,тъй като се самофинансира от издаването на документи и от други сходни дейности .

 9. 9 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  меверейската копаня е изобилна дори в тези усилни години, и милиционерите не само не спират да бъркат в общата каца, а и отказват да слагат в нея, и правят самостоятелни сделки с разни фирми (кои са тия фирми? защо са тия фирми? ).

  на това се казва държава в държавата.

  а, чакай, съдиите са виновни за всичко.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 10. 10 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  "Освен това той е изпратил писмо до банките, с които иска да се намали таксата, заплащана от пенсионери и хора в неравностойно положение."
  О, колко е загрижен за пенсионерите и хората в неравностойно положение!!!

  Господи, Боже, как можах да се родя точно в това подобие на държава, кажи!!! Не можа ли някъде в африканските савани да ме пуснеш, че да нямам такива ядове!!!

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 11. 11 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1435 Любопитно

  Правилно ли разбирам ЦвЦв... имало договор, които гарантирал едни приходи (и едни банкови комисионни) и видите ли "сметка за чужди средства на МВР".

  Които се харчат безконтролно, бас държа.
  А относно "това става съгласно сключен договор, свързан с издаването на документи за самоличност"...
  Репчихте се много за наустойки на Сименс! И какво стана - поредната КРЪГЛА НУЛА!

  Силни сте по проказките, ама като ви разгледа човек "под лупа" сте си гола вода.... да знае6 Цецко!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 12. 12 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Банковото лоби в правителството си продължава и това си е. За другата година за банките ще има нови бонуси - всички заплати само по банков път с карти.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 13. 13 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  ЗАКОН за кредитните институции.Банката се учредява като акционерно дружество и доколкото в този закон не е предвидено друго, за нея се прилага Търговският закон.
  ...той е изпратил писмо до банките, с които иска да се намали таксата...Според него? има законово основание приходите от такси...

 14. 14 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Абе какви са тия таксови марки, много екзотично звучат. Като филателните ли са или само така се казват? Защо някой би искал да плати с такова нещо - на някои държавни служители заплатите ли им плащат в марки, по-евтино ли излиза?

  gradinko.bg
 15. 15 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#10] от "Athanatos":Това е защото ги избираме по пропорционалната кланова система и нов вътре не може да влезе.Само като напишеш,че искаш мажоритарна система и почват едни плювни,едни квалификации.А ако имаме мажоритарна система едва ли "лидери" като СергейСт.,Мартин Д.,Я.Я и други подобни суяци ще са в парламента.От тия 240 дето са сега там само местата на Доган и ако се бе кандидатирал - Б.Б.И няма да има контрол върху депутатите,а кукловодите не искат да го изпуснат.

 16. 16 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Градинко, с таксова марка плащаш само марката, а с банков превод и цената на превода.

 17. 17 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 702 Неутрално

  В Естония личната карта е униревсален документ.Има информация за колко натрупана пенсия имаш??,какви рецепти са ти били изписвани?? ,кой и по какви причини е чел информацията от електронното ти досие??? Това даже не е в Геммания ,а в Естония. А тук чипът в международния ти паспорт се чете само от тези,които са го издали.Това е резултат от мутропрехода .http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=584716

 18. 18 Профил на precision
  precision
  Рейтинг: 218 Неутрално

  бил писал писмо на банките!?!.. тъп ли е тоя не мога да разбера.. >

 19. 19 Профил на Thomas Anderson
  Thomas Anderson
  Рейтинг: 297 Разстроено


  Такъв бил договорът????

  Все едно са 10-те божи заповеди и не може да се промени.

  АМИ ПРОМЕНИГО БЕ ЦВЕТКО! ПРОМЕНИ ГО!!!

  Ако имаш желание, ще намериш решение. Оправданието е като гъза - всеки си го има...

  Sugar - The Bitter Truth http://www.uctv.tv/search-details.aspx?showID=16717
 20. 20 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#16] от "Mrrrr":

  А тия преводи не могат ли да се правят онлайн? Моята банка ме таксува 80 стотинки за превод, струва ми се по-поносимо от допълнителното разкарване за закупуване на тия марки.

  gradinko.bg
 21. 21 Профил на yordanovmg
  yordanovmg
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#14] от "gradinko"

  Абсолютно!

  До останалите:

  Хора, опомнете се, какви марки, какво близане по гишета!? Идиотско е, че банките събират комисион за получаване на пари в брой единствено, когато събират държавни такси, но плащане с марки!... В кое хилядолетие живеем?
  Просто трябва да се измени законът и марките да се изкупят обратно, а на банките да им се каже, че ако искат да събират държавни такси, трябва да го правят безплатно, както за частните доставчици на услуги!

 22. 22 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Браво Герб, браво Цвъко.
  Имало договор, който отменял закона.
  Майната им на законите. Майната й и на държавата.
  На мутрите не им трябва държава.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 23. 23 Профил на precision
  precision
  Рейтинг: 218 Неутрално

  До коментар [#14] от "gradinko":

  сигурно си мислиш, че си оригинален.. ДТМ си е платежно средство.. не се редиш на банкови гишета, не плащаш комисионни, такси и всякакви подобни.. само че на ББ и ЦЦ не им е изгодно, а и няма кой и как да им следи харченето на едни безочетни парички по този начин

 24. 24 Профил на yordanovmg
  yordanovmg
  Рейтинг: 464 Неутрално

  До коментар [#16] от "Mrrrr":

  Ха! А "Български пощи" не си ли взимат комисион за разпространението на таксовите марки? Само че при марките комисионът се плаща от държавата, сиреч пак от всички нас.

 25. 25 Профил на Thomas Anderson
  Thomas Anderson
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#24] от "yordanovmg":

  да ама там комисионната е 5% примерно

  А за една кирлива лична карта за 10 лева който трябваше да внеса преди ми вземаха 2-3 лева (тоест 20-30%) !!!

  Sugar - The Bitter Truth http://www.uctv.tv/search-details.aspx?showID=16717
 26. 26 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#23] от "precision":

  Този път не се правех на оригинален. Като малък събирах марки, имам над дузина класьори. Но таксови марки не си спомням да съм виждал по филателните магазини.

  Та какъв е проблемът с онлайн преводите - там също не се редиш на гишета и не трябва да купуваш някакви специални пари за да платиш.

  gradinko.bg
 27. 27 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#26] от "gradinko":

  Ти явно си от тия шушумигари които сио плащат надлежно двайсетарката на катаджиите и не ходиш до КАТ за актове.
  Когато го направиш това с превода ти - ела се обади пак.
  Трябва да си разпечаташ превода, да го занесеш в банката си, там да ти го заверят с печат, после след няколко дена, но не същия, да идеш до кат, да се срещнеш с счетоводителка и тя да ти завери че сумата е постъпила и едва след това започваш да чакаш на гишето.
  По принцип това се прави с пос терминал - както е по магазините - мушкаш картата и набираш пина, подписваш се на листчето и си готов.
  Но в МВР и КАТ ги избират кретени с конкурс и те с пос терминали не работят и не могат да работят. Затова им трябва офис на банка. Който между другото не отговаря на никакви креитерии за сигурност наложени от собственото им министерство.
  Ами смятай бе!
  Само в София през 2009 са издадени 1.2 млн акта.
  По 2.40 такса минимум - това са почти 3 млн чиста печалба за СИБанкя!

  The biggest risk in life is not taking one.
 28. 28 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#27] от "Десен":

  или явно съм от другите шушумигари, дето нямат кола? Защото "явно" не съм от третите шушумигари като приятелката ми, които никога не са били глобявани.

  gradinko.bg
 29. 29 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#20] от "gradinko": Абе сигурно може, ама СИБанк пък е на "една ръка разстояние'' )))
  Ако мислеха за хората, щяха да приемат крайна цена за издаване на лични документи, в която е включена и банковата комисионна! Да, ама не! През 2000-та година, смених напълно валидна книжка с нова, по евро- стандарт Миналата година си смених уж безсрочно свидетелството за 20 бр.р.т., с ново, с валидност 10 години, срещу 90-ина лева. Айде, че се сетих и за измислените таксиметрови и касови апарати, като и за номерата на автомобилите и ме хващат дяволите, като си помисля, че май ние бяхме единствените балъци, дето се хванахме на тоя номер Истината е, че някой прави сериозни пари от всички тези "кампании"!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 30. 30 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#28] от "gradinko":
  A, извинявай тогава. Не подозирах дори, че все още има такива жертви на месомелачката в България, наречена "пътно движение" които са все още без кола.
  За човек живеещ активно, колата е абсолютно необходима и незаменима, особено в България. А тия които имат кола надали се разминават кой знае колко често със срещи от третия вид. Само в София са около 700,000 автомобила, близо 1 млн шофьори, а актовете - ей ги горе.

  The biggest risk in life is not taking one.
 31. 31 Профил на 4i4olin
  4i4olin
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#12] от "The.Teacher":

  Доходен бизнес, не случайно банките станахо повече от бакалиите.

 32. 32 Профил на makarena
  makarena
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#28] от "gradinko":

  Наистина е по-добре плащанията и всички административни услуги да се случват онлайн, не искам в живота си да виждам държавен служител!

  Обаче тук става въпрос за това, че разплащането с таксови марки е регламентирано със закон, а министър твърди, че по силата на договор с частна фирма, законът в случая не важи.

 33. 33 Профил на 4itanka_vs_nsbop
  4itanka_vs_nsbop
  Рейтинг: 217 Гневно

  За да съм честен с вас ще си призная, че този въпрос дълбоко ме вълнува поради ред причини. Специално отделих време и пространство за да гледам днешният парламентарен контрол и чуя позицията на Министъра на вътрешните работи по въпроса: защо МВР не приема държавни таксови марки? Както повечето форумци, предварително знаех отговора на този въпрос - за да разполагат банките с легитимното право да си пускат мазните и дълги ръце върху без това празните ни джобове. Усещате ли как нещо потно и мръсно нагло ни опипва под строгия, но пожарникарски поглед на държавата? Да, правилно ми следите мисълта, защото този фарс става единствено благодарение на активната и любезна подкрепа на държавните институции. То има закон (Закона за държавните такси), с член (чл. 2), към който са лепнали една алинея (ал. 1), изрично гласяща, че заплащането на държавни такси става чрез държавни таксови марки. Внимавайте, уважаеми форумци, да не вземете да прибързате и помислите, че МВР е единствената държавна структура, която е счела, че целесъобразността е по-важна от законносъобразността. Не сте толкова наивни, нали? Съдът, НАП, НОИ, търговският регистър, т.н. също са се превърнали в стожери на борбата със законността и зачитане правата на гражданите. Те също са се вживяли в ролята си и отказват да приемат държавните таксови марки, като средство за заплащане на държавните такси. Защо ли? Считам, че вече си отговорихме на този деликатен, но лесен въпрос. Естествено всичко това става в духа на общоприетата от държавните органи дефиниция за ‘гражданин': "будала-балък индивид, разполагащ с безкрайно време за пилеене, неизчерпаем финансов ресурс, без право на глас и интерес.”

 34. 34 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Едно време се казваха "Гербови марки".
  Лепеха се на всеко заявление до държавна институция.

  Имаше и осигурителни марки, които работодателите (така наречените "предприемачи" лепеха в трудовите книжки на работниците си. Немаше плащане с десет платежни за един и същи по същество превод.

  Това беше в "Мрачното Фашистко Минало".

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 35. 35 Профил на stormy
  stormy
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Хм, този така нарешен договор е сключен между МВР и изпълнителя на договора за издаване на документи, а не между гразданите и изпълнителя. Затова, отговорността за плащане за услугата, след полуаване на плащане от гражданите, е на МВР, а това дали ще става по банкова сметка или по друг начин би трябвало да си е техен проблем. АЗ съм за наличието на няколко възможни начина на плащане за каквито и да е държавни услуги, било то и издаване на документи. МВР може пре спокойно в края на всяка година да подава към Дянков искане за покриване на броя постъпили дуржавни марки от националния бюджет и по този начин да си получава парите. Така, че тук чиждам само един бегъл опит на ЦЦ да замаже положението.

 36. 36 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#32] от "makarena":

  "Обаче тук става въпрос за това, че разплащането с таксови марки е регламентирано със закон, а министър твърди, че по силата на договор с частна фирма, законът в случая не важи. "

  +++++++++++++++++++++++++

  При това министърът на ВР! Без коментар.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 37. 37 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Хората (разбирай омразните на ББ частници и "фирмаджии" вече въвеждат и плащания през мобилния телефон (http://sepbulgaria.com) а държавата, която дъвче електронното правителство от има няма 7-8 г. все още предлага само и единствено плащане чрез банков превод - няма каси, няма ипей, няма ПОС, нищо няма, и никой не отваря и дума да се въведат повече начини за плащане на място и хората да не разнасят платежни от едно гише на друго и обратно.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 38. 38 Профил на joro711
  joro711
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ето тук съм писал как става при мен плащането на един фиш към КАТ. Не защитавам Цветанов, но не мислите ли, че се активизираха прекалено много структурите на ДС?

  http://www.joro711.com/?p=2203

 39. 39 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#38] от "joro711":
  Бягай от тук докато е време ... и винаги спазвай правилата и за движение по пътищата ....

 40. 40 Профил на Carmina BULGARANA
  Carmina BULGARANA
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ЗА ЕДНА НИЩО-НИКАКВА УСЛУГА ОТ СЪДЕБЕН ОРГАН - ТРЯБВА ДА СЕ ТИЧА ДО СЪСЕДНА БАНКА - ДА СЕ СТОИ НА ОПАШКА - ДА СЕ ИЗЧАКА ОБЕДНА ПОЧИВКА - ДА ПЛАТИШ - ЧЕ БАНКАТА ДА ВЗЕМЕ КОМИСИОННА - И ЕДВА НА СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН ДА СИ ДОВЪРШИШ СЪДЕБНАТА РАБОТА. В ТОЗИ СМИСЪЛ Т.Н. "ГЕРБОВИ МАРКИ" НЕ СА СЛУЧАЙНО ИЗОБРЕТЕНИ! НАЗАД КЪМ МИНАЛОТО - ПА БИЛО ТО МОНАРХИЧЕСКО - КОГАТО ВСИЧКО БЕ ПО-ПРОЗРАЧНО, ПО-ЯСНО, ПО-УДОБНО И НЕ ТАКА НА ЕДРО СПЕКУЛАТИВНО. БАНКЕРСКА БЪЛГАРИЯ - НА ГЪРБА НА РЕДОВИЯТ ГРАЖДАНИН! МИНИСТЪР ДЯНКОВ - ЩО СЕ ГЛУМИ!?!

  ЛОЯЛНОСТТА Е ДВУПОСОЧНА УЛИЦА!
 41. 41 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#34] от ".dru":
  Бива да си прост, ама чак толкова не бива.
  ЗАКОН за държавните такси
  Държавните такси са прости и пропорционални. Те се заплащат с държавна таксова марка или в брой. Държавни такси се заплащат:
  д) за издаване и подмяна на български лични документи, за даване разни визи на паспорти и корабни патенти, за издаване пасавани и разрешителни за пребиваване в страната;
  Чл. 1. Държавните такси се събират от органите на съдебната власт, от другите държавни органи и бюджетни организации в размери, определени с тарифи, одобрени от Министерския съвет, и постъпват в държавния бюджет, освен ако със закон е предвидено друго.
  В случая за да е налице основанието на чл. 1, ал. 1, в края, от ЗДТ – трябва със закон да е определено, че таксата не следва да постъпва в държавния бюджет, а по сметка на съответната служба.

 42. 42 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#40] от "Carmina BULGARANA":
  Следва да се добави и това, че съгласно чл. 1, ал. 1 от Закона за държавните такси (ЗДТ), същите постъпват в държавния бюджет, освен ако със закон не е предвидено друго. За първи път с чл. 8 от Конституцията на Република България от 13.07.1991 г. беше прогласено разделението на властите на законодателна, изпълнителна и съдебна, като в чл. 117, ал. 3 от Конституцията беше обявен самостоятелен бюджет на съдебната власт. Обособяването на самостоятелен бюджет на съдебната власт в който изрично са включени собствени приходи, изисква последните да бъдат отделени от общите приходи на държавата. Това на практика може да стане само чрез постъпването им по сметки на съответните органи на съдебната власт, които извършват съдебната дейност. В тези случаи, когато е необходимо точното отчитане на постъпленията, заплащането на ДТ не може да се извършва чрез държавни таксови марки, приходите от които, на основание чл. 1, ал. 1 от ЗДТ постъпват в републиканския бюджет още в момента на закупуването на марките от техните разпространители. Единственият начин, позволяващ точното отчитане на приходите на цялата съдебна система и/или отделни нейни органи, е таксите за извършваните от нея услуги да се заплащат по сметката на органа, извършил услугата.
  В съответствие с гореизложените принципи ДТ, която следва да се заплаща на всяка СВ (и на АВ) за извършени от тях услуги, не може да става чрез държавни таксови марки, а само по сметка на съответния орган. В случая е налице основанието на чл. 1, ал. 1, в края, от ЗДТ - със закон е определено, че таксата не следва да постъпва в държавния бюджет, а по сметка на съответната служба.

 43. 43 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#41] от "latcho59":

  Абе ти да не си подгъзурчващата мъжка секлецарка на вътрешния министър, че гледам така витуозно си подел милиционерската логика - па тако, па вако как било, едини бюджет па в другия.
  КОЙ ГО БОЛИ КОЙ БЮДЖЕТ НА КОЙ Е?
  По закон пише че може с МАРКИ.
  Значи трябва да може с МАРКИ.
  Аман от кретени бе.

  The biggest risk in life is not taking one.
 44. 44
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:47 на 15/10/2010 от неговия автор.

 45. 45 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#43] от "Десен":
  Да, прав си - простотията ходи по "Десен"
  и граници не признава. Затова обичам животните!
  Аман от тебе подобни кретени.

 46. 46 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Като не искат парите да отиват в бюджета защо не върнат касите в салоните и да плащаме директно на тях а не на банки???

 47. 47 Профил на solen
  solen
  Рейтинг: 426 Гневно

  Цветанов само е прочел отговора от трибуната.

  Ама сладурчетата, дето са му го "изготвили"... Те са за критикуване. Там явно е участвал и Правния отдел, и експерти, експерти, съветници и т.н.

  Те защо не знаят за върховенството на закона?!?

 48. 48 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#47] от "solen":
  ...сладурчета на наш гръб паразитират. А на чужд гръб и сто сладурчета са малко...

 49. 49 Профил на Тодор Бойчев
  Тодор Бойчев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  http://darikfinance.bg/novini/46155/++:++

  http://www.facebook.com/home.php?sk=group_149360091777547&ap=1

  Ето, че може да се плаща с държавни таксови марки....
  МВР да се свери часовника!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK